Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Γκιστ: «Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι δυσκολότερο»

Πιο δυνατά πρέπει να παίξει ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό για τους τελικούς της Α1, σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκιστ. «Να παλέψουμε σαν μια γροθιά», ανέφερε ο Αμερικάνος.

Γκιστ: «Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι δυσκολότερο»
Δυσκολότερο περιμένει για τον Παναθηναϊκό το ματς της Δευτέρας (26/5) στο ΣΕΦ εναντίον του Ολυμπιακού απ’ ότι το πρώτο στο ΟΑΚΑ ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός τόνισε μέσω της «Πράσινης» ότι θα πρέπει η ομάδα του να παλέψει περισσότερο και ότι πρέπει να μείνει μια γροθιά ακόμη και αν μείνει πίσω στο σκορ. Επιπλέον, έδειξε να μην έχει πιστέψει ακόμη το ποσοστό (1/20) στα τρίποντα που είχε το «τριφύλλι» την περασμένη Πέμπτη και τόνισε πως αυτή τη στιγμή προέχει το αποτέλεσμα από το θέαμα.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για τα ποσοστά της ομάδας του στο πρώτο ματς: «Είναι δύσκολο να νικήσεις, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Κάποιες μέρες δεν θα μπουν τα σουτ. Ειδικά από τα 6. 75. Έχουμε πολλούς καλούς σουτέρ, αλλά σε τέτοιες μέρες όταν δεν μπαίνει η μπάλα πρέπει να βρεις άλλους τρόπους να νικήσεις. Πρέπει να φτάσεις στο καλάθι με διαφορετικούς τρόπους. Η άμυνα ήταν τα πάντα για εμάς στον πρώτο τελικό. Χάρη στην άμυνα δεν χάσαμε τον αγώνα. Αυτό είναι δεδομένο. Αλλά το 1/20 τρίποντα παραμένει απίστευτο ακόμη και τώρα που το ξανασυζητάω… Οκτώ λεπτά… Δυστυχώς το έχουμε ξανά βιώσει αυτό φέτος... Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Όταν παλεύεις για τα πάντα, για κάθε κατοχή και υπάρχει τόση ένταση όλα παίζουν ρόλο. Κάθε κατοχή. Και οι δύο πλευρές παλεύαμε για να μείνουμε ζωντανοί, παλεύαμε για να διεκδικήσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή. Μετά από τα παιχνίδια αυτά δεν υπάρχει κάτι άλλο... Περιμένεις την επόμενη χρονιά».

Για το τι μετράει περισσότερο ανάμεσα σε θέαμα και αποτέλεσμα: «Αυτή τη στιγμή είναι το αποτέλεσμα που μετράει. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που σου αρέσει να το παρακολουθείς. Είναι όμορφο... Έχει ωραίες φάσεις, πάσες, καρφώματα... Αλλά στο τέλος της ημέρας δεν είναι το τι βλέπεις, είναι "νίκησες ή όχι;" Αυτό μετράει... Όταν έχεις μια ευκαιρία για μια όμορφη φάση, τη δημιουργείς... Το διασκεδάζεις κι εσύ και ο κόσμος. Την ίδια στιγμή πρέπει να ξέρεις και πότε θα πρέπει να είσαι έξυπνος. Υπάρχει η σωστή χρονική στιγμή για όλα».

Για τα ποσταρίσματα και τα σουτ του ίδιου και του Μασιούλις: «Εγώ και ο Γιόνας έχουμε πάντα τον δικό μας... διαγωνισμό πριν από την προθέρμανση της ομάδας. Είναι λίγο έντονος... Πάντα υπάρχει ανταγωνισμός... Και στον αγώνα ξέρω ότι θα μου πασάρει και ότι θα πρέπει κι εγώ να του πασάρω αν τον δω να είναι σε καλή θέση... Αυτό είναι και η ομάδα... Προκαλούμε ο ένας τον άλλον, αλλά είναι κάτι που μας κάνει καλύτερους... Είδατε πώς έβαζε κάθε αντίπαλο πλάτη...».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, είπε: «Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα το γήπεδο να είναι γεμάτο. Δεν περίμενα να δω sold out όπως θα είναι σε αγώνα που κρίνει τίτλο. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η ώρα του αγώνα. Στις 10 το βράδυ στη μέση της εβδομάδας, δεν είναι και τόσο εύκολο να έρθει ο κόσμος. Πολλοί θα πρέπει να ξυπνήσουν νωρίς να πάνε στη δουλειά τους. Θα γίνει κι άλλος αγώνας στο ΟΑΚΑ... Ξέρω ότι ο κόσμος θα είναι εκεί. Και όσοι ήρθαν στον πρώτο τελικό μας βοήθησαν πολύ! Η ενέργεια που μας έδωσαν ήταν μεγάλη, φώναξαν, μας στήριξαν... Ήταν εκεί για εμάς. Η ατμόσφαιρα ήταν καλή!».

Για τη δεύτερη αναμέτρηση: «Πρέπει να μείνουμε μαζί, να μείνουμε κοντά ο ένας στον άλλον. Κάτι που μας είπε ο κόουτς Αλβέρτης πριν από τον πρώτο αγώνα, ήταν ότι πέρυσι όταν πήγαμε στους τελικούς, γίναμε ένα... Όσοι ήταν στο παρκέ, στον πάγκο... Όλοι στηρίζαμε ο ένας τον άλλον. Υπήρχε ενέργεια ακόμη και από τον πάγκο... Και είναι κάτι σημαντικό όταν πας να παίξεις εκτός έδρας, απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Είναι σημαντικό να είμαστε ένα για μία ακόμη φορά. Μπορεί και να βρεθούμε πίσω στο σκορ, ελπίζω να μην γίνει, αλλά μπορεί... Ακόμη κι αν γίνει, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, σαν γροθιά και να παλέψουμε ως ομάδα».

Για τις δυσκολίες της: «Πάντα είναι δύσκολο να παίξεις εκεί. Θα υπάρχει ο κόσμος, παίζουν με μεγαλύτερη ενέργεια... και κανείς δεν θέλει να χάνει στην έδρα του. Οπότε θα πρέπει να παλέψουμε πολύ πιο δυνατά για να νικήσουμε... Το 2ο παιχνίδι θα είναι πολύ δυσκολότερο και πρέπει να είμαστε καλύτεροι...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: