Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Τρίτη και φαρμακερή;

Τρίτη και φαρμακερή;
Την τρίτη του πολ ποζίσιον στη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος στην πίστα της Βαρκελώνης και επιθυμεί αυτή τη φορά να την εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο και να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη για φέτος.

Ο Βρετανός πιλότος γύρισε ταχύτερα από τους αντιπάλους του, με την MP4-27 να έχει νέο ρύγχος. Εντυπωσιακή η απόδοση του δεύτερου Παστόρ Μαλδονάδο.

Εκπλήξεις έκρυβε η δεύτερη περίοδος των δοκιμών.

Την 22η πολ ποζίσιον στην καριέρα του πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στην πίστα της Βαρκελώνης, βγάζοντας ασπροπρόσωπη την McLaren, η οποία είδε τον Τζένσον Μπάτον να μην περνά στον τελικό των δοκιμών.

Εκπληκτικός ήταν ο Παστόρ Μαλδονάδο με Williams, ο οποίος για λίγα δευτερόλεπτα άγγιξε την κορυφή, πριν ο Χάμιλτον ρίξει και άλλο το χρόνο και τον στείλει στη δεύτερη θέση, την καλύτερη στην καριέρα του. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Το τέσσερα- πέντε έκανε η Lotus στη Βαρκελώνη, με τον Ρομάν Γκροσεάν να είναι ταχύτερος από τον ομόσταβλό του, Κίμι Ραϊκόνεν. Κατώτερη των προσδοκιών στάθηκε η Mercerdes, με τους Ρόσμπεργκ και Σουμάχερ να πλασάρονται στην έβδομη και ένατη θέση, αντίστοιχα.

Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Red Bull με τον Φέτελ να ολοκληρώνει τη διαδικασία από την όγδοη θέση.

Δεύτερη περίοδος: Τα πάνω κάτω!

Η πιο εντυπωσιακή δεύτερη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Βαρκελώνης. Οι Τζένσον Μπάτον, Μαρκ Γουέμπερ και Φελίπε Μάσα έμειναν εκτός τελικού στο τελευταίο λεπτό της διαδικασίας.

Τον ταχύτερο χρόνο της περιόδου έκανε ο Παστόρ Μαλδονάδο, δείχνοντας αρκετά ανταγωνιστικός.

Οι πιλότοι που έμειναν εκτός τελικού είναι οι εξής: Μπάτον (McLaren), Γουέμπερ (Red Bull), Ντι Ρέστα-Χούλκενμπεργκ (Force India), Βέρνιε-Ρικιάρντο (Toro Rosso), Μάσα (Ferrari)

Πρώτη περίοδος: Μεγάλος άτυχος ο Σένα

Χωρίς εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε η πρώτη περίοδος των δοκιμών, με τους πιλότους να χρειάζονται τη μαλακή γόμα της Pirelli για να περάσου στην επόμενη περίοδο. Τον ταχύτερο χρόνο στο Q1 έκανε ο Λιούις Χάμιλτον με το νέο μπροστινό ρύγχος.

Μεγάλος άτυχος ο Μπρούνο Σένα, ο οποίος κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είχε έξοδο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διορθώσει το χρόνο του, μένοντας 18ος.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που δεν κατάφεραν να περάσουν στο Q2 είναι οι εξής: Πετρόφ-Κοβαλάινεν (Caterham), Πικ-Γκλοκ (Marussia), Ντε λα Ρόσα- Καρθικέγιαν (HRT).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, McLaren, 1:21.707
2. Μαλδονάδο, Williams, 1:22.285
3. Αλόνσο, Ferrari, 1:22.302
4. Γκροσεάν, Lotus, 1:22.424
5. Ραϊκόνεν, Lotus, 1:22.487
6. Πέρες, Sauber, 1:22.533
7.Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:23.00
8. Φέτελ, Red Bull, No time
9. Σουμάχερ, Mercedes, No time
10.Κομπαγιάσι, Sauber, No time

11. Μπάτον, McLaren
12. Γουέμπερ, Red Bull
13. Ντι Ρέστα, Force India
14. Χούλκενμπεργκ, Force India
15. Βερνιέ, Toro Rosso
16. Ρικιάρντο, Toro Rosso
17. Μάσα, Ferrari

18. Σένα, Williams
19. Πετρόφ, Caterham
20. Κοβαλάινεν, Caterham
21. Πικ, Marussia
22. Γκλοκ, Marussia
23. Ντε λα Ρόσα, HRT
24.Καρθικέγιαν, HRT

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: