Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Τα τρομερά μωρά του Ντούντα!!

«Παίζαμε με την Μπιλμπάο και μας έλεγαν αουτσάιντερ. Παίζαμε με την Σιένα και μας έλεγαν αουτσάιντερ. Παίζαμε με την Μπαρτσελόνα και μας έλεγαν αουτσάιντερ. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Τα τρομερά μωρά του Ντούντα!
Ε, τώρα το αουτσάιντερ είναι στον τελικό της Ευρώπης και είναι πάλι αουτσάιντερ. Μας αρέσει, μας πάει τελικά».
Ηταν μόλις δύο τρία λεπτά μετά τη λήξη του ματς του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα και ο Γιώργος Πρίντεζης έλεγε όλη την αλήθεια για την φετινή ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ πορεία του Ολυμπιακού. Βεβαίως για να φτάσει σε αυτό το θαύμα ο Ολυμπιακός χρειάστηκαν πολλά πράγματα, αλλά κυρίως νομίζω ένα. Αυτό που είπε ο Ντούντα μετά την πρόκριση με την Σιένα. «Φέτος είμαστε ομάδα και οι σχέσεις μεταξύ των παιδιών είναι όλο το μυστικό». Θα μου πείτε όσοι έχουν καλές σχέσεις φτάνουν στον τελικό; Όχι, αλλά το ομαδικό πνεύμα και η λογική ένας για όλους και όλοι για έναν μπορεί μία θεωρητικά κατώτερη ομάδα να την απογειώσει.
Και τον φετινό Ολυμπιακό τον απογείωσε.
Βεβαίως υπάρχουν και μεγάλοι πρωταγωνιστές. Ο πρώτος ο προπονητής του. Ο σοφός Ντούντα όπως λένε αυτοί που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, ο οποίος τώρα στα… γεράματα ξέρει να καθοδηγεί καλύτερα από τον καθένα τα τρομερά μωρά του.
Επίσης ο Βασίλης Σπανούλης. Πόσες φορές δεν άκουσε ότι δεν είναι ηγέτης, ότι δεν μπορεί μόνος του, ότι είναι παίκτης για να ζει στην σκιά κάποιου άλλου. Δεν το απέδειξε χθες, αλλά πολλές φορές και στο παρελθόν και με την Εθνική ομάδα. Χθες όμως δικαιώθηκε και με την φανέλα του Ολυμπιακού, τον οποίο οδήγησε σε μία απίστευτη υπέρβαση.
Και από κοντά ο Πρίντεζης που επέστρεψε σε επίπεδο πρωταγωνιστή, αλλά και ο αγαπημένος της κερκίδας ο Ντόρσει που ήρθε στα μέσα της χρονιάς να δώσει αυτή την ενέργεια που έλειπε μέσα στη ρακέτα για τον Ολυμπιακό.
Όλα αυτά σε μία υπέροχη βραδιά για τον Ολυμπιακό που θα μπορούσε να είναι η καλύτερη στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ αν οι διαιτητές δεν έβαζαν το χεράκι του να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός και να χάσουμε την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά έναν ελληνικό τελικό. Ας ελπίσουμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει την δυνατότητα να πάρει την εκδίκηση και οι διαιτητές να τον αφήσουν να την πάρει.
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: