Το βράδυ της Παρασκευής η Ελλάδα έβγαλε το πιο καλό της πρόσωπο... Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έκαναν υπερήφανους τους οπαδούς τους, μα πάνω απ' όλα τους Έλληνες.
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ
Κι ακόμα κι αν η Ευρωλίγκα καταλήξει στα χέρια των ζάπλουτων Ρώσων, αυτή η χώρα θα έχει στείλει παντού το μήνυμά της. Εστω κι αν πρόκειται απλά για μπάσκετ, για αθλητισμό.
Βέβαια τούτη τη στιγμή γιορτάζουν μόνο όσοι φορούν ερυθρόλευκα. Δίκαια. Απόλυτα δίκαια. Έριξαν ολόκληρη Μπαρτσελόνα στο καναβάτσο, έκαναν άλλη μία υπέρβαση. Και πλέον βρίσκονται στον τελικό της Ευρωλίγκα!
"Την κούπα θα σηκώσουμε σε χώμα ελληνικό" τραγουδούσαν στις εξέδρες οι Έλληνες που πίστεψαν σε τούτη την παρέα, στους ανθρώπους που μιλούν την ίδια γλώσσα. Ποιοι νίκησαν την Μπάρτσα; Ο Βασίλης Σπανούλης, ο κορυφαίος φέτος σε όλη την Ευρώπη, ο Μάντζαρης με την άμυνα στον Ναβάρο, ο Παπανικολάου που έκανε όλες τις δουλειές, ο Πρίντεζης που παίζει το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του, ο Σλούκας που μπήκε και δεν φοβήθηκε.
Μαζί με τους υπόλοιπους, βέβαια. Αλλά τη νίκη την υπέγραψαν οι Έλληνες. Και φυσικά ήταν η μεγάλη δικαίωση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου... Είδαν το ματς ένα μέτρο από το παρκέ, το πανηγύρισαν με την ψυχή τους, έχοντας δίπλα και τον πατέρα τους, τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.
Αν το δούμε αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο από την αρχή ως το τέλος. Ο Σπανούλης έβαλε τις βάσεις, η άμυνα δούλεψε εξαιρετικά. Οχι στην εντέλεια, γιατί χάθηκαν κάποια αμυντικά ριμπάουντ, αλλά κι αυτό είχε εξήγηση. Οι πολλές περιστροφές και οι αλλαγές στην άμυνα, έφερε πολλά μις ματς μέσα στη ρακέτα. Γι αυτό και τα τόσα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.
Ο Ιβκοβιτς δούλεψε τέλεια το παιχνίδι, διάλεξε το μικρότερο κακό και δικαιώθηκε απόλυτα. Τον βοήθησαν και οι παίκτες του, που εκτέλεσαν σε μεγάλο βαθμό τις οδηγίες του. Ο Ολυμπιακός δεν πανικοβλήθηκε σε κανένα σημείο, δεν άφησε τους διαιτητές να του πάρουν τη νίκη και πλέον ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό. Τι μπορεί να γίνει την Κυριακή; Εχουμε καιρό, θα τα πούμε αυτά. Μέχρι τότε, ο Ολυμπιακός και η Ελλάδα δικαιούνται να είναι υπερήφανοι.
Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι είδαν τη δική τους ομάδα να τα βάζει με τα θηρία, να τα κοιτάζει στα μάτια και τελικά να χάνει επειδή οι διαιτητές ήθελαν κάτι διαφορετικό. Ο Κώστας Καϊμακόγλου τα έβαζε με τα θηρία, όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν την υπέρβαση.
Είχαν και τη συμπαράσταση των 4000 οπαδών τους, που πίστεψαν στο θαύμα και ουσιαστικά δεν μπορούν να νιώθουν νικημένοι. Στο τέλος το αποτέλεσμα δεν τους δικαίωσε, αλλά η ουσία είναι ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που αξίζει πολλά συγχαρητήρια.

πηγή: gazzetta.gr