Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Στην λίστα και ο Μιλάνοφ


Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά... επτά είναι οι ποδοσφαιριστές που (φέρονται να) βρίσκονται στην λίστα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, για την κάλυψη του δεξί άκρου της άμυνας της ΑΕΚ. Μετά τους Φλάβιο, Στόσιτς, Ανγκέλοφ, Ογκαράρου, Ελντερ και Μάρκοβιτς, διεθνή δημοσιεύματα και συγκεκριμένα από την Βουλγαρία, φέρουν στο στόχαστρο της Ενωσης τον Ζίφκο Μιλάνοφ, της Λέφσκι Σόφιας.





Ο 25χρονος δεξιός οπισθοφύλακας είναι ένας από τους πλέον εξελίξιμους ποδοσφαιριστές της Βουλγαρίας και δεν είναι τυχαίο ότι συμπεριλαμβάνεται μέσα στους κορυφαίους παίκτες που αγωνίζονται στην γειτονική χώρα, αλλά και στην εθνική ομάδα. Εχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο 12 φορές, ενώ έχει ακόμα 187 επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα της Λέφσκι, με την οποία έχει σκοράρει 9 τέρματα.

Γεννημένος στη Σόφια της Βουλγαρίας στις 15/07/1984, αγωνίζεται στην ομάδα της πόλης από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Λέφσκι, προάχθηκε στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 χρονών, ενώ σύντομα καθιερώθηκε. Βασικό στέλεχος της ομάδας, με συμμετοχές στο Champions League, μεγάλο του προσόν η ταχύτητα και η εξαιρετική μεταβίβαση της μπάλας που τον συνοδεύει.

Αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας αλλά και της μεσαίας γραμμής, καθώς πρόκειται για "καθαρόαιμο" φουλ μπακ. Είναι διεθνής εδώ και δύο χρόνια, ένω το όνομα του έχει γίνει γνωστό και εκτός των συνόρων. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι μόλις πρόσφατα η Λέστερ ρώτησε για την απόκτηση του, με τις απαιτήσεις της Λέφσκι να μην ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ.

Επόμενος στόχος ο Λεονάρντο

Στο μεταξύ, μετά και την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μάκου, που αναμένεται ακόμα και μέσα στην Δευτέρα (22/6), η ΑΕΚ θα προχωρήσει άμεσα με την περίπτωση του Λεονάρντο, για τον οποίο και θα γίνει πρόταση, μέχρι τα μέσα της εβδομάδας. Ο ποδοσφαιριστής έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον εκπρόσωπο του και απομένει η επίσημη πρόταση του "Δικεφάλου" για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: