Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Λίπι: Η χειρότερη Ιταλία



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μια ήττα φέρνει πάντα γκρίνια σε μια ομάδα, ειδικά όταν πρόκειται για την πρωταθλήτρια κόσμου, την Ιταλία. Οι "αντζούρι" γνώρισαν την ήττα την Κυριακή (21/06) από την "σελεσάο" για το Confederations Cup με 3-0. Και όπως ήταν αναμενόμενο, ο προπονητής τους, Μαρτσέλο Λίπι, δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Λίπι μίλησε για τα άσχημα αποτελέσματα στην διοργάνωση και προσπάθησε να εξηγήσει τι πήγε στραβά για την ομάδα του. Αναγνώρισε ότι αυτή είναι η χειρότερη περίοδος για την εθνική Ιταλίας, αλλά διευκρίνισε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι θα τον ακολουθήσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010:

"Αυτή είναι η χειρότερη περίοδος που είχα ποτέ από τότε που ανέλαβα αυτή την ομάδα. Δεν έχω πει ποτέ ότι αυτή θα είναι η ομάδα που θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο", είπε ο ιταλός προπονητής στο Sky Sport Italia.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον κόσμο, τόνισε πως θα πρέπει να βρει τι είναι αυτό που λείπει από την ομάδα και δεν παίζει καλά προκειμένου να ανασυγκροτηθούν για το Μουντιάλ: "Το σχέδιο για την ανανέωση είναι σε εξέλιξη και αυτή είναι απλά μία στιγμή ανασυγκρότησης. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναλύουμε και να βρούμε τα απαραίτητα εφόδια. Η καρδία και το πνεύμα είναι εδώ, αλλά λείπει κάτι άλλο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: