Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ο πήχης πέφτει!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο gazzetta.gr για την απώλεια του Φορτούνη και την... πολιτική που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές του.
Η υπόθεση Φορτούνη σε μία άλλη εποχή θα είχε κλείσει εύκολα στον ΠΑΟΚ. Φέτος, το μόνο που έκανε ο ΠΑΟΚ ήταν να ενημερώσει την πλευρά του παίκτη για το ποσό που διαθέτει και για την διάθεσή του να μη μπει σε φάση πλειστηριασμού.
Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ είχε προδιαγράψει την τύχη του στη συγκεκριμένη υπόθεση γιατί σε περίπτωση που επέλεγε ο Ολυμπιακός να μπλεχτεί στην υπόθεση αυτή ήταν χαμένος από χέρι. Έριξε τη ζαριά του και έχασε.
Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί το περιβάλλον στην εποχή Σαββίδη, ο κάθε ποδοσφαιριστής διακρίνει μία αδυναμία του ΠΑΟΚ να δώσει υπεραξία στους αθλητές του. Ο ΠΑΟΚ συμπεριλαμβανομένου και των πέριξ του στα οποία βάζω και τα Μίντια.
Έχω γίνει κακός στο PAOK24 τόσες μέρες, να εξηγώ πως δεν είναι τόσο απλή η υπόθεση Φορτούνη. Το κακό που έκανε ο ΠΑΟΚ στον εαυτό του, είναι πως εκτίμησε λάθος την περίπτωσή του. Πως αρκούσε το ότι εγγυάται συμμετοχές. Αυτό δε λέει κάτι βέβαια. Σημασία έχει που εγγυάσαι συμμετοχές, σε πιο περιβάλλον και με ποιο ρόστερ.
Ο Ολυμπιακός που τον ειρωνευτήκαμε ουκ ολίγες φορές, έδωσε υπεραξία στον Μήτρογλου όση δε φανταζόμασταν ποτέ και βέβαια με σύμμαχο την εικόνα του Μουντιάλ το ίδιο θα κάνει και με τον Μανωλά. Ο παίκτης που δέχεται πρόταση από αυτόν και πιστεύει στον εαυτό του, δεν κοιτά τους πενήντα δανεικούς που καταστράφηκε η καριέρα τους, αλλά τους δύο που έκαναν ή θα κάνουν μεγάλη μεταγραφή.
Στον ΠΑΟΚ έχουμε ρίξει τον πήχη. Λειτουργούμε ως ηττημένοι σε όλα τα επίπεδα. Χάσαμε ποδοσφαιρικά, μας εξαθλίωσαν παρασκηνιακά τα λαμόγια και τώρα ο πήχης πέφτει σε βαθμό τέτοιο που πρέπει να συμβιβαστούμε με τη μοίρα μας. Η πιο μεγάλη μας ελπίδα δεν είναι εσωτερική, αλλά η υπόθεση Κορέα. Όλα τα άλλα, είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Πάμε στα της καθημερινότητας. Σήμερα είχα εικόνα του Μακ, είναι σαφές πως είναι καλός παίκτης, έκανε και τα δύο γκολ του διπλού. Καμιά φορά σε επίπεδο ψυχολογίας καλό είναι αυτό για ένα παιδί που ξεκίνησε την καριέρα του με μεγάλες προοπτικές αλλά έχασε τον δρόμο για την ποδοσφαιρική του Ιθάκη.
Σε παίκτες σαν τον Μακ, η αναζήτηση της Ιθάκης και το να την βρει σε καλή ηλικία, μπορεί να αλλάξει το στάτους της καριέρας του. Συνέβη με τον Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ, συνέβη και με άλλες περιπτώσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Απλά, υπάρχει και ευθύνη του ΠΑΟΚ που πρέπει να τον εντάξει σε ένα αξιοπρεπές σύνολο.
Ήρθε ο Μακ, περιμένουμε να δούμε πότε θα ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά του Φακούντο Περέιρα, ήρθαν οι τέσσερις διεθνείς, έχει μπει και ο Ιτάνζ. Από αύριο σιγά – σιγά ο ΠΑΟΚ θα θυμίζει κανονική ομάδα και όχι Κ20.
Και μέσα από αυτή την αλλαγή, το γκρουπ της ομάδας θα αποκτήσει και άλλο επίπεδο στη λειτουργία της γιατί μέχρι τώρα ο προπονητής αναγκαζόταν να καλύψει τα όποια κενά άφησε η ακαδημία της ομάδας.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: