Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ρεάλ, η «πελάτισσα» της Λίβερπουλ!!

Ο Γιώργος Καραμάνος ξεδιπλώνει την ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων, με τους Κόκκινους να μετρούν το 3x3 και ένα Πρωταθλητριών κόντρα στους Μαδριλένους.
Το 1981 ήταν μία περίεργη χρονιά τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο. Ελάχιστοι μπορούσαν τότε να κατανοήσουν τις αλλαγές (καλές ή κακές, όπως το δει κανείς) που θα έφερνε στον τόπο μας η πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ και την σεξουαλική καταπίεση που θα ακολουθούσε την πιστοποίηση του πρώτου κρούσματος του ιού HIV. Εκείνη λοιπόν τη σεζόν θα ερχόταν και η στιγμή μία ποδοσφαιρικής σύγκρουσης μεγατόνων που είχε καθυστερήσει πάρα πολύ και παραδόξως δεν θα είχε τη συνέχεια που θα μπορούσε να φανταστεί ο πλανήτης της μπάλας. Το φοβερό ήταν ότι έπειτα από εκείνο το παρθενικό ραντεβού τους, το επόμενο Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης θα καθυστερούσε 28 χρόνια.
Είναι αλήθεια πολύ παράξενο το ότι αυτοί οι σύλλογοι που θα κοντραριστούν την Τετάρτη στο «Ανφιλντ», οι δυο εκ των τεσσάρων που έχουν από πέντε και πάνω Πρωταθλητριών/ Champions League (η Μίλαν έχει επτά και η Μπάγερν πέντε), έχουν αναμετρηθεί συνολικά μόνο σε τρία ματς και ακόμα πιο απίθανο ότι οι Κόκκινοι έχουν βγει νικητές σε όλα!
Στις 27 Μαΐου του 1981 λοιπόν, όταν κοντραρίστηκαν στο «Παρκ Ντε Πρενς» του Παρισιού, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τα δεδομένα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα απ' ότι είναι σήμερα. Τότε η Λίβερπουλ ήταν το μεγάλο φαβορί. Εχοντας κατακτήσει διαδοχικά τα τρόπαια του 1977, 1978 και με ένα ακόμα να ακολουθεί το 1984, υπήρξε για περίπου μία 10ετία ένα από τα μεγάλα αφεντικά της Ευρώπης (σ.σ.: προσθέστε στα προηγούμενα και τα UEFA του 1973, 1976, αλλά και τον χαμένο τελικό Πρωταθλητριών του 1985).
Αντιθέτως, η Ρεάλ αναζητούσε την χαμένη αίγλη της, καθώς είχαν ήδη μεσολαβήσει 15 χρόνια από την τελευταία μεγάλη κούπα του 1966, ενώ θα ακολουθούσαν ακόμα 17 χρόνια έως το γκολ του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς και την επιστροφή στην ευρωπαϊκή κορυφή το 1998. Βέβαια οι Κόκκινοι είχαν φτάσει στον τελικό, περνώντας οριακά από τη εξαιρετική Μπάγερν (σ.σ.: την επόμενη χρονιά έφτασε στον τελικό) χάρη στο εκτός έδρας γκολ (0-0 και 1-1 στο Μόναχο), με τους Μαδριλένους να περνούν επίσης δύσκολα στον ημιτελικό την Ιντερ (νίκη 2-0 στο «Μπερναμπέου» και ήττα 1-0 στο Μιλάνο).

Εκείνος ο τελικός ήταν ένα μονότερμα της Λίβερπουλ. Για να γίνει πιο κατανοητή η αγωνιστική κατάσταση των δύο αντιπάλων, εκείνη η Ρεάλ ήταν περισσότερο κλεισμένη στο δικό της μισό, έχοντας και δύο man to man μαρκαρίσματα στους Γκρέιαμ Σούνες, Κένι Νταλγκλίς. Παρά το αμυντικό κλείδωμα του Βούγιαντιν Μπόσκοβ, η ομάδα του Μπομπ Πέισλι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 83', με τον αριστερό μπακ, Αλαν Κένεντι να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα από ένα πλάγιο άουτ με το... τσαφ του Ράφαελ Γκαρθία Κορτές και να νικάει με διαγώνιο πλασέ τον Αγουστίν Ροδρίγκεθ. Με εκείνη τη νίκη ο Πέισλι είχε γίνει ο πρώτος τεχνικός που έφτανε τις τρεις μεγάλες κατακτήσεις!
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:
Ρέι Κλέμενς, Ρέι Κένεντι, Φιλ Τόμπσον, Φιλ Νιλ, Αλαν Κένεντι, Αλαν Χάνσεν, Κένι Νταλγκλίς (85' Τζίμι Κέις), Σάμι Λι, Τέρι ΜακΝτέρμοτ, Ντέιβιντ Τζόνσον, Γκρέιαμ Σούνες.
ΡΕΑΛ: Αγουστίν Ροδρίγκεθ, Ούλι Στίλικε,Αντρές Σαμπίδο, Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, Ράφαελ Γκαρθία Κορτές (87' Φρανθίσκο Πινέδα), Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Αντόνιο Γκαρθία Νεβάχας, Ανχελ ντε λος Σάντος, Χουανίτο, Σαντιγιάνα, Λόρι Κάνιγχαμ.

Αφού όπως είπαμε νωρίτερα πέρασαν 28 χρόνια, οι δυο τους κλήθηκαν και πάλι να αναμετρηθούν στη φάση των «16» του Champions League. Και πάλι η Λίβερπουλ αν και ζούσε τα... μαύρα της στο Νησί, στην Ευρώπη περνούσε καλύτερες μέρες, καθώς είχε πάρει τον τίτλο του 2005 και είχε και τον χαμένο τελικό του 2007. Η Ρεάλ πάλι ζοριζόταν με την περίοδο των έξι διαδοχικών αποκλεισμών στους 16» (αυτός θα ήταν ο πέμπτος). Ο Μπεναγιούν είχε οδηγήσει τους Αγγλους στο 0-1 στη Μαδρίτη και στον επαναληπτικό είχε ακολουθήσει ένας απίστευτος διασυρμός των Μερένγκες με 4-0.
ADVERTISEMENT
Λίβερπουλ Ρεάλ 4-0

Ρεάλ – Λίβερπουλ 0-1
Πλέον η κατάσταση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη από όλες τις προηγούμενες φορές τους. Η Βασίλισσα είναι η κάτοχος και βρίσκεται σε καταπληκτικό επιθετικό οίστρο. Την ίδια στιγμή η Λίβερπουλ που επέστρεψε στα... σαλόνια έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, παλεύει να βρει τον νέο αγωνιστικό εαυτό της. Προφανώς τα πάντα συνηγορούν ότι καταφθάνει η στιγμή της πρώτης νίκης των Ισπανών κόντρα στον μοναδικό ευρωπαϊκό αντίπαλο, με τον οποίο έχουν μόνο ήττες. Ή μήπως όχι... ;
* Ακόμα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει σκοράρει σε καμία από τις πέντε επισκέψεις του ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ανφιλντ»!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα…φτερά δίνουν κίνδυνο, αλλά κι ευκαιρίες!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος μνημονεύει στο blog του  gazzetta.gr…ευαίσθητα σημεία του αποψινού μεγάλου αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους. Έγραφα χθες ότι ο Σιμεόνε το πρώττο πράγμα που έκανε στο Ατλέτικο-Γιουβέντους 1-0 ήταν να μπλοκάρει τους δύο εσωτερικούς μέσους της Γιουβέντους, τον Πογκμπά και τον Βιδάλ, πολύ απλά γιατί είναι δύο χαφ που γίνονται συνεχώς κρυφοί κυνηγοί, αφού πατάνε διαρκώς την αντίπαλη περιοχή. Είδα σήμερα το πρωτοσέλιδο της Σπόρντεϊ, ότι ακριβώς το ίδιο πράγμα είπε κι ο Γκατούζο.
ADVERTISEMENT
Λογικό. Απλά εγώ επιμένω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να καλύψει τα νώτα του κι από τους δύο μπακ χαφ της Γιουβέντους, τον Λίχτενσταϊνερ από δεξιά και τον Ασαμόα αριστερά-μακάρι να έπαιζε ο Εβρά από εκεί, όπως πέρσι με τη Γιουνάϊτεντ, αλλά δεν το βλέπω. Και θεωρώ σημαντική αυτή την κάλυψη, πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός με τον τρόπο που παίζει δίνει χώρους στους ακραίους αμυντικούς των αντιπάλων ομάδων, να κάνουν παιχνίδι. Θυμηθείτε ότι με τον Ατλέτικο, οι περισσότεροι κίνδυνοι είχαν προέλθει από τον αριστερό μπακ Ανσάλντι. Η, πέρσι με την Παρί από τον δεξιό μπακ Βαν ντερ Βιλ κλπ, κλπ.
Θέλει ο Μίτσελ να «γεμίζει» τον άξονα, ώστε να μη χάνει τη μάχη του κέντρου κι έτσι «υποχρεωτικά»…ρίχνει τη μία από τις δύο πλευρές. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τους αντίπαλους προπονητές, που κοιτάνε να το εκμεταλλευθούν, με τις προωθήσεις των δύο μπακ κι ειδικά του ενός, που βρίσκει μεγαλύτερους διαδρόμους.
Αλλά κάπως έτσι είναι το πράγμα στο ποδόσφαιρο-κάνεις την τακτική  σου για να κερδίσεις κάπου κάτι παραπάνω, όμως κάπου αλλού θα χάσεις κάτι. Και μετά, μέσα στο παιχνίδι, θα αποδειχθεί αν κέρδισες περισσότερα η, έχασες περισσότερα. Θα ήταν ιδανικό να υπήρχε μία μεγαλύτερη ισορροπία, αλλά αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν όλοι οι παίκτες δώσουν βοήθειες κι αμυντικά κι επιθετικά. Σε τέτοιο επίπεδο, στο Τσάμπιονς Λιγκ,  είναι ζήτημα αν υπάρχει η πολυτέλεια έστω ένας παίκτης , π.χ. ο Μήτρογλου, να μην προσφέρει και στο ένα και στο άλλο κομμάτι. Κι αυτός ο παίκτης, αν δεν το κάνει, πρέπει τουλάχιστον να στο «ισοφαρίζει» με γκολ η, με ασίστ, για να έχει θέση στην ενδεκάδα.
Για να μην κοροϊδευόμαστε, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει απόψε μία ποδοσφαιρική μηχανή. Αυτό είναι η Γιουβέντους-ο Ολυμπιακός δεν είναι. Κι όμως μέσα στο σπίτι του έχει κερδίσει εξίσου μεγάλες ποδοσφαιρικές μηχανές, όπως η Ατλέτικο κι η Μπενφίκα. Άρα, έχει τον τρόπο του κι αυτός. Απλά, τον τελευταίο ειδικά καιρό το…κάνει πολύ…άσχημα, τους έχει κερδίσει όλους στο Καραϊσκάκη κι η πονηρή Κυρία θα έρθει διαβασμένη.
Είναι κι αυτό ένα στοίχημα για το Μίτσελ, που αντιμετωπίζει πρώτη φορά Ιταλό προπονητή και αναμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον τη μάχη τακτικής με τον Αλέγκρι, για τον οποίο εγώ νομίζω ότι το σκέφτεται να αλλάξει το 3-5-2 του Κόντε και να το πάει σε 4-4-2. Κι αν όχι από την αρχή του αγώνα, στη διάρκειά του εφόσον του πάει κάτι στραβά.
Έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός όπως ακριβώς πρέπει να καλύψει τα νώτα του από Λίχτενσταϊνερ και Ασαμόα, εκεί πρέπει να κτυπήσει κιόλας τη Γιουβέντους! Γιατί όσο καλοί είναι επιθετικά οι δυό τους, όπως κι ο Ομάρ με τον Μαζαουάκου, τόσο έχουν τα «θέματά» τους ανασταλτικά. Πρόσεξα αρκετές φάσεις στις οποίες η Γιουβέντους τρώει ευκαιρίες με σέντρες από τα δεξιά προς το αριστερό της δοκάρι και το αντίστροφο, με σέντρες από αριστερά προς το δεξί της δοκάρι. Ο αριστερός στόπερ Κιελίνι δεν είναι στην καλύτερή του φόρμα κι ο δεξιός στόπερ Ογκμπόνα δεν είναι στο επίπεδο του τραυματία Κάσερες. Θα μου πείτε, ας δούμε πρώτα και τους δικούς μας αμυντικούς κι ας αφήσουμε τους άλλους! Οκέϊ, αλλά μη νομίζετε πως μόνο ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα…
Αν θα ήθελα κάτι σήμερα; Να μην σκοράρει πρώτη η Γιουβέντους, σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο του αγώνα. Μετά θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κάνει τη μεγαλύτερή του ανατροπή στην Ευρώπη…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η «αταξία» του Ολυμπιακού, πρόβλημα στη Γιούβε!!

Μια ομάδα για μεγάλα ψάρια πατάει σε σταθερές. Δεν ψάχνεται. Όχι στο αλαλούμ, όπως ο Ολυμπιακός. Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας γράφει στον sportdog... Τη νίκη θέλει ο Ολυμπιακός με την Γιουβέντους. Όπως και να παίξει ο Μίτσελ, ό, τι κι αν ζητήσει από τον καθέναν ποδοσφαιριστή, η επιδίωξη δεν μπορεί να είναι άλλη από τη νίκη. Εκτός κι αν είναι λόγια του αέρος, του κοπανιστού αέρος, αυτά του Ισπανού προπονητή. Ότι ο Ολυμπιακός κινείται πλέον σε υψηλό επίπεδο. Γιατί, όχι;
Ο πρωταθλητής κερδίζει και Μάντσεστερ, όχι μονάχα Μπενφίκες. Ακόμα και την Αθλέτικο, μάλιστα με 3 γκολ. Άρα, ο στόχος είναι πρόκριση. Που δεν έρχεται μόνον από την ατζαμοσύνη των αντιπάλων, αλλά και τα αποτελέσματα που θα πάρει ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι έχει να παίξει εκτός με Γιουβέντους και Αθλέτικο, η νίκη επί της κυρίας είναι νόμος. Εντολή.
Για να περιοριστούμε στα δύο παιχνίδια με Αθλέτικο και Μάλμε. Η πρώτη σκέψη του προπονητή της Γιουβέντους είναι ότι θα παίξει με αντίπαλο που δεν έχει ισορροπίες. Κακό αυτό. Για τη Γιουβέντους, όχι τόσο για τον Ολυμπιακό. Πρόβλημα, ίσως άλυτο πρόβλημα για την Γιουβέντους που θα αντιμετωπίσει ομάδα με αστάθεια στην απόδοσή της. Και όχι σταθερό αγωνιστικό μοτίβο.
Μια ομάδα για μεγάλα ψάρια πατάει σε σταθερές. Δεν ψάχνεται. Όχι στο αλαλούμ, όπως ο Ολυμπιακός. Πάθος, δύναμη, αγωνιστικότητα ο πρωταθλητής Ελλάδος, όμως ο αντίπαλος δεν μπορεί να υπολογίσει τι κάνει, πού το πάει.
Δεν είναι ο Ολυμπιακός η ομάδα αφρόκρεμας στην Ευρώπη που θα βγάλει τις αρετές της, θα δείξει τις δυνατότητές της στο παιχνίδι, ποντάροντας θεμελιακά σε συγκεκριμένες αγωνιστικού τύπου “οικοδομικές” βάσεις. Αυτός είναι ο πονοκέφαλος για την Γιουβέντους. Το αποτέλεσμα θέλει και η Γιουβέντους απέναντι σε ομάδα που την διακρίνει το υψηλό κίνητρο από τη μία και από την άλλη η αγωνιστική της “αταξία”.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΠΟΛΕΩΝΤΑ που κρύβει μέσα του ο Μίτσελ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Πλακατζής ο Μίτσελ. Έτσι πρέπει να είναι ο προπονητής. Για ποδόσφαιρο μιλάμε, ρε, όχι για τον υπέρτατο αγώνα να κρατήσουμε στα σύνορα τον εχθρό, ούτε να υπερασπιστούμε τις μάνες μας και τις αδελφάδες μας, να μην τις πηδήξουν οι εισβολείς. Εντάξει, πόλεμος είναι και το ποδόσφαιρο, όμως εμείς είμαστε οι θεατές του έργου. Θα παρακολουθήσουμε την παράσταση σα να είμαστε στο σινεμά.
Αστειάκια, λοιπόν, και εξυπνάδες με λεπτό χιούμορ οι ατάκες του Ισπανού στη συνέντευξη τύπου εν όψει του παιχνιδιού με την Γιουβέντους. Τι άλλο; Οι δημοσιογράφοι, βέβαια, έριχναν δίχτυα για να ψαρέψουν κάποια τσιπούρα αλανιάρα, να βγάλουν κανά θέμα πρωτοσέλιδο. Τι να τους πει ο Μίτσελ για τον Μποτία;
Ότι ο παίκτης είναι ακατάλληλος. Λίγος. Άχρηστος. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ούτε είναι κορόιδο ο προπονητής, ο κάθε προπονητής, να αποκαλύψει ξεκάθαρα τα πλάνα του. Ότι σαν Ναπολέων ή, Κλαούζεβιτς θα στήσει έτσι τις πυροβολαρχίες του και το ιππικό, το δε πεζικό θα το σπάσει σε τρία κομμάτια. Κι αν δεν βγει η πασιέτζα ποιος θα πληρώσει τη νύφη, οι παίκτες ή, ο προπονητής.
Τελικά, αυτές οι συνεντεύξεις είναι να λέμε για να λέμε. Ανεβάζουν το πρότζεκτ του τσάμπιονς ληγκ. Όσο μεγαλύτερη δημοσιότητα τόσο το καλύτερο. Για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, προπονητές και παίκτες, αλλά και για την ΠΑΕ και για την UEFA.

*Πηγή: sportdog.gr*

Με Εντινγκά αντί Αφελάι!!

Ο Ντελβίν Εντινγκά προτιμήθηκε από τον Ιμπραήμ Αφελάι για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού απέναντι στη Γιουβέντους.

Με Εντινγκά αντί Αφελάι
Ένα πιο συντηρητικό από το σύνηθες σχήμα επέλεξε ο Μίτσελ για τον Ολυμπιακό και την αναμέτρησή του με τη Γιουβέντους (21:45).

Ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε να αφαιρέσει τον Ιμπραήμ Αφελάι και να προσθέσει στη θέση του τον περισσότερο αμυντικογενή Ντελβίν Εντινγκά.

Στην τετράδα των μετόπισθεν δεν υπάρχουν εκπλήξεις, καθώς μπροστά από τον Ρομπέρτο θα βρίσκονται οι Μποτία, Αμπιντάλ (στόπερ), Μασουακού (αριστερό μπακ) και Ελαμπντελαουί (δεξί μπακ). Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά και Κασάμι θα βρίσκονται στο κέντρο, ο Τσόρι θα πάρει θέση μεσοεπιθετικού και ο Μήτρογλου θα είναι ο κλασικός φορ.

Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Μέγερι, Γιαννούλης, Αυλωνίτης, Αφελάι, Ντουρμάζ, Φουστέρ και Διαμαντάκος. Εκτός έμεινε ο Σιόβας, που είχε επιλεγεί στη 19μελή αποστολή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με Πίρλο η Γιουβέντους!!

Με τον Αντρέα Πίρλο στη βασική της ενδεκάδα παρατάσσεται η Γιουβέντους απέναντι στον Ολυμπιακό.

Με Πίρλο η Γιουβέντους
Σχήμα 3-5-2, με τον Αντρέα Πίρλο βασικό παρότι υπήρχαν αμφιβολίες για τη συμμετοχή του, θα παραταχθεί η Γιουβέντους απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη». Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επέλεξε τον 35χρονο μέσο και δύο φορ, τους Μοράτα και Τέβες.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπουφόν, η τριάδα στην άμυνα θα είναι οι Μπονούτσι, Κιελίνι και Ογκμπόνα, στα άκρα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται οι Λιχτστάινερ και Ασαμόα δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, Πίρλο και Βιδάλ θα είναι τα κεντρικά χαφ με τον Πογκμπά μπροστά τους, ενώ Τέβες και Μοράτα θα είναι το επιθετικό δίδυμο.

Στον πάγκο των «μπιανκονέρι» θα βρίσκονται οι: Στοράρι, Εβρά, Περέιρα, Μαρκίζιο, Τζοβίνκο, Κόμαν και Γιορέντε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιουβέντους ή ΠΑΟ; Γιουβέντους!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος απαντάει μέσα από το sport-fm.gr στο κλασικό ερώτημα και δίνει μία τελευταία γνώμη για το αποψινό μεγάλο ματς.

Γιουβέντους ή ΠΑΟ; Γιουβέντους!
• Κλασική η ερώτηση. Και γίνεται και κάθε χρόνο. Αφού σχεδόν κάθε χρόνο πέφτουν μαζεμένα για τον Ολυμπιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μεγάλα ευρωπαίκά παιχνίδια, μέσα σε ένα τετραήμερο.

• Τι λέω εγώ; Γιουβέντους! Για τρεις λόγους.

• Πρώτον, γιατί το σημαντικότερο παιχνίδι είναι (σχεδόν) πάντα το αμέσως επόμενο κι όχι το μεθεπόμενο…

• Δεύτερον, γιατί κακά τα ψέματα, αν ο Ολυμπιακός θέλει να προκριθεί, πρέπει να κερδίσει απόψε. Εκτός αν πάει να κερδίσει στο Τορίνο! Η λογική λέει ότι αν μείνει στους τρεις πόντους απόψε κι έχοντας μετά κολλητά ταξίδια σε Γιουβέντους κι Ατλέτικο, δεν μπορεί να περάσει. Κι ίσως χάσει και την τρίτη θέση από τη Μάλμε…

• Τρίτον, γιατί πιστεύω ότι μετά το περσινό 0-3 είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο ο Ολυμπιακός να την πατήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσα στο Καραίσκάκη από τον Παναθηναϊκό…

• Βέβαια, μία κουβέντα είναι να κερδίσεις τη Γιουβέντους. Αλλά δεν είναι κι απλό να κερδίσεις τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του.

• Ισοπαλία; Κακή δεν είναι, γιατί δεν σε αποκλείει (αν και σου μειώνει αφώς τις πιθανότητες), δεν σου χαλάει την ψυχολογία (κι ενίψει ντέρμπι και γενικά) και βάζεις και 500 χιλιάρικα στην μπάντα, σαν κλαμπ.

• Όμως, ισοπαλία ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι έχει να φέρει από τη διετία 2007 με 2008, τότε που είχε 1-1 με τη Λάτσιο, 0-0 με τη Ρεάλ και 0-0 με την Τσέλσι! Έχουν περάσει δηλαδή πάνω από έξι χρόνια! Γεμάτα από νίκες (20) και ήττες (7)!

• Θα μου πείτε, κάποια στιγμή θα φέρει και μία ισοπαλία ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Τι να σας πω!

• Αυτό που ξέρω είναι ότι αν δούμε απόψε τη Γιουβέντους που βλέπουμε συνήθως στο Καμπιονάτο, ο Ολυμπιακός θα τα βρει σκούρα. Αν δούμε τη Γιουβέντους που βλέπουμε συνήθως στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός θα έχει τις πιθανότητές του, εφόσον ασφαλώς πλησιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.

• Τώρα για τα…μυστικά της Γιουβέντους τι να πεις.

• Για την κίνηση του Τέβες να ξεκινάει έξω από την περιοχή και με ένα-δύο (π.χ. με τον Λιορέντε) να μπαίνει μέσα και να εκτελεί;

• Για τις κομπίνες στα κόρνερ, όπου η μπάλα φτάνει σε χαφ που περιμένει έξω από την περιοχή για να σουτάρει;

• Για τα ζυγισμένα σουτ του Πογκμπά στο αριστερό παραθυράκι του γκολκίπερ; Η, για τις προσωπικές ενέργειες και τα τελειώματα του Μοράτα;

• Για την πίεση που ασκεί η Γιουβέντους στο μισό γήπεδο του αντίπαλου με πέντε κι έξι παίκτες, με συνέπεια να κλέβει την μπάλα και να βγαίνει γρήγορα μπροστά;

• Προσωπικά φοβάμαι πολύ ένα παίκτη που μπαίνει συνήθως αλλαγή, τον Αργεντινό Περέϊρα, που παίζει ωραία το ένα-δύο και σουτάρει καλά.

• Κι έχω προσέξει ότι όταν πιέζεις τον Κιελίνι και τον Βιδάλ μπορείς να τους κλέψεις την μπάλα και να βγάλεις φάσεις από το πουθενά.

• Όπως επίσης θυμάμαι ότι ο Αλέγκρι κόντρα σε Ισπανούς προπονητές και γενικά ισπανικές ομάδες έχει πολύ χάλια αποτελέσματα όταν δεν τους παίζει στην Ιταλία…*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρομπέρτο: «Απέναντι σε έναν από τους καλύτερους…»

Τα καλύτερα ελπίζει να συμβούν σήμερα για τον Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο, ο οποίος τόνισε στο Twitter ότι οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν έναν από τους καλύτερους γκολκίπερ, τον Μπουφόν της Γιουβέντους.

Ρομπέρτο: «Απέναντι σε έναν από τους καλύτερους…»
Στην παρουσία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στο αποψινό παιχνίδι αγώνα του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, στάθηκε ο Ρομπέρτο.

«Σπουδαίο παιχνίδι σήμερα απέναντι σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου… Ελπίζω το καλύτερο για εμάς», έγραψε ο Ισπανός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Δείτε το tweet του 28χρονου γκολκίπερ
Roberto Jimenez @roberto_rj16
Great game today Agains one of the best goalkeepers in the world... Hope the best for us


*Πηγή: sport-fm.gr*

Κασάμι: «Δεν γίνεται να τους απογοητεύσουμε»

Άλλη μία σπουδαία νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη θέλουν να χαρίσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού απέναντι στη Γιουβέντους, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παϊτίμ Κασάμι.

Κασάμι: «Δεν γίνεται να τους απογοητεύσουμε»
Στην παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού σε αγώνες επιπέδου Champions League αναφέρθηκε ο Παϊτίμ Κασάμι.

«Είναι φανταστικοί! Οι φίλαθλοί μας είναι τρομεροί! Κόντρα στην Ατλέτικο το γήπεδο σείστηκε», τόνισε ο Ελβετός χαφ και αναφέρθηκε στο αποψινό παιχνίδι με την Γιουβέντους: «Δεν γίνεται να μην το κάνεις χαρούμενο! Δίνεις τα πάντα για αυτόν τον κόσμο»!

Παράλληλα, ο διεθνής άσος στάθηκε και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης για την 3η αγωνιστική του Champions League, λέγοντας πως «αν πάρουμε το “τρίποντο”, θα έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία για να προχωρήσουμε από τον όμιλο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κασάμι στην εφημερίδα «Stadio»

Είσαι «νέο αίμα» στον Ολυμπιακό κι όμως δείχνεις ήδη σαν στο σπίτι σου. Πώς γίνεται αυτό;

«Μου αρέσει η νοοτροπία του νικητή που έχει αυτή η ομάδα. Νιώθω σαν στο σπίτι μου, γιατί οι φίλαθλοι με έκαναν να νιώσω έτσι από την πρώτη ημέρα. Νιώθω σαν στο σπίτι μου γιατί το γήπεδο «καίει» και η ενέργεια αυτή μεταδίδεται και σε εμάς και μας κάνει πιο δυνατούς. Γιατί είμαστε μία ομάδα Champions League και γιατί αυτό μου ταιριάζει. Έχουμε υψηλούς στόχους και αυτό μου αρέσει πολύ».

Κάθε προπόνηση που περνάει δένεσαι ακόμη περισσότερο με τους συμπαίκτες σου;

«Γνωριζόμαστε ολοένα και καλύτερα. Κάθε σωστή πάσα, κάθε λάθος πάσα μάς κάνει διαρκώς καλύτερους. Και από τα λάθη μαθαίνουμε. Και μαθαίνουμε μαζί να τα αποφεύγουμε, όσο αυτό είναι εφικτό πάντα… Νομίζω πως όλα τα παιδιά μού έχουν δείξει πολύ καλή συμπεριφορά και με δέχθηκαν με πολύ ωραίο τρόπο. Αυτό βοήθησε πολύ στην αρχή και τώρα, ματς με το ματς, προπόνηση με την προπόνηση, δενόμαστε ολοένα και περισσότερο. Δουλεύουμε καθημερινά μαζί, ταξιδεύουμε μαζί, μένουμε μαζί στις αποστολές, τρώμε μαζί. Και αυτό μας φέρνει πολύ κοντά. Πιο κοντά από όλα, όμως, μας φέρνουν οι επιτυχίες μας, αλλά και οι δυσκολίες. Τα συναισθήματα είναι έντονα και στη μία και στην άλλη περίπτωση και ως ομάδα μαθαίνουμε να τα διαχειριζόμαστε και να τα ζούμε»!

Γίνεται πολύς λόγος για τα… εύκολα παιχνίδια που έχει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα και για τους αντιπάλους του. Συμφωνείς, με βάση τα όσα έχεις δει μέχρι τώρα;

«Μα είναι δυνατόν; Ποια εύκολα παιχνίδια; Όσα παιχνίδια έχουμε κερδίσει… εύκολα τα έχουμε κερδίσει επειδή είμαστε μία ποιοτική ομάδα, σαφώς ποιοτικότερη από τους αντιπάλους μας. Όλοι όσοι αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό δίνουν το 200% των δυνάμεών τους για να τον κερδίζουν! Δεν είναι εμφανές; Ο Ατρόμητος, ο Εργοτέλης... Τώρα… δεν έχουμε εύκολα παιχνίδια. Πιστεύω το ακριβώς αντίθετο! Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον καλύτερο, τον πρώτο»!

Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ανήκει στο παρελθόν. Μπροστά υπάρχει η Γιουβέντους. Πιστεύεις ότι θα κρίνει εν πολλοίς την έκβαση του ομίλου;

«Είναι σίγουρα πολύ κρίσιμο ματς. Παίζουμε στην έδρα μας. Είναι το τρίτο παιχνίδι και αν πάρουμε το “τρίποντο”, θα έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία για να προχωρήσουμε από τον όμιλο. Θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί για να μιλήσουμε για τη συνέχεια, όμως, ναι, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα παίξουμε με γνώμονα το μέλλον μας»!

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει ο Θρύλος για να φύγει νικητής από το ματς με τη Γιουβέντους;

«Πρέπει να παίξουμε τόσο εξαιρετικά όσο κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την 1η αγωνιστική. Πρέπει να έχουμε τώρα τρομερή πειθαρχία, εξυπνάδα και καθαρό μυαλό. Να κάνουμε γρήγορες και “φονικές” επιθέσεις ή αντεπιθέσεις και να αρπάξουμε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί σε αυτό το παιχνίδι, σκοράροντας. Δεν έχουμε περιθώριο απέναντι σε μία ομάδα όπως η Γιουβέντους να μην κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας. Πρέπει να παίξουμε με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση»!

Ο κόσμος στην εξέδρα πώς σας τονώνει την αυτοπεποίθηση;

«Είναι φανταστικοί! Οι φίλαθλοί μας είναι τρομεροί! Κόντρα στην Ατλέτικο το γήπεδο σείστηκε! Όταν ακούς το κοινό να ζητωκραυγάζει με αυτό τον τρόπο, να σε “σπρώχνει” με τη φωνή και το τραγούδι προς τη νίκη, δεν γίνεται να το απογοητεύσεις! Δεν γίνεται να μην το κάνεις χαρούμενο! Δίνεις τα πάντα για αυτόν τον κόσμο»!

Θυμάμαι να λες ότι γνώριζες πολλά για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Τώρα που τον ζεις, ποια είναι η άποψή σου;

«Οι φίλαθλοι λατρεύουν την ομάδα! Ναι, είχα ακούσει πολλά για τον κόσμο του Ολυμπιακού, όμως τώρα που τον βλέπω και από κοντά αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει για τον σύλλογο! Οι μεγάλες ομάδες έχουν και μεγάλο κοινό και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Με τον κόσμο στο πλευρό μας μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Για να μην ξεχνιόμαστε, μπροστά υπάρχει και το ματς με τον Παναθηναϊκό. Το σκέφτεστε καθόλου;

«Βέβαια. Είναι ιδιαίτερο και όσο και αν θέλουμε να το αφήσουμε για την ώρα του, γυρνάει στο μυαλό μας… Πρώτα θα προχωρήσουμε με τη Γιουβέντους και στη συνέχεια θα σκεφτούμε ακόμη περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Οφείλουμε να το έχουμε στο μυαλό μας, όμως, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Κι ας ακολουθεί έναν αγώνα Champions League. Είναι πολύ σημαντικό για το κλαμπ, για τους φιλάθλους, για τον Πειραιά. Αυτομάτως γίνεται σημαντικό και για όλους εμάς, τους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό επιτελείο…»

Είστε έτοιμοι και για τις δύο μεγάλες αυτές προκλήσεις;

«Ναι, είμαστε έτοιμοι. Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια, χρειάζονται διαφορετική προετοιμασία, αλλά έχουν κοινό το σημαντικότερο πράγμα: Θέλουμε και στα δύο το τρίποντο και στοχεύουμε στο να κάνουμε και με τα δύο τους φιλάθλους μας ακόμη πιο υπερήφανους για την αγαπημένη τους ομάδα»!

Θα ήθελα να μου περιγράψεις λίγο τον εαυτό σου.

«Είμαι πολύ δυναμικός παίκτης. Μου αρέσει το έντονο παιχνίδι, με σασπένς. Μου αρέσει να πασάρω, αλλά και να σουτάρω, ενώ όταν μπαίνω στο γήπεδο, στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η νίκη! Περιμένω να βελτιώνομαι διαρκώς και σε ατομικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο. Δηλαδή στη συνεργασία μου με τους συμπαίκτες μου».

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;

«Μας στηρίζουν πάρα πολύ! Είναι πραγματικά ο 12ος παίκτης μας σε κάθε ματς και παίρνουμε μεγάλη ώθηση από τους φιλάθλους μας. Θέλω να τους ζητήσω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν με τον ίδιο τρόπο. Μαζί μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα και, όπως εκείνοι μας αγαπούν, έτσι τους αγαπάμε και εμείς. Θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε αυτό και με τη Γιουβέντους, αλλά και με τον Παναθηναϊκό».

Λουτσιάνο: «Στα δύσκολα είναι πιο σοβαρός ο Ολυμπιακός»

Σοβαρός πρέπει να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γιουβέντους, όπως έχει κάνει σε άλλους δύσκολους αγώνες στην Ευρώπη και πήρε καλό αποτέλεσμα, όπως δήλωσε ο Λουτσιάνο στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Λουτσιάνο: «Στα δύσκολα είναι πιο σοβαρός ο Ολυμπιακός»
Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει καλό αποτέλεσμα κόντρα στη Γιουβέντους, και γιατί όχι ακόμα και τη νίκη, παρουσιάστηκε ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Βραζιλιάνος – πλέον - τεχνικός υποστήριξε ότι οι Πειραιώτες πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί κόντρα στους «μπιανκονέρι», καθώς όποτε έχουν κάνει κάτι τέτοιο έχουν πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μεγάλους συλλόγους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος χαφ υποστήριξε ότι η αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» χρειάζεται χρόνο για να δέσει, αφού πρόκειται το ρόστερ είναι ολοκαίνουργιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μιχάλη Τσόχου

Για το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους

«Εκείνο που θέλω, αλλά και αισιοδοξώ, είναι πως θα κερδίσει ο Ολυμπιακός! Όταν έχει έναν δύσκολο αντίπαλο, παίρνει πιο σοβαρά τα πράγματα. Η Γιουβέντους είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και το ξέρουμε όλοι ότι τα τελευταία χρόνια τα πάει πολύ καλά. Παίζει όμως στο Καραϊσκάκη, θα έχει τη στήριξη του κόσμου του ο Ολυμπιακός, όπως έγινε και στο παιχνίδι με την Ατλέτικο».

Για την αστάθεια που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στην αμυντική λειτουργία του:

«Πιστεύω ότι για να μπορέσει μία ομάδα για να λειτουργήσει όπως πρέπει θέλει χρόνο. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ και θέλει ο προπονητής χρόνος για να περάσει τη φιλοσοφία του. Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει διαφορετικά. Πολλές φορές δεν χρειάζεται να παίξεις ποιοτικό ποδόσφαιρο για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Πρέπει να είναι σοβαρός την ώρα που αμύνεται. Ο Ολυμπιακός είμαι σίγουρος ότι αν παρουσιαστεί σοβαρός, δε θα έχει πρόβλημα».

Για το παιχνίδι της Γιουβέντους:

«Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο παιχνιδιού και ο Αλέγκρι δεν άλλαξε το σύστημα του Κόντε όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ακόμα στην Ελλάδα δεν έχει αντιμετωπίσει μία ομάδα που παίζει το 3-5-2, η μόνη ήταν ο ΟΦΗ. Αν ο Ολυμπιακός δεν είναι προσεκτικός μπορεί να συναντήσει τοίχος. Έχουμε δει και στη Γιουβέντους δεν βγαίνουν κάποια πράγματα, αλλά ο Αλέγκρι έχει άλλο σύστημα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει περισσότερη βάση στο παιχνίδι της Γιουβέντους, η οποία θα τον πιέσει πίσω».

Για τους αγώνες του 1999 με το σήμερα:

«Είναι μοιρασμένες οι ποιότητες των ποδοσφαιριστών. Τότε είχε τον Ζιντάν ας πούμε, αλλά τώρα έχει περισσότερες μονάδες, όπως ο Πογκμπά, ο Πίρλο, ο Τέβες. Τότε η Γιουβέντους, εκτός από τον Ζιντάν, είχε τον Ντάβιτς, τον Κόντε και άλλους… Ο Κόντε ήταν αρχηγός της ομάδας, αλλά ο Πογκμπά τρέχει, μαρκάρει και δημιουργεί. Είναι μία ομάδα που πρέπει να την υπολογίσουμε, να την προσέξει ο Ολυμπιακός. Δεν πρέπει να είναι οργανωμένος όπως με την Ατλέτικο, αλλά να είναι πιο δυναμικός κόντρα στην Γιουβέντους».

Είναι η μέρα του Μίτσελ!!

Το είπε ο Ρομπέρτο: «Νίκη με 1-0». Ο Μίτσελ τον άκουσε δηλώνοντας πως δεν τον ενδιαφέρει ο σκόρερ και μάλιστα ο Ισπανός έχει την… μοίρα με το μέρος του με τις μνήμες να τον γυρνούν στο 1986.

Είναι η μέρα του Μίτσελ!

Ο Ισπανός «παρήγγειλε» νίκη, 1-0, με σκόρερ τον Κασάμι. Ο Μίτσελ τον άκουσε και μάλιστα όταν ρωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου είπε πως δεν τον ενδιαφέρει ακόμη κι αν το γκολ έρθει από τον Αλκόρτα (σ.σ άμεσο συνεργάτη του).

Η αλήθεια είναι πως ο προπονητής του Ολυμπιακού ξέρει από τέτοιες νίκες απέναντι στους «μπιανκονέρι». Μία τέτοια ακριβώς –δηλαδή με 1-0- είχε πανηγυρίσει ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης το 1986 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Μάλιστα η ποδοσφαιρική μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η μάχη του απέναντι στην «Γηραιά Κυρία», αυτή την φορά από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων», να γίνεται την ίδια μέρα, 22 Οκτωβρίου!

Τότε, πριν από 28 χρόνια, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» οι Μαδριλένοι είχαν κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» επικρατώντας των Ιταλών με γκολ του Μπουτραγκένιο. Ο Μίτσελ ήταν βασικός και… αρκετά άτακτος αφού είχε δει και κίτρινη κάρτα. Για την ιστορία, στον επαναληπτικό οι Ιταλοί νίκησαν με το ίδιο σκορ (1-0) και οδήγησαν το ματς στην παράταση κι εν συνεχεία στα πέναλτι, όπου χαμογέλασε η Ρεάλ (3-1)




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοινώθηκε η βαριά «καμπάνα» στον Ηρόδοτο!!

Όπως σας είχε μεταφέρει πριν από λίγες ημέρες ο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 η Ειδική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλλε βαρύτατη ποινή στον Ηρόδοτο για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Εθνικό.

Ανακοινώθηκε η βαριά «καμπάνα» στον Ηρόδοτο
Βαρύτατη η «καμπάνα» η οποία επέβαλε στον Ηρόδοτο η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Εθνικό.

Όπως σας είχε μεταφέρει και ο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 πριν από λίγες ημέρες στην ομάδα της Κρήτης επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης βαθμών, τιμωρία της έδρας, απαγόρευση μεταγραφών αλλά και χρηματικό πρόστιμο!

Συγκεκριμένα η ειδική επιτροπή που εξέτασε τα επεισόδια στο παιχνίδι, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε θανάσιμα και ο οπαδός της ομάδας του Πειραιά, Κώστας Κατσούλης, επέβαλε:

α. Ποινή αφαίρεσης δεκαπέντε (15) βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, στο οποίο συμμετέχει.

β. Ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δέκα (10) αγωνιστικών ημερών.

γ. Απαγόρευση μετεγγραφών μέχρι λήξεως της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

δ. Χρηματική ποινή 2.500 ευρώ.

Μάλιστα όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η ειδική επιτροπή δέχθηκε ότι ο Ηρόδοτος τέλεσε όλες τις πειθαρχικές παραβάσεις που αναφέρονται.

Με ένα (ακόμη) όνειρο στις αποσκευές τους!

Με προορισμό το Λονδίνο, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ για το Europa League, αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης.

Με ένα (ακόμη) όνειρο στις αποσκευές τους
Χωρίς αμφιβολία ο Αστέρας Τρίπολης έχει ξεπεράσει φέτος αρκετές φορές εαυτόν με τις εμφανίσεις του στο Europa League.

Ποιος, όμως, μπορεί να πει στους παίκτες του Στάικου Βεργέτη να πάψουν να ονειρεύονται;

Έτσι με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αναχώρησαν οι Αρκάδες το πρωί της Τέταρτης για το Λονδίνο, όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσουν την Τότεναμ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Η «κυανοκίτρινη» αποστολή αναχώρησε οδικώς για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί θα ταξιδέψει αεροπορικώς το μεσημέρι για την Αγγλία, θέλοντας να επιστρέψει με «γεμάτες» τις βαλίτσες.

Την αποστολή του Αστέρα Τρίπολης αποτελούν οι Κοσίσκι, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κυριακόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Τσοκάνης, Γιαννιώτας, Μάσα, Μπαράλες, Νίκο Φερνάντεθ, Μπαντιμπανγκά, Ρόλε, Πάρα και Μπακασέτας.*Πηγή: sport-fm.gr*

15 τρόπαια σε μια πόλη!!

Θέλει και ρώτημα; Απόψε στο «Ανφιλντ» κοντράρονται… δεκαπέντε τρόπαια, στο ματς της Λίβερπουλ με την Ρεάλ Μαδρίτης και φυσικά είναι αυτό που ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ.

15 τρόπαια σε μια πόλη!
Δεν υπάρχει σύγκριση… Δεν θέλει ρώτημα! Ένα είναι το παιχνίδι το οποίο ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των πλέι-οφ… Αυτό που γίνεται στο Ανφιλντ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο αριθμός των τρόπαιων που έχουν κατακτήσει και οι δύο ομάδες βάζουν τέλος σε οποιονδήποτε αμφισβητία! Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά δεκαπέντε τρόπαια ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ έχουν κατακτήσει οι δύο ομάδες που θα τεθούν αντιμέτωπες σήμερα.

Οι «κόκκινοι» είναι σε δύσκολη θέση καθώς ισοβαθμούν με την Βασιλεία στη βαθμολογία, με τους Ελβετούς να παίζουν εκτός έδρας με την Λουντογκόρετς έχοντας πολλές ελπίδες να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Αυτό αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που προσδίδει περισσότερο άγχος στη Λίβερπουλ η οποία γνωρίζει ότι εάν δεν πάρει τη νίκη σήμερα απέναντι στη «βασίλισσα» τότε θα μειωθούν ¬οι πιθανότητες πρόκρισης.

Φυσικά και το παιχνίδι αυτό αποτελεί έναν τρόπο για να μετρήσεις τις δυνάμεις της η αγγλική ομάδα απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Αγωνιστικά προβλήματα έχουν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Μπέιλ και Σέχιο Ράμος.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού, δηλαδή, τον πρώτο, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Μάλμε και έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει τη νίκη και να περιμένει τα… κέρδη της από το παιχνίδι στο Φάληρο.

Σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται και στο πριγκιπάτο! Για τον 3ο όμιλο η Μονακό υποδέχεται τη Μπενφίκα, η οποία έχει ξεκινήσει με δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές και θέλει πάση θυσία να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από το «Λουί Ντε».

Τέλος στον 4ο όμιλο η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ δοκιμάζεται από την Γαλατασαράι στην Τουρκία την στιγμή που η Άρσεναλ, που την καταδιώκει, παίζει στο Βέλγιο με την Άντερλεχτ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σημερινών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ…

1ος όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάλμε
Ολυμπιακός – Γιουβέντους

2ος όμιλος
Λουντογκόρετς – Βασιλεία
Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης

3ος όμιλος
Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Μονακό – Μπενφίκα

4ος όμιλος
Άντερλεχτ – Άρσεναλ
Γαλατάσαραϊ – Ντόρτμουντ *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα με Λόρια!

Πρόβλημα στον σύνδεσμο στο γόνατό του αντιμετωπίζει ο Γκιόργκι Λόρια και αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολος για τον προσεχή αγώνα του ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης.

Πρόβλημα με Λόρια
Ρεπό είχαν χθες οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, αφού ο Τζενάρο Γκατούζο θέλησε να επιβραβεύσει τους Κρητικούς για τη νίκη που πήραν την Κυριακή μέσα στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, το μυαλό του Ιταλού τεχνικού και του ιατρικού επιτελείου ήταν στον Γκιόργκι Λόρια.

Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας έκανε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε πρόβλημα στον σύνδεσμο στο γόνατό του.

Τις επόμενες μέρες θα φανεί αν θα μπορέσει να παίξει στο προσεχές παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η πρόκληση της χρονιάς!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το μεγάλο βράδυ του Ολυμπιακού και για την πρόκληση στο ματς με την Γιουβέντους...
Σαράντα γκολ το βράδυ της Τρίτης στον πόλεμο των Άστρων. Και βέβαια το πρωί της Τετάρτης θα βρει την Ευρώπη να συζητά για τη Μπάγερν, τον Μουρίνιο και τον Λουίς Αντριάνο της Σαχτάρ. Αυτό σημαίνει Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή την επιρροή έχει στον... πλανήτη του ποδοσφαίρου. Και για αυτό πασχίζουν όλοι να βρεθούν στην «ιεροτελεστία» του.
ADVERTISEMENT
Τριάντα-πέντε μέρες πριν, θέμα συζήτησης ήταν και ο Ολυμπιακός. Η ομάδα της πρεμιέρας όπως «βαπτίσθηκε» από την ίδια την UEFA έπειτα από την μεγάλη επικράτηση του, κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση, όχι μόνο για τον νικητή αλλά και για τον ίδιο τον τρόπο της νίκης. Για τα τρία γκολ των Ερυθρόλευκων κόντρα στην καλοκουρδισμένη μπάντα του Ντιέγκο Σιμεόνε.
Τον Σεπτέμβρη και αμέσως μετά από αυτό το αποτέλεσμα ανάμεσα στα όσα φοβερά γράφτηκαν εντός και εκτός συνόρων έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε για πρώτη φορά στην 27η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης των κλαμπ. Δεκαπέντε χρόνια πριν, όταν συνέβη το  σημαντικότερο «διπλό» αντάμωμα των Ερυθρόλευκων με τη Γιουβέντους στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός είχε μπει στη διοργάνωση (1999) ως 57ος. Σε αυτό το διάστημα λοιπόν οι Πειραιώτες με σταθερά βήματα ανέβηκαν τριάντα ολόκληρες θέσεις στην «ιεραρχία». Μεγάλωσαν τον «χώρο» τους, έφτιαξαν το όνομα τους, έγιναν «μόνιμοι» στο κορυφαίο αυτό τουρνουά που ακούει στο όνομα Τσάμπιονς Λιγκ.
Παράλληλα πέτυχαν και άλλα. Έφτιαξαν το δικό τους γήπεδο (2004) που τόσο μνημονεύουν τις τελευταίες ώρες οι Ιταλοί, ένα αθλητικό κέντρο υψηλού επιπέδου, έδωσαν τη φανέλα τους σε ποδοσφαιριστές όπως ο Τζιοβάνι, ο Ριβάλντο, ο Καρεμπέ, ο Ιμπαγάσα κλπ, τον πάγκο τους σε προπονητές όπως ο Βαλβέρδε, ο Ζαρντίμ (συμμετέχουν και οι δύο φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ εξ ου και η αναφορά), ο Μίτσελ. Έγιναν η αφετηρία στην περίφημη καριέρα του Γιάγια Τουρέ, έφτασαν σε σημείο να προσφέρουν έλληνες παίκτες των 10 και 15 εκατ ευρώ στο επόμενο «σκαλοπάτι» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Άλλαξαν με ασφάλεια και επιτυχία την διοίκηση τους. Σήμερα έχουν μια ιδιαίτερη οικονομική αυτονομία, είναι εναρμονισμένοι στο μοντέλο του FFP που αποτελεί το μέλλον του ποδοσφαίρου. Και όλα αυτά; Ενώ ήταν σχεδόν πάντα εκεί.
Δεν έκαναν ποτέ μια ανεπανάληπτη επιτυχία συνολικά σε μια σεζόν, στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Έκαναν όμως πολλές μεγάλες νίκες. Και κυρίως: Κατάφεραν να αυξήσουν σε πολύ καθοριστικό βαθμό την ανταγωνιστικότητα τους. Ειδικά από το 2007 και έπειτα, όταν έμαθαν να κερδίζουν και μακριά από το Φάληρο. Και από τότε, από το 2007 όταν για τελευταία φορά συγκατοίκησαν σε ένα γκρουπ με εκπρόσωπο του Καμπιονάτο (Λάτσιο) συνολικά έχουν βρεθεί τρεις φορές στις «16» καλύτερες ομάδες του θεσμού.
Σε αυτό το διάστημα στο Φάληρο, υποκλίθηκαν ομάδες όπως η Άρσεναλ, η Ντόρτμουντ, η Γιουνάιτεντ. Γιατί όχι λοιπόν και η Γιουβέντους με το όνομα βαρύ σαν ιστορία για το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι καν το πιθανότερο με τη λογική ότι σε ένα ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γιουβέντους δεν μπορεί το φαβορί παρά να είναι οι... άλλοι. Και τι σημαίνει όμως αυτό στα αλήθεια; Ή πρώτη ή μήπως η τελευταία φορά θα είναι που οι Ερυθρόλευκοι κάνουν «σέντρα» από αυτή τη θέση;
Δεν είναι η ομάδα του Μίτσελ στα καλύτερα της. Και αυτό φάνηκε καθαρά και το Σάββατο στο Παγκρήτειο, όταν δέχτηκε 17 τελικές επιθέσεις, δύο γκολ και ένα μεγάλο σοκ από τον Εργοτέλη ως την λύτρωση του 90΄ από τον Μήτρογλου.  Είναι ένα νέο σύνολο που αναζητά ακόμη την ταυτότητα του, την ισορροπία του, τον προσανατολισμό του.  Έτσι και... χειρότερα ήταν τα πράγματα και στην πρεμιέρα όμως. Με την ομάδα να έχει όλα και όλα δύο-τρία ματς στα «πόδια» της, και 17 νέους στο ρόστερ της. Και το αποτέλεσμα με την Ατλέτικο Μαδρίτης ήδη το μνημονεύσαμε. Με τον Μποτία (που ακούει τα... χίλια μύρια αυτόν τον καιρό) στόπερ, και συνολικά με μια 11άδα που πιθανότατα θα ξεκινήσει και απόψε ίδια ακριβώς, όπως στις 16 του Σεπτέμβρη. Το έκανε μια φορά. Γιατί όχι και μια δεύτερη;
Δεν έχει σχέση το Τσάμπιονς Λιγκ με την αγωνιστική φόρμα του Ολυμπιακού. Πόσο μάλλον όταν αντιμετωπίζεις ομάδες σαν την «Κυρία». Έχει να κάνει με... «τα χρώματα μας» όπως πολύ εύστοχα εξήγησε χθες το απόγευμα ο Τσόρι στη συνέντευξη Τύπου. Πολεμιστές είναι πρωτίστως οι Ερυθρόλευκοι στα δικά τους βράδια, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα δικά τους βράδια σαν αυτό που έρχεται απόψε στο Φάληρο. Θέλει ένα καλό σχέδιο, θέλει τύχη, θέλει σίγουρα ένα μεγάλο λάθος λιγότερο από τον αντίπαλο. Θέλει όμως πρωτίστως πάθος και επιθυμία για μια «υπέρβαση» 90 λεπτών. Γίνεται.
Επί του προκειμένου; Αν συμβεί, ο Ολυμπιακός μετά από τρεις αγωνιστικές σε αυτό το πρώτο γκρουπ θα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (έστω με την πιθανή συγκατοίκηση με την Ατλέτικο). Θα έχει φτάσει στα μισά του δρόμου, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει με έξι βαθμούς την τρίτη θέση και έχοντας το δικαίωμα να... παίξει την πρόκριση στους «16» κρατώντας καλές πιθανότητες για λογαριασμό του. Δεν θα είναι το «φαβορί». Δεδομένα όμως θα είναι εκεί ως το τέλος, όπως το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια. Θα έχει πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο, του να είναι ανταγωνιστικός σε ένα τόσο απαιτητικό όμιλο. Είναι σπουδαία η πρόκληση. Είναι το ματς της χρονιάς για τη φετινή ευρωπαϊκή προσπάθεια. Και αυτό τα λέει όλα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Γιουβέντους στον αστερισμό του Αλέγκρι...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον τρόπο με τον οποίο η “Κυρία” σιγά σιγά αλλάζει στα χέρια του νέου προπονητή της και περνάει στην μετά-Κόντε εποχή. 
Τι θα απαντούσατε αν σας ρωτούσαν τι έχει αλλάξει στη Γιουβέντους του Αλέγκρι σε σχέση με την Γιουβέντους του Κόντε; Προφανώς το “όχι πολλά” θα ήταν η πιθανότερη απάντηση και η δεύτερη πιο πιθανή το “τίποτα”.
Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Το σύστημα δεν έχει αλλάξει ακόμη αφού ο Αλέγκρι διατηρεί αυτό το 3-5-2 που καθιέρωσε ο Κόντε (τουλάχιστον μέχρι τώρα γιατί στο ματς με τον Ολυμπιακό δήλωσε ότι θα παίξει με 4 πίσω), στα πρόσωπα επίσης σημαντικές αλλαγές δεν υπάρχουν αφού δεν έγιναν και σημαντικές μεταγραφές, αλλά σε ορισμένα πράγματα η Γιουβέντους αλλάζει και αυτό επιβεβαιώνεται και από τους αριθμούς.
ADVERTISEMENT
Η Γιουβέντους του Αλέγκρι έχει πολλές ομοιότητες σε σχέση με την Γιουβέντους του Κόντε σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που κυκλοφορεί την μπάλα και αναπτύσσει το παιχνίδι της. Με τον Κόντε έκανε 513 κοντινές πάσες ανά παιχνίδι, με τον Αλέγκρι κάνει 519. Με τον Κόντε μόλις το 10,9% των μεταβιβάσεων της Γιουβέντους ήταν μακρινές πάσες ή σέντρες, το ίδιο πάνω κάτω είναι το ποσοστό και με τον Αλέγκρι (10,4%). Σε αυτό το τελευταίο παίζει ρόλο και ότι δεν έχει αλλάξει το σύστημα.  Με τον Κόντε η ακρίβεια των μεταβιβάσεων ήταν 84% και με τον Αλέγκρι περίπου το ίδιο 86%. Οι τελικές της Γιουβέντους του Κόντε ανά ματς ήταν περίπου 17,7 ενώ με τον Αλέγκρι φτάνουν περίπου τις 20.
Θα μπορούσα να σας αναφέρω πολλά ακόμη νούμερα, ας είναι καλά η opta, το whoscored.com και όχι μόνο, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία. Το έχω ψάξει αρκετά για να ξέρω ότι πραγματικά οι διαφορές είναι ελάχιστες σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες που μας δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί το παιχνίδι της η Γιουβέντους.
Υπάρχουν όμως και ορισμένα νούμερα που έχουν σημαντικές διαφορές και νομίζω μας δείχνουν και την διαφορετικότητα που υπάρχει στη Γιουβέντους του Κόντε με αυτήν του Αλέγκρι. Και η αλήθεια είναι ότι αν δεις τον τρόπο με τον οποίο κοουτσάρουν οι δύο αυτοί προπονητές, για να είμαι ειλικρινής, ακόμη κι' αν δεν τους ξέρεις και δεις τις φωτογραφίες τους, θα μπορέσεις να υποθέσεις την διαφορά ανάμεσα στις ομάδες τους. 
Η Γιουβέντους του Αλέγκρι είναι πιο light από την Γιουβέντους του Κόντε. Είναι λιγότερο νευρική, είναι λιγότερο άγρια, είναι λιγότερο aggressive. Οπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και με τους δύο προπονητές. Ο Κόντε όταν έβαζε γκολ η Γιουβέντους σήκωνε τον κόσμο όλο, ο Αλέγκρι το πολύ πολύ να χαμογελάσει ή να χειροκροτήσει. Ο Κόντε όταν παίκτης του έκανε λάθος κοκκίνιζε και οι φλέβες του έβγαιναν έξω από το λαιμό του από τις φωνές και την ένταση. Ο Αλέγκρι το πολύ πολύ να πει κάτι στον βοηθό του. Ο Κόντε όταν έδινε οδηγίες στους παίκτες την
ώρα του ματς λίγο ήθελε να μπει μέσα στο γήπεδο, ο Αλέγκρι το πολύ πολύ να κάνει μία παρατήρηση ή μία κίνηση του χεριού του.
Για αυτό η Γιουβέντους του Κόντε έκανε πάνω από 23 τάκλιν κατά μέσο όρο σε κάθε ματς, ενώ αυτή του Αλέγκρι μόλις και μετά βίας κάνει 15. Για αυτό η Γιουβέντους του Αλέγκρι έχεις τις μισές κάρτες από αυτές που είχε η Γιουβέντους του Κόντε. Για αυτό η ομάδα του Κόντε είχε πάνω από 20 κλεψίματα κατά μέσο όρο σε κάθε ματς ενώ αυτή του Αλέγκρι 14.
Η Γιουβέντους του Αλέγκρι είναι το ίδιο ποιοτική, έχει την ίδια ποικιλία στον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί και σκοράρει, έχει την ίδια ταυτότητα παιχνιδιού στον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορεί την μπάλα και φτιάχνει το παιχνίδι της. Το μόνο που δεν έχει ίδιο είναι το άγριο πνεύμα που της μετέδιδε ο Κόντε. Είναι μία πιο soft ομάδα με τον Αλέγκρι και αυτό είναι κάτι που μπορεί να της στοιχίσει και στην Ευρώπη και κυρίως στο πρωτάθλημα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Γιουνάιτεντ πληρώνει τα πειράματα του Φαν Χάαλ!!

Μετά τη νέα γκέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος αναλύει το «μαύρο κουτί» της μέχρι στιγμής πορείας των «Κόκκινων Διαβόλων» στο πρωτάθλημα.
Μόλις ένα βαθμό παραπάνω, από όσους είχε συγκεντρώσει πέρσι την ίδια αγωνιστική με τον Ντέιβιντ Μόγες στον πάγκο της, μετράει αυτή τη στιγμή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπό τις οδηγίες του Λουίς Φαν Χάαλ. Ο Σκωτσέζος τεχνικός χαρακτηρίστηκε «αποδιοπομπαίος τράγος» στο Ολντ Τράφορντ, οι ιθύνοντες του συλλόγου έφεραν στη θέση του τον Ολλανδό και έδωσαν... γη και ύδωρ, προκειμένου να υλοποιήσουν όλες τις μεταγραφικές επιθυμίες του.
ADVERTISEMENT
193 εκατομμύρια ευρώ (το μεγαλύτερο ποσό από κάθε άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο φέτος) δαπάνησαν φέτος το καλοκαίρι οι «κόκκινοι διάβολοι», ώστε να επιστρέψουν σε τροχιά τίτλου. Πως διαχειρίστηκε αυτό το ποσό ο Φαν Χάαλ; Έδωσε 75 εκατομμύρια για τον Ντι Μαρία, 37.5 για τον Σο, 36 για τον Ερέρα, 20 για τον Ρόχο, 17.5 για τον Μπλίντ και 7 για το δανεισμό του Φαλκάο από τη Μονακό. Δηλαδή δε δόθηκε... δραχμή για κεντρικό αμυντικό και αμυντικό μέσο.
Όλα τα παραπάνω, όμως, είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Τα κενά της Γιουνάιτεντ από το κέντρο και πίσω φαίνονται σχεδόν σε κάθε αγώνα της, με τα «πειράματα» του Φαν Χάαλ να κάνουν ακόμη πιο εμφανές το πρόβλημα. Η επιμονή του να... βαφτίζει τους ακραίους σε κεντρικούς και τούμπαλιν, περισσότερο μπερδεύει τους ίδιους του τους ποδοσφαιριστές, παρά λύνει το πρόβλημα.
Για παράδειγμα, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης έμαθε το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο τον Ντάλεϊ Μπλιντ ως αριστερό μπακ-χαφ στο 3-5-2 της Ολλανδίας, με προπονητή τον Λουίς Φαν Χάαλ. Ο ίδιος άνθρωπος τον πήρε μαζί του στο Όλντ Τράφορντ και ο ίδιος είναι αυτός που το «βάφτισε» αμυντικό χαφ. Το ταλέντο του Ολλανδού του επιτρέπει να ανταποκρίνεται και σε αυτή τη θέση (είχε αγωνιστεί και στο παρελθόν), όμως... καθαρόαιμος κόφτης δεν ήταν και δε θα γίνει ποτέ.
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Άντερ Ερέρα, ο οποίος είναι επιτελικός μέσος, όμως συνήθως αγωνίζεται στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Στην ίδια κατηγορία και Ρούνεϊ, που συχνά-πυκνά μετατρέπεται σε δεκάρι. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί κάποιες θέσεις είναι... ορφανές, ενώ σε κάποιες άλλες παρατηρείται «συνωστισμός». Δηλαδή καμία ισορροπία.
Παραδείγματος χάρη, η Γιουνάιτεντ (έπειτα από υπόδειξη του προπονητή) ξόδεψε συνολικά 75 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τρεις (!) αριστερούς μπακ. Ντάλεϊ Μπλιντ, Μάρκος Ρόχο και Λουκ Σο. Μόνο ο Άγγλος αγωνίζεται στη φυσική του θέση, αφού για να... χωρέσουν όλοι, αλλά κυρίως για να καλύψουν τρύπες, ο Μπλιντ έχει μετατραπεί σε αμυντικό χαφ και ο Ρόχο σε στόπερ.
Αντίστοιχη περίπτωση και στην επίθεση με τους Φαλκάο, Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι να δικαιούνται όλοι θέση στην ενδεκάδα, όμως είτε δεν παίζουν όλοι, είτε ο Ρούνεϊ γυρίζει στο κέντρο, με αποτέλεσμα να βγαίνει εκτός ο Χουάν Μάτα.
Οι πειραματισμοί ή οι εμμονές του Φαν Χάαλ δεν περιορίστηκαν μόνο στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, αλλά συνεχίζονται και εν μέσω της περιόδου. Ξεκίνησε με ένα 3-5-2, συνέχισε με 4-4-2 και κόντρα στη Γουέστ Μπρομ παρέταξε τη Γιουνάιτεντ με 4-5-1.
Σίγουρα ο Ολλανδός ξέρει πολύ καλύτερα τι οφείλει να κάνει, ώστε οι «κόκκινοι διάβολοι» να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Ο Φαν Χάαλ δηλώνει πως η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει το φετινό τίτλο. Και ο ίδιος όμως ξέρει καλά πως για τη Γιουνάιτεντ η 3η θέση πίσω από Τσέλσι και Σίτι θα ισοδυναμεί με... πρωτάθλημα. Αυτό είναι το φετινό ταβάνι της.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Κυρία του... κυρίου!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης μπαίνει στη ψυχολογία του Ερυθρόλευκου οπαδού για το μεγάλο βράδυ με τη Γιούβε όταν όμως ακολουθεί ο "αιώνιος εχθρός"... Σενάρια και προσεγγίσεις στο... μυαλό του Μίτσελ, ο "άλλος Ολυμπιακός" του Champions League. Για ποιο 'restart' ομιλούν; Ο ευσεβής πόθος, το πλήρως επιτυχημένο σενάριο της εβδομάδας για τους φίλους του Ολυμπιακού, δεν χωράει συζήτηση το ποιο είναι: Νίκες και στα δύο.
Οι Ολυμπιακοί δεν έχουν μάθει να διαλέγουν, δεν συμβιβάζονται από καταβολής του συλλόγου, εδώ και 9 δεκαετίες, με το "μη χείρον βέλτιστον".
Άμα εισχωρήσεις ωστόσο στο βάθος της ψυχολογίας τους, το κύριο ζητούμενο, η απολαυστική ολοκλήρωση της παθιασμένης προσήλωσης που έχουν στην ομάδα, δείχνει άπαξ άπαντος νίκη την Κυριακή επί του "αιώνιου εχθρού". Απέναντι στην πρόκληση να ισοσταθμίσουν ύστερα από την πάροδο ελάχιστων μηνών, το σοκ του περασμένου Μάρτη, δεν βάζουν τίποτα και κανέναν στην ίδια ζυγαριά!
Άλλωστε ο πρώτος στόχος της χρονιάς είναι πάντα ο ίδιος: Κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο τίτλος που καταξιώνει, που δίνει άμεσο διαβατήριο για τους ομίλους του επόμενου Champions League και που, δίχως άλλο, καταχωρείται στην ιστορία. Στην άθροιση αστεριών, που με τα λόγια και τη συκοφάντηση, κανείς και ποτέ δεν μπορεί να του αφαιρέσει, όσο κι αν φθονεί την αίγλη του.
Αν, βεβαίως, η επικράτηση επί του Παναθηναϊκού συνδυαζόταν με μια ισοπαλία με την πρωταθλήτρια Ιταλίας και τη σταθερή διεθνή αξία της, καθώς η Γιουβέντους είναι πάντα Γιουβέντους - με όσα σημαίνει η κλισέ έκφραση - ο απολογισμός του πενθήμερου ύψιστης πρόκλησης για τους Ερυθρόλευκους, θα είναι αρκούντως ικανοποιητικός.
Θριαμβευτικός θα γίνει μόνο αν επαληθευθεί το ιδανικό πλάνο του "2 στα 2" από Τετάρτη σε Κυριακή.
Το να πάρει ο Ολυμπιακός τη Γιούβε τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τη σταθερότητα που παρουσιάζουν οι Μπιανκονέρι στη σεζόν και τα 'ups & downs' των Πειραιωτών, εν μέσω του περιβάλλοντος του ομίλου έτσι όπως διαμορφώθηκε κατόπιν των χαμένων παιχνιδιών και των δύο σε Μάλμε και Μαδρίτη, αποτελέσματα που έφεραν (θεωρητικά) και τους τέσσερις της συντροφιάς στην ισοβαθμία και στο "φτου κι απ την αρχή", ακούγεται πιθανά και ως μίνι έκπληξη.
Ισοπαλία σε λογική νίκης
Σάμπως η νικηφόρα πρεμιέρα επί της Ατλέτικο, της οποίας η εστία τα "άρπαξε" τρεις φορές, τι ήταν, αναμενόμενη έκβαση;
Στη... λογική: "Εφόσον ο Εργοτέλης του έκανε 17 τελικές, η Γιούβε πόσες θα του κάνει;" η απάντηση θα είναι αυτή που προβλέπεται να δούμε στο Καραϊσκάκη. Καμία σχέση το ένα ματς με το άλλο.
Παραμονές της αναμέτρησης με τους Μαδριλένους, οι Ερυθρόλευκοι εμφάνιζαν εικόνα "Πύργου Βαβέλ".
Χωρίς ίχνος ομοιογένειας και με παιχνίδια να λείπουν από τα πόδια για το δέσιμο μιας εντελώς νέας ομάδας. Τότε δεν αναφερόμασταν μόνο στην (όντως) προβληματική ανασταλτική απόδοση των πρωταθλητών Ελλάδας αλλά σε συνολικές παρατηρήσεις, για όλες τις γραμμές τους, καθώς και απορίες σε ατομικό επίπεδο για το "τι ψάρια πιάνουν" πολλές από τις... πολλές μεταγραφές τους.
Ένα μήνα αργότερα ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα και αδυναμίες, διαθέτει όμως κορμό, μια βάση δεδομένων για την "καλή" (την ευρωπαϊκή) 11άδα του, ξέρει πού πατάει στο γήπεδο γενικά και θα πασχίσει να συμπεριφερθεί όπως αρμόζει στη βραδιά στο αμυντικό κομμάτι.
Αναμένεται εκ νέου "άλλος Ολυμπιακός". Είναι το παιχνίδι τέτοιο. Είναι ο αντίπαλος... προκλητικός! Η δόξα για κάθε έναν μεμονωμένα δεν προσμετράται ούτε με... δέκα 5-0 επί του Εργοτέλη.
Η εγρήγορση, η πειθαρχία στο παιχνίδι, το κλείσιμο των αποστάσεων στις γραμμές, η αυτοσυγκέντρωση των ποδοσφαιριστών θα είναι αλλιώς. Όλα θα είναι αλλιώς. Πάλι στο Champions League...
Το "Χι" εκ των πραγμάτων όταν παίζεις με τη Vecchia Signora, που ήδη προβάλλει πρώτο φαβορί να επαναλάβει τον περσινό της θρίαμβο τερματίζοντας πρώτη στο Καμπιονάτο και ηττήθηκε με το... στανιό την περασμένη αγωνιστική στο "Βιθέντε Καλντερόν", είναι θετικό αποτέλεσμα για ελληνικό σύλλογο. Μέσα-έξω.
Αν όμως πας για ισοπαλία, η μπάλα έχει διδάξει ότι συνήθως χάνεις.
Όπως και η μοιρασιά των βαθμών καλά ακούγεται πριν. Εντός αγώνα ίσως να σε στενοχωρήσει, αν δημιουργείς φάσεις αλλά δεν τις υλοποιείς.
Θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να μην πάει για να πάρει το ματς. Με υπομονή όμως και αφού προηγηθεί παιχνίδι υψηλού επιπέδου, ευρωπαϊκών προδιαγραφών που είπε και ο Μίτσελ.
Το οποίο τι προϋποθέτει; Ποιο είναι το κεφαλαιώδες ζητούμενο;
Να μην είσαι "βάρκα γιαλό" στην άμυνα.
Στην περίπτωση που δεν ξεκινούσε ο Μποτία είναι σαν να τον είχε κιόλας ξεγράψει ο Μίτσελ. Δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό, κατά συνέπεια η κουβέντα για ενίσχυση του διδύμου του Ισπανού με τον Αμπιντάλ με Εντινγκά ή Μιλιβόγεβιτς ως "σκούπα" μπροστά από τα στόπερ και πολύ πλησίον σε αυτά είναι λογικότατη.
(Ο χαμηλόσωμος Τέβες θέλει ειδική περιφρούρηση, διαφορετική ο δυνατός Πογκμπά και πάει λέγοντας...).
Δεν θα απέκλεια, εξάλλου, να βλέπαμε εκτάκτως, ακόμα και τον Μανιάτη - ο Ομάρ δεν έχει όπως ξέρουμε τις ίδιες επιστροφές με τις σούπερ προωθήσεις του και ο Σαλίνο έδειξε στο Παγκρήτιο την έλλειψη ρυθμού με την απουσία του - σε ρόλο δεξιού μπακ και από τη στιγμή που ο Μίτσελ "ανακοίνωσε" τον Τσόρι στον οργανωτικό τομέα, ο Κασάμι ενδέχεται να γίνει καθαρό "8άρι" βγαίνοντας λίγο δεξιά (εσωτερικός χαφ) και οι Αφελάι, Μήτρογλου να παίξουν μπροστά.
Με τον Ολλανδό στο γνωστό ελεύθερο ρόλο, περιφερειακά, 'all around' ένα πράμα, τριγύρω από την ιταλική περιοχή.
Εκτός κι αν ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων φυλάει κάποια έκπληξη στη φαρέτρα του για να αποσυντονίσει τον Αλέγκρι...
Υ.Γ.: Επιμένω πριν το ματς της Κρήτης για την αναγκαιότητα της επανένταξης στο σχήμα ενός υγιούς Σιόβα. Ευχής έργο αν αυτό συμβεί από τον Παναθηναϊκό.
Τα θετικά για την Τετάρτη είναι ότι ο Αμπιντάλ γυρίζει ξεκούραστος, ο Αφελάι με ανεκτίμητο ψυχολογικό αέρα από την επανάκαμψη του στην Εθνική Ολλανδίας και ο Μήτρογλου ανακτά σταθερά την επαφή του με τα δίχτυα.
Υ.Γ.1: Restart σε τι; Και με ποιούς; Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Παίζουν και μοναχές τους οι φανέλες σε τέτοιους αγώνες. Κάποια αποτελέσματα όμως έρχονται κάθε... 25-30 χρόνια...*Πηγή: sportdog.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: Τέλος η Λανούς!! (video)

Ισοπαλία με 1-1 παραχώρησε η Λανούς στη Σέρο Πορτένιο, που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα με συνολικό 3-2.
Οι Παραγουανοί προηγήθηκαν από το 1ο λεπτό, καθώς ο Όσκαρ Ρομέρο εκμεταλλεύτηκε λάθος του «κρύου» Ντιέγκο Μπραγκιέρι, ο οποίος με τρομερή ατομική προσπάθεια ισοφάρισε σε 1-1 στο 39ο. Στη συνέχεια, οι Αργεντινοί πίεσαν στοχεύοντας στην ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων στη σειρά της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, αλλά έμειναν στις χαμένες ευκαιρίες, ενώ προς το τέλος του αγώνα φανέρωσαν κόπωση μαζί με απογοήτευση.
Παρακάτω όλοι οι σκόρερ του παιχνιδιού:
Λανούς – Σέρο Πορτένιο 1-1 (39’ Ντιέγκο Μπραγκιέρι – 1’ Όσκαρ Ρομέρο)
Και ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Τρίτος γύρος
1 – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) – Βιτόρια (Βραζιλία) 2-2 & 1-0
2 – Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) – Ντεπορτίβο Καπιατά (Παραγουάη) 0-1 & 23/10
3 – Λιμπερτάδ (Παραγουάη) – Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 1-3 & 22/10
4 – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) – Ουατσιπάτο (Χιλή) 1-0 & 3-2
5 – ΕΜΕΛΕΚ (ΕΚΟΥΑΔΟΡ)  – Γκοΐας (Βραζιλία) 1-0 & 0-1 (6-5 στα πέναλτι)
6 – Εστουντιάντες Λα Πλάτα (Αργεντινή) – Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 2-1 & 22/10
7 – ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) – Λανούς (Αργεντινή) 2-1 & 1-1
8 – Μπαΐα (Βραζιλία) – ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΔΑΔ ΒΑΓΙΕΧΟ (ΠΕΡΟΥ) 2-0 & 0-2 (6-7 στα πέναλτι)
Προημιτελικοί
9 – Ουνιβερσιδάδ Βαγιέχο (Περού) - Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)
10 – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) – Νικητής 2
11 – Νικητές 6-3
12 – Εμελέκ (Εκουαδόρ) - Σάο Πάολο (Βραζιλία)
Ημιτελικοί
13 – Νικητές 12-9
14 – Νικητές 11-10
Τελικοί
Νικητές 13-14



*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: Στραβοπάτημα για Ατλέτικο Μινέιρο!! (video)

Προηγήθηκε με κεφαλιά του Λουάν στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά η Ατλέτικο Μινέιρο έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Μπαΐα.
Αμφότερες οι ομάδες παρατάχθηκαν με πλειάδα απουσιών στο εναρκτήριο ματς της 30ής αγωνιστικής του Brasileiro, ενώ οι γηπεδούχοι κλήθηκαν να διακόψουν σερί τεσσάρων ηττών, κάτι που πέτυχαν, χωρίς ωστόσο να ξεφύγουν από τη ζώνη υποβιβασμού. Άλλωστε αρκέστηκαν στην ισοφάριση του 85ου λεπτού με τον Γκιλέρμε, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς έβγαλε τη φανέλα του πανηγυρίζοντας, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αντίκρισε απευθείας κόκκινη ο Ντιέγκο Ταρτνέλι της Μινέιρο.
Παρακάτω όλοι οι σκόρερ του παιχνιδιού:
Μπαΐα – Ατλέτικο Μινέιρο 1-1 (85’ Γκιλέρμε, 86’ ΚΟΚ. Γκιλέρμε – 54’ Λουάν, 91’ ΚΟΚ. Ντιέγκο Ταρντέλι)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
29
59
Σάο Πάολο
29
52
Ατλέτικο Μινέιρο
30
51
Ιντερνασιονάλ
29
50
Κορίνθιανς
29
49
Γκρέμιο
29
47
Σάντος
29
45
Φλουμινένσε
29
45
Γκοΐας
29
38
Ατλέτικο Παραναένσε
29
37
Φλαμένγκο
29
37
Σπορτ Ρεσίφε
29
37
Φιγκουιρένσε
29
35
Παλμέιρας
29
34
Σαπεκοένσε
29
34
Βιτόρια
29
31
Μπαΐα
30
31
Μποταφόγκο
29
30
Κρισιούμα
29
30
Κοριτίμπα
29
29
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.



*Πηγή: onsports.gr*

Αλλαγές στο προπονητικό τιμ!

Ανακατατάξεις θα υπάρξουν στο τεχνικό επιτελείο του Πανθρακικού, με τον Άκη Μάντζιο να παραμένει στον πάγκο του συλλόγου της Κομοτηνής.

Αλλαγές στο προπονητικό τιμ
Στον πάγκο του Πανθρακικού συνεχίζει ο Ακης Μάτζιος, παρά τις όποιες φήμες αποχώρησης είχαν κυκλοφορήσει μετά την ήττα από τη Νίκη Βόλου.

Η διοίκηση του συλλόγου της Κομοτηνής αποφάσισε να γίνουν κάποιες αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας.

Παράλληλα, στα αγωνιστικά, χθες οι ποδοσφαιριστές είχαν πρωινή προπόνηση και από σήμερα ξεκινούν τις διπλές προπονήσεις για να προετοιμαστούν για τον δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τερεζόπουλος: «Η ουσία μετράει»


Περισσότερο αποτελεσματικούς θέλει ο Δημήτρης Τερεζόπουλος τους ποδοσφαιριστές του Πανιώνιος, όπως τους είπε στη χθεσινή του ομιλία.

Τερεζόπουλος: «Η ουσία μετράει»
Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν στον Πανιώνιο την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά πλέον χρειάζεται βαθμούς στους εκτός έδρας αγώνες με Λεβαδειακό και Βέροια.

Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος ψάχνει να βρει λύσεις, έχοντας ως στόχο να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί από την ομάδα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

«Ψηλά το κεφάλι», ανέφερε ο 48χρονος τεχνικός στους παίκτες κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας και πρόσθεσε: «Πρέπει να γίνουμε αποτελεσματικοί. Να αποκτήσουμε ουσία στο παιχνίδι μας. Έχουμε μείνει πίσω. Πρέπει στα επόμενα παιχνίδια να πάρουμε τους βαθμούς που χάσαμε».

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Δημήτρης Κολοβός υποβλήθηκε σε μαγνητική, η οποία έδειξε ότι υποφέρει από μεγάλο αιμάτωμα στη γάμπα. Πλέον οι πιθανότητες να προλάβει το ματς στη Βοιωτία είναι ελάχιστες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπάρχει τρόπος για τον «γάμο» του Ολυμπιακού με τον Ζντοβτς!

Η στήλη «Τρελός του Χωριού» στο σημερινό φύλλο της Sportday επισημαίνει ότι υπάρχει τρόπος για να συνεργαστεί ο Ολυμπιακός με τον Γιούρι Ζντοβτς.

Υπάρχει τρόπος για τον «γάμο» του Ολυμπιακού με τον Ζντοβτς
Το όνομα του Γιούρι Ζντοβτς «παίζει» για τον πάγκο του Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Ο Σλοβένος τεχνικός έχει συμβόλαιο με την τουρκική, Γκαζιάντεπ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο… δρόμος προς τον Πειραιά είναι κλειστός.

Σύμφωνα με την στήλη «ο Τρελός του Χωριού» υπάρχει δυνατότητα παρά το γεγονός ότι οι τούρκοι έχουν «δέσει» με ένα πολύ ισχυρό συμβόλαιο τον τεχνικό τους.

Πώς; Ο Ολυμπιακός έχει καλές σχέσεις με την τουρκική ομάδα, της οποίας η διοίκηση δεν φαίνεται να θέλει να κόψει το «δρόμο» στον Ζντοβτς σε περίπτωση που μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα ενδιαφερθεί.

Έτσι όπως επισημαίνει η Sportday υπάρχει ο τρόπος για να συνεργαστεί ο Ολυμπιακός με τον Ζντοβτς. Το ζήτημα είναι εάν οι διοικούντες των ερυθρολεύκων πραγματικά ενδιαφέρονται για τον Σλοβένο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Και στο βάθος… Κάλας!


Ένα ποσό 500.000 δολαρίων εγγυάται στον Ερασιτέχνη Άρη ο αδερφός του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Αλεξ Κάλας, ώστε να βγει η χρονιά και πλέον ο ΑΣ προχωράει χωρίς τον Γιώργο Γαλανό.

Και στο βάθος… Κάλας
Την ευθύνη για το ποδοσφαιρικό τμήμα ανέλαβε ο Ερασιτέχνης Άρης, ύστερα από την αποχώρηση του Γιώργου Γαλανού από τη διοίκηση της ομάδας, και στο βάθος υπάρχει η περίπτωση του Αλεξ Κάλας.

Στους «κίτρινους» δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο συνεργασία του ΑΣ με τον Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, ύστερα από τα όσα είπε ο τελευταίος για τον για τον Τάσο Οικονόμου όσο και τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Πλέον ο Ερασιτέχνης αναλαμβάνει να τρέξει το τμήμα μέχρι το τέλος της χρονιάς, έχοντας στο πλευρό του τον Αλεξ Κάλας (αν και διαψεύδεται η οποιαδήποτε εμπλοκή του), ο οποίος φημολογείται πως θα συνδράμει με ποσό 500.000 δολαρίων ώστε να βγει η χρονιά αν παραστεί πρόβλημα και ότι ήδη έχει στείλει τα πρώτα 50.000 και έως το τέλος Νοεμβρίου θα φθάσουν άλλες 150.000.

Μάλιστα, αυτά τα χρήματα είναι υπό τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης στον σύλλογο και ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ δεν τα αξιώνει πίσω. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ευκαιρία για ανάκαμψη»

Ο Γιάννης Αναστασίου χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν ως την κατάλληλη ευκαιρία για να αρχίσει η ανάκαμψη του Παναθηναϊκού μιλώντας κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ολλανδία.

«Ευκαιρία για ανάκαμψη»
Ο Γιάννης Αναστασίου χαρακτήρισε το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν ως την κατάλληλη ευκαιρία για να αρχίσει η ανάκαμψη του Παναθηναϊκού μιλώντας κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ολλανδία.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα η οποία παίζει επιθετικά όπως όλες οι ολλανδικές ομάδες. Έχουμε την ποιότητα όμως και μπορούμε να πάρουμε και τη νίκη αν παίξουμε βάσει των πραγματικών μας δυνατοτήτων. Είναι η ευκαιρία μας για την ανάκαμψη», τόνισε ο προπονητής του τριφυλλιού.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μίλησαν στους δημοσιογράφους κατά την αναχώρηση της αποστολής και επιβιβάστηκαν γρήγορα στο αεροπλάνο.

Θυμίζουμε ότι στην Ολλανδία δεν θα πετάξει ο Μέντεζ ο οποίος δεν έχει επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Γκατούζο σκανάρει τη Γιουβέντους!!

Ο Τζενάρο Γκατούζο μίλησε στη Sportday και δίνει τις συμβουλές του για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Γιουβέντους.

Ο Γκατούζο σκανάρει τη Γιουβέντους!
Ο Τζενάρο Γκατούζο μίλησε στη Sportday και δίνει τις συμβουλές του για τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Γιουβέντους.

Ο προπονητής του ΟΦΗ γνωρίζει πολύ καλά την σημερινή αντίπαλο των ερυθρολεύκων και επισημαίνει ότι πρόκειται για μια αναμέτρηση δύσκολη για τον Ολυμπιακό αλλά και για τη «Μεγάλη Κυρία».

«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη Γιουβέντους της Ιταλίας και στη Γιουβέντους της Ευρώπης. Έχει διαφορά νοοτροπίας. Η Γιούβε πάντα ήταν δυνατή εντός συνόρων αλλά αυτή η δυναμική δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Δεν λέω ότι είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό. Ίσα-ίσα θα είναι πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο δύσκολο θα είναι και για τη Γιουβέντους...», τονίζει ο προπονητής του ΟΦΗ και επισημαίνει:

«Θα παίξει μεγάλο ρόλο η νοοτροπία. Ο Ολυμπιακός βγάζει αυτή τη νοοτροπία και στην Ευρώπη. Βεβαίως δεν θ' αρκεί μόνον αυτό. Θα χρειαστεί δύναμη, πάθος. Πνεύμα μαχητή. Και φυσικά να δώσει το 100% του. Που νομίζω ότι θα το κάνει σε τέτοιο παιχνίδι. Οπως το έκανε και με την Ατλέτικο».

Σημείο… κλειδί για το παιχνίδι η μεσαία γραμμή. Ο πρώην άσος της Μίλαν τονίζει ότι όποια ομάδα καταφέρει να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή θα έχει κάνει ένα πρώτο μεγάλο βήμα για να πάρει κάτι καλό από το παιχνίδι.

Ο Γκατούζο επεσήμανε ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι η αμυντική λειτουργία του και το πρέσινγκ που ασκούν οι παίκτες του και προβλέπει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αυτό ούτε και να διαφοροποιήσει το σχήμα του σε 3-5-2.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να το δουλέψει για 2-3 μέρες και να πάει με αυτό το σύστημα. Δεν είναι τόσο απλό. Δεν ξέρω αν το δοκίμαζε για 2-3 εβδομάδες, αλλά με βάση τα όσα βλέπω, δεν νομίζω να το κάνει. Θα πάει με την δική του φιλοσοφία», κατέληξε.

«Κρίνεται» του Μακ!


Στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ θα κριθεί η συμμετοχή του Ρόμπερτ Μακ στο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα, την ώρα που ο Στέφανος Αθανασιάδης ετοιμάζεται να ξεκινήσει ως βασικός.

«Κρίνεται» του Μακ
Ως βασικός αναμένεται να αγωνιστεί ο Στέφανος Αθανασιάδης στο αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Φιορεντίνα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο διεθνής επιθετικός είχε βγάλει το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης τη Δευτέρα, ενώ χθες γυμνάστηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Έτσι ο 26χρονος παίκτης θα δώσει το «παρών» σε έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες του «Δικεφάλου του Βορρά», καθώς κρίνεται το μέλλον του στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο Ρόμπερτ Μακ δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που έχει στο δεξί του πόδι από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και χθες πονούσε.

Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός ακολούθησε θεραπεία και γυμναστήριο και σήμερα θα κριθεί αν θα αγωνιστεί κόντρα στους «βιόλα».

Ο Αγγελος Αναστασιάδης δούλεψε χθες περισσότερο τα τελειώματα των φάσεων και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με διπλό σε μικρό χώρο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο εξωτερικό ο Νταμπίζας!

Ταξίδι για μεταγραφικό σκοπό πραγματοποιεί ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος αναχώρησε για το εξωτερικό – χωρίς να γίνει γνωστός ο προορισμός του.

Στο εξωτερικό ο Νταμπίζας
Από τη Δευτέρα έχει αναχωρήσει εκ νέου ο Νίκος Νταμπίζας για το εξωτερικό, έχοντας ως στόχο να «τσεκάρει» ποδοσφαιριστές για τον Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» ετοιμάζει τη λίστα με τους παίκτες που θα απασχολήσουν τον προσεχή Γενάρη, ώστε εκείνος και οι άλλοι ιθύνοντες του συλλόγου να είναι έτοιμοι για να ενισχυθεί η ομάδα εκείνη την περίοδο.

Προτεραιότητα για τους «πράσινους» αποτελεί η απόκτηση ενός επιθετικού και ενός χαφ, αλλά δεν έχει γίνει γνωστός ο προορισμός του παλαίμαχου αμυντικού.

Επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα δει από κοντά κάποιον παίκτη ή αν έφυγε για να κάνει κάποιες επαφές.

Στο μόνο πρωτάθλημα που είχε χθες αγωνιστική ήταν εκείνο της Championship στην Αγγλία. Σύμφωνα με τη SportDay, ο Νταμπίζας ενδέχεται να παραμείνει στο εξωτερικό και σήμερα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλο ένα βήμα για την «Αγια-Σοφιά»!


Με σταθερά βήματα συνεχίζεται η γραφειοκρατική διαδικασία με στόχο την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς έφτασε και το σχετικό έγγραφο για την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων.

Άλλο ένα βήμα για την «Αγια-Σοφιά»
Μετά την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την εσκαφή στο χώρο του οικοπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ εξασφάλισε και το «ΟΚ» της ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) για την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων.

Πρόκειται σίγουρα για άλλη μία απόδειξη ότι το project προχωράει κανονικά, χωρίς να παρουσιάζονται προβλήματα για το χτίσιμο της «Αγια-Σοφιάς».

Πλέον στην «Ένωση» περιμένουν μέσα στις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν τα έργα, αφού το πιο σημαντικό έγγραφο που απομένει είναι εκείνο της οικοδομικής άδειας για να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες.

Δείτε το έγγραφο της ΔΕΔΔΗΕ που αποκαλύπτει η «Ώρα των σπορ»

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάτι της χρωστάει…!

Δύο φορές μέχρι σήμερα η Γιουβέντους έχει πληγώσει τον Ολυμπιακό, ο οποίος απόψε θέλει να πάρει ρεβάνς με οδηγό τις εμφανίσεις που είχε κάνει με την Ατλέτικο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κάτι της χρωστάει…
Μία μεγάλη βραδιά περιμένει και απόψε τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται τη Γιουβέντους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League (21:45, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Το σημερινό παιχνίδι «κρύβει» μία πρόκριση, καθώς αν κερδίσουν οι Πειραιώτες τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθούν εκείνοι στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πόσω μάλλον για τους Ιταλούς, οι οποίοι αν φύγουν με το «διπλό» από το Φάληρο, θα έχουν κάνει το απόλυτο στις πρώτες αγωνιστικές.

Ωστόσο, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο επιθυμούν να επαναλάβουν την εμφάνιση που είχαν κάνει στην πρεμιέρα του θεσμού με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την περσινή σεζόν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ακόμη ένα κίνητρο για τους πρωταθλητές Ελλάδας είναι το γεγονός ότι… κάτι χρωστούν στους «μπιανκονέρι» από το 1999, όταν με γκολ του Κόντε στα τελευταία λεπτά του αγώνα στο ΟΑΚΑ, κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Επίσης, υπάρχει και η «εφιαλτική» ήττα στο Τορίνο το 2003, εκείνο το 0-7!

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Μίτσελ σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα όπως στο παιχνίδι με την Ατλέτικο. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαούι, Μποτία, Αμπιντάλ και Μασουακού.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι, με τους Αφελάι και Μανιάτης στα πλάγια. Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Ντομίνγκες, ενώ ο Μήτρογλου θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Ντουρμάζ, Γιαννούλης, Εντινγκά, Σαλίνο και Σιόβας. Εκτός έμεινε μόνο ο ανέτοιμος Μπενίτες.

Από την πλευρά του, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους Μπουφόν, Ογκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα, Μοράτα και Τέβες.

Στον πάγκο θα βρίσκονται οι Στοράρι, Ρουμπίνιο, Εβρά, Παντοΐν, Ματιέλο, Μαρκίζιο, Περέιρα, Κομάν, Τζιοβίνκο και Γιορέντε.

Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο Σέρβος διαιτητής, Μίλοραντ Μάζιτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άστοχος ο «Παπ»!

Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε και πάλι πολλά λεπτά, αλλά αυτή τη φορά ήταν άστοχος στη φιλική ήττα των Ρόκετς στο Μαϊάμι.

Άστοχος ο «Παπ»
Σε ένα ακόμη φιλικό των Ρόκετς ο Κώστας Παπανικολάου πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά αυτή τη φορά δεν «ζεστάθηκε» το χέρι του.

Η ομάδα του έχασε με 90-85 από τη Χιτ στο Μαϊάμι και ο 24χρονος φόργουορντ σε 24:15 είχε 8 πόντους με 1/2 βολές, 2/3 δίποντα, αλλά μόλις 1/8 τρίποντα. Παράλληλα είχε 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη για το Χιούστον που είχε πρώτους σκόρερ τους Ντουάιτ Χάουαρντ και Τζέιμς Χάρντεν με 19 πόντους.

Ο Ντουέιν Ουέιντ με 26 και ο Κρις Μπος με 22 πόντους ξεχώρισαν από τους πρωταθλητές της Ανατολής.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμπάνα» στη Βερόνα!

Με «καμπάνα» πλήρωσε τα ρατσιστικά συνθήματα των οπαδών της η Βερόνα στην αναμέτρηση της έβδομης αγωνιστικής της Serie A κόντρα στη Μίλαν την περασμένη Κυριακή.

«Καμπάνα» στη Βερόνα
Οι οπαδοί των πρωταθλητών Ιταλίας του 1985 φώναξαν στο «Μπεντεγκόντι» απαράδεκτα συνθήματα κατά του Σάλεϊ Μουντάρι. Έτσι, ο αθλητικός δικαστής της γειτονικής χώρας τιμώρησε τους Βερονέζους με 50.000 ευρώ και με κλείσιμο της «Κούρβα Σουντ» για μία αγωνιστική.

Η τιμωρία θα εκτιθεί στην εντός έδρας αναμέτρηση της ένατης αγωνιστικής κόντρα στη Λάτσιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μανωλάς: «Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο»

Την βαριά ήττα που δέχτηκε η Ρόμα απ’ τη Μπάγερν σχολίασε ο Κώστας Μανωλάς, τονίζοντας πως το παιχνίδι της πρόκρισης δεν έχει τελειώσει για την ομάδα του. «Θα επανέλθουμε» είπε ο Έλληνας αμυντικός.

Μανωλάς: «Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο»
Σίγουρος πως η Ρόμα θα επανέλθει σύντομα, παρά την συντριβή που δέχτηκε απ’ τη Μπάγερν με 7-1 εμφανίστηκε ο Κώστας Μανωλάς στις δηλώσεις του μετά το ματς.

Ο νεαρός αμυντικός σχολίασε την υπεροχή των Βαυαρών, τονίζοντας πως η πρόκριση είναι ακόμα στα χέρια της ομάδας του.

Ανακυτικά όσα είπε:

Για τη βαριά ήττα απ’ τη Μπάγερν: «Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Έπαιξε καλά, ενώ εμείς δεν ήμασταν σε καλή μέρα. Αν δέχεσαι δύο ή τρία γκολ σε λίγα λεπτά, δεν είναι εύκολο να συνέλθεις και έγινε ό,τι έγινε στη συνέχεια».

Για την πρόκριση: «Εννοείται πως το πιστεύουμε. Δεν μπορεί να τα χάσαμε όλα, επειδή ήρθε μια ήττα, με τον τρόπο που ήρθε, από μια μεγάλη ομάδα. Ήταν μπροστά μας στη βαθμολογία έτσι κι αλλιώς, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Από το παιχνίδι του Σαββάτου θέλουμε να επανορθώσουμε και να επανέλθουμε στις νίκες».

Για το αν μπορεί η Ρόμα να συνέλθει μετά τη βαριά ήττα: «Είμαστε μια οικογένεια. Χάσαμε με αυτό τον τρόπο, που μας αφήνει μεγάλη πίκρα. Θα το αντιμετωπίσουμε όμως και στο επόμενο παιχνίδι θα είναι καλύτερα».

Για το χειροκρότημα των οπαδών της Ρόμα στο τέλος του ματς: «Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Μας στήριξαν απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, αν και το παιχνίδι δεν πήγε καλά. Είναι η δύναμή μας τους θέλουμε κοντά μας. Στη συνέχεια θα τους δώσουμε τη χαρά που θέλουν».

Σε απολογία ο Άρης!

Σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ κλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη η ΚΑΕ Άρης για τα όσα συνέβησαν στο διακοπέν ντέρμπι της Α1 μπάσκετ κόντρα στον ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο.

Σε απολογία ο Άρης
Τους «κιτρινόμαυρους» θα εκπροσωπήσουν οι Λευτέρης Αρβανίτης, Στάθης Ρούσος και Χρήστος Γρόλλιος.

Παράλληλα, θα εκδικαστεί και η ένσταση της ΚΑΕ που ζητάει να συνεχιστεί ο αγώνας από το σημείο που διακόπηκε, 42’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου και κανονικά με την παρουσία φιλάθλων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σαράντα γκολ. Σαράντα!!

«Βροχή» τα γκολ και τα εκατομμύρια. Εντάξει, μόνο τα γκολ στην προκειμένη! Δεν ξανάγινε το αποψινό βράδυ σε Champions League με τα 40 τέρματα να είναι νέο ρεκόρ. Είχαν μπει περισσότερα κάποτε, αλλά...

Σαράντα γκολ. Σαράντα!
Όταν σε έναν αγώνα έχουμε οκτώ γκολ, όταν σε δύο έχουμε επτά, όταν σε άλλον έχουμε έξι, ε, δεν μπορεί θα γίνει το... μπαμ! Κι έγινε!

Μπάγερν Μονάχου, Σαχτάρ, Τσέλσι, Ρόμα, Μαν. Σίτι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σάλκε, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ΜΠΑΤΕ, Πόρτο, ΑΠΟΕΛ, Μπαρτσελόνα, Άγιαξ, Μπιλμπάο, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάριμπορ... συνδυάστηκαν (καλώς ή κακώς) και έφεραν αυτό το εκκωφαντικό αποτέλεσμα των 40 γκολ σε μια βραδιά Champions League!

Κάτι που αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σε μια μέρα με οκτώ αγώνες!

Μόνο μια φορά είχαμε περισσότερα σε ένα βράδυ. 44 για την ακρίβεια την 1η Οκτωβρίου το 1997. Με τη διαφορά πως τότε είχαν διεξαχθεί 12 ματς για να μπουν τόσα πολλά, με το Ρόζενμπορνγκ-Ολυμπιακός (5-1) να είναι εκείνο που είχε την μεγαλύτερη... συμμετοχή!

Τα αποτελέσματα του 5ου ομίλου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Σίτι 2-2
(64’ Ντουμπιά, 86’ πεν. Νάτχο - 29’ Αγουέρο, 37’ Μίλνερ)

Ρόμα-Μπάγερν 1-7
(66’ Ζερβίνιο - 9’, 30’ Ρόμπεν, 23’ Γκέτσε, 25’ Λεβαντόφσκι, 36’ πεν. Μίλερ, 78’ Ριμπερί, 80’ Σακίρι)

Τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου

Μπαρτσελόνα – Άγιαξ 3-1
(7’ Νεϊμάρ, 24’ Μέσι)

ΑΠΟΕΛ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
(87’ Καβάνι)

Τα αποτελέσματα του 7ου ομίλου:

Τσέλσι-Μάριμπορ 6-0
(13’ Ρεμί, 23’ πεν. Ντρογκμπά, 31’ Τέρι, 54’ αυτ. Βίλερ, 76’ πεν. Αζάρ)

Σάλκε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 4-3
(34’ Ομπάσι, 51’ Χούντελααρ, 60’ Χέβεντες, 90+3’ Τσούπο-Μότινγκ-16’ Νάνι, 63’, 78’ Σίλβα)

Τα αποτελέσματα του 8ου ομίλου:

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-7
(11’ Τεσέιρα, 28’ πεν, 36’, 40’, 44’, 82’ πεν. Λουίζ Αντριάνο, 35’ Ντάγκλας Κόστα)

Πόρτο - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
(45΄Χερέρα, 75’ Κουαρέσμα - 58’ Γκιγέρμο Φερνάντεζ)*Πηγή: sport-fm.gr*