Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Τρομερή ανατροπή στα τρεξίματα η Ρεάλ!!

Η Ατλέτικο έτρεξε περισσότερο στα 90’, όμως η Ρεάλ έβγαλε φοβερά αποθέματα ενέργειας στην παράταση, ανατρέποντας τα δεδομένα. Αναλύει ο Β. Γαλούπης. 
Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον τελικό που είδαμε, όμως τούτη την ώρα θέλω να σταθώ λίγο σε κάτι πολύ σημαντικό που φάνηκε κατά τη διάρκεια του ματς, αλλά επιβεβαιώνεται κι από τα στατιστικά.
Η Ατλέτικο, λοιπόν, μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη φρεσκάδα, παρά την αναγκαστική – και μάλλον αναμενόμενη - αλλαγή στο ξεκίνημα, αφού ο Ντιέγκο Κόστα δεν ήταν έτοιμος έτσι κι αλλιώς.
Στο α’ μέρος, λοιπόν, η Ατλέτικο ναι μεν δεν είχε την κατοχή, αλλά διατηρούσε τον έλεγχο στον ρυθμό. Με πολλά τρεξίματα, γρήγορες επιστροφές και αλληλοκαλύψεις, όπως μας έχει συνηθίσει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η ομάδα του Σιμεόνε.
Στο α’ μέρος η Ατλέτικο έτρεξε 57.6 χλμ. και η Ρεάλ 55.1, μια διαφορά που φαινόταν και δια γυμνού οφθαλμού. Με κατοχή 57-43 για την βασίλισσα.
Στην επανάληψη η Ατλέτικο θέλησε απλά να κρατήσει το μηδέν κι όσο περνούσε η ώρα η Ρεάλ πίεζε όλο και περισσότερο. Και ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο. Η Ατλέτικο ναι μεν έτρεχε και πάλι περισσότερο, αλλά από το 65-70’ και μετά το κοντέρ της ξεκίνησε να τρεμοπαίζει. Σταδιακά εξατμιζόταν κυρίως η εκρηκτικότητά της. Ενώ της Ρεάλ, στο ίδιο διάστημα, ανέβαινε! 
Έτσι η διαφορά των 2.5 χλμ. στο α’ μέρος έπεσε στα 1.3 χλμ. στην επανάληψη (Ατλέτικο 57.7, Ρεάλ 56.4), με τον Αντσελότι να δίνει οξυγόνο στην Ρεάλ με τις αλλαγές του. Κι έτσι η Ρεάλ από 55.1 χλμ. στο α’ μέρος έκανε 56.4 στο β’. Η κατοχή και σ’ αυτό το ημίχρονο ήταν για την βασίλισσα (61-39).
Οι δυο φιναλίστ, λοιπόν, ολοκλήρωσαν τον αγώνα με διαφορά 3.8 χλμ. υπέρ της Ατλέτικο. Και σ’ ένα ματς που θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, με δυο γκολ από στημένες φάσεις, το θέμα της φυσικής κατάστασης και των αντοχών άρχισε να παίζει σίγουρα ρόλο. Ειδικά όσο κυλούσε ο χρόνος κι ενώ ήδη βρισκόμαστε στο φινάλε της σεζόν, με αρκετούς καταπονημένους παίκτες να αγωνίζονται έχοντας αντιμετωπίσει πρόσφατα προβλήματα τραυματισμού.
Στην παράταση έγινε η ανατροπή. Με την Ρεάλ να βρίσκει φοβερά αποθέματα ενέργειας και την Ατλέτικο να καταρρέει τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά, κυρίως μετά το 2-1.
Στα 30’ της παράτασης, λοιπόν, η Ρεάλ έτρεξε 3.6 χλμ. περισσότερα από την Ατλέτικο! Εντυπωσιακή ανατροπή. Και φαινόταν και στο γήπεδο ότι η Ρεάλ είχε πλέον άλλον αέρα και περισσότερες δυνάμεις. Έκανε και πιο πολλά και πιο ποιοτικά τρεξίματα, από την Ατλέτικο που είχε ξεμείνει. Είχε αδειάσει σωματικά κι εγκεφαλικά. Έσβηνε η μηχανή της.
Στην παράταση η Ρεάλ έκανε 36.3 χλμ. και η Ατλέτικο 32.7 χλμ. Πολύ μεγάλη, τεράστια θα έλεγα, διαφορά για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Με την κατοχή, μάλιστα, να αυξάνεται διαρκώς και να φτάνει στο 65-35 για την νικήτρια.
Έτσι η Ρεάλ έβγαλε συνολικά στο ματς 147.8 χλμ. και η Ατλέτικο 148. Με την κατοχή στο 60-40 και τις τελικές 21-10 υπέρ της Ρεάλ.   
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: