Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Όχι δάκρυα για το... αύριο!!

Κόντρα στους πολλούς τραυματισμούς (πάλι με εννιά) και την κούραση, η Εθνική πάλεψε, αλλά γνώρισε την ήττα με 77-73 απ' την Λιθουανία και κατετάγη έκτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων!

Όχι δάκρυα για το... αύριο
Την έκτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων της Κρήτης κατέλαβε το... αύριο του ελληνικού μπάσκετ. Οι παίκτες του Μίσσα παρά τις αντιξοότητες με τους τραυματισμούς (αγωνίστηκε όπως και χθες με εννιά) έδωσαν ό,τι μπορούσαν κόντρα στη Λιθουανία, γύρισαν από ένα «χαμένο» παιχνίδι, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 77-73.

Ξεχώρισε για την Ελλάδα ο Μαραγκός που είχε 24 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ από 14 και 10 προσέθεσαν οι Αγραβάνης και Μποχωρίδης αντίστοιχα. Για τους νικητές που κατέκτησαν την πέμπτη θέση στο τουρνουά, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιάνκαιτις με 15.


Με εννιά παίκτες παρατάχθηκε για ένα ακόμη ματς η Εθνική, αφού θεατές και ανήμποροι να βοηθήσουν ήταν οι Παπαπέτρου, Διαμαντάκος και Σιόλογκας. Λιάπης, Μποχωρίδης, Χριστοδούλου, Αγραβάνης και Μαραγκός άρχισαν το παιχνίδι, αλλά όχι με το δεξί, καθώς οι Λιθουανοί «έχτισαν» γρήγορα μια διαφορά που έφτασε γρήγορα στους δώδεκα πόντους (18-6). Μαραγκός και Χριστοδούλου «κουβάλησαν» στο σκοράρισμα την ελληνική ομάδα, που πλησίασε δύο φορές στο -7 (21-14, 25-18), αλλά με διαδοχικά μακρινά σουτ η «Λιέτουβα» κατάφερε να ξεφύγει με 38-21. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα μείωσαν μέχρι τους έντεκα, αλλά όντας ευάλωτοι στην άμυνα βρέθηκαν στο ημίχρονο στο -14 από τη Λιθουανία, που είχε 6/11 τρίποντα.

Με την έναρξη της επανάληψης η Εθνική βρήκε λύσεις στην επίθεση από Μαραγκό και Αγραβάνη (48-38), αλλά αδυνατούσε να τις κεφαλαιοποιήσει λόγω της κακής της άμυνας. Αυτό συνέβη στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, με τον Μποχωρίδη να παίρνει μπροστά και την ελληνική ομάδα να φτάνει στο -4 (58-54). Η Λιθουανία αντέδρασε σωστά και αποσπάστηκε ξανά με εννιά (69-60), εξίμισι λεπτά πριν το τέλος. Πέντε προσωπικοί πόντοι του Μποχωρίδη κι ένα λέι απ του Χριστοδούλου πιστοποίησαν πως η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει (69-67), αλλά η «Λιέτουβα» εκμεταλλευόμενοι τις άστοχες επιθέσεις των παικτών της Εθνικής ξέφυγε με 75-69 στο 1:44 για το τέλος. Παρότι η ελληνική ομάδα μείωσε στο καλάθι (75-73) επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος, δεν απέφυγε την ήττα με 77-73 και κατετάγη έκτη.

Δεκάλεπτα: 28-18, 46-32, 61-56, 77-73.

Λιθουανία (Μασιούλις): Ζαλάλις 8, Ταμούλις 6, Κουμπίλιους, Γκιντβάινις 7, Λεκαβίτσιους 6, Ντίμσα 5, Στασέλις, Γιανκάιτις 15, Κρέστινιν 6, Γκριγκόνις 14, Γκριτσιούνας, Ταρόλις 10.

Ελλάδα (Μίσσας): Μποχωρίδης 10, Λιάπης 5, Πουλιανίτης, Σπυριδωνίδης 3, Χριστοδούλου 9, Παπαπέτρου, Σιόλογκας, Κουζέλογλου, Καμπερίδης 8, Αγραβάνης 14, Διαμαντάκος, Μαραγκός 24.

Διαιτητές: Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Τσιούλιν (Ρουμανία), Σέρχατιτς (Σουηδία).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: