Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ο πήχης πέφτει!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο gazzetta.gr για την απώλεια του Φορτούνη και την... πολιτική που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές του.
Η υπόθεση Φορτούνη σε μία άλλη εποχή θα είχε κλείσει εύκολα στον ΠΑΟΚ. Φέτος, το μόνο που έκανε ο ΠΑΟΚ ήταν να ενημερώσει την πλευρά του παίκτη για το ποσό που διαθέτει και για την διάθεσή του να μη μπει σε φάση πλειστηριασμού.
Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ είχε προδιαγράψει την τύχη του στη συγκεκριμένη υπόθεση γιατί σε περίπτωση που επέλεγε ο Ολυμπιακός να μπλεχτεί στην υπόθεση αυτή ήταν χαμένος από χέρι. Έριξε τη ζαριά του και έχασε.
Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί το περιβάλλον στην εποχή Σαββίδη, ο κάθε ποδοσφαιριστής διακρίνει μία αδυναμία του ΠΑΟΚ να δώσει υπεραξία στους αθλητές του. Ο ΠΑΟΚ συμπεριλαμβανομένου και των πέριξ του στα οποία βάζω και τα Μίντια.
Έχω γίνει κακός στο PAOK24 τόσες μέρες, να εξηγώ πως δεν είναι τόσο απλή η υπόθεση Φορτούνη. Το κακό που έκανε ο ΠΑΟΚ στον εαυτό του, είναι πως εκτίμησε λάθος την περίπτωσή του. Πως αρκούσε το ότι εγγυάται συμμετοχές. Αυτό δε λέει κάτι βέβαια. Σημασία έχει που εγγυάσαι συμμετοχές, σε πιο περιβάλλον και με ποιο ρόστερ.
Ο Ολυμπιακός που τον ειρωνευτήκαμε ουκ ολίγες φορές, έδωσε υπεραξία στον Μήτρογλου όση δε φανταζόμασταν ποτέ και βέβαια με σύμμαχο την εικόνα του Μουντιάλ το ίδιο θα κάνει και με τον Μανωλά. Ο παίκτης που δέχεται πρόταση από αυτόν και πιστεύει στον εαυτό του, δεν κοιτά τους πενήντα δανεικούς που καταστράφηκε η καριέρα τους, αλλά τους δύο που έκαναν ή θα κάνουν μεγάλη μεταγραφή.
Στον ΠΑΟΚ έχουμε ρίξει τον πήχη. Λειτουργούμε ως ηττημένοι σε όλα τα επίπεδα. Χάσαμε ποδοσφαιρικά, μας εξαθλίωσαν παρασκηνιακά τα λαμόγια και τώρα ο πήχης πέφτει σε βαθμό τέτοιο που πρέπει να συμβιβαστούμε με τη μοίρα μας. Η πιο μεγάλη μας ελπίδα δεν είναι εσωτερική, αλλά η υπόθεση Κορέα. Όλα τα άλλα, είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Πάμε στα της καθημερινότητας. Σήμερα είχα εικόνα του Μακ, είναι σαφές πως είναι καλός παίκτης, έκανε και τα δύο γκολ του διπλού. Καμιά φορά σε επίπεδο ψυχολογίας καλό είναι αυτό για ένα παιδί που ξεκίνησε την καριέρα του με μεγάλες προοπτικές αλλά έχασε τον δρόμο για την ποδοσφαιρική του Ιθάκη.
Σε παίκτες σαν τον Μακ, η αναζήτηση της Ιθάκης και το να την βρει σε καλή ηλικία, μπορεί να αλλάξει το στάτους της καριέρας του. Συνέβη με τον Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ, συνέβη και με άλλες περιπτώσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Απλά, υπάρχει και ευθύνη του ΠΑΟΚ που πρέπει να τον εντάξει σε ένα αξιοπρεπές σύνολο.
Ήρθε ο Μακ, περιμένουμε να δούμε πότε θα ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά του Φακούντο Περέιρα, ήρθαν οι τέσσερις διεθνείς, έχει μπει και ο Ιτάνζ. Από αύριο σιγά – σιγά ο ΠΑΟΚ θα θυμίζει κανονική ομάδα και όχι Κ20.
Και μέσα από αυτή την αλλαγή, το γκρουπ της ομάδας θα αποκτήσει και άλλο επίπεδο στη λειτουργία της γιατί μέχρι τώρα ο προπονητής αναγκαζόταν να καλύψει τα όποια κενά άφησε η ακαδημία της ομάδας.
Πηγή: gazzetta.gr

Αναμονή για τους διεθνείς του Ολυμπιακού!!

Πρίντεζης, Σλούκας και Μάντζαρης πέρασαν ιατρικά για την Εθνική, αλλά είναι αμφίβολο αν θα ακολουθήσουν από την αρχή την προετοιμασία όσο εκκρεμούν οι αμφιβολίες του Ολυμπιακού για την ασφάλισή τους.

Αναμονή για τους διεθνείς του Ολυμπιακού
Οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας και Βαγγέλης Μάντζαρης πέρασαν σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, ιατρικά τεστ εν όψει της προετοιμασίας της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ που αρχίζει αύριο.

Είναι, ωστόσο, άγνωστο αν θα ακολουθήσουν την αποστολή της ομάδας αύριο στο Καρπενήσι, καθώς η ΚΑΕ Ολυμπιακός θέλει να εξετάσει πρώτα την ασφάλιση των συμβολαίων τους.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων της ομάδας στα γραφεία της ΕΟΚ δεν έγινε τη Δευτέρα, καθώς τα περισσότερα στελέχη της ομοσπονδίας δεν είχαν επιστρέψει από το Ηράκλειο όπου βρίσκονταν για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών. Λογικά η επίσκεψη θα γίνει την Τρίτη και είναι άγνωστο αν ο Ολυμπιακός θα επιτρέψει στους παίκτες του να φύγουν με την ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν, όπως είχε συμβεί και με τους παίκτες της Νέων, να εξετάσουν αν καλύπτονται πλήρως τα συμβόλαια των Πρίντεζη, Σλούκα και Μάντζαρη. Ο Ολυμπιακός ζητεί την κάλυψη για όλη τη διάρκεια των συμβολαίων των παικτών κι όχι για ένα χρόνο, όπως ασφαλίζονται οι παίκτες από τη FIBA και τους έχει ενημερώσει η ΕΟΚ.

Ουσιαστικό πρόβλημα υπάρχει μόνο για την περίπτωση του Πρίντεζη, ο οποίος έχει υπογράψει μέχρι το 2017 κι έχει υψηλό συμβόλαιο, σε αντίθεση με τους Σλούκα και Μάντζαρη, που και μικρότερο συμβόλαιο έχουν, αλλά και αυτό λήγει σε ένα χρόνο.Πηγή: sport-fm.gr

Υπογράφει ο Φορτούνης!!

Τη βούλα στην μετακίνησή του στον Ολυμπιακό βάζει ο Κώστας Φορτούνης. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός υπογράφει το συμβόλαιό του και κατόπιν αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από τους «ερυθρόλευκους».

Υπογράφει ο Φορτούνης!
Την υπογραφή που θα τον (ξανα)κάνει παίκτη του Ολυμπιακού βάζει τη Δευτέρα ο Κώστας Φορτούνης.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός θα βρεθεί το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας και θα σφραγίσει τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες.

Αυτή θα αφορά πιθανότατα συμβόλαιο τεσσάρων ετών, ενώ οι πληροφορίες θέλουν την Καϊζερσλάουτερν να λαμβάνει περίπου 500.000 ευρώ από τη μεταγραφή.

Μετά τις υπογραφές, ο Φορτούνης αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από την ομάδα και θα ενσωματωθεί μαζί της μετά την επιστροφή από τις ΗΠΑ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθεί για «International Champions Cup».Πηγή: sport-fm.gr

Μίτσελ: «Σημασία έχει τι κάνεις μέσα στη σεζόν»

Καμία απολύτως σημασία δεν έχει για τον Μίτσελ τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού σε επίπεδο φιλικών αγώνων, αφού εκείνο που μετράει ο Ισπανός τεχνικός είναι εκείνα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Μίτσελ: «Σημασία έχει τι κάνεις μέσα στη σεζόν»
Με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας η αποστολή του Ολυμπιακού, ο οποίος θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά «International Champions Cup».

Λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι για τις ΗΠΑ ο Μίτσελ εξήγησε τη σημασία που έχει για τον ίδιο η παρουσία των Πειραιωτών σε μία τέτοια διοργάνωση, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα μετρούν μόνο αν είναι επίσημοι αγώνες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός

Για τα φιλικά που θα δώσει ο Ολυμπιακός στις ΗΠΑ:

«Αυτός είναι ο στόχος, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να συνεχίσουμε να παίζουμε αγώνες απέναντι σε σημαντικές ομάδες και να μαθαίνουμε».

Για τις επικείμενες μεταγραφές που έχουν ως στόχο την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ της ομάδας:

«Περιμένουμε να διεκπεραιωθούν κάποιες υποθέσεις μέσα στις επόμενες ημέρες και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα έχουμε κάποια νέα πρόσωπα κοντά μας στην Αμερική».

Για την υπόθεση του Κώστα Φορτούνη και το γεγονός ότι ενισχύεται το ελληνικό στοιχείο:

«Μου αρέσουν οι καλοί ποδοσφαιριστές. Τον Φορτούνη τον παρακολουθούμε εδώ και κάποιο διάστημα, καθυστέρησαν λίγο οι διαπραγματεύσεις, αλλά σήμερα περνάει τις ιατρικές εξετάσεις κι ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να μας βοηθήσει μέσα στη χρονιά».

Για τη σημασία που έχει για τον ίδιο ότι η ομάδα θα παίξει σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά:

«Έχουμε την εμπειρία από πέρυσι, όταν κάναμε μία δυνατή προετοιμασία απέναντι σε ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Βαλένθια κι άλλες δυνατές ομάδες. Δεν πήραμε καλά αποτελέσματα, αλλά μάθαμε πολλά. Όλοι συμφωνούμε ότι η προετοιμασία χρησιμεύει για να μαθαίνουμε και δεν έχει τόσο σημασία να παίρνουμε τώρα θετικά αποτελέσματα, αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

«Πέταξε» για ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!!

Στο αεροπλάνο με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι η αποστολή του Ολυμπιακού, όπου εκεί θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά International Champions Cup.

«Πέταξε» για ΗΠΑ ο Ολυμπιακός
Με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας η αποστολή του Ολυμπιακού.

Εκεί θα διεξαχθεί το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας των Πειραιωτών εν όψει της νέας σεζόν και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μεγάλες ομάδες, όμως Μίλαν, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Οι παίκτες που πήρε μαζί του ο Μίτσελ είναι οι εξής: Ρομπέρτο, Μέγιερι, Χουτεσιώτης, Μανιάτης, Σαβιόλα, Εντιγκά, Ντομίνγκεζ, Κασάμι, Κολοβός, Σάμαρης, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Χολέβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Αμπιντάλ, Σιόβας, Μανωλάς, Μασουάκου, Σαλίνο, Διαμαντάκος, Σάκης Παπάζογλου, Γκαζαριάν, Γιαταμπαρέ, Ντοσεβί, Μπονγκ και Αυλωνίτης.

Εκτός έμειναν οι Βλαχοδήμος, Κάταϊ, Σάλιακας, Βούρος, Βέργος, Στρέντζος, Λυκογιάννης, Βατουσιάδης (που βρέθηκαν στο Ζέεφελντ, αλλά δεν θα ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού). Εκτός είναι, επίσης, οι Σέποβιτς, Πελέ, Τάσος Παπάζογλου, Ντιελνά, Λεάντρο που δεν είχαν ακολουθήσει την προετοιμασία επί αυστριακούς εδάφους.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας συμμετέχουν στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν Μίλαν (24/07 - Τόρόντο), Λίβερπουλ (27/07 - Σικάγο) και Μάντσεστερ Σίτι (02/08 - Μινεάπολις).

Λεπτομέρειες για να προμηθευτείτε εισιτήρια για τους παραπάνω αγώνες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Τέλος αξίζει να τονίσουμε ότι κατά την παραμονή της ομάδας μας στο Σικάγο θα πραγματοποιήθει το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 19.00 φιλανθρωπική εκδήλωση στο National Hellenic Museum με σκοπό να διαδώσει το μήνυμα της συνεργασίας του με την UNICEF για τον εμβολιασμό παιδιών στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο!

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του σκοπού της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τη UNICEF. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση πατήστε ΕΔΩ.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην ΕΟΚ για τους διεθνείς ο Ολυμπιακός!

Από τα γραφεία της ΕΟΚ θα περάσουν σήμερα εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός για να ελέγξουν τα ασφαλιστήρια των τριών διεθνών της Ανδρών. Αισιοδοξία πως θα ενσωματωθούν κανονικά οι παίκτες.

Στην ΕΟΚ για τους διεθνείς ο Ολυμπιακός
«Επίσκεψη» στα γραφεία της ΕΟΚ θα κάνουν σήμερα εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός προκειμένου να ελέγξουν τα ασφαλιστήρια για τους τρεις παίκτες τους που έχουν κληθεί στην Εθνική εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας (30/8-14/9).

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν, όπως είχε συμβεί και με τους παίκτες της Νέων, να εξετάσουν αν καλύπτονται πλήρως τα συμβόλαια των Πρίντεζη, Σλούκα και Μάντζαρη. Ο Ολυμπιακός ζητεί την κάλυψη για όλη τη διάρκεια των συμβολαίων των παικτών κι όχι για ένα χρόνο, όπως ασφαλίζονται οι παίκτες από τη FIBA και τους έχει ενημερώσει η ΕΟΚ.

Ουσιαστικό πρόβλημα υπάρχει μόνο για την περίπτωση του Πρίντεζη, ο οποίος έχει υπογράψει μέχρι το 2017 κι έχει υψηλό συμβόλαιο, σε αντίθεση με τους Σλούκα και Μάντζαρη, που και μικρότερο συμβόλαιο έχουν, αλλά και αυτό λήγει σε ένα χρόνο. Πάντως εκφράζεται η αισιοδοξία πως δεν θα προκύψει πρόβλημα με την ενσωμάτωση των παικτών του Ολυμπιακού στην προετοιμασία της Εθνικής από την πρώτη μέρα, δηλαδή από την Τρίτη (22/7), που η αποστολή αναχωρεί για Καρπενήσι.
Πηγή: sport-fm.gr

Τριπλό «χτύπημα» από Λίβερπουλ!!

Κοντά στην ολοκλήρωση τριών μεταγραφών είναι η Λίβερπουλ, αφού – σύμφωνα με τους «Times» - ετοιμάζεται να εντάξει τους Λόβρεν, Ρεμί και Ορίτζι στο δυναμικό της. Φήμες για Μπακαλί της PSV.

Τριπλό «χτύπημα» από Λίβερπουλ
Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες στην Αγγλία ότι η Λίβερπουλ ετοιμάζει μεταγραφικό ντεμαράζ, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Premier League και του Champions League τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με τους «Times», η ομάδα του Μπρέντναν Ρότζερς αναμένεται να ολοκληρώσει σύντομα τις μεταγραφές του Ντέγιαν Λόβρεν (Κροάτης αμυντικός της Σάουθάμπτον), Λοΐκ Ρεμί (ο επιθετικός της ΚΠΡ) και του Ντιβόκ Ορίτζι (Βέλγος άσος της Λιλ).

Παράλληλα, ολλανδικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο μεταγραφικό στόχαστρο των «κόκκινων» είναι ο Ζακαριά Μπακαλί (φώτο). Πρόκειται για τον Βέλγο εξτρέμ της Αϊντχόφεν, ο οποίος αρέσει επίσης στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την Πόρτο. Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει σήμερα του Χάμες!!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η μεταγραφή του Χάμες Ροντρίγκες στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία συμφώνησε σε όλα με τη Μονακό.

Τελειώνει σήμερα του Χάμες!
Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες από τη Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός βρίσκεται από χθες στην ισπανική πρωτεύουσα και η εφημερίδα Marca αναφέρει ότι αυτό έγινε μετά την συμφωνία που επήλθε ανάμεσα στους «μερένχες» και τη Μονακό για ένα ποσό της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τώρα το συμβόλαιο του διεθνούς άσου, θα υπογράψει για τα επόμενα έξι χρόνια και οι απολαβές του θα ανέλθουν στα 7 εκατ. ευρώ.

Μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και την καθιερωμένη παρουσίαση ο Ροντρίγκες θα τεθεί απευθείας στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι.
Πηγή: sport-fm.gr

Μετά τον Φορτούνη, αυτοί!

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε στην απόκτηση του Φορτούνη και είναι σε θέση να… καυχιέται για τους Μπόγιαν και Ντουρμάζ.

Μετά τον Φορτούνη, αυτοί!
Μετά τον Φουρτούνη ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε την ενίσχυσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον Έλληνα μεσοεπιθετικό σειρά παίρνει ο Ντουρμάζ ο οποίος είναι πολύ κοντά στην «άφιξή» του στο… λιμάνι, έναν δρόμο τον οποίο έχει πάρει και ο Κρκριτς.

Σχετικά με τον Μπόγιαν ο Ολυμπιακός φέρεται να τα έχει βρει με τον παίκτη ο οποίος αποφάσισε ότι το καλύτερο για το μέλλον του είναι να ντυθεί στα ερυθρόλευκα και να αγωνιστεί υπό τις εντολές του Μίτσελ. Οι Πειραιώτες –μάλιστα- σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρονται να έχουν καταβάλει και ένα ποσό στην Μπαρτσελόνα για να αποδεχθεί να αφήσει τον νεαρό άσο να αποχωρήσει.

Ο Ντουρμάζ, είναι και αυτός αρκετά κοντά στον Ολυμπιακό. Με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι ερυθρόλευκοι φέρονται να τα έχουν βρει με την Γκετσλέρμπιρλιγκι για την απόκτηση του 25χρονου μεσοεπιθετικού.

Μεγάλο ρόλο στις διαπραγματεύσεις και των δύο πλευρών έχει παίξει η πρόθεση του παίκτη να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό.
Πηγή: sport-fm.gr

Τον περιμένουν στη… γωνία!!

Με την πλάτη στον τοίχο ο Παναγιώτης Στεφανίδης θα συναντηθεί αρχικά με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και στη συνέχεια με την «ΚΜΑ» και τον Ερασιτέχνη Άρη.

Τον περιμένουν στη… γωνία
Τεράστια είναι η αμφισβήτηση στο πρόσωπο και τις ικανότητες του Παναγιώτη Στεφανίδη, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για έσοδα ύψους 3 εκατ. ευρώ και να δώσει λύσεις στον Δημήτρη Καλαϊτζίδη για το ρόστερ του Άρη της επόμενης σεζόν.

Ο έμπειρος τεχνικός έχει μείνει με μόλις 10-12 ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, δύο μέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας και πλέον είναι απαραίτητη ανάγκη να έχει χρήματα για να γίνουν μεταγραφές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δ.Σ. της «ΚΜΑ» και είπε ότι είναι κοντά σε αρκετές συμφωνίες που θα κλείσουν έως το τέλος της εβδομάδας.

Πρόκειται για το τηλεοπτικό, την κεντρική χορηγία φανέλας, τα εισιτήρια της Θύρας 7 στην «Ελληνικός Χρυσός», και κάποιες άλλες μικρότερες χορηγικές συμφωνίες (PEPSI κ.λπ.). Στη νέα σημερινή τους συνάντηση στην οποία θα είναι παρών και ο Ερασιτέχνης θα κληθεί να παρουσιάσει με στοιχεία το αποτέλεσμα των προσπαθειών του.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαϊτζίδης μιλάει καθημερινά με διάφορους παίκτες, τους οποίους ευελπιστεί να έχει κάποια στιγμή στη διάθεσή του. Για τον στόπερ που αναζητεί δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθειά του για τον παίκτη που έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα προτάθηκε ο Ντάριο Φλόρες.

Πρόκειται για τον 30χρονο Ουρουγουανό αμυντικό, ο οποίος έχει κάνει κατά κύριο λόγο καριέρα στην πατρίδα του και έχει περάσει δύο εξάμηνα (2008-09 και 2009-10) από τη ρουμανική Κλουζ. Για τα χαφ προτάθηκε ο Τάι που αγωνίστηκε πέρυσι στον Ηρακλή, αλλά απορρίφθηκε, αφού ο Ελληνας τεχνικός αναζητεί άλλου στυλ αμυντικό χαφ. Πηγή: sport-fm.gr

Ημέρα κρίσης για Καλάθη!!

Πιθανότατα μέσα στη μέρα θα γίνει γνωστό αν ο Νικ Καλάθης θα είναι διαθέσιμος για την Εθνική εν όψει Μουντομπάσκετ, καθώς FIBA και WADA θα ενημερώσουν σχετικά την ΕΟΚ.

Ημέρα κρίσης για Καλάθη
Κρίσιμη μέρα είναι η Δευτέρα, καθώς πιθανότατα σήμερα θα γίνει γνωστή η απόφαση για το αν θα υπάρξει τιμωρία του Νικ Καλάθη για την υπόθεση ντόπινγκ και κατά συνέπεια αν θα είναι διαθέσιμος για την Εθνική εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας (30/8-14/9).

Ο ομογενής γκαρντ βρίσκεται στην Ελλάδα για να αρχίσει προετοιμασία την Τρίτη με την υπόλοιπη ομάδα στο Καρπενήσι, αλλά ο Φώτης Κατσικάρης δεν είναι ακόμη 100% βέβαιος αν μπορεί να τον υπολογίζει.

Ο 25χρονος άσος είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και είχε τιμωρηθεί από το ΝΒΑ με 20 αγώνες, εκ των οποίων έχει εκτίσει τους 7 και «χρωστά» άλλους 13 για την επόμενη σεζόν. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει κάτι, αφού οι τιμωρίες της αμερικανικής λίγκας δεν είναι δεσμευτικές για άλλες διοργανώσεις.

Στο δελτίο του αθλητή, ωστόσο, αναφέρεται η ποινή του, με αποτέλεσμα η FIBA σε συνεννόηση με τη WADA να καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη του. Λέγεται πως η ποινή του μπορεί να είναι από τετράμηνο ή εξάμηνο αποκλεισμό μέχρι και διετή από κάθε διοργάνωση της FIBA.

Από τη στιγμή που η δειγματοληψία έγινε στις 3 Μαρτίου, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα εφόσον τιμωρηθεί με τετράμηνο αποκλεισμό, ενώ αν ο αποκλεισμός είναι εξάμηνος, δεν αποκλείεται να λάβει κανονικά μέρος στην προετοιμασία και να είναι στη δωδεκάδα, έστω κι αν θα χάσει τους αγώνες με Σενεγάλη (30/8), Φιλιππίνες (31/8), Πουέρτο Ρίκο (1/9) και Κροατία (3/9), ενώ θα είναι διαθέσιμος από τον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης, με την Αργεντινή (4/9). Εφόσον η ποινή είναι μεγαλύτερη, τότε αναγκαστικά θα κληθεί άλλος παίκτης για τη γραμμή των γκαρντ (Μποχωρίδης;).

Η ΕΟΚ σε συνεργασία με τον παίκτη έχουν αναθέσει εδώ και καιρό την υπόθεση σε δικηγόρους και επιδιώκουν την απαλλαγή ή τη μικρότερη δυνατή ποινή. Η απόφαση των αρμοδίων οργάνων είναι αλήθεια πως έχει καθυστερήσει πολύ παρά τις πιέσεις της ελληνικής πλευράς για ετυμηγορία το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου ο ομοσπονδιακός τεχνικός να διαμορφώσει ανάλογα τα πλάνα του. Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνει για «οκτάρι»

Μετά την απόσυρση του ΠΑΟΚ από τη διεκδίκηση για την απόκτηση του Κώστα Φορτούνη, ψάχνει για άλλο «οκτάρι» και άλλους δύο ποδοσφαιριστές.

Ψάχνει για «οκτάρι»
Στον ΠΑΟΚ αντιλήφθηκαν ότι η ομάδα τους χρησιμοποιήθηκε στον… πλειστηριασμό που έγινε στις διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό για την υπόθεση του Κώστα Φορτούνη και έτσι αποσύρθηκαν από την διεκδίκησή του.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς κινούνται για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ τους με άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν ξεχωρίσει και θα μπορέσουν να δώσουν λύσεις στον Άγγελο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξακολουθεί να ψάχνει για ένα «οκτάρι», για έναν ακόμη ακραίο και αργότερα θα αναζητήσει κεντρικό αμυντικό (παίζει συνέχεια εκεί ο Μαντούρο) και ίσως για τερματοφύλακα.

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας θα ξεκαθαρίσει το θέμα της παραχώρησης του Σανθ Χακόμπο στην Τενερίφη. Οι δύο ομάδες και ο Ισπανός γκολκίπερ έχουν συμφωνήσει και όλα δείχνουν ότι θα οριστικοποιηθεί ο δανεισμός. Εξέλιξη -λογικά- θα σημειωθεί σήμερα και με τον Ινιγο Λόπεθ, που όλα δείχνουν ότι θα πάει δανεικός στην Κόρδοβα. Πηγή: sport-fm.gr

Εξετάζει τις άλλες λύσεις!!

Την ώρα που ο Σοζέι Μασούντ καθυστερεί να απαντήσει στην ΑΕΚ, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στρέφεται σε άλλες λύσεις για τον αριστερό εξτρέμ. Προχωράει και για επιθετικό η «Ένωση».

Εξετάζει τις άλλες λύσεις
Σε διαφορετική περίπτωση αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ δεν θα συζητούσαν καν το όνομα του Σοζέι Μασούντ για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της επίθεσης.

Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Ιρανός μεσοεπιθετικός δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ζητώντας κάθε μέρα παράταση για να δώσει την τελική του απάντηση, στην «Ένωση» πήραν την απόφαση να προχωρήσουν τις επόμενες λύσεις που υπάρχουν για να καλυφθεί το συγκεκριμένο κενό στο ρόστερ της ομάδας.

Όπως γράφει η SportDay, ψηλά στη λίστα του Μιλοβάνοβιτς βρίσκεται μέσος από το πρωτάθλημα Αργεντινής, αλλά και μια περίπτωση από την ισπανική αγορά που την ξέρει καλά ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, έχει προμηθευτεί DVD με τελευταία ματς του μέσου από την Αργεντινή, αφού αυτή την περίοδο δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Στη σχετική λίστα της ΑΕΚ παραμένουν οι γνωστοί Αντραζ Κιρμ και Κάρλος Κάλβο. Από τη στιγμή που ο Σλοβένος δεν κλείνει σε ομάδα και γνωρίζει το ενδιαφέρον της «Ένωση» παραμένει ανοικτή η υπόθεση, ενώ ο παίκτης της Ξάνθης δεν είναι και δύσκολο να μπει και πάλι σε περίοδο συζητήσεων με τον «Δικέφαλο».

Όσον αφορά τώρα το θέμα του επιθετικού, ετοιμάζουν κίνηση προκειμένου να υπάρξουν επαφές με υποψήφιους για να φορέσουν τη φανέλα με το «9».

Είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει επικοινωνία με τον Ράφικ Τζεμπούρ, αλλά θα αποκτηθεί μόνο αν αποδεχθεί τους όρους που έχουν τεθεί από την ΑΕΚ. Επίσης, μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο ο Δημήτρη Παπαδόπουλο, με τις δύο πλευρές στον πρώτο κύκλο συζητήσεων να μην ήταν και πολύ μακριά.
Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει για χαφ και… εξτρέμ!!

Την απάντηση ενός μέσου με τον οποίο έχει προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις περιμένει ο Νίκος Νταμπίζας, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να κινηθεί και για εξτρέμ.

Περιμένει για χαφ και… εξτρέμ
Αρκετά προχωρημένη είναι η υπόθεση της απόκτησης ενός μέσου για τον Παναθηναϊκό, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Το συγκεκριμένο θέμα το έχει αναλάβει προσωπικά ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος είχε ξεχωρίσει δύο παίκτες για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του «τριφυλλιού» και τώρα αισιοδοξεί ότι ένας θα απαντήσει θετικά μέχρι την Τετάρτη.

Άλλωστε, για αυτό τον λόγο ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» έμεινε στην Αθήνα το Σάββατο και δεν πήγε στο Αίγιο, έχοντας επικοινωνία με τον ποδοσφαιριστή που έχει δώσει προτεραιότητα και ελπίζει ότι δεν εξελιχθεί σε… σίριαλ η υπόθεσή του.

Ο Νταμπίζας έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στον συγκεκριμένο μέσο και περιμένει μέσα στο επόμενο διήμερο την απόφασή του, ώστε να προχωρήσει αν είναι στην επόμενη λύση.

Επίσης, εντός της εβδομάδας οι «πράσινοι» θα κληθούν από την UEFA να καταθέσει τη λίστα με τους παίκτες που θα δηλωθούν για τους αγώνες με τη Σταντάρ Λιέγης. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, για να τρέξει πιο γρήγορα το θέμα του χαφ, με τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ να πηγαίνει στο εξωτερικό για να κλείσει τον παίκτη.

Εν τω μεταξύ, η ενίσχυση στα χαφ μπορεί να μην τελειώσει με την παραπάνω υπόθεση, αφού αν η ομάδα καταφέρει να περάσει στα πλέι οφ του Champions League, είναι αρκετά πιθανό να γίνει κίνηση και για έναν εξτρέμ.

Στα άκρα αυτή τη στιγμή μπορούν να αγωνιστούν οι Κλωναρίδης, Καρέλης, Ζέκα, Ντίνας και υπάρχει και ο Μπαϊράμι, αλλά στο «τριφύλλι» δεν είναι βέβαιοι ακόμα πότε θα είναι σε θέση να βοηθήσει πραγματικά.
Πηγή: sport-fm.gr

Κρκιτς, αλλά και Ντουρμάζ στον Ολυμπιακό!!

Μεταγραφικός... οργασμός στον Ολυμπιακό, που μετά τον Φορτούνη, τελειώνει με Κρκιτς και Ντουρμάζ! Τι γίνεται με Πουλίδο, αλλά και αποχωρήσεις!
Σε εξέλιξη νέο... μεταγραφικό κρεσέντο των Ερυθρόλευκων. Μια διαδικασία που ξεκίνησε Κυριακή με την απόκτηση του Κώστα Φορτούνη και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Δευτέρα. Όχι με μια, αλλά με δύο ακόμη κινήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να οριστικοποιήσει την απόκτηση του Μπόγιαν Κρκιτς, αλλά και να ανακοινώσει τη συμφωνία για την απόκτηση του Τζίμυ Ντουρμάζ από την Γκεντσλερμπιρλιγκί. Δεν αποκλείεται μάλιστα μέσα στην ημέρα ένας εκ των δύο ή και οι δύο να βρεθούν στην Ελλάδα. Για τις... λεπτομέρειες (ιατρικές εξετάσεις) πριν από τις υπογραφές.
Εννοείτε ότι η απόκτηση του Φορτούνη δεν μπλόκαρε ποτέ το θέμα Κρκιτς. Δεν είχε σχέση το ένα με το άλλο, παρότι κάποιοι χθες έλεγαν ότι ίσως ο έλληνας μέσος πιάνει λιμάνι αντί του Ισπανού. Σήμερα άλλωστε ξαναλέμε ότι και οι δύο είναι πιθανό να βρεθούν παρέα για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
Και ο Ντουρμάζ; Το παλεύει καιρό ο Ολυμπιακός, έχοντας μάλιστα ως αντίπαλο την Γαλατά Σαράι που έχει ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση. Φαίνεται όμως ότι προχώρησαν τα πράγματα τόσο πολύ μέσα στο Σαββατοκύριακο που πλέον δεν υπάρχει θέμα... ανταγωνισμού. Ο βασικός αριστερός εξτρέμ λοιπόν είναι προ των πυλών.
Οι Πειραιώτες έχουν το... πόδι στο γκάζι. Και ότι ακριβώς συνέβη λίγο πριν την έναρξη του πρώτου σταδίου προετοιμασίας (με Αμπιντάλ, Ντοσεβί, Μαζουακού, Κασάμι) γίνεται και πριν η ομάδα ταξιδέψει στην Αμερική για το δεύτερο στάδιο. Μια ακόμη σειρά από μεταγραφικά χτυπήματα που πλέον σχεδόν ολοκληρώνουν το παζλ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ο Μίτσελ μάλιστα που ανακοίνωσε αποστολή με 27 παίκτες για το ICC ήδη σκέφτεται τους επόμενους που θα «κόψει». Και μάλιστα λέγεται ότι ο πρώτος σε αυτή τη νέα διαδικασία θα είναι ο Σαμπού Γιαταμπαρέ, ο οποίος πιθανότατα θα επιστρέψει στο Σαμπιονά.
Στην Αμερική οι Ερυθρόλευκοι δεν αποκλείεται να... συναντηθούν και με τον Άλαν Πουλίδο. Μια ακόμη μεταγραφική ιστορία, που εκτιμούν ότι στο φινάλε θα την ολοκληρώσουν με επιτυχία. Άρα ουσιαστικά υπάρχει μια διαδικασία που προσθέτει ως και τέσσερα νέα πρόσωπα στο ρόστερ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και αλλάζει πολύ τους συσχετισμούς.
Λογικά θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Πιθανόν μέσα από πωλήσεις. Η υπόθεση Μανωλά ας πούμε που δείχνει να έχει προχωρήσει αρκετά. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι ο διεθνής αμυντικός ουσιαστικά βρίσκεται ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Ρόμα θεωρώντας ότι οι δύο αυτές ομάδες έχουν ανοίξει συζητήσεις με τους Πειραιώτες.
Ενδιαφέρον υπάρχει για τον Χοσέ Χολέμπας (με τη Μπορντό να είναι η πιο «ζεστή» για τον 30άχρονο μπακ) αλλά και για τον Ανδρέα Σάμαρη που μάλιστα χθες –με αφορμή την παρουσία του στο Μουντιάλ- είχε την τιμητική του σε μια σειρά από ρεπορτάζ στην Αγγλία ως περίπτωση που αξίζει να προσέξουν κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ.
Πηγή: gazzetta.gr

Τα φιλικά της Βέροιας!!

170e05f4a0b35ccc6610c5e5d1219204_L
Έξι δυνατά φιλικά θα δώσει η ομάδα της Βέροιας, όπου αντίπαλοι θα είναι γνωστές ομάδας από την Σούπερ Λιγκ.
Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος της προετοιμασίας η Βέροια θα δώσει φιλικά «τεστ» με τους εξής αντιπάλους:
Παρασκευή 25/7: Ξάνθη
Τετάρτη 30/7: ΠΑΣ Γιάννινα
Τετάρτη 6/8: Πανθρακικός
Κυριακή 10/8: Νίκη Βόλου
Τετάρτη 13/8: ΠΑΣ Γιάννινα
Κυριακή 17/8: Πανθρακικός
Πηγή: arenafm.gr

Έπαιξε ο Βέλλιος!! (Vid)

10563101_10152391475358113_3121771060284249753_n
Στο φιλικό που έδωσε η νέα του ομάδα, Λιρς, αγωνίστηκε έστω και για λίγα λεπτά ο Απόστολος Βέλλιος.
Ο Έλληνας επιθετικός που διάλεξε το νούμερο “7″ πίσω στην φανέλα, πέρασε ως αλλαγή στο 81′. Για την ιστορία, η ομάδα του έχασε με 1-0 από την Αϊντχόφεν, με τέρμα του Χίλιεμαρκ στο 85′
Δείτε στιγμιότυπα παρακάτω:







Πηγή: arenafm.gr

Απίστευτο αυτογκόλ!! (Vid)

04d9994027548185062e6c424b659629_L
Μπορεί τα περισσότερα πρωταθλήματα να μην έχουν αρχίσει ακόμα, ωστόσο ήδη γνωρίζουμε το αυτογκόλ, της χρονιάς!
Στην αναμέτρηση για το πρωτάθλημα Ελβετίας, ανάμεσα σε Γιουνγκ Μπόις και Σεν Γκάλεν, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα με 2-1, με ένα τρομερό αυτογκόλ του Μίλαν Γκάγιτς.
Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:





Πηγή: arenafm.gr

“Ντεμπούτο” με δύο γκολ ο Μακ!!

10553473_10152562803804687_8574349052778389721_n
Όντας έτοιμος λόγω της συμμετοχής του στην προετοιμασία της Νυρεμβέργης ο Ρόμπερτ Μακ μπήκε κατευθείαν στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων του ΠΑΟΚ. Ο Σλοβάκος που το πρωί έκανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, πήρε μέρος στο οικογενειακό διπλό του Δικεφάλου και ήταν αυτός που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα υπέρ των “κόκκινων” σημειώνοντας δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης που είχε διάρκεια μιας ώρας.




πηγή: paokfc.gr

Aν τα βάζεις με σίδερα, είσαι να σε κλαίνε οι ρέγγες!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τον Φορτούνη και το χουνέρι του καλοκαιριού που έπαθαν ΠΑΟΚ και Σαββίδης, αδιαφορώντας για τις... τρέλες του προέδρου του Ολυμπιακού Η ανάληψη ρίσκου, τολμώντας ακόμα και όποτε απαιτούνται κινήσεις ακροβασίας σε τεντωμένο σχοινί, είναι πολλές φορές το κοινό μυστικό της επιτυχημένης διαβίωσης μεταξύ σφύρας άκμονος.
Είναι η δοκιμασμένη συνταγή του "ζειν επικινδύνως". Με απαραίτητη προυπόθεση την αποφυγή του απονενοημένου βήματος, του αδέξιου χειρισμού που θα σε ρίξει στο κενό. Να μην κάνεις τον... Ταρζάν ένα πράμα, όταν η Τζέιν είναι πιθανό να σε αφήσει σύξυλο, επιλέγοντας γαμπρό πολυτελείας.
Ο ΠΑΟΚ είτε είπε να παίξει ένα παιχνίδι, να πάρει μέρος σε έναν καλοκαιρινό μεταγραφικό τζόγο, είτε εντόπισε το " τυράκι" αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τη φάκα σε ένα κόλπο που του έστησε ο Ολυμπιακός για να το διηγείται ύστερα σαν ανέκδοτο το ποδοσφαιρόφιλο πανελλήνιο, ξέρει πλέον πως δεν πρέπει να τα βάζει με... τα σίδερα.
Είναι άλλο να τρέχεις με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, να στροφάρεις σαν κορυφαίος πιλότος της Φόρμουλα, να θες να μαγεύεις τα πλήθη με τις ικανότητες σου στο βολάν, επιδιδόμενος μέχρι και σε παρακινδυνευμένα τετακέ και εντελώς άλλο να παθαίνεις τη νόσο των αεροπόρων, να σε πιάνει βέρτικο και να βαράς μετωπική με φόρα σε ντουβάρι.
Και να έλεγε κανείς ότι δεν ήξερες κι απόφυγες να ρωτήσεις! Τα θελες και τα παθες...
Η μέρα για τον ΠΑΟΚ άρχισε καλά, αλλά όσο γυρνούσαν οι δείκτες του ρολογιού έβαλε αέρα, γέμισε μποφόρια, σήκωσε... Φο (υ) ρτούνη (ες)! Στον Πειραιά ρίχνουν γέλια μέχρι δακρύων, στην Τούμπα δέχτηκαν αποσβολωμένοι την μεγάλη πλάκα της σεζόν και στην κοινωνική δικτύωση η καζούρα πάει σύννεφο.
Το ασπρόμαυρο σκηνικό μαθαίνω είχε στηθεί επιμελώς, με φώτα, προβολείς δημοσιότητας και τυμπανοκρουσίες, για να ανακοινωθεί μετά βαίων και κλάδων η αρπαγή του "ωραίου Κώστα".
Ο Φορτούνης θα έβαζε τον δικέφαλο στο στήθος και τα κυριακάτικα πρωτοσέλιδα της Θεσσαλονίκης θα επιβεβαιώνονταν με την κορυφαία μεταγραφή του ΠΑΟΚ για τη σεζόν. Η...σάλτσα νοστιμιάς στο πλούσιο πιάτο επικοινωνίας προς το κοινό της ομάδας δεν θα ήταν άλλο από την υποσημείωση ότι το Ελληνόπουλο της Καιζερσλάουτερν, ποδοσφαιρική ελπίδα της αμέσως σειράς της Εθνικής ομάδας πάνω στην οποία θα πατήσει ο σχεδιασμός του Κλαούντιο Ρανιέρι με φόντο το Euro 2016, αποτέλεσε ευσεβή πόθο του Ολυμπιακού, ωστόσο επέλεξε ΠΑΟΚ.
Σαν να το έχω μπροστά μου το "ποίημα" της κεντρικής ιδέας της ΠΑΟΚτσήδικης πολιτικής. Ο Φορτούνης θα πλασαριζόταν ως ΝΙΚΗ Ιβάν έναντι του Ολυμπιακού, του "συστήματος" και για κάποιες κουραστικές, μονότονες, πατροπαράδοτες, κλασικά... γραφικές γραφίδες, φυσικά σε... "βάρος του κράτους των Αθηνών". Την επωδό της εφιαλτικά κατεστημένης γνώμης στα κεφάλια ορισμένων. Ευτυχώς όχι όλων...
Τα όνειρα του, οι εφιάλτες τους
Είχαν υπολογίσει όμως χωρίς τον Μαρινάκη. Φάνηκαν ασύδοτοι απέναντι στην "τρέλα του". Ποια από όλες θα σκεφθείτε:
- Να συνεχίσει να ονειρεύεται το ευρωπαικό μεγαλείο του Ολυμπιακού;
- Να σαρώνει στις μεταγραφές και τους τίτλους κάνοντας τον Ολυμπιακό πρωταθλητή ΣΕ ΟΛΑ;
- Να κλείνει έξυπνες συμφωνίες με άμεση αγωνιστική προοπτική για την ομάδα καθώς και μεταπωλητική αξία για τον σύλλογο;
- Να επενδύει μεθοδικά, επίμονα και σταθερά σε ότι καλύτερο διαθέτει από μονάδες το ελληνικό ποδοσφαιρικό στοιχείο;
- Να εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι ο Ολυμπιακός είναι ασφαλέστερος από ποτέ στα εύρωστα επιχειρηματικά χέρια του, ρίχνοντας (μόνο αυτός) χρήμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο όταν οι άλλοι ξέρουν μόνο να ρίχνουν λάσπη και να σπιλώνουν ονόματα και αξίες;
Λησμόνησαν, δεν υπολόγισαν ανάλογα, δεν ήξεραν όσο θα έπρεπε το... μέγεθος της "τρέλας" του προέδρου του Ολυμπιακού!
Καλό γι αυτούς είναι να έμαθαν πλέον. Ειδάλλως θα πέσουν κι άλλα χουνέρια. Εδώ είστε και εδώ είμαστε...
Υ.Γ. Παναθηναικός και Νίκη Βόλου. Αλαφούζος και ΣΚΑΙ. Ανδρέας Πάτσης και Δίκη της Δευτέρας. Ο ιδιοκτήτης των νεοφώτιστων Θεσσαλών σχεδόν μόνιμος θαμώνας της συγκεκριμένης εκπομπής. Και ο νεαρός γκολκίπερ Ταμπάκης δανεικός στη Νίκη για τον επόμενο χρόνο.
Εξίσωση της πλάκας έτσι; Την λύνουν και... μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης. Η εξειδίκευση είναι εκ του περισσού... Όχι τίποτ άλλο, γιατί έχει χαλάσει ο ντουνιάς για τους δανεισμούς παικτών!
Πηγή: sportdog.gr

Σε χαλαρούς ρυθμούς στον Πλατανιά!!

Πρόγραμμα αποκατάστασης περιελάμβανε το μενού για τους παίκτες του Πλατανιά την Κυριακή, έπειτα από το φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε χαλαρούς ρυθμούς στον Πλατανιά
Σε χαμηλούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του Πλατανιά την Κυριακή στο Καρπενήσι.

Μία μέρα μετά την φιλική ήττα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (2-1), ο Γιάννης Χριστόπουλος είδε τους παίκτες του να προπονούνται κανονικά και να ακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης.

Οι ρυθμοί στην ομάδα των Χανίων αναμένεται να ανέβουν από την Δευτέρα όπου η ομάδα θα αρχίζει να προετοιμάζεται και για το φιλικό απέναντι στον Λεβαδειακό, την ερχόμενη Τετάρτη.Πηγή: sport-fm.gr

Με… σχεδόν γεμάτες τις βαλίτσες!

Έτοιμοι για την αναχώρηση της ομάδας για την Πολωνία στον Πανθρακικό, με τον Άκη Μάντζιο να έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένο το ρόστερ της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Με… σχεδόν γεμάτες τις βαλίτσες
Το μυαλό στην Πολωνία έχουν πλέον άπαντες στον Πανθρακικό.

Ο Άκης Μάντζιος και οι παίκτες του αναχωρούν την προσεχή Τρίτη (22/7) και θα επιστρέψουν στη βάση τους στις 2 Αυγούστου.

Ο τεχνικός της ομάδας της Κομοτηνής, έπειτα και από την απόκτηση του Φερνάντεζ για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό την στελέχωση του ρόστερ. Πάντως, αναμένεται να γίνουν κι άλλες προσθήκες, βάσει των αναγκών που θα προκύψουν από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Του ΄ρχεται φορτσάτη η Ροβανιέμι!!

«Φωτιές» πετούσε στην επίθεση η Ροβανιέμι, που επικράτησε 4-2 στην έδρα της Μάριενχαμ κι έρχεται με… φόρα στην Ελλάδα για τον επαναληπτικό με τον Αστέρα.

Του ΄ρχεται φορτσάτη η Ροβανιέμι
Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε –κυρίως επιθετικά- η Ροβανιέμι στο τελευταίο της παιχνίδι πριν την ρεβάνς της Ελλάδας με τον Αστέρα Τρίπολης για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η αντίπαλος των Αρκάδων επικράτησε εκτός έδρας 4-2 της Μάριενχαμ κι ενώ στο πρώτο μέρος είχε ήδη πετύχει τρία τέρματα, χάρη στους Μπατσού (15’), Μακιτάλο (32’) και Λάχτινεν (37’). Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Σολίνακ (45’), μπήκαν πιο… γερά στο κόλπο ενός θετικού αποτελέσματος με τον Φορσέλ (72’), αλλά στις καθυστερήσεις ο Μπατσού διαμόρφωσε το τελικό σκορ με το δεύτερό του τέρμα.

Η ενδεκάδα της Ροβανιέμι: Φόρσμαν, Πέουρα (62’ Σάξμαν), Νούρμος, Ομπιλόρ, Άλισον, Μακιτάλο (59’ Πόγιλο (68’ Γκέι), Όκονεν, Λάχτινεν, Ρόιχα, Μπατσού.Πηγή: sport-fm.gr

Σύνθημα πρόκρισης από «Σίφο»!

Ικανοποιημένος από την… επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και αισιόδοξος πως η ομάδα έχει την ποιότητα για να περάσει τη Σταντάρ Λιέγης δηλώνει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Σύνθημα πρόκρισης από «Σίφο»
Λίγο χρόνο προκειμένου να βρεθεί σε ικανοποιητικό επίπεδο θέλει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος αγωνίστηκε στο φιλικό του Παναθηναϊκού κόντρα στον Παναιγιάλειο.

Ο Κροάτης στόπερ αναφέρθηκε στη νέα σεζόν που για τους «πράσινους» ξεκινά με τα παιχνίδια των προκριματικών κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, τονίζοντας πως η ομάδα μπορεί να πάρει την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα είπε:

-Πώς νιώθεις που φόρεσες και πάλι τη φανέλα του Παναθηναϊκού μετά από τόσο καιρό αναμονής;

«Ε, εντάξει δεν ήταν και τόσο πολύ. Ήταν περίπου δύο μήνες (σ.σ. γελάει). Ήταν πολύ ωραίο πάντως να παίζεις και πάλι με την ομάδα. Θα χρειαστώ βέβαια λίγο χρόνο για να είμαι 100% έτοιμος και να βρω το ρυθμό μου, αλλά η αλήθεια είναι πως ένιωσα πολύ καλά που έπαιξα ξανά μαζί με τα παιδιά».

-Νιώθεις κουρασμένος, δεδομένου ότι πήρες ελάχιστες ανάσες το καλοκαίρι λόγω και της συμμετοχής σου στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Όχι, αισθάνομαι αρκετά καλά. Έχασα βεβαίως κάποια φιλικά παιχνίδια στην προετοιμασία, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα. Νομίζω πως θα έχω το χρόνο για να φτάσω στο επίπεδο που πρέπει…»

-Η ομάδα διατήρησε το ίδιο πνεύμα και φιλοσοφία, δεν έκανε πολλές αλλαγές. Πως είδες πρώτα απ’ όλα την ομάδα; Πιστεύεις ότι θα είναι έτοιμη σ’ αυτά τα καθοριστικά παιχνίδια με την Σταντάρ Λιέγης για τον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Η ομάδα είναι η ίδια κι αυτό κατά την άποψή μου είναι πολύ καλό, γιατί δεν χρειάζεται να σπαταλήσει χρόνο στο να δέσει και να αφομοιώσει τις τακτικές και τη φιλοσοφία του προπονητή. Κάθε παίκτης ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πιστεύω πως θα είμαστε 100% έτοιμοι για τα ευρωπαϊκά ματς, αγωνιστικά και πνευματικά. Γιατί είναι πολύ σημαντικά για το κλαμπ. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να είμαι αυτός που πρέπει για τους συγκεκριμένους αγώνες».

-Η γνώμη σου για τη Σταντάρ Λιέγης;

«Κάθε αντίπαλος σ’ αυτό το επίπεδο είναι δύσκολος. Είναι μία ομάδα που έχει καλούς κι έμπειρους παίκτες και συμμετέχει σε μία πολύ ανταγωνιστική λίγκα. Με πολλές δυνατές ομάδες, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που υπάρχουν μόνο 2-3 δυνατά κλαμπ. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια, αλλά έχουμε την ποιότητα για να περάσουμε».

-Τι περιμένεις από εσένα προσωπικά και από την ομάδα τη σεζόν που ξεκινάει;

«Να κάνουμε μία εξίσου καλή σεζόν με την περσινή…»

-Ίσως και με το να διεκδικήσετε και το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα;

«Τη νέα χρονιά θα… αντάλλασσα το Κύπελλο Ελλάδος με το πρωτάθλημα. ΟΚ, αυτό που θέλω είναι να είμαστε όλοι υγιείς, να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν με τα παιχνίδια».

-Πέρασες πάντως και μία δύσκολη περίοδο μέχρι να αποδεσμευτείς από τη Ντιναμό…

«Ναι, είναι αλήθεια πως όλο αυτό το διάστημα με τους Ρώσους ήταν δύσκολο μέχρι να βρούμε την άκρη, αλλά πλέον είμαι εδώ κι αυτό με κάνει πάρα πολύ χαρούμενο…»

Φεύγει ο Πανιώνιος!!

Έτοιμοι για την αναχώρηση στο Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας, στον Πανιώνιο. Χωρίς τους τραυματίες, Κούρντι, Γιάννου και Αποστόλου οι «κυανέρυθροι».

Φεύγει ο Πανιώνιος
Έτοιμοι για Καρπενήσι στον Πανιώνιο.

Οι «κυανέρυθροι» αναχωρούν την Δευτέρα για την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Από την αποστολή της ομάδας θα απουσιάσουν οι Κούρντι, Γιάννου και Αποστόλου. Οι τρεις παίκτες είναι τραυματίες και θα συνεχίσουν στην Αθήνα το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθούν. Όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας δύσκολα θα υπάρξουν πολλές αλλαγές, ωστόσο, αναμένεται να αποκτηθεί τουλάχιστον ένας παίκτης για τον άξονα.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην καλύτερη πεντάδα ο Βεζένκοφ!!

Ο Σάσα Βεζένκοφ επελέγη στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών. MVP ο Τσεντί Οσμάν της Τουρκίας.

Στην καλύτερη πεντάδα ο Βεζένκοφ
Ένα… δικό μας παιδί, ο Σάσα Βεζένκοφ, επελέγη στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών.

Ο φόργουορντ του Άρη ψηφίστηκε από τους προπονητές του τουρνουά μαζί με τους Μάτιτς Ρέμπετς (Σλοβενία), Τσεντί Οσμάν (Τουρκία) Νίκολα Γιάνκοβιτς (Σερβία) και Γκιγέρμο Ερνανγκόμεθ (Ισπανία).

Ο Βεζένκοφ τελείωσε το τουρνουά με 19,3 πόντους, 11,2 ριμπάουντ, 2,6 ασίστ και 1,1 κλέψιμο σε 35,9 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Ο Τσεντί Οσμάν της Τουρκίας αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά.Πηγή: sport-fm.gr

Το σήκωσε η Τουρκία!

Το πρώτο της Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε επίπεδο Νέων Ανδρών κατέκτησε η Τουρκία νικώντας με 65-57 στον μεγάλο τελικό στα «Δύο Αοράκια» την Ισπανία. Κορυφαίος και MVP ο Τσεντί Οσμάν με 20 πόντους.

Το σήκωσε η Τουρκία
Oι Νέοι της Τουρκίας ήταν πιο... ωραίοι και κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών νικώντας με 65-57 στον τελικό την Ισπανία. Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο της γειτονικής χώρας μετά το αργυρό του 2006 στη Σμύρνη.

Κορυφαίος των νικητών και MVP του τουρνουά ήταν ο Τσεντί Οσμάν της Αναντολού Εφές με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ. Την καλύτερη πεντάδα, όπως ψηφίστηκε από τους προπονητές, απαρτίζουν οι Μάτιτς Ρέμπετς (Σλοβενία), Τσεντί Οσμάν (Τουρκία), Σάσα Βεζένκοφ (Βουλγαρία), Νίκολα Γιάνκοβιτς (Σερβία), Γκιγέρμο Ερνανγκόμεθ (Ισπανία).


Ο Οσμάν σκόραρε κατά αποκλειστικότητα για την Τουρκία στο πρώτο πεντάλεπτο, με αποτέλεσμα η πιο πλουραλιστική Ισπανία να προηγηθεί με τέσσερις (9-13) στο ξεκίνημα και με επτά (14-21) στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Οι «γείτονες» με ένα σερί 10-0 και τρία τρίποντα πέρασαν μπροστά (24-21) και «έχτισαν» διαφορά οκτώ πόντων, 33-25.

Με εννιά αναπάντητους πόντους και πρωταγωνιστή τον Πάουλι η Ισπανία πέρασε μπροστά (37-38) στα μισά της τρίτης περιόδου και το ντέρμπι συνεχίστηκε. Η Τουρκία με οδηγό τον Ερουκλού στο τέταρτο δεκάλεπτο πέρασε μπροστά με 58-55 και παρέμεινε… εκεί ως το τέλος κατακτώντας τον τίτλο.

Δεκάλεπτα: 14-18, 35-28, 48-46, 65-57.

Τουρκία (Τοκέρ): Τσεβίκ 3, Σανλί 3, Οσμάν 20, Τουρέν 8, Μπιρσέν 5, Κοσούτ 2, Κοσάρ, Οζμιζράκ 3, Ντεμίρ, Αλτουνμπέι 10, Γιασάρ 2, Ερουκλού 9.

Ισπανία (Πονσαρνάου): Μαρτίν, Πάουλι 17, Βιθέδο, Μπριθουέλα 2, Σανς, Γκ. Ερνανγκόμεθ 9, Ντίαθ 7, Σάιθ 6, Αμπάλδε 7, Νογκές, Χ. Ερνανγκόμεθ 8, Ιριάρτε 1.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρότσα (Πορτογαλία), Βινάσι (Ρουμανία).Πηγή: sport-fm.gr

«Κούπα» με το… καλημέρα!!

Χάρη σε αυτογκόλ στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Άντερλεχτ επικράτησε 2-1 της Λόκερεν και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Βελγίου.

«Κούπα» με το… καλημέρα
Με… σαμπάνιες ξεκίνησε η σεζόν για την Άντερλεχτ, αφού με το «καλημέρα» της σεζόν έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς.

Οι πρωταθλητές κατόρθωσαν να προηγηθούν στο 29’ με τον Μίτροβιτς, όμως δεκαεφτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα δέχθηκαν την ισοφάριση μετά από προσπάθεια του Χαρμπαουι.

Όταν όλα έδειχναν πως μετά από ένα ενενηντάλεπτο δεν θα προέκυπτε νικητής, ήρθε ο Οντόι να σκοράρει, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο και για τους φίλους της Λόκερεν, με αυτογκόλ και σε βάρος της ομάδας του…

Η εξέλιξη αυτή ήρθε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με συνέπεια οι περσινοί Κυπελλούχοι να μην έχουν χρόνο να αντιδράσουν και να δώσουν έτσι την ευκαιρία στους πρωταθλητές να πανηγυρίσουν ξανά, αφού το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε νικητές με σκορ 2-1.Πηγή: sport-fm.gr

«Έκλεισε» Οσπίνα η Άρσεναλ!!

Παίκτης της Άρσεναλ θα πρέπει να θεωρείται ο Νταβίντ Οσπίνα, καθώς οι «κανονιέρηδες» τα βρήκαν με την Νις.

«Έκλεισε» Οσπίνα η Άρσεναλ
Τον αντί-Φαμπιάνκι βρήκε η Άρσεναλ. Όπως αναφέρεται στο εξωτερικό, οι Λονδρέζοι τα βρήκαν σε όλα με την Νις για την απόκτηση του Νταβίντ Οσπίνα και ο παίκτης θα πρέπει ήδη να λογίζεται «κανονιέρης».

Το deal για τον 25χρονο Κολομβιανό φαίνεται πως έκλεισε στα 4 εκατ. ευρώ με τον παίκτη να αναμένεται άμεσα στην Αγγλία για να υπογράψει και να ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του.

Ο διεθνής πορτιέρο έκανε καλές εμφανίσεις και στο Μουντιάλ, εκμεταλλευόμενος τον τραυματισμό του Μοντραγκόν και… κέρδισε τον Βενγκέρ. Βέβαια μένει να φανεί αν αυτή η μεταγραφή θα «κολλήσει» αυτή του Ίκερ Κασίγιας που εδώ και μεγάλο διάστημα φέρεται να απασχολεί έντονα τους «κανονιέρηδες».Πηγή: sport-fm.gr

Το ψάχνει για Τρεζεγκέ ο Αστέρας!!

Κρίσιμες είναι οι επόμενες 48 ώρες στον Αστέρα Τρίπολης σχετικά με την υπόθεση του Νταβίντ Τρεζεγκέ. Καθοριστικές επαφές με τον Γάλλο φορ, στο προσκήνιο και ο Φακούντο Πάρα για την «γραμμή κρούσης».

Το ψάχνει για Τρεζεγκέ ο Αστέρας
Τρέχουν για την μεταγραφική «βόμβα» στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες έχουν σε πρώτο πλάνο στη λίστα τους τις περιπτώσεις των Νταβίντ Τρεζεγκέ και Φακούντο Πάρα, που σε συνδυασμό με την ποιότητα που μπορούν να δώσουν στην επίθεση θα ενθουσιάσουν και τον κόσμο.

Η περίπτωση του Γάλλου φορ δεν είναι εύκολη. Ο επιθετικός της Νιούελς είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον της ομάδας του Στάικου Βεργέτη και οι επαφές που θα γίνουν το επόμενο 48ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την έκβαση της υπόθεσης.

Εκτός από τον Τρεζεγκέ, στον Αστέρα έχει κερδίσει πόντους η περίπτωση του Φακούντο Πάρα. Ο 29χρονος, που αγωνίζεται επίσης στην Αργεντινή με τη φανέλα της Ιντεπεντιέντε, γνωρίζει άψογα το ελληνικό πρωτάθλημα, από την θητεία του στη Λάρισα, με την οποία είχε σημειώσει 22 τέρματα.Πηγή: sport-fm.gr

Στο Βέλγιο ο Διούδης!!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η μεταγραφή του Σωκράτη Διούδη στην Κλαμπ Μπριζ, με τον παίκτη να είναι ήδη στο Βέλγιο για να υπογράψει.

Στο Βέλγιο ο Διούδης
Παίκτης της Κλαμπ Μπριζ θα πρέπει να θεωρείται ήδη ο Σωκράτης Διούδης. Ο διεθνής τερματοφύλακας του Άρη βρίσκεται στο Βέλγιο, προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην ομάδα του εξωτερικού.

Την Τρίτη αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει τριετές- λογικά- συμβόλαιο με τους δευτεραθλητές της χώρας, ούτως ώστε να γίνει και επίσημα παίκτης τους.

Ο Άρης αναμένεται να βάλει στα ταμεία του ένα ποσό της τάξεως των 250.000 ευρώ απ’ την αποχώρηση του Διούδη που κάνει το… άλμα στην καριέρα του, ενώ θα υπάρχει και ποσοστό μεταπώλησης. Την περσινή σεζόν είχε 32 εμφανίσεις στη Σούπερ Λίγκα με την φανέλα των κιτρίνων.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πατέρα, λες να φορέσω κι εγώ αυτή τη φανέλα;»

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου μιλά στο www.sport-fm.gr για το πώς νιώθει που αν και Κύπριος φόρεσε για πρώτη φορά το ελληνικό εθνόσημο, κάνει τον απολογισμό των Νέων Ανδρών και μιλά για τον Ολυμπιακό.

«Πατέρα, λες να φορέσω κι εγώ αυτή τη φανέλα;»
Ήταν ένα αν μη τι άλλο περιπετειώδες διάστημα για τον Ανδρέα Χριστοδούλου. Γιατί ακόμη κι όταν εξασφάλισε ελληνικό διαβατήριο, περίμενε την άδεια της κυπριακής ομοσπονδίας για να παίξει με το εθνόσημο, ενώ όταν ξεπεράστηκε αυτό το πρόβλημα περίμενε καρτερικά να λυθεί το ζήτημα μεταξύ Ολυμπιακού και ΕΟΚ για να ενισχύσει την Εθνική Νέων Ανδρών.

Ο 19χρονος γκαρντ, μέλος της ομάδας που κατέκτησε την έκτη θέση στη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης, άνοιξε την καρδιά του στο www.sport-fm.gr για το πώς φανταζόταν τη στιγμή που θα έπαιζε με την Ελλάδα, την αγωνία που πέρασε, την παρουσία του ίδιου και της Εθνικής ομάδας στο τουρνουά, αλλά και τη χρονιά που έρχεται για τον ίδιο στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Χριστοδούλου στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Ανδρέα τι γεύση σου αφήνει αυτό το τουρνουά, που ήταν και το πρώτο σου με το ελληνικό εθνόσημο;
«Πρώτα από όλα είμαι χαρούμενος που τελείωσε το τουρνουά κι έχω την υγεία μου (γέλια). Με όλα αυτά που συνέβησαν στην ομάδα είναι λογικό… Είχαμε από την αρχή πολλά προβλήματα. Χάσαμε λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης τον Ιωάννη, είχαμε και νωρίτερα κάποιες απώλειες λόγω τραυματισμών, αλλά και στη διάρκεια του τουρνουά, κάποια παιδιά όπως ο Αντετοκούνμπο δεν μπορούσαν να έρθουν. Με όλα αυτά, είμαστε ικανοποιημένοι από την έκτη θέση».

-Θεωρείς πως αν η Εθνική ήταν πλήρης θα μπορούσε να πάρει μετάλλιο;
«Δεν είναι καλό να μιλάμε με ‘αν’, αλλά πιστεύω πως σε περίπτωση που ήμασταν πλήρεις θα διεκδικούσαμε το χρυσό μετάλλιο. Πάντως προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με τη θέση που πήραμε με τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε».

-Εσύ πέρασες πολλές… αγωνίες για να παίξεις με την Εθνική. Αρχικά περίμενες να πάρεις το ελληνικό διαβατήριο και στη συνέχεια ήταν το θέμα του Ολυμπιακού με την ΕΟΚ. Πώς βίωσες όλη αυτή την «περιπέτεια»;
«Όταν είσαι αθλητής πρέπει να κάνεις υπομονή. Αυτό έκανα κι εγώ και μέσα μου πίστευα πως στο τέλος όλα θα πήγαιναν καλά. Τελικά έστω και στο τέλος βρέθηκε λύση και κατάφερα να παίξω με την Ελλάδα. Όλα καλά, τώρα συνεχίζουμε…».

-Κάνοντας έναν απολογισμό της δικής σου παρουσίας στην ομάδα, πώς την κρίνεις;
«Η αλήθεια είναι πως χρειαζόμουν χρόνο προσαρμογής, γιατί δεν ήξερα τον προπονητή και την ομάδα. Με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμουν και με βοήθησαν όλοι να εγκλιματιστώ. Κάθε μέρα που περνούσε ένιωθα καλύτερα και ελπίζω να άφησα ικανοποιημένους αυτούς που με επέλεξαν στην ομάδα και με εμπιστεύτηκαν».

-Αλήθεια, πώς αισθάνεται ένας Κύπριος, που μάλιστα έχει φορέσει και το εθνόσημο της πατρίδας του, παίζοντας για την Ελλάδα;
«Πριν πέντε χρόνια όταν έβλεπα στη Ρόδο τα παιδιά της Εθνικής Νέων Ανδρών, πολλά από τα οποία είναι και συμπαίκτες μου τώρα στον Ολυμπιακό, να κατακτούν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έλεγα στον πατέρα μου ‘Λες κάποια μέρα να καταφέρω να παίξω κι εγώ με αυτή τη φανέλα;’. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα φέτος κι ελπίζω να συνεχίσω και στο μέλλον με μεγαλύτερες επιτυχίες».

-Επόμενο βήμα για σένα είναι η Ανδρών;
«Κάθε αθλητής ονειρεύεται αυτό το πράγμα. Ελπίζω να τα καταφέρω. Για την ώρα παραμένω στην Εθνική Νέων. Οι γεννημένοι το 1994 αποχωρούν κι έρχεται η σειρά των ‘95άρηδων, στους οποίους μέσα είμαι κι εγώ. Ελπίζω του χρόνου να είμαι και πάλι στην ομάδα και να πετύχουμε κάτι καλύτερο».

-Από εδώ και πέρα ξεκούραση και μετά… Ολυμπιακός. Περιμένεις την ερχόμενη σεζόν να έχεις περισσότερες ευκαιρίες;
«Ελπίζω να είμαι περισσότερο έτοιμος από την περασμένη σεζόν και να δείξω στον προπονητή πως μπορώ να έχω περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Αν δείξω ότι αξίζω, πιστεύω πως θα πάρω περισσότερες ευκαιρίες».Πηγή: sport-fm.gr

Ένα άλμα και… νίκη για τον Τσάτουμα!!

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου στο ΟΑΚΑ, με πολύ καλές επιδόσεις στα περισσότερα αγωνίσματα και την 10η νίκη του Λούη Τσάτουμα –παρότι αποχώρησε νωρίτερα λόγω αδιαθεσίας- να ξεχωρίζει.

Ένα άλμα και… νίκη για τον Τσάτουμα
Με πολύ καλές επιδόσεις στα περισσότερα αγωνίσματα αλλά και τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών στις εξέδρες ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών-γυναικών που διεξάχθηκε το Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ.

Ένα άλμα ήταν αρκετό για να δώσει στο Λούη Τσάτουμα την 10η νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεκίνησε τον αγώνα του στα 8,08 μ., όμως, τον ολοκλήρωσε πρόωρα. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ μετά το δεύτερο άλμα του έφυγε από τον αγώνα, καθώς αισθάνθηκε μια αδιαθεσία. Ο αθλητής εξετάστηκε από τους γιατρούς της ομοσπονδίας, όπου δεν διαπίστωσαν κάτι ανησυχητικό. Παρόλα αυτά ο αθλητής δεν εκτέλεσε άλλο άλμα.

«Ενιωθα μια αδιαθεσία που δεν μου επέτρεπε να συνεχίσω τον αγώνα μου. Δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό, ωστόσο δεν υπήρχε λόγος να μείνω στον αγώνα», είπε ο Τσάτουμας, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα του απευθείας στη Ζυρίχη. Στη δεύτερη θέση με 7,88 μ. ήταν ο Μιχάλης Μερτζανίδου, που με 7,88 μ. βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και έδειξε σε θέση να κυνηγήσει μια επίδοση στα 8,00 μ., όσο το όριο για τη Ζυρίχη. Στον Γιώργο Τσάκωνα πήγε το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 7,81 μέτρα.

Ο 26χρονος έκανε στην ουσία, τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν, καθώς είχε προηγηθεί η εμφάνιση της Μόσχας στην αρχή της με 7,35 μ. κι έπειτα ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Ο Τσάκωνας και αυτή τη φορά όμως ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, καθώς στο πέμπτο του άλμα σταβωπάτησε ελαφρά. Ο αθλητής αν είναι καλά θα πάρει μέρος στο Γκραν πρι της Θήβας. Στην τέταρτη θέση του αγωνίσματος ολοκλήρωσε ο Νίκος Ξενικάκης με 7,76 μέτρα.

Το ζητούμενο για την Νικόλ Κυριακοπούλου είναι να βρει το ρυθμό της μέσα από τους αγώνες. Κι όπως φάνηκε στη σημερινή της εμφάνιση, είναι θέση χρόνου να ανέβει υψηλότερα και κοντά στις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη πήρε την πρώτη θέση με 4,40 μ.και έπεια επέτυχε στα 4,50 μέτρα.

«Ακόμη προσπαθώ να βρω τον ρυθμό μου με τα κοντάρια. Σήμερα ήταν καλύτερα από την πρώτη φορά, την επόμενη θα είναι σαφώς καλύτερα. Αυτό που χρειάζομαι είναι αγώνες», είπε η Κυριακοπούλου. Δεύτερη με 4,35 μ. ήταν η Λορέλα Μάνου, που στη συνέχεια απέτυχε στα 4,50 μ., ύψος που θα της έδινε την πρόκριση για τη Ζυρίχη.

Σε καλή μέρα βρέθηκε η Λορέλα Μάνου, που βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ με άλμα στα 4,30 μ., σε μια σεζόν, όπου ήταν προβληματική, λόγω της επέμβασης. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε τελικά και η Κατερίνα Στεφανίδη, έστω και αν δεν κατα΄φερε να αγωνιστεί. Η άλτρια του 4,71 μ., είχε πρόβλημα με την πτήση της από το Μονακό κι έφτασε στην Ελλάδα σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να μην προλάβει τον προκριματικό του αγωνίσματος.


Ανδρες
4χ400μ


Δέκαθλο ανδρών-Νέων Μαντής (ΑΣ Κόροιβος) 6.659 και 1ος στο ρωτάθλημα Νέων , Σταμπολίτης (ΑΕ Μεσογείων) 6.257), Καπρινιώτης (ΟΦΚΑ Σέρρες) 6.499,2ος στους Νέους, Αλαμπρίτης (Πανιώνιος) 6.139, Στεφανής (ΓΕ Νάουσας) 6.122, 3ος στους Νέους, Χατζόπουλος (Φίλιππος Βερ) 5.826, Κάββουρας (Ολυμπιάδα Κηφισιάς) 5.744, Λαγιοκάπας (ΓΣ Δεσκάτης) 5.736, 4ος στους Νέους, 5ος στους Νέους Σταμούλης (Ολυμπιάδα Κηφισιάς) 5.039, 6ος στους Νέους Πήτας (ΓΣ Βόλου) 5.018.

Μήκος Τσάτουμας (Μεσσηνιακός) 8.08, Μερτζανίδης (ΟΣΦΠ) 7.88(2,2), Τσάκωνας Γιωργος (ΓΑΣ Σκάλας) 7.81, Ξενικακης (ΓΑΣ Ιεράπετρας) 7.76, Γαλαζούλας (Ελ Βενιζέλος) Καψής (ΑΕΚ) 7.43, Διακονικόλας (ΑΓΕΣ Κάμειρος) 7.43, Χατζηβασιλείου (ΑΣ Δοξάτου) 7.23.

400μ εμπ Λουλάς (ΑΠΣ Πυγμή) 51.36), Κωνσταντλης (ΑΟ Φιλοθέης) 52.56, Νάτζιος Ιασων (ΟΣΦΠ) 53.03, Νάτζιος Κώστας (ΟΣΦΠ) 53.41, Ασλανίδης (ΓΑΣ Αρχέλαος) 53.70, Καραουλασβίλι (ΟΣΦΠ) 53.95, Καμπάνης (ΑΓΕΣ κάμειρος) 54.39, Αναστασίου (Παναξιακός) εγκατέλειψε.

Δισκοβολία Τρέμς (ΓΕΑ Τρικάλων) 58.72, Πεντίκης (ΑΣ Αλέξανδρος) 54.86, Θεοδώρου (Ολυμπιακή Δομή) 48.06, Γαζής (Αναγ Λαμίας) 48.05, Νασιάκος (ΑΕΚ) 47.70, Κίτος (ΓΕ Ηρακλείου) 46.58, Θανόπουλος (ΓΣ Αρκαδίας) 46.14, Λατιφλάρι) ΑΣ Κένταυρος) 44.43.

Σφυροβολία Κωστογλίδης (ΓΣ Ηρακλής) 68.24, Κολοκοτρώνης (ΑΕΚ) 65.02, Σιάκουλους (ΓΣ Αρκαδίας) 63.48, Νεγκλεμπέη (ΑΟ Κύδων) 62.02, Γαβριηλίδης (Αίολος Μακεδ) 58.71, Ζουλιέν (Εθνιός ΓΣ) 58.48, Φυλαδιτάκης (Ελ Βενιζέλος) 56.69, Γκουγκούδης (ΟΦΚΑ Σέρρες) 55.48.

200μ (-1,40) Τσάκωνας Λυκ (ΓΑΣ Σκάλας) 20.58, Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας) 21.16, Δαρδανελιώτης (ΜΕΑΣ Τρίτων) 21.39, Νυφαντόπουλος (Ελ Βενιζέλος) 21.48, τριβυζάς (ΠΑΟ Θέρσιπος) 21.85, Φραγκούλης (ΓΣ Ληφισιάς) 21.90, Χατζηδημητρίου (Ελ Βενιζέλος) 21.90, Δουλγέρης (Ολυμπιάδα Κομ) δεν προσήλθε.

800μ Δημητράκης (Παναξιακός) 1.49.39, Μιχαήλας (ΓΣ Κηφισιάς) 1.50.48, Μούτσο (ΓΕΑ Τρικάλων) 1.50.70, Στεργίου (ΑΓΣ Ιωαννίνων) 1.51.05, Κοτίτσας (ΓΣ Δεσκάτης) 1.52.10, Δαβράδος (ΑΟ Λασιθίου) 1.53.12, Κεραμάς (ΓΣ Ηλιούπολης) 1.53.36, Τρομπούκης (ΓΕ Αγρινίου) 1.53.96.

Γυναίκες
Βαθμολογία ΑΕΚ 136,5, Πανελλήνιος ΓΣ 117, ΓΣ Κηφισιας 110,5, ΓΣ Ελ Βενιζέλος 89,5, ΓΣ Γλυφάδας 80, ΓΣ Ηρακλής 76, ΓΑΣ Ιλισός 56, ΠΑΟΚ 53,5

4χ400μ ΓΣ Γλυφάδας 3.44.98, Ολυμπιάδα Κομοττηνής 3.55.57, ΓΣ Κηφισιάς 3.55.61, ΟΦΗ 3.58.84, ΑΕΚ 3.59.51, ΑΓΣ Ιψαννινων 4.02.68, Πανελλήνιος 4.03.12

5.000μ Καρακατσάνη (ΓΣ τρικάλων) 16.27.27, Ρεμπούλη ((Νέων Λέρου) 16.41.45, Βλαχάκη (ΓΑΣ Ιλισός ) 16.54.04, Ρήγα (Ελ Βενιζέλος) 17.26.45, Μιχαίλοβα (Πανελλήνιος) 17.44.54, Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) 17.50.38, Λεβεντάκη-Γιαννικάκη (ΠΑΟ) 17.59.27, Μανιαδάκη (ΑΟ Λασιθίου) 18.28.30.

Ακόντιο Κοτσοβού (Αργους Αριστέας) 48.25, Κατσούλα (Ζεύς Τρικάλων) 47.79, Μπουσγκιοκάι (ΓΑΣ Αλεξάνδρεια) 47.65, Στεφανοπούλου (ΝΟ Ζαχάρως) 45.08, Τσιανάκα (Ζεύς Τρικάλων) 41.09, Τζήκα (ΑΕΚ) 40.65, Τσαβδαρίδου (Σέρρες 93) 40.55, Χαρπουλιάδου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 39.92.

Υψος Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) 1.83, Στεργίου (ΑΟ Κούρος) 1.83, Κυριακοπούλου (Παναχαϊκή) 1.83, Βλάχου (ΑΣΕ Δούκα) 1.75, Γαστεράτου (Κερκυραϊκός) 1.75, Θεοδώρου (ΑΟ Ρόδου) 1.70, 7.Ζάγορα (Ελ Βενιζέλος) 1.65,7. Κολοβού (ΠΑΟΚ) 1.65

Επταθλο γυναικών-Νέων Υφαντίδου (Φίλιππος Βέροιας) 5.622, Δανιήλ (ΠΑνελλήνιος) 5.127, Μαρκοπούλου (ΑΣ κόροιβος)4.986 και 1η στο έπταθλο Νεων Γυναικών), Ιωακειμίδου (ΓΣ Καλλιθέας) 4.908, Καστανά (ΑΣ Κόροιβος) 4.887 και 2η στις νέες, Παπαγεωργίου (ΓΣ Πίνδαρος) 4.875 3η στις νέες, Μαρούδα (ΠΑΟ) 4.165, Τζικανούλα (ΑΣ Τιτάν) 4.008 και 4η στις νέες, Ταρέ (ΓΣ Βόλου) 3.915 5η στις νέες, Δέτση (Πανελλήνιος) 3.842 6η νέες, Στεφανή (ΓΕ Νάουσας) 3.838 7η νέες, Δημητριάδου (ΓΣ Εδεσσας) 3.762 8η στις νέες.

Σφαιροβολία Κάππα (Ελ βενιζέλος) 15.10, Σοφάνη (Πανελλήνιος) 14.75, Μωϋσίδου (Ελ Βενιζέλος) 13.95, Τζήκα (ΑΚ) 13.81, Μπολσακοβάιτε (ΟΣΦΠ) 13.80, Ζαβλανού (Ζεύς Τρικάλω) 13.02, Παντερμαλή (Αίας Κιλκίς) 11.95, Σακελάρη (ΣΚΑ Δράμας) 11.74.

Επί κοντώ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) 4.40, Μάνου (Κερκυραίκός) 4.35, Λεδάκη (Ελ Βενιζέλος) 4.30, 4.Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) 3.80,4. Βαγενά (ΓΣ Κηφισιάς) 3.80, Αριστοτέους (ΑΟ Φιλοθέης) 3.80, 7.Βαμβακούση (Πανιώνιος) 3.60, 7.Τέλα (ΓΣ Αρκαδίας) 3.60

200μ(-1,20) Μπελιμπασάκη (Σητειακός) 23.27, Φέρρα (ΟΣΦΠ) 23.58, Πολίτη (ΕΚΑ Δωδώνη) 24.44, πιντή (ΠΑΟΚ) 24.57, Τσιουτσιουμάνου (ΓΣ Κηφισιάς) 24.63, Βενιέρη (Πανιώνιος) 25.05, Βασιλείου (ΓΕ Ηρακλείου) 25.06, , Σαμάνη (Αίλος Μακεδ) 25.19.

Τριπλούν Αλβερτσιάν (ΑΓΕΜΣ Σπάρτακος) 13.12, Φουτσιτζίδου (Κούρος Πάτρας) 12.92(2,1), Βέργου (ΓΣ Βόλου) 12.81(3,5), Κοτρούτσου (ΓΣ Βόλου) 12.72(2,2), Σταματέλου (Πανελλήνιος) 12.46, Γαρδικιώτη (Ερμής Σχηματαρίου) 12.45(2,5) Παπουτσή Ευδοξία (ΠΑΟΚ) 12.36, Λυμπέρη (ΓΣ Κηφισιάς) 12.18(2)

400μ εμπόδια Δαλάκα (ΓΣ Ηρακλής) 59.61, Θεοδώρου (ΓΣ Πίνδαρος) 60.86, Λιτσένη (ΑΓΣ Ιωαννίνων) 61.23, Νακοπούλου (Ολυμπιάδα Κομ) 62.15, Σπυροπούλου (Σχολή Μωραίτη) 62.74, Πουρνάρα (ΑΓΣ Ιωαννίνων) 63.24, Κωστογλίδου (Φίλιππος Βέρ) 63.80, Καραμπέτσου (Νεάπολη Χαλκίδας) 64.03

800μ Φιλάνδρα (ΠΑνελλήνιος) 2.04.35, Κλάδου (ΓΕ Ηρακλέιου) 2.05.33), Θεοδωρακοπούλου (ΑΕΚ) 2.08.93, Γιαννοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας) 2.11.75, Λευκοπούλου (ΑΕΚ) 2.12.53, Λίβα (Αναγεμ Λαμίας) 2.13.03, Δαγκλή-Παγκότο (ΓΕΑ Τρικάλων) 2.13.93, Θρασυβούλου (ΠΑΟΚ) 2.20.11Πηγή: sport-fm.gr

Και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές!!

O Mπάμπης Χριστόγλου, γράφει για την μεταγραφή του Κώστα Φορτούνη στον Ολυμπιακό, που εμπλουτίζει το ελληνικό κομμάτι του ρόστερ του με έναν ακόμα πολύ καλό παίκτη

Και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές
Ο Ολυμπιακός έπραξε άριστα με την προσθήκη του Έλληνα μεσοεπιθετικού. Ένας παίκτης που ήδη έχει παραστάσεις με την Εθνική Ανδρών σε μεγάλη διοργάνωση, αυτή του EURO 2012 και μάλιστα διακρίθηκε, ενώ θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται και στην αποστολή τώρα, παρά το γεγονός πως δεν είχε συμμετοχές με την Καϊζερσλάουτερν.

Αυτό το νέο απόκτημα, δίνει στον Μίτσελ μια επιπλέον λύση σε πολλές θέσεις, μιας και μπορεί να παίξει και σε περιφερειακές θέσεις της επίθεσης, αλλά και στην μεσαία γραμμή, σαν εσωτερικός μέσος. Με αυτή την προσθήκη, ο Ολυμπιακός τονώνει και το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα με έναν ακόμα διεθνή και φέρελπι ποδοσφαιριστή. Ένας παίκτης που διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, είναι καλός στις μεταβιβάσεις και πάνω απ’ όλα είναι έτοιμος τακτικά, αφού έχει εκπαιδευθεί στη Γερμανία κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν σε αυτόν τον παίκτη, πως υπάρχει ταλέντο και δυνατότητες να βοηθήσει την ομάδα και ασφαλώς να δοθεί και σε αυτόν η ευκαιρία να εκτοξεύσει την καριέρα του. Θεωρώ πως ο Μίτσελ θα του δώσει τις ευκαιρίες που χρειάζεται, αρκεί να δουλέψει σωστά και να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον έφεραν στην ομάδα. Πάνω απ’ όλα όμως ο Ολυμπιακός βάζει ακόμα έναν Έλληνα, βεληνεκούς Εθνικής ομάδας, στο ρόστερ του. Ο Ολυμπιακός θα κάνει ξανά τις καλύτερες μεταγραφές, εντός και εκτός συνόρων.

ΥΓ: Ο ΠΑΟΚ και η διοίκηση του…ήθελαν τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, αλλά είχαν αφήσει το θέμα να…σέρνεται εδώ και ένα δίμηνο. Όταν δεν την τελειώνεις την μεταγραφή, θα εμφανιστεί κάποιος και θα τον πάρει τον παίκτη.Πηγή: sport-fm.gr

Έδωσαν τα χέρια Ρεάλ και Μονακό!!

Σε πλήρη συμφωνία με την Μονακό για την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκεζ ήρθε η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τον «Cadena Ser». Εντός της εβδομάδας η παρουσίαση του Κολομβιανού από τους «μερένχες».

Έδωσαν τα χέρια Ρεάλ και Μονακό!
Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να θεωρείται ο Χάμες Ροντρίγκεζ, σύμφωνα με τον «Cadena Ser». Ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός, το βράδυ της Κυριακής, μετέδωσε πως οι «μερέχνες» έδωσαν τα χέρια με τους ανθρώπους της Μονακό για τον Κολομβιανό διεθνή μεσοεπιθετικό.

Το ποσό που θα βάλει η ομάδα του Πριγκιπάτου στα ταμεία της για την παραχώρηση του 22χρονου ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ. Οι Ισπανοί ισχυρίζονται πως απομένουν τα απολύτως τυπικά και ο παίκτης θα ανακοινωθεί άμεσα, ενώ η παρουσίασή του από την «βασίλισσα» θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ροντρίγκεζ βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής στην Μαδρίτη, προκειμένου διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας του με την Ρεάλ. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται ο Λαφαγιέτ!!

Στην Αθήνα θα βρίσκεται το βράδυ της Δευτέρας ο Όλιβερ Λαφαγιέτ προκειμένου να έχει μια πρώτη γνωριμία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, τη φανέλα του οποίου θα φορά την επόμενη σεζόν.

Έρχεται ο Λαφαγιέτ
Τη Δευτέρα λίγο πριν τις 21.00 αναμένεται να πατήσει ελληνικό έδαφος ο Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος του χρόνου θα αγωνίζεται για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Θα έχει μια πρώτη επαφή με τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» αλλά και το νέο περιβάλλον γενικότερα και στη συνέχεια θα αποχωρήσει προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη εθνική Κροατίας ώστε να λάβει μέρος στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας που έχει ξεκινήσει ήδη.Πηγή: sport-fm.gr

Περνάει καλά ο Σταφυλίδης!!

Μια χαρά αισθάνεται στη Φούλαμ ο Κώστας Σταφυλίδης, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, που έχει ήδη πετύχει δύο γκολ σε τρεις φιλικούς αγώνες.

Περνάει καλά ο Σταφυλίδης
«Είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρα ξανά και προσέφερα ένα γκολ. Η ομάδα μου νίκησε και ελπίζω να πετύχουμε το ίδιο και στα επόμενα ματς. Όταν βρίσκω χώρο μου αρέσει να προωθούμαι, αλλά πάντα δίνω περισσότερη βάση στην άμυνα, αφού αυτή είναι η κυρίως δουλειά μου. Αισθάνομαι πολύ καλά και δυνατός. Προπονούμαστε σκληρά, 2-3 φορές κάθε μέρα και είμαι βέβαιος πως όσο θα περνάει ο καιρός, θα βελτιωνόμαστε ακόμα περισσότερο», είπε αρχικά ο διεθνής μπακ με αφορμή τη νίκη των Λονδρέζων επί της Κρόουλι.

Ερωτηθείς για τους περίπου 1.700 φίλους της Φούλαμ που είχαν ταξιδέψει για να δουν από κοντά την ομάδα τους, σχολίασε: «Έχουμε πολλούς πιστούς οπαδούς κι αυτό είναι πολύ καλό, διότι μας δίνουν δύναμη όταν αγωνιζόμαστε και δίνουμε το καλύτερο και γι’ αυτούς». Πηγή: sport-fm.gr

Το ελληνικό καλοκαίρι του Κριστιάνο!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος μετρά τους ελληνικούς παραθεριστικούς προορισμούς του CR7 και αναρωτιέται πόσα θα μπορούσε να κερδίσει η χώρα από μια διαφήμισή του.
Ετυχε να βρίσκομαι στο Λαγονήσι το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν προσγειώθηκε ένα ελικόπτερο που μετέφερε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την Ιρίνα Σάικ, για να περάσουν μερικές ώρες στο Grand Resort Lagonissi, το πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται εκεί. Κι άκουσα πόσοι και πόσο ακριβά θα ήταν έτοιμοι να πληρώσουν για να δειπνήσουν στο ίδιο εστιατόριο μαζί του, αν τυχόν επέλεγε να δειπνήσει σε κοινή θέα και όχι στην καμπάνα του ή σε έναν prive χώρο εστιατορίου. Ο ορισμός του “πελάτη – κράχτη”.
Αυτός ήταν τουλάχιστον ο πέμπτος ελληνικός παραθεριστικός προορισμός του Κριστιάνο στο διάστημα των τελευταίων περίπου 20 ημερών. Εγινε αντιληπτός στην Πάρο, τη Μύκονο, μετά στην Ελούντα, μετά στο Πόρτο Χέλι, τώρα στο Λαγονήσι. Και επειδή στα μεσοδιαστήματα έχει φιλοξενηθεί σε ένα σωρό πανάκριβα σπίτια και σκάφη Ελλήνων ζάμπλουτων που κολακεύτηκαν στην ιδέα της ολιγόωρης συναναστροφής μαζί του, κάπως έτσι αυτό εξελίχθηκε σε απολύτως ελληνικό καλοκαίρι για τον Κριστιάνο.
Σκέψου λίγο, συζητάμε για τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, και τον διασημότερο αθλητή τούτη τη στιγμή στον πλανήτη, με όργανα μέτρησης τα social media και την εμπορική αξία του ονοματεπωνύμου του, το οποίο πληρώνεται χρυσάφι στην διαφημιστική αγορά. Λογάριασε ότι τον αντιλαμβάνονται ως τον νούμερο 1 αθλητή – trend maker, δηλαδή τον αθλητή που ορίζει τη μόδα επειδή επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον πλανήτη.
Λάβε όλα τα παραπάνω υπόψη σου και αναρωτήσου πόσο και πόσους θα επηρέαζε ο Κριστιάνο αν δήλωνε ενθουσιασμένος από τις ελληνικές διακοπές του. Σκέψου ότι μια φωτογραφία που πόσταρε είχε 7285 retweets, μια άλλη 10.500 retweets και 18721 favorites, μια άλλη έκανε περίπου 600.000 views σε ένα 24ωρο, πράγμα πολύ λογικό αν κανείς σκεφτεί ότι μόνο στο twitter o Κριστιάνο μετρά 28.4 εκατ. followers.
Και δεν είναι μόνο ο Κριστιάνο. Είναι ένα σωρό οι εμπορικές προσωπικότητες που έχουν ήδη περάσει από τα ελληνικά χώματα ή νερά αυτό το καλοκαίρι. Αν η Ελλάδα είχε αναπτύξει τα αντανακλαστικά και το δίκτυο προκειμένου να εκμεταλλεύεται την παρουσία όλων αυτών και να την διαφημίζει μεθοδικά, σκέψου και προσπάθησε να μετρήσεις πόσα θα ήταν τα οφέλη. Οχι μόνο τουριστικά, τα οποία είναι προφανή, αλλά και ένα σωρό άλλα, τα οποία θα οφείλονταν στην θετική προβολή της χώρας.
Και δεν θα απαιτούσε και χρήματα. Το παράδειγμά μας, ο Κριστιάνο, πόσταρε μόνος φωτογραφίες στους social λογαριασμούς του. Και δεδομένου ότι έβγαλε γούστα που τα περισσότερα ήταν κερασμένα από τους οικοδεσπότες, η διάθεσή του να συμμετέχει σε μια “πέρασα καλά στην Ελλάδα, θα ξανάρθω” καμπάνια δεν θα μπορούσε να μην είναι θετική. Και φυσικά αν το ήθελε, η Ελλάδα θα την έβρισκε την άκρη με τον ατζέντη του, τον διάσημο Ζόρζε Μέντες. Αρκεί να την ένοιαζε.
Τούτες τις μέρες έτυχε να μοιραστούν μαζί μου την ταξιδιωτική εμπειρία τους πολλοί Ελληνες και ξένοι συνάδελφοί μου που βρέθηκαν στην Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην συντριπτική πλειονότητά τους επέστρεψαν “απογοητευμένοι” από όσα είδαν, και μου δήλωναν αβίαστα ότι δεν θα έβαζαν καμιά βραζιλιάνικη πόλη στη λίστα των επιθυμητών τουριστικών/παραθεριστικών προορισμών τους. Σκεφτόμουν λοιπόν αυτό που συχνά σκεφτόμαστε όλοι: ότι ένα σωρό ξένοι τόποι με πολύ λιγότερα κάλλη από αυτά της Ελλάδας έχουν γίνει πασίγνωστοι και πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί χάρη στο μάρκετινγκ, ή χάρη και στην πονηριά τους να πωλούν παραμύθι, φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και ναι, πιθανόν να μην αρκεί να κάνεις μάρκετινγκ χρησιμοποιώντας τις διάσημες φάτσες που επισκέπτονται τα μέρη σου, αλλά είναι βέβαιο πως θα λειτουργούσε αποτελεσματικά, πιο αποτελεσματικά από μια σειρά από πληρωμένες καμπάνιες που κόστισαν ακριβά στην Ελλάδα και την διαφήμισαν με παρωχημένα μηνύματα και παρωχημένα εργαλεία.
Πηγή: gazzetta.gr

Οι 9 της Λιέγης και οι δύο απορίες…!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις σκέψεις του Αναστασιου για το ματς με τη Σταντάρ Λιέγης και για τις επιλογές που υπάρχουν με βάση τα όσα έχει δείξει ο Παναθηναϊκός.
Ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται ότι έχει καταλήξει στην ενδεκάδα, που θα χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης. Τουλάχιστον στο πρώτο ματς. Από αυτά, που έχω δει στα φιλικά φαίνεται, ότι η ενδεκάδα θα μοιάζει πολύ με αυτήν που είδαμε στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο. Αντε να παίζονται το πολύ μία, η δύο θέσεις. Και οι παίκτες, που τελικά θα ξεκινήσουν αυτό το παιχνίδι θα φανούν στο φιλικό με τον Ατρόμητο.
 Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Κοτσόλης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Και λόγω εμπειρίας και λόγω του ότι ξέρει πολύ καλά την ομάδα και λόγω του ότι ο Στιλ δεν ξέρει καλά-καλά ακόμα τα ονόματα των συμπαικτών του. Δεξί μπακ θα είναι ο Τριανταφυλλόπουλος, κεντρικοί αμυντικοί οι Σίλντεφελντ, Κουτρουμπής, αριστερό μπακ ο Νάνο. Αμυντικό χαφ ο Μέντες , ο ένας εσωτερικός χαφ θα είναι ο Ζέκα και ο Αντζαγκούν θα παίξει πίσω από τους Μπέργκ, Πέτριτς, που θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο. Τους τρεις τελευταίους ο Αναστασίου τους βάζει συνέχεια μαζί στα φιλικά , δείγμα του ότι θέλει να αποκτήσουν χημεία ειδικά με τον Κροάτη, που δεν πολυέπαιξε πέρυσι, αλλά φέτος –αν δεν έχει προβλήματα τραυματισμών-μπορεί να κάνει την διαφορά. Σε αυτή την ενδεκάδα με 4-3-1-2 σε σχήμα ρόμβου φαίνεται να παίζεται η μία θέση του εσωτερικού χαφ. Υπάρχει μία πολύ …επιθετική λύση, που την δοκίμασε ο Αναστασίου.
Με Πέτριτς πίσω από Μπέργκ, Καρέλη, η Κλωναρίδη και τους Αντζαγκούν, Ζέκα εσωτερικούς μέσους. Υπάρχει μία πιο ….αμυντική λύση, που δεν την έχει δοκιμάσει μέχρι τώρα ο Αναστασίου με τον Λαγό αριστερό εσωτερικό μέσο. Το είδαμε πέρυσι σε κάποια παιχνίδια , αλλά ο νεαρός μέσος δεν μπορεί να παίξει εκεί. Δεν είναι αυτή η θέση του. Και υπάρχει η λύση με την έκπληξη της συμμετοχής του Χουχούμη, όπως φάνηκε στο τελευταίο φιλικό. Ετσι μπορεί να έχει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία από αριστερά με Νάνο και Χουχούμη να τον βοηθάει, αλλά σίγουρα χάνει επιθετικά, αφού ο νεαρός αριστεροπόδαρος δεν την ξέρει καλά την θέση(εκεί έπαιζε στα πρώτα του βήματα) και δεν είναι και παίκτης, που πατάει περιοχή. Αν ήταν καλά ο Πράνιτς θα έπαιζε αυτός και δεν θα γινόταν συζήτηση. Αλλά δύσκολα βλέπω να προλαβαίνει ο Κροάτης το πρώτο ματς, συν το ότι δεν έχει παίξει ούτε ένα φιλικό με την ομάδα.
Κάποιοι υποστηρίζουν, ότι ίσως είναι καλύτερα στην Λιέγη να θωρακίσει την άμυνά του ο Αναστασίου βάζοντας Λαγό, Μέντες στον άξονα και τρεις παίκτες πίσω από τον Μπέργκ. Σε αυτή την περίπτωση , όμως, δεν χωράνε και ο Αντζαγκούν και ο Πέτριτς, αφού κανείς δεν μπορεί να παίξει στην άκρη. Και επειδή βλέπω την διάθεση του Αναστασίου να βάλει και Μπέργκ και Πέτριτς και Αντζαγκούν δύσκολα θα επιλέξει το 4-2-3-1. Η δεύτερη θέση που παίζεται σε αυτό το 4-3-1-2 είναι του στόπερ.
Ο Σίλντεφελντ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε προετοιμασία με την ομάδα,  αλλά έχει στα συν ότι ξέρει πρόσωπα και πράγματα και ότι ήταν ανενεργός λίγες ημέρες λόγω Μουντιάλ. Αν κρίνει ανέτοιμο τον Σίλντεφελντ ο Αναστασίου θα παίξει ο Μέντες πίσω και ο Λαγός αμυντικός χαφ. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι και οι τελευταίες μας απορίες θα λυθούν στο φιλικό με τον Ατρόμητο, όπου ο Αναστασίου ίσως και για 60 λεπτά να δοκιμάσει το σχήμα της Λιέγης.
Πηγή: gazzetta.gr

Παγκόσμια... Ρεάλ: Κροος ο 4ος!! (vids)

Είχε να το κάνει οκτώ χρόνια, όμως οι συνήθειες δεν ξεχνιούνται. Η Ρεάλ με τη μεταγραφή Κροος απέκτησε για τέταρτη φορά στην ιστορία της παίκτη που μόλις έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Είναι για τους περισσότερους το κορυφαίο κλαμπ στον πλανήτη και παραδοσιακά κάνει ό,τι μπορεί για να έχει στο δυναμικό του τους κορυφαίους όταν βρίσκονται στα καλύτερά τους. Η ιστορία με τους Μερένγκες και τους παίκτες που έχουν σηκώσει το Mundial ξεκίνησε το 1974 με την απόκτηση του Πολ Μπράιτνερ, συνεχίστηκε το 2002 με τον Ρονάλντο και το 2006 με τον Φάμπιο Καναβάρο και τώρα έγινε για τέταρτη φορά με τον Τόνι Κροος...
1974: Πολ Μπράιντερ (Μπάγερν Μονάχου)
Η καριέρα του Γερμανού άσου, κράτησε ουσιαστικά από το 1970 μέχρι το 1983 και αφού έκανε το «μπαμ» σε Κόλμπερμορ και Φράιλασινγκ, ήταν σχεδόν όλη στην Μπάγερν Μονάχου (1970-74 και 1978-83). Στο ξεκίνημα ήταν αριστερός μπακ και στη συνέχεια έγινε κεντρικός μέσος, στα χρόνια που έπαιξε ποδόσφαιρο κατέκτησε με τους Βαυαρούς πέντε πρωταθλήματα (1972, 1973, 1974, 1980, 1981), ενώ μαζί με τους Ζιντάν, Πελέ, Βάβα είναι ένας από τους παίκτες που έχουν σκοράρει σε δύο τελικούς Mundial. Μετά από αυτόν στο Μόναχο το 1974 κόντρα στην Ολλανδία (2-1) η Ρεάλ Μαδρίτης τον ενέταξε στο δυναμικό της. Τότε θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και βοήθησε τους Μερένγκες να πάρουν δύο πρωταθλήματα και να σπάσουν την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα. Από το «Μπερναμπέου» αποχώρησε το 1977 για να παίξει ξανά στην Μπάγερν.
 
 



2002: Ρονάλντο (Ιντερ)
Τον Απρίλιο του 2000 υπέστη ρήξη χιαστών στο δεξί γόνατο, έχασε όλους τους αγώνες προκριματικών της Βραζιλίας και η Ιντερ χωρίς αυτόν δεν έκανε τίποτα της προκοπής. Οταν επέστρεψε όμως όλα ήταν αλλιώς. Θέτοντας την καριέρα του σε κίνδυνο αφού προερχόταν από πολύ σοβαρό τραυματισμό, ο Ρονάλντο οδήγησε την Σελεσάο το 2002 στο 5ο Mundial της ιστορίας της. Σκόραρε κόντρα σε κάθε αντίπαλο -εκτός από την Αγγλία στα προημιτελικά-, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 8 γκολ, ήταν στην καλύτερη 11άδα και έπιασε τον Πελέ στα 12 γκολ στη διοργάνωση. Αμέσως μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ρεάλ τον απέκτησε δίνοντας 46 εκατ. ευρώ στην Ιντερ. Οι πωλήσεις της φανέλας του έκαναν κομμάτια τα ρεκόρ από την πρώτη μέρα και υπήρξε πανικός με τη μεταγραφή του. Στην πρώτη του σεζόν πέτυχε 23 γκολ στην La Liga και οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου, όμως δεν μπόρεσε να φέρει το 'δέκατο'.



2006: Φάμπιο Καναβάρο (Γιουβέντους)
Το σκάνδαλο Calciopoli είχε ξεσπάσει στην Ιταλία πριν το Mundial του 2006, όμως οι αποφάσεις πάρθηκαν μετά το τέλος του. Ενα τέλος που βρήκε την Εθνική Ιταλίας με τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας και τον Φάμπιο Καναβάρο τον καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης και στη συνέχεια κάτοχο της Χρυσής Μπάλας. Η Γιουβέντους βρέθηκε στο επίκεντρο, της επιβλήθηκε η βαριά τιμωρία του υποβιβασμού και ο Καναβάρο αποφάσισε ότι δεν θα παίξει στην στην Serie B. Ο Ιταλός ακολούθησε τον Φάμπιο Καπέλο στην Ρεάλ, η οποία δαπάνησε 7 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από τους Μπιανκονέρι και φόρεσε τη φανέλα με το «5» που ανήκε στον Ζιντάν. Σε τρία χρόνια στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» πραγματοποίησε πάνω από 100 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και κατέκτησε δύο τίτλους στην Primera Division. Τον Μάιο το 2009 έγινε γνωστό ότι επιστρέφει στην Γιουβέντους.



2014: Τόνι Κροος (Μπάγερν Μονάχου)
Και φτάνουμε στο σήμερα. Από πριν το Mundial ήταν κοινό μυστικό ότι ο Κροος είχε ουσιαστικά κλείσει στην Ρεάλ και ο ίδιος είχε πει ότι θα ανακοινώσει το που θα πάει μετά τους αγώνες στην Βραζιλία. Εχοντας στο cv του ένα τρεμπλ και δύο νταμπλ στην Γερμανία μεταξύ άλλων, ο Κροος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανέβασε τις μετοχές και το επίπεδό του πολύ ψηλά, όντας εκ των κορυφαίων παικτών τουρνουά με τα performance scores των κορυφαίων site να τον έχουν στο Νο1 βάσει εμφανίσεων βάζοντας δύο γκολ στον ημιτελικό και δίνοντας ασίστ. Οταν το ταξίδι προς τον τίτλο τελείωσε, ο Κροος κόστισε στην Ρεάλ Μαδρίτης γύρω στα 25 εκατ. ευρώ και έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο για έξι χρόνια συνεχίζοντας την παράδοση των Blancos με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές...



Πηγή: gazzetta.gr

Η Σταντάρ... απογοητεύει!!

Απουσίες, μεταγραφικές... υποσχέσεις και προπονητής χωρίς κίνητρα! Ο ρεπόρτερ της Σταντάρ Λιέγης, Ζερόμ Βιντοτό γράφει για την εικόνα της αντιπάλου του Παναθηναϊκού μετά και το φιλικό με τη Σεντ Ετιέν. 
Ενα δεκαήμερο πριν το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό και η Σταντάρ Λιέγης απογοήτευσε με την εικόνα της στο τελευταίο φιλικό. Τυχερή ισοπαλία 1-1 με τη Σεντ Ετιέν και ο ειδικός συνεργάτης του gazzetta.gr, Ζερόμ Βιντοτό ακτινογραφεί την εικόνα της αντιπάλου των «πρασίνων».  
«Αυτή τη στιγμή ο Γκάι Λουσόν μόνο... μπερδεμένος είναι με την εικόνα της ομάδας και το πως θα την παρατάξει στο πρώτο επίσημο ματς. Η ομάδα έχει πέντε παίκτες τραυματίες, εκτός Τρεμπέλ, Ντε Σαρτ, Ονο, Καρσελά, Μποκού, ενώ για  λόγους προφύλαξης έμειναν εκτός πλάνων για το φιλικό και οι Αρσλαναγκιτς, Σιμαν. Σε αυτά να προσθέσουμε και τις πέντε μεταγραφές που χρειάζεται η ομάδα. Ετσι, φτάνουμε τις 12 απουσίες! »
«Παρουσιαστήκαμε τόσους πολύτιμους παίκτες. Δεν το έχω βιώσει αυτό ξανά ως προπονητής. Προσπαθώ να κρατήσω την ομάδα σε ισορροπία και αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να μιλάμε για στόχους. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη ούτε για το πρωτάθλημα, αλλά ούτε και για το ματς με τον Παναθηναϊκό» τόνισε ο κόουτς της Σταντάρ και στα λόγια του φαίνεται η έντονη απογοήτευσή του...
Τα θετικά της Σταντάρ
Ο γκολκίπερ Καβασίμα επέστρεψε από το Παγκόσμιο Κύπελλο και έδειξε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Θα είναι από τα μεγάλα «όπλα» της ομάδας αυτή τη σεζόν
Το νέο απόκτημα, ο κεντρικός αμυντικός, Χόρχε Τεϊσέιρα έδειξε καλά δείγματα και μπορεί να καλύψει το κενό του Κανού...
Το δεξί μπακ, ο Μάρτιν Μίλετς έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση, δεν είναι ο Οπάρε, αλλά με σκληρή δουλειά μπορεί να προσαρμοσθεί στη νέα του ομάδα.
Ο Εζεκίελ είναι έτοιμος για αποχώρηση, ωστόσο για όσο μείνει θα βοηθήσει πολύ. Είναι εντυπωσιακός, ελπίζουμε όλοι να παίξει με Σαρλερουά και με... Παναθηναϊκό. Τουλάχιστον το πρώτο ματς στο Βέλγιο. 

Τα αρνητικά...
Σίγουρα η εικόνα ήταν απογοητευτική, αλλά αυτό που ανησυχεί την τεχνική ηγεσία είναι οι πολλές απουσίες. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι έτοιμοι για τα μεγάλα ματς με τον Παναθηναϊκό.
Δεν έχει καταφέρει ακόμα ο τεχνικός να βρει τα πρόσωπα για το 4-4-2. Κόντρα στη Σεντ Ετιέν άρχισαν παίκτες που παίζουν σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που τους έχουμε συνηθίσει. Είδαμε τον Σταμ στα αριστερά, τον Βαν Ντάμε στο κέντρο της μεσαίας γραμμής και τον Λουμάντζα... εξτρέμ. Μπερδεύτηκαν και οι παίκτες...
Στον πάγκο υπάρχουν μόνο νεαροί παίκτες. Υπάρχει ταλέντο, όχι όμως εμπειρία και ποιότητα.
Διακρίναμε πως ο κόουτς, Γκάι Λουσόν έχει λιγότερα κίνητρα σε σχέση με την περσινή σεζόν
Πηγή: gazzetta.gr