Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αποσύρεται ο Καλάτζε!!

Αποσύρεται ο Καλάτζε!
Την απόφαση να «κρεμάσει τα παπούτσια του» στο τέλος της σεζόν, μετά από 18 χρόνια στα γήπεδα, ανακοίνωσε ο Κάκα Καλάτζε. Ο Γεωργιανός αμυντικός επιθυμεί να αφοσιωθεί με την πολιτική «σκηνή» της χώρας του, βάζοντας τέλος στην πολυετή καριέρα του.

Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα Γεωργίας και 4 Κύπελλα, στην 5ετή παρουσία του στη χώρα του, με τη Δυναμό Τμπιλίσι, ενώ για 3 χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Δυναμό Κιέβου, με την οποία κέρδισε 3 πρωταθλήματα Ουκρανίας και ισάριθμα Κύπελλα, έχοντας 71 συμμετοχές.

Τη μεγάλη του καριέρα, πραγματοποίησε κατά τη θητεία του στο ιταλικό πρωτάθλημα και τη Μίλαν. Σε 9,5 χρόνια παρουσίας του στο «Σαν Σίρο», πανηγύρισε από ένα πρωτάθλημα (2004), Κύπελλο (2003) και Σούπερ Καπ Ιταλίας (2004), ωστόσο το κυρίως… μενού συμπληρώνεται με τις δύο κατακτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ (2003, 2007) και του Σούπερ Καπ Ευρώπης (2003, 2007). Τέλος, «πήρε» και το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων (2007). Στη διάρκεια της θητείας του στους «ροσονέρι», μέτρησε 194 παρουσίες. Από το 2010 αγωνίζεται με τη φανέλα της Τζένοα.

Φυσικά, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής Γεωργίας όλα αυτά τα χρόνια, όντας διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας για 16 συναπτά έτη, από το 1996 έως και σήμερα, έχοντας συνολικά 81 συμμετοχές.

Δεν έλειψαν και οι προσωπικές διακρίσεις για τον Κάχα Καλάτζε, καθώς έχει ψηφιστεί πέντε φορές, ως ο καλύτερος Γεωργιανός ποδοσφαιριστής, εκ των οποίων οι τρεις φορές ήταν συνεχόμενες (2001, 2002, 2003, 2006, 2011).

«Σήμερα για μένα είναι πολύ σημαντική και συναρπαστική ημέρα. Μετά από 18 χρόνια, αποσύρομαι. Από την μία πλευρά, είμαι συγκινημένος και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τόσο στη Τζένοα, όσο και στη Μίλαν, τους φιλάθλους αλλά και τους αντιπάλους», ανέφερε σχετικά για την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

«Ωστόσο, έχω πάρει αυτή την απόφαση και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική στη χώρα μου. Θέλω να παλέψω για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία στη Γεωργία. Το παιχνίδι με το Παλέρμο την Κυριακή θα είναι το πιο σημαντικό στην καριέρα μου», κατέληξε ο Καλάτζε για τα μελλοντικά του σχέδια, εκτός αγωνιστικών χώρων.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: