Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Έκανε τον… Ανρί!! (video)

Ένα πανομοιότυπο γκολ με αυτό του Τιερί Ανρί με την Άρσεναλ κόντρα στη Μαν. Γιουνάιτεντ το 2000 πέτυχε ένας παίκτης στις ΗΠΑ.

Έκανε τον… Ανρί (video)
Κανένας δεν θέλει τις κακές αντιγραφές. Όμως όταν το αντίγραφο είναι το ίδιο εντυπωσιακό όσο το πρωτότυπο, τότε η απομίμηση συγχωρείται…

Ο Τζέιμς Μέρφι του Μίσιγκαν πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα απέναντι στο Οχάιο με έναν τρόπο-καρμπόν εκείνου που είχε σκοράρει ο Τιερί Ανρί απέναντι στη Μαν. Γιουνάιτεντ το 2000.

Δείτε την πιστή αντιγραφή…



… και θυμηθείτε το «πρωτότυπο»


Πηγή: sport-fm.gr

Προ των πυλών ο Αναστασιάδης!!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, θα είναι όπως όλα δείχνουν, ο νέος προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης αναμένονται ανακοινώσεις.

Προ των πυλών ο Αναστασιάδης
Από την Δευτέρα, ο Αλέκος Βοσνιάδης αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης, αφού υπέβαλε την παραίτησή του. Όπως όλα δείχνουν, ο Άγγελος Αναστασιάδης θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον έμπειρο τεχνικό.

Τα ονόματα που έκαναν την εμφάνισή τους ήταν αρκετά, από την στιγμή που υπήρξε το «διαζύγιο» με τον Αλέκο Βοσνιάδη. Τα ονόματα των Νίκου Νιόπλια, Παύλου Δερμιτζάκη και Άγγελου Αναστασιάδη, ήταν τα πρώτα και αυτά που βρίσκονταν ψηλότερα.

Όπως όλα δείχνουν, όμως ο τελευταίος είναι αυτός που κερδίζει τη «μάχη» από τους άλλους δύο, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι την Τρίτη το βράδυ να υπάρξουν και ανακοινώσεις που θα δώσουν επίσημο χαρακτήρα στη συνεργασία των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές, έχουν ραντεβού το βράδυ της Τρίτης, για να ρυθμιστούν και οι λεπτομέρειες, αφού η ταύτιση απόψεων είναι δεδομένη.Πηγή: sport-fm.gr

Ο συγκλονιστικός επικήδειος για τον Αμερικάνο!!

Το κλίμα στην κηδεία του Γιώργου Αμερικάνου ήταν ήδη φορτισμένο. Η συγκίνηση κορυφώθηκε ωστόσο στην οικογένεια της ΑΕΚ, όταν ο Χρήστος Ζούπας εκφώνησε ένα μικρό επικήδειο για τον παλιό συναθλητή του.

Ο συγκλονιστικός επικήδειος για τον Αμερικάνο
Η οικογένεια της ΑΕΚ είναι βυθισμένη από τα ξημερώματα της Δευτέρας στο πένθος.

Και δεν υπάρχουν λόγια για ν’ αποδώσουν ακριβώς πόσο μεγάλη απώλεια ήταν για ‘κείνη ο χαμός του Γιώργου Αμερικάνου.

Παρόλα αυτά, ο συναθλητής, φίλος του και γνωστός επιστήμονας, Χρήστος Ζούπας βρήκε κάποια απ’ αυτά και εκφωνώντας τα -εν είδη επικηδείου- συγκλόνισε τους παρευρισκόμενους στο τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της «Ένωσης».


Αναλυτικά ο λόγος του Ζούπα

«Βρε φιλαράκο μου, που πας; Όλοι εμείς εδώ σε έχουμε ανάγκη. Θέλω να ξέρεις πως όλοι στέκονται σκυθρωποί, λυπημένοι, κλαμένοι, εδώ δίπλα σου. Κι ας ήξεραν το πρόβλημά σου, δεν μπορούν να συγκρατήσουν σήμερα τα δάκρυά τους.

Ένα φτωχό παιδί σαν κι εσένα, που ξεκίνησε απ’ τη Νίκαια, κατάφερε να κατακτήσει την Ευρώπη χάρη στη θέληση, το πάθος, το ταλέντο. Έγινες ο μπροστάρης μας, ο αρχηγός μας, ο Παγκόσμιος. Όλοι οι νέοι πρέπει να μάθουν ότι είσαι παράδειγμα προς μίμηση. Όλη η ΑΕΚ που αγάπησες, και ας σε πλήγωσε κάποιες φορές, είναι εδώ.

Εκεί που πας, ετοίμασε τις μπασκέτες, μαζί με τον Κολοκυθά, τον Χρηστέα και τους άλλους. Έχε γεια, έχε γεια, παγκόσμιε»
.

«Συμφώνησε το 68.5% των πιστωτών»

12883_main
Ο νομικός του Άρη Σπύρος Χριστοφορίδης φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για την νέα διοίκηση της ΠΑΕ Άρης.
Αναλυτική τα όσα είπε:
«Να διευκρινίσουμε ότι δεν έχουμε διοίκηση ειρηνοδικείου αλλά έχουμε προσωρινή διαταγή από τότε που εξελέγη  ουσιαστικά από την κοινωνία μελών με λαϊκή επιταγή το σχήμα Ηλιάδη, το ειρηνοδικείο έδωσε προσωρινή διαταγή, ανεβλήθη μια φορά η εκδίκαση της υποθέσεως και δικάστηκε σήμερα, διατηρήθηκε η προσωρινή διαταγή και περιμένουμε τον διορισμό προσωρινής διοικήσεως πάνω-κάτω στον μήνα. Η διοίκηση μπορεί να λειτουργεί όπως τώρα, με το πρακτικό αναβολής που θα λάβουμε πιθανός αύριο με το οποίο προκύπτει ότι σήμερα μετά το πέρας της διαδικασίας αποφασίστηκε η διατήρηση, έστω με αυτές τις δυο αλλαγές, της προσωρινής διαταγής, οπότε η διοίκηση συνεχίζει να λειτουργεί».
 Για τις δυο αλλαγές στο συμβούλιο: «Η μια αλλαγη  του ερασιτέχνη ήταν αναμενόμενη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει».
Για το άρθρο 99: «Είμαστε σε προετοιμασία, η αναμονή συνοδεύεται από την απαιτούμενη προετοιμασία. Ελπίζουμε να γίνουν κάποιες συμφωνίες ακόμα που θα αυξήσουν το ποσοστό μας μέχρι την ημέρα της δίκης, οι συμφωνίες που έγιναν και προϋποθέτουν δόσεις που έπρεπε να τηρηθούν μέχρι και σήμερα, τηρούνται. Το 68.5% των πιστωτών έχουν συμφωνήσει και χρειάζεται 60%. Είμαστε δηλαδή υπερκαλυμμένοι και όσο παραπάνω θα είναι κέρδος για μας».
Πηγή: arenafm.gr

«Ο καλύτερος τεχνικός…»

aris
Για την συνάντηση των παλαιμάχων του Άρη με τον 72χρονο πλέον πρώην προπονητή της ομάδας, Τάις Λίμπρεχτς, μίλησε στον Arena 89,4 o τότε διευθυντής της ΠΑΕ Γιώργος Νάτσιος.
Aναλυτικά είπε:
«Ήταν μία βραδιά όπου μετά από πάρα πολλά χρόνια βρέθηκε πάλι με παλιούς παίκτες και μπορώ να σας πω ότι στο πρόσωπο του αναγνωρίσαμε τον καλύτερο προπονητή που πέρασε από τον Άρη. Απλώς ήταν μία γρήγορη, βιαστική σύναξη με δύο τρία τηλέφωνα και δεν κατάφεραν να είναι πολλά άτομα.  Ήμουν πολύ κοντά του γιατί πηγαίναμε τρώγαμε μαζί και ίσως να ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που τον ξενάγησε στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον την πρώτη χρονιά» για να προσθέσει: «Διαβάζει και τα μιλάει σωστά τα ελληνικά. Με σωστή γραμματική και χωρίς συντακτικά λάθη όπως κάποιοι άλλοι που είναι στην Ελλάδα ακόμη και 30 χρόνια. Θυμήθηκαν παλιές ιστορίες και στιγμιότυπα που συνέβησαν σε κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Πάντως έδωσαν υπόσχεση ότι θα γίνει μια ποιο καλή συνεννόηση την επόμενη φορά, και θα είναι πιο πολλοί παίκτες γιατί όλοι είχαν πολύ καλές αναμνήσεις» για να προσθέσει σχετικά με την εμφάνιση του Λίμπρεχτες: «Τα χρόνια φαίνεται ότι πέρασαν αλλά είναι άψογος και αυτός και η σύζυγος του. Δείχνει ότι στα κιλά τουλάχιστον είναι ακριβώς όπως όταν ήρθε. Θυμάται με αγάπη με την Ελλάδα την Θεσσαλονίκη και τις πρώτες του αναμνήσεις από τον Άρη. Αν καθόταν δύο τρία χρόνια ακόμη ο Άρης ίσως είχε άλλη εξέλιξη».
Αναφορικά με το τι είπε ο Λίμπρεχτες:
«Είπε γενικά πράγματα πάνω στη φιλοσοφία της δουλειάς. Ότι θέλει πολύ δουλειά, ότι ο προπονητής πρέπει να δείχνει στον παίκτη ποιο είναι το σωστό και όχι να του λέει, τι ήταν αυτό. Ο Λίμπρεχτες πάντα μία ώρα πριν την προπόνηση έπαιρνε έναν βασικό τερματοφύλακα και έναν από τους πιτσιρικάδες, και τους έκανε ατομική προπόνηση. Αμέσως μετά τους έδιωχνε γιατί ήταν πάντα τόσο κουρασμένοι, και κρατούσε τους άλλους. Ενώ μετά θυμηθήκαν τι ιδρώτα έριξαν».
Ο Λίμπρεχτς θυμήθηκε ότι έκανε στον Αλέκο Κατσιαούνη σε κάθε προπόνηση δέκα σουτ και χαριτολογώντας του είπε: «Από τα δέκα σουτ, τα εννιά ήταν γκολ…»
«Είχε φοβερά ευθύβολο και δυνατό σουτ. Και άρχισε να σουτάρει την μία μετά την άλλη. Είναι αλήθεια ότι τα σουτ του ήταν τόσο δυνατά που απλά ο Αλέκος έπεφτε χωρίς να μπορεί να τα αποκρούσει, Ενώ του έλεγε  πως πρέπει να είναι κάθε στιγμή η θέση του κάτω από τα δοκάρια».
Ενώ τέλος ο Γιώργος Νάτσιος θυμήθηκε το περιστατικό χάρη στο οποίο έγινε διερμηνέας του Ολλανδού:
«Εγώ δεν είχα ποτέ σχέση με την προπονητική και είναι αξιοσημείωτο ότι μου λέει μία φορά θέλω να μιλήσω στους παίκτες. Είχε έναν διερμηνέα που ήξερε να μεταφράζει καλά, αλλά δεν ήξερε ποδόσφαιρο και εκείνη την μέρα έλειπε. Του λέω μίλα αύριο που θα επιστρέψει ο διερμηνέας αλλά ο ίδιος επέμεινε και έλεγε όχι πρέπει σήμερα. Μπαίνουμε μέσα, εγώ πρώτη φορά ενώπιον των ποδοσφαιριστών, μιλάει αυτός-εξηγώ εγώ, αυτός πάει στα γραφεία και λέει, από αύριο αυτός θα είναι ο διερμηνέας μου. Αυτό το έκανε γιατί φάνηκε στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών ότι αυτά που τους έλεγα τα καταλάβαιναν».
Πηγή: arenafm.gr

«Ήμουν τυχερός που έζησα»

temph
Ο Ηλίας Βλαχόπουλος που ήταν στο πούλμαν που μετέφερε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από τα Τέμπη, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου Κορδελιού, μίλησε στον Arena 89,4 σχετικά με το μνημόσυνο που θα γίνει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στα Τέμπη. Θυμίζετε ότι το δυστύχημα έγινε μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Αναλυτικά είπε σχετικά με το αν δώσουν το παρών οι τωρινοί παίκτες του ΠΑΟΚ:
«Όσοι είναι εδώ και δεν έχουν πάει με τις Εθνικές θα είναι εδώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει αν έρθει ο μεγαλομέτοχος. Μακάρι να έρθει αλλά δεν ξέρω αν είναι εδώ» και συνέχισε περιγράφοντας την ατμόσφαιρα στην Τούμπα την προηγούμενη αγωνιστική όπου τίμησαν την μνήμη των αδικοχαμένων οπαδών:
«Ήταν συγκλονιστική η ατμόσφαιρα. Έκανε πολύ καλή παρουσίαση και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πρώτη φορά έγινε κάτι τόσο καλό από την ΠΑΕ. Βοήθησε που ήταν γεμάτο το γήπεδο γιατί είναι εντελώς διαφορετικά όταν έχει πολύ κόσμο. Πιστεύω να έρθει ο κόσμος και στα Τέμπη όπως κάνει κάθε χρόνο».
Στην συνέχεια περιέγραψε την σκηνή του δυστυχήματος :
«Και εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω όταν πέφταμε. Ξύπνησα μέσα σε σκόνη, δεν βλέπαμε τίποτα ενώ η κατάσταση ήταν τραγική με φωνές δεξιά και αριστερά. Η ώρα ήταν πέντε παρά τέταρτο τα ξημερώματα και μέσα στα σκοτάδια δεν βλέπαμε τίποτα. Εγώ κοιμόμουν όπως και όλο το πούλμαν  γιατί έπρεπε να πάμε για δουλειές την επόμενη μέρα και ξύπνησα από τις τούμπες. Εκεί πέρα που καθόμουν είχε ανοίξει η λαμαρίνα από το λεωφορείο και βγήκα από εκεί. Ήμουν από τους τυχερούς γιατί εκεί που καθόμουν ήμουν στο τραπεζάκι, αν καθόμουν σε καρέκλα θα με είχε κόψει η λαμαρίνα. Τα παιδιά που σκοτωθήκαν ήταν στο πάνω μέρος εκτός από τον  Δημήτρη Ανδρεαδάκη που ήταν πίσω από έναν οδηγό. Και ο Τσολακίδης πάνω ήταν που του κόπηκε το πόδι. Όσα χρόνια και αν περάσουν δεν μπορείς να το ξεχάσεις. Είμαστε τυχεροί γιατί το ατύχημα έγινε πριν τους γκρεμούς. Αν γινόταν στους γκρεμούς ένα χιλιόμετρο πιο μετά, θα ήμασταν όλοι νεκροί. Είχα χτυπήσει στο κεφάλι και στο χέρι αλλά δεν είχα πάθει κάτι σοβαρό. Εμάς που ήμασταν καλά μας φόρτωσαν στα λεωφορεία που ερχόντουσαν και γυρίσαμε στον σύνδεσμο γιατί γινόταν ένας πανικός. Όλα  τα κανάλια αυτό έπαιζαν από το πρωί. Ας ελπίσουμε να μην γίνει ξανά σε κανέναν άνθρωπο και σε κανέναν οπαδό».
Τέλος αναφέρθηκε στις εκδρομές που διοργανώνουν οι οπαδοί:
«Υπήρχαν εκδρομές που δεν κάναμε στάση. Ούτε για νερό που λέει ο λόγος. Δεν άφηνε η Αστυνομία να σταματήσουμε. Σε κάθε μέρος είχε περιπολικό. Από όπου και αν περνούσαμε έκλειναν τα μαγαζιά, δεν μας αφήναν να κατέβουμε.  Εμάς δεν μας αφήνουν πουθενά. Ξεκινάς από εδώ δηλαδή και λες θα κατέβω στην Αθήνα. Περνάμε νερά από εδώ».
Πηγή: arenafm.gr

Τελευταίο αντίο σε Αμερικάνο!

amerikanos
Μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση συγγενείς, φίλοι και πολλές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο αποχαιρέτησαν την Τρίτη (8/10) τον Γιώργο Αμερικάνο, η κηδεία του οποίου έγινε στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.
Πολλές από τις μεγάλες μορφές ολόκληρης της οικογένειας της ΑΕΚ είπαν το ύστατο «χαίρε» στον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα, που αποτέλεσε εμβληματική παρουσία για την Ένωση και κατ΄επέκτασιν για το ελληνικό μπάσκετ.
Παρόντες ήταν οι Μανωλάς, Νεστορίδης, Πανταζής, Σιμυγδαλάς, Κοτσάτος, Ποδάρας, Πάντζας, Ανατολιωτάκης, Σταματιάδης, Καραφέσκος, Κακιούζης και Χατζής.
Το «παρών» έδωσαν επίσης ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ στεφάνια απέστειλαν η ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Γιώργος Τρόντζος, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Χατζής, ο Αδαμίδης, η ΕΟΚ, η ΚΑΕ Ηλυσιακός, ο σύνδεσμoς Ελλήνων προπονητών. ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Νίκος Γκάλης, ο Ιωνικός Ν.Φ, όπως επίσης και η οικογένεια Ψωμιάδη.
Πηγή: arenafm.gr

«Σε καλό δρόμο Σαρικόπουλος και Χαντ»

aris
Ο Ιωσήφ Γαβριηλίδης χειρούργος-ορθοπεδικός που ανήκει στο ιατρικό τιμ του μπασκετικού Άρη, μίλησε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε στα τελευταία θέματα που αφορούν τους παίκτες των «κιτρινόμαυρων». Ακόμη αναφέρθηκε και στους Σαρικόπουλο και Χαντ που απουσιάζουν εδώ και καιρό όντας τραυματίες.
Στην αρχή είπε:
«Η ομάδα έβγαλε μία πολύ επίπονη προετοιμασία. Στην οποία ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα παρά μόνο όσα βγάζει μία προετοιμασία. Οι παίκτες είναι κουρασμένοι που είναι φυσιολογικό γιατί ο στόχος είναι να είναι έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Ο Ασημακόπουλος δεν έχει κάτι σοβαρό, είναι ένας μυϊκός σπασμός. Και γενικά αν εξαιρέσουμε τους δύο παίκτες (Σαρικόπουλος, Χαντ), δεν έχουμε κάτι σημαντικό που να μας απασχολεί σχετικά με την συμμετοχή κάποιου παίκτη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ» για να προσθέσει:
«Η ιατρική παρακολούθηση είναι καθημερινή και συνεχής, και ο κύριος Αγγέλου δίνει μεγάλο βάρος. Δουλεύει πάρα πολύ σε συνεργασία με το ιατρικό τιμ και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουμε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα μετά την προετοιμασία»
Για τον Ζήση Σαρικόπουλο είπε:
«Είχε υποβληθεί σε επέμβαση με το τέλος της περσινής χρονιάς. Έκανε αποκατάσταση όλο το καλοκαίρι και ιατρικά θεωρείται καλά. Ήδη συμμετέχει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Είναι θέμα του κόουτς να τον βάλει. Είναι στο τελευταίο στάδιο της αποκατάστασης. Ο παίκτης έκανε μεγάλη προσπάθεια και μυϊκά είναι σε καλό στάδιο. Δούλεψε με τον γυμναστή και στον τελευταίο έλεγχο όλα έδειξαν ότι είναι καλά. Από εκεί και πέρα όταν κρίνει ο προπονητής ότι είναι έτοιμος και αγωνιστικά, θα αγωνιστεί»
Για τον Χαντ:
«Έκανε μία επέμβαση που ήταν μεγαλύτερης βαρύτητας . Η αποθεραπεία θέλει περισσότερο χρόνο .Κάθε μέρα είναι και καλύτερα . Στο έλεγχο που κάναμε έχει σημάδια βελτίωσης . Αρχίσει να πατάει στο γήπεδο. Ακριβή πρόβλεψη θα μπορούμε να κάνουμε μέσα στον τρέχοντα μήνα. Και ο Χάντ είναι σε καλό δρόμο και έχει δείξει μεγάλη βελτίωση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Πιστεύω μέχρι τα τέλη του μήνα θα μπορούμε να πούμε πότε θα επανέλθει. Για τέσσερις μήνες κάνει ειδικά προγράμματα  αποκατάστασης άρα χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει»
Πηγή: arenafm.gr

Προσφορά χορηγού του ΠΑΟΚ σε φιλάθλους!

prime
Η εταιρία “Prime Insurance” που αποτελεί έναν από τους μεγάλους χορηγούς της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ενημέρωσε τους φιλάθλους του “δικεφάλου” πως όσοι προσέλθουν αύριο στο γήπεδο θα γίνουν αποδέκτες σημαντικής προσφοράς από αυτή.
Λεπτομέρειες στην παρακάτω  ανακοίνωση:
Μαζί με το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, έρχεται και η πρώτη μεγάλη προσφορά της Prime Insurance, του μεγάλου χορηγού της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, προς όλους τους φιλάθλους της ομάδας. Η Prime Insurance δίνει την δυνατότητα σε όλους τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα ΠΑΟΚ – Άρης να έχουν προνομιακές τιμές και σημαντικές εκπτώσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα.
Ολοι όσοι παρακολουθήσουν τον αγώνα ΠΑΟΚ – Άρης, όπως και οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, με το απόκομμα του εισιτηρίου τους, έχουν έκπτωση 15% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, της κατοικίας και της υγείας τους.
Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙΤΕ.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να απευθυνθείτε στους ανθρώπους της Prime Insurance στην είσοδο ή επισκεφθείτε τα γραφεία της Prime Insurance με το απόκομμά σας, στην οδό Τσιμισκή 17.

Κατσιαούνης στο Metropolis για Λίμπρεχτς και Άρη!!

Ένας από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Άρη που έδωσε το παρών στη χθεσινοβραδινή συνάντηση με τον Τάις Λίμπρεχτς, ο Αλέκος Κατσιαούνης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis προκειμένου να αναφερθεί στο… παρασκήνιο της συνάντησης, ενώ επί της ευκαιρίας, δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για την κατάσταση που επικρατεί στους «κίτρινους».

Μιλώντας αρχικά για τη συνάντηση με τον Ολλανδό τεχνικό επεσήμανε: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να γυρίσουμε σε πανέμορφες αναμνήσεις και να θυμηθούμε πολύ όμορφες στιγμές. Όταν είχε έρθει στην Ελλάδα και τον Άρη, οι περισσότεροι ήμασταν σε πολύ μικρή ηλικία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά χαρισματικό άνθρωπο που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου. Δυστυχώς τη συνάντηση δεν μπορέσαμε να την οργανώσουμε τόσο όσο θα θέλαμε, αλλά και μόνο που τον απολαύσαμε, ήταν πολύ καλό για μας. Δώσαμε πάντως μια υπόσχεση. Του χρόνου που θα ξαναβρεθεί στη Θεσσαλονίκη, θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε ένα τουρνουά με τη συμμετοχή βετεράνων από Άρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή, τις ομάδες δηλαδή τις οποίες προπόνησε ο Λίμπρεχτς».

Στη συνέχεια, ο βετεράνος τερματοφύλακας, σχολίασε και την κατάσταση του Άρη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το διπλό στη Νέα Σμύρνη, ήταν μια τεράστια ανάσα, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Βέβαια η αλήθεια είναι πως όταν προσπαθείς και παλεύεις, κάποια στιγμή, το ποδόσφαιρο θα σε επιβραβεύσει, όπως συνέβη και με τον Άρη. Ο Μιλίνκοβιτς, δείχνει ότι ψάχνεται και προβληματίζεται ιδιαίτερα, δίνει ευκαιρίες σε πολλούς ποδοσφαιριστές και έχω την εντύπωση ότι αποκτά χημεία για την ομάδα, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό» ενώ κληθείς να μιλήσει περισσότερο για τον Σέρβο προπονητή, προσέθεσε: «Μαθαίνω πως έχει αριστεύσει στο ψυχολογικό κομμάτι, οι παίκτες αισθάνονται σιγουριά και έχουν εμπιστοσύνη στον προπονητή τους, πράγμα που ασφαλώς βγαίνει στο γήπεδο. Ο Μιλίνκοβιτς φαίνεται πολύ σοβαρός σε πολύ δύσκολες συνθήκες, βγήκε άλλωστε μπροστά σε δύσκολη εποχή και τόλμησε να αναλάβει την ομάδα. Ο Άρης ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, αλλά σε σύντομο διάστημα, κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη διοικητική κατάσταση, υπογράμμισε: «Η ομάδα δείχνει οργανωμένη ως επί το πλείστον λόγω της υπαγωγής στο άρθρο 99. Αν ο Άρης καταφέρει και εξυγιανθεί, τότε ο Άρης θα βρει την απαραίτητη υγεία και σταδιακά, θα αποκτήσει ξανά την οντότητα που του αρμόζει».Πηγή: metrosport.gr

Θόδωρος Παπαδόπουλος: Και εμείς θέλουμε την επένδυση Σαββίδη στην Θέρμη!

Στο αθλητικό Μετρόπολις μίλησε ο δήμαρχος Θέρμης ο Θόδωρος Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε στην σημερινή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (Ζαγοράκη, Ιωσηφίδη και Ποικιλίδη) για την έκταση στην οποία ο Ιβάν Σαββίδης προτίθεται να επενδύσει 25.000.000 ευρώ για να δημιουργήσει ένα άρτιο αθλητικό κέντρο. Σχολίασε παράλληλα και την ανακοίνωση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ που έκανε λόγο για καθυστερήσεις λόγω της γραφειοκρατίας. "Είχαμε μια συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ για να συζητήσουμε την διαδικασία. Ξέρω πολύ καλά πως ο Σαββίδης βιάζεται και θέλει να υλοποιήσει την υπόσχεση που έχει δώσει και δημόσια για την δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου. Εμείς πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες της νομιμότητας και της διαφάνειας. Πρόκειται για δημόσιο διαγωνισμό μην το ξεχνάτε. Εμείς ετοιμάσαμε την προκήρυξη για τον δημόσιο διαγωνισμό, την στείλαμε και στην Περιφέρεια για να εξετάσει αυτό το προσχέδιο της προκήρυξης και να μας δώσει το πράσινο φως. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία ενός κολυμβητηρίου για χρήση των δημοτών της Θέρμης. Εφόσον η Περιφέρεια μας γυρίσει το προσχέδιο της προκήρυξης, θέλουμε μια εβδομάδα για να περάσουμε το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο. Μετά το μπαλάκι πάει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ γιατί αυτή θα πρέπει να τρέξεις τις άδειες οικοδόμησης και εμείς από την πλευρά μας θα μας βοηθήσουμε. Για τον Δήμο μας αυτή η επένδυση σημαίνει πολλά για το Δήμο και το πιο σημαντικό είναι η απασχόληση εργατικού δυναμικού γιατί και εμείς έχουμε πρόβλημα με την ανεργία". Συνεχίζοντας μίλησε για τα σχέδια του Σαββίδη; "Είναι μια μεγάλη επένδυση. Πέρα από το ότι προσφέρει στην ομάδα ένα τεράστιο προπονητικό κέντρο, θα έχει και επιχειρηματικά οφέλη γιατί θα μπορεί να φιλοξενήσει τον χειμώνα για προετοιμασία ομάδες από χώρες όπου τα πρωταθλήματα διακόπτονται"
Για τον διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί: "Θα αφορά τη μίσθωση του χώρου και την κατασκευή ενός κολυμβητηρίου που θα κατασκευάσει ο επενδυτής και θα το παραδώσει στον Δήμο για χρήση"
Για το αν μπορεί να "χτυπήσει" τον διαγωνισμό και άλλος επενδυτής: "Εσείς τι λέτε; Υπάρχουν πολλοί επενδυτές σαν τον Σαββίδη που είναι διατεθειμένοι για μια τέτοια επένδυση; Εγώ δεν ξέρω και μακάρι να υπάρξουν γιατί έχουμε δόξα τον Θεό πολλούς χώρους στην Θέρμη αν θέλουν να επενδύσουν..."Πηγή: metrosport.gr

Αυτή είναι η νέα 7μελής διοίκηση της ΠΑΕ Άρης!!

Δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις για τον ορισμό τακτικής διοίκησης στην ΠΑΕ Άρης. Στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης η διοίκηση της του Δημήτρη Ηλιάδη για να γίνει από προσωρινή, τακτική.

Την ΚΜΑ και τον ΑΣ εκπροσώπησε ο Χρήστος Γρόλλιος και την ΠΑΕ ο Σπύρος Χριστοφορίδης. Το νέο συμβούλιο θα είναι και πάλι επταμελές, με δυο αλλαγές.

Στη θέση του Μάριου Ευθυμιόπουλου τοποθετείται ο Γιώργος Παπαδόπουλος και σε αυτή του Φώτη Τσιφωντίδη, ο Κώστας Ελευθεριάδης, ως εκπρόσωπος του ερασιτέχνη στην ΠΑΕ.

Βάσει της διαδικασίας η νέα διοίκηση προτάθηκε να έχει εξάμηνη διάρκεια, με «φάρο» την διαδικασία του άρθρου 99, η εκδίκαση του οποίου θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου.

Τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης είναι οι: Δημήτρης Ηλιάδης, Κώστας Ευθυμιάδης, Πόλυς Γκουρλάκης, Σταύρος Ζαχαρέλης και Θανάσης Αθανασιάδης. Πηγή: metrosport.gr

Ο ΠΑΟΚ με αριθμούς!

Τα μαθηματικά, λένε, είναι η μητέρα των επιστημών… Για τους αριθμολάγνους όμως η στατιστική είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος παραμόρφωσης της πραγματικότητας, ή ακόμη και ένας εύκολος τρόπος να πουν ψέμματα. Οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα για τα γεγονότα που περιγράφουν. Ένα στατιστικό στοιχείο όμως στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να καταδείξει την ανωτερότητα ενός μονομάχου, αν απομονωθεί από τα υπόλοιπα.

Ο ΠΑΟΚ είχε την Κυριακή 18 τελικές προσπάθειες. Σε 63 ματς της Superleague αυτή ήταν η 4η καλύτερη επίδοση και μάλιστα σε αγώνα ντέρμπι. Περισσότερες τελικές σε ένα ματς έχει επιχειρήσει ο ΟΦΗ με 24 εναντίον του Αστέρα Τρίπολης (τα 15 σουτ εκτός περιοχής, 1-1 τελικό αποτέλεσμα), ο Ατρόμητος εναντίον του Εργοτέλη (2-2 τελικό αποτέλεσμα, 21 τελικές για τους Περιστεριώτες) και ο Αστέρας Τρίπολης εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα (3-3 τελικό, 19 τελικές για τον Αστέρα). Προφανώς λοιπόν και οι τελικές προσπάθειες δεν φέρνουν απαραίτητα τη νίκη αν δεν συνοδεύονται με καλό ποσοστό ευστοχίας, αλλά και με αντίστοιχα καλή άμυνα, δηλαδή με κακό ποσοστό ευστοχίας του αντιπάλου.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα έχει συνολικά 81 τελικές και έχει πετύχει 13 γκολ, δηλαδή ευστοχεί 1 στις 6 προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία. Οι αντίπαλοί του αντίστοιχα, ευστοχούν 1 στις 11 προσπάθειες κι έχουν πετύχει 6 γκολ σε 66 προσπάθειες προς την εστία του Χακόμπο.

Πρώτος στις τελικές προσπάθειες για τον Δικέφαλο είναι ο Μίροσλαβ Στοχ με 19 (πρώτος σκόρερ με 4 γκολ), ακολουθεί ο Στέφανος Αθανασιάδης με 16 και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 12. Πιο εύστοχος ποδοσφαιριστής είναι ο Βούκιτς με 1 γκολ σε 2 προσπάθειες που έχει επιχειρήσει και ακολουθεί με 1/4 ο Βίτορ(και 2 γκολ), 1/5 ο Στοχ, 1/6 ο Λούκας και ο Κίτσιου και 1/8 ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Ο ΠΑΟΚ έχει επιχειρήσει μέσα από την περιοχή 51 τελικές (33 σουτ, 18 κεφαλιές) και 30 εκτός περιοχής. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Αθανασιάδης έχει επιχειρήσει και τις 16 τελικές του προσπάθειες μέσα από την περιοχή (8 σουτ και 8 κεφαλιές), ενώ ο Στοχ δεν φοβήθηκε 12 φορές να δοκιμάσει το πόδι του από μακριά (από τις 19 του τελικές).

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ έχουν επιχειρήσει να σκοράρουν 36 φορές μέσα στην περιοχή του και 30 από μακριά. Χειρότερη επιθετική επίδοση για την ομάδα του Στέφενς είναι οι 6 τελικές (εναντίον Παναιτωλικού και Πλατανιά), ενώ αμυντικά δέχτηκε την μεγαλύτερη πίεση στο Αγρίνιο (15 τελικές για τον αντίπαλο), τη Βέροια (14) και στην Κρήτη (13 τελικές ο ΟΦΗ). Αντίθετα σχετικά ξεκούραστο απόγευμα είχαν οι αμυντικοί της ομάδας εναντίον της Ξάνθης στην πρεμιέρα, με τους Ακρίτες να επιχειρούν μόλις 2 σουτ από μακριά, αλλά και εναντίον του Πανιωνίου που είχε 6 μόλις τελικές.

Ως στατιστικό στοιχείο έχει ενδιαφέρον ασφαλώς, όμως από μόνο του δεν είναι ικανό να δικαιολογήσει την ισχύ μιας ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είναι 2ος στη βαθμολογία, με τη 2η καλύτερη επίθεση και την 4η καλύτερη άμυνα, παρότι είναι 5ος στις τελικές (Ολυμπιακός 105, Αστέρας 94, Ατρόμητος 93, ΟΦΗ 87). Πηγή: metrosport.gr

H νέα μπουτίκ στο "Παλατάκι"

Η νέα μπουτίκ της ομάδας ου ΠΑΟΚ στην Πυλαία άνοιξε σήμερα τις πύλες της και είναι έτοιμοι να υποδεχθεί τους φιλάθλους της ομάδας.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

"Από σήμερα ξεκίνησε και η λειτουργία της νέας μπουτίκ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena, από την οποία οι φίλαθλοι της ομάδας θα μπορούν να προμηθεύονται τα αυθεντικά προϊόντα του ΠΑΟΚ και φυσικά τη νέα φανέλα της ομάδας, αλλά τουλάχιστον όσον αφορά τον αυριανό αγώνα με τον Άρη, μόνο την λευκή εμφάνιση της εταιρίας PEAK, που είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής αθλητικού ιματισμού του ΠΑΟΚ.

Πολύ σύντομα και το αργότερο ως το τέλος του μήνα θα είναι διαθέσιμη και η νέα ασπρόμαυρη ριγέ φανέλα από την μπουτίκ που λειτουργεί στο «Παλατάκι», με τα αυθεντικά προϊόντα της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, αλλά και προϊόντα της εταιρίας PEAK, μεταξύ των οποίων και παπούτσια".

Κίνδυνος για Στοχ!!

Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σλοβάκος άσος; Γιατί έχει πέσει στα τελευταία παιχνίδια; Πώς πρέπει να τον βοηθήσουν στον ΠΑΟΚ; Ο sportdog αποκαλύπτει! - See more at: http://www.sportdog.gr/article/194182/kindynos-gia-stox#sthash.kuOf7jOb.dpuf
Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σλοβάκος άσος; Γιατί έχει πέσει στα τελευταία παιχνίδια; Πώς πρέπει να τον βοηθήσουν στον ΠΑΟΚ; Ο sportdog αποκαλύπτει! - See more at: http://www.sportdog.gr/article/194182/kindynos-gia-stox#sthash.kuOf7jOb.dpuf
Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σλοβάκος άσος; Γιατί έχει πέσει στα τελευταία παιχνίδια; Πώς πρέπει να τον βοηθήσουν στον ΠΑΟΚ; Ο sportdog αποκαλύπτει! - See more at: http://www.sportdog.gr/article/194182/kindynos-gia-stox#sthash.kuOf7jOb.dpuf
Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σλοβάκος άσος; Γιατί έχει πέσει στα τελευταία παιχνίδια; Πώς πρέπει να τον βοηθήσουν στον ΠΑΟΚ; Ο sportdog αποκαλύπτει!
Μεγάλη συζήτηση γίνεται στον ΠΑΟΚ για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Μίροσλαβ Στοχ. Ο Σλοβάκος έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στην αρχή με την ασπρόμαυρη φανέλα, αλλά στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζεται αγνώριστος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή γκρίνια γύρω από το όνομά του.
Υπάρχει, όμως, εξήγηση για το γεγονός ότι ο Στοχ δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα. Όπως λέει ο ίδιος ο παίκτης στο περιβάλλον του, νιώθει "μπουκωμένος" από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Από τον Αύγουστο μετράει δέκα 90λεπτα και ένα ματς που έπαιξε 72 λεπτά. Ο Σλοβάκος δεν έχει πάρει ανάσα και έχει ανάγκη από ξεκούραση, επειδή πέρυσι με τη Φενέρμπαχτσέ δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής και έχει ...ξεμάθει.
Ο Στοχ έβγαλε πέρυσι μια ...ξεκούραστη χρονιά στην Τουρκία με μόλις έξι 90λεπτα(!) σε συνολικά 32 παιχνίδια και στις τρεις διοργανώσεις. Μάλιστα, σε 19 ματς δεν έπαιξε πάνω από 61 λεπτά. Ο Σλοβάκος γινόταν αλλαγή στα περισσότερα παιχνίδια είτε λόγω απόδοσης, είτε λόγω κούρασης.
Οπότε, ο οργανισμός του δεν είναι συνηθισμένος σε σερί "γεμάτα" και διπλά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Ο Στέφενς χρησιμοποιεί ασταμάτητα τον Στοχ στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κι έτσι ο Σλοβάκος είναι λογικό να μην μπορεί να διατηρήσει τα ίδια υψηλά στάνταρ απόδοσης.
"Είμαι μπουκωμένος από τα συνεχόμενα 90λεπτα", λέει ο Στοχ στους δικούς του ανθρώπους απαντώντας στην γκρίνια για το γεγονός ότι στα τελευταία παιχνίδια δεν του βγαίνουν πράγματα μέσα στο γήπεδο. Η κούραση, μάλιστα, φέρνει και εκνευρισμό στον παίκτη κι αυτό φαίνεται στη διάρκεια αγώνα.
Το θέμα είναι ότι αυτό θα πρέπει ο παίκτης να το συζητήσει με τον προπονητή του. Δεν μπορεί, βεβαίως, να του πει να μην το βάζει να παίζει, αλλά τουλάχιστον μπορεί να γίνει μια καλύτερη διαχείριση από τον έμπειρο τεχνικό στην περίπτωση του Σλοβάκου που δεν είναι μαθημένος να παίζει συνεχόμενα 90λεπτα. Υπάρχει, άλλωστε, ο φόβος να κλατάρει στην πορεία και ο ΠΑΟΚ να αναγκαστεί χάσει τον σημαντικότερο παίκτη του στα κρίσιμα παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη.
Πηγή: sportdog.gr

Όχι νέες καθυστερήσεις!!

Συνάντηση με το Δήμο Θέρμης είχε αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στο θέμα της κατασκευής νέου προπονητικού κέντρου.

Όχι νέες καθυστερήσεις
Η αναβλητικότητα και οι γνωστές καθυστερήσεις του δημοσίου τομέα έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, που βλέπουν να προχωρούν με ρυθμούς… χελώνας οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου προπονητικού κέντρου στην περιοχή της Θέρμης.

Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ είχε την Τρίτη συνάντηση με το Δήμο, προκειμένου να πιέσει για την επιτάχυνση των διαδικασιών του έργου, που κοστολογείται στα 25 εκατ. ευρώ. Οι άνθρωποι του Δήμου δήλωσαν πως συναινούν στα σχέδια και έδωσαν διαβεβαιώσεις για την επίσπευση των εξελίξεων, τις οποίες δέχτηκε η αντιπροσωπεία του «Δικεφάλου του Βορρά» περιμένοντας πλέον έργα, ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και σύντομα να αποκτήσει η πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά και τα τμήματα υποδομής του συλλόγου το δικό τους σύγχρονο χώρο. Πηγή: sport-fm.gr

Άνετα στους «4» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός!!

Χωρίς να δυσκολευτεί ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε θέση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας στο Ρέθυμνο του ΑΓΟΡ με 83-52.

Άνετα στους «4» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός
Καθόλα εύκολο το απόγευμα του Παναθηναϊκού, στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρεθύμνου. Οι «πράσινοι», στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, νίκησαν χωρίς δυσκολία τον ΑΓΟΡ με 83-52, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους «4» της διοργάνωσης.

Το «τριφύλλι» είχε το πάνω χέρι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους παίκτες του Θανάση Γιαπλέ να ελπίζουν στο… θαύμα.

Κορυφαίοι για τους νικητές ο Διαμαντίδης και Γκιστ. Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Χαρτ και Γκάμπριελ.

O αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί στις 21 Δεκεμβρίου και θα είναι νοκ άουτ θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης όταν γίνουν γνωστές και οι άλλες τρεις ομάδες της τετράδας.

Το ματς



Οι γηπεδούχοι μπορεί να ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ και προηγήθηκαν με 4-0 όμως η αντίδραση ήταν άμεση από τους «πράσινους». Το «τριφύλλι» πάτησε γρήγορα… γκάζι και με επιμέρους 22-4 (8-22) όχι μόνο πήρε το προβάδισμα αλλά κατάφερε να «χτίσει» και διαφορά από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο (13-24). Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη διατήρησαν το πλεονέκτημα φτάνοντας ακόμα και στο +15 (19-34), όμως το Ρέθυμνο απάντησε με μπροστάρη τον Χαρτ. Ο ΑΓΟΡ έτρεξε επιμέρους 9-2 καταφέρνοντας να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους στο ημίχρονο (32-40).

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Έχοντας ως βάση την καλή άμυνα και περιορίζοντας το Ρέθυμνο στους εννέα πόντους στην τρίτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 23 πόντους (41-64) με την ολοκλήρωση των 30’. Δεκάλεπτο πειραματισμού το τελευταίο για τον Αργύρη Πεδουλάκη. Οι «πράσινοι» έχοντας κλειδώσει νίκη και πρόκριση έδωσαν την ευκαιρία στον προπονητή της ομάδας να δοκιμάσει διάφορα σχήματα, ενώ παράλληλα ενθουσίασαν τους θεατές με θεαματικά καρφώματα. Όσο για το τελικό σκορ; 52-83 στο +31 υπέρ του Παναθηναϊκού που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 13-24, 32-40, 41-64, 52-83Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΝ.ΚΙ: «Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο»

Ανακοίνωση – επιστολή στον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη του Παναθηναϊκού Κινήματος, με την οποία τονίζει ότι το γήπεδο της ομάδας πρέπει να είναι στη Λεωφόρο.

ΠΑΝ.ΚΙ: «Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο»
Σαν σήμερα το 1944, ο Αντώνης Βρεττός, διευθυντής του γυμναστηρίου του Παναθηναϊκού, υψώνει στο «Απόστολος Νικολαϊδης» την ελληνική σημαία. Ηταν η πρώτη φορά, επί κατοχής, που η γαλανόλευκη κυματίζει στον ουρανό της Αττικής.

Το Παναθηναϊκό Κίνημα, με αφορμή αυτή την επέτειο, εξέδωσε ανακοίνωση – επιστολή, με την οποία τονίζει στον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ότι οι «πράσινοι» πρέπει να μείνουν για πάντα στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Κινήματος:
«8 Οκτωβρίου 1944 και ώρα εβδόμη πρωινή. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό ναζιστική κατοχή. Ο διευθυντής του «Γυμναστηρίου του Παναθηναϊκού», Αντώνης Βρεττός, υψώνει στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το ύψιστο ελληνικό σύμβολο: την ελληνική σημαία. Είναι η πρώτη φορά που η γαλανόλευκη κυματίζει και πάλι στον Αττικό ουρανό. Είναι η πρώτη ένδειξη ότι η γερμανική κατοχή σύντομα θα λάβει τέλος. Και πράγματι, 4 ημέρες μετά (στις 12 Οκτωβρίου 1944) τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής αποχωρούν οριστικά από την πρωτεύουσα του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Μετά από την ηρωική του πράξη, ο Βρεττός στέλνει στον τότε δήμαρχο Αθηναίων μια επιστολή στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Δήμαρχε, λαμβάνω την τιμή να σας γνωστοποιήσω ότι υπό την ιδιότητά μου ως διευθυντού του Γυμναστηρίου του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου ύψωσα εν αυτώ σήμερον την 8ην Οκτωβρίου 1944 και ώραν 7ην π.μ. την Ελληνικήν Σημαίαν. Με βαθύτατην συγκίνησιν, Αξιότιμε Δήμαρχε σας αναφέρω τα ανωτέρω, με συγκίνησιν την οποίαν επαυξάνει το γεγονός ότι δια πρώτην φοράν υψούται η Ελληνική Σημαία εις την περιοχής της κυρίως πρωτευούσης»

Σήμερα, 69 χρόνια μετά, σαν Παναθηναϊκό Κίνημα αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε κι εμείς με τη σειρά μας στον σημερινό δήμαρχο της πόλης των Αθηνών και να του πούμε τα κάτωθι.

"Κύριε Δήμαρχε,
το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» αποτελεί εκτός από την ιστορική έδρα του μεγαλύτερου Συλλόγου της χώρας και ιστορικό μνημείο για κάθε Αθηναίο και κάθε Έλληνα. Σε αυτό το χώρο ανδρώθηκαν και γαλουχήθηκαν όχι μόνο μεγάλοι αθλητές, αλλά και σπουδαίοι Έλληνες που τίμησαν την πατρίδα μας είτε μέσω του αθλητισμού, είτε με την τεράστια κοινωνική προσφορά τους.

Ο χώρος αυτός αποτελεί σύμβολο για εκατομμύρια πολίτες της χώρας και της πόλης μας.
Κανείς λοιπόν περαστικός και εφήμερος «άρχοντας» αυτού του τόπου δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί την κυριότητά του και να κάνει σχέδια για απομάκρυνση του Συλλόγου από τις ρίζες του και την ιστορική του έδρα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα όποια επιχειρηματικά και εμπορικά συμφέροντα.

Καταλάβετε επιτέλους τι σημαίνει Παναθηναϊκός για την Αθήνα και πώς πρέπει να λειτουργεί ο δήμαρχος Αθηναίων απέναντι στον μεγαλύτερο Σύλλογο της πόλης και της χώρας. Το νέο σύγχρονο γήπεδο του Παναθηναϊκού Α.Ο, δεν μπορεί να κατασκευαστεί πουθενά αλλού πλην της φυσικής και ιστορικής του θέσης.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ – ΑΘΗΝΑ – ΕΛΛΑΔΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ».

Δερμιτζάκης φεύγει, Νιόπλιας το φαβορί!

Παρελθόν αποτελεί για τον ΟΦΗ ο Παύλος Δερμιτζάκης, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Μάνθος Πουλινάκης και του ανακοίνωσε το «διαζύγιό» τους και πλέον κοιτάζει προς Νιόπλια και Τσιώλη.

Δερμιτζάκης φεύγει, Νιόπλιας το φαβορί
Χωρίς τον Παύλο Δερμιτζάκη στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ ξημέρωσε η σημερινή ημέρα.

Μετά το 1-1 στην έδρα του Πανθρακικού ο 44χρονος προπονητής έμεινε στη Βόρεια Ελλάδα για να δει την οικογένειά του, όμως χθες του τηλεφώνησε ο Μάνθος Πουλινάκης και του ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας τους.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός, όμως, θα βρεθεί σύντομα στο Ηράκλειο για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες του «διαζυγίου».

Πλέον ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ ψάχνει τον επόμενο προπονητή της ομάδας.

Αν ήταν στο χέρι του Νίκου Μαχλά από χθες θα είχε επιστρέψει ο Νίκος Αναστόπουλου, όμως οι σχέσεις του με τον κ. Πουλινάκη δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Σοβαρή υποψηφιότητα για την τεχνική ηγεσία θέτει και ο Νίκος Νιόπλιας, ενώ ακούστηκε και το όνομα του Σάκη Τσιώλη, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Πηγή: sport-fm.gr

Τα λένε Ρομάνο-Πετράκης!

Τετ α τετ με τον Γιάννη Πετράκη αναμένεται να έχει σήμερα ο Ντιέγκο Ρομάνο, λόγω της αντίδρασής του κατά την αντικατάστασή του στον αγώνα κόντρα στον Πλατανιά.

Τα λένε Ρομάνο-Πετράκης
Σε απολογία θα κληθεί ο Ντιέγκο Ρομάνο για την αντίδρασή του κατά την αντικατάστασή του στο ματς της έβδομης αγωνιστικής κόντρα στον Πλατανιά.

Ο Αργεντινός ήταν φανερά εκνευρισμένος από την επιλογή του τεχνικού της ομάδας, Γιάννη Πετράκη, να τον αντικαταστήσει με αποτέλεσμα να πετάξει τις επικαλαμίδες στον πάγκο και να πει κάποια… γαλλικά.

Ωστόσο, πρόθεση της διοίκησης είναι να μην διαταραχθεί το κλίμα στην ομάδα, ενόψει του ντέρμπι κόντρα στον ΟΦΗ και για αυτό σήμερα (Τρίτη, 8/10) αναμένεται παίκτης και προπονητής να μιλήσουν για να λήξει το θέμα.

Πιθανότατα, ο Ρομάνο να δεχτεί χρηματικό πρόστιμο για να τηρηθεί ο εσωτερικός κανονισμός.Πηγή: sport-fm.gr

Πλήθος «μνηστήρων» για Απόλλωνα!!

Δυνατά παίζει το όνομα του Άγγελου Αναστασιάδη μετά την παραίτηση του Αλέκου Βοσνιάδη, όμως ο Σταμάτης Βελλής έχει στα υπ’ όψιν του και τον Νίκο Νιόπλια.

Πλήθος «μνηστήρων» για Απόλλωνα
Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης ο Αλέκος Βοσνιάδης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του και πλέον ο Σταμάτης Βελλής καλείται να βρει τον κατάλληλο για να καλύψει το συγκεκριμένο κενό.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος κατά την οποία μπορεί ο ισχυρός άνδρας να έρθει σε επαφή με τους υποψήφιους προπονητές.

Ήδη ακούγονται διάφορα ονόματα για την αντικατάσταση του κ. Βοσνιάδη, όπως εκείνα του Αγγελου Αναστασιάδη και του Νίκου Νιόπλια.

Ο πρώτος προτάθηκε στον πρόεδρο της «κυανόλευκης» ΠΑΕ από τον τεχνικό διευθυντή, Παύλο Μυροφορίδη και η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά, αφού θεωρείται ικανός να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί μέχρι σήμερα στην ομάδα.

Όσον αφορά τον Νιόπλα, εκτός από τα δεδομένα προσόντα του, ο κ. Βελλής τον έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση και θεωρεί πως μπορεί να διαχειριστεί το πολύ καλό υλικό που έχει η ομάδα του.

Ως εναλλακτική λύση για τον Απόλλωνα προβάλλει ο Νίκος Αναστόπουλος (κι αυτός βρίσκεται στο στόχαστρο του ΟΦΗ), ενώ στο τραπέζι έπεσε και το όνομα ενός ξένου προπονητή χωρίς προϋπηρεσία στην Ελλάδα.Πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις επέκτασης για Μιλίνκοβιτς!

Δικαιωμένη αισθάνεται η διοίκηση του Άρη για την επιλογή του Ζόραν Μιλίνκοβιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Σκέψεις επέκτασης για Μιλίνκοβιτς
Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της διοίκησης του Άρη για την μέχρι τώρα δουλειά του Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Μάλιστα, θεωρείται σίγουρο πως αν οι «κίτρινοι» συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία και καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για τη φετινή σεζόν, τότε δεν αποκλείεται σύντομα ο Σέρβος τεχνικός να κληθεί για την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του.

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για ένα έτος, όμως από πριν είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, εφόσον αυτή κριθεί αποτελεσματική.

Το θέμα, όμως, είναι ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς του είναι πλέον εμφανή και μέχρι στιγμής η ομάδα έχει καταφέρει να φτάσει τους πέντε βαθμούς.

Πέρα, όμως, από αυτό οι Θεσσαλονικείς έχουν σημειώσει πρόοδο και εντός του γηπέδου, εκτός από τα βαθμολογικά κριτήρια.Πηγή: sport-fm.gr

Μιλάει με τους οργανωμένους!!

Το θέμα Κάτσε και η εικόνα που πρέπει να έχει η Τούμπα, ιδιαίτερα στους αγώνες του Europa League, θα είναι εκ των βασικών θεμάτων που θα συζητήσουν ο Ιβάν Σαββίδης με τους οργανωμένους οπαδούς.

Μιλάει με τους οργανωμένους
Το αίτημα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ να συναντηθούν μαζί του θα ικανοποιήσει ο Ιβάν Σαββίδης.

Είναι αρκετά πιθανό ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ να συναντηθεί με τον κόσμο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Οι δύο πλευρές έχουν να συζητήσουν μία σειρά από θέματα, άλλα σημαντικά και άλλα λιγότερο, και όλα θα τεθούν επί τάπητος στο προσεχές ραντεβού.

Μπορεί η υπόθεση του Κάτσε να είναι στην επικαιρότητα εδώ και περίπου έναν μήνα, όμως αυτή βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της επικείμενης συνάντησης, ύστερα από την απόφαση της διοίκησης να τον επαναφέρει στις προπονήσεις του «Δικεφάλου του Βορρά».

Μην ξεχνάμε ότι η όποια απόφαση ανήκει καθαρά στον Σαββίδη, ο οποίος άκουσε αρκετές απόψεις και μετά έβγαλε το… πόρισμά του.

Επίσης, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου θα ζητήσει – απαιτήσει από τους οπαδούς να έχουν κόσμια συμπεριφορά στους αγώνες της ομάδας, πόσω μάλλον σε εκείνα του Europa League, αφού η UEFA δεν αστειεύεται και δεν πρόκειται να αφήσει το όποιο παρατράγουδο υπάρξει στην Τούμπα.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στις 15 Οκτωβρίου θα εκδικαστεί από την Επιτροπή Εφέσεων της UEFA η προσφυγή του ΠΑΟΚ για την ποινή μίας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε για παρουσία υπεράριθμων θεατών στον αγώνα με τη Σάλκε.

Από εκεί θα κριθεί αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα υποδεχτεί τη Μακάμπι Χάιφα με κόσμο ή η Τούμπα θα… ανοίξει και πάλι στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, κόντρα στην Άλκμααρ.Πηγή: sport-fm.gr

Εκνευρισμός για τις αποφάσεις!!

Έκδηλη είναι η ενόχληση των ανθρώπων του Πανθρακικού για τις διαιτητικές αποφάσεις στους αγώνες με Πλατανιά και ΟΦΗ.

Εκνευρισμός για τις αποφάσεις
Πολλά είναι τα παράπονα των ανθρώπων του Πανθρακικού από τη διαιτησία για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας.

Συγκεκριμένα, οι διοικούντες τον σύλλογο διαμαρτύρονται για το γκολ που πέτυχε ο Γιώργος Μακρής στο προχθεσινό ματς με τον ΟΦΗ, το οποίο ήταν καθοριστικό για το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης (1-1).

Παράλληλα, όμως οι ακρίτες φωνάζουν και για την άδικη αποβολή του Χρίστου στο παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Χανιά.

Αυτό, άλλωστε, δήλωσε και ο Ακης Μάντζιος στη προχθεσινή συνέντευξη Τύπου: υπάρχει εκνευρισμός στον σύλλογο γιατί γίνεται προσπάθεια για κάτι καλό και δεν τους αφήνουν. Πηγή: sport-fm.gr

«Μια χαρά είναι εδώ ο Μήτρογλου»

Τους τόνους σε ό,τι αφορά το μέλλον του Κώστα Μήτρογλου επιχειρεί να ρίξει η διοίκηση του Ολυμπιακού. «Είναι μια χαρά εδώ. Θέλει να παίζει μπάλα και να βάζει γκολ», είναι η θέση της ΠΑΕ.

«Μια χαρά είναι εδώ ο Μήτρογλου»
Βρισκόμαστε μόλις στις αρχές Οκτωβρίου, όμως τα κατορθώματα του Κώστα Μήτρογλου έχουν αναγκάσει όλο τον κόσμο (οπαδούς, δημοσιογράφους και σκάουτερ) να ασχολείται μαζί του και να περιμένουν να δουν τι θα γίνει στο μέλλον.

Δηλαδή, αν θα συνεχίσει σε άλλον σύλλογο την καριέρα του, αν θα ανανεώσει με καλύτερους οικονομικά όρους στον Ολυμπιακό και γενικότερα υπάρχει μία συζήτηση που μπορεί να αποπροσανατολίσει τον διεθνή άσο.

Αυτό θέλουν να προλάβουν οι Πειραιώτες, οι οποίοι θέλουν τον 25χρονο φορ να παραμείνει προσγειωμένος και αφοσιωμένος στη δουλειά του, την οποία μέχρι τώρα κάνει εξαιρετικά.

Για αυτό στις… ενοχλητικές ερωτήσεις για το μέλλον του «πιστολέρο» η θέση της διοίκησης είναι ξεκάθαρη: «Αφήστε ήσυχο τον Μήτρογλου. Μην ασχολείστε με συμβόλαια, με ρήτρες και με μεταγραφές Οκτώβρη μήνα. Θα εκτεθείτε. Δεν μπορείτε να ξέρετε εσείς τι συμφωνίες έχει ο Ολυμπιακός με τον Κώστα».

Επίσης, οι διοικούντες τον «ερυθρόλευκο» σύλλογο υπογραμμίζουν: «Ο Κώστας είναι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό. Είναι χαρούμενος γιατί παίζει μπάλα και σκοράρει στον Ολυμπιακό. Αυτό θέλει το παιδί. Να παίζει μπάλα και να βάζει γκολ στον Ολυμπιακό. Δεν είναι σαν άλλους… Ούτε έχει κανένα νόημα να βγαίνουμε να λέμε ότι ο Μήτρογλυο θα πάει δεξιά ή αριστερά, στην Αγγλία, στη Ρωσία κ.ο.κ. Ο Μήτρογλου είναι μια χαρά εδώ και γιατί να μην συνεχίσω εδώ».

Το θέμα, όμως, είναι τι εννοούσαν με το «δεν είναι σαν τους άλλους». Πιθανώς αυτό αφορά τον Τζεμπούρ, ο οποίος το καλοκαίρι ψάχθηκε πολύ και είχε τρελές απαιτήσεις για να παραμείνει στον Πειραιά. Πάντως, εκ του αποτελέσματος κρίνεται εξαιρετική η κίνηση της διοίκησης να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιο του Μήτρογλου μέχρι το 2016, την ώρα που ο διεθνής άσος δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Ζαρντίμ και είχε αναπτυχθεί φήμη ότι θα δινόταν και πάλι δανεικός. Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν ξέρω τίποτα…»

Κανένας δεν έγινε σοφότερος ούτε την Τρίτη από τη συνέχεια των καταθέσεων για την υπόθεση των στημένων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. «Δεν ξέρω τίποτα», είπε ο Β. Τεροβίτσας.

«Δεν ξέρω τίποτα…»
Άλλη μία μέρα χωρίς… ουσία κύλησε στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίστηκε την Τρίτη με τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔ, Βασίλη Τεροβίτσα, ο οποίος με τις απαντήσεις του δεν έκανε κανέναν σοφότερο.

Ο πρώην διαιτητής δέχτηκε πολλές ερωτήσεις, τόσο από την πρόεδρο του δικαστηρίου και όσο και από την εισαγγελέα της έδρας, ωστόσο η σχεδόν… μόνιμη απάντησή του ήταν «δεν γνωρίζω κάτι» ή «τότε δεν ήμουν πρόεδρος της ΚΕΔ». Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι απαντήσεις αυτές προκάλεσαν τον εκνευρισμό της έδρας.

Ο κ. Τεροβίτσας τόνισε πως «… δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Πιλάβιο για ορισμούς διαιτητών», ενώ ερωτηθείς αν έχει δεχτεί ενοχλήσεις, πιέσεις ή εκβιασμούς από τον βασικό κατηγορούμενο, Μάκη Ψωμιάδη, απάντησε: «Όχι, δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Ο κύκλος των καταθέσεων ολοκληρώθηκε με κάποιους δημοσιογράφους που έχουν γνώση του στοιχήματος και είχαν κληθεί ως μάρτυρες, όπως και με τον αστυνομικό κ. Παντελίδη, από τον οποίο ουσιαστικά ξεκίνησε η έρευνα με αφορμή ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που είχε δεχτεί για την δραστηριότητα παράνομων μπουκ.

Την Τετάρτη συνεχίζεται η εξέταση των μαρτύρων, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, για την έρευνα που είχε κάνει σε παλαιότερη τηλεοπτική του εκπομπή. Πέμπτη ή Παρασκευή θα καταθέσουν ως μάρτυρες οι διαιτητές που έχουν κληθεί. Πηγή: sport-fm.gr

Μπέος: «Φοβούνται την αλήθεια»

Ο Αχιλλέας Μπέος με γραπτή του δήλωση αναφέρεται στους λόγους απουσίας του από τη «Δίκη στο ΣΚΑΪ» και δηλώνει βέβαιος πως θα αθωωθεί.

Μπέος: «Φοβούνται την αλήθεια»
Καμία σχέση με την εν εξελίξει δίκη για τα στημένα δεν είχε η απουσία του Αχιλλέα Μπέου από τη «Δίκη στο ΣΚΑΪ», όπως αναφέρει με γραπτή του δήλωση ο ίδιος. Παράλληλα αφήνει αιχμές για… πιέσεις προκειμένου να μην είναι παρών στην εκπομπή, ενώ δηλώνει βέβαιος πως θα αθωωθεί στη δίκη για τα στημένα.

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας έχω να δηλώσω ότι η απουσία μου στη χτεσινοβραδινή εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη ουδεμία σχέση έχει με την εν εξελίξει δικαστική ακροαματική διαδικασία. Λυπάμαι που ο κ. Θωμαΐδης αδυνατεί να παρουσιάσει την αλήθεια και την αποκρύπτει με μία φθηνή δικαιολογία.

Η αλήθεια είναι ότι αυτοί που του έδωσαν την εκπομπή στο ΣΚΑΙ (και δεν εννοώ τον κ. Αλαφούζο) και που έχουν άμεση εμπλοκή με το φιάσκο των δήθεν στημένων αγώνων φοβούνται τις αποκαλύψεις που ήξεραν ότι θα κάνω, αλλά και την παρουσίαση από πλευράς μου των γεγονότων που θα αποδείκνυαν την πραγματική αλήθεια. Αυτή που θέλει ο κόσμος να μάθει και όχι αυτή που τεχνηέντως του παρουσιάζουν μονόπλευρα επί δύο συναπτά έτη. Με απλά λόγια δεν επιθυμούσαν να ακούσουν την άλλη πλευρά αλλά και την αλήθεια και για το λόγο αυτό πίεσαν τον κ. Θωμαΐδη να αναβάλει τη συνέντευξή μου στη χθεσινή εκπομπή του.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι μέχρι την Κυριακή το βράδυ προαναγγέλλονταν από τον τηλεοπτικό σταθμό μέσω τρέιλερ η παρουσία μου στην εκπομπή και λίγες ώρες πριν από την έναρξη της αποφασίστηκε το ‘κόψιμο’ της συνέντευξής μου. Προφανώς κάποιους τους ενοχλεί να ακουστεί η αλήθεια.

Επιπλέον, θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο, ότι αν και εφόσον οδηγηθώ εν τέλει στο ακροατήριο θα αποδειχθεί η αθωότητα μου αφού θα καταρρεύσει το κατάπτυστο κατηγορητήριο, με τους ανύπαρκτους μάρτυρες και τα ανύπαρκτα στοιχεία. Δηλώνω δε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ οι μάρτυρες και ιδιαίτερα ο Αλέκος Κούγιας να καταθέσουν ότι είμαι κρυστάλλινος και άνθρωπος της εκκλησίας, παρά ζητώ να καταθέσουν την πραγματική αλήθεια και μόνο αυτή
».

Λοντίγκιν: «Έκανα τη σωστή επιλογή»

Σίγουρος για την επιλογή του να αγωνιστεί στην εθνική Ρωσίας αντί στην Ελλάδα δήλωσε ο Γιούρι Λοντίγκιν, μιλώντας στους εκπροσώπους του ρωσικού Τύπου.

Λοντίγκιν: «Έκανα τη σωστή επιλογή»
Τη σωστή επιλογή έκανε ο Γιούρι Λοντίγκιν να αγωνιστεί στην εθνική Ρωσίας, αν και είχε τη δυνατότητα να παίξει και στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο 23χρονος τερματοφύλακας στους εκπροσώπους του ρωσικού Τύπου.

Ο νεαρός γκολκίπερ είχε επιλέξει τη ρωσική υπηκοότητα, αφού – όπως σας είχε ενημερώσει το sport-fm.gr – δεν είχε άλλη επιλογή για να μπορεί να παίξει στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και αυτό είναι κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος παρακολούθησε την πρόοδό του και τελικά τον κάλεσε στην «αρκούδα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λοντίγκιν στην πρώτη του προπόνηση με τη Ρωσία

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην εθνική ομάδα. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται σε τέτοιο επίπεδο. Το περίμενα και δεν μπορώ να πω ότι με εξέπληξε. Την πρώτη μέρα ακολουθήσαμε χαλάρωμα, αλλά αντιμετωπίζουμε σοβαρά το παιχνίδι με το Λουξεμβούργο. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλουμε το απόλυτο στους επόμενους δύο αγώνες. Δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης», ήταν η αρχική τοποθέτησή του.

Για το ενδεχόμενο να παίξει στην Εθνική Ελλάδας:

«Ίσως να είχα κάποιες αμφιβολίες, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έκανα τη σωστή επιλογή».

Για το αν ο Λουτσιάνο Σπαλέτι του είπε τίποτα για τον συμπατριώτη του, Φάμπιο Καπέλο:

«Όχι, αυτά δεν λέγονται (γέλια). Δεν ξέρω αν αυτοί οι δύο προπονητές έχουν ομοιότητες, όμως και οι δύο έχουν την ιταλική φιλοσοφία. Άλλωστε, μόλις γνώρισα τον κ. Καπέλο». Πηγή: sport-fm.gr

ΔΝΤ: Ήξεραν από το 2010 πως το ελληνικό πακέτο «δεν βγαίνει»

Οι ιθύνοντες του Ταμείου πίστευαν πως το “πακέτο βαραίνει υπερβολικά τους Έλληνες” - Πιέστηκαν από Ευρωζώνη και Γερμανούς για να μην προκρίνουν νέα μείωση χρέους– Δείτα τα απόρρητα έγγραφα.

ΔΝΤ: Ήξεραν από το 2010 πως το ελληνικό πακέτο «δεν βγαίνει»

Την εντυπωσιακή αυτή αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίσα The Wall Street Journal, η οποία δημοσιοποιεί απόρρητα έγγραφα που περιγράφουν τις έντονες αντιδράσεις των μελών του ΔΝΤ και τις εσωτερικές διαφωνίες στους κόλπους του Ταμείου αναφορικά με το επίμαχο πρόγραμμα για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. (δείτε εδώ: http://online.wsj.com)

Έγγραφα που καταδεικνύουν πως ήδη από τότε, από το 2010, οι ιθύνοντες του ΔΝΤ ήταν σίγουροι πως το ελληνικό πακέτο “δεν έβγαινε”, πως θα “βάρυνε υπερβολικά τους Έλληνες και αντί αυτού προέκριναν μια νέα μείωση του χρέους της χώρας μας – με τη συμμετοχή του κρατικού, επίσημου φορέα, ήτοι κεντρικών τραπεζών και κυβερνητικών ταμείων. Αυτή η προοπτική απείλησε ακόμα και με ρήξη με τους Ευρωπαίους και πρωτίστως τους Γερμανούς που αντιδρούσαν σε μια τέτοια εξέλιξη ξεκαθαρίζοντας πως δεν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι το τίμημα της σωτηρίας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα είχαν χαρακτηριστεί το 2010 ως «μυστικά» ή «άκρως απόρρητα» και δείχνουν πως σχεδόν το ένα τρίτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, δηλαδή περισσότερες από 40 χώρες εκτός Ευρώπης, είχαν εγείρει ενστάσεις στο ελληνικό πακέτο. Το δημοσίευμα γράφει χαρακτηριστικά: «Πολλοί αντέδρασαν επειδή όλο το βάρος της επώδυνης προσαρμογής τοποθετήθηκε στους Έλληνες, χωρίς να ζητά τίποτα από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Αρκετοί υπέδειξαν ότι το πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει εάν οι πιστωτές της Ελλάδας δεν μείωναν με κάποιο τρόπο το υπερβολικό βάρος χρέους της καταπονημένης χώρας»!

Η WSJ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας την άποψη αρκετών αξιωματούχων του ΔΝΤ που είχαν λάβει μέρος στις συζητήσεις της επίμαχης περιόδου. Ο τότε εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ, Αργεντίνος κ. Αντρές Περέιρα, δηλώνει πως: «η εναλλακτική μιας εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους θα έπρεπε να είχε τεθεί επί τάπητος» και παραδέχεται πως υπό την πίεση της Ευρωζώνης εγκρίθηκε τελικώς ένα πακέτο που κατά τον ίδιο “ρίσκαρε απλώς την αναβολή και ίσως την επιδείνωση μιας αναπόφευκτης ελληνικής χρεοκοπίας”.

Ενώ ένας άλλος αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε ευθέως πως: «η ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη»...

Μαρκόπουλος: «Δεν είμαστε απολύτως έτοιμοι»

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη για τους "8" του Κυπέλλου με τον Σούλη Μαρκόπουλο να εξηγεί ότι οι παίκτες του δεν είναι πλήρως έτοιμοι, κάτι πάντως που τόνισε πως ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες.

Μαρκόπουλος: «Δεν είμαστε απολύτως έτοιμοι»
ΠΑΟΚ και Άρης κοντράρονται την Τετάρτη (9/10) στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» μίλησε για τον συγκεκριμένο παιχνίδι εξηγώντας ότι η ομάδα του δεν είναι ακόμα 100% έτοιμη, πράγμα λογικό καθώς είναι αρχή της σεζόν. Το ίδιο όμως τόνισε πως ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες.

«Προσπαθήσαμε φέτος να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Υπάρχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με πέρσι καθώς έχουν αλλάξει βασικοί παίκτες της ομάδας μας και σε θέσεις κλειδιά και αυτό μας έχει δημιουργήσει ένα μικρό πρόβλημα στην χημεία μας. Έχουμε κάνει μία πιο ελαφριά ομάδα, το δυνατό μας σημείο είναι η δύναμη στην άμυνα. Όπως και όλες οι ομάδες, δεν είμαστε απολύτως έτοιμοι, καθώς τα 3/5 της πεντάδας είναι καινούργια και προσπαθούμε σιγά-σιγά να γίνουμε ομάδα. Ξέρουμε ότι ο Άρης είναι μία ομάδα που έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον ίδιο κορμό και έχει ένα καλό σύνολο. Οι πληροφορίες μας λένε ότι παίζει καλά και δυνατά και ειδικά στην άμυνα. Είναι αρχή της περιόδου και κανείς δεν ξέρει τι διάρκεια θα έχουν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Η ομάδα μας μπορεί να παίξει, αλλά σίγουρα ακόμα δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θέλουμε», είπε αρχικά ο έμπειρος κόουτς και συνέχισε:

«Δεν έχουμε ακόμη καθαρή εικόνα για τον Άρη. Είναι βελτιωμένος και κάποιοι παίκτες έχουν πάρει φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο. Πήραν δύο καλούς παίκτες στα γκαρντ που παίζουν ουσιαστικό ρόλο, ενσωματώθηκαν νωρίς και παίζουν περισσότερο σε ομαδικό στυλ σε σχέση με την περσινή περίοδο».

Όσον αφορά στον χρόνο προσαρμογής των παικτών και ιδιαίτερα του Ντι Τζέι Κούπερ: «Όλοι οι παίκτες που έρχονται από κολέγια θέλουν χρόνο προσαρμογής, γιατί μπαίνουν σε μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Χρειάζεται υπομονή, κάποιος παίκτης μπορεί να είναι καλός, αλλά να μην έχει προσαρμοστεί με την ομάδα».

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στους φετινούς στόχους της ομάδας: «Θα πρέπει να δούμε πως θα πάει η ομάδα στα πρώτα παιχνίδια για να δούμε και τους στόχους μας και που μπορούμε να πάμε. Θέλουμε να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι και φυσικά να έχουμε καλή πορεία σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετέχει η ομάδα».

Για τη δε παρουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου στην προπόνηση της Δευτέρας: «Δεν κάναμε καμία συζήτηση για το παιχνίδι με τον Άρη. Ήρθε να μας δει, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι, πότε θα μπορέσει να παίξει. Σίγουρα είναι ένα πρόβλημα για εμάς που δεν τον έχουμε στην ομάδα, παρότι προσπαθήσαμε να βρούμε έναν παίκτη να μας δώσει αυτά που μας έδινε πέρσι ο Λάζαρος, με την έννοια να έχουμε έναν παίκτη που θα μπορεί να παίξει στη ρακέτα, δεν τον βρήκαμε. Υπάρχει και πρόβλημα οικονομικό, οι παίκτες παίρνουν αλλού, όπως για παράδειγμα στην Ιαπωνία και στις Φιλιππίνες, πολλά περισσότερα από ότι προσφέρουμε τώρα στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε πάντως την αναζήτησή μας».


Οδηγίες για το ντέρμπι

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την είσοδο στο PAOK Sports Arena στην αναμέτρηση με τον Άρη για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Ενόψει του αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Άρης, που θα διεξαχθεί στο «Παλατάκι» την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7μ.μ., από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ διευκρινίζονται τα εξής…

Όλοι οι φίλαθλοι που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι θα πρέπει να προμηθευτούν εισιτήριο του συγκεκριμένου αγώνα, το οποίο κοστίζει 10€ για όλες τις θύρες και τα διαζώματα του γηπέδου, εκτός των VIP Lounge, VIP 1,2,3,4 και 5.

Τα εισιτήρια διαρκείας δεν ισχύουν για τους αγώνες Κυπέλλου, εκτός των VIP Lounge, VIP 1,2,3,4 και 5.
Σχετικά με την είσοδο των εκπροσώπων των ΜΜΕ, είναι απαραίτητη η δημοσιογραφική τους ταυτότητα (ΠΣΑΤ, ΕΣΗΕΜΘ, κάρτες ΕΣΑΚΕ 2012-13 και 2013-14).

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο σε όσους δεν έχουν εισιτήριο ή δημοσιογραφική κάρτα».

Ανακοίνωσε Λαρεντζάκη ο Άρης!!

Παίκτης του Άρη για την επόμενη τριετία είναι και επισήμως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ανακοίνωσε Λαρεντζάκη ο Άρης
Με τη φανέλα του Άρη για την προσεχή τριετία θα αγωνίζεται ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο νεαρός γκαρντ ανακοινώθηκε από τους «κίτρινους» και ο ίδιος με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα συνεχίσει την καριέρα του στους Θεσσαλονικείς:

«Ήρθα σε μία μεγάλη και ιστορική ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου στον Άρη. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι από την πλευρά μου θα ακολουθήσει σκληρή δουλειά, ώστε να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ τη νέα μου ομάδα στην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της και να συμβάλλω κι εγώ στην αναγέννηση της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ

Η Κ.Α.Ε. Άρης ανακοινώνει ότι η Ιστορία, η φανέλα και η καθημερινή προσπάθεια της Διοίκησης φέρνουν στην ομάδα εργασίας του Άρη, τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Διοικούσα με άνθρωπο του Κοντομηνά!!

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση για ανανέωσης της θητείας της διοικούσας επιτροπής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Μέσα στα προτεινόμενα ονόματα και του κ. Μαλελή, συνεργάτη του Δ. Κοντομηνά.

Διοικούσα με άνθρωπο του Κοντομηνά
Αίτηση για ανανέωσης της θητείας της διοικούσας επιτροπής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Τα ονόματα που προτάθηκαν ήταν αυτά των Πρέλεβιτς, Γαλατσόπουλου, Κατσιώρα, Καρακούση, Καραμπέρη, Πολυχρονιάδη, αλλά και του Μάνου Μαλελή, που είναι στενός συνεργάτης και σύμβουλος επιχειρήσεων του Δημήτρη Κοντομηνά.

Η απόφαση αναμένεται σε ένα μήνα κι αν είναι θετική, η θητεία της νέας διοίκησης θα είναι εξάμηνη. Πηγή: sport-fm.gr

Καλύπτει τα έξοδα της κηδείας του Αμερικάνου ο ΟΠΑΠ!!

Ο ΟΠΑΠ ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του Γιώργου Αμερικάνου.

Καλύπτει τα έξοδα της κηδείας του Αμερικάνου ο ΟΠΑΠ
Ο Γιώργος Αμερικάνος υπήρξε κεφάλαιο και κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού. Σε μία ένδειξη αναγνώρισης και τιμής για την προσφορά του, ο ΟΠΑΠ ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του «Παγκόσμιου».

Το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της ΑΕΚ και του ελληνικού μπάσκετ είναι προγραμματισμένο για σήμερα στις 16.30 στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών, στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου. Η οικογένεια του εκλιπόντος έχει παρακαλέσει αντί στεφάνων στη μνήμη του να κατατεθούν χρήματα για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου», στον λογαριασμό Εurobank 0026-0178870100872073 και στον λογαριασμό Πειραιώς 5023-032595-870. Πηγή: sport-fm.gr

Οι πρωταθλητές νίκησαν τον… Άντιτς!!

Ποδαρικό με νίκη στα φιλικά έκανε το Μαϊάμι απέναντι στους Χοκς του Πέρο Άντιτς. Με ήττα άρχισαν τη… νέα εποχή οι Σέλτικς.

Οι πρωταθλητές νίκησαν τον… Άντιτς
Το Μαϊάμι άρχισε νικηφόρα την προετοιμασία του, με 92-87 επί των Χοκς. Ο Κρις Μπος είχε 21 πόντους με 7/8 σουτ για τους πρωταθλητές, που έπαιξαν χωρίς τον Ντουέιν Ουέιντ, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς σε 21 λεπτά είχε 9 πόντους (1/4 βολές, 4/11 σουτ), 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Πέρο Άντιτς έπαιξε με τα «γεράκια» έχοντας 3 πόντους (0/2 δίποντα, 1/6 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 15:47.

Το ντεμπούτο του Μπραντ Στίβενς στον πάγκο των ανανεωμένων Σέλτικς ήταν με το αριστερό, καθώς ηττήθηκαν με 97-89 από τους Ράπτορς στη Βοστώνη. Ο Ρούντι Γκέι και ο Τάιλερ Χάνσμπρο είχαν από 17 πόντους για τους νικητές, ενώ ο Τζέραλντ Ουάλας ξεχώρισε για τους γηπεδούχους στο πρώτο τους ματς στη μετα-Πιρς/Γκαρνέτ εποχή.

Αντίθετα, ο Ντοκ Ρίβερς άρχισε με νίκη στον πάγκο των Κλίπερς, που νίκησαν 89-81 τους Μπλέιζερς στο Όρεγκον. Ο Κρις Πολ με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο ηγέτης των νικητών, ενώ 12 πόντους είχε για τους γηπεδούχους ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Γαλλία, Νικολά Μπατούμ.

Οι Ουόριορς επιβλήθηκαν 94-81 των Κινγκς στο Όκλαντ με τον Στίβεν Κάρι να έχει 23 πόντους με 4/7 τρίποντα.

Οι Πέλικανς πέρασαν με 94-92 από το Ντάλας με τον Λόρενς Ρόμπερτς να έχει και τους 17 πόντους του στην τελευταία περίοδο, ανάμεσά τους και το νικητήριο καλάθι. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι σε 22 λεπτά είχε 6 πόντους.

Αναλυτικά:

Μαϊάμι Χιτ-Ατλάντα Χοκς 92-87 Μπος 21, Μέισον 14, Λιούις 11, Τζέιμς 9-Σκοτ 13, Μίλσαπ 12, Κάρολ 10, Χόρφορντ 10.

Μπόστον Σέλτικς-Τορόντο Ράπτορς 89-97 Ουάλας 16, Σάλιντζερ 14, Μπράντλεϊ 12, Χάμφρις 11-Γκέι 17, Χάνσμπρο 17, ΝτεΡόζαν 13, Ρος 12, Βαλαντσιούνας 10.

Ντάλας Μάβερικς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 92-94 Ράιτ 14, Έλις 13, Κράουντερ 10-Ντέιβις 25, Ρόμπερτς 17, Χόλιντεϊ 13, Άντερσον 12, Μόροου 11.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 81-89 Μπατούμ 12, Λίλαρντ 11, Λέοναρντ 10-Τζόρνταν 16, Πολ 15, Γκρίφιν 14, Γκριν 14.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Σακραμέντο Κινγκς 94-81 Κάρι 23, Τόμπσον 17, Λι 14-Τόμας 15, ΜακΛεμόρ 13, Θόρντον 11. Πηγή: sport-fm.gr

Άλωσε το… ΝΒΑ η ΤΣΣΚΑ με σούπερ Τεόντοσιτς!!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδειξε τα δόντια της στο ΝΒΑ νικώντας τους Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα με 108-106 στην παράταση. Εξαιρετικός ο Μίλος Τεόντοσιτς με 26 πόντους. Πολύ καλός και ο Χάινς.

Άλωσε το… ΝΒΑ η ΤΣΣΚΑ με σούπερ Τεόντοσιτς
Τελικά η απόσταση Ευρώπης και ΝΒΑ δεν είναι τόσο μεγάλη. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας το απέδειξε με τον πλέον περίτρανο τρόπο, νικώντας με 108-106 τους Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα.

Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα, που είχε κορυφαίο τον Μίλος Τεόντοσιτς με 26 πόντους, 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ, προηγήθηκε με 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χρειάστηκε δύο βολές του Σέρβου γκαρντ 7,5’’ πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου για να στείλει το ματς στην παράταση (96-96). Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι και ο… παλιόφιλος Αλεξέι Σβεντ αστόχησε σε σουτ για να ισοφαρίσει ξανά στο φινάλε.

Ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των «λύκων», ενώ ο Νίκολα Πέκοβιτς έμεινε στους 8. Καλή παρουσία είχε ο Κάιλ Χάινς για τους νικητές με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες. Η ΤΣΣΚΑ σε δύο μέρες αντιμετωπίζει στο Σαν Αντόνιο τους πρωταθλητές της Δύσης Σπερς.

Δωδεκάλεπτα: 17-25, 50-53, 69-77, 96-96, πρτ. 106-108.

Τίμπεργουλβς: Ουίλιαμς 21, Μάρτιν 16, Πράις 14, Ρούμπιο 10, Μπρούερ 9, Λοβ 9, Πέκοβιτς 8, Σβεντ 6, Τζέφερς 6, Χάμελ 5, Τουριάφ 2.

ΤΣΣΚΑ: Τεόντοσιτς 26, Κρστιτς 13, Φριτζόν 13, Κάουν 12, Χριάπα 11, Πάργκο 11, Μίτσοβ 10, Χάινς 10, Τζάκσον 2. Πηγή: sport-fm.gr

Και λίγοι ήταν οι… 41!!

Οι Σανς διέσυραν με 130-89 τη Μακάμπι Χάιφα σε φιλικό που έγινε στο Φίνιξ.

Και λίγοι ήταν οι… 41
Δεν είναι κάθε ομάδα… ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την ώρα που οι Ρώσοι κέρδιζαν τους Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα, η άλλη μονομαχία Ευρωπαίων με ομάδα του ΝΒΑ εξελισσόταν σε παράσταση για ένα ρόλο. Οι Σανς συνέτριψαν με 130-89 τη Μακάμπι Χάιφα.

Ο Έρικ Μπλέντσοου με 22 και ο Γκόραν Ντράγκιτς με 16 πόντους ξεχώρισαν από τους «ήλιους». Ο Ντάγκαν Γιβζούρι με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές Ισραήλ, που δεν προηγήθηκαν ποτέ στο ματς και βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 42 πόντους. Πηγή: sport-fm.gr

Ήττα με πολύ καλό ντεμπούτο Καλάθη!!

Ο Νικ Καλάθης είχε 9 πόντους και 8 ασίστ στο ντεμπούτο του με τους Γκρίζλις, αλλά η ομάδα του γνώρισε φιλική ήττα στο Σεντ Λούις από τους Μπουλς. Στην πεντάδα ο Κουφός.

Ήττα με πολύ καλό ντεμπούτο Καλάθη
Τις… διαθέσεις του έδειξε με το «καλημέρα» στο ΝΒΑ ο Νικ Καλάθης. Ο ομογενής γκαρντ έκανε ντεμπούτο με τους Γκρίζλις στη φιλική ήττα με 106-87 από τους Μπουλς στο Σεντ Λούις και σε 26:02 λεπτά συμμετοχής είχε 9 πόντους (3/6 βολές, 3/6 δίποντα), 8 ασίστ και 3 λάθη.

Ο έτερος Έλληνας της ομάδας, Κώστας Κουφός, ξεκίνησε στην πεντάδα ελλείψει του Μαρκ Γκασόλ και σε 18:25 είχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/6 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 τάπα.

Ο Ντέρικ Ρόουζ είχε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα για τους «ταύρους», ενώ 16 πόντους είχε ο Κάρλος Μπούζερ και από 15 οι Ταζ Γκίμπσον και Κερκ Χάινριχ. Ο Τζέριντ Μπέιλες με 15 και ο Εντ Ντέιβις με 13 πόντους ξεχώρισαν από τις «αρκούδες». Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Ήττες για Βελέζ και Λανούς!! (videos)

Η Βελέζ θέλησε να διατηρήσει τις ελάχιστες πιθανότητες για τίτλο στην Inicial της Αργεντινής, αλλά ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα της Χιμνάσια Λα Πλάτα.
Μάλιστα, ο Μάουρο Ζάρατε άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Λούκας Λιχτ στο 63ο λεπτό και ολοκλήρωσαν την ανατροπή με κεφαλιά του Μαξιμιλιάνο Μέζα στο 74ο , ενώ από το 49ο λεπτό αποβλήθηκε ο Σεμπαστιάν Ντομίνγκεζ της Βελέζ. Σε άλλο ματς της 10ης αγωνιστικής της Inicial, η Λανούς, που ξεκίνησε ως φαβορί για την Inicial μαζί με τη Βελέζ, έχασε με 2-1 στην έδρα της Ροζάριο Σεντράλ.
Άλλωστε αποβλήθηκε ο τερματοφύλακάς της, Όγκουστιν Μαρτσεσίν, από το 22ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη, που προκλήθηκε από διαμαρτυρίες. Στο 26ο ο Νέρι Ντομίνγκεζ έχασε πέναλτι, αλλά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 63ο λεπτό με τον Φράνκο Νιεγ και διαμόρφωσαν το 2-1 στο 75ο με τον Ντιέγκο Λάγκος, ενώ στο 69ο ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 ο άλλοτε στράικερ της ΑΕΚ, Ισμαέλ Μπλάνκο.
Στο μεταξύ, η Άρσεναλ Σαραντί ανέβηκε στη δεύτερη θέση της Inicial μετά το εκτός έδρας 1-0 σε βάρος της Κολόν χάρη σε τέρμα του Χούλιο Φουρτς στο 76ο λεπτό. Τέλος, η Γοδόι Κρουζ του Μάρτιν Παλέρμο, η οποία προσπαθεί να αποφύγει υποβιβασμό, κέρδισε τους Ολ Μπόις με 2-0, αφού ο 23χρονος Ουρουγουανός Τζόναθαν Ράμις και ο Χουάν Φερνάντο Γκάρο βρήκαν δίχτυα στο 60ό και στο 87ο λεπτό, αντίστοιχα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κολόν Σάντα Φε-Άρσεναλ Σαραντί 0-1
Γοδόι Κρουζ-Ολ Μπόις 2-0
Χιμνάσια Λα Πλάτα-Βελέζ Σάρσφιλντ 2-1
Ροζάριο Σεντράλ-Λανούς 2-1
Η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιούελς Ολντ Μπόις
10
23
Σαν Λορένζο
10
20
Άρσεναλ Σαραντί
10
20
Μπόκα Τζούνιορς
10
19
Χιμνάσια Λα Πλάτα
10
17
Ατλέτικο Ραφαέλα
10
16
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
10
15
Γοδόι Κρουζ
10
15
Ρίβερ Πλέιτ
10
14
Αρχεντίνος Τζούνιορς
10
14
Λανούς
10
13
Βελέζ Σάρσφιλντ
10
13
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
10
13
Τίγκρε
10
11
Ροζάριο Σεντράλ
10
11
Ολ Μπόις
10
10
Κολόν Σάντα Φε
10
10
Κίλμες
10
10
Ολίμπο
10
7
Ρασίνγκ Κλουμπ
10
2
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.70
Μπόκα Τζούνιορς
1.70
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.69
Άρσεναλ Σαραντί
1.65
Ρίβερ Πλέιτ
1.63
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.60
Λανούς
1.57
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.50
Σαν Λορένζο
1.42
Κολόν Σάντα Φε
1.35
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.33
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.29
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.27
Τίγκρε
1.26
Κίλμες
1.25
Ολ Μπόις
1.22
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.19
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.16
Ροζάριο Σεντράλ
1.10
Ολίμπο
0.70
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr