Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Εκπληκτική νίκη και πρόκριση των ΗΠΑ


Οι παίκτες της Αμερικής πανηγυρίζουν μετά τη νίκη επί της Αιγύπτου Τις ελάχιστες ελπίδες που τους είχαν απομείνει για πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών της Νότιας Αφρικής εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι ΗΠΑ. Η ομάδα του Μπομπ Μπράντλεϊ, η οποία είχε ξεκινήσει τη διοργάνωση με δύο ήττες, νίκησε 3-0 την Αίγυπτο στο Ρούστενμπουργκ και, σε συνδυασμό με την ήττα της Ιταλίας από τη Βραζιλία με το ίδιο σκορ, πήρε την δεύτερη θέση του 2ου ομίλου και το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη στο Μπλούμφοντεϊν την Ισπανία. Αντίθετα, οι πρωταθλητές Αφρικής έμειναν στην τελευταία θέση, αν και θα προκρίνονταν ακόμη και με ήττα με δύο γκολ διαφορά...

Οι Αμερικανοί έδειχναν από την αρχή να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 21ο, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης: μετά από σέντρα του Αλτιντορ, ο Αλ Χανταρί δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, αυτή χτύπησε στον Ντέιβις και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Αφρικανοί παραλίγο να ισοφαρίσουν στο 38ο, όταν το σουτ του Ραμπού «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι του Γκουζάν, αλλά γενικά οι ΗΠΑ ήταν η καλύτερη ομάδα, κάτι που φάνηκε περισσότερο στο β΄ ημίχρονο. Οι παίκτες του Μπομπ Μπράντλεϊ, γνωρίζοντας ότι η Ιταλία έχανε ήδη 3-0 από τη Βραζιλία, ήθελαν ακόμη δύο γκολ για να πάρουν τη δεύτερη θέση και την πρόκριση και ήταν πολύ αποφασισμένοι.

Αφού «χαράμισαν» σημαντικές ευκαιρίες, σκόραραν στο 63ο με τον Μάικλ Μπράντλεϊ, που βρέθηκε αμαρκάριστος στη σέντρα του Ντόνοβαν, και στο 71ο με κεφαλιά του Ντέμπσεϊ από σέντρα του Σπέκτορ, και στη συνέχεια γύρισαν πίσω και... κράτησαν. Η Αίγυπτος προσπάθησε στα τελευταία λεπτά για το γκολ της πρόκρισης, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού και η κεφαλιά του Γκομάα στο 89ο πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής: Μάικλ Χέστερ (Νέα Ζηλανδία)

Κίτρινες: Αλ Μουχαμαντί - Σπέκτορ, Μπράντλεϊ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Χασάν Σεχάτα): Αλ Χανταρί, Φατί (56ο Αχμέντ Σαϊντ), Χάνι Σαϊντ, Γκομάα, Φαράγκ, Αλ Μουχαμαντί, Σαουκί, Ραμπού, Αμπουτρίκα, Αμπντελγκανί (62ο Αμπο Γκρίσα), Αμπντελμαλέκ (50ό Χασάν)

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Γκουζάν, Σπέκτορ, Ονιέβου, ΝτιΜέριτ, Μπορνστάιν, Μπράντλεϊ, Κλαρκ, Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Ντέιβις (82ο Κέισι), Αλτιντορ (69ο Φιλχάμπερ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: