Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Για δες καιρό που διάλεξαν ν’ αφήσουν μόνο τον ΠΑΟ…!!

Ένα στοιχείο πρέπει να μας προβληματίσει στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Για δες καιρό που διάλεξαν ν’ αφήσουν μόνο τον ΠΑΟ…
Σ’ ένα και μοναδικό στοιχείο πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας, ευελπιστώντας ότι είναι θέμα συγκυριακό. Στην απουσία των φίλων του Παναθηναϊκό από τον τελικό του ΟΑΚΑ.
Ήταν – δεν ήταν 10.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και τα αναπάντητα ερωτήματα μπροστά στη θέα των άδειων εξέδρων ήταν πολλά. Ξαφνικά «γύρισαν την πλάτη» στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι καλαθοσφαιριστές και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Ή πάλι ήταν σίγουροι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία τύχη για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος; Εκτός κι αν η ώρα του αγώνα (22.00) ήταν απαγορευτική για όλους όσοι σκέφθηκαν το ενδεχόμενο να βρεθούν στο «παλατάκι» το βράδυ της Πέμπτης.
Κατ’ αρχάς, κρίνουμε σκόπιμο ν’ αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι οι οπαδοί του συλλόγου απουσίαζαν από το ΟΑΚΑ. Η πρώτη και η πιο σημαντική αιτία εστιάζεται στις αποφάσεις που έχει λάβει ο πρόεδρος την ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το ματς της περασμένης αγωνιστικής περιόδου με την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα. Γύρω στους …25 χιλιάδες (και βάλε…) ήταν οι φίλοι του Παναθηναϊκού οι οποίοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, με συνέπεια όχι μόνο να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο καθώς κρέμονταν σαν τσαμπιά από σταφύλια στις εξέδρες όχι, μόνο να εγκυμονούσε ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των θεατών αλλά και να επιβληθεί ένα σημαντικό πρόστιμο στους ιθύνοντες την ΚΑΕ. Φανταζόμαστε ότι σε εκείνο το παιχνίδι οι …τζαμπατζήδες θα ήταν πολλοί. Από τότε δεν είδαμε ξανά παρόμοιο φαινόμενο, που προφανώς οφείλεται στην απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να τους αφήσει εκτός ΟΑΚΑ. Και πως μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι απουσίαζαν την Πέμπτη το βράδυ οι …τζαμπατζήδες; Απλά ας ανατρέξουμε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε ότι απείχαν όσοι αγόραζαν (ή για ν’ ακριβολογούμε δεν αγόραζαν…) εισιτήρια των δέκα ευρώ.
Η δεύτερη αιτία είναι η ώρα διεξαγωγής του πρώτου τελικού αλλά προφανώς και η μέρα. Εργάσιμη, λοιπόν, είναι η Πέμπτη και μάλλον, δύσκολη και επίπονη λόγω και του πρωινού ξυπνήματος της επόμενης μέρας. Αναντίρρητα, αποτελεί μια σοβαρή δικαιολογία για τους «πράσινους» παράγοντες, αλλά τέτοιες στιγμές θεωρούνται απλά «φθηνές».
Και οδεύουμε στην τρίτη αιτία που εντοπίσαμε και συγκεκριμένα στην ποιότητα του παιχνιδιού της ομάδας του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν φίλαθλοι που δεν είναι ικανοποιημένοι με το μπάσκετ που προσφέρει και το οποίο, προφανώς, στάθηκε εμπόδιο στη φιλοδοξία τους για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Μιλάνου και συνεπώς, απουσίασαν για το συγκεκριμένο λόγο. Σίγουρα, είναι θεμιτό να εκφράζεις την άποψή σου, όμως όχι, σε τόσο κρίσιμες περιόδους, όπως είναι αυτή που διανύουμε. Σίγουρα, είναι υγιέστατο να ζητάει οποιοσδήποτε φίλαθλος καλύτερο μπάσκετ από την ομάδα του αλλά σε καμία περίπτωση όταν αυτή διεκδικεί επί ίσοις όροις ένα τρόπαιο. Οι όποιες διαφωνίες διατυπώνονται αμέσως μετά τις μάχες και όχι κατά τη διάρκεια που δίνονται. Είναι σαν ν’ αποχωρείς από μια μάχη επειδή δεν συμφωνείς με την απόφαση του στρατηγού. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε ακόμα και για εσχάτη προδοσία όσο κι αν φαντάζει υπερβολικό.
Οι φίλαθλοι τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Ολυμπιακού επιβάλλεται να μετέχουν ενεργά στους τελικούς που θα κρίνουν ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είτε διαφωνούν με τις αποφάσεις των προέδρων, είτε με των προπονητών. Και όταν με το καλό ολοκληρωθούν οι τελικοί, τότε γίνεται το «ταμείο».

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: