Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Νο Σπανούλης, no «μπρέικ»

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήγε κόντρα σε κάθε προγνωστικό, κατακτώντας την Ευρωλίγκα, με την απουσία των «αιωνίων» του ελληνικού μπάσκετ από το Φάιναλ Φορ του Μιλάνου να είναι εκκωφαντική.

Νο Σπανούλης, no «μπρέικ»
Αμφότεροι ψάχνουν πλέον για «εξιλέωση», μέσω της κατάκτησης της Α1…

Οι τελικοί έχουν ήδη ξεκινήσει και το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ απογοήτευσε πολύ κόσμο. Το θέαμα ήταν κάθε άλλο παρά αντάξιο της κλάσης των δύο αντιπάλων και δεν έχουμε καταλάβει ακόμα αν… νίκησε ο Παναθηναϊκός, ή αν έχασε ο Ολυμπιακός. Για ένα ακόμη παιχνίδι το σκορ πήγε χαμηλά και μάλιστα χωρίς αυτό να οφείλεται τόσο στις άμυνες, όσο στο άγχος και στη νευρικότητα των ομάδων.
Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 και σίγουρα η ικανοποίηση στο «πράσινο στρατόπεδο» θα πρέπει να είναι διάχυτη για το αποτέλεσμα, καθώς απομένουν 2 νίκες για να έρθει ένα ακόμη πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ. Η εικόνα που εμφάνισαν οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη δεν ικανοποίησε και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το κλειστό δεν γέμισε, παρότι μιλάμε για παιχνίδι τίτλου κόντρα στον Ολυμπιακό.
Έχουμε αναφέρει πολλάκις πως ειδικά ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι «κακομαθημένος» και δεν συμβιβάζεται με την φετινή μετριότητα. Σίγουρα, υπάρχουν πολύ που στηρίζουν την ομάδα επειδή την αγαπάνε και θέλουν να ναι κοντά της και στα δύσκολα, όμως οι καθαρά μπασκετικοί δεν θα μπορούν παρά να είναι προβληματισμένοι. Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή προέχει η κατάκτηση του πρωταθλήματος, κι αν έρθει τελικά θα γλυκαθεί το χάπι και θα υπάρξει… αναβολή για το καλοκαίρι, όπου θα πρέπει να αλλάξουν πολλά.
Στον αντίποδα, στον Πειραιά ο προβληματισμός θα πρέπει να είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερος. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα… κατάφεραν να χάσουν και πάλι από έναν μέτριο Παναθηναϊκό, με τους περισσότερους να βρίσκονται σε άλλο γήπεδο. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο «ρυθμιστής» των πάντων σε αυτή την ομάδα και όταν δεν λειτουργεί σωστά, τότε παρασύρονται και οι υπόλοιποι, καθώς ως γνωστόν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
Είναι σαφές εδώ και τέσσερα χρόνια πως ο μεγάλος ηγέτης των «ερυθρόλευκων» έχει μεγάλο πρόβλημα στο ΟΑΚΑ και η μόνιμη απουσία του δεν επιτρέπει στον Ολυμπιακό να κάνει το «μπρέικ». Το πρόβλημά του δεν έγκειται μόνο στην αστοχία. Ο Σπανούλης μένει πάντα στα… αποδυτήρια και στο παρκέ βρίσκεται μόνο στο σώμα του, που δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.
Πολλοί αναρωτιούνται αν ο Ολυμπιακός μπορεί να «σπάσει» την αντίπαλη έδρα και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η απάντηση είναι… no Σπανούλης, no μπρέικ! Εκτός κι αν δούμε πράγματα και θαύματα από τους υπόλοιπους.
Η σειρά έχει δρόμο ακόμα, αρκεί οι Πειραιώτες να νικήσουν στην έδρα τους και να κάνουν το 1-1. Μετά θα πάνε στο ΟΑΚΑ να τα παίξουν όλα για όλα, καθώς μετά θα χρειάζονται κάτι παραπάνω από θαύμα για να ανατρέψουν το σκηνικό. Εκτός κι αν ο Σπανούλης ξεπληρώσει νωρίτερα το… χρέος του.

Πηγή:  superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: