Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ετοιμάζουν τον φάκελο για τον… διάδοχο!!

Διαβάστε τι θα περιλαμβάνει ο «φάκελος» που ετοιμάζει η νυν διοίκηση της ΑΕΚ και θα παραδοθεί στην επόμενη, με προτάσεις για τη νέα σεζόν
Ετοιμάζουν τον φάκελο για τον… διάδοχο
Η νυν διοίκηση της ΑΕΚ είναι έτοιμη να φτιάξει έναν φάκελο που θα περιλαμβάνει τα πάντα για τη νέα χρονιά. Ένα πλάνο προκειμένου να το εξετάσει η νέα διοίκηση και είτε να διαμορφώσει κάποια πράγματα ή αν «καλύπτεται» να το εφαρμόσει πιστά. Μέσα σε αυτόν τον φάκελο, εκτός από το κομμάτι της προετοιμασίας, θα περιλαμβάνει σημαντικά θέματα, όπως προτάσεις ποδοσφαιριστών που έχουν ήδη φτάσει στα γραφεία, σκέψεις για τα διαρκείας, μία πρώτη εικόνα των οικονομικών δεδομένων και του μπάτζετ της νέας περιόδου και άλλα πολλά. Ένα πλήρες «πακέτο» που θα μπορεί να βοηθήσει στην επόμενη μέρα, όποιος και αν βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που υπάρχουν, ο συγκεκριμένος φάκελος θα βασίζεται σε 8άξονες, τους οποίους και θα σας παρουσιάσουμε έναν προς έναν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Προνομιακές τιμές στα διαρκείας
Το πρώτο πράγμα που εξετάζουν αυτή τη στιγμή στη διοίκηση είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Το γεγονός πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο ευρωπαϊκό Κύπελλο θα αγωνίζεται η ομάδα, αλλά και πότε θα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της, δεν μπορεί να δρομολογήσει καταστάσεις, όμως οι πρώτες σκέψεις έχουν ήδη γίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της διοίκησης είναι να εκδώσει εισιτήρια από τια αρχές Ιουνίου. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν από αλλού έσοδα, ο κόσμος θα είναι και πάλι αυτός που θα κληθεί να «διατάξει τη ομάδα θέλει». Μία φράση που ειπώθηκε πέρσι από τον Αδαμίδη, αλλά μάλλον θα εφαρμοστεί με έναν χρόνο καθυστέρηση.
Ωστόσο, φέτος θα υπάρξει μία βασική διαφοροποίηση (εφόσον προχωρήσει το σχέδιο), συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, που θα κάνει τα διαρκείας ακόμα πιο ελκυστικά. Σε πρώτη φάση θα δοθεί ένα χρονικό περιθώριο (ανάλογα με το πότε ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις) σε όποιον επιθυμεί να αγοράσει άμεσα εισιτήριο, με έκπτωση που θα πιάνει υψηλά ποσοστά. Μετά το πέρας αυτού του χρονικού ορίου, τα διαρκείας θα πάνε στις περσινές τιμές. Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει η ΠΑΕ να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα που χρειάζεται άμεσα και ταυτόχρονα ο κόσμος να βγει... κερδισμένος. Παράλληλα, όλα δείχνουν πως και τη νέα σεζόν, θα ανοίξει μόνο το κάτω διάζωμα, όπως συνέβη και φέτος.
Το μπάτζετ της νέας περιόδου
Είναι δεδομένο πως ο Ντέμης Νικολαΐδης και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πλήρως τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ και έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς θα μπορέσει να πορευτεί η ομάδα τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν καταφέρει να περάσουν στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού το μέτωπο του Δημοσίου είναι αυτό που προβληματίζει σε πρώτη φάση. Η διοίκηση από την πλευρά της, γνωρίζοντας ποια συμβόλαια λήγουν, τι μπορεί να περιμένει από τις Ακαδημίες και τι λεφτά υπάρχουν, θα φτιάξει ένα πρότζεκτ με το μπάτζετ της νέας περιόδου, ως μία πρόταση στη νέα διοίκηση. Ωστόσο, αυτό το θέμα είναι πολύ ρευστό αφού θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες (τυχόν νέες συμφωνίες, νέες χορηγίες και πιθανές πωλήσεις παικτών).
Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας
Στα γραφεία της ΑΕΚ φτάνουν καθημερινά προτάσεις για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τη συγκεκριμένη στιγμή η καλύτερη είναι αυτή για το Εδιμβούργο, που είναι εντελώς δωρεάν (εκτός των αεροπορικών εισιτηρίων), ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετές από Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σλοβενία, αλλά και από άλλα μέρη της Ευρώπης. Τις επόμενες μέρες και μόλις ολοκληρωθούν τα πλέι οφ και γίνει γνωστό σε ποια θέση θα τερματίσει, θα ληφθεί και η απόφαση ώστε να προταθεί στην επόμενη διοίκηση.
Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Οι πρώτες επαφές ανάμεσα στη διοίκηση της Ερασιτεχνικής και της ΠΑΕ, για το θέμα του γηπέδου και της προκήρυξης διαγωνισμού για τη Νέα Φιλαδέλφεια, έχουν ήδη γίνει και τις επόμενες μέρες θα κορυφωθούν. Όταν λοιπόν προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και ξεκινήσουν να έρχονται οι πρώτες προτάσεις (ήδη υπάρχουν τρεις ανεπίσημες), αυτές θα συμπεριληφθούν στον φάκελο, ώστε να εξεταστούν με τυχόν νέες που μπορεί να έχει η νέα διοίκηση.
Προτάσεις ποδοσφαιριστών
Από το πρωί σας ενημερώσαμε πως ήδη στα γραφεία της ΠΑΕ υπάρχουν τρεις προσφορές για ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ωστόσο, η διοίκηση σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις και να ξεκινήσει επίσημα τις διαπραγματεύσεις, λόγω του ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Ωστόσο αυτές οι προτάσεις, αλλά και τυχόν άλλες που μπορεί να έρθουν, θα συμπεριληφθούν στον φάκελο και θα παραδοθούν ως έχουν. Παράλληλα, εκεί μέσα θα υπάρχουν και κάποιες προτάσεις, είτε του Γκρέταρσον, είτε από το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας, που θα αφορούν ποδοσφαιριστές που έχουν «τσεκαριστεί» καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και έχουν αφήσει ικανοποιητικά δείγματα γραφής.
Το τρίτο γήπεδο στα Σπάτα
Το aek365 σας ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της διοίκησης να απευθυνθεί σε κατασκευαστική εταιρεία προκειμένου να πάρει μία προσφορά για τη δημιουργία του τρίτου γηπέδου στα Σπάτα. Από την διοίκηση ευελπιστούν να έχουν άμεσα την τιμή, ενώ παράλληλα θα αναζητήσουν και άλλες προσφορές μέχρι να πετύχουν την καλύτερη. Όλες αυτές που θα συγκεντρωθούν, θα τις μεταφέρουν στη νέα διοίκηση, θεωρώντας πως το τρίτο γήπεδο είναι υπέρ απαραίτητο για να φιλοξενηθεί εκεί η U20 και να προπονείται δίπλα στην πρώτη ομάδα.
Το πλάνο των Supporters
Οι πρώτες συζητήσεις έχουν ήδη γίνει ανάμεσα στα μέλη του κλαμπ των Supporters και η απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη. Οι νυν μεγαλομέτοχοι είναι αποφασισμένοι να αναλάβουν τις ακαδημίες και η «δράση» τους να περιοριστεί εκεί, εκτός από κάποιους που θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν (όπως και πιο παλιά) και την ΠΑΕ. Μέχρι να παραδοθεί ο φάκελος θα έχουν υπάρξει επαφές και με τον Ντέμη Νικολαΐδη, που ήδη έχει μία εικόνα, ωστόσο εκεί μέσα θα υπάρχει ολοκληρωμένο το πλάνο τους, όπως βέβαια και η αγορά έκτασης που θα κατασκευαστεί το προπονητικό κέντρο των ακαδημιών. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι Ακαδημίες θα παίξουν «κυρίαρχο» ρόλο από εδώ και στο εξής για την ΑΕΚ και είναι ένα θέμα που θα παίξει καταλυτικό ρόλο για το... αύριο της ομάδας.
Συζητήσεις με χορηγούς
Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια από μέλη της διοίκησης να βρεθούν χορηγικά προγράμματα και νέες διαφημίσεις προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα της νέας χρονιάς. Κάποιες από αυτές τις συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, χωρίς βεβαίως να υπάρχει τελική συμφωνία. Εφόσον μέχρι τότε οι επαφές συνεχίζονται και υπάρχει... μέλλον, η νέα διοίκηση θα ενημερωθεί πλήρως για την πορεία των διαπραγματεύσεων προκειμένου να είναι αυτή που θα τις συνεχίσει ή έστω να γνωρίζει ποιοι χειρίζονται τα συγκεκριμένα θέματα και τι μπορούν να περιμένουν
Σημείωση: Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με τις σκέψεις, τις επαφές και της συζητήσεις της νυν διοίκησης και δεν σημαίνει πως θα τα ακολουθήσει και η επόμενη που θα προκύψει. Είναι ενδεικτικά για τον φάκελο που θα της δοθεί ώστε να μην χαθεί χρόνος.

πηγή: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: