Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Respect και Repeat…!

Ο Μιχάλης Τσόχος υποκλίνεται στον τεράστιο Κάρλο Αντσελότι, όχι τώρα, πριν 1,5 χρόνο…  Και δημοσιεύει το ίδιο κείμενο. «ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ»…
Πριν από περίπου 1,5 χρόνο ο Κάρλο Αντσελότι όντας τότε προπονητής της Παρί είχε φτιάξει μία υπέροχη ομάδα που αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς  Λιγκ χωρίς καν να ηττηθεί.
Κι’ όμως ακόμη και τότε κανείς δεν του αναγνώρισε όσα είχε κάνει. Παρέμενε για την κοινή γνώμη, ένας τεχνικός που κανείς ή σχεδόν κανείς δεν τον θεωρούσε top class. Κι’ ας είχε πάρει Τσάμπιονς Λιγκ κι’ ας είχε πάρει τα πάντα στο διάβα του, κι’ ας είχε πετύχει σε τρεις διαφορετικές χώρες όπως η Ιταλία, η Αγγλία και η Γαλλία.
Σήμερα πλέον είναι πετυχημένος σε 4 διαφορετικές χώρες. Σήμερα είναι αυτός που οδήγησε την Ρεάλ στο 10o εκεί που δεν την οδήγησε ούτε ο Μουρίνιο. Σήμερα είναι αλήθεια ότι ο Κάρλο Αντσελότι πουλάει. Αλλά εγώ δεν έχω να γράψω κάτι περισσότερο από αυτό που είχα γράψει πριν 1,5 χρόνο όταν είχα βάλει τίτλο στο κείμενο για την ζωή και την καριέρα του Κάρλο Αντσελότι. «Μην το διαβάσεις, δεν πουλάει».
Απλά respect σε έναν τεράστιο κόουτς και repeat σε ένα παλιό, αλλά πολύ επίκαιρο νομίζω κείμενο μου.
http://www.gazzetta.gr/bloggers/article/389327-min-diabaseis-den-poylaei
Πηγή: gazzetta.gr

Σιμεόνε: «Δεν αξίζουν δάκρυα...»

Ο Ντιέγο Σιμεόνε τόνισε ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης έδωσε τα πάντα στον τελικό και άρα δεν αξίζει να ρίξει ούτε ένα δάκρυ για την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
«Αυτός ο αγώνας δεν αξίζει ούτε ένα δάκρυ. Όταν κάποιος δίνει τη ζωή του, δίνει τα πάντα. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε και να μείνουμε ήρεμοι», υποστήριξε αρχικά ο Αργεντινός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Όλοι ήμασταν κουρασμένοι, αλλά εκείνοι τα κατάφεραν λίγο καλύτερο. Ο αγώνας τελειώνει όταν σφυρίζει ο διαιτητής, δεν υπάρχει κάτι άλλο για να πω...».
«Ήμασταν ανταγωνιστικοί όπως πάντα. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου, για τον κόσμο. Δώσαμε μάχη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα», κατέληξε ο Τσόλο.
Πηγή: gazzetta.gr

Ντι Μαρία: «Ξέραμε πως αν σκοράρουμε, θα λυγίσουν»

Ανακουφισμένος ο Άνχελ Ντι Μαρία μετά την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου από τη Ρεάλ, τονίζοντας πως το "κλειδί" για τη Ρεάλ ήταν να βρει ένα γκολ. 
Μπορεί ο ίδιος να μη σκόραρε, αλλά ο Αργεντινός άσος αναδείχθηκε MVP του τελικού της Λισσαβόνας, κάνοντας ατελείωτα χιλιόμετρα στο ματς της χρονιάς για τη «βασίλισσα».
«Ξέραμε ότι θα είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι κι αν μέναμε πίσω στο σκορ, θα κλείνονταν πίσω και θα ήταν πολύ δύσκολο για μας. Αλλά ξέραμε επίσης πως αν βάζαμε κι εμείς κάποιο γκολ, δεν θα άντεχαν και θα ήταν καθοριστικό για το παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο διεθνής χαφ και πρόσθεσε:
«Νιώθω απίστευτη ανακούφιση, δεν μπορώ να το εξηγήσω τι κάναμε, δείξαμε τα... "αυγά" μας, είμαστε άξιοι πρωταθλητές. Τώρα θα συνεχίσουμε τους πανηγυρισμούς, θα το απολαύσουμε και θα δουλέψουμε περισσότερο».
Για την κατάκτηση του τροπαίου, ανέφερε παράλληλα πως: «Είναι τεράστια χαρά, είναι το πρώτο για μένα και δέκατο του συλλόγου. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι κάτι που ονειρεύεσαι από μικρός. Είναι μία ομαδική προσπάθεια και οι θυσίες μία χρονιάς».
Όσο για την επιστροφή του σε... γνώριμα λημέρια (σ.σ. έπαιζε στη Μπενφίκα, που έχει έδρα το "Ντα Λουζ"): «Ξέρω πολύ καλά αυτό το γήπεδο. Αυτές τις μέρες ένιωσαν σαν στο σπίτι μου στη Λισσαβόνα, έκανα υπέροχα πράγματα εδώ που έδωσαν το "διαβατήριο" για τη Ρεάλ. Ήμουν πολύ χαρούμενος στη Μπενφίκα, αλλά ακόμα περισσότερο για το Τσάμπιονς Λιγκ».
Πηγή: gazzetta.gr

Γιατί το έχασε η Ατλέτικο!!

Ο Γιώργος Καραμάνος αναλύει το κόστος του λάθους με τον Ντιέγκο Κόστα, τις αλλαγές και τις δυνάμεις που δεν είχαν από το 70' και μετά οι Ροχιμπλάνκος. Οταν θα περάσουν τα χρόνια και η λεπτομερής ανάμνηση αυτού του τελικού θα έχει ξεθωριάσει, δυστυχώς για την Ατλέτικο, εκείνο που θα μένει για πάντα χαραγμένο, θα είναι ένα σκληρό για εκείνη νούμερο. Σε 15-20, 30 χρόνια ελάχιστοι θα θυμούνται το πόσο καλά και σωστά έπαιξε αυτόν τον αγώνα, με την κούπα να είναι δική της μέχρι ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Θα βλέπουν το 4-1 και θα θεωρούν την επικράτηση της Ρεάλ εύκολη, κάθε άλλο δηλαδή από αυτό που παρακολουθήσαμε. Στα δικά μου μάτια - και αυτό σε καμία περίπτωση δεν αδικεί τη Βασίλισσα που έκανε μυθικό comeback και πήρε δίκαια το πολυπόθητο 10ο - με το 1-0 υπέρ των Ροχιμπλάνκος στο 93', εκείνοι ήταν που το έχασαν.
Εκεί δεν το αφήνεις να σου γλιστρήσει από τα χέρια. Εχεις δικό σου το ασημικό. Το παίρνεις αγκαλιά, το μαγκώνεις από εκείνα τα μεγάλα αυτιά που έχει στο πλάι και το παίρνεις σπίτι σου. Και όμως δεν συνέβη παρά το ότι η Ατλέτικο έβγαλε μεγαλύτερο πάθος, τσαμπουκά και είχε καλύτερο σχέδιο. Ενδεικτικό είναι πως στο Α' μέρος οι Ραούλ Γκαρθία και Φιλίπε Λουίς είχαν από τρία πετυχημένα τάκλιν έκαστος, τη στιγμή που όλοι οι αντίπαλοι τους μαζί είχαν δύο! Επίσης σε εκείνο το διάστημα οι Μπενζεμά και Κριστιάνο δεν είχαν ακουμπήσει ούτε μία φορά τη μπάλα μέσα στο... κουτί.
Ολα αυτά τα δεδομένα συνεχίστηκαν και στο Β' μέρος. Εως το σημείο όμως που το κορμί δεν είχε πλέον άλλη δύναμη για να συμβαδίσει με το μυαλό, με τη θέληση. Το πνεύμα μπορεί να ήταν πρόθυμο, αλλά η σάρκα αποδείχτηκε ανθρωπίνως ασθενής. Ηταν το σημείο που ούτε ο Ντιέγο Σιμεόνε μπορούσε να αγγίξει με τις παραινέσεις και τις προτροπές του για κουράγιο. Η κούραση έγερνε την πλάστιγγα και έδινε τη μπάλα ολοένα και πιο πολύ στους παίκτες με τα λευκά. Από το 70' και μετά και ειδικά με τις αλλαγές των Ισκο, Μαρσέλο, οι Μερένγκες έκαναν κουμάντο και πάλευαν για την ισοφάριση.
Αντίδοτο σε αυτή την πίεση δεν υπήρχε. Τούτη η αδυναμία της Ατλέτικο να αντεπεξέλθει οφειλόταν αποκλειστικά στο κοντό ρόστερ και το μεγάλο λάθος του ανθρώπου που την οδήγησε σε όλες αυτές τις φετινές επιτυχίες. Εδώ, στο gazzetta.gr με το που έγινε γνωστή η σύνθεση των Ροχιμπλάνκος, κάποιος φώναξε: «παιδιά, δώρο για σκόρερ ο Ντιέγκο Κόστα». Κάποιος άλλος όμως του απάντησε: «Παίξε ότι θα βγει τραυματίας πριν το 20'!» Ο Ντιέγκο Κόστα δεν έπρεπε να παίξει και στο 9' όπως ήταν απολύτως φυσιολογικό, αποχώρησε (σ.σ.: ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου δεν θεραπεύτηκε θλάση σε 7 ημέρες. Πόσο μάλλον για να μπεις σε τελικό Champions League).
Ο Σιμεόνε με την πιο κουρασμένη ομάδα της Ευρώπης, βρέθηκε με το καλημέρα με μία αλλαγή λιγότερη. Σε τέτοιου είδους μεγάλα ραντεβού όμως, εκεί που μετράνε οι λεπτομέρειες, τούτο ήταν έγκλημα και ο πέλεκυς της ποδοσφαιρικής Νέμεσις δεν υπήρχε περίπτωση να λυπηθεί την υπερπροσπάθεια της Ατλέτικο! Η Ατλέτικο όντως είναι η πιο ταλαιπωρημένη για φέτος. Εφτασε με μόλις 13-14, το πάρα πολύ 15 παίκτες να κουνάει το σεντόνι στον τελικό, πήγε ημιτελικό στο Κόπα ντελ Ρέι και πήρε το πρωτάθλημα σε έναν ακόμα τελικό, αυτόν του «Καμπ Νοου» με τη Μπαρτσελόνα.
Με βάση όλα αυτά, από τη στιγμή που ο Σέρχιο Ράμος απογειώθηκε και έπιασε την τέλεια κεφαλιά, νομίζω δεν υπήρχε κανείς που να μην υποπτεύθηκε το ποια θα ήταν η συνέχεια και η κατάληξη του Μαδριλένικου εμφυλίου. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα της παράτασης επιβεβαιώθηκε αυτή η υποψία. Αρχικά ήταν το ΣΟΚ, το ψυχολογικό άδειασμα από την ισοφάριση. Και μετά οι αδυναμίες. Ο Βίγια αδυνατούσε να σπριντάρει, ο Φιλίπε Λουίς που είχε δυνάμεις, είχε υποστεί τράβηγμα λίγο νωρίτερα και ο Μιράντα δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ο Βραζιλιάνος βλέπετε ήταν ο μοναδικός απ' όλες τις ομάδες που πήραν μέρος στη φετινή διοργάνωση, που έπαιξε σε όλα τα ματς και μάλιστα... όλα τα ματς. Είχε απομείνει ο Γκοντίν, ο Γκάμπι και κάπως ο Χουναφράν να τρέχουν για όλους. Ο Αλντερβάιρελντ και ο Σόσα, οι αλλαγές του Σιμεόνε δηλαδή, ήταν ποιοτικά ένα επίπεδο πιο κάτω από τους υπολοίπους. Πόσο θα ήθελε ο Τσόλο να είχε από το το 70' και μετά μία αλλαγή. Πόσο λάθος έκανε με τον Ντιέγκο Κόστα!
Πηγή: gazzetta.gr

Τρομερή ανατροπή στα τρεξίματα η Ρεάλ!!

Η Ατλέτικο έτρεξε περισσότερο στα 90’, όμως η Ρεάλ έβγαλε φοβερά αποθέματα ενέργειας στην παράταση, ανατρέποντας τα δεδομένα. Αναλύει ο Β. Γαλούπης. 
Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον τελικό που είδαμε, όμως τούτη την ώρα θέλω να σταθώ λίγο σε κάτι πολύ σημαντικό που φάνηκε κατά τη διάρκεια του ματς, αλλά επιβεβαιώνεται κι από τα στατιστικά.
Η Ατλέτικο, λοιπόν, μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη φρεσκάδα, παρά την αναγκαστική – και μάλλον αναμενόμενη - αλλαγή στο ξεκίνημα, αφού ο Ντιέγκο Κόστα δεν ήταν έτοιμος έτσι κι αλλιώς.
Στο α’ μέρος, λοιπόν, η Ατλέτικο ναι μεν δεν είχε την κατοχή, αλλά διατηρούσε τον έλεγχο στον ρυθμό. Με πολλά τρεξίματα, γρήγορες επιστροφές και αλληλοκαλύψεις, όπως μας έχει συνηθίσει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η ομάδα του Σιμεόνε.
Στο α’ μέρος η Ατλέτικο έτρεξε 57.6 χλμ. και η Ρεάλ 55.1, μια διαφορά που φαινόταν και δια γυμνού οφθαλμού. Με κατοχή 57-43 για την βασίλισσα.
Στην επανάληψη η Ατλέτικο θέλησε απλά να κρατήσει το μηδέν κι όσο περνούσε η ώρα η Ρεάλ πίεζε όλο και περισσότερο. Και ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο. Η Ατλέτικο ναι μεν έτρεχε και πάλι περισσότερο, αλλά από το 65-70’ και μετά το κοντέρ της ξεκίνησε να τρεμοπαίζει. Σταδιακά εξατμιζόταν κυρίως η εκρηκτικότητά της. Ενώ της Ρεάλ, στο ίδιο διάστημα, ανέβαινε! 
Έτσι η διαφορά των 2.5 χλμ. στο α’ μέρος έπεσε στα 1.3 χλμ. στην επανάληψη (Ατλέτικο 57.7, Ρεάλ 56.4), με τον Αντσελότι να δίνει οξυγόνο στην Ρεάλ με τις αλλαγές του. Κι έτσι η Ρεάλ από 55.1 χλμ. στο α’ μέρος έκανε 56.4 στο β’. Η κατοχή και σ’ αυτό το ημίχρονο ήταν για την βασίλισσα (61-39).
Οι δυο φιναλίστ, λοιπόν, ολοκλήρωσαν τον αγώνα με διαφορά 3.8 χλμ. υπέρ της Ατλέτικο. Και σ’ ένα ματς που θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, με δυο γκολ από στημένες φάσεις, το θέμα της φυσικής κατάστασης και των αντοχών άρχισε να παίζει σίγουρα ρόλο. Ειδικά όσο κυλούσε ο χρόνος κι ενώ ήδη βρισκόμαστε στο φινάλε της σεζόν, με αρκετούς καταπονημένους παίκτες να αγωνίζονται έχοντας αντιμετωπίσει πρόσφατα προβλήματα τραυματισμού.
Στην παράταση έγινε η ανατροπή. Με την Ρεάλ να βρίσκει φοβερά αποθέματα ενέργειας και την Ατλέτικο να καταρρέει τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, κυρίως μετά το 2-1.
Στα 30’ της παράτασης, λοιπόν, η Ρεάλ έτρεξε 3.6 χλμ. περισσότερα από την Ατλέτικο! Εντυπωσιακή ανατροπή. Και φαινόταν και στο γήπεδο ότι η Ρεάλ είχε πλέον άλλον αέρα και περισσότερες δυνάμεις. Έκανε και πιο πολλά και πιο ποιοτικά τρεξίματα, από την Ατλέτικο που είχε ξεμείνει. Είχε αδειάσει σωματικά κι εγκεφαλικά. Έσβηνε η μηχανή της.
Στην παράταση η Ρεάλ έκανε 36.3 χλμ. και η Ατλέτικο 32.7 χλμ. Πολύ μεγάλη, τεράστια θα έλεγα, διαφορά για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Με την κατοχή, μάλιστα, να αυξάνεται διαρκώς και να φτάνει στο 65-35 για την νικήτρια.
Έτσι η Ρεάλ έβγαλε συνολικά στο ματς 147.8 χλμ. και η Ατλέτικο 148. Με την κατοχή στο 60-40 και τις τελικές 21-10 υπέρ της Ρεάλ.   
Πηγή: gazzetta.gr

Το ρεκόρ του Ρονάλντο! (vid)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε από την άσπρη βούλα στον τελικό και έγραψε ιστορία, αφού γίνεται ο μοναδικός παίκτης που πετυχαίνει 17 γκολ σε ένα Champions League!
Στη διάρκεια του αγώνα ήταν εξαφανισμένος. Τα στενά μαρκαρίσματα τον έβγαλαν εκτός παιχνιδιού και έδειχνε να έχει χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του. Ωστόσο, κατάφερε να βάλει το κερασάκι στο θρίαμβο της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ατλέτικο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε με πέναλτι το 17ο φετινό του γκολ και συνέχισε να γράφει ιστορία!
Έγινε ο μοναδικός παίκτης που πετυχαίνει 17 γκολ σε μια χρονιά Champions League και έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά για τον επόμενο! Είχε φτάσει τα 14 των Μέσι, Φαν Νίστελροϊ και Αλταφίνι, που αποτελούσαν μέχρι φέτος το ρεκόρ ήδη από τους αγώνες με τη Ντόρτμουντ. Το πέναλτι με τους ροχιμπλάνκος ήταν λοιπόν το ιδανικό φινάλε τόσο για τον τελικό, όσο και για την προσωπική επίδοση του Πορτογάλου!




Πηγή: gazzetta.gr

Σκότωσε το θεριό πριν την κατασπαράξει!

Το πήρε το δέκατο η Ρεάλ. Με πολύ κόπο, άγχος και αρκετή τύχη. Επρεπε να σκοτώσει ένα θεριό. Κουρασμένο και καμένο, αλλά θεριό. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας... Θεριό ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης για 94 λεπτά μέχρι την κεφαλιά και την ισοφάριση του Ράμος.

Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν μια ομάδα που τελικά, δέχθηκε 4 γκολ, δημιούργησε την ανάγκη να μιλήσεις και να γράψεις περισσότερο γι' αυτήν και λιγότερο για την αντίπαλό της που κατέκτησε το τρόπαιο.
Το θαύμα της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν μικραίνει από την ήττα στον τελικό. Με 14 παίκτες, όχι τόσο λαμπερούς όπως αυτοί της Ρεάλ, όλη τη σεζόν σε δυο μέτωπα έφτασε μέχρι το τέλος. Αθλος. Δεν άντεξε παρότι είχε συμπαγή τακτική γαρνιρισμένη με μπόλικο πάθος. Από γκέλα του Κασίγιας προηγήθηκε, με ενέργεια αποσυντόνισε την αντίπαλό της, από μια στιγμή αδράνειας έχασε για δευτερόλεπτα το τρόπαιο.
Η Ρεάλ εφόσον ξαναμπήκε στη διεκδίκηση είχε περισσότερα όπλα για να ολοκληρώσει τη δουλειά. Μυαλό και πνευμόνια ο Μόντριτς, ακόμα κι εκεί που οι συμπαίκτες του είχαν θολώσει. Δυνάμεις ο Μπέιλ και ο Ντι Μαρία. Διόρθωσαν όλες τις ανορθογραφίες των υπολόπων. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εμφανίστηκε ελάχιστα στη σκηνή. Με πέναλτι έγραψε τον επίλογο και τα τελευταία πανηγυρικά καρέ, μιας νίκης που γράφεται στην ιστορία.

ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ συμφωνία του Ντιέγκο Κόστα με την Σέρβα γιατρέσα, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Αποκλειστικό. Μιλημένη η δουλειά με τη γιατρό από τη Σερβία. Οπως στο λέω. Ο Ντιέγκο Κόστα, ιατρικώς τελειωμένος, για το ματς συμφώνησε με αυτό που του πρότεινε η γιατρέσα.

«Ακου τι θα γίνεις. Θα σου κάνω τις εντριβές, θα σου δώσω το βοτάνια, θα σ` αλείψω με τα υγρά της φοράδας. Οτι και να κάνω δεν θα μπορέσεις να παίξεις για πολύ», είπε με σοβαρό ύφος η κυρία. «Μα...», ψέλλισε ο Βραζιλιάνος. Τον έκοψε, βγάζοντας με μια απότομη κίνηση τα γυαλιά της. «Ετσι έχουν τα πράγματα. Στο λογαριασμό σου, μόλις φτάσεις στη Μαδρίτη θα έχει μπει μια πεντακοσαρού. Θα πεις στον προπονητή σου ότι είσαι έτοιμος να παίξεις. Στο δεκάλεπτο θα ζητήσεις αλλαγή για να μην πάθεις μεγαλύτερη ζημιά. Εγώ θα πάρω τη διαφήμισή μου, όλες αυτές τις ημέρες που κατάφερα να βελτιώσω θεαματικά την κατάστασή σου κι εσύ θα τσιμπήσεις παραδάκι, χωρίς να ρισκάρεις μουντιάλ και μεταγραφή».

Ετσι, έγινε η δουλειά, κύριε. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλοιώς. Μαλάκες ήταν οι γιατροί που του είπαν ότι με τη θλάση που είχε, ήταν αδύνατο να αγωνιστεί; Πραγματικά, υπάρχουν άνθρωποι με θεραπευτικές ικανότητες, όμως συνήθως αυτό που κάνουν είναι να διώξουν τον πόνο. Οχι να γιατρέψουν το πρόβλημα, εφόσον είναι σοβαρό.
Γκέλα των δυο Ντιέγκο. Και του Κόστα και του Σιμεόνε που συμφώνησαν να ξεκινήσει τον τελικό. Ευτυχώς για αυτούς απέφυγαν τα χειρότερα. Απλώς ξοδεύτηκε μια αλλαγή. Νωρίς ώστε να μην στοιχίσει αγωνιστικά στην Ατλέτικο, συνεχίζοντας να παίζει με 10 και για τον παίκτη ώστε να μην πάθει μεγαλύτερη ζημιά.

Πηγή: sportdog.gr

Αντσελότι: «Το αξίζαμε»

Περήφανος για την κατάκτηση του Champions League δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι κάνοντας λόγο για δικαίωση της πίστης που έδειξαν οι παίκτες της Ρεάλ μέχρι το τέλος.

Αντσελότι: «Το αξίζαμε»
Πανευτυχής για τον πέμπτο του τίτλο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (τρεις σαν προπονητής, δύο σαν παίκτης) ήταν ο Κάρλο Αντσελότι.

«Το τρόπαιο αυτό μας γεμίζει περηφάνια. Δώσαμε χαρά σε εκατομμύρια φίλους της Ρεάλ κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η μεγαλύτερη χαρά είναι να δίνεις χαρά στους άλλους», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός. «Προσπαθήσαμε πολύ, δυσκολευτήκαμε, υποφέραμε, αλλά τα καταφέραμε και πιστεύω πως το αξίζαμε. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, το πιστέψαμε και δικαιωθήκαμε. Οι παίκτες μου ήταν απόλυτα επαγγελματίες σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αφιερώνω τον τίτλο αυτό στην οικογένειά μου. Η πλατεία της Μαδρίτης θα ξενυχτήσει απόψε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ήταν τύχη που η ομάδα του ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, απάντησε: «Το ποδόσφαιρο παίζεται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν θα έλεγα πως ήταν θέμα τύχης».

Παράλληλα έκανε ειδική μνεία σε κάποιους παίκτες. «Ο Μαρσέλο ήταν απογοητευμένος που δεν ήταν στην ενδεκάδα, αλλά όταν πέρασε σαν αλλαγή ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου. Ο Μπέιλ ήταν έτοιμος να σκοράρει την κατάλληλη στιγμή κι αυτό συνέβη για πολλοστή φορά φέτος. Του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερος». Πηγή: sport-fm.gr

«Ντου» από τους παίκτες στη συν. Τύπου του Αντσελότι! (video)

Οι παίκτες της Ρεάλ εισέβαλαν στη συνέντευξη Τύπου του Κάρλο Αντσελότι με σαμπάνιες και συνθήματα και ο Ιταλός τεχνικός τους… συνόδευσε στους πανηγυρισμούς.

«Ντου» από τους παίκτες στη συν. Τύπου του Αντσελότι (video)
Ο Κάρλο Αντσελότι έκανε δηλώσεις στην αίθουσα Τύπου του «Ντα Λουζ» μετά την κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ, όταν την ηρεμία διατάραξαν οι παίκτες του, που εισέβαλαν στο χώρο με συνθήματα και σαμπάνιες.

Ο Ιταλός τεχνικός αρχικά σάστισε, αλλά αμέσως άφησε στην άκρη τους καθωσπρεπισμούς και τους ακολούθησε στο γλέντι.







Πηγή: sport-fm.gr

Ράμος: «Γκολ όλων των φίλων της Ρεάλ»

Ο Σέρχιο Ράμος, που αναδείχθηκε κορυφαίος του αγώνα, αφιέρωσε το καθοριστικό του γκολ στον τελικό του Champions League σε όλους τους φίλους της Ρεάλ.

Ράμος: «Γκολ όλων των φίλων της Ρεάλ»
Δεν κράτησε για τον εαυτό του τη δόξα του γκολ που κράτησε ζωντανή τη Ρεάλ ο Σέρχιο Ράμος, αλλά θέλησε να τη μοιραστεί με τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Είναι το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα μου. Δεν ανήκει όμως σε μένα, αλλά σε όλους τους φίλους της Ρεάλ. Παλέψαμε ως το τέλος και δικαιωθήκαμε. Είναι απερίγραπτα τα συναισθήματα. Τα πράγματα άλλαξαν από τη μια στιγμή στην άλλη. Γράψαμε ιστορία απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Αφιερώνω τον τίτλο στους φίλους της Ρεάλ, την οικογένειά μου και όσους μας υποστήριξαν μέχρι το τέλος. Το αξίζαμε μετά από τόσα χρόνια», δήλωσε ο αμυντικός της «βασίλισσας» μετά το 4-1 στην παράταση κόντρα στην Ατλέτικο. Πηγή: sport-fm.gr

Υπόκλιση Μπαρτσελόνα σε Ρεάλ κι Ατλέτικο!!

Την ανωτερότητα και το επίπεδό της έδειξε η Μπαρτσελόνα. Λίγο μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Καταλανοί έδωσαν συγχαρητήρια σε Ρεάλ για την κατάκτηση και σε Ατλέτικο για την εκπληκτική σεζόν.

Υπόκλιση Μπαρτσελόνα σε Ρεάλ κι Ατλέτικο!
Άλλη χώρα, άλλη φάση… Τι κι αν η Μπαρτσελόνα πικράθηκε στο πρωτάθλημα; Τι κι αν είδε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απ’ τον καναπέ; Διόλου εμπόδισε τους «μπλαουγκράνα» να συγχαρούν τόσο τη Ρεάλ, όσο και την Ατλέτικο για τα φετινά τους επιτεύγματα.

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε ο τελικός, οι Καταλανοί μοίρασαν μπράβο στην… μισητή βασίλισσα για την κατάκτηση του δέκατου τροπαίου, αλλά και στους «ροχιμπλάνκος» για την εξαιρετική πορεία τους μέσα σεζόν, όπου στέφθηκαν πρωταθλητές Ισπανίας και έφτασαν στην… πηγή για το πρώτο με τα μεγάλα... αυτιά.
FC Barcelona         @FCBarcelona
Congratulations to @realmadrid on winning the Champions League final in Lisbon and congrats to @atleti on a great season


Πηγή: sport-fm.gr

Γκάμπι: «Να μάθει να κερδίζει ο Βαράν»

Για απρεπή χειρονομία του Ράφαελ Βαράν προς τους παίκτες της Ατλέτικο μετά τη νίκη της Ρεάλ στον τελικό έκανε λόγο ο Γκάμπι.

Γκάμπι: «Να μάθει να κερδίζει ο Βαράν»
Ο Γκάμπι ήταν απαρηγόρητος μετά την ήττα με 4-1 στην παράταση από τη Ρεάλ, αλλά δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τη συμπεριφορά του Ράφαελ Βαράν. Σύμφωνα με τον αρχηγό της Ατλέτικο, ο Γάλλος αμυντικός έκανε μία απρεπή χειρονομία στους «ροχιμπλάνκος».

«Θα πρέπει να μάθει να κερδίζει. Είναι νέος ακόμη. Έκανε μια άσχημη χειρονομία όπως φεύγαμε από το γήπεδο», τόνισε.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Μας ισοφάρισαν στο τέλος μετά από μία υπερπροσπάθεια που κάναμε. Στην παράταση μάς νίκησαν δίκαια. Εμείς δώσαμε τα πάντα, παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις όλη τη σεζόν και κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε κι ελπίζουμε να υπάρχει συνέχεια», πρόσθεσε ο Ισπανός μέσος.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα… έσπασε για το ΔΕΚΑΤΟ!!

Όλα στραβά κι ανάποδα στον δρόμο της, αλλά η Ρεάλ δεν μάσησε. Η «βασίλισσα» έσπασε τρεις παραδόσεις και δεν λύγισε από την προσμονή να βάλει το δέκατο στην τροπαιοθήκη της.

Τα… έσπασε για το ΔΕΚΑΤΟ!
Δεν της… έκατσε τίποτα, για όλα έπρεπε να ιδρώσει και να «λυγίσει» σίδερα για να σηκώσει το δέκατο, όμως στο τέλος του τελικού στο «Ντα Λουζ» η Ρεάλ τα κατάφερε και δεν πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να σηκώσει το δέκατο.

Το γκολ του Γκοντίν, που έβαλε μπροστά την Ατλέτικο, είχε «μαύρο» παρελθόν για τη «βασίλισσα», που όταν έφτανε σε τελικούς και βρισκόταν πίσω στο σκορ ΠΑΝΤΑ τους έχανε, όχι όμως αυτόν.

Από την άλλη, οι «ροχιμπλάνκος» και τις έξι φορές που είχε βρει πρώτη δίχτυα στο φετινό Champions League, είχε κερδίσει. Όχι όμως απόψε.

Η ομάδα του Αντσελότι είχε να αντιμετωπίσει και την κατάρα της Μπαρτσελόνα καθώς όποια ομάδα από το 2008 πέταγε έξω τους Καταλανούς ήταν και αυτή που θα σήκωνε την κούπα. Όχι όμως απόψε. Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο ο Αντσελότι!!

Χρειάστηκε να γυρίσει απ’ την κόλαση η ομάδα του, αλλά αυτό που μετράει είναι πως η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Και μαζί της ο Κάρλο Αντσελότι μπήκε στο πάνθεον της διοργάνωσης!

Μόνο ο Αντσελότι!
Με χρυσά γράμματα γράφεται από σήμερα το όνομα του Κάρλο Αντσελότι στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Έστω και αν είδε τον… χάρο με τα μάτια του, έστω κι αν τον έσωσε ο Σέρχιο Ράμος, ο Ιταλός τεχνικός κατάφερε να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο δέκατο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.

Και ταυτόχρονα ο ίδιος έγινε ο πρώτος που σηκώνει το εν λόγω τρόπαιο -απ’ όταν μετονομάστηκε η διοργάνωση- τρεις φορές. Το 2003 και το 2007 με την Μίλαν και φέτος με τη «βασίλισσα».

Κι αν θέλουμε να το πιάσουμε από πιο πριν και γενικά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, τότε ο 54χρονος έγινε ο δεύτερος που φτάνει τις τρεις κατακτήσεις. Πρώτος… διδάξας ήταν ο Μπομπ Πέισλι στον πάγκο της Λίβερπουλ (1977, 1978, 1981).

Παράλληλα, ο Αντσελότι έγινε ο πέμπτος τεχνικός στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που σηκώνει την κούπα με τα μεγάλα… αυτιά με δύο διαφορετικές ομάδες. Πριν απ’ αυτόν το είχαν καταφέρει οι Μουρίνιο (Πόρτο, Ίντερ), Χάινκες (Ρεάλ, Μπάγερν), Χάπελ (Φέγενορντ, Αμβούργο) και Χίτσφελντ (Ντόρτμουντ, Μπάγερν Μονάχου). Πηγή: sport-fm.gr

Το πανηγύρισε κι ο Αλόνσο!

Ο Φερνάντο Αλόνσο παρακολούθησε και πανηγύρισε από το Μονακό-ας όψεται το Grand Prix της Κυριακής-την κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το πανηγύρισε κι ο Αλόνσο
Ο Τσάμπι το είδε σαν θεατής λόγω τιμωρίας.

Ο Φερνάντο το είδε από το Μονακό λόγω… Grand Prix.

Ο Αλόνσο της Ferrari πανηγύρισε σαν φίλος της Ρεάλ την κατάκτηση του Champions League έχοντας παρακολουθήσει τον αγώνα φορώντας μια φανέλα της «βασίλισσας».

View image on Twitter



Πηγή: sport-fm.gr

Χουανφράν: «Μας πλήγωσε το γκολ του Ράμος»

Στο γκολ του Σέρχιο Ράμος στάθηκε ο Χουανφράν σε μια σύντομη δήλωσή του μετά το τέλος του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χουανφράν: «Μας πλήγωσε το γκολ του Ράμος»
Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης παραδέχθηκε ότι το τέρμα της ισοφάρισης της Ρεάλ Μαδρίτης έπληξε το… ηθικό της ομάδας του.

«Ήταν ένας πολύ σκληρός τελικός», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του και συνέχισε:

«Το γκολ του Σέρχιο μας πλήγωσε πάρα πολύ».Πηγή: sport-fm.gr

Είμαι η Ρεάλ, ακούτε;;;

Ποια είναι η βαρύτερη φανέλα του κόσμου φώναξε η Ρεάλ! Η «βασίλισσα» μετέτρεψε ένα χαμένο τελικό σε θρίαμβο και σαρώνοντας 4-1 (στην παράταση) την Ατλέτικο, στρίμωξε τη 10η κούπα στην τροπαιοθήκη της!

Είμαι η Ρεάλ, ακούτε;;;
Δώδεκα χρόνια ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Έστω κι αν άργησε όμως, η Ρεάλ επέστρεψε σαν πραγματική «βασίλισσα» στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Παρόλο που έμοιαζαν ξεγραμμένοι, οι «μερένχες» όχι απλά έκλεψαν την κούπα του Champions League από την Ατλέτικο, αλλά τη σήκωσαν με στιλ (4-1) στον ουρανό της Λισαβόνας!

Ο Σέρχιο Ράμος πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα των «ροχιμπλάνκος» και λυτρώνοντας στις καθυστερήσεις την ομάδα του Αντσελότι (με γκολ-απάντηση σ’ αυτό του Γκοντίν), έστησε… πάρτι για τους συμπαίκτες του στην παράταση.

Εκεί όπου οι Μπέιλ (110’), Μαρσέλο (117’) και Ρονάλντο (120’) μετέτρεψαν τη νίκη σε θρίαμβο και τη Ρεάλ στο μοναδικό σύλλογο με… διψήφιο αριθμό από κούπες του Champions League!


Το ματς

Μπορείς ν’ αντιμετωπίσεις με πολλούς τρόπους την Ατλέτικο. Κι αν δεν είναι τόσοι πολλοί, σίγουρα υπάρχουν. Ε, η Ρεάλ επέλεξε τον πιο λάθος στην αρχή. Διότι το να κοντράρεις στον τσαμπουκά τους «ροχιμπλάνκος» είναι σαν να κοντράρεις τον Γιώργο Μίνο σε ταχύτητα ομιλίας. Οι παίκτες του Σιμεόνε λοιπόν, όχι απλά δεν μπήκαν ψαρωμένοι. Όχι απλά δεν μάσησαν, όταν έχασαν τον Κόστα στο 9’. Αλλά εκμεταλλεύτηκαν άψογα ότι το ματς θύμιζε τοπικό ντέρμπι -και όχι τελικό.

Αφού λοιπόν ο Μπέιλ ξόδεψε τη μόνη πραγματική ευκαιρία (ανάμεσα σε δυνατά τάκλιν, μανούρες και κίτρινες κάρτες) συνέχισαν να πατούν καλύτερα. Να κρατούν εξαφανισμένο τον Ρονάλντο. Κι έστω κι απ’ το πουθενά ν’ ανταμειφθούν. Διότι αρκούσε μια έξοδος… Σαββατόβραδου από τον Κασίγιας για να μετατραπεί μια ακίνδυνη φάση σε γκολ. Και μια περίεργη κεφαλιά του Γκοντίν για να μετατραπεί η Ατλέτικο σε απόλυτο αφεντικό του αγώνα.

Τι κι αν η Ρεάλ λοιπόν, προσπάθησε να το αμφισβητήσει. Τι κι αν ο Ρονάλντο άρχισε να θυμίζει κάπως ότι… παίζει. Εκτελέσεις φάουλ -σαν αυτή λίγο μετά την ανάπαυλα- μπορεί να ‘ταν δύσκολες για άλλον τερματοφύλακα. Όχι όμως και τον Κουρτουά. Έτσι, ο Αντσελότι άρχισε να ψάχνεται. Να ρισκάρει (βάζοντας Ίσκο και Μαρσέλο αντί των Κεντίρα και Κοεντράο). Αλλά και να βλέπει την ομάδα του να συνεχίζει να τρακάρει στο τείχος της Ατλέτικο.

Ε και; Μπορεί να μην είχαν ιδέες και τρόπους να το διασπάσουν, αλλά οι «μερένχες» είχαν ψυχή. Είχαν κουράγιο -όταν ο Μπέιλ σπαταλούσε ευκαιρίες και τέλειωνε τα γνωστά του σόλο με σκάψιμο… στο χορτάρι. Και πάνω απ’ όλα είχαν επιμονή. Ακόμα και μετά το 90’! Όταν και ο Ράμος της προσέφερε τελικά τη λύτρωση. Και νικώντας θεούς και δαίμονες στον αέρα, διέκοψε βίαια το όνειρο των «ροχιμπλάνκος» ότι σήκωναν την κούπα.

Τόσο βίαια, ώστε τη μισή παράταση να την ξοδέψουν στην προσπάθεια να συνέλθουν. Και στην απόπειρα να κρατήσουν την ψυχραιμία τους απέναντι στον ενθουσιασμό της Ρεάλ. Η «βασίλισσα» όμως δεν κρατιόταν πια! Όπως δεν κρατιόταν κι ο Ντι Μαρία στο 110’. Τότε που πήρε αμπάριζα όποιον μπήκε μπροστά του. Κι έκανε απαραίτητο να γραφτεί… και το δικό του όνομα -μαζί με του Μπέιλ- στον πίνακα των σκόρερ.

Οι «μερένχες» όμως δεν είχαν τελειώσει. Δεν θα αρκούνταν σε μια απλή… κατάκτηση του τροπαίου. Θα το σήκωναν με τρόπο που δεν θα σήκωνε καμία αμφισβήτηση. Γι’ αυτό ο Μαρσέλο φρόντισε να ξεχειλώσει κι άλλο το σκορ. Ο Ρονάλντο φρόντισε να κερδίσει, να αξιοποιήσει και να πανηγυρίσει έξαλλα το πέναλτι. Και η Ρεάλ φρόντισε να υπενθυμίσει εντυπωσιακά στο τέλος ποια είναι η βαρύτερη τροπαιοθήκη του κόσμου.

inner


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Κοεντράο (59’ Μαρσέλο), Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Κεντίρα (59’ Ίσκο), Ντι Μαρία, Μόντριτς, Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά (79’ Μοράτα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα, Πέπε, Ιγιαραμέντι

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Φελίπε Λουίς (83’ Αλντερβάιρελντ), Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66’ Σόσα), Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (9’ λ.τ. Αντριάν)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αρανθούμπια, Σουάρεθ, Ντιέγκο, Ροντρίγκεθ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Ντα Λουζ»
Πηγή: sport-fm.gr

Το φιλί του… Κασίγιας!! (pics)

Δείτε πως ο Ίκερ Κασίγιας συνεχάρη τον Σέρχιο Ράμος για το γκολ της ισοφάρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το φιλί του… Κασίγιας! (pics)
Ούτε την Σάρα Καρμπονέρο δεν πρέπει να έχει φιλήσει έτσι ο Κασίγιας!

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε το τέρμα του Σέρχιο Ράμος το οποίο έστειλε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ σαν τρελός όπως και όλοι οι «μερένχες».

Ωστόσο, έτρεξε αμέσως μετά στον σκόρερ, και τον φίλησε δίνοντας του συγχαρητήρια, προφανώς νιώθοντας… ανακουφισμένος καθώς το παιχνίδι δεν κρίθηκε από το λάθος του στο τέρμα της Ατλέτικο.

Δείτε τις φωτογραφίες…

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Προβάδισμα για Ρέτζιο Εμίλια, πέρασε η Ρόμα!

Η Ρέτζιο Εμίλια νίκησε τη Σιένα κι έκανε το 2-1. Πρόκριση με 3-0 για Ρόμα κόντρα στην Καντού.

Προβάδισμα για Ρέτζιο Εμίλια, πέρασε η Ρόμα
Έτοιμη να ολοκληρώσει την έκπληξη έδειξε η Ρέτζιο Εμίλια. Νίκησε με 82-74 τη Σιένα κι έκανε το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών της ιταλικής λίγκας. Ο Τζέιμς Γουάιτ με 20 και ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι με 18 πόντους ξεχώρισαν από τους νικητές, ενώ ο Τζος Κάρτερ με 20 και ο Μάρκεζ Χέινς με 19 πάλεψαν από τους πρωταθλητές. Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, η Ρόμα επιβλήθηκε 74-70 της Καντού και πέρασε με 3-0 στα ημιτελικά έχοντας κορυφαίο τον Φιλ Γκος με 17 πόντους. Οι 22 πόντοι του Πιέτρο Αραντόρι δεν έφταναν για τους φιλοξενούμενους.

Την Κυριακή διεξάγεται το τέταρτο ματς της σειράς μεταξύ Πιστόια και Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (1-2), ενώ ήδη στα ημιτελικά έχει προκριθεί η Σάσαρι (3-0 την Μπρίντιζι). Πηγή: sport-fm.gr

Παραμένει στην Κολομβία ο Πέκερμαν!!

Τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Κολομβίας μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, έβαλε με δηλώσεις του ο Ζοσέ Πέκερμαν.

Παραμένει στην Κολομβία ο Πέκερμαν
Ο Τύπος στην Κολομβία το τελευταίο διάστημα είχε αναπτύξει έντονη φημολογία πως ο προπονητής των «καφετέρος», Ζοσέ Πέκερμαν θα αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Τα σενάρια αυτά διαψεύσθηκαν από τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, ο 65χρονος τεχνικός τοποθετήθηκε επί του θέματος στο αποχαιρετιστήριο πάρτι που έγινε για την εθνική πριν αναχωρήσει για την Αργεντινή, όπου θα δώσει φιλικά πριν το ματς με την Ελλάδα.

Επιπλέον, φάνηκε αισιόδοξος κι έθεσε ψηλά τον πήχη για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ μίλησε και για τα προβλήματα που είχε η Κολομβία κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

«Είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε μέχρι εκεί που πρέπει να φτάσουμε. Μπορεί να γίνουμε και πρωταθλητές, μπορεί απλά να φτάσουμε στον τελικό ή τέλος πάντων όπου μπορούμε», ήταν η τοποθέτηση του Πέκερμαν, για να συμπληρώσει: «Είχαμε πολλά προβλήματα με τους τραυματισμούς του Φαλκάο, του Ζουνίγκα, ενώ κάποιοι παίκτες δεν είχαν αγωνιστικά λεπτά στις ομάδες τους. Όλα αυτά έπρεπε να τα αφήσουμε πίσω μας». Πηγή: sport-fm.gr

«Τρελάθηκε» ο Τσάμπι Αλόνσο!! (video)

Όταν το ζεις απ’ έξω, είναι πιο… έντονο! Και ο Τσάμπι Αλόνσο… μουρλάθηκε όταν ο Μπέιλ έχασε τεράστια ευκαιρία στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Τρελάθηκε» ο Τσάμπι Αλόνσο! (video)
Πριν καν αρχίσει ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Τσάμπι Αλόνσο είχε σοβαρό λόγο να είναι... κάπως. Η μη συμμετοχή του στο ραντεβού του «Ντα Λουζ» λόγω τιμωρίας.

Κι όταν είδε απ' τις εξέδρες την κλασική ευκαιρία του Μπέιλ, στο 0-0 τότε της Ρεάλ με την Ατλέτικο, δεν άντεξε. «Τρελάθηκε» που ο συμπαίκτης το 'χασε και τράβαγε τα μαλλιά του...

Γιατί όσο να 'ναι, όταν παρακολουθείς απ' έξω τον αγώνα, έχεις και την... πολυτέλεια του χρόνου να... τα πάρεις με αυτό που μόλις έχεις δει!



Πηγή: sport-fm.gr

Την οδηγεί στην κούπα ο Μπανκς!

Με 21 πόντους του Μάρκους Μπανκς η Νανσί έκανε το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών του γαλλικού πρωταθλήματος απέναντι στη Στρασμπούρ.

Την οδηγεί στην κούπα ο Μπανκς
Ο Μάρκους Μπανκς έχει πάρει από το χέρι τη Νανσί και την οδηγεί στον τίτλο.

Με 21 πόντους του άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού, «έχτισε» στο break του πρώτου αγώνα και νικώντας με 67-57 τη Στρασμπούρ έκανε το 2-1 για τα ημιτελικά των play offs της γαλλικής λίγκας.

Οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν τη Δευτέρα, πάλι στην έδρα της Νανσί.Πηγή: sport-fm.gr

Έκαψαν φανέλα της Μπαρτσελόνα πριν τον τελικό!!

Τις αρχές του… ευ αγωνίζεσθαι, επέδειξαν στη Μαδρίτη λίγη ώρα πριν τον τελικό, όταν φίλοι της Ρεάλ έκαψαν φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Έκαψαν φανέλα της Μπαρτσελόνα πριν τον τελικό!
Η κόντρα μεταξύ Ρεάλ και Μπαρστελόνα είναι γνωστή. Σε γενικά πλαίσια, όμως, υπήρχε ένα επίπεδο αλληλοσεβασμού μεταξύ συλλόγων και φιλάθλων. Απ’ ότι φάνηκε, όμως, «επίδειξη πολιτισμού» – με πολλά εισαγωγικά – δεν επιδεικνύεται μόνο στην Ελλάδα.

Οπαδοί των «μερένχες» που βρίσκονταν έξω από το «Ντα Λουζ» λίγη ώρα πριν την έναρξη του τελικού του Champions League, αφού κρέμασαν μία φανέλα της «μισητής εχθρού» σε ένα κοντάρι, την έκαψαν. Πηγή: sport-fm.gr

Για δες καιρό που διάλεξαν ν’ αφήσουν μόνο τον ΠΑΟ…!!

Ένα στοιχείο πρέπει να μας προβληματίσει στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Για δες καιρό που διάλεξαν ν’ αφήσουν μόνο τον ΠΑΟ…
Σ’ ένα και μοναδικό στοιχείο πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας, ευελπιστώντας ότι είναι θέμα συγκυριακό. Στην απουσία των φίλων του Παναθηναϊκό από τον τελικό του ΟΑΚΑ.
Ήταν – δεν ήταν 10.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και τα αναπάντητα ερωτήματα μπροστά στη θέα των άδειων εξέδρων ήταν πολλά. Ξαφνικά «γύρισαν την πλάτη» στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι καλαθοσφαιριστές και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Ή πάλι ήταν σίγουροι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία τύχη για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος; Εκτός κι αν η ώρα του αγώνα (22.00) ήταν απαγορευτική για όλους όσοι σκέφθηκαν το ενδεχόμενο να βρεθούν στο «παλατάκι» το βράδυ της Πέμπτης.
Κατ’ αρχάς, κρίνουμε σκόπιμο ν’ αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι οι οπαδοί του συλλόγου απουσίαζαν από το ΟΑΚΑ. Η πρώτη και η πιο σημαντική αιτία εστιάζεται στις αποφάσεις που έχει λάβει ο πρόεδρος την ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το ματς της περασμένης αγωνιστικής περιόδου με την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα. Γύρω στους …25 χιλιάδες (και βάλε…) ήταν οι φίλοι του Παναθηναϊκού οι οποίοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, με συνέπεια όχι μόνο να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο καθώς κρέμονταν σαν τσαμπιά από σταφύλια στις εξέδρες όχι, μόνο να εγκυμονούσε ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των θεατών αλλά και να επιβληθεί ένα σημαντικό πρόστιμο στους ιθύνοντες την ΚΑΕ. Φανταζόμαστε ότι σε εκείνο το παιχνίδι οι …τζαμπατζήδες θα ήταν πολλοί. Από τότε δεν είδαμε ξανά παρόμοιο φαινόμενο, που προφανώς οφείλεται στην απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να τους αφήσει εκτός ΟΑΚΑ. Και πως μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι απουσίαζαν την Πέμπτη το βράδυ οι …τζαμπατζήδες; Απλά ας ανατρέξουμε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε ότι απείχαν όσοι αγόραζαν (ή για ν’ ακριβολογούμε δεν αγόραζαν…) εισιτήρια των δέκα ευρώ.
Η δεύτερη αιτία είναι η ώρα διεξαγωγής του πρώτου τελικού αλλά προφανώς και η μέρα. Εργάσιμη, λοιπόν, είναι η Πέμπτη και μάλλον, δύσκολη και επίπονη λόγω και του πρωινού ξυπνήματος της επόμενης μέρας. Αναντίρρητα, αποτελεί μια σοβαρή δικαιολογία για τους «πράσινους» παράγοντες, αλλά τέτοιες στιγμές θεωρούνται απλά «φθηνές».
Και οδεύουμε στην τρίτη αιτία που εντοπίσαμε και συγκεκριμένα στην ποιότητα του παιχνιδιού της ομάδας του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν φίλαθλοι που δεν είναι ικανοποιημένοι με το μπάσκετ που προσφέρει και το οποίο, προφανώς, στάθηκε εμπόδιο στη φιλοδοξία τους για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Μιλάνου και συνεπώς, απουσίασαν για το συγκεκριμένο λόγο. Σίγουρα, είναι θεμιτό να εκφράζεις την άποψή σου, όμως όχι, σε τόσο κρίσιμες περιόδους, όπως είναι αυτή που διανύουμε. Σίγουρα, είναι υγιέστατο να ζητάει οποιοσδήποτε φίλαθλος καλύτερο μπάσκετ από την ομάδα του αλλά σε καμία περίπτωση όταν αυτή διεκδικεί επί ίσοις όροις ένα τρόπαιο. Οι όποιες διαφωνίες διατυπώνονται αμέσως μετά τις μάχες και όχι κατά τη διάρκεια που δίνονται. Είναι σαν ν’ αποχωρείς από μια μάχη επειδή δεν συμφωνείς με την απόφαση του στρατηγού. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε ακόμα και για εσχάτη προδοσία όσο κι αν φαντάζει υπερβολικό.
Οι φίλαθλοι τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Ολυμπιακού επιβάλλεται να μετέχουν ενεργά στους τελικούς που θα κρίνουν ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είτε διαφωνούν με τις αποφάσεις των προέδρων, είτε με των προπονητών. Και όταν με το καλό ολοκληρωθούν οι τελικοί, τότε γίνεται το «ταμείο».

Πηγή:superbasket.gr

Φόβοι για Σακάι στην Ιαπωνία!!

Απώλεια φαίνεται πώς θα μετρήσει η αντίπαλος της Εθνικής μας, Ιαπωνία, ενόψει Μουντιάλ, καθώς στην προπόνηση του Σαββάτου τραυματίστηκε στο γόνατο ο δεξιός οπισθοφύλακας, Γκοτόκου Σακάι.

Φόβοι για Σακάι στην Ιαπωνία
Ο προπονητής της εθνικής Ιαπωνίας, Αλμπέρτο Τζακερόνι, μπορούσε να υπολογίζει κανονικά όλους τους παίκτες που είχε στο μυαλό, για την 23άδα της Βραζιλίας. Η τύχη, όμως, του «γύρισε την πλάτη», καθώς ο αμυντικός της Στουτγκάρδης, Γκογκότου Σακάι τραυματίστηκε στην προπόνηση του Σαββάτου.

Η αντίπαλος της Εθνικής – οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στη δεύτερη αγωνιστική - φαίνεται πως δεν θα πρέπει να υπολογίζει τον 23χρονο δεξιό αμυντικό, αν και βασικός για την θέση αυτή θεωρούταν ο Ατσούτο Ουτσίντα. Οι «σαμουράι», βέβαια έχουν το δικαίωμα της αλλαγής, μεταξύ των επτά παικτών που είχαν επιλεχθεί στην προεπιλογή.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο αμυντικοί, οι Γιουίτσι Κομάνο και Χιρόκι Μιτζουμότο. Πηγή: sport-fm.gr

Προτεραιότητα ο Ολυμπιακός για τον Περπέρογλου!

Πρόθεση του Στράτου Περπέρογλου είναι πρώτα να ακούσει την πρόταση του Ολυμπιακού για την ανανέωση του συμβολαίου του και μετά να αναζητήσει αλλού το μέλλον του.

Προτεραιότητα ο Ολυμπιακός για τον Περπέρογλου
Συμφωνία όχι, ενδιαφέρον ναι!

Η τουρκική, Σαμπάχ αναφέρει πως ο Στράτος Περπέρογλου έχει έλθει σε συμφωνία με την Εφές Αναντολού για να συνεχίσει σε αυτή την καριέρα του τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ωστόσο βάσει των πληροφοριών που έχει το www.sport-fm.gr κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Όντως υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά της τουρκικής ομάδας για να εντάξει στο ρόστερ της τον διεθνή φόργουορντ τη νέα σεζόν αλλά μέχρι εκεί.

Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον παίκτη καθώς υπάρχει ένας μεγάλος λόγος…

Προτεραιότητα του Στράτου Περπέρογλου είναι να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Έτσι θα περιμένει να ολοκληρωθούν οι τελικοί με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα μπάσκετ και μετά θα αρχίσει τις συζητήσεις με τους ερυθρόλευκους για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Πηγή: sport-fm.gr

Ανανεώνει ο Μόρας!!

Μια ανάσα από την οριστική συμφωνία με τη διοίκηση της Ελλάς Βερόνα, για επέκταση της συνεργασίας του, βρίσκεται ο Βαγγέλης Μόρας, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα.

Ανανεώνει ο Μόρας!
Στην Ελλάς Βερόνα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Βαγγέλης Μόρας.

Σύμφωνα, με ιταλικά δημοσιεύματα, η διοίκηση της ομάδας του Έλληνα αμυντικού έχει ξεκινήσει επαφές εδώ και μερικές εβδομάδες για την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει στο τέλος του επόμενου μήνα.

Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές φαίνεται πως είχαν θετική εξέλιξη και όλα δείχνουν ότι απομένουν λεπτομέρειες για να επικυρωθεί το ότι ο Μόρας θα αγωνίζεται για τρίτη σερί σεζόν στην ομάδα της Βερόνα. Πηγή: sport-fm.gr

Φινάλε με νίκη για Ξανθόπουλο!

Η Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου έκλεισε με νίκη τη σεζόν στην ACB νικώντας με 94-92 την Μπιλμπάο εκτός έδρας.

Φινάλε με νίκη για Ξανθόπουλο
Η σεζόν έλαβε τέλος για Μπιλμπάο και Ομπραντόιρο, με τη δεύτερη να νικά στην έδρα της πρώτης με 94-92 για την 34η και τελευταία αγωνιστική.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 20:15 για τους νικητές. Ο Νταμίρ Μάρκοτα με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους Βάσκους.

Αναλυτικά η 34η αγωνιστική:

Σάββατο 24/5
Μπιλμπάο-Ομπραντόιρο 92-94

Κυριακή 25/5
Ουνικάχα Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης 13:30
Μπαρτσελόνα-Καχασόλ 13:30
Μπανταλόνα-Βαλένθια 13:30
Λαμποράλ Κούτσα-Φουενλαμπράδα 13:30
Μούρθια-Σαραγόσα 13:30
Βαγιαδολίδ-Γκραν Κανάρια 13:30
Μανρέσα-Κανάριας 14:00
Λαγκούν Άρο-Εστουντιάντες 19:00

Δείτε τη βαθμολογία της ισπανικής λίγκας Πηγή: sport-fm.gr

Αποφασισμένοι για το 1-1!

Χωρίς προβλήματα, αλλά… πεισμωμένοι για το 1-1 συνεχίζουν την προετοιμασία τους στον Ολυμπιακό για τον δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό, τη Δευτέρα στο ΣΕΦ.

Αποφασισμένοι για το 1-1
Με μοναδικό, πλην όμως γνωστό, απόντα τον Βασίλη Καββαδά που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα, συνεχίζεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό, τη Δευτέρα στο ΣΕΦ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του δουλεύουν μαζί με τους παίκτες στις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στον αγώνα της Πέμπτης και παρουσιάζονται πεισμωμένοι για την ισοφάριση.

Στο μεταξύ, η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίζεται, κρίνεται ικανοποιητική κι εκτιμάται πως το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο.Πηγή: sport-fm.gr

Πετάει… φωτιές η Ξάνθη!

Ασταμάτητη δείχνει στα φιλικά της ενόψει του μπαράζ παραμονής η Ξάνθη, επικρατώντας αυτή τη φορά με το ευρύ 6-0 της Πιρίν.

Πετάει… φωτιές η Ξάνθη
Συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα η Ξάνθη για τρίτο διαδοχικό εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Γκράντσκι της Βουλγαρίας, οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά έφτασαν στο τελικό 6-0, χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Ράνος (3), Μάνταλος (2) και Μαρίν.

Η ξανθιώτικη ομάδα ήταν καλύτερη και ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοσή της φτάνοντας στο ευρύ αποτέλεσμα, δείχνοντας πως όσο πλησιάζουν τα μπαράζ, όλο και σε καλύτερη κατάσταση παραμένει!

Η σύνθεση της Ξάνθης: Κυριακίδης, Μπέρτος, Χοσέμι, Γούτας, Τσαμούρης, Μάνταλος, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Μαρίν, Τριάδης, Σολτάνι. Κατά την διάρκεια του αγώνα έπαιξαν και οι: Ζαρόπουλος, Νάκας, Παπαδημητρίου, Ράνος, Κάλβο, Σουάρεζ, Βάλλας, Ορφανίδης.

Επόμενο και τελευταίο φιλικό παιχνίδι είναι αυτό με την Εθνική Ενόπλων στο SKODA ΞΑΝΘΗ Arena την Παρασκευή 30 Μαΐου (17:30). Πηγή: sport-fm.gr

«Παίζεται» του Μπατή με ΠΑΟΚ!!

Δεν προπονήθηκε σήμερα ο Μάριος Μπατής και παραμένει αμφίβολος για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ. Παίζει ο Λάνγκφορντ.

«Παίζεται» του Μπατή με ΠΑΟΚ
Χωρίς τον Μάριο Μπατή διεξήχθη σήμερα η προπόνηση του Πανιώνιου εν όψει της μεθαυριανής (26/5) δεύτερης αναμέτρησης των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για την «μάχη» της 3ης θέσης στην Α1.

Ο αρχηγός των Νεοσμυρνιωτών υποβάλλεται σε εντατικές θεραπείες για να ξεπεράσει το τράβηγμα στον δεξιό δικέφαλο, που τον ταλαιπωρεί από το τρίτο ματς της ημιτελικής σειράς κόντρα στον Ολυμπιακό. Σε αντίθεση με τον Μπατή, κανονικά γυμνάστηκε ο Κέβιν Λάνγκφορντ, που είχε χτυπήσει στον γοφό στον ίδιο αγώνα.

Ο Γάϊος Σκορδίλης δεν υπολογίζεται από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για όλη την σειρά με αντίπαλο τον «Δικέφαλο του βορρά», λόγω του τραυματισμού του (αιμάτωμα στον δεξιό τετρακέφαλο).Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ φήμες για Μαρκίνιος-Μπάρτσα!

Απ’ τη στιγμή που ο Νταβίντ Λουίζ πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν, όλο και περισσότερο «φουντώνουν» οι φήμες που θέλουν την Μπαρτσελόνα να κάνει δυνατό… μπάσιμο για τον Μαρκίνιος.

Φουλ φήμες για Μαρκίνιος-Μπάρτσα
Τα δεδομένα είναι απλά μέχρι στιγμής. Ο Νταβίντ Λουίζ πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Και οι Παριζιάνοι κάλυψαν το όποιο κενό ήθελαν να καλύψουν στην άμυνα, την ώρα που η Μπαρτσελόνα τον ήθελε εξίσου.

Κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως οι Καταλανοί συνεχίζουν την αναζήτηση κεντρικού αμυντικού και απ’ τη στιγμή που οι Γάλλοι πήραν παίκτη για εκεί, το όνομα του Μαρκίνιος παίζει πολύ δυνατά για μεταγραφή στους «μπλαουγκράνα».

Και τις τελευταίες ώρες -κυρίως πληροφορίες απ’ τη Βραζιλία- φέρνουν ακόμα πιο κοντά τις δύο πλευρές, τονίζοντας πως ο ατζέντης του νεαρού άσου θα βρεθεί το προσεχές διάστημα στην Βαρκελώνη για μια… συζήτηση.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο καλοκαίρι η Παρί απέκτησε τον Μαρκίνιος έναντι 35 εκατ. ευρώ, αλλά φαίνεται πως με ένα πόσο… εκεί γύρω, δεν θα έλεγε όχι στο να τον παραχωρήσει.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν το χάνει ο Σουάρεζ!!

Παρά τους αρχικούς φόβους πως θα έχανε το Μουντιάλ, εξαιτίας των ενοχλήσεων που είχε στο γόνατο, ο Λουίς Σουάρεζ ανακοίνωσε πως θα αγωνιστεί κανονικά στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Δεν το χάνει ο Σουάρεζ
Ο ηγέτης τη εθνικής Ουρουγουάης, Λουίς Σουάρεζ, θα εκπληρώσει τις ευχές των συμπατριωτών του, και θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή της ομάδας στο Μουντιάλ.

Ο φορ της Λίβερπουλ υποβλήθηκε πριν από λίγες σε αρθροσκόπηση, εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων που είχε στο γόνατο. Τα αποτελέσματα αναμένονταν καρτερικά από τους Ουρουγουανούς και τελικά αποδείχθηκαν άκρως θετικά.

Ο ίδιος 29χρονος πρώτος σκόρερ της Premier League, ανακοίνωσε στο Twitter πως το όνειρο του θα πραγματοποιηθεί και δεν θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Luis Suarez         @luis16suarez
My dream remains intact. I will be there. or nothing https://www.youtube.com/watch?v=jR1XQsCiAKE 



Πηγή: sport-fm.gr

Καλύτερος συμπαίκτης ο Μπατιέ!!

Ο Σέιν Μπατιέ βραβεύτηκε ως ο καλύτερος συμπαίκτης στο ΝΒΑ.

Καλύτερος συμπαίκτης ο Μπατιέ
Στην πιθανότατα τελευταία σεζόν την καριέρας του, ο Σέιν Μπατιέ κέρδισε ένα πολύ τιμητικό βραβείο, αυτό του καλύτερου συμπαίκτη στο ΝΒΑ.

Το βραβείο, που καθιερώθηκε πέρσι με πρώτο νικητή τον Τσόνσεϊ Μπίλαπς και δεύτερο σε ψήφους τον Μπατιέ, απονέμεται σε έναν παίκτη που δεν παίζει εγωιστικά, δείχνει ηγετικά χαρακτηριστικά, αποτελεί πρότυπο για τους άλλους και βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του.

Για λογαριασμό του νικητή, που φέτος έχει 4,1 πόντους και 1,9 ριμπάουντ με το Μαϊάμι, το ΝΒΑ θα κάνει μία δωρεά 25.000 δολαρίων σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει το Μουντομπάσκετ του 2019 η Γαλλία!

Ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 εξέφρασε η Γαλλία.

Θέλει το Μουντομπάσκετ του 2019 η Γαλλία
Τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 ζήτησε από τη FIBA η Γαλλία.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ζαν Πιέρ Σιουτάτ, πέρα από το επόμενο Μουντομπάσκετ ζήτησαν και την αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών του 2018.

Η Γαλλία φέρεται να επιθυμεί επίσης να φιλοξενήσει έναν όμιλο και την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2015, εφόσον η διοργάνωση «αφαιρεθεί» από την Ουκρανία λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη χώρα.Πηγή: sport-fm.gr

Πρόβλημα με Γκιστ!!

Τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο έχει ο Τζέιμς Γκιστ και δεν προπονήθηκε το Σάββατο στον Παναθηναϊκό. Αμφίβολος για τον δεύτερο τελικό.

Πρόβλημα με Γκιστ
Ξαφνικός πονοκέφαλος και μάλιστα μεγάλος στον Παναθηναϊκό. Ο Τζέιμς Γκιστ έχει ένα τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο και δεν συμμετείχε στην προπόνηση του Σαββάτου.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ υποβάλλεται σε θεραπεία με στόχο η κατάστασή του να βελτιωθεί και να είναι έτοιμος να παίξει στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών, τη Δευτέρα απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Αν δεν είναι 100% έτοιμος δεν αποκλείεται ο Φραγκίσκος Αλβέρτης να τον προφυλάξει, αφού υπάρχει ο κίνδυνος θλάσης και η σειρά των τελικών μπορεί να είναι μακρά.

Είναι η πολλοστή φορά που ο Γκιστ ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό φέτος. Μάλιστα στο ίδιο σημείο είχε υποστεί τράβηγμα και στις αρχές Μαρτίου.

Μέρος της προπόνησης παρακολούθησε και πάλι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.Πηγή: sport-fm.gr

Buzzer beater… Σούπερ Λίγκας!!

«Αγκαλιά» με την επιστροφή της στα «σαλόνια» βρίσκεται η Κέρκυρα που νίκησε με γκολάρα στο… 90+4’! Από κοντά η… φορτσάτη Νίκη Βόλου, «αφεντικό» για τριάδα ο Ολυμπιακός. Έμειναν από καύσιμα τρεις!

Buzzer beater… Σούπερ Λίγκας!
Το πιο γλυκό φινάλε επιφύλασσε η Κέρκυρα στους φίλους της! Την ώρα που φαινόταν πως θα αφήσει δύο βαθμούς στην προσπάθεια ανόδου, εμφανίστηκε στην τελευταία φάση ο Κόντος να σκοράρει με πανέμορφο γκολ και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 2-1 απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών.

Ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε και με τα τέρματα των Ζορμπά (Κέρκυρα) και Μπουμάλ (Ηρακλής Ψαχνών) και ουσιαστικά έβαλε τους Φαίακες... αγκαλιά με την επιστροφή τους στη Σούπερ Λίγκα. Οι νησιώτες παρέμειναν στην κορυφή των πλέι οφ με 25 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε και στο +4 απ' την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Δεύτερη διατηρήθηκε η Νίκη Βόλου που δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στον Φωστήρα και με τα δύο γκολ απ' τους Πινέιρο (24'), Ισαάκ (36') συνέχισε την εκπληκτική της πορεία στην διαδικασία ανόδου, ούσα στο -2 απ' την πρωτιά και κρατώντας... σφιχτά το απευθείας εισιτήριο ανόδου.

Μεγάλο διπλό πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου επί του Ηρακλή, με τον Κατσίκη να χρίζεται... χρυσός σκόρερ στο 3' και ουσιαστικά να κάνει τους "ερυθρόλευκους" αφεντικό τουλάχιστον για την τρίτη θέση. Κι αυτό γιατί ανέβηκαν στους 21 πόντους, την ώρα που τα Ψαχνά και τα Χανιά (διπλό επί του Αιγινιακού) έχουν 18.

Απ' την άλλη, Φωστήρας και Αιγινιακός και Ηρακλής έχασαν το... τρένο και θα αγωνίζονται και του χρόνου στη Football League.

Η 12η αγωνιστική:

Αιγινιακός - Χανιά 0-3
(23’ Μαραγκουδάκης, 88’ Σκάρος, 90+3’ Λουκίνας)

Νίκη Βόλου - Φωστήρας 2-0
(24’ Πινέιρο, 36’ Ισαάκ)

Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου 0-1
(3’ Κατσίκης)

Κέρκυρα - Ηρακλής Ψαχνών 2-1
(20’ Ζορμπάς, 90+4’ Κόντος - 58’ Μπουμάλ)

Η βαθμολογία:

1. Κέρκυρα 25
2. Νίκη Βόλου 23
3. Ολυμπιακός Βόλου 21
4. Ηρακλής Ψαχνών 18
5. Χανιά 18
6. Ηρακλής 15
7. Αιγινιακός 13
8. Φωστήρας 9

Η επόμενη 13η αγωνιστική (28/5):

Χανιά - Φωστήρας
Ολυμπιακός Βόλου - Αιγινιακός
Ηρακλής Ψαχνών - Νίκη Βόλου
Κέρκυρα - Ηρακλής Πηγή: sport-fm.gr

Κρατά την pole position ο Ρόσμπεργκ!!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα κρατήσει την pole position που κατέκτησε στις κατατακτήριες του Grand Prix του Μονακό, καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν πως δεν έκανε κάποια παράβαση που χρήζει τιμωρίας.

Κρατά την pole position ο Ρόσμπεργκ
Από την πρώτη θέση θα εκκινήσει στο Grand Prix του Μονακό ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes είχε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες, ωστόσο οι αγωνοδίκες εξέτασαν το ατύχημα που είχε στον τελευταίο του γύρο, καθώς χάνοντας τα φρένα σε μια στροφή βγήκε εκτός δρόμου και υψώθηκε η κίτρινη σημαία, με αποτέλεσμα να μην δοθεί ουσιαστικά η δυνατότητα σε όσους τον ακολουθούσαν, κυρίως τον Λιούις Χάμιλτον, να ξεπεράσουν τον χρόνο του.

Τελικά μετά από περίπου τρεις ώρες οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Ρόσμπεργκ δεν έκανε κάτι μεμπτό και θα κρατήσει την pole position, έστω κι αν κατακτήθηκε με τρόπο που προκάλεσε πολλά νεύρα στον ομόσταβλό του.

Στο μεταξύ, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Μάρκους Έρικσον, ο οποίος θα ξεκινήσει από το Pit lane, καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη σύγκρουση με τον Φελίπε Μάσα στην Q1 των κατατακτήριων. Παράλληλα στον Σουηδό επιβλήθηκαν και δύο βαθμοί ποινής.

Η κατάταξη:

Q3
1. Ρόσμπεργκ Mercedes 1’15.989
2. Χάμιλτον Mercedes 1’16.048
3. Ρικιάρντο Red Bull-Renault 1’16.384
4. Φέτελ Red Bull-Renault 1’16.547
5. Αλόνσο Ferrari 1’16.686
6. Ραϊκόνεν Ferrari 1’17.389
7. Βερνιέ Toro Rosso-Renault 1’17.540
8. Μάγκνουσεν McLaren-Mercedes 1’17.555
9. Κβίατ Toro Rosso-Renault 1’18.090
10. Πέρες Force India-Mercedes 1’18.327

Q2
11. Χούλκενμπεργκ Force India-Mercedes 1’17.846
12. Μπάτον McLaren-Mercedes 1’17.988
13. Μπότας Williams-Renault 1’18.082
14. Γκροσάν Lotus-Renault 1’18.196
15. Μαλδονάδο Lotus-Renault 1’18.356
16. Μάσα Williams-Renault (χωρίς χρόνο)

Q1
17. Γκουτιέρες Sauber-Ferrari 1’18.741
18. Σούτιλ Sauber-Ferrari 1’18.745
19. Μπιάνκι Marussia-Cosworth 1’19.332
20. Τσίλτον Marussia-Cosworth 1’19.928
21. Κομπαγιάσι Caterham-Renault 1’20.133
22. Έρικσον Caterham-Renault 1’21.732Πηγή: sport-fm.gr

Μπόμπ(ι) ο… μάστορας!!

Την αδικία του ν’ απουσιάζει η ΚΠΡ από την Premier League… επιδιόρθωσε ο Μπόμπι Ζαμόρα! Στο 90’ του μπαράζ με τη Ντέρμπι, ο 33χρονος γέμισε ενθουσιασμό τους φίλους του συλλόγου και λεφτά τα ταμεία του

Μπόμπ(ι) ο… μάστορας!
Όλα τα λεφτά -κυριολεκτικά- για την ΚΠΡ αποδείχθηκε ο Μπόμπι Ζαμόρα!

Ο Άγγλος επιθετικός χτύπησε σε… νεκρό χρόνο στο μπαράζ του «Γουέμπλεϊ» και σκοτώνοντας τη Ντέρμπι (1-0), χάρισε την άνοδο στην Premier League και τα τρελά «πακέτα» που τη συνοδεύουν!

Μετά από ένα νευρικό παιχνίδι -και παρόλο που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 60’ λόγω αποβολής του Ο’ Νιλ- η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ βρήκε τον ήρωά της στο πρόσωπο του Ζαμόρα.

Αρκούσε λοιπόν να εκμεταλλευτεί ο 33χρονος στράικερ ένα τραγικό λάθος στο 90’ για να στείλει στα ουράνια τους φίλους των «rangers», αλλά και τη… διοίκησή τους. Διότι το γκολ αυτό δε σήμανε απλώς την επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από ένα χρόνο απουσίας.

Αλλά και την οικονομική αναγέννησή του, καθώς (ούτε λίγο, ούτε πολύ) τα έσοδα που θα μπουν στα ταμεία σε βάθος πενταετίας (από τηλεοπτικά συμβόλαια ή αποζημιώσεις σε περίπτωση υποβιβασμού) εκτιμώνται στα 134 εκατ. λίρες!


Πηγή: sport-fm.gr

H ανθρωπιά του Μιλίνκοβιτς!!

milinkovic
Σε μια πραγματικά αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς.
Ο πρώην προπονητής του Άρη που ζει στη Σερβία, η οποία έχει πληγεί απ’ τις φονικές πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες, αποφάσισε να βάλει ένα χεράκι στη βοήθεια των πληγέντων. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας της συνδρομητικής τηλεόρασης, ο Σέρβος κόουτς φιλοξενεί στο σπίτι του στο Βελιγράδι δύο άστεγα παιδιά, κάτι που σημαίνει ότι μαζί με τα ήδη τρία δικά του, η οικογένεια γίνεται επταμελής για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η φιλοξενία.
Πηγή: arenafm.gr

Πάει για συμβιβασμό με Σταυρόπουλο!

STAVROPOULOS
Ένα απ’ τα ζητήματα που απασχολούν τη διοίκηση τις τελευταίες ημέρες είναι αυτό του Ηλία Σταυρόπουλου.
Ο ποδοσφαιριστής κατέθεσε προσφυγή πριν από περίπου μια εβδομάδα (στις 16 Μαΐου), η οποία είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα (26/05). Όπως έγινε γνωστό, η ΠΑΕ κατέβαλε τα χρήματα που οφείλονται στον 19χρονο μεσοεπιθετικό (περίπου 2.000 ευρώ) πριν την κοινοποίηση της προσφυγής και έτσι οι επιτελείς της θεωρούν ότι διατηρούν πολλές ελπίδες να κερδίσουν την υπόθεση.
Παρόλα αυτά, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΠΑΕ θα ζητήσει αναβολή στην εκδίκαση της Δευτέρας και θα προχωρήσει σε συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη, προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που θα εξυπηρετεί τους πάντες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην Αλκμήνης, προσπαθούν να αποφύγουν τις εντάσεις και τους “πολέμους” εντυπώσεων, γι’ αυτό και θα προτείνουν στον Σταυρόπουλο εξωδικαστικό συμβιβασμό, στον οποίο βάσει λογικής δε θα έχει πρόβλημα να συναινέσει και ο παίκτης, χωρίς να είναι σαφές αν η συμφωνία προβλέπει παραμονή ή αποχώρηση του απ’ το σύλλογο.
Πηγή: arenafm.gr

Γαμπρός ο «Σάλπι» (pics)

salpi_gamos_02-604x345
Γαμπρός ντύθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ευαγγελία σε ένα κλειστό γάμο με λίγους φίλους και συναδέλφους του. Ο γάμος έγινε  εκκλησάκι του Αγίου Προδρόμου, στην περιοχή της Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε τις εικόνες από τον γάμο όπως δημοσιεύτηκαν από την Real News:


Πηγή: arenafm.gr

Τα νούμερα της Πορτογαλίας!

25TH_PORTUGAL_1124591f
Οι ποδοσφαιριστές της Πορτογαλίας σήμερα (24/05) στην προπόνηση διάλεξαν τα νούμερα που θα έχουν πίσω στη πλάτη τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Αναλυτικά:
1. Εντουάρντο
2. Μπρούνο Άλβες
3. Πέπε
4. Μιγκέλ Βελόσο
5. Φάμπιο Κοεντράο
6. Βίλιαμ Καρβάλιο
7. Κριστιάνο Ρονάλντο
8. Ζοάο Μουτίνιο
9. Ούγκο Αλμέιντα
10. Βιεϊρίνια
11. Έντερ
12. Ρουί Πατρίτσιο
13. Ρικάρντο Κόστα
14. Νέτο
15. Ράφα
16. Ραούλ Μεϊρέλες
17. Νάνι
18. Βαρέλα
19. Αντρέ Αλμέιντα
20. Ρούμπεν Αμορίμ
21. Ζοάο Περέιρα
22. Μπέτο
23. Έλντερ Πόστιγκα
Πηγή: arenafm.gr