Σάββατο 12 Μαΐου 2012

"Εμείς και η... Πατουλίδου το `92"!!

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τη Βούλα Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς του 1992 παρομοίασε την πρόκριση του Ολυμπιακού ο Ντούσαν Ίβκοβιτς!
"Εμείς και η... Πατουλίδου το `92"!
«Έχουμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε για τον τελικό. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.
Δυστυχώς ο Λο έχει ένα πρόβλημα, καθώς υπέστη ένα διάστρεμμα. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Κανείς δεν περίμενε τη Βούλα Πατουλίδου να πάρει το χρυσό μετάλλιο το 1992. Κανείς δεν περίμενε κι εμάς να είμαστε στον τελικο, αλλά τα καταφέραμε», ήταν τα λόγια του Σέρβου τεχνικού εν όψει του τελικού με την ΤΣΣΚΑ.
Αναφερόμενος στον αποψινό ημιτελικό, ο «Ντούντα» τόνισε ότι «περίμενα ένα τόσο σκληρό ματς, αλλά πίστευα πως ο ρυθμός θα ήταν πιο υψηλός. Ήταν ένα ματς ανάμεσα σε μία νεανική και μία έμπειρη ομάδα. Αξίζαμε σίγουρα τη νίκη, γιατί ήμασταν καλύτεροι. Κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα στο σετ παιχνίδι και σε λίγες κατοχές, ένα στυλ στο οποίο η Μπαρτσελόνα ίσως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.
Παίξαμε εξαιρετική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του ματς διαβάζοντας τις κινήσεις του αντιπάλου και περιορίσαμε τους αντιπάλους μας σε χαμηλά ποσοστά. Η ομάδα μας έχει σαν μεγάλο ατού την ενέργεια. Αν δεν είχαμε χάσει 19 αμυντικά ριμπάουντ, θα ήταν πιο εύκολο το ματς».
Αναφερόμενος στο γιατί χάθηκαν τόσα ριμπάουντ, εξήγησε ότι «Αποφασίσαμε να πάρουμε κάποια ρίσκα στην άμυνα για να περιορίσουμε τον Ναβάρο κι αφήσαμε κάποια ελεύθερα σουτ τριών πόντων».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην εξέλιξη του Ολυμπαικού τους τελευταίους μήνες, λέγοντας ότι «στην αρχή της σεζόν η ομάδα μας δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο όσον αφορά το διάβασμα του παιχνιδιού και την επικοινωνία. Δουλέψαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι και φτάσαμε σε ένα υψηλό επίπεδο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: