Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Η Βραζιλία διέσυρε και απέκλεισε την Ιταλία


Οι παίκτες της Βραζιλίας πανηγυρίζουν μετά τη νίκη επί της Ιταλίας Καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο η Βραζιλία, επιβλήθηκε 3-0 της Ιταλίας στην Πρετόρια, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, που διεξάγεται στη Νότια Αφρική, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Από την πλευρά της, η «σκουάντρα ατζούρα» αποκλείστηκε στη διαφορά τερμάτων από τις ΗΠΑ και έμεινε εκτός ημιτελικών της διοργάνωσης.

Μία «σελεσάο» από τα... παλιά θαύμασαν οι φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο της Πρετόρια στα πρώτα 45 λεπτά. Η ομάδα του Ντούνγκα έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε μία Ιταλία που απλώς... δεν υπήρχε στο χορτάρι. Τα δοκάρια έσωσαν σε δύο περιπτώσεις τους πρωταθλητές κόσμου (Ραμίρες στο 6ο και Λούσιο στο 33ο), ενώ ο Μπουφόν σταμάτησε με τη σειρά του 2-3 φορές τους Βραζιλιάνους.

Ομως, στο 37ο ο Λουίς Φαμπιάνο εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μαϊκόν, άνοιξε το σκορ και οι «ατζούρι» κατέρρευσαν. Στο 43ο ο ίδιος παίκτης ολοκλήρωσε ιδανικά τον έξοχο συνδυασμό Ρομπίνιο-Κακά και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ντοσένα, στην προσπάθεια να απομακρύνει τη μπάλα σε σέντρα του Ρομπίνιο, την έστειλε στα δίχτυα του Μπουφόν (3-0).

Σε όλα αυτά, η Ιταλία είχε να αντιπαραβάλει μόνο ένα σουτ του Καμορανέζι στο 28ο, το οποίο πέρασε μόλις άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο υποτίθεται ότι η «σκουάντρα ατζούρα» θα έπρεπε να ψάξει έστω ένα γκολ, που θα της χάριζε την πρόκριση (με βάση την εξέλιξη του άλλου αγώνα του ομίλου).

Αν εξαιρεθεί όμως ένα ξέσπασμα στα μέσα του β' μέρους, όπου ο Ζούλιο Σέζαρ χρειάστηκε να κάνει διαδοχικές επεμβάσεις για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του, η Βραζιλία παίζοντας «στο ρελαντί» κράτησε το 3-0 και έστειλε τους Ιταλούς... σπίτι τους και (εμμέσως) τις ΗΠΑ στην τετράδα. Στον ημιτελικό της Πέμπτης, η «σελεσάο» θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Νότια Αφρική στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Να σημειωθεί ότι ο Φάμπιο Καναβάρο με το σημερινό παιχνίδι έφτασε τις 126 εμφανίσεις με το εθνόσημο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πάολο Μαλντίνι. «Μαύρη» γιορτή για τον πολύπειρο αμυντικό, που είδε την ομάδα του να δέχεται τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που είχε να συμβεί από το 1957 (!), όταν η Ιταλία είχε ηττηθεί με 6-1 από τη Γιουγκοσλαβία στο Ζάγκρεμπ.

Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)

Κίτρινες: Κιελίνι, Ντοσένα

ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν, Τζαμπρότα, Κιελίνι, Καναβάρο, Ντοσένα, Μοντολίβο (46ο Πέπε), Ντε Ρόσι, Καμορανέζι, Πίρλο, Τόνι (57ο Τζιλαρντίνο), Ιακουίντα (38ο Ρόσι)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν (24ο Λουιζάο), Αντρέ Σάντος, Ραμίρες (86ο Ζόσουε), Ζιλμπέρτο Σίλβα (84ο Κλέμπερσον), Φελίπε Μέλο, Κακά, Λουίς Φαμπιάνο, Ρομπίνιο

Βραζιλία 10-3 9
ΗΠΑ 4-6 3
Ιταλία 3-5 3
Αίγυπτος 4-7

Δεν υπάρχουν σχόλια: