Σάββατο 12 Μαΐου 2012

«Μέρκελ» και στο μπάσκετ!!

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta, Mιχάλης Τσαμπάς... κλέβει λίγο από την δόξα των απεσταλμένων στην Πόλη και γράφει για το «έπος» του Ολυμπιακού και για την «γαλανόλευκη» κλοπή των διαιτητών!
Οι... ληστές με τα «πορτοκαλί και μαύρα» δεν στέρησαν μόνο από τον Παναθηναϊκό την ευκαιρία υπερασπιστεί το στέμμα του και να διεκδικήσει το 7ο αστέρι της ιστορίας του. Οι «πράσινοι» άλλωστε όντας η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια, ότι έχασαν φέτος μπορεί να το κερδίσουν του χρόνου ή του παραχρόνου!
Έξι έχουν... Αυτό όμως που οι... γκρίζοι λύκοι στέρησαν με την διαιτησία στο ματς του «τριφυλλιού» με την ΤΣΣΚΑ είναι την μεγάλη ευκαιρία στο ελληνικό μπάσκετ να κάνει κάτι μοναδικό! Να καμαρώσει έναν «εμφύλιο» για την πρώτη θέση στην Ευρώπη! Έναν τελικό στην Ευρωλίγκα που θα έκανε όλο τον πλανήτη να... παραμιλάει.
Είναι προφανώς ότι αν μπορούσαν να κόψουν τον δρόμο του Ολυμπιακού θα το έκαναν κι αυτό. Στα τελευταία λεπτά το... πάλεψαν όσο μπορούσαν οι διαιτητές ώστε το ζευγάρι να γίνει ΤΣΣΚΑ-Μπαρτσελόνα αλλά δεν τους πέρασε. Μίλησε η κλάση του Βασίλη Σπανούλη, το τσαγανό του Παπανικολάου, η... τρέλα του Πρίντεζη και το πάθος του Ντόρσεϊ.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με το... σοφό κοουτσάρισμα ενός «σοφού» προπονητή έστειλαν πανάξια τον Ολυμπιακό στον τελικό. Για τους «ερυθρόλευκους» δεν είναι άθλος που κέρδισαν την Μπαρτσελόνα. Είναι έπος που αυτά τα... αμούστακα παιδιά έφτασαν ως εκεί όταν κανείς δεν τους έδινε τύχη ούτε καν στους «16».
Σε μια εποχή γκρίζα, μαύρη, κακή για την ελληνική κοινωνία το «μπασκετάκι» αποδεικνύει ότι έχει καλούς... κυβερνήτες και μας κάνει περήφανους εκτός συνόρων.
Όσο κι αν οι «Μέρκελ της FIBA Europe» το προσπαθούν για το αντίθετο. Η Κυριακή θα είναι μια ακόμη μεγάλη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό που έτσι κι αλλιώς πάντως συνεχίζει να... τιμά την γαλανόλευκη!
Αρκετά όμως. Το gazzetta έχει στην Πόλη έναν ολόκληρο «στόλο» δημοσιογράφων για να αναλύσουν πολύ καλύτερα όλα όσα έγιναν στους δύο ημιτελικούς της Παρασκευής!

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: