Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Απαραίτητος ένας Αργεντίνος!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta την πολυτιμότητα της παρουσίας ενός καλού Αργεντίνου άσου στην ερυθρόλευκη ενδεκάδα.
Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός στο δεύτερο φιλικό του, με την Ντινάμο Κιέβου, ήταν αρκετά καλύτερος από το πρώτο φιλικό του, με τη ρώσικη Κράσνονταρ. Εξίσου αλήθεια, όμως, είναι ότι οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να φτάσουν πιο εύκολα στη νίκη, πολύ απλά γιατί είχαν καλύτερες ευκαιρίες.
Κι όμως σαν ομάδα η Ντινάμο δεν ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Τη διαφορά την έκαναν δύο παίκτες-ο Μποκανί κι ο Γιαρμολένκο ήταν αυτοί που έκαναν την Ντινάμο να απειλεί περισσότερο κι έτσι να δείχνει καλύτερη. Ο Μποκανί  ήταν ένας σέντερ φορ-ταύρος κι ο Γιαρμολένκο πλευροκοπούσε συνεχώς την ερυθρόλευκη άμυνα από το αριστερό της άκρο. Να προσέξουμε ότι ο Ολυμπιακός περιμένει να κλείσει τις μεταγραφές του ακριβώς με δύο ποδοσφαιριστές στις θέσεις των Μποκανί και Γιαρμολένκο-για να κάνουν και στη δική του ομάδα τη διαφορά.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξέρουν ότι θέλουν κι άλλη μετάγγιση ποιότητας στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού τους κι έτσι κινούνται για κυνηγούς, που θα έχουν αυτό που λέμε «το κάτι παραπάνω», όπως φαίνεται κι από τα ονόματα που προκύπτουν στο ρεπορτάζ. Απλώς στα δύο φιλικά επιβεβαίωσαν όσα ήξεραν για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς η ομάδα δεν ήταν τόσο επικίνδυνη μπροστά όσο θα έπρεπε.
Όπως επιβεβαιώθηκε και κάτι άλλο: μοιάζει απαραίτητη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού η παρουσία ενός εκ των δύο Αργεντίνων βιρτουόζων άσων του, του Τσόρι η, του Σαβιόλα. Αποδείχθηκε και στο ημίχρονο που έπαιξε ο πρώτος με τους Ρώσους και στο ημίχρονο που έπαιξε ο δεύτερος με τους Ουκρανούς. Ο Τσόρι πήρε πάνω του την ομάδα με το που μπήκε και της έδωσε άλλο χρώμα. Κι ο Σαβιόλα έβαλε αυτές τις πινελιές ποιότητας που λείπουν. Πράγματι δεν είχε πολλές στιγμές ο «κοντός», αλλά αυτές οι τέσσερις-πέντε ενέργειες που έκανε, ομόρφυναν το παιχνίδι του Ολυμπιακού.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μίτσελ στις δηλώσεις του μετά και τα δύο πρώτα φιλικά, είπε ότι η ομάδα του άρεσε περισσότερο στα β΄ημίχρονα-σε αυτά έπαιξαν ο Τσόρι κι ο Σαβιόλα. Παρεμπιπτόντως, ο δεύτερος είχε αγωνιστεί και στο πρώτο φιλικό, με την Κράσνονταρ, στο α΄ημίχρονο, αλλά χωρίς να ανεβάσει πολύ τις στροφές του.
Όλα δείχνουν ότι ο Μίτσελ και φέτος θα στηριχθεί πολύ στους δύο Αργεντίνους, προσπαθώντας να κατανείμει έτσι τον χρόνο της συμμετοχής τους, ώστε να παίρνει κι από τον Τσόρι κι από τον Σαβιόλα όσα περισσότερα μπορεί σε αυτό το ρόλο του μεσοεπιθετικού, πίσω δηλαδή από το σέντερ φορ. Κι ενδεχομένως κάποιες φορές τους βάλει πάλι και τους δύο στην ενδεκάδα, είτε με τον Σαβιόλα φορ και τον Τσόρι μεσοκυνηγό, είτε με τον Σαβιόλα μεσοκυνηγό και τον Τσόρι πιο πίσω, όπως είχε κάνει και στην περασμένη σεζόν. Οι Αργεντίνοι δίνουν άλλη ποιότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Όπως είχε κάνει προηγούμενα χρόνια κι ο άλλος κοντός συμπατριώτης τους, ο Ιμπαγάσα…
Ίσως δε με την παρουσία και του Κασάμι στον άξονα, εξελιχθούν σε ακόμη πιο πολύτιμα εργαλεία ο Τσόρι με το Σαβιόλα, καθότι ο Ελβετός έχει και το δημιουργικό στοιχείο στο παιχνίδι του, άρα μπορεί οι Αργεντίνοι να αφοσιωθούν και λίγο περισσότερο στο εκτελεστικό κομμάτι…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: