Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Μπάλογκαν : "Όλα ξεκίνησαν όταν έτρεξα να προλάβω το λεωφορείο"

"Αν έχεις τύχη διάβαινε", λέει ο θυμόσοφος λαός και αυτή η φράση ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Τζέφρεϊ Λαουάλ Μπάλογκαν που έτρεξε να προλάβει το λεωφορείο και τώρα διεκδικεί μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η απίστευτη ιστορία του 23χρονου σπρίντερ είναι απ' αυτές που αποδεικνύουν πως αν η τύχη είναι με το μέρο σου τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Ο Τζέφρεϊ ήταν 19 ετών όταν μια μέρα, στην προσπάθεια του να προλάβει το λεωφορείο για να πάει στο κολέγιο, έτρεχε σαν δαιμονισμένος στον δρόμο Μπρόμπλεϊ και έπειτα άλλαξε η ζωή του. Όχι δυστυχώς το λεωφορείο δεν το πρόλαβε αλλά αυτό ελάχιστα τον ενόχλησε...

Μια κοπέλα από τον αθλητικό όμιλο του Κεντ τον είδε να τρέχει, τον ρώτησε αν ανήκει σε κάποιον σύλλογο και στην συνέχεια τον πήρε στην ομάδα.

Εκεί τον είδε ο προπονητής Κλάρενς Κάλεντερ όπου εντυπωσιάστηκε από τις επιδόσεις του και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε το όνειρο.

"Πάντα ήξερα ότι ήμουν γρήγορος όμως ειλικρινά δεν ήξερα πως να τρέξω. Μια μέρα ήμουν στον δρόμο για το κολέγιο και έτρεχα να προλάβω το λεωφορείο. Πρέπει να ήμουν πολύ γρήγορος γιατί ήρθε μια κοπέλα και με ρώτησε αν τρέχω σε κάποια ομάδα", δήλωσε ο... τυχερός σπρίντερ.

Τρία χρόνια μετά, όλα έχουν αλλάξει για τον Τζέφρεϊ που τερμάτισε στην έβδομη θέση σε κούρσα των 60 μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ελπίζει να καταφέρει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

"Ο απόλυτος στόχος μου είναι να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το να κερδίσω ένα μετάλλιο θα ήταν το καλύτερο συναίσθημα της ζωής μου. Απλά εύχομα να είχα ξεκινήσει νωρίτερα", υπογράμμισε ο 23χρονος αθλητής, ενώ παραδέχεται ότι: "Ποτέ δεν σκεφτόμουν πως θα κερδίσω όλα αυτά, επείδη έτρεξα για το λεωφορείο. Και το αστείο είναι πως το έχασα κιόλας".

Πλέον, ο Τζέφρεϊ μένει στο Μότιγχαμ στο Νότιο Λονδίνο και ενθαρρύνει τα νέα παιδιά να μην κάνουν το ίδιο λάθος με τον ίδιο και να ξεκινήσουν από νωρίς τον αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: