Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Λουτσιάνο: «Στα δύσκολα είναι πιο σοβαρός ο Ολυμπιακός»

Σοβαρός πρέπει να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γιουβέντους, όπως έχει κάνει σε άλλους δύσκολους αγώνες στην Ευρώπη και πήρε καλό αποτέλεσμα, όπως δήλωσε ο Λουτσιάνο στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Λουτσιάνο: «Στα δύσκολα είναι πιο σοβαρός ο Ολυμπιακός»
Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει καλό αποτέλεσμα κόντρα στη Γιουβέντους, και γιατί όχι ακόμα και τη νίκη, παρουσιάστηκε ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Βραζιλιάνος – πλέον - τεχνικός υποστήριξε ότι οι Πειραιώτες πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί κόντρα στους «μπιανκονέρι», καθώς όποτε έχουν κάνει κάτι τέτοιο έχουν πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μεγάλους συλλόγους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος χαφ υποστήριξε ότι η αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» χρειάζεται χρόνο για να δέσει, αφού πρόκειται το ρόστερ είναι ολοκαίνουργιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μιχάλη Τσόχου

Για το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους

«Εκείνο που θέλω, αλλά και αισιοδοξώ, είναι πως θα κερδίσει ο Ολυμπιακός! Όταν έχει έναν δύσκολο αντίπαλο, παίρνει πιο σοβαρά τα πράγματα. Η Γιουβέντους είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και το ξέρουμε όλοι ότι τα τελευταία χρόνια τα πάει πολύ καλά. Παίζει όμως στο Καραϊσκάκη, θα έχει τη στήριξη του κόσμου του ο Ολυμπιακός, όπως έγινε και στο παιχνίδι με την Ατλέτικο».

Για την αστάθεια που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στην αμυντική λειτουργία του:

«Πιστεύω ότι για να μπορέσει μία ομάδα για να λειτουργήσει όπως πρέπει θέλει χρόνο. Έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ και θέλει ο προπονητής χρόνος για να περάσει τη φιλοσοφία του. Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει διαφορετικά. Πολλές φορές δεν χρειάζεται να παίξεις ποιοτικό ποδόσφαιρο για να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Πρέπει να είναι σοβαρός την ώρα που αμύνεται. Ο Ολυμπιακός είμαι σίγουρος ότι αν παρουσιαστεί σοβαρός, δε θα έχει πρόβλημα».

Για το παιχνίδι της Γιουβέντους:

«Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του τρόπο παιχνιδιού και ο Αλέγκρι δεν άλλαξε το σύστημα του Κόντε όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ακόμα στην Ελλάδα δεν έχει αντιμετωπίσει μία ομάδα που παίζει το 3-5-2, η μόνη ήταν ο ΟΦΗ. Αν ο Ολυμπιακός δεν είναι προσεκτικός μπορεί να συναντήσει τοίχος. Έχουμε δει και στη Γιουβέντους δεν βγαίνουν κάποια πράγματα, αλλά ο Αλέγκρι έχει άλλο σύστημα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει περισσότερη βάση στο παιχνίδι της Γιουβέντους, η οποία θα τον πιέσει πίσω».

Για τους αγώνες του 1999 με το σήμερα:

«Είναι μοιρασμένες οι ποιότητες των ποδοσφαιριστών. Τότε είχε τον Ζιντάν ας πούμε, αλλά τώρα έχει περισσότερες μονάδες, όπως ο Πογκμπά, ο Πίρλο, ο Τέβες. Τότε η Γιουβέντους, εκτός από τον Ζιντάν, είχε τον Ντάβιτς, τον Κόντε και άλλους… Ο Κόντε ήταν αρχηγός της ομάδας, αλλά ο Πογκμπά τρέχει, μαρκάρει και δημιουργεί. Είναι μία ομάδα που πρέπει να την υπολογίσουμε, να την προσέξει ο Ολυμπιακός. Δεν πρέπει να είναι οργανωμένος όπως με την Ατλέτικο, αλλά να είναι πιο δυναμικός κόντρα στην Γιουβέντους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: