Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ο Τσίπρας καταλληλότερος πρωθυπουργός!!

Ο Τσίπρας καταλληλότερος πρωθυπουργός
Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται σε κυρίαρχο πολιτικό πρόσωπο αυτές τις πρώτες μετεκλογικές μέρες. Οι πολίτες του δίνουν, για πρώτη φορά,την πρώτη θέση στην κλίμακα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, ενώ θεωρούν ότι τήρησε και την καλύτερη στάση στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό συγκεντρώνει 19% έναντι 14% του Αντώνη Σαμαρά και 11% του Βαγγέλη Βενιζέλου. Από 5% παίρνουν Καμμένος και Κουβέλης, η Παπαρήγα 1%, ενώ το 39% δεν απαντά.
Στην ερώτηση «ποιος πολιτικός αρχηγός κράτησε την καλύτερη στάση τις μέρες των διαβουλεύσεων», ο Τσίπρας φτάνει το 22%, ακολουθεί ο Βενιζέλος με 14% και στην τρίτη θέση ο Σαμαράς με 13%. Ο Κουβέλης είναι στο 6%, ο Καμμένος στο 5% και η Παπαρήγα μόλις στο 1%.
Ενδεικτικό του «μπετοναρίσματος» που υπάρχει στο χώρο του Σύριζα είναι ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του (το 53%) τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές και μόνο το 43% δηλώνει ότι θα δώσει ψήφο για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας!
Υπέρ της αυτοδυναμίας τάσσονται και 7 σους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ αντίθετα δυο στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ προκρίνουν κυβερνήσεις συνεργασίας.
Σημειώστε ότι τρεις στους δέκα πολίτες διαμηνύουν ότι θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές άλλο κόμμα από εκείνο που ψήφισαν στις 6 Μαΐου! Το ίδιο κόμμα λένε ότι θα ξαναψηφίσουν οι 7 στους 10.
Τα στοιχεία είναι από το γκάλοπ της Μetron Analysis για τον «Επενδυτή».

πηγή: aixmi.gr

Δώνης: «Πιο αποτελεσματικοί για να έρθει η νίκη»

Δώνης: «Πιο αποτελεσματικοί για να έρθει η νίκη»
Αποτελεσματικότητα προκειμένου να έρθει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ, θέλει από τους παίκτες του ο Γιώργος Δώνης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην κάμερα της Nova για το παιχνίδι κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» αλλά και για τα επόμενα παιχνίδια.

Αναλυτικά: «Δεν περιμένω διαφορετικό παιχνίδι στο Περιστέρι. Περιμένω το ίδιο παιχνίδι με αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ, αλλά περιμένω να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, θα προσπαθήσουμε να είμαστε και πάλι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο να κάνουμε τις φάσεις μας τις ευκαιρίες μας και να είμαστε αποτελεσματικοί. Αυτό που μας έλειπε από τον αγώνα στο ΟΑΚΑ ήταν η αποτελεσματικότητα. Και στα τρία παιχνίδια που δώσαμε, παρότι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δείξαμε ότι είμαστε ισάξιοι και στις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, δεν μπορέσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Αυτό έγινε επειδή στην τελική προσπάθεια ή δεν είμαστε ήρεμοι ή δεν είμαστε στην καλή μας μέρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε την ίδια απόδοση, τον ίδιο ρυθμό, να πάρουμε αυτούς τους τρεις βαθμούς και να διεκδικήσουμε στη συνέχεια περισσότερους πόντους για να μην είμαστε τουλάχιστον στην τελευταία θέση.

Όταν παίζεις κάθε τρεις μέρες παιχνίδι, είναι λογικό να έχει και η αντίπαλη ομάδα ένα διάστημα δικό της. Εμείς παίξαμε 45 λεπτά και παίζαμε στο πρώτο ημίχρονο μόνοι μας ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Δεν απειληθήκαμε ποτέ και είχαμε πάρα πολλές φάσεις για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Κάποια στιγμή θα έχει και ο αντίπαλος την υπεροχή, αλλά εμείς αυτό που έχουμε δείξει και με τον Παναθηναϊκό και με την ΑΕΚ, ότι μπαίνουμε αρκετά νωθροί παρότι θα έπρεπε ξεκουραστούμε στο ημίχρονο και πληρώσαμε την αναποτελεσματικότητα μας στις στημένες φάσεις. Γιατί δεν λειτουργήσαμε καθόλου καλά και η ΑΕΚ πέτυχε δύο γκολ εύκολα».

Για το γεγονός πως ο Ατρόμητος έχει να νικήσει από τις 24/3: «Ο καθένας το βλέπει από διαφορετική σκοπιά, γιατί κάποιος μπορεί να σου πει πως από τότε έχουμε χάσει μόλις δύο παιχνίδια. Και δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη γιατί οι αγώνες αυτοί δεν είναι μέσα στο πρωτάθλημα. Είναι ο τελικός Κυπέλλου, δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, δύο με την ΑΕΚ ένα με τον Παναθηναϊκό. Είναι δύσκολα παιχνίδια αυτά. Νομίζω ότι είναι σημαντικό κριτήριο για την ομάδα μας ότι δεν έχουμε γείρει τις λεπτομέρειες με το μέρος μας, αλλά ως εικόνα δείχνουμε καλύτερη ομάδα από τις άλλες».

Θ. Γιαννακόπουλος: «Τι είναι αυτά τα τερτίπια κ. Ρήγα;»

Θ. Γιαννακόπουλος: «Τι είναι αυτά τα τερτίπια κ. Ρήγα;»
Πυρ και μανία ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος με τον ορισμό του Χοσέ Μαρτίν στον τελικό της Ευρωλίγκας, ο οποίος είχε συγκεντρώσει τα περισσότερα παράπονα από τους ανθρώπους των «πρασίνων» στην ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον ημιτελικό του Final 4.

«Τον επιβραβεύουν βάζοντας τον να σφυρίξει στον τελικό της Ευρωλίγκα, ενώ έπρεπε να τελεί τουλάχιστον υπό τιμωρία», δήλωσε ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για τον Ισπανό διαιτητή, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Κώστα Ρήγα.

«Την ίδια ώρα που όλη η Ευρώπη βοά για τα εγκλήματα και τα ανοσιουργήματα του Ισπανού διαιτητή εις βάρος του Παναθηναϊκού, τον επιβραβεύουν βάζοντας τον να σφυρίξει στον τελικό της Ευρωλίγκα, ενώ έπρεπε να τελεί τουλάχιστον υπό τιμωρία. Επιτέλους, τι είναι αυτά τα τερτίπια κ. Ρήγα; Πρέπει κάποια στιγμή να δώσεις εξηγήσεις και λόγο για τις πράξεις σου!», ήταν η δήλωση του Θανάση Γιαννακόπουλου, με αφορμή τον ορισμό του Χοσέ Μαρτίν στον τελικό του τελικού της Ευρωλίγκας.

«Τσεκάρει» Άγγλο πιτσιρικά ο Ολυμπιακός!!

«Τσεκάρει» Άγγλο πιτσιρικά ο Ολυμπιακός!
Από το «μικροσκόπιο» των ανθρώπων του Ολυμπιακού θα περάσει τις επόμενες μέρες ο Λαμάρ Χάρλεϊ!

Όπως ανέφερε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, την Κυριακή θα πάρει το αεροπλάνο με προορισμό τον Πειραιά, προκειμένου να «εξεταστεί» από τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο Χάρλεϊ είναι γεννηθείς τον Οκτώμβριο του 1993, αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και έχει αναδειχθεί από τα «σπλάχνα» της Γουέστ Χαμ. Με τα «σφυριά» δεν έχει καταφέρει να πάρει λεπτά συμμετοχής με την πρώτη ομάδα και για το λόγο αυτό είναι διατεθειμένος να ψάξει αλλού την τύχη του.

«Στην Ελλάδα αύριο, για να περάσω από δοκιμή στον Ολυμπιακό. Τώρα κάνω τα τελευταία μου ψώνια. Δεν δέχτηκα πρόταση, αλλά όταν μια πόρτα κλείνει, κάποια άλλα ανοίγει», ήταν τα Twetts του νεαρού άσου.

πηγή: sportfm.gr

Αντίο με ήττα!!

Αντίο με ήττα
Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη φετινή Primera Division η Βαλένθια, καθώς έχασε με σκορ 1-0 απο τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα». Στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο των «νυχτερίδων», ο Ουνάι Έμερι, είδε τους παίκτες να μην μπορούν να κλείσουν με νίκη την σεζόν, σε μία αναμέτρηση, η οποία δεν είχε κανένα βαθμολογικό κίνητρο για τις δυο ομάδες.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκρίτσμαν στο 64ο λεπτό και έμελλε να είναι και αυτό που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Η Βαλένθια έχοντας εξασφαλίσει την έξοδό της στο επόμενο Champions League εμφανίστηκε αδιάφορη στο χορτάρι του «Ανοέτα» και η ήττα ήρθε φυσιολογικά.


Σάββατο, 12/05

Σοσιεδάδ – Βαλένθια: 1-0
(64’ Γκρίετσμαν)
Μπέτις – Μπαρτσελόνα (23:00)

Κυριακή, 13/05

Χετάφε – Σαραγόσα (21:00)
Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Μαγιόρκα (21:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Γρανάδα (21:00)
Εσπανιόλ – Σεβίλλη (21:00)
Μάλαγα – Σπόρτινγκ Χιχόν (21:00)
Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Οσασούνα (21:00)

πηγή: sportfm.gr

Στους κορυφαίους Σπανούλης, Διαμαντίδης!!

Στους κορυφαίους Σπανούλης, Διαμαντίδης
Μέλη της κορυφαίας πεντάδας της φετινής Ευρωλίγκας αναδείχθηκαν οι Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και ο… ομόλογός του στον Παναθηναϊκό, βραβεύτηκαν για την απόδοσή τους στην φετινή διοργάνωση, στο γκαλά των κορυφαίων που διεξήχθη σήμερα. Στην δεύτερη καλύτερη 5άδα ο Μπατίστ.

Μαζί με τους δύο Έλληνες στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και οι Κιριλένκο (ΤΣΣΚΑ), Λόρμπεκ (Μπαρτσελόνα), Κρίστιτς (ΤΣΣΚΑ).

Μέλη της κορυφαίας πεντάδας της φετινής Ευρωλίγκας αναδείχθηκαν οι Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και ο… ομόλογός του στον Παναθηναϊκό, βραβεύτηκαν για την απόδοσή τους στην φετινή διοργάνωση, στο γκαλά των κορυφαίων που διεξήχθη σήμερα. Στην δεύτερη καλύτερη 5άδα ο Μπατίστ.

Μαζί με τους δύο Έλληνες στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και οι Κιριλένκο (ΤΣΣΚΑ), Λόρμπεκ (Μπαρτσελόνα), Κρίστιτς (ΤΣΣΚΑ).

Από εκεί και πέρα, στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης συμπεριλήφθηκε ο Μάικ Μπατίστ ενώ οι άλλοι τέσσερις ήταν οι Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ), Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), ΜακΚάλεμπ (Σιένα) και Ντόμερκαντ (Ούνιξ)

Aπό εκεί και πέρα, στις ειδικές βραβεύσεις, αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της σεζόν ο Αντρέι Κιριλένκο (ΤΣΣΚΑ) εκθρονίζοντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Το ειδικό βραβείο "Αλφόνσο Φορντ" πήρε ο πρώτος σκόρερ, Μπο ΜακΚάλεμπ της Σιένα ενώ καλύτερος νέος παίκτης για δεύτερη σερί σεζόν αναδείχθηκε ο Νίκολ Μίροτιτς της Ρεάλ Μαδρίτης.

πηγή: sportfm.gr

MVP ο Κιριλένκο!!

MVP ο Κιριλένκο!
Ήρθε ως σούπερ σταρ και ολοκληρώνει την σεζόν ως ο κορυφαίος! Ο λόγος για τον Αντρέι Κιριλένκο που στο γκαλά της Ευρωλίγκας, πήρε το βραβείο του MVP της χρονιάς.

Ο φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας άφησε πίσω του τους Μίλος Τεόντοσιτς, Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ), Έραζεμ Λόρμπεκ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Μπο Μακ Κάλεμπ (Σιένα), Χένρι Ντόμερκαντ (Ούνιξ Καζάν), Δημήτρης Διαμαντίδης, Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός), Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) που ήταν επίσης υποψήφιοι για τον τίτλο του MVP.

Ο Αντρέι Κιριλένκο ήταν ο κορυφαίος της χρονιάς και αδιάψευστος μάρτυρας ήταν τα στατιστικά του.

Ο «ΑΚ-47» ήταν πρώτος, στη φετινή Ευρωλίγκα, στο σύστημα αξιολόγησης με 24,1 βαθμούς ανά παιχνίδι, στα ριμπάουντ (7,2) και στις τάπες (1,87), ενώ είχε κατά μέσο όρο 1,53 κλεψίματα.

πηγή: sportfm.gr

Ετοιμάζουν τον φάκελο για τον… διάδοχο!!

Διαβάστε τι θα περιλαμβάνει ο «φάκελος» που ετοιμάζει η νυν διοίκηση της ΑΕΚ και θα παραδοθεί στην επόμενη, με προτάσεις για τη νέα σεζόν
Ετοιμάζουν τον φάκελο για τον… διάδοχο
Η νυν διοίκηση της ΑΕΚ είναι έτοιμη να φτιάξει έναν φάκελο που θα περιλαμβάνει τα πάντα για τη νέα χρονιά. Ένα πλάνο προκειμένου να το εξετάσει η νέα διοίκηση και είτε να διαμορφώσει κάποια πράγματα ή αν «καλύπτεται» να το εφαρμόσει πιστά. Μέσα σε αυτόν τον φάκελο, εκτός από το κομμάτι της προετοιμασίας, θα περιλαμβάνει σημαντικά θέματα, όπως προτάσεις ποδοσφαιριστών που έχουν ήδη φτάσει στα γραφεία, σκέψεις για τα διαρκείας, μία πρώτη εικόνα των οικονομικών δεδομένων και του μπάτζετ της νέας περιόδου και άλλα πολλά. Ένα πλήρες «πακέτο» που θα μπορεί να βοηθήσει στην επόμενη μέρα, όποιος και αν βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που υπάρχουν, ο συγκεκριμένος φάκελος θα βασίζεται σε 8άξονες, τους οποίους και θα σας παρουσιάσουμε έναν προς έναν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Προνομιακές τιμές στα διαρκείας
Το πρώτο πράγμα που εξετάζουν αυτή τη στιγμή στη διοίκηση είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Το γεγονός πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο ευρωπαϊκό Κύπελλο θα αγωνίζεται η ομάδα, αλλά και πότε θα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της, δεν μπορεί να δρομολογήσει καταστάσεις, όμως οι πρώτες σκέψεις έχουν ήδη γίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της διοίκησης είναι να εκδώσει εισιτήρια από τια αρχές Ιουνίου. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν από αλλού έσοδα, ο κόσμος θα είναι και πάλι αυτός που θα κληθεί να «διατάξει τη ομάδα θέλει». Μία φράση που ειπώθηκε πέρσι από τον Αδαμίδη, αλλά μάλλον θα εφαρμοστεί με έναν χρόνο καθυστέρηση.
Ωστόσο, φέτος θα υπάρξει μία βασική διαφοροποίηση (εφόσον προχωρήσει το σχέδιο), συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, που θα κάνει τα διαρκείας ακόμα πιο ελκυστικά. Σε πρώτη φάση θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο (ανάλογα με το πότε ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις) σε όποιον επιθυμεί να αγοράσει άμεσα εισιτήριο, με έκπτωση που θα πιάνει υψηλά ποσοστά. Μετά το πέρας αυτού του χρονικού ορίου, τα διαρκείας θα πάνε στις περσινές τιμές. Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει η ΠΑΕ να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα που χρειάζεται άμεσα και ταυτόχρονα ο κόσμος να βγει... κερδισμένος. Παράλληλα, όλα δείχνουν πως και τη νέα σεζόν, θα ανοίξει μόνο το κάτω διάζωμα, όπως συνέβη και φέτος.
Το μπάτζετ της νέας περιόδου
Είναι δεδομένο πως ο Ντέμης Νικολαΐδης και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πλήρως τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ και έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς θα μπορέσει να πορευτεί η ομάδα τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν καταφέρει να περάσουν στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού το μέτωπο του Δημοσίου είναι αυτό που προβληματίζει σε πρώτη φάση. Η διοίκηση από την πλευρά της, γνωρίζοντας ποια συμβόλαια λήγουν, τι μπορεί να περιμένει από τις Ακαδημίες και τι λεφτά υπάρχουν, θα φτιάξει ένα πρότζεκτ με το μπάτζετ της νέας περιόδου, ως μία πρόταση στη νέα διοίκηση. Ωστόσο, αυτό το θέμα είναι πολύ ρευστό αφού θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες (τυχόν νέες συμφωνίες, νέες χορηγίες και πιθανές πωλήσεις παικτών).
Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας
Στα γραφεία της ΑΕΚ φτάνουν καθημερινά προτάσεις για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τη συγκεκριμένη στιγμή η καλύτερη είναι αυτή για το Εδιμβούργο, που είναι εντελώς δωρεάν (εκτός των αεροπορικών εισιτηρίων), ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετές από Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σλοβενία, αλλά και από άλλα μέρη της Ευρώπης. Τις επόμενες μέρες και μόλις ολοκληρωθούν τα πλέι οφ και γίνει γνωστό σε ποια θέση θα τερματίσει, θα ληφθεί και η απόφαση ώστε να προταθεί στην επόμενη διοίκηση.
Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Οι πρώτες επαφές ανάμεσα στη διοίκηση της Ερασιτεχνικής και της ΠΑΕ, για το θέμα του γηπέδου και της προκήρυξης διαγωνισμού για τη Νέα Φιλαδέλφεια, έχουν ήδη γίνει και τις επόμενες μέρες θα κορυφωθούν. Όταν λοιπόν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και ξεκινήσουν να έρχονται οι πρώτες προτάσεις (ήδη υπάρχουν τρεις ανεπίσημες), αυτές θα συμπεριληφθούν στον φάκελο, ώστε να εξεταστούν με τυχόν νέες που μπορεί να έχει η νέα διοίκηση.
Προτάσεις ποδοσφαιριστών
Από το πρωί σας ενημερώσαμε πως ήδη στα γραφεία της ΠΑΕ υπάρχουν τρεις προσφορές για ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ωστόσο, η διοίκηση σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις και να ξεκινήσει επίσημα τις διαπραγματεύσεις, λόγω του ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ωστόσο αυτές οι προτάσεις, αλλά και τυχόν άλλες που μπορεί να έρθουν, θα συμπεριληφθούν στον φάκελο και θα παραδοθούν ως έχουν. Παράλληλα, εκεί μέσα θα υπάρχουν και κάποιες προτάσεις, είτε του Γκρέταρσον, είτε από το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας, που θα αφορούν ποδοσφαιριστές που έχουν «τσεκαριστεί» καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και έχουν αφήσει ικανοποιητικά δείγματα γραφής.
Το τρίτο γήπεδο στα Σπάτα
Το aek365 σας ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της διοίκησης να απευθυνθεί σε κατασκευαστική εταιρεία προκειμένου να πάρει μία προσφορά για τη δημιουργία του τρίτου γηπέδου στα Σπάτα. Από την διοίκηση ευελπιστούν να έχουν άμεσα την τιμή, ενώ παράλληλα θα αναζητήσουν και άλλες προσφορές μέχρι να πετύχουν την καλύτερη. Όλες αυτές που θα συγκεντρωθούν, θα τις μεταφέρουν στη νέα διοίκηση, θεωρώντας πως το τρίτο γήπεδο είναι υπέρ απαραίτητο για να φιλοξενηθεί εκεί η U20 και να προπονείται δίπλα στην πρώτη ομάδα.
Το πλάνο των Supporters
Οι πρώτες συζητήσεις έχουν ήδη γίνει ανάμεσα στα μέλη του κλαμπ των Supporters και η απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη. Οι νυν μεγαλομέτοχοι είναι αποφασισμένοι να αναλάβουν τις ακαδημίες και η «δράση» τους να περιοριστεί εκεί, εκτός από κάποιους που θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν (όπως και πιο παλιά) και την ΠΑΕ. Μέχρι να παραδοθεί ο φάκελος θα έχουν υπάρξει επαφές και με τον Ντέμη Νικολαΐδη, που ήδη έχει μία εικόνα, ωστόσο εκεί μέσα θα υπάρχει ολοκληρωμένο το πλάνο τους, όπως βέβαια και η αγορά έκτασης που θα κατασκευαστεί το προπονητικό κέντρο των ακαδημιών. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι Ακαδημίες θα παίξουν «κυρίαρχο» ρόλο από εδώ και στο εξής για την ΑΕΚ και είναι ένα θέμα που θα παίξει καταλυτικό ρόλο για το... αύριο της ομάδας.
Συζητήσεις με χορηγούς
Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια από μέλη της διοίκησης να βρεθούν χορηγικά προγράμματα και νέες διαφημίσεις προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα της νέας χρονιάς. Κάποιες από αυτές τις συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, χωρίς βεβαίως να υπάρχει τελική συμφωνία. Εφόσον μέχρι τότε οι επαφές συνεχίζονται και υπάρχει... μέλλον, η νέα διοίκηση θα ενημερωθεί πλήρως για την πορεία των διαπραγματεύσεων προκειμένου να είναι αυτή που θα τις συνεχίσει ή έστω να γνωρίζει ποιοι χειρίζονται τα συγκεκριμένα θέματα και τι μπορούν να περιμένουν
Σημείωση: Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με τις σκέψεις, τις επαφές και της συζητήσεις της νυν διοίκησης και δεν σημαίνει πως θα τα ακολουθήσει και η επόμενη που θα προκύψει. Είναι ενδεικτικά για τον φάκελο που θα της δοθεί ώστε να μην χαθεί χρόνος.

πηγή: aek365.gr

Αποχωρούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι!!

Το σχέδιο της απομάκρυνσης 150.000 υπαλλήλων στο Δημόσιο, που προβλέπεται ήδη από το δεύτερο Μνημόνιο με στόχο την περιστολή των δημοσίων δαπανών, έχει ήδη επεξεργαστεί η απερχόμενη κυβέρνηση σε συνεργασία με την Task Force.
Αποχωρούν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι
Έτσι, μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, επανέρχονται στην ημερήσια διάταξη οι διαδικασίες για την απομάκρυση περίπου 50.000 υπαλλήλων το χρόνο, όπως απαιτεί μετ' επιτάσεως η τρόικα.
Μετά την εκπόνηση των κριτηρίων για την αξιολόγηση του προσωπικού, που αναμένεται να επεκταθεί τον Ιούνιο σε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως αναφέρει «Το Βήμα» η κυβέρνηση επαναφέρει και την απόφαση για την εισαγωγή Συστήματος Περιγραμμάτων Θέσεων.
Το σύστημα αυτό σημαίνει ότι όλες οι θέσεις του Δημοσίου θα «επανεξεταστούν» στο πλαίσιο της κατάρτισης των νέων οργανισμών από μηδενική ουσιαστικά βάση με την καθιέρωση νέων προσόντων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων. 

Η διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι θα ανοίξει το δρόμο για την απομάκρυνση των υπαλλήλων που θα αδυνατούν να καλύψουν τις εν λόγω θέσεις με βάση τις νέες αυξημένες απαιτήσεις. 


Σε πρώτη φάση αναμένεται να εκπονηθούν 50 περιγράμματα θέσεων που θα καλύψουν κατά προτεραιότητα, «οριζοντίως», όπως αναφέρεται, θέσεις υπουργείων, γενικών γραμματειών και ΝΠΔΔ διαφόρων κατηγοριών, κλάδων και ειδικοτήτων, καθώς και θέσεις ευθύνης.

Αυτό σημαίνει ότι τα 50 αυτά περιγράμματα θέσεων θα αντικαταστήσουν σε ολόκληρο το εύρος του Δημοσίου τα υφιστάμενα διάσπαρτα καθηκοντολόγια και προσοντολόγια που επιτρέπουν την πρόσληψη και, κυρίως, την παραμονή των υπαλλήλων στις υπηρεσίες. Με βάση αυτά τα περιγράμματα θα κληθούν οι υπάλληλοι να επανατοποθετηθούν στις θέσεις εργασίας τους, μετά και την ισχύ της κινητικότητας σε όλόκληρο το εύρος του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, τα περιγράμματα θέσεων θα περιλαμβάνουν ιδίως:
  • Τον τίτλο και τον ορισμό της περιγραφόμενης θέσης εργασίας.
  • Τον σκοπό και το αντικείμενό της θέσης εργασίας.
  • Το απαιτούμενο επίπεδο τυπικών και άτυπων γνώσεων και τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες για την κάλυψη της θέσης εργασίας.
  • Το πλαίσιο δεοντολογίας και επαγγελματικής ηθικής εντός του οποίου καλείται να λειτουργήσει ο κάτοχος της θέσης εργασίας.
  • Την ανάλυση της θέσης εργασίας σε κύριες και επιμέρους λειτουργίες που επιτελεί, την περιγραφή των καθηκόντων και τις απαιτούμενες συνθήκες άσκησής τους.


πηγή: newspost.gr

Τα "πήρε" με το κατάβρεγμα ο Λουτσέσκου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ νίκησε την Ολεξάντρια 3-0 και κατέκτησε και μαθηματικά τον τρίτο της σερί τίτλο στην Ουκρανία, αλλά ο τεχνικός της ομάδας, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, δεν φάνηκε να συμμερίζεται τη χαρά των παικτών του, όταν τον... έλουσαν στους πανηγυρισμούς!
Τα "πήρε" με το κατάβρεγμα ο Λουτσέσκου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Λαμόνικα, Μαρτίν και Τόλγκα στον τελικό!!

Ο Λουίτζι Λαμόνικα μαζί με τον Χοσέ Μαρτίν, απ' τον οποίο ο Παναθηναϊκός έχει έντονα παράπονα, αλλά και με τον Τόλγκα Σαχίν είναι οι διαιτητές του τελικού ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός.
Λουίτζι Λαμόνικα

Γιατί αγχώνονται στον ΠΑΟΚ...!!

Σύντομα (αμέσως μετά τα πλέι οφ και μέσα στον Μάιο) αναμένεται η πρώτη απόφαση από την επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και για την πρώτη άδεια της νέας σεζόν. Γι’ αυτή την απόφαση υπάρχει άγχος στον ΠΑΟΚ και αυτό εξηγείται ως εξής:
Γιατί αγχώνονται στον ΠΑΟΚ...
Ο ΠΑΟΚ είναι απόλυτα συνεπής (εδώ και καιρό) όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του μέχρι 31/12/11. Από εκεί και πέρα όμως θα ελεγχθεί η βιωσιμότητά του, κάτι που σημαίνει ότι θα φανεί το κατά πόσο θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις προσεχείς υποχρεώσεις του. Αυτό συνδυάζεται και με τις οφειλές που έχουν μετακυλήσει στην επόμενη σεζόν, ποσό που για την ΠΑΕ είναι σημαντικό.
Φυσικά ο "Δικέφαλος" δεν είναι στην χειρότερη μοίρα (υπάρχουν ΠΑΕ που έχουν πολλές περισσότερες υποχρεώσεις και είναι ασυνεπέστατες) αυτό όμως δεν ενδιαφέρει και τόσο. Θυμίζουμε ότι αν τυχόν οποιαδήποτε ΠΑΕ δεν πάρει άδεια από την ΕΠΟ τότε δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφών και φυσικά ανανεώσεων.
Ένα τέτοιο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ θα ήταν σημαντικότατο μια και τώρα το καλοκαίρι τελειώνουν εφτά συμβόλαια…
Πηγή: paok24.gr
 

Ανω κάτω στην ΕΠΟ με καταγγελίες για Φύσσα!

Την παραίτηση από τη θέση του προέδρου της τεχνικής επιτροπής, η οποία ασχολείται με τις Εθνικές ομάδες, υπέβαλε ο Χρήστος Σάββας κατά τη διάρκεια του Δ.Σ της ΕΠΟ, που έγινε την Παρασκευή 11/5, υποστηρίζοντας οτι η τεχνική επιτροπή είναι άνευ αντικειμένου, δεν υπάρχουν πράγματα να συζητηθούν και όλα τα κάνει ο Φύσσας, ενώ ο ίδιος τα μαθαίνει από το υπαλληλικό προσωπικό της Ομοσπονδίας και από τις εφημερίδες!
Ανω κάτω στην ΕΠΟ με καταγγελίες για Φύσσα
Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι δεν ανέχεται αυτό που έγινε με την αύξηση του μισθού στο συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος.
Απάντηση - φυσικά - δεν πήρε. Το μόνο που είπαν στον κ. Σάββα όσοι έπρεπε να υπερασπιστούν τη λειτουργία των Εθνικών ομάδα και το ρόλο του τεχνικού διευθυντή κ. Φύσσα, ήταν να στείλει την παραίτησή του εγγράφως!!!
Πηγή: soccerplus.gr

Το `φερε στα ίσα!!

Ο Πανιώνιος με όπλο του την ευστοχία έξω από τη γραμμή του τριπόντου δεν άφησε τον Κολοσσό (81-64) να πάρει ανάσα και χωρίς να δυσκολευτεί έφερε στα ίσα τη σειρά (1-1).
Το `φερε στα ίσα
Ο Πανιώνιος αυτή την φορά δεν χαλάρωσε στην τέταρτη περίοδο, με τον Κολοσσό ουσιαστικά να μην μπαίνει ποτέ μέσα στο παιχνίδι και τη σειρά να ισορροπεί.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ήταν ανώτερος και συγκεντρωμένος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ Κις, Ντίμπλερ, Νάντζφεϊ και Μπάρλος ήταν σε εξαιρετική ημέρα.
KEY POINT: Οι Νεωσμυρνιώτες μέτρησαν 12-25 τρίποντο, την ώρα που ο Κολοσσός είχε μόλις 2-15.
MVP: Κορυφαίος για τον Γιώργος Μπαρτζώκα ο Βασίλης Ξανθόπουλος που ήταν καλός τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση (9π., 3ριμπ., 3κλ.).
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Νίκος Λιακόπουλος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο θα μπορούσε (1π., 1ριμπ.).
Τα δεκάλεπτα: 28-25, 46-36, 70-44, 81-64.
Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 7 (1), Κις 16 (4), Αθανασούλας 3 (1), Ντίμπλερ 15 (3), Μπατής 2, Καββαδάς 1, Ιωάννου 2, Σαρικόπουλος 4, Νάντζφεϊ 14 (2), Παραγιός 5 (1), Μπάρλος 12
Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 10, Χάτεν 7 (1), Καλαϊτζής 6, Γεωργαλής 1, Αασημακόπουλος 7, Μπόικιν 8 (1), Χαρίσης 6, Τσάμης 9, Χόπσον 10
Πηγή: gazzetta.gr
 

Με έναν Ανιέλι ξανά στο τιμόνι!!

Eίναι πάντα δύσκολο να γράψεις για το πρωτάθλημα που κέρδισε μια ομάδα η οποία δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο από το να κατακτά πρωταθλήματα. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Με έναν Ανιέλι ξανά στο τιμόνι
Τα κείμενα που γράφονται για δρώμενα αθλητικά έχουν ενδιαφέρον όταν ασχολούνται με το εξαιρετικό και το σπάνιο: το να κερδίζει η Γιούβε το πρωτάθλημα Ιταλίας είναι ρουτίνα. Αυτό που κέρδισε είναι το 28ο, αν και η οικογένεια της Γιουβέντους θέλει πίσω τα δύο που αφαιρέθηκαν από την ομάδα έπειτα από αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης, με σκοπό να βάλει και τρίτο αστέρι στη βαριά φανέλα της.
Επίπεδο
Γιατί κέρδισε η Γιούβε το πρωτάθλημα; Υπάρχουν δύο εξηγήσεις: μια ποδοσφαιρική και μια γιουβεντίνικη. Η ποδοσφαιρική εξήγηση είναι ότι επέστρεψε στην κορυφή γιατί δούλεψε καλά σε κάθε επίπεδο. Ο νέος της τεχνικός διευθυντής που προσελήφθη πέρυσι, ο άγνωστος αλλά πολύ ικανός Μπέπε Μαρότα, ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που ξέρουν να φτιάχνουν ομάδες χωρίς να ξοδεύουν πολλά: το είχε ήδη κάνει στη Σαμπντόρια, που χάρη στη δουλειά του επέστρεψε στη Serie A και μετά τη φυγή του (ξανα)υποβιβάστηκε. Ο Μαρότα πιστεύει πως για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεται η ομάδα σου να σκοράρει εύκολα: σε ένα χαώδες πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών τη διαφορά την κάνει η επίθεση. Η Γιούβε του είχε στις τάξεις της 6 κυνηγούς (Βούτσινιτς, Μάτρι, Πέπε, Μποριέλο, Κουαλιαρέλα και φυσικά τον Ντελ Πιέρο) που συνολικά πέτυχαν 33 γκολ! Αυτή την μπροστόβαρη ομάδα ο Μαρότα την εμπιστεύτηκε σε ένα παιδί της Γιούβε που είχε κάνει το «αγροτικό» του στην ιταλική επαρχία: ο Αντόνιο Κόντε, γεννημένος προπονητής, δεν χρειάστηκε λεπτό για να προσαρμοστεί.
Πείραμα
Η Γιούβε είχε επαναλάβει πέρυσι το ίδιο πείραμα με τον Τσίρο Φεράρα, συμπαίκτη του Κόντε κάποτε και εξίσου συμπαθή. Ο Φεράρα δεν άντεξε την πίεση κι ο Μαρότα κατάλαβε ότι για να προστατεύσει τον κόουτς που καθόταν στον πάγκο, η ομάδα χρειαζόταν κι έναν προπονητή μέσα στο γήπεδο: η απόκτηση του γερόλυκου Αντρέα Πίρλο αποδείχτηκε μια σοφή επιλογή. Εκμεταλλευόμενος τη μη συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Κόντε έχτισε μια ομάδα σκληρή και δυσκολοκατάβλητη κάνοντας πολύ ροτέισον: παρά τις πολλές ισοπαλίες (15 τον αριθμό) κερδίζει σήμερα τον τίτλο χωρίς ήττα! Φυσικά μέτρησε και ότι κέρδισε τα αποδυτήρια με επιλογές δύσκολες, αλλά καθοριστικές: ο Ολλανδός Ελία, από τις ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού, είδε πολλά ματς από την εξέδρα, ο πολύς Κράσιτς έχασε τη θέση του γιατί ήταν ατομιστής. Ο Κόντε δε χαρίστηκε σε κανένα.
Μόλις
Αυτή είναι η αγωνιστική εξήγηση, γιατί υπάρχει και η γιουβεντίνικη: λέγεται Αντρέα Ανιέλι. Ο μόλις 37 χρόνων πρόεδρος ανέλαβε το τιμόνι πριν από δύο χρόνια έπειτα από παράκληση του Τζον Ελκαν, ξαδέρφου του και (τυπικά) ιδιοκτήτη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Γιουβέντους. Ο Γαλλοϊταλός Ελκαν, γιος της αδερφής του Ουμπέρτο και του Τζιάνι, Μαργαρίτας Ανιέλι είχε τοποθετήσει στη θέση του προέδρου της «Κυρίας» τον Λοράν Μπλαν, παιδικό του είδωλο. Επειτα από δύο χρόνια αποτυχιών φώναξε τον ξάδερφο Αντρέα, γιο του Ουμπέρτο, λέγοντας ότι «η Γιούβε χωρίς έναν που να λέγεται Ανιέλι στο τιμόνι δεν έχει γοητεία».
Ο νεαρός Ανιέλι έγινε πρόεδρος, όπως ο παππούς Εδουάρδο και ουσιαστικά διαδέχτηκε τον μπαμπά Ουμπέρτο και τον θείο Τζιάνι, που στον καιρό τους προτιμούσαν τον ρόλο του μεγαλομετόχου. Ο Αντρέα έθεσε δυο προτεραιότητες: την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου γηπέδου σε χρόνο-ρεκόρ και τη θεσμική θωράκιση της «Κυρίας», που πέντε χρόνια μετά τον υποβιβασμό της έπρεπε να γίνει πιο διεκδικητική. Ο νεαρός Ανιέλι απαίτησε αμέσως την επιστροφή των δύο πρωταθλημάτων που αφαιρέθηκαν από την ομάδα. Εχασε τις δίκες, όμως η φασαρία που έκανε ήταν αρκετή για να γίνει η ομάδα ξανά σεβαστή από την ομοσπονδία και τη διαιτησία. Οταν η Γιούβε τον περασμένο Σεπτέμβρη εγκαινίασε το νέο της γήπεδο, για όσους καταλαβαίνουν ήταν και φαβορί για το πρωτάθλημα.
Πάντα
Η Γιούβε δεν χρειάζεται να έχει σούπερ ομάδα για να βγαίνει πρωταθλήτρια. Χρειάζεται έναν Ανιέλι στο τιμόνι, έναν κόουτς που να μοιάζει με τον Τραπατόνι, ένα μαέστρο σαν τον Πίρλο, που να θυμίζει έστω ηγέτες όπως ο Πλατινί κι ο Ζιντάν, έναν Ντελ Πιέρο που να αποτελεί παράδειγμα ιστορικής συνέχειας. Φέτος τα είχε όλα. Οπως παλιά, όπως πάντα πρέπει…
Αδειοδότηση
Oλα καλά αυτά που αποφασίζει η UEFA για την ελαστικότητα των ποινών στις περιπτώσεις που ομάδες δεν τηρούν τα βασικά κριτήρια του Financial Fair Play, όμως ελάχιστη σχέση έχουν με τις περιπτώσεις του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Οι τρεις δικές μας ομάδες έχουν ήδη τιμωρηθεί με αναστολή και τελούν υπό επιτήρηση: ανά δίμηνο η EΠΟ (που αλληλογραφεί με την UEFA) ενημερώνει για τη διοικητική κατάστασή τους και την όποια βελτίωση (ή επιδείνωση) των οικονομικών τους. Για να μην μπερδεύεστε, η διαδικασία της αδειοδότησής τους παραμένει ακριβώς ίδια: πρέπει να πληρώσουν τα παλιά τους χρέη σε παίκτες και προπονητές, να διακανονίσουν τα καινούργια και να παρουσιάσουν ένα σοβαρό μπίζνες πλαν για το πώς θα διαχειριστούν έσοδα και έξοδα τη νέα χρονιά. Αν αυτά δεν τα κάνουν, δεν θα παίξουν στην Ευρώπη.
Οι τρεις ελληνικές ομάδες, όταν τελειώσουν τα πλέι οφ, θα καταθέσουν τους φακέλους τους στην ΕΠΟ και θα ζητήσουν να αδειοδοτηθούν για να παίξουν του χρόνου στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Η ΕΠΟ θα κάνει έναν πρώτο έλεγχο και θα ενημερώσει τις ομάδες για το αν πληρούν ή όχι τις προϋποθέσεις. Αν δεν τα αλλάξει όλα η προσφυγή του Παναιτωλικού στο διοικητικό δικαστήριο, τα κριτήρια για να παίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη φέτος δεν είναι ίδια: η ΕΠΟ μπορεί να δώσει άδεια συμμετοχής για το ελληνικό πρωτάθλημα (απαγορεύοντας μεταγραφές παικτών άνω των 22 ετών), αλλά να αποφανθεί ότι οι τρεις δεν παίζουν στην Ευρώπη. Μπορεί επίσης να πετάξει το μπαλάκι στην UEFA στέλνοντας τους φακέλους στη Νιόν: κι εκεί όμως οι φάκελοι θα αξιολογηθούν. Ο ΠΑΟ, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ας φροντίσουν οι φάκελοι να είναι εντάξει. Γιατί αλλιώς ο ιδρώτας στα πλέι οφ θα πάει χαμένος…
Ενώ στην Ελλάδα ασχολούμαστε αυτό το Σαββατοκύριακο με το φάιναλ φορ και την περιπέτεια που λέγεται πλέι οφ, στην Ιταλία η Γιουβέντους πανηγυρίζει τον τίτλο που κατέκτησε μία εβδομάδα πριν. Πρόκειται για ένα ιστορικό πρωτάθλημα που κλείνει τον μαύρο κύκλο της «Κυρίας», που ξεκίνησε με το Calciopolis και τον υποβιβασμό έξι ολόκληρα χρόνια πριν.
«Αλαφούζιον»
Είχε πολλά στο κεφάλι του ο Γιάννης Αλαφούζος αυτόν τον καιρό, πέρα από την προσπάθεια της ίδρυσης της εταιρείας λαϊκής βάσης που θα σώσει τον Παναθηναϊκό. Οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού είναι ωστόσο αμείλικτοι: επειδή ο άνθρωπος έταξε κάνα-δυο συνεντεύξεις Τύπου που δεν έγιναν και μπερδεύτηκε σε δυο-τρεις απαντήσεις, του κόλλησαν το προσωνύμιο «Αλαφούζιον». Προκύπτει από το Αλαφούζος και το confusion…
ΠΗΓΗ: Sportday

Ο Φαλκάο και... οι άλλοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γκολάρες του Κολομβιανού φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Europa League δεν ήταν δυνατό να απουσιάζουν από τη λίστα με τα 10 καλύτερα γκολ της εβδομάδας!
Ο Φαλκάο και... οι άλλοι! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Μα γιατί δεν παίζω;"

Του έχει τσακίσει την ψυχολογία του Απόστολου Γιάννου ο Λάζλο Μπόλονι. Μία μέλι, μια κεντρί τον πάει τον "Αυστραλό" ο Ρουμάνος και ο 22χρονος φορ τα έχει χαμένα.
"Μα γιατί δεν παίζω;"
Η αλήθεια είναι πως ο Μπόλονι τον ανέδειξε τον Γιάννου φέτος, δίνοντάς του και φανέλα βασικού σε κάποια ματς, ενώ συνολικά τον έριξε στο γήπεδο σε 14 ματς φέτος. Και σε αρκετά από αυτά ο Γιάννου τα πήγε πολύ καλά, δικαιώνοντας τον προπονητή του ακόμα κι όταν αγωνίστηκε μακριά από τη φυσική του θέση, έξω από την περιοχή, σε ρόλο κρυφού φορ ή και ...οργανωτή. Το πάλεψε ο Γιάννου όσες φορές έπαιξε, έβαλε και δυο γκολάκια στο ματς με τον ΟΦΗ, έδειξε ότι μπορούσε να καθιερωθεί.
Τώρα τελευταία, όμως, έχασε την επαφή με την ενδεκάδα. Από το ματς της 29ης αγωνιστικής με τη Δόξα Δράμας έχει να πατήσει χορτάρι, αφού στα ματς των πλέι-οφ ο Μπόλονι δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τρία πρώτα, με ΑΕΚ (εντός), Ατρόμητο (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός) τον άφησε εκτός αποστολής.
Η αλήθεια είναι πως πολλοί στην τούμπα άρχισαν να αναρωτιούνται μήπως έχει δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο ανάμεσα στον παίκτη και τον προπονητή του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα ανάμεσά τους.
Το μόνο που συνέβη πρόσφατα είναι ότι ο νεαρός φορ, προβληματισμένος από το γεγονός ότι δεν υπολογίζεται σε αυτά τα κρίσιμα ματς της χρονιάς, πλησίασε κάποια στιγμή τον τεχνικό διευθυντή Παντελή Κωνσταντινίδη και τον ρώτησε αν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή του σχετικά με τους λόγους που δεν παίζει...
Ο "Σβούρας", όπως μάθαμε, απλώς του συνέστησε υπομονή και σκληρή δουλειά για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα...

πηγή: sportdog.gr

Γυρίζει την πλάτη… στην Ευρωλίγκα ο ΠΑΟ!!

Γυρίζει την πλάτη… στην Ευρωλίγκα ο ΠΑΟ
Την απόφαση να μην δώσει το «παρών» στο καθιερωμένο γκαλά της Ευρωλίγκας για την βράβευση των κορυφαίων της σεζόν, που θα γίνει σήμερα το βράδυ, πήρε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εγκληματικά διαιτητικά λάθη στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ και την στάση των ανθρώπων της διοργανώτριας αρχής.

Οι «πράσινοι» είναι εξοργισμένοι με όσα έγιναν στο ματς με τους Ρώσους και ιδιαίτερα ενοχλημένοι με την στάση που κράτησαν στην συνέχεια οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής.

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι θα έπρεπε, έστω ανεπίσημα, να έχει τοποθετηθεί είτε ο Ζόρντι Μπερτομέου είτε ο Κώστας Ρήγας και το γεγονός ότι δεν έχει γίνει τίποτα τέτοιο, τους οδήγησε στην απόφαση να… γυρίσουν την πλάτη στο σημερινό γκαλά και να μην δώσει το «παρών» κανένα μέλος της ομάδας, πλην των Μπατίστ και Διαμαντίδη που διεκδικούν βραβεία.

πηγή: sportfm.gr

Μένει στον ΑΠΟΕΛ ο Χιώτης!!

Μένει στον ΑΠΟΕΛ ο Χιώτης
Για ένα τουλάχιστον ακόμη χρόνο θα υπερασπίζεται την εστία του ΑΠΟΕΛ ο Διονύσης Χιώτης.

Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας ήρθε τελικά σε συμφωνία με την διοίκηση του κυπριακού συλλόγου και αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, κλείνοντας έτσι πέντε χρόνια στην ομάδα.

Θετική εξέλιξη τόσο για τον σύλλογο, όσο και για τον 35χρονο (τα κλείνει στις 4 Ιουνίου) που θα ενσωματωθεί με άλλη ψυχολογία στην εθνική ομάδα εν όψει του Euro 2012.

πηγή: sportfm.gr

Καβάνι: «Τώρα κοιτάμε τη Γιουβέντους»

Καβάνι: «Τώρα κοιτάμε τη Γιουβέντους»
Το παιχνίδι με την Γιουβέντους για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας χαρακτήρισε το πιο σημαντικό της φετινή σεζόν ο Έντινσον Καβάνι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Marte».

Ο Ουρουγουανός επιθετικός τόνισε ότι οι «παρτενοπέι» πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα, προκειμένου να είναι σε θέση να κερδίσουμε τους φετινούς πρωταθλητές Ιταλίας.

«Θα κάνουμε τα πάντα σε αυτούς τους τελευταίους αγώνες της σεζόν και στο τέλος θα δούμε που έχουμε φτάσει. Ο τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας απέναντι στη Γιουβέντους θα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι και σταδιακά πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να κερδίσουμε», τόνισε ο 25χρονος παίκτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νάπολι διεκδικεί την έξοδο στο Champions League, όμως χρειάζεται να νικήσει τη Σιένα και η Ουντινέζε να μην κερδίσει την Κατάνια.

πηγή: sportfm.gr

Ενρίκε: «Arrivederci Ρόμα»

Ενρίκε: «Arrivederci Ρόμα»
Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Ρόμα εξήγησε ο Λουίς Ενρίκε. Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε πως νιώθει κουρασμένος, ύστερα από μία σεζόν που έδωσε το 100% στον πάγκο των Ρωμαίων. Μάλιστα, επισήμανε πως δεν σκοπεύει να βρεθεί σε κάποια ομάδα το επόμενο διάστημα.

«Ήταν μία υπέροχη εμπειρία, κάποιοι από τους φίλους της ομάδας δε με κατάλαβαν , νιώθω πολύ κουρασμένος. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μεγάλη χαρά για μένα που βρέθηκα σε αυτήν την ομάδα και ποτέ δεν το μετάνιωσα. Φεύγω γιατί είμαι κουρασμένος, έχω δώσει το 100% μου αυτή τη σεζόν. Σίγουρα δεν θα βρίσκομαι σε κάποια ομάδα του χρόνου.

Έδωσα όλη την ενέργεια μου σε αυτήν την ομάδα. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που μετράνε, κατά τη δική μου άποψη δεν ήταν τόσο απαίσια χρονιά. Η ομάδα έχει βελτιωθεί λόγω της πολύ σκληρής δουλειάς. Μία μερίδα οπαδών δεν με κατάλαβε, εγώ ήμουν πάντα ειλικρινής απέναντί τους
», ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού, για να συμπληρώσει.

«Φυσικά έκανα λάθη. Ως προπονητής προσπάθησα να κάνω εύκολο το έργο των ποδοσφαιριστών, προετοιμάζοντας τους για τα παιχνίδια. Υπήρχαν πολλά που έπρεπε να βελτιώσουμε και απογοητευόμουν όταν δεν τα καταφέρναμε.

Εύχομαι στη Ρόμα καλή επιτυχία. Δεν παραπονιέμαι και αν έκανα κάποια λάθη, ζητώ συγγνώμη
», πρόσθεσε.

Η Ρόμα θα πάει στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος από την έβδομη θέση, έχοντας συνολικά 15 νίκες, οχτώ ισοπαλίες και 14 ήττες.

πηγή: sportfm.gr

Πρωταθλητή έχουμε, τους άλλους να βρούμε!!

Πρωταθλητή έχουμε, τους άλλους να βρούμε
Η 38η και τελευταία αγωνιστική διεξάγεται την Κυριακή στην Ιταλία κι ενώ ήδη από την περασμένη η Γιουβέντους έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια, το ενδιαφέρον στα υπόλοιπα μέτωπα παραμένει αμείωτο. Οι «μπιανκονέρι» αναμένεται να γνωρίσουν την αποθέωση από τους οπαδούς τους στο ματς με την Αταλάντα την ίδια ώρα που η Μίλαν –μεγάλη χαμένη της μάχης του τίτλου- έχει εξασφαλίσει μια θέση στο Champions League.

Ο «χοντρός τζόγος» γίνεται για το τρίτο εισιτήριο για το μαγικό κόσμο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Ουντινέζε είναι η ομάδα που έχει τον πρώτο λόγο, όχι μόνο λόγω του προβαδίσματος (61 βαθμοί), αλλά και του γεγονότος πως φιλοξενείται από την αδιάφορη Κάλιαρι. Λάτσιο (59β.), Νάπολι και Ίντερ (58) θα περιμένουν το θαύμα και από τα δικά τους αποτελέσματα θα κριθεί το ποιος θα χαμογελάσει.

Τα φώτα πέφτουν κυρίως στην αναμέτρηση του «Ολίμπικο» όπου η Λάτσιο υποδέχεται τους «νερατζούρι», ενώ η Νάπολι απέναντι στη Σιένα λογικά δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, γνωρίζοντας όμως, πως δεν κρατά πια την τύχη της στα δικά της χέρια.

Η τελευταία (38η) αγωνιστική:

Κυριακή, 13/5 (21:45)

Μίλαν-Νοβάρα (16:00)
Φιορεντίνα-Κάλιαρι (16:00)
Γιουβέντους-Αταλάντα (16:00)
Πάρμα-Μπολόνια (19:00)
Τσεζένα-Ρόμα (19:00)
Κατάνια-Ουντινέζε (21:45)
Κιέβο-Λέτσε (21:45)
Τζένοα-Παλέρμο (21:45)
Λάτσιο-Ίντερ (21:45)
Νάπολι-Σιένα (21:45)

πηγή: sportfm.gr

Αποσύρεται ο Καλάτζε!!

Αποσύρεται ο Καλάτζε!
Την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του» στο τέλος της σεζόν, μετά από 18 χρόνια στα γήπεδα, ανακοίνωσε ο Κάκα Καλάτζε. Ο Γεωργιανός αμυντικός επιθυμεί να αφοσιωθεί με την πολιτική «σκηνή» της χώρας του, βάζοντας τέλος στην πολυετή καριέρα του.

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα Γεωργίας και 4 Κύπελλα, στην 5ετή παρουσία του στη χώρα του, με τη Δυναμό Τμπιλίσι, ενώ για 3 χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Δυναμό Κιέβου, με την οποία κέρδισε 3 πρωταθλήματα Ουκρανίας και ισάριθμα Κύπελλα, έχοντας 71 συμμετοχές.

Τη μεγάλη του καριέρα, πραγματοποίησε κατά τη θητεία του στο ιταλικό πρωτάθλημα και τη Μίλαν. Σε 9,5 χρόνια παρουσίας του στο «Σαν Σίρο», πανηγύρισε από ένα πρωτάθλημα (2004), Κύπελλο (2003) και Σούπερ Καπ Ιταλίας (2004), ωστόσο το κυρίως… μενού συμπληρώνεται με τις δύο κατακτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ (2003, 2007) και του Σούπερ Καπ Ευρώπης (2003, 2007). Τέλος, «πήρε» και το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων (2007). Στη διάρκεια της θητείας του στους «ροσονέρι», μέτρησε 194 παρουσίες. Από το 2010 αγωνίζεται με τη φανέλα της Τζένοα.

Φυσικά, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής Γεωργίας όλα αυτά τα χρόνια, όντας διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας για 16 συναπτά έτη, από το 1996 έως και σήμερα, έχοντας συνολικά 81 συμμετοχές.

Δεν έλειψαν και οι προσωπικές διακρίσεις για τον Κάχα Καλάτζε, καθώς έχει ψηφιστεί πέντε φορές, ως ο καλύτερος Γεωργιανός ποδοσφαιριστής, εκ των οποίων οι τρεις φορές ήταν συνεχόμενες (2001, 2002, 2003, 2006, 2011).

«Σήμερα για μένα είναι πολύ σημαντική και συναρπαστική ημέρα. Μετά από 18 χρόνια, αποσύρομαι. Από την μία πλευρά, είμαι συγκινημένος και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τόσο στη Τζένοα, όσο και στη Μίλαν, τους φιλάθλους αλλά και τους αντιπάλους», ανέφερε σχετικά για την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

«Ωστόσο, έχω πάρει αυτή την απόφαση και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική στη χώρα μου. Θέλω να παλέψω για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία στη Γεωργία. Το παιχνίδι με το Παλέρμο την Κυριακή θα είναι το πιο σημαντικό στην καριέρα μου», κατέληξε ο Καλάτζε για τα μελλοντικά του σχέδια, εκτός αγωνιστικών χώρων.

πηγή: sportfm.gr

Και επίσημα Μιλανέζος ο Μοντολίβο!!

Και επίσημα Μιλανέζος ο Μοντολίβο!
Ευχαριστημένος που από τη νέα σεζόν ο Ρικάρντο Μοντολίβο θα είναι παίκτης της Μίλαν, εμφανίστηκε ο προπονητής των «ροσονέρι», Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η ομάδα του Μιλάνο είχε έρθει σε επαφές με τον ποδοσφαιριστή της Φιορεντίνα πριν από καιρό, απλά τώρα ανακοινώθηκε και επίσημα η συμφωνία των δύο πλευρών.

«Την επόμενη σεζόν ο Μοντολίβο θα είναι μαζί μας. Είναι ένας πολύ ταλαντούχους παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Όπως και να 'χει, η Μίλαν θα παραμείνει ανταγωνιστική την επόμενη σεζόν και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε από πέρυσι. Χρειαζόμαστε να ξεκινήσουμε ξανά με μεγάλο ενθουσιασμό», τόνισε ο Αλέγκρι.

πηγή: sportfm.gr

Χωρίς φόβο κόντρα στη «Μπάρτσα»

Χωρίς φόβο κόντρα στη «Μπάρτσα»
Επόμενος στόχος για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, μετά την ήττα στο Europa League, είναι το Κόπα ντελ Ρέι, στον τελικό του οποίου οι Βάσκοι θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα. Ο Φερνάντο Γιορέντε τόνισε πως η ομάδα του δεν έχει τίποτα να χάσει και θα παίξει κόντρα στους «μπλαουγκράνα» χωρίς κανένα φόβο.

«Πλέον δε φοβόμαστε τίποτα. Στον συγκεκριμένο αγώνα θα αντιμετωπίσουμε μία καλύτερη ομάδα, αλλά δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε πως δεν έχουμε να χάσουμε κάτι και θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο, γιατί αν παίξουμε στο 100% μας έχουμε πιθανότητα να κερδίσουμε», ήταν τα λόγια του 27χρονου επιθετικού.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον «χαμένο» τελικό του Europa League και τόνισε πως αυτό που στέρησε τη νίκη στη Μπιλμπάο είναι το γεγονός πως έμειναν πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς.

«Υπήρχε πολύ πίεση στο παιχνίδι και οι «ροχιμπλάνκος» ήταν εκείνοι που μπόρεσαν να τη διαχειριστούν. Το πρόβλημα ήταν πως ξεκίνησαν πολύ δυνατά και πέτυχαν ένα γρήγορο γκολ. Είχαμε την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε αλλά όταν διαμορφώθηκε το 2-0, οι ελπίδες μας “βούλιαξαν” και εκείνοι ανακηρύχθηκαν δικαίως νικητές. Εμείς αυτό που κρατάμε από το παιχνίδι είναι τα λάθη μας και ελπίζω πως θα μάθουμε από αυτά», είπε ο Γιορέντε.

πηγή: sportfm.gr

«Όλα καλά» με Πουγιόλ!!

«Όλα καλά» με Πουγιόλ
Επιτυχημένη ήταν η χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε το πρωί του Σαββάτο ο Κάρλες Πουγιόλ.

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα αντιμετώπιζε πρόβλημα στο δεξί γόνατο και έκανε αρθροσκόπηση, η οποία θα τον κρατήσει εκτός δράσης για περίπου έξι εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι διεθνής στόπερ δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο προσεχές παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ δεν είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εθνική Ισπανίας στο Euro 2012.

«Καλημέρα σε όλους! Είμαι στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Όλα πήγαν καλά», έγραψε ο Πουγιόλ στο Twitter.

πηγή: sportfm.gr

Βγαίνει για «ψώνια» η Μπαρτσελόνα!!

Βγαίνει για «ψώνια» η Μπαρτσελόνα
Τον σχεδιασμό της Μπαρτσελόνα για την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο προετοιμάζει εδώ και αρκετούς μήνες το τεχνικό επιτελείο του καταλανικού συλλόγου.

Ο Τίτο Βιλανόβα – που θα διαδεχθεί τον Πεπ Γκουαρντιόλα - έχει στη διάθεσή του περίπου 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα σπαταλήσει τα χρήματα αυτά για να φέρει κάποιους ποδοσφαιριστές στο Καμπ Νου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ζόρντι Άλμπα, ενός ποδοσφαιριστή που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2013, και είναι ένας από τους λόγους που πλησιάζει περισσότερο στη Βαρκελώνη ο Γκάρεθ Μπέιλ.

Εκτός από τη θέση του αριστερού μπακ, οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να δυναμώσουν την επίθεσή τους. Ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται το όνομα του Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος θέλει να αποχωρήσει από την Άρσεναλ και να φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Παράλληλα, όμως, εξετάζει τις περιπτώσεις του Φερνάντο Γιορέντε, του οποίου ενδεχόμενη μετακίνηση θα «τσούξει» τα ταμεία των Καταλανών, και εκείνης του Κλας-Γιαν Χούντελαρ.

Αν στην Μπαρτσελόνα θελήσουν να κινηθούν έξυπνα στη μεταγραφική αγορά, τότε υπάρχουν οι λύσεις του Μπερμπάτοφ (λήγει το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και του Κάουτ (δεν έχει τον αναμενόμενο χρόνο συμμετοχής στη Λίβερπουλ).

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, η Μπαρτσελόνα εξετάζει τις περιπτώσεις του Καγκάβα της Ντόρτμουντ, του Γουόλκοτ της Άρσεναλ, του Σουσαέτα της Μπιλμπάο, του Μαλουντά και τη Στάριτζ από την Τσέλσι, του Σισόκο της Τουλούζ και του έμπειρου Ντι Νατάλε της Ουντινέζε.

Μία καλή λύση να καλυφθεί ενδεχόμενη αποχώρηση του Ντάνι Άλβες αποτελεί ο Σρνα, του οποίου λήγει το συμβόλαιο με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.


πηγή: sportfm.gr

Θέλει Ιβάνοβιτς ο Μουρίνιο!!

Θέλει Ιβάνοβιτς ο Μουρίνιο
Τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς θέλει να ντύσει στα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης στη νέα αγωνιστική σεζόν ο Ζοζέ Μουρίνιο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Marca, ο προπονητής της «βασίλισσας» θέλει να ενισχύσει την αμυντική γραμμή της ομάδας του με έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με ευκολία στο κέντρο αλλά και το δεξί άκρο της.

Η πρώτη και καλύτερη λύση που ήρθε στο μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού είναι ο Σέρβος αμυντικός της Τσέλσι, τον οποίο και γνωρίζει από τη θητεία του στην αγγλική ομάδα. Έχει κάνει την εισήγησή του στη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης και στη μεταγραφική περίοδο η Ρέαλ θα καταθέσει επίσημη πρόταση στην λονδρέζικη ομάδα.

Όπως υποστηρίζει η ισπανική εφημερίδα η «βασίλισσα» θα προσφέρει μέχρι και 25 εκατομμύρια ευρώ στην Τσέλσι.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται οι άνθρωποι της Ρεάλ εκτιμούν ότι η Τσέλσι θα αποδεχθεί να μπει σε διαπραγματεύσεις για να παραχωρήσει τον Σέρβο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν το ποσό των 25 εκατομμύριων ευρώ θα ικανοποιήσει τη διοίκηση των «μπλε».

πηγή: sportfm.gr

Καταγγέλλει επίθεση με όπλο από κατηγορούμενο για τα «στημένα» ο Κούγιας!

Καταγγέλλει επίθεση με όπλο από κατηγορούμενο για τα «στημένα» ο Κούγιας
Επίθεση με όπλο στο κεφάλι από κατηγορούμενο της υπόθεσης των στημένων αγώνων αλλά και απειλές με σκοπό να αλλάξει την κατάθεσή του καταγγέλλει ο Αλέξης Κούγιας πως δέχθηκε σήμερα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Σε αυτή ο πρόεδρος της ομάδας των Πατρών υποστηρίζει ότι ένας εκ των κατηγορούμενων που είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη συνοδεία δύο ατόμων, του έβαλε το όπλο στο κεφάλι και τον κάλεσε να ανακαλέσει την κατάθεσή του για την υπόθεση απειλώντας τον ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον σκοτώσει.

Το περιστατικό σημειώθηκε –όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση- στις 3.30 σήμερα τα ξημερώματα έξω από νυκτερινό κέντρο.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση

Προτιμά Παρί ο Λαβέτσι!!

Προτιμά Παρί ο Λαβέτσι
Η Παρί Σεν Ζερμέν φέρεται να έχει κερδίσει την Ίντερ για την απόκτηση του Εζεκιέλ Λαβέτσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Ο αγαπημένος των οπαδών των «παρτενοπέι» σκέφτεται να αποχωρήσει από την ομάδα, αυτή δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Οι «νερατζούρι» δεν έδειχναν διατεθειμένοι να δώσουν 31 εκατ. ευρώ για τον Αργεντινό, ενώ πρότειναν έμψυχα ανταλλάγματα για την υλοποίηση της μεταγραφής.

Παρόλα αυτά, η «Tuttosport» υποστηρίζει ότι δίνουν το συγκεκριμένο ποσό και έχουν συμφωνήσει στους προσωπικούς όρους με τον Λαβέτσι, ο οποίος θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας και οι απολαβές του θα είναι 5 εκατ. ευρώ (εκτός από τα μπόνους επίτευξης στόχων).

Μάλιστα, στη συμφωνία των πρωτευουσιάνων με τον παίκτη περιλαμβάνονται οχτώ αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής, δύο από το Παρίσι στο Μπουένος Άιρες, και η κοπέλα του μπορεί να εργαστεί ως μοντέλο σε γνωστή εταιρεία.

πηγή: sportfm.gr

Πρωτιά για Αζάρ!!

Πρωτιά για Αζάρ
Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του φετινού γαλλικού πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Εντέν Αζάρ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψηφοφορίας που διενήργησαν οι δημοσιογράφοι της «Equipe». Ο μεσοεπιθετικός της Λιλ υπερίσχυσε του Ολιβιέ Ζιρού της Μονπελιέ και του Νενέ της Παρί Σεν Ζερμέν.

Πιο συγκεκριμένα ο Βέλγος άσος των «μολοσσών» συγκέντρωσε 293 ψήφους έναντι 187 του Γάλλου επιθετικού της πρωτοπόρου στο γαλλικό πρωτάθλημα και 87 του Βραζιλιάνου μέσου των Πρωτευουσιάνων.

Ο 21χρονος διεθνής πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος στη Ligue 1, αφού δυο αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν έχει σημειώσει 17 γκολ και έχει «μοιράσει» 15 ασίστ.

πηγή: sportfm.gr

Πρωταθλητής στους Νέους ο Παναθηναϊκός!!

Πρωταθλητής στους Νέους ο Παναθηναϊκός!
Τα… «πιτσιρίκια» του Παναθηναϊκού δείχνουν πως το μέλλον του συλλόγου θα είναι λαμπρό, κατακτώντας τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία των Νέων!

Οι «πράσινοι», μπροστά σε περίπου 2.000 οπαδούς τους στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας επικράτησαν 3-1 του ΠΑΟΚ και στο φινάλε της αναμέτρησης το «Απόστολος Νικολαΐδης» θύμισε στιγμές του ένδοξου παρελθόντος της ομάδας!

Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα προηγήθηκε με το γκολ του Χάρη Μαυρία στο 29ο λεπτό, ωστόσο, ο Λαμπάκης στο 37’ ισοφάρισε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον τίτλο να του γλιστρήσει από τα χέρια και πρώτα με τον Σταματάκη κι έπειτα με τον Δώνη στο 68ο και το 74ο λεπτό αντίστοιχα, διαμορφώθηκε το τελικό 3-1!

Αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης έκαναν την εμφάνισή τους και οι σαμπάνιες από τους παίκτες του «τριφυλλιού» που πανηγύρισαν έξαλλα τη φετινή τους επιτυχία!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Καπίνος, Καστράτι, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Φουρλάνος, Δώνης, Μαυρίας, Μαραθιανός (65' Μουζακίτης), Σταματάκης (83' Κασαπάκης), Αποστολόπουλος (87' Σκούφος)

ΠΑΟΚ: Μελισσάς, Κωνσταντινίδης, Λαμπάκης, Κατσικάς, Ιντζίδης, Τζανδάρης, Παπαδόπουλος (65' Ανδριόπουλος), Παναγιωτούδης, Ταουσιάνης, Πέλκας, Κιοσέ (38' Κρίνιτσας)

πηγή: sportfm.gr

Εβρά:«Θα με θεωρήσουν τρελό»

Εβρά:«Θα με θεωρήσουν τρελό»
Πεπεισμένος ότι η ομάδα του έχει ακόμη ελπίδες για την κατάκτηση του τροπαίου της Premier League, εμφανίζεται ο Πατρίς Εβρά. Ο Γάλλος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρεί ότι παρόλο το γεγονός ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» εξαρτώνται από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της συμπολίτισσας Σίτι, τίποτα δεν έχει τελειώσει.

«Ο κόσμος θα με θεωρήσει τρελό αλλά ακόμη το πιστεύω» δήλωσε ο 31χρονος άσος και συνέχισε:

«Γνωρίζω ότι δεν κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας. Όμως αν θέλουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας , πρέπει να κερδίσουμε τη Σάντερλαντ».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο σύλλογοι του Μάντσεστερ ισοβαθμούν στους 86 βαθμούς αλλά το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαντσίνι υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων. Στην τελευταία αγωνιστική η Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει τη Σάντερλαντ εκτός έδρας και περιμένει «στραβοπάτημα» της Σίτι, που υποδέχεται την ΚΠΡ, ώστε να στεφθεί αυτή πρωταθλήτρια.

πηγή: sportfm.gr

«Μάχη» για τον Μπερμπάτοφ!!

«Μάχη» για τον Μπερμπάτοφ!
Τι και αν φέτος δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Η… μπογιά του επιθετικού των «κόκκινων διάβολων», Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, φαίνεται πως έχει ακόμα πέραση. Αφού σύμφωνα με την «Corriere dello Sport», Λάτσιο, Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν είναι έτοιμες να τον κάνουν δικό τους το προσεχές καλοκαίρι.

Ωστόσο, οι «λατσιάλι» είναι αυτοί που βρίσκονται ένα… βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους συλλόγους, καθώς ο πρόεδρος των Ιταλών, Κλαούντιο Λοτίτο, έχει ήδη συναντηθεί μία φορά με τον μάνατζερ του Βούλγαρου επιθετικού, Εμίλ Ντάντσεφ, προκειμένου να φέρει τον ποδοσφαιριστή στη Ρώμη.

πηγή: sportfm.gr

Μπόλονι: «Κούραση και ένας αγώνας δύσκολος»

Μπόλονι: «Κούραση και ένας αγώνας δύσκολος»
Ο δεύτερος γύρος των πλέι οφ ξεκινάει την Κυριακή το απόγευμα με τον ΠΑΟΚ να οδηγεί μέχρι στιγμής την κούρσα και να αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», Λάζλο Μπόλονι, εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει κούραση στους παίκτες του από τα συνεχόμενα παιχνίδια και το μικρό διάστημα που υπήρχε για να ξεκουραστεί η ομάδα.

Επιπλέον ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε και το γεγονός ότι το παιχνίδι απέναντι στους «πράσινους» αποτελεί μία πολύ δύσκολη αποστολή για τον ΠΑΟΚ, καθώς είναι μία πολύ καλή ομάδα με παίκτες προσωπικότητες.

Παράλληλα σχετικά με το τι θα ήθελε να κρατήσει από τη νίκη της Πέμπτης, είπε χαρακτηριστικά: «Το σκορ»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Nova:

«Όλοι είμαστε λίγο κουρασμένοι, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε γι' αποφόρτιση είναι πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στους δυο αγώνες και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι δύσκολο να είμαστε αύριο στο απόλυτο της φυσικής μας κατάστασης».

Όσον αφορά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ο Μπόλονι δήλωσε:

«Ένας αγώνας κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι πάντα πολύ δύσκολος, πολύ ιδιαίτερος. Παρότι έχει υποπέσει σε λίγα λάθη στα τελευταία παιχνίδια παραμένει ένας μεγάλος σύλλογος, μια δυνατή ομάδα με πολλές και μεγάλες προσωπικότητες, με πολλούς και σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Κατά συνέπεια, γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η αποστολή μας».

Αθανασιάδης: «Εξαρτάται από εμάς»

Αθανασιάδης: «Εξαρτάται από εμάς»
Από τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ εξαρτάται το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο νεαρός επιθετικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης τόνισε πως διαφορές δεν υπάρχουν, ενώ υποστήριξε πως η ομάδα του είναι έτοιμη για το συγκεκριμένο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της Nova: «Κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση στα πλέι οφ αλλά το σημαντικότερο είναι να υπάρχει συνέχεια. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι για να πετύχουμε το στόχο μας».

Σ' ότι αφορά τα στοιχεία που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να επαναλάβει την επιτυχία της κανονικής περιόδου όταν και είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού σημείωσε: «Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παρουσιαζόμαστε δυνατοί σε κάθε παιχνίδι. Μέσα στον Ατρόμητο είχαμε την υπεροχή, κερδίζαμε αλλά μια άτυχη στιγμή μας έφερε το ισόπαλο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και παρά την κούραση να παρουσιαστούμε δυνατοί για να πετύχουμε το στόχο μας».

Τέλος, για το αν ο αυριανός αγώνας αναμένεται να είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους τόνισε: «Δεν πιστεύω να είναι πάρα πολύ διαφορετικό. Σε τρεις μέρες αγωνίζονται πάλι δυο ομάδες οι οποίες αγωνίστηκαν και την Πέμπτη, δεν πιστεύω να έχει μεγάλη διαφορά. Απλά .... εξαρτάται από εμάς, να είμαστε συγκεντρωμένοι όπως και στον αγώνα της Τούμπας».

Αναστασιάδης: «Δεν έκλεισε ο κύκλος μου στον ΠΑΣ»

Αναστασιάδης: «Δεν έκλεισε ο κύκλος μου στον ΠΑΣ»
«Η πόρτα δεν έχει κλείσει για μένα στον ΠΑΣ Γιάννινα», με αυτή την ατάκα ο Άγγελος Αναστασιάδης αποχώρησε από την ομάδα της Ηπείρου αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή και πάλι. Παράλληλα μίλησε για πολλά τρέχοντα θέματα, αλλά και για τους λόγους που αποχώρησε.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων, Super FM:

Ξέσπασε θύελλα στα Γιάννινα, υπάρχει ένα βαρύ κλίμα για τον κ. Χριστοβασίλη, καθώς άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν μπόρεσε και άλλοι ότι δεν ήθελε να σας κρατήσει ή δεν ήθελε να εκπληρώσει τους όρους που θέσατε. Για ποιους λόγους τελικά αποχωρήσατε, ενώ είχατε τόσο μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο;

«Εγώ τα είπα, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν άφησα κανένα κενό στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησα και δεν δέχτηκα να μείνω. Δεν άφησα, λοιπόν, κανένα κενό. Ξέρετε ότι δεν αποφασίζω εγώ για κάποια πράγματα. Εντάξει, δεν είμαι αυτός που δεν θα πάρει πρωτοβουλίες, αλλά η τελική απόφαση λαμβάνεται από αλλού.

Εγώ μίλησα με τον πρόεδρο, συζήτησα ορισμένα πράγματα, είχα τις απόψεις τις δικές μου, είχε τις απόψεις τις δικές του, αλλά την τελική απόφαση δεν την πήρα εγώ. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και βέβαια υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί σας που με βρίζουν γι' αυτό, ότι είπε όχι επειδή του είπε ο πνευματικός κτλ. Αλλά εγώ έτσι λειτουργώ από χρόνια. Δεν είναι τωρινό αυτό».

Όμως αυτό δεν είναι εύκολο να το δεχτεί ως δικαιολογία ο κόσμος και ρίχνει τις ευθύνες στον κ. Χριστοβασίλη ότι δεν έκανε τα πάντα για να σας κρατήσει.

«Εγώ δεν έριξα ευθύνες σε κανέναν. Εγώ ό,τι ήταν να πω και να κάνω, το έκανα. Μίλησα με τα παιδιά, υπήρχαν ορισμένα θέματα που θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε καλά, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Όπως πήρα την εντολή να έρθω, έτσι και πήρα την εντολή να φύγω. Όταν ήρθα στα Γιάννενα δεν με έφερε κανένας Χριστοβασίλης. Μου έκανε τότε μία πρόταση, όπως μου έκανε και τώρα. Τότε μου είπαν πήγαινε, γιατί έχει ανάγκη και πρέπει να πας, τώρα μου λένε άλλα. Αυτή η απόφαση είναι ειλημμένη, δεν αλλάζει. Μην ψάχνετε άλλα πράγματα ότι φταίει εκείνος ή άλλος κτλ».

Το όλο σενάριο της αμφισβήτησης ξεκινάει απ' αυτό που είπατε ότι η διοίκηση δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί ορισμένα πράγματα.

«Αυτό το λέτε εσείς».

Μα το είπατε στη συνέντευξή σας.

«Συζητήσεις πάντα γίνονται, πάντα ο προπονητής ζητάει ορισμένα πράγματα και ο πρόεδρος λέει αν μπορεί ή δεν μπορεί να τα κάνει. Αλλά το θέμα δεν ήταν αυτό. Και βέβαια υπήρχαν κάποιες διαφορές απόψεων, αλλά δεν ήταν το βασικό στοιχείο. Θα μπορούσαμε να τα βρούμε. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε περισσότερο να δούμε πως μπορούμε να λειτουργήσουμε. Τώρα όμως δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Επιγραμματικά πείτε μας, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που εμπόδισαν τη συνεργασία;

«Δεν θα σας πω τίποτα απ' αυτά και δεν σας τα λέω, γιατί δεν ήταν το βασικό στοιχείο. Όπως λειτούργησα τους 5 μήνες με αρκετά προβλήματα, έτσι θα μπορούσα να λειτουργήσω και τώρα. Η διαφορά, όμως είναι ότι τότε είχα πάρει την πρωτοβουλία να κάνω κάποια πράγματα τα οποία ήταν πολύ δύσκολα για μένα σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Δέχτηκα πολύ μεγάλη κριτική από ορισμένους ανθρώπους και από δημοσιογράφους και από παράγοντες και... και... και..., αλλά αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία ήταν ότι τότε είχα εντολή να έρθω και τώρα δεν έχω. Κανένα άλλο πρόβλημα, δεν έχω τώρα εντολή».

Το θέμα είναι ότι όλοι σας θέλουν στα Γιάννενα και ερίζουν για το λόγο που φύγατε. Συνήθως όταν φεύγουν οι προπονητές, άλλοι λένε ότι καλά έκανε κι έφυγε και άλλοι όχι.

«Ξέρετε κάτι, εγώ είμαι από τους λίγους που όταν δουλεύω δεν χαϊδεύω αυτιά του κόσμου. Δεν λέω ευχαριστώ τον κόσμο κτλ Εγώ προσπαθώ να ευχαριστήσω τον κόσμο μέσα από τη δουλειά μου. Δεν το κάνω με τα λόγια, αλλά προσπαθώ με τα έργα. Τουλάχιστον αν δεν ικανοποιηθεί από το αποτέλεσμα, να ικανοποιηθεί απ' αυτό που βλέπει. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Γι' αυτό και ο κόσμος κάνει αυτό που κάνει τώρα. Και αυτό έχει συμβεί σε όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει. Αν θα πάτε στο Άργος, την Καβάλα, την Έδεσσα, το ίδιο πράγμα υπάρχει κι αυτό γιατί σας επαναλαμβάνω ότι κάνω αυτή τη δουλειά. Αυτή είναι η δουλειά μου εμένα, να προσπαθώ να ευχαριστήσω και να ικανοποιήσω τον κόσμο».

Αφού ικανοποιήθηκε ο κόσμος, γιατί δεν εξακολουθείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας;

«Μην προσπαθείτε να βάλετε πάλι τα ίδια θέματα στο τραπέζι, εκτός κι αν δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ».

Δεν βάζουμε θέματα που δεν θέλετε να συζητήσετε, απλά κάνατε μια πολύ πετυχημένη δουλειά, που είχε πολλά χρόνια να δει αυτή η πόλη, καταφέρατε να γίνεται αποδεκτός απ' όλον τον κόσμο, δεν υπάρχουν εχθροί σας στην πόλη και είναι πρωτοφανές αυτό και γίνατε ουσιαστικά ένας λαϊκός ήρωας. Αυτό το πράγμα δεν μέτρησε στην απόφασή σας; Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοια αποδοχή και τα Γιάννενα δεν είναι μικρή πόλη και η ομάδα είναι ιστορική. Δεν επηρέασαν αυτά την «εντολή»;

«Πηγαίνετε ανάποδα και δεν μου αρέσει αυτό που κάνετε. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που βάζετε αυτό το πράγμα στο τραπέζι. Τι να κάνω δεν λειτουργώ έτσι. Παίρνω εντολή να πάω, πηγαίνω, δεν παίρνω, δεν πηγαίνω. Έχω λάβει υπ' όψιν μου πάρα πολλά πράγματα και θα σας πω κάτι για να το γνωρίζετε. Κατά τη διάρκεια των 5 μηνών στα Γιάννινα 3 ή 4 φορές αποφάσισα να σηκωθώ και να φύγω. Με κράτησε όμως ο ίδιος άνθρωπος που τώρα μου είπε να φύγω. Τι να κάνουμε δηλαδή. Δεν αντιπροσωπεύω τον εαυτό μου. Αν δεν το καταλαβαίνετε, δεν μπορώ αν το κάνω πιο λιανά. Πάρτε τα δημοσιεύματα που το ξαναείπα, γιατί βγαίνουν πολλοί του χώρου σας που ειρωνεύονται (σ.σ. την εντολή), ότι είπα όχι στον Χριστοβασίλη εξαιτίας του ότι πήρα την εντολή από τον πνευματικό μου. Δεν μου αρέσει να μιλάω τα ίδια και τα ίδια, έχω πρόβλημα να γυρίζω γύρω από το ίδιο θέμα».

Να πάμε στην επόμενη μέρα τότε.

«Αφήνω μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο μέσα έξω. Είναι μια ομάδα που μετά τις τρεις της Αθήνας και τις δύο της Θεσσαλονίκης έχει τη μεγαλύτερη δυναμική όσον αφορά τον κόσμο και την αγάπη του κόσμου. Και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Ζήτησα συγνώμη από τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές, γιατί δεν πρόλαβα να τη βάλω στα play-off. Από εκεί και πέρα το ξαναλέω για να το ακούσουν όλοι. Δεν είναι απόφαση του Αναστασιάδη αυτή. Δεν φταίει κανένας Χριστοβασίλης. Εγώ όπου πάω προσπαθώ να κάνω καλό και όχι κακό. Αυτή τη στιγμή αρκεί αυτή η δήλωση που κάνω.

Εύχομαι ο προπονητής που θα έρθει να κάνει πράξη περισσότερα απ' όσα έκανα εγώ. Αυτή είναι η δική μου ευχή. Σας ευχαριστώ λοιπόν κι εσάς και τον κόσμο, γιατί η αγάπη του προς το πρόσωπό μου ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Το εκτιμώ, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η απόφαση, τελείωσε δεν αλλάζει. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που τη μια μέρα είναι έτσι και την άλλη αλλιώς, ούτε μου αρέσει να βρίζω και να κατηγορώ. Αυτή τη στιγμή έχουμε κάποια δεδομένα που λένε ότι ο Αναστασιάδης πέρασε από τα Γιάννενα, αλλά μπορεί να ξαναρθεί. Αυτό μόνο η Παναγιά το γνωρίζει. Μπορεί να είναι μετά από 2,3,5 μήνες ή 5 χρόνια. Δεν κλείνει η πόρτα των Ιωαννίνων για μένα. Αυτή τη στιγμή, όμως, η απόφαση είναι αυτή».

Δεν την κλείνετε λοιπόν την πόρτα, που σημαίνει ότι στο μέλλον θα ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας.

«Όχι αύριο όμως. Η Παναγιά θα το αποφασίσει. Όλα αυτά που είπατε προηγουμένως μπορεί να ληφθούν πάλι υπ' όψιν και να τεθούν και πάλι στο τραπέζι. Αυτή τη στιγμή αυτά που σας είπα, αυτά είναι».

Κάντε από την πλευρά σας ό,τι μπορείτε για να γίνει αυτή η ομάδα μεγάλη.

«Κρατάμε το άνοιγμα της πόρτας, που είναι θετικό για την οικογένεια του ΠΑΣ. Εγώ πέρασα καλά και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Κι ευχαριστώ και τον πρόεδρο γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να βγω στη Σούπερ Λίγκα και να κάνω αυτά που έκανα. Αν δεν ήταν αυτός στον ΠΑΣ Γιάννινα εγώ δεν θα έκανα τίποτα. Εγώ δεν είμαι αγνώμων».

Ούτε και οι Ηπειρώτες είναι αγνώμονες και γι' αυτό έχουν αυτήν την επιθυμία να παραμείνετε.

«Μην ξαναγυρίσετε πίσω σας είπα. Τα είπαμε. Να πω και το εξής. Εγώ ήθελα πριν πω οτιδήποτε να κάνω και μία συνέντευξη τύπου στα Γιάννενα. Σας παρακαλούσα και δεν την κάνατε. Ποιος φταίει δεν το γνωρίζω».

Πρώτη φορά το ακούμε αυτό.

«Μίλησαν όλοι οι άλλοι εκτός από εμένα. Φταίω για πολλά, αλλά όχι γι' αυτό».

Σας ευχαριστούμε για το έργο και το όραμα που δώσατε.

«Εύχομαι αυτά που έχουν οι φίλαθλοι στο μυαλό τους να γίνουν άμεσα πραγματικότητα».

Σας περιμένουμε και ως φίλο να επιστρέψετε στα Γιάννενα.

«Αυτό είναι σίγουρο».

Μια τυπική διαδικασία…!!

Μια τυπική διαδικασία…
Έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο απο την προηγούμενη αγωνιστική, η ΑΕΛ ηττήθηκε με σκορ 1-0 από την Ομόνοια εκτός έδρας, για την τελευταία ημέρα του Κυπριακού πρωταθλήματος. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε με αυτογκόλ στο 88ο λεπτό ο Κυριάκου. Αμφότερες οι ομάδες είχαν στο μυαλό τους στο μεταξύ τους παιχνίδι για τον τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις 16/5.

Το σκορ της ημέρας πέτυχε το Παραλίμνι, το οποίο για την 6η αγωνιστική του τρίτου ομίλου επικράτησε 5-0 του Ολυμπιακού Λευκωσίας στην έδρα του. Ο Σεμέδο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων, πετυχαίνοντας και τα πέντε γκολ της ομάδας του.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Ανόρθωσης, για τον Α’ Όμιλο. Για τον Β’ Όμιλο η Αλκή νίκησε μέσα στο γήπεδό της με 1-0 τον Απόλλων Λεμεσού, ενώ Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΚ Λάρνακας, αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.


Αποτελέσματα Α’ Ομίλου

Ομόνοια- ΑΕΛ: 1-0

(88’Κυριάκου αυτ.)


Ανόρθωση- ΑΠΟΕΛ: 1-2

(37’ Μαρκίνιο ,60’ Σολάρι - 62’Οκκάς)


Αποτελέσματα Β’ Ομίλου

Αλκή- Απόλλων Λεμεσού: 1-0

(35’ Κόντε)


Νέα Σαλαμίνα- ΑΕΚ Λάρνακας: 1-1

(11’ Παύλου, 23’Χατζηπαντελίδης)


Αποτελέσματα Γ’ Ομίλου

Παραλίμνι- Ολυμπιακός Λευκωσίας: 5-0

(Σεμέδο 35’- 46’- 66’- 78’(πεν)- 90’)



Α’ Όμιλος

1. ΑΕΛ 68
2. ΑΠΟΕΛ 66
3. Ομόνοια 66
4. Ανόρθωση 59


Β’ Όμιλος

1. ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 49
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ 43
3. ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 43
4. ΑΛΚΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 42


Γ’ Όμιλος

1. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ 40
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 39
3. Ε.Ν. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ 38
4. ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 3


πηγή: sportfm.gr

Χωρίς τους «Βετεράνους» η Κροατία στο Euro!!

Χωρίς τους «Βετεράνους» η Κροατία στο Euro
Δύο εκπλήξεις επιφύλασσε ο Σλάβεν Μπίλιτς κατά την ανακοίνωση της αποστολής της εθνικής Κροατίας για το Euro 2012. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας άφησε εκτός τον Μλάντεν Πέτριτς και τον Ιβάν Κλάσνιτς. Οι δύο επιθετικοί είχαν κακή σεζόν τη φετινή σεζόν με τους συλλόγους τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην αγωνιστούν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανία.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Πλετίκοσα, Σούμπασιτς, Κελάβα και Μπλάζεβιτς

Αμυντικοί: Τσόρλουκα, Βρσάλικο, Λόβρεν, Σίμουνιτς, Στρίνιτς, Σίλντενφελντ, Βιντάμ, Μπουλιάτ, Πράνιτς

Μέσοι: Σρνα, Βουκόγιεβιτς, Ράκιτιτς, Ντούμοβιτς, Μόντριτς, Μπάντελ, Κράνιτσαρ, Πέρισιτς, Ιλίτσεβιτς

Επιθετικοί: Μαντζουκιτς, Εντουάρντο, Γιέλαβιτς, Κάλινιτς και Όλιτς.

πηγή: sportfm.gr

Στα πλέι-οφ μια ομάδα θυμίζει έντονα ΠΑΣΟΚ!!

Στα πλέι-οφ μια ομάδα θυμίζει έντονα ΠΑΣΟΚ!
Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για την πρωτιά στα πλέι οφ.

Σχολίαζει ο Γιώργος Χελάκης.

Η αγωνιστική του συμπεριφορά είναι απογοητευτική. Ομάδα κουρασμένη, μπαϊλντισμένη. Λάδι πολύ και τηγανίτα τίποτα.

Κάτι σαν τον Βενιζέλο δηλαδή.

Μεγαλοστομίες, βερμπαλισμοί, επίδειξη ρητορικής δεινότητας αλλά μηδενικό πολιτικό αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός έρχεται φουριόζος και… απαιτητικός στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου αλλά μόλις φτάνει εκεί παραδίδει μπάλα και πνεύμα. Δείχνει να βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση. Οι παίκτες του κάνουν τα απαραίτητα αλλά δυσκολεύονται στο κάτι παραπάνω.

Ο ΠΑΟΚ άφησε την πρωτοβουλία στους «πράσινους», πρόσεξε τα νώτα του και χτύπησε στις αντεπιθέσεις. Το υπέρ του σκορ θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις αν ο Καρνέζης δεν έδειχνε τα σπουδαία αντανακλαστικά του ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα αλλά δεν φτιάχνει ομάδα ικανή να κερδίσει μια παρτίδα. Σκόρπισε το απόλυτο πλεονέκτημα των +4 βαθμών και τώρα καρδιοχτυπά. Δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ θεωρώ ότι τον καθιστούν φαβορί. Θα χρειαστεί όμως να μπει στην περιοχή των αντιπάλων του (ΠΑΟΚ - ΑΕΚ) και να σκοράρει…

Η ΑΕΚ του ευρεσιτέχνη Κωστένογλου παραδόθηκε στον Ατρόμητο που θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μήτρογλου όμως ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Τουναντίον ο αγέραστος Λυμπερόπουλος τίναξε δύο φορές τα δίχτυα του Ντίμι και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Κάποιοι συνάδελφοι έδιναν εύσημα στον Κωστένογλου για τις αλλαγές που έκανε στο ημίχρονο. Για τις ευρεσιτεχνίες του πρώτου ημιχρόνου, κουβέντα…

πηγή: sportfm.gr