Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η διαφορά τους ήταν ...αυτός!!

Ο ένας πέρασε, ο άλλος αποκλείστηκε. Ο ένας πάει για την κούπα που αποχωρίστηκε ο άλλος. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έδωσαν τις μάχες τους, αλλά μόνος ένας γελάει μετά τους ημιτελικούς. Ο λόγος;
Η διαφορά τους ήταν ...αυτός!
Πολλοί λόγοι, μπορεί να πει κανείς. Η ενέργεια των παικτών του Ίβκοβιτς, τα χρόνια που πέρασαν για εκείνους του Ομπράντοβιτς, η διαιτησία που "έσφαξε" τον Παναθηναϊκό, η ΤΣΣΚΑ που είναι σαφώς πληρέστερη ομάδα από την Μπαρτσελόνα και κάμποσοι ακόμα. Ωστόσο εμείς, εδώ στον σκύλο, θα σταθούμε σε ένα λόγο με ονοματεπώνυμο: Βασίλης Σπανούλης!
Ο Bill που ξανάγινε ...Kill! Ίσως για πρώτη φορά από τότε που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού δικαιολόγησε σε ένα πολύ μεγάλο αγώνα τα σχεδόν 5 εκ. ευρώ που τον πλήρωσαν έκτοτε οι Αγγελόπουλοι για να φοράει τα ερυθρόλευκα. Αυτός ήταν ο Σπανούλης που πλήρωσαν. Αυτός που δεν κρύφτηκε στα δύσκολα, αυτός που έδωσε έμπνευση στους συμπαίκτες του, αυτός που πήρε και έβαλε το μεγάλο σουτ, αυτός που έκανε τη μεγάλη μαγκιά στην τελευταία φάση. Ο πραγματικός ηγέτης που χρειάζεται ο νεανικός Ολυμπιακός του Ντούντα.
Και ακριβώς αυτός που έλειψε από τον Παναθηναϊκό, εδώ που τα λέμε. Όχι πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει παιχταράδες ισάξιους ή και καλύτερους του Σπανούλη σε βάθος χρόνου. Απλώς, στο ματς με την ΤΣΣΚΑ δεν είχε αυτό ακριβώς που έδωσε ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό στις δύσκολες φάσεις που έκριναν το παιχνίδι. Η ιστορία γράφει πως ο Παναθηναϊκός έχασε από το λάθος του αρχηγού του, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε από το ...σωστό του δικού του.
Από εκεί και πέρα, ναι, έπαιξε ρόλο η διαιτησία στο ματς του Παναθηναϊκού, αφού ο Ισπανός Μαρτίν ήταν 6ος παίκτης για την έτσι κι αλλιώς πάνοπλη ΤΣΣΚΑ, προκαλώντας εκνευρισμό στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Όμως, και η Μπάρτσα πήρε σφυρίγματα στο τέλος του άλλου ημιτελικού. Με τη διαφορά πως ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις από αυτόν που τις περίμενε...
Αυτά για να τα λέμε όλα, επειδή πολλά έχει ακούσει ο Βασίλης Σπανούλης στα χρόνια που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Άλλα δίκαια και άλλα άδικα. Όμως, για τους ημιτελικούς της Πόλης, το σωστό να λέγεται. Ο άνθρωπος έκανε τη διαφορά!

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: