Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η κεραμίδα στον "εγκέφαλο" του Calciopoli!!

"Σκυλίσια Μέρα" για τον Μότζι της Γιουβέντους που σαν σήμερα, πριν από δυο χρόνια, άκουσε την καμπάνα του δικαστηρίου για το σκάνδαλο που συγκλόνισε το Καμπιονάτο.
Ήταν Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011, όταν άστραψε και βρόντηξε η ιταλική δικαιοσύνη σε βάρος του Λουτσάνο Μότζι. Πέντε χρόνια φυλακή και κάτι ...μήνες! Αυτή ήταν η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.
Διαβάζουμε από την Ελευθεροτυπία της 9ης Νοεμβρίου 2011, έτσι ώστε να φρεσκάρουμε στη μνήμη μας το αρκετά πρόσφατο, άλλωστε, γεγονός:
"Σε πέντε χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε χθες από δικαστήριο της Νάπολης ο Λουτσάνο Μότζι, πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους και «εγκέφαλος» του σκανδάλου Καλτσόπολι που συγκλόνισε το 2006 την ιταλική μπάλα. Ενός καλοστημένου συστήματος, που με τη βοήθεια των αρχιδιαιτητών και παραγόντων, αλλά και με την ψυχολογική ομηρία που ασκούσε χρησιμοποιώντας τη βαριά κληρονομιά της Γιουβέντους, είχε απώτερο σκοπό ευνοϊκά αποτελέσματα και διαιτητικές αβλεψίες.
Μαζί του για σύσταση συμμορίας καταδικάστηκαν και οι πρώην αρχιδιαιτητές Μπέργκαμο, σε 3 χρόνια και 8 μήνες φυλάκισης, και Παϊρέτο, σε 1 χρόνο και 11 μήνες, ίδια ποινή του πρώην διαιτητή Ντέ Σάντις, ενώ ο πρώην ομόλογός του Ρεκαλμπούτο θα πληρώσει με 1 χρόνο και 8 μήνες.
Ένας χρόνος και 3 μήνες επιβλήθηκε και στους Ντέλα Βάλε, Λοτίτο, αντίστοιχα προέδρους της Φιορεντίνα και της Λάτσιο, συν 150.000 ευρώ πρόστιμο.
Αντίθετα, αθωώθηκαν άλλα οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και οι διαιτητές Ροντομόντι, Φάτσι και Φαμπιάνι". 

Πηγή: sportdog.gr

Αρόγιο… σέρβιρε, Ντάντλεϊ εκτελούσε!

Δεύτερη νίκη στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας για την Γαλατάσαραϊ, που επικράτησε δύσκολα 78-75 της Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία για τη 4η αγωνιστική. Κορυφαίοι για τους νικητές Ντάντλεί και Μενσά-Μπονσού.

Αρόγιο… σέρβιρε, Ντάντλεϊ εκτελούσε
Η ομάδα του Αταμάν ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα μπροστά στο σκορ και με τον Ντάντλεϊ να σταματά στους 21 πόντους και τον Μενσά-Μπονσού στους 15 πήρε την πολύτιμη για τη συνέχεια νίκη. Καθοριστικός και ο Κάρλος Αρόγιο με 11 πόντους και 6 ασίστ. Προσπάθησαν για τους άστοχους σε γενικές γραμμές γηπεδούχους οι Ζαμοίσκι και Γουόκερ.

Ο αγώνας:

«Χέρι-χέρι» στο σκορ πήγαιναν οι δύο ομάδες στο πρώτο πεντάλεπτο, (10-11) με την Ζιέλονα να βρίσκει λύσεις με τους Εγιένγκα, Ντραγκίσεβιτς και Μπράκινς και την Γαλατάσαραϊ να έχει μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάντλεϊ. Η φιλοξενούμενη, ήταν πολύ εύστοχη στα δίποντα και θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διαφορά από το +3 του πρώτου δεκαλέπτου (25-22), αν δεν έχανε αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, που έδιναν δεύτερες ευκαιρίες στους πολωνούς. Οι βοήθειες που έδωσαν στο σκοράρισμα οι Έρτσεγκ και Ντόμερκαντ και η δημιουργία του Αρόγιο, βοήθησαν τη Γαλατά να πάρει προβάδισμα εννέα πόντων στο 14΄(35-26), την ώρα που η Ζιέλονα επιδιδόταν σε ρεσιτάλ άστοχων τριπόντων. Οι παίκτες του Αταμάν κατάφεραν ως το τέλος του ημιχρόνου να κρατήσουν την υπέρ τους διαφορά, (43-36), αφού στην εξίσωση είχε μπει και ο Μενσά-Μπονσού.

Φουριόζα μπήκε και στο τρίτο δεκάλεπτο η Γαλατάσαραϊ, που με ένα σερί 6-0 –πρωταγωνιστής και πάλι ο Ντάντλεϊ-, έφτασε στο +13 (49-36) στο 22΄. Από εκεί και έπειτα η Ζιέλονα αντέδρασε και με επί μέρους 12-2, μείωσε στους τρείς (51-48), πέντε λεπτά πριν το τέλος. «Δράστες» της αντεπίθεσης οι Μπράκινς και Ζαμοίσκι, που βελτίωσαν σημαντικά τα τραγικά μέχρι εκείνο το σημείο ποσοστά ευστοχίας της γηπεδούχου. Ο Ντάντλεϊ όμως ήταν ασταμάτητος, σκόραρε συνεχώς και έδωσε ξανά «αέρα» εννέα πόντων (61-52), δέκα λεπτά πριν την εκπνοή του αγώνα.

Με σερί 7-0 στο πρώτο τρίλεπτο και τον Ζαμοίσκι πρωταγωνιστή, η Ζιέλονα μείωσε στους δύο πόντους (59-61) και το ματς άρχισε σχεδόν από την αρχή. Με τρίποντο του Γκόρντον 4’ 44΄΄ πριν το τέλος, η Γαλατάσαραϊ επανέφερε τη διαφορά στους επτά πόντους (68-61). Οι πολωνοί όμως δεν είχαν πει τη τελευταία τους λέξη, με τρίποντο και δύο βολές του Γουόκερ μάλιστα, πέρασε μπροστά (73-72) με 1΄37΄΄ να απομένουν για τη λήξη. Ο Μενσά-Μπονσού, με δύο βολές στα 19΄΄ έβαλε μπροστά την τουρκική ομάδα με 76-75, ο Μπράκινς αστόχησε στην επόμενη επίθεση σε δίποντο και ο Αρόγιο με δύο εύστοχες βολές, 3΄΄ πριν το τέλος «σφράγισε» τη νίκη της Γαλατάσαραϊ.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 36-43, 52-61, 75-78.

Ζιέλονα Γκόρα: Άαρον, Γουόκερ 17 (3), Μπάρλοου, Χρίτσανιουκ, Εγιένγκα 8, Ντραγκίσεβιτς 13 (9ριμπ.), Κούχαρεκ 2, Μπράκινς 10 (2), Σρόκα, Ζαμόισκι 17 (3), Κόσζαρεκ 8 (2).
Γαλατάσαραϊ: Έρτσεγκ 7 (1), Γκόρντον 10 (2), Κοξάλ, Μενσά-Μπονσού 15 (9 ριμπ.), Μάτσβαν 2, Αρόγιο 11 (1), Γκιουλέρ 5, Αρσλάν, Ντάντλεϊ 21 (8ριμπ), Ντόμπερκαντ 7 (1). Πηγή: sport-fm.gr

Ένα εκατ. ευρώ για τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ!

Επταψήφιο πλέον το ποσό που δαπανά ο ΠΑΟΚ για τις Ακαδημίες

Ένα εκατ. ευρώ για τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ
Σε γερή αύξηση του προϋπολογισμού στις Ακαδημίες του προέβη ο ΠΑΟΚ. Την περασμένη σεζόν ο «Δικέφαλος του Βορρά» δαπάνησε 600.000 ευρώ για τα Τμήματα Υποδομής, αλλά κρίθηκε απαραίτητο να δοθούν περισσότερα χρήματα ώστε να μην χάνονται ταλέντα και πλέον το ποσό έφτασε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δηλαδή 40% παραπάνω συγκριτικά με τη σεζόν 2012-13 και έφτασε για πρώτη φορά τον επταψήφιο αριθμό το χρηματικό ποσό που δίνεται από την ΠΑΕ σε αυτόν τον τομέα.

Μέχρι πέρυσι ο ΠΑΟΚ φιλοξενούσε στους ξενώνες του 15 παιδιά, ενώ πλέον φιλοξενεί 35, παρέχοντας στέγαση, εκπαίδευση, αλλά και πλήρες πρόγραμμα προπόνησης. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχει καλύτερη επίβλεψη και πιο συστηματική, όπως και καλύτερη επίβλεψη των συνεργαζόμενων Ακαδημιών. Πηγή: sport-fm.gr

Προπονήθηκε στο Ισραήλ ο ΠΑΟΚ!!

Επί ισραηλινού εδάφους ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Προπονήθηκε στο Ισραήλ ο ΠΑΟΚ
Μετά την ισοπαλία που απέσπασε στο ματς του Europa League από τη Μακάμπι Χάιφα, ο ΠΑΟΚ στρέφει το ενδιαφέρον του στον Ολυμπιακό τον οποίο αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στην ισραηλινή ομάδα, η οποία και διέθεσε στους Θεσσαλονικείς τις προπονητικές εγκαταστάσεις της, έκαναν αποθεραπεία με χαλαρό τρέξιμο, διατατικές ασκήσεις και μασάζ.

Οι υπόλοιποι έπαιξαν δίτερμα σε μισό γήπεδο, καθώς ο Χουμπ Στέφενς δεν ήθελε να επιβαρύνει παραπάνω τους παίκτες τους καθώς μέσα στην ημέρα ακολουθεί το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα.

Με ανακοίνωσή τους οι άνθρωποι του «Δικεφάλου του Βορρά» ευχαρίστησαν τη Μακάμπι για τη φιλοξενία, ενώ η προπόνηση του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στα Σπάτα μετά από συμφωνία με τη διοίκηση της ΑΕΚ.
Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς κόσμο ο ΠΑΟ!!

Δίχως την παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Χωρίς κόσμο ο ΠΑΟ
Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ ζήτησε εισιτήρια για το σαββατιάτικο(9/11, 19:30) ματς, αλλά οι «κίτρινοι» δεν έκαναν δεκτό το αίτημα.

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει, όπως υποχρεούται από την απόφαση για τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα Άρης - Παναθηναϊκός ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε εισιτήρια για τους φιλάθλους της, αίτημα στο οποίο δεν συνηγόρησε ο Άρης για λόγους ασφαλείας. Κατόπιν αυτού δεν παραχωρήθηκαν εισιτήρια για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δύο αγωνιστικές στον Οικονομόπουλο!!

Χωρίς τον Μπάμπη Οικονομόπουλο, ο οποίος τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές για την αποβολή του στο ματς του Κυπέλλου, ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στην 11η αγωνιστική.

Δύο αγωνιστικές στον Οικονομόπουλο
Με δύο αγωνιστικές τιμώρησε τελικά η ΕΠΟ τον Μπάμπη Οικονομόπουλο για την αποβολή του στο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακού Βόλου.

Ο Άρης περίμενε την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής για την τιμωρία του Έλληνα μέσου, ο οποίος ήδη έχει εκτίσει τη μία αγωνιστική στο παιχνίδι της δέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον ΟΦΗ.

Η ΕΠΟ σήμερα (Παρασκευή, 8/11) έκανε την γνωστή την απόφαση της να τιμωρήσει με ποινή δύο αγωνιστικών τον Οικονομόπουλο, ο οποίος δεν θα βρίσκεται στις υπηρεσίες του τεχνικού της ομάδας, Ζόραν Μιλίνκοβιτς, στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό (9/11) στο πλαίσιο της ενδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.Πηγή: sport-fm.gr

Να σπάσει την κατάρα!!

Μόλις σε δύο από τις τελευταίες εννιά αναμετρήσεις ο Παναιτωλικός έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό.

Να σπάσει την κατάρα
Τον κακό του δαίμονα θα αντιμετωπίσει ο Παναιτωλικός στην ενδέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα υποδεχτεί τον Λεβαδειακό (10/11, 17:15).

Η ομάδα του Αγρινίου έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τη νίκη μόλις δύο φορές στα τελευταία εννέα μεταξύ τους ματς, ενώ έχει καταφέρει να πετύχει γκολ σε τρεις αναμετρήσεις.

Μάλιστα, τελευταία φορά που ο Παναιτωλικός… έσπασε την άμυνα του Λεβαδειακού ήταν το 2009 στην αναμέτρηση της 27ης Σεπτεμβρίου με σκόρερ τον Καούνο. Ωστόσο, από τότε μετρά 281 αγωνιστικά λεπτά χωρίς γκολ.

Στα αγωνιστικά, αμφίβολος παραμένει ο Μπόγιοβιτς, ο οποίος αν και έχει ανεβάσει στροφές στη χθεσινή προπόνηση έκανε ατομικό.Πηγή: sport-fm.gr

Τσιώλης: «Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό»


Στην αποκάλυψη πως απέρριψε πρόταση του Παναθηναϊκού προέβη ο Σάκης Τσιώλης.

Τσιώλης: «Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό»
Ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε στο «ΦΩΣ» και δήλωσε πως οι «πράσινοι» του πρότειναν συμβόλαιο το καλοκαίρι, ενώ είχε επαφές και με άλλες τέσσερις ομάδες της Superleague. «Ως αντίπαλος που πήγαινα στα Γιάννενα έβλεπα αγάπη προς το πρόσωπο μου», είπε και πρόσθεσε: «η επιθυμία τους έπαιξε μεγάλο ρόλο».

Οι πληροφορίες μου λένε ότι είχες πρόταση από τον Παναθηναϊκό και την απέρριψες για χάρη του Καϋμενάκη, με τον οποίο ήσουν φίλος και τελικά έφυγες από τον Αστέρα εξαιτίας του Καϋμενάκη! Πως τα φέρνει η ζωή…

Το καλοκαίρι είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό με διετές συμβόλαιο, είναι αλήθεια.

Επίσημη;

Επίσημη. Και το ξέρουν εκείνοι που πρέπει να το ξέρουν.

Καλύτερη οικονομικά πρόταση ήταν του Παναθηναϊκού από τα χρήματα που έπαιρνες στον Αστέρα;

Ήταν περίπου ίδια.

Το μετάνιωσες που δεν πηγες;

Όχι, διότι είχα στο μυαλό μου τις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε με τον Αστέρα και ειδικά τους 15.000 Αρκάδες στον τελικό του ΟΑΚΑ να με αποθεώνουν, δεν μπορούσα αυτός τους ανθρώπους να τους πουλήσω. Είχα πολύ καλή σχέση με τη διοίκηση του κ. Μποροβήλου και τους δύο ιδιοκτήτες της ομάδας. Δεν είμαι άνθρωπος που θα κατηγορήσει επειδή έφυγε από μια ομάδα, δεν το κάνω, το μόνο που θα πω είναι ότι ευχαριστώ τη διοίκηση του Αστέρα για τη συνεργασία που είχαμε, ευχαριστώ για όλα.

Τον ΟΦΗ γιατί τον αρνήθηκες;

Δεν ήταν μόνο ο ΟΦΗ, ήταν και άλλες τρεις ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Η ΑΕΚ ήταν;

Η ΑΕΚ όχι τώρα, με την ΑΕΚ υπάρχει μια προοπτική για το μέλλον…

Ποιες ήταν οι άλλες τρεις ομάδες;

Πέρα από τον ΟΦΗ, ήταν ο Πλατανιάς, ο Άρης και άλλη μια ομάδα που δεν θέλω να πω, διότι αυτή δεν άλλαξε προπονητή. Τι γινόταν όμως: Ήμουν σε άσχημη ψυχολογική φάση, μόλις είχα φύγει από τον Αστέρα και με είχε πειράξει, δεν ήμουν σε θέση να ξεκινήσω αμέσως αλλού δουλειά. Και κυρίως λόγω του θανάτου του αδελφού μου εκείνες τις ημέρες. Ήρθαν όλα μαζεμένα.

Ο κόσμος του ΠΑΣ όποτε πήγαινες εκεί ως αντίπαλος σε χειροκροτούσε.

Είναι φοβερό αυτό που γίνεται με τον κόσμο του ΠΑΣ και με τους συνδέσμους και ως αντίπαλος που πήγαινα εκεί έβλεπα αγάπη προς το πρόσωπο μου. Είχα δώσει λόγο μάλιστα ότι όταν δοθεί ποτέ η ευκαιρία θα πάω να δουλέψω εκεί. Αυτές τις μέρες τώρα δεχόμουνα πολλά μηνύματα, ήταν απίστευτες οι εκδηλώσεις του κόσμου, η επιθυμία των Γιαννιωτών να πάω εκεί έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Λέγεται ότι πήρες πολλά λεφτά από τον ΠΑΣ Γιάννινα για να πας αυτό το εξάμηνο. Σε πρώτη φάση εξάμηνο δεν ήθελες, έτσι δεν είναι;

Ναι, ήθελα εξάμηνο για αρχή και μετά βλέπουμε. Τα λεφτά που συμφωνήσαμε είναι νορμάλ, εγώ ποτέ δεν βάζω τις οικονομικές απολαβές σε πρώτο ρόλο. Απλώς πάντα βάζω μεγάλα μπόνους. Αν, για παράδειγμα, μπει η ομάδα στα πλέι οφ και πάρει πολλά έσοδα, δικαιούται ο προπονητής να πάρει ένα μπόνους.

Επιθετικά με ΠΑΟ!!

Στους δέκα από τους έντεκα του Άρη για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έχει καταλήξει ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, που θα παρατάξει επιθετικό σχήμα.

Επιθετικά με ΠΑΟ
Μια θέση παραμένει ανοικτή για την ενδεκάδα του Άρη στο σαββατιάτικο(9/11, 19:30) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς έχει κατάλήξει στους δέκα της ενδεκάδας. Τσουμάνης και Μαργαρίτης έχουν ίδιες πιθανότητες να αγωνιστούν στο αριστερό άκρο της άμυνας και αναμένεται να ξεκαθαρίσει στη σημερινή(8/11) προπόνηση.

Το σχήμα θα είναι αρκετά επιθετικό, καθώς θα αγωνιστούν Ουντόζι, Αγάνθο και Τάτος. Ο πρώτος έχει τεθεί στη διάθεση του Σέρβου τεχνικού από προχθές καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά και ο Ισπανός φορ που χθες έκανε θεραπεία για προληπτικούς λόγους.

Ο τελευταίος είχε αστοχήσει σε πέναλτι στην περυσινή αναμέτρηση κόντρα στους «πρασίνους». Ωστόσο, η νίκη ήρθε μετά από γκολ του Κοέλιο στο 89ο λεπτό. Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Έλληνας μέσος.

Ο Διούδης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας οι Πουλίδο και Κυργιάς, αντικαθιστώντας τον τιμωρημένο Ελσνερ και ο Ψυχογιός θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Παπαδόπουλος και Νταμαρλής θα είναι στον άξονα με τον Τάτο μπροστά τους. Στα «φτερά» θα παίξουν Ουντόζι και Σταυρόπουλος και στην κορυφή ο Αγάνθο.

Σήμερα, θα γίνει λογικά γνωστή και η τιμωρία του Οικονομόπουλου. Αν η ποινή δεν είναι μεγαλύτερη της μιας αγωνιστικής πιθανολογείται πως θα αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή. Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Γιούρκα ο Χιμένεθ!

Για την απόκτηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη κινείται η Αλ Ραγιάν, την οποία ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ. Πού κολλάει η μεταγραφή.

Θέλει Γιούρκα ο Χιμένεθ
Ενδιαφέρον και μάλιστα έμπρακτο της Αλ Ραγιάν για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη αποκαλύπτει η στήλη «Τρελός του Χωριού» της SportDay.

Τα ηνία της ομάδας του Κατάρ ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ και φέρεται να εισηγήθηκε την απόκτηση του 32χρονου μπακ, ο οποίος είναι ελεύθερος από το καλοκαίρι, όταν και έληξε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, αλλά προπονείται με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως ήδη έχει γίνει κρούση στην πλευρά του παίκτη για συμβόλαιο εξάμηνης διάρκειας (το πρωτάθλημα βρίσκεται στην έβδομη αγωνιστική και η Αλ Ραγιάν έχει μόλις έναν βαθμό), αλλά για την ώρα υπάρχει διαφορά στο οικονομικό.

Παρά την απραξία του, ο Σεϊταρίδης απασχολεί αρκετές ομάδες, καθώς έχει καλό όνομα στο εξωτερικό. Προχθές ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η Νάπολι, που αναζητά μία επιπλέον λύση για τη θέση του δεξιού μπακ, τον έχει στη λίστα της.Πηγή: sport-fm.gr

Οι «ερυθρόλευκοι» τούς έβγαλαν τα μάτια!

Για Μήτρογλου και Μανωλά ήρθε ο Στιβ Μπρους, αλλά Ρομπέρτο και Σάμαρης μπήκαν στο μπλοκάκι του προπονητή της Χαλ, όπως και πολλών άλλων σκάουτερ που βρέθηκαν στο ματς του Ολυμπιακού με τη Μπενφίκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» τούς έβγαλαν τα μάτια
Περιζήτητοι σε όλη την Ευρώπη έχουν γίνει οι παίκτες του Ολυμπιακού με τις εμφανίσεις της ομάδας στο Champions League να αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τις ικανότητές τους.

Η λίστα των παικτών που μπήκαν στο στόχαστρο μεγάλων συλλόγων αυξήθηκε, καθώς σε αυτή προστέθηκαν από το βράδυ της Τρίτης δύο νέα ονόματα. Πρόκειται για τον Ρομπέρτο και τον Ανδρέα Σάμαρη. Ενδεικτικό είναι πως για τους Κώστα Μήτρογλου και Κώστα Μανωλά είχε έρθει στην Ελλάδα ο προπονητής της Χαλ, Στιβ Μπρους, αλλά στο μπλοκάκι του σημείωσε τους δύο προαναφερθέντες συμπαίκτες τους.

Ο Ισπανός γκολκίπερ, που αναδεικνύεται ως τώρα σε κορυφαίο γκολκίπερ της διοργάνωσης, ανήκει στην Ατλέτικο και η αύξηση του ανταγωνισμού δυσχεραίνει την προσπάθεια που θα κάνει ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Όσο για τον νεαρό Έλληνα μέσο, εκεί κάνει… κουμάντο ο Ολυμπιακός καθώς τον δεσμεύει με συμβόλαιο.

Κι ασφαλώς δεν είναι οι μόνοι παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν… πέραση στο εξωτερικό. Υπάρχουν ο Σιόβας, ο Χολέμπας, ο Μανιάτης και η λίστα όλο και μεγαλώνει. Στις τάξεις της ΠΑΕ δεν ασχολούνται με τη σεναριολογία. Αν κι εφόσον έρθει πρόταση που να τους καλύπτει για κάποιον ή κάποιους παίκτες, θα εξεταστεί. Μέχρι τότε, ωστόσο, μπορεί να απολαμβάνει τις υπηρεσίες όλων αυτών των παικτών, η τιμή των οποίων στο διεθνές χρηματιστήριο έχει μόνο ανοδικές τάσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Οι μέτοχοι του ΟΦΗ προειδοποιούν…!!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του οικονομικού απολογισμού της ΠΑΕ ΟΦΗ στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο τέλος του χρόνου, άφησε, μέσω ανακοίνωσης, ο σύλλογος μετόχων.

Οι μέτοχοι του ΟΦΗ προειδοποιούν…
Το κείμενο αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μετόχων ΠΑΕ ΟΦΗ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η εκπροσώπηση του Συλλόγου Μετόχων στην επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί από τα μέλη – μετόχους του Συλλόγου να εξουσιοδοτήσουν το ΔΣ να ορίσει ένα εκπρόσωπο του ο οποίος θα μπορεί , να ψηφίσει στο όνομα τους, και για λογαριασμό τους, κατά την εύλογη κρίση του για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Τα θέματα που θα προτείνει , θα συζητήσει ή θα καταψηφίσει ο εκπρόσωπος του Συλλόγου θα είναι αποκλειστικά και μόνο οικονομικής φύσεως και θα άπτονται της οικονομικής βελτίωσης -εξυγίανσης της ΠΑΕ ΟΦΗ. Στην συνεδρίαση του ΔΣ εκτός από μέλη του Συλλόγου παραβρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ κύριος Ανδρέας Μανουσάκης». Πηγή: sport-fm.gr

Για την επιστροφή στις νίκες!!

Να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από την ήττα στο ντέρμπι με τη Λιλ θέλει η Μονακό, που αγωνίζεται σήμερα(8/11) για την 13η αγωνιστική του Championnat.

Για την επιστροφή στις νίκες
Με το παιχνίδι Μονακό- Εβιάν ανοίγει η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του Championnat. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι προέρχεται από την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα με 2-0 στον αγώνα με τη Λιλ, όπου την «έριξε» από την πρώτη θέση και πλέον βρίσκεται στην τρίτη. Η αντίπαλος της είναι δέκατη τέταρτη και έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, που απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της πρώτης θέσης, θα υποδεχθεί τη Νις που βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας και τη χωρίζουν από αυτή έντεκα πόντοι. Επιπλέον, την έχει νικήσει στις τελευταίες δύο μονομαχίες τους στο «Parc des Princes».

Η Λιλ έρχεται με… φόρα από τη επικράτηση επί των Μονεγάσκων και εκτός από τη νίκη στο εκτός έδρας με την Γκινγκάμπ θέλει να διατηρήσει ανέπαφη και πάλι την εστία της, καθώς η άμυνα είναι το δυνατό της σημείο, αφού έχει την καλύτερη στη Γαλλία, με τέσσερα τέρματα παθητικό.

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική

Παρασκευή, 8/11

Μονακό-Εβιάν (21:30)

Σάββατο, 9/11 (21:00)

Παρί Σεν Ζερμέν-Νις (18:00)
Μπαστιά-Ρεν
Γκινγκάμπ-Λιλ
Λοριάν-Ρεμς
Τουλούζ-Αζαξιό
Βαλενσιέν-Μονπελιέ

Κυριακή, 10/11

Μπορντό-Ναντ (15:00)
Μαρσέιγ-Σοσό (18:00)
Σεντ Ετιέν-Λιόν (22:00)


Επόμενη αγωνιστική(14η)

Παρασκευή(22/11)

Αζαξιό-Μαρσέιγ(21:30)

Σάββατο(9/11, 21:00)

Ρεμς- Παρί Σ.Ζ.(18:00)
Εβιάν-Λοριάν
Λιόν- Βαλενσιέν
Μποντελιέ-Γκινγκάμπ
Ρεν- Μπορντό
Σοσό- Μπαστιά

Κυριακή(24/11)

Λιλ-Τουλούζ(15:00)
Νις-Σεντ Ετιέν(18:00)
Ναντ-Μονακό(22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Τεστ αντοχής για Ντόρτμουντ!

Η Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στην έδρα της ανεβασμένης Βόλφσμπουργκ για τη δωδέκατη αγωνιστική με στόχο να παραμείνει κοντά στην Μπάγερν που έχει εύκολο έργο για τη δωδέκατη αγωνιστική.

Τεστ αντοχής για Ντόρτμουντ
Δύσκολο έργο στην έδρα της Βόλφσμπουργκ έχει η Ντόρτμουντ για τη δωδέκατη αγωνιστική. Η Μπορούσια, που προέρχεται από την οδυνηρή ήττα από την Άρσεναλ, θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γκουντογκάν στην προσπάθειά της να παραμείνει κοντά στην Μπάγερν. Από τους φορμαρισμένους «λύκους» θα λείψουν οι Ντιέγκο, Βιεϊρίνια και Τρες.

Η Μπάγερν θέλει να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλεια της Ντόρτμουντ υποδεχόμενη την Άουγκσμπουργκ χωρίς τους Τιάγκο, Πισάρο και Μπαντστούμπερ.

Η Λεβερκούζεν, που έχει μείνει πίσω τέσσερις βαθμούς από την κορυφή, φιλοξενεί το Αμβούργο, ενώ η Σάλκε αντιμετωπίζει τη Βέρντερ Βρέμης με πιθανή την επανεμφάνιση του Κυριάκου Παπαδόπουλου μετά από σχεδόν ένα χρόνο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή 8/11

Ανόβερο-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 21:30

Σάββατο 9/11

Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 16:30
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Λεβερκούζεν-Αμβούργο 16:30
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 16:30
Χόφενχαϊμ-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη 19:30

Κυριακή 10/11

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Παρασκευή 22/11

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 21:30

Σάββατο 9/11

Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 16:30
Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 16:30
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Αμβούργο 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν 16:30
Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 10/11

Αμβούργο-Ανόβερο 16:30
Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 18:30Πηγή: sport-fm.gr

Η τριάδα… «τρίζει»!

Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν… ζόρικες αποστολές για τη δωδέκατη αγωνιστική της Primera Division.

Η τριάδα… «τρίζει»
Ανακατατάξεις στην τριάδα της κορυφής πιθανώς να φέρει η δωδέκατη αγωνιστική της Primera Division, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύσκολες αναμετρήσεις για Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Καταλανοί δοκιμάζονται στη Σεβίλλη απέναντι στην Μπέτις, που δεν θυμίζει μεν την περσινή ομάδα και βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά δεν παύει να είναι πολύ επικίνδυνη. Αμφίβολος είναι ο Πικέ και εκτός μάχης ο Άλμπα, ενώ ο Μέσι θα επιχειρήσει να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα ματς ανομβρίας στο πρωτάθλημα.

Η Ατλέτικο, που απέχει μόλις έναν βαθμό από τους Καταλανούς, δοκιμάζεται στο «Μαδριγάλ» από την τέταρτη της βαθμολογίας Βιγιαρεάλ. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει πολλούς πονοκεφάλους, καθώς εκτός μάχης είναι οι Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Αντριάν και Μάριο, ενώ αμφίβολος ο Αρντά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το θεωρητικά ευκολότερο έργο υποδεχόμενη τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με αμφίβολη τη συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο που επέστρεψε τραυματίας από το ματς με τη Γιουβέντους. Πιθανώς ο ίδιος ο Πορτογάλος σταρ να θελήσει να προστατευτεί εν όψει των μπαράζ της Πορτογαλίας με τη Σουηδία για το Μουντιάλ. Σίγουρα θα λείψουν οι Ράμος, Μαρσέλο και Κοεντράο.

Το πρόγραμμα της δωδέκατης αγωνιστικής της Primera Division:

Παρασκευή 8/11

Οσασούνα – Αλμερία 21:00
Γρανάδα – Μάλαγα 23:00

Σάββατο 9/11

Ρεάλ Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 17:00
Χετάφε – Έλτσε 19:00
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεβάντε 21:00
Θέλτα – Ράγιο Βαγεκάνο 23:00

Κυριακή 10/11

Εσπανιόλ – Σεβίλλη 13:00
Βαλένθια – Βαγιαδολίδ 18:00
Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 20:00
Μπέτις – Μπαρτσελόνα 22:00

Η επόμενη αγωνιστική (14η):

Παρασκευή 22/11

Βαγιαδολίδ-Οσασούνα 22:00

Σάββατο 23/11

Μπαρτσελόνα-Γρανάδα 17:00
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Θέλτα Βίγκο 19:00
Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης 21:00

Κυριακή 24/11

Λεβάντε-Βιγιαρεάλ 13:00
Ράγιο Βαγεκάνο-Εσπανιόλ 18:00
Έλτσε-Βαλένθια 20:00
Σεβίλλη-Μπέτις 22:00
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε 23:00

Δευτέρα 25/11

Μάλαγα-Μπιλμπάο 23:00

Πηγή: sport-fm.gr

Άλλο ένα βήμα για την «Αγια-Σοφιά»

Στην αγορά της έκτασης που θα δημιουργηθεί το πάρκινγκ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ προχωρά η εταιρεία που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Άλλο ένα βήμα για την «Αγια-Σοφιά»
Καλές οι μακέτες και τα εντυπωσιακά τρισδιάστατα σχέδια, αλλά οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν μένουν σε αυτά και εργάζονται εντατικά για την υλοποίηση του οράματος κατασκευής του νέου γηπέδου της ομάδας.

Ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η αγορά της έκτασης, όπου θα δημιουργηθεί το πάρκινγκ του γηπέδου, περίπου 1.000 θέσεων, το οποίο τις ημέρες που δεν θα αγωνίζεται η «Ένωση» θα χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το πάρκινγκ βάσει σχεδίου θα βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο και στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Φωκών, που θα υπογειοποιηθούν. Η διαδικασία για την αγορά που αφορά το χώρο που βρίσκεται το εργοστάσιο Μπριτάνια και το διπλανό οικόπεδο που «βλέπει» στο δρόμο έχει προχωρήσει, καθώς η «Δικέφαλος 1924» έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο για τους τίτλους ιδιοκτησίας και ουσιαστικά απομένουν κάποιες τοπογραφικές διαδικασίες για να υπογραφούν τα συμβόλαια. Πηγή: sport-fm.gr

Μέσα ο Θανόπουλος, μάλλον και ο Νοτιάς!!

Την επιθυμία του να συμμετάσχει στο πρότζεκ για το γήπεδο της ΑΕΚ, εξέφρασε ο πρώην μέτοχος, Νάσος Θανόπουλος σε επικοινωνία που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Θετικός και ο Νίκος Νοτιάς.

Μέσα ο Θανόπουλος, μάλλον και ο Νοτιάς
Η συγκινητική και συνάμα συγκλονιστική παρουσίαση του πλάνου για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του, φαίνεται ότι θα έχει μεγάλη ανταπόκριση.

Όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη στο «Ίδρυμα Ωνάση», αλλά και όσοι παρακολούθησαν τα σχετικά βίντεο και φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν, έμειναν με το στόμα ανοιχτό και η προσμονή για την επιστροφή της Ένωσης στα «άγια χώματα» έγινε ακόμη μεγαλύτερη.

Για την υλοποίηση του πρότζεκτ, βέβαια, θα χρειαστούν κάποια εκατομμύρια (65 για την ακρίβεια) και ήδη η ανταπόκριση που υπάρχει είναι μεγάλη. Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι οι Πόλυς Χατζηιωάννου και Πέτρος Παππάς, που έχουν δεσμευτεί να συνδράμουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό.

Ο τρίτος από τη μετοχική σύνθεση του 2004, που αναμένεται να κάνει κάτι ανάλογο, είναι ο Νάσος Θανόπουλος. Ο πρώην μέτοχος επικοινώνησε την Πέμπτη (07/11) με τον διοικητικό ηγέτη της Ένωσης και του εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει στο πρότζεκτ.

Τον ίδιο δρόμο πιθανότατα θα ακολουθήσει και ο Νίκος Νοτιάς. Ο πρώην μεγαλομέτοχος, συναντήθηκε σε καλό κλίμα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και φαίνεται ότι «ψήνεται» με το εγχείρημα, αφού δεν έκρυψε το πόσο εντυπωσιάστηκε από όσα είδε στην παρουσίαση. Δεν δεσμεύτηκε για τίποτε, αφού οι δύο άνδρες αναμένεται να τα ξαναπούν το προσεχές διάστημα, ωστόσο, όλα συνηγορούν στο ότι και αυτός θα βάλει το δικό του λιθαράκι για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς». Πηγή: sport-fm.gr

Stan the man!

Μεγάλη νίκη με ανατροπή επί του Νταβίντ Φερέρ πέτυχε ο Στανίσλας Βαβρίνκα και περιμένει τον Ναδάλ να κάνει το... καθήκον του για να περάσει στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals.

Stan the man
Το δικό του το χρέος το έκανε και με το παραπάνω! Ο Στανίσλας Βαβρίνκα δεν πτοήθηκε από το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στα σετ από τον... αδιάφορο Νταβίντ Φερέρ, έκανε την μεγάλη ανατροπή με 2-1 (6-7, 6-5, 6-1), ύστερα από 2 ώρες και 21 λεπτά και έμεινε ζωντανός!

Ο «Σταν» πλέον έφτασε τις δύο νίκες στην φάση των ομίλων και για να περάσει στην τετράδα των τελικών της ATP χρειάζεται την βοήθεια του Ναδάλ! Το βράδυ (22:00), ο Ράφα αντιμετωπίζει τον Μπέρντιχ στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία στο Α’ γκρουπ και ο Βαβρίνκα θέλει νίκη του Ισπανού για να προκριθεί ως δεύτερος, στην παρθενική του εμφάνιση στο ATP World Tour Finals.

Σε διαφορετική περίπτωση, νίκης δηλαδή του Μπέρντιχ, τότε αυτός θα περάσει μαζί με τον Ναδάλ. Πάντως ο «βασιλιάς στο χώμα» θέλει τουλάχιστον ένα σετ στο βραδινό παιχνίδι του για να εξασφαλίσει την πρωτιά και να μην πέσει πάνω στον Τζόκοβιτς στους «4».

Α’ γκρουπ

1. Ναδάλ 2-0 (4-0)
2. Βαβρίνκα 2-1 (4-4)
3. Μπέρντιχ 1-1 (3-2)
4. Φερέρ 0-3 (1-6) Πηγή: sport-fm.gr

Οι Λέικερς είναι… Λέικερς!

Με τρίποντο του Στιβ Μπλέικ στο φινάλε οι αποδυναμωμένοι, χωρίς Κόμπι και με κακό Γκασόλ Λέικερς νίκησαν τους Ρόκετς στο Χιούστον με 99-98. Ο Ουέιντ «καθάρισε» τους Κλίπερς.

Οι Λέικερς είναι… Λέικερς
Χιούστον Ρόκετς-Λος Άντζελες Λέικερς 98-99

Οι Λέικερς μπορεί να είναι αποδυναμωμένοι, μπορεί να παίζουν χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ, μπορεί να είχαν τον Πάου Γκασόλ στα… ρηχά (2π. με 1/10 σουτ), αλλά διατηρούν το DNA της μεγάλης ομάδας. Με τρίποντο του Στιβ Μπλέικ πάνω σε άμυνα του (μέχρι το καλοκαίρι… «λιμνανθρώπου») Ντουάιτ Χάουαρντ 1,3’’ πριν το τέλος, απέδρασαν με τη νίκη, 99-98, απέναντι στους Ρόκετς στο Χιούστον. Έτσι πήγαν στράφι οι 35 πόντοι του Τζέιμς Χάρντεν για τις «ρουκέτες», που στην τελευταία φάση του ματς αστόχησαν σε τρίποντο με τον Πάτρικ Μπέβερλι.

Χάρντεν 35, Πάρσονς 16, Λιν 16, Χάουαρντ 15 (14 ριμπ.), Ασίκ 6, Κάσπι 5, Μπέβερλι 3, Γκαρσία 2-Μικς 18, Τζόνσον 16, Μπλέικ 14, Νας 12, Γιανγκ 11, Φάρμαρ 11, Κέιμαν 6 (10 ριμπ.), Χιλ 6, Χένρι 3, Γκασόλ 2 (12 ριμπ.).

Μαϊάμι Χιτ-Λος Άντζελες Κλίπερς 102-97

Ο Ντουέιν Ουέιντ πήρε τα ηγετικά ηνία από τον Λεμπρόν Τζέιμς. Ο flash είχε 29 πόντους, 11 εκ των οποίων στην τέταρτη περίοδο, και οδήγησε το Μαϊάμι στο 102-97 επί των Κλίπερς. Ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 27 πόντους και 14 ριμπάουντ για τους ηττημένους, που πλησίασαν μεν στους τέσσερις στα 31’’ πριν το τέλος, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Ουέιντ 29, Τζέιμς 18, Μπος 12, Άλεν 12, Άντερσεν 10, Μπατιέ 7, Τσάλμερς 6, Χάσλεμ 4, Λιούις 4-Γκρίφιν 27 (14 ριμπ.), Ρέντικ 15, Κρόφορντ 14, Τζόρνταν 11 (14 ριμπ.), Πολ 11 (12 ασίστ), Μάλενς 6, Κόλισον 6, Γκριν 5, Ντάντλεϊ 2.

Ντένβερ Νάγκετς-Ατλάντα Χοκς 109-107

Την πρώτη τους νίκη στο Ντένβερ μετά από δύο ήττες σε ισάριθμα ματς φέτος πέτυχαν οι Νάγκετς, με 109-107 επί των Χοκς. Ο Τάι Λόσον είχε 23 πόντους και 7 ασίστ χαρίζοντας στον Μπράιαν Σο την παρθενική του νίκη ως head coach. Ο Πολ Μίλσαπ είχε 29 πόντους και 10 ριμπάουντ για τα «γεράκια», αλλά αστόχησε σε σουτ που θα μπορούσε να ισοφαρίσει το ματς στα 1,9’’ πριν το τέλος.

Λόσον 23, Ρόμπινσον 15, ΜακΓκι 14, Φόι 13, Φουρνιέ 12, Μοζγκόφ 10, Μίλερ 7, Χάμιλτον 6, Φαρίντ 4, Χίκσον 3, Άρθουρ 2-Μίλσαπ 29 (10 ριμπ.), Χόρφορντ 21, Κόρβερ 16, Τιγκ 14 (11 ασίστ), Κάρολ 10, Άντιτς 7, Μακ 7, Σκοτ 2, Μάρτιν 1.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Με τον Γουέιντ οδηγό…!

Με πρωταγωνιστές τους Ντουέιν Γουέιντ και Λεμπρόν Τζέιμς, που σημείωσαν συνολικά 47 πόντους, η Χιτ νίκησε 102-97 τους Κλίπερς.

Με τον Γουέιντ οδηγό…
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και τρίτη συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ πέτυχε η Χιτ. Η ομάδα του Μαϊάμι, μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, «πάτησε γκάζι» στην επανάληψη και έφτασε στη νίκη επί των Κλίπερς πιο άνετα από ό,τι δείχνει το τελικό 102-97.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Ντουέιν Γουέιντ, που πέτυχε 29 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς, που τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Για τους ηττημένους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκρίφιν με 27 πόντους.

Χιτ-Κλίπερς 102-97

Χιτ (3-2): Τζέιμς 18 (5ρ., 6ασ.), Χάσλεμ 4, Μπος 12, Γουέιντ 29 (7ασ.), Τσάλμερς 6, Άλεν 12, Μπατίερ 7, Άντερσεν 10, Λιούις 4.

Κλίπερς (3-2): Ντάντλεϊ 2, Γκρίφιν 27 (14ρ.), Τζόρνταν 11 (14ρ.), Ρέντικ 15, Πολ 11 (12ασ.), Κρόφορντ 14, Γκριν 5, Μιούλενς 6, Κόλισον 6.Πηγή: sport-fm.gr

Κορυφαίος ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού!! (video)

Ο Κρούνοσλαβ Σιμόν «ξέρανε» στην εκπνοή τον Παναθηναϊκό και ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος της βραδιάς στην Ευρωλίγκα, αφού με την τρίποντη «βόμβα» του χάρισε τη νίκη στη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Κορυφαίος ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού (video)
Μπορεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τρίποντο έξι δευτερόλεπτα πριν το φινάλε να ισοφάριζε για τον Παναθηναϊκό και να έστελνε στην παράταση το παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά ο Κρούνοσλαβ Σιμόν είχε διαφορετική άποψη.

Ο Κροάτης φόργουορντ διέσχισε όλο το γήπεδο και με τρίποντο-«μαχαιριά» χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, αφήνοντας σύξυλους όλους όσους βρίσκονταν στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε 0/5 τρίποντα, αλλά με το πρώτο εύστοχο έδωσε το ροζ φύλλο στη ρωσική ομάδα και δικαίως ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της βραδιάς στην Ευρωλίγκα.




Πηγή: sport-fm.gr

«Πορτοφολάς» ο Μος!! (video)

Δύο καλάθια έβαλε όλα κι όλα ο Ντέιβιντ Μος στη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Μπάμπεργκ, αλλά το ένα προήλθε από δικό του κλέψιμο, το οποίο ψηφίστηκε ως το καλύτερο της βραδιάς στην Ευρωλίγκα.

«Πορτοφολάς» ο Μος (video)
Ο Ντέβιντ Μος αγωνίστηκε κάτι λιγότερο από είκοσι λεπτά στην αναμέτρηση της Αρμάνι Μιλάνο με τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία, αλλά δεν είχε ενεργό συμμετοχή στην επίθεση της ομάδας του.

Μόλις 4 πόντους με δύο δίποντα πέτυχε ο Αμερικανός φόρογουορντ, αλλά το ένα προήλθε από δικό του κλέψιμο σε επαναφορά των Γερμανών στη λήξη του ημιχρόνου. Το κλέψιμο αυτό ψηφίστηκε ως το καλύτερο της βραδιάς στην Ευρωλίγκα.




Πηγή: sport-fm.gr

«Έσβησε τα φώτα» ο Μέρφι!! (video)

Ο Κέβιν Μέρφι της Στρασμπούρ έκανε μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα στον Τζέισι Κάρολ της Ρεάλ Μαδρίτης, που ήταν η κορυφαία της βραδιάς στην Ευρωλίγκα.

«Έσβησε τα φώτα» ο Μέρφι (video)
Είναι από τις φάσεις που δεν «χορταίνεις» να βλέπεις. Που μένεις με το στόμα ανοιχτό... Στο παιχνίδι της Στρασμπούρ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τζέισι Κάρολ έκλεψε τη μπάλα και έφυγε με μεγάλη ταχύτητα στον αιφνιδιασμό.

Κι εκεί που ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το καλάθι, έχοντας κάνει το λέι απ, ήρθε από πίσω σαν… σίφουνας ο Κέβιν Μέρφι και «έσβησε τα φώτα». Πήρε τα βήματα του αντιπάλου του, σηκώθηκε στον… ουρανό και κυριολεκτικά, κόλλησε τη μπάλα στο ταμπλό…




Πηγή: sport-fm.gr

Η μαγική πάσα του Ροντρίγκες!! (video)

Η φανταστική πάσα του Σέρχιο Ροντρίγκες, που κατέληξε σε κάρφωμα του Ρούντι Φερνάντες στη νίκη της Ρεάλ επί της Στρασμπούρ, ψηφίστηκε ως η κορυφαία ασίστ της βραδιάς στην Ευρωλίγκα.

Η μαγική πάσα του Ροντρίγκες (video)
Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε σαν… σίφουνας από τη Γαλλία, νικώντας τη Στρασμπούρ και κάνοντας το 4 στα 4 στον 2ο όμιλο της Ευρωλίγκας και ο Σέρχιο Ροντρίγκες μας χάρισε την κορυφαία ασίστ της βραδιάς.

Ο πλέι μέικερ της «βασίλισσας» έκανε μια πάσα στο ύψος της στεφάνης και ο Ρούντι Φερνάντες πήδηξε στον… Θεό και κάρφωσε ανάποδα. Δείτε και θα καταλάβετε…







Πηγή: sport-fm.gr

Ο Γκίστ ίπταται και…!! (video)

Όταν ο Τζέιμς Γκιστ «απογειώνεται», τα αντίπαλα καλάθια… στενάζουν. Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού αξιοποίησε την ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη και έκανε το κάρφωμα της βραδιάς στην Ευρωλίγκα.

Ο Γκίστ ίπταται και… (video)
Ο Τζέιμς Γκιστ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ωστόσο, αυτή δεν στάθηκε αρκετή για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Ο Αμερικανός φόργουορντ έβγαλε πολλή ενέργεια στο παρκέ και αρκετές ωραίες φάσεις στο παιχνίδι. Μια από αυτές ψηφίστηκε και ως η κορυφαία της βραδιάς στην Ευρωλίγκα. Τι άλλο; Μα φυσικά κάρφωμα…



Πηγή: sport-fm.gr

Sold out το Σιένα-Ολυμπιακός!!

Η Σιένα ανακοίνωσε πως τα εισιτήρια για τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα εξαντλήθηκαν.

Sold out το Σιένα-Ολυμπιακός
Τι κι αν η Σιένα δεν έχει νίκη στην Ευρωλίγκα; Τι κι αν δεν παίζει στη φυσική της έδρα, αλλά στη γειτονική Φλωρεντία; Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό αποτελεί ένα καλό κίνητρο για να πάει ο κόσμος στο γήπεδο κι αυτό αποδείχτηκε με την εξάντληση των εισιτηρίων.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής το sold out στο «Νέλσον Μαντέλα Φόρουμ», χωρητικότητας περίπου 5.500 θεατών, για τον αποψινό αγώνα με τους πρωταθλητές Ευρώπης για την τέταρτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου της Ευρωλίγκας (21:30).Πηγή: sport-fm.gr

Δίχως φρένο!!

Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία του στην Ευρωλίγκα απόψε απέναντι στη Σιένα στη Φλωρεντία (21:30). Παίζει κανονικά ο Σπανούλης. Κόντρα στην παράδοση οι «ερυθρόλευκοι».

Δίχως φρένο
Να διατηρήσει το αήττητό του φέτος για ενδέκατο σερί ματς θέλει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν απόψε στο 4/4 στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας απέναντι στη Σιένα στη Φλωρεντία (21:30, Δημόσια Τηλεόραση).

Οι Πειραιώτες θα έχουν κανονικά τον Βασίλη Σπανούλη στη σύνθεσή τους, αφού το ελαφρύ διάστρεμμα που είχε υποστεί στην προπόνηση της Τετάρτης δεν είναι ικανό να τον θέσει εκτός μάχης. Διαθέσιμοι είναι άπαντες, πλην των Μαυροειδή, Αγραβάνη, Παπαπέτρου και Χριστοδούλου που έμειναν στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι οι πρωταθλητές Ιταλίας είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου χωρίς νίκη δεν προκαλεί εφησυχασμό στους πρωταθλητές Ευρώπης, που γνωρίζουν πως οι αντίπαλοί τους περιμένουν ένα παιχνίδι σαν και το αποψινό για να αναστηθούν.

Το χωρητικότητας περίπου 5.500 θεατών «Νέλσον Μαντέλα» θα είναι κατάμεστο (θα υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες φοιτητές). Η Σιένα, στην οποία από την περσινή ομάδα έχουν απομείνει μόνο οι Χάκετ και Ρες, παραμένει ισχυρή στο ιταλικό πρωτάθλημα όπου έχει τρεις νίκες σε τέσσερα ματς και είναι πρωτοπόρος. Ο Μάρκο Κρέσπι, που προήχθη το καλοκαίρι στη θέση του πρώτου προπονητή, δεν ξέρει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Τζος Κάρτερ, που προέρχεται από διάστρεμμα, ενώ αμφίβολος είναι και ο Οθέλο Χάντερ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία), Λάτισεβς (Λετονία) και Λόπες (Πορτογαλία).

Κόντρα στην προϊστορία

Οι αναμνήσεις του Ολυμπιακού από τη Σιένα ως επί το πλείστον δεν είναι ευχάριστες. Η αποψινή είναι η 13η μονομαχία των δύο ομάδων, με τους Ιταλούς να έχουν οκτώ νίκες έναντι τεσσάρων των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα, στις έξι συναντήσεις τους στην Ιταλία, η Σιένα έχει τέσσερις νίκες έχοντας ηττηθεί μόνο στα προημιτελικά του 2012 με 82-75 και πέρσι στο Top 16 με 68-67.

Α’ Όμιλος

Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:45
Ναντέρ-Μπουντιβέλνικ 21:45
Παρτιζάν-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 21:45

Βαθμολογία: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 3-0, ΤΣΣΚΑ 2-1, Παρτιζάν 1-2, Μπαρτσελόνα 1-2, Μπουντιβέλνικ 1-2, Ναντέρ 1-2.

Β’ Όμιλος

Μπάμπεργκ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 62-76
Αναντολού Εφές-Ζαλγκίρις Κάουνας 72-61
Στρασμπούρ-Ρεάλ Μαδρίτης 66-85

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 4-0, Εφές 3-1, Μπάμπεργκ 2-2, Μιλάνο 2-2, Ζαλγκίρις 1-3, Στρασμπούρ 0-4.

Γ’ Όμιλος

Ζιέλονα Γκόρα-Γαλατάσαραϊ 20:00
Μπάγερν Μονάχου-Ουνικάχα Μάλαγα 21:00
Σιένα-Ολυμπιακός 21:30

Βαθμολογία: Ολυμπιακός 3-0, Μάλαγα 2-1, Μπάγερν 2-1, Γαλατάσαραϊ 1-2, Ζιέλονα Γκόρα 1-2, Σιένα 0-3.

Δ’ Όμιλος

Λιέτουβος Ρίτας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 74-76
Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβ Κουμπάν 69-72
Λαμποράλ Κούτσα-Ερυθρός Αστέρας 63-73

Βαθμολογία: Μακάμπι 3-1, Λοκομοτίβ Κουμπάν 3-1, Παναθηναϊκός 2-2, Λαμποράλ Κούτσα 2-2, Λιέτουβος Ρίτας 1-3, Ερυθρός Αστέρας 1-3. Πηγή: sport-fm.gr

Φέτος η χρονιά έχει απαιτήσεις!

O Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.
Φέτος η χρονιά έχει απαιτήσεις
Με ήττα συνέχισε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα αφού έχασε στην Κρήτη, στην δεύτερη και τελευταία μακριά από το ΟΑΚΑ εξόρμηση του για εντός έδρας υποχρέωση λόγω της τιμωρίας που κουβαλά από την περυσινή σεζόν, από την Λοκομοτίβ Κουμπάν με 72- 69. Το τελικό αποτέλεσμα μάλλον κολακεύει τους πράσινους που ήταν σκιά του εαυτού τους για περισσότερο από τριάντα λεπτά. Στο τέλος χάρη στην ποιότητα τους και στις αυτοκτονικές τάσεις που επέδειξαν οι παίκτες της ρώσικης ομάδας θα μπορούσαν να κλέψουν το ματς με κεντρικό πρωταγωνιστή, ποιόν άλλον, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, συμπλήρωσε 200 ματς στην κορυφαία διοργάνωση, που πέτυχε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο. Στην τελευταία φάση όμως ο Σιμόν πέτυχε τρίποντο και έριξε την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στο καναβάτσο υποχρεώνοντας την στην δεύτερη κιόλας ήττα της μετά από μόλις τέσσερα παιχνίδια στο γκρουπ.

Με δεδομένο ότι στον όμιλο των πρασίνων δεν φαίνεται να υπάρχει ομάδα που να θεωρείται από πριν αποκλεισμένη, ακόμα και ο Ερυθρός Αστέρας που ήταν χωρίς νίκη μέχρι χθες πέρασε με πολύ πειστικό τρόπο από την έδρα της Κάχα Κούτσα και έβαλε φωτιά στον όμιλο, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην πέσουν θύματα μεγάλης έκπληξης και βάλουν από πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν σε κίνδυνο την παρουσία τους στη συνέχεια της διοργάνωσης. Σε μια χρονιά μάλιστα που οι απαιτήσεις είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και δεν πρόκειται κανείς να αρκεστεί σε μια καλή παρουσία απλώς.

Τι μπορεί να φταίει όμως και οι πράσινοι παρουσιάζονται σε τόσο κακή κατάσταση στο ξεκίνημα; Με μια μόλις μεγάλη νίκη, αυτή της περασμένης αγωνιστικής στο Βελιγράδι, και με ήττες στο ντέρμπι της πρεμιέρας κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο και απέναντι σε Λιέτουβος και Κούμπαν, κανείς δεν μπορεί να νοιώθει ευχαριστημένος. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που προκαλούν ανησυχία. Ούτε οι μέτριες εμφανίσεις κλονίζουν την εμπιστοσύνη στις ικανότητες των παικτών και του προπονητικού επιτελείου. Είναι κυρίως το γεγονός πως η ομάδα μοιάζει να μην μπορεί, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, να λύσει το επιθετικό της πρόβλημα.

Μοιάζει να μην έχει βρει ακόμα την επιθετική της ταυτότητα και αυτό είναι καθαρά ευθύνη του Πεδουλάκη και των συνεργατών του. Ταλέντο δεδομένα υπάρχει και μάλιστα προσαυξημένο σε σχέση με πέρυσι. Εντούτοις η ομάδα στα κρίσιμα κολλάει. Πάλι αρέσκεται να ψάχνει πολύ το σκορ από την γραμμή του τρίποντου χωρίς εναλλακτικό πλάνο. Πάλι παίζει πολύ με τα ποσταρίσματα των περιφερειακών, όταν αυτοί αντιμετωπίζουν κοντύτερους αντιπάλους, πάλι δεν αναζητά το σκορ από τους ψηλούς στην ρακέτα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ψηλοί των πρασίνων σκοράρουν βασικά με ατομικές ενέργειες και με προσπάθειες από τα 5-6 μέτρα. Το μόνο που φαίνεται να έχει προστεθεί στην επιθετική φαρέτρα του τριφυλλιού, και αυτό όχι κατόπιν προπονητικού σχεδίου, αλλά εξαιτίας του τρόπου παιχνιδιού ορισμένων νέων αποκτημάτων όπως ο Μπατίστ και ο Παππάς είναι οι διεισδύσεις του δεύτερου και το παιχνίδι με πλάτη του πρώτου με ταυτόχρονη απομόνωση των αντιπάλων τους.

Κατά την προσωπική μου γνώμη το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άλλο. Είναι το θόλωμα του κόουτς που φαίνεται ξεκάθαρα στο ροτέισον της ομάδας. Σωστή απόφαση να μην ταλαιπωρείται ο Μάικ με τις συμμετοχές του στο ελληνικό πρωτάθλημα, μέχρι τουλάχιστον τα play- off που έχει δικαίωμα να τον επαναφέρει στο ρόστερ, αλλά βρες του έναν ρόλο. Εκτός και αν τον ξεκουράζεις μόνο και μόνο για παίρνει το πολύ δέκα λεπτά στην Ευρωλίγκα.

Δεν φαντάζομαι από την άλλη ο Φώτσης να αποκτήθηκε για να παίξει ρόλο απλώς συμπληρωματικού παίκτη με ελάχιστη συμμετοχή. Το τρικ με την αλλαγή σε στυλ χάντμπολ του Παππά που εφαρμόζεται κατά κόρον στα τελευταία λεπτά των αγώνων είναι ανεξήγητο. Κάτι τέτοιο το κάνεις αν ο παίκτης σου υστερεί στην άμυνα, που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό, είτε αν είναι φορτωμένος με φάουλ και δεν θέλεις να τον επιβαρύνεις, ούτε αυτό ίσχυε σήμερα τουλάχιστον. Οι συνεχείς αλλαγές δεν τον αφήνουν να βρει ρυθμό και την ομάδα χημεία και ισορροπία στα δύσκολα.

Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή και κυρίως οριστικά συμπεράσματα για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Επιβάλλεται όμως να βρουν γρήγορα τις λύσεις για να μην μπλέξουν χειρότερα. Η σεζόν που μόλις άρχισε δεν είναι μεταβατική όπως η περυσινή αλλά έχει απαιτήσεις.

Η Ευρώπη δεν χωρά πειραματισμούς και λάθη. Στην Ελλάδα που οι αντίπαλοι είναι ουσιαστικά δύο μπορείς να περιμένεις μέχρι τα τέλη της σεζόν. Στην Ευρωλίγκα τα λάθη πληρώνονται άμεσα και οι συνέπειες είναι πολλές φορές ολέθριες. Μην ξεχνάτε πως ο Παναθηναϊκός, κάτοχος έξι ευρωπαϊκών τίτλων, είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από την πρώτη φάση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης.
Πηγή: sport-fm.gr

Αλλο επίπεδο ο ΠΑΟΚ!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο Ισραήλ.
Αλλο επίπεδο ο ΠΑΟΚ
O ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει και μάλιστα πολύ. Προς τι η διαπίστωση; Ο ΠΑΟΚ είναι πάντα μεγάλος, θα πει ο κόσμος του. Η αναφορά δεν γίνεται επί του μεγαλείου του συλλόγου. Η σημείωση γίνεται επειδή είχαμε καιρό να δούμε μια ελληνική ομάδα να παίρνει σβηστά θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας έχοντας το μυαλό της στο παιχνίδι που ακολουθεί για το πρωτάθλημα. Ο συνδυασμός αυτός δεν συναντάται εύκολα.

Ο ΠΑΟΚ το κατάφερε. Εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση και σε μεγάλο βαθμό κράτησε και δυνάμεις για το ντέρμπι τίτλου με τον Ολυμπιακό. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά η εικόνα αυτή ήταν. Ο Στέφενς δεν έμεινε ικανοποιημένος. Ξέρει ότι η ομάδα μπορούσε να κερδίσει και στο Ισραήλ. Δεν το τόλμησε. Δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον αγώνα. Το να μη χάσει της ήταν αρκετό.

Μοιραία τα πόδια δεν υπακούν όταν το μυαλό είναι αλλού. Προσπάθησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το ματς να δικαιολογηθούν. Οτι δεν σκεφτόντουσαν το κυριακάτικο ντέρμπι. Δεν χρειαζόταν. Δεν είναι κακό να σκέφτεσαι ένα τόσο σημαντικό αγώνα. Φυσιολογικό είναι. Οταν μάλιστα έχεις την ικανότητα να διατηρείς το αήττητο εκτός έδρας και να φεύγεις με ψηλά το κεφάλι από μια ακόμη χώρα όλα καλά πάνε.

Ο στόχος επιτεύχθηκε. Σίγουρα η νίκη αρέσει πάντα περισσότερο. Ειδικά όταν είναι εκτός έδρας και μάλιστα στην Ευρώπη. Και η ισοπαλία δεν τον χάλασε καθόλου αυτή τη χρονική στιγμή. Δεν παιζόταν η πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει. Ειναι μια άλλη ομάδα. Εχει τις δυνάμεις να τα καταφέρνει παντού. Να κρατά δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Τώρα τον περιμένει ο Ολυμπιακός. Αυτός ο αγώνας είναι μια άλλη ιστορία.

Την Κυριακή θα μάθουμε πολλά και θα καταλάβουμε που πάει η δουλειά για φέτος στη Σούπερ Λίγκα. Αυτός ο ΠΑΟΚ σε προδιαθέτει ότι αυτή η χρονιά μπορεί να σημάνει την εκτόξευσή και την δημιουργία μιας νέας εποχής για όλους. Αν περάσει από το Φάληρο όλα μπορεί να αλλάξουν... Πηγή: sport-fm.gr

MLS: Έξω και οι Γκάλαξι! (videos)

Δεν θα κατακτήσουν τρίτο συνεχόμενο MLS Cup οι Λος Άντζελες Γκάλαξι, καθώς έχασαν με 2-0 στην έδρα της Ρέαλ Σολτ Λέικ και αποκλείστηκαν από τα playoffs.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν την ήττα με 1-0 στην «πόλη των αγγέλων», όταν ο Σεμπαστιάν Βελάσκεζ πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στη βορειοαμερικανική λίγκα «καρφώνοντας» σέντρα του Κρις Ουίγκερτ, ενώ ο κεφάτος Χαβιέ Μοράλες απώλεσε μοναδική ευκαιρία για το 2-0 στο 84ο λεπτό. Στο 102ο, όμως, ο Κρις Σούλερ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και έστειλε τη Ρέαλ στον τελικό της Δύσης, όπου προκρίθηκαν και οι Πόρτλαντ Τίμπερς.
Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Όρεγκον αποτέλεσαν τη μοναδική ομάδα, που πέρασε στα ημιτελικά της postseason του MLS χωρίς παράταση, καθώς επικράτησαν με 3-2 των Σιάτλ Σάουντερς, το οποίο σημείωσε συνολικό 5-3 στη σειρά. Στην προκειμένη βρέθηκαν μπροστά από το 29ο λεπτό με πέναλτι του Ουίλ Τζόνσον, ενώ στο 44ο ο Ντιέγκο Βαλέρι πέτυχε το 3-0 και στο 47ο ο Μαμαντού Ντανσό το 3-0, πριν οι Ντε Αντρέ Γέντλιν και Έντι Τζόνσον μειώσουν την έκταση της ήττας σκοράροντας στο 74ο και 76ο λεπτό, αντίστοιχα.
Παρακάτω ο «χάρτης» των playoffs του MLS:
Wild Card Ανατολής (μονή σειρά)
Χιούστον Ντάιναμο-Μόντρεαλ Ίμπακτ 3-0
Wild Card Δύσης (μονή σειρά)
Σιάτλ Σάουντερς-Κολοράντο Ράπιντς 2-0
Ημιτελικά Ανατολής (διπλή σειρά)
Χιούστον Ντάιναμο-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς 2-2 & 2-1
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 2-1 & 1-3
Ημιτελικά Δύσης (διπλή σειρά)
Σιάτλ Σάουντερς-Πόρτλαντ Τίμπερς 1-2 & 2-3
Λος Άντζελες Γκάλαξι-Ρέαλ Σολτ Λέικ 1-0 & 0-2
Τελικός Ανατολής (διπλή σειρά, 9 & 23/11)
Χιούστον Ντάιναμο-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Τελικός Δύσης (διπλή σειρά, 10 & 24/11)
Ρέαλ Σολτ Λέικ-Πόρτλαντ Τίμπερς
MLS Cup (μονή σειρά)
Νικητές Ανατολής και Δύσης (07/12)



Πηγή: onsports.gr

Κόπα Σουνταμερικάνα: Τέλος η Βελέζ! (videos)

Αν και ήταν φαβορί, η Βελέζ γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη βραζιλιάνικη Πόντε Πρέτα και αποκλείστηκε από το Κόπα Σουντεμαρικάνα.
Μάλιστα κυριάρχησε σε ολόκληρο τον αγώνα, αλλά στο 48ο ο Ελίας ολοκλήρωσε ωραία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων με γκολ, ενώ στο 90ό ο Φερνάντο Σίλβα διαμόρφωσε το 2-0, το οποίο εξασφάλισε την πρόκριση για την Πόντε Πρέτα, που παραχώρησε 0-0 στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Μάλιστα στο δεύτερο γκολ αποβλήθηκε ο Αντριανίνιο, που έχει περάσει από τον ΟΦΗ, αλλά στην προκειμένη έμεινε στον… πάγκο των Βραζιλιάνων.
Στα ημιτελικά της διοργάνωσης, λοιπόν, οι «μακάκα» θα αντιμετωπίσουν τη Σάο Πάολο, ώστε να αποφευχθεί «εμφύλιος» στους τελικούς, ενώ η Λανούς θα αντιμετωπίσει τη Λιμπερτάδ από την Παραγουάη, αν και η τελευταία έχασε με 1-0 στην Κολομβία από την Ιτάγκουι. Άλλωστε το γκολ του 28χρονου Γκουστάβο Μπολιβάρ στο 18ο λεπτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για τους γηπεδούχους, από τη στιγμή που ηττήθηκαν με 2-0 στον πρώτο αγώνα.
Παρακάτω οι ημιτελικοί του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Σάο Πάολο (Βραζιλία)-Πόντε Πρέτα (Βραζιλία)
Λιμπερτάδ (Παραγουάη)-Λανούς (Αργεντινή)






Πηγή: onsports.gr

Το πρώτο “μηδέν” στην Ευρώπη τονώνει ανασταλτικά τον ΠΑΟΚ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την επιλογή του Στέφενς να μη ρισκάρει και τον εξομοιωτή συνθηκών ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.   
Είναι διπλό το όφελος του ΠΑΟΚ από αυτή τη μέτρια βραδιά του, στη Χάιφα απέναντι στην Μακάμπι. Δεν είναι μόνο που έφυγε αήττητος και κράτησε υπό έλεγχο την κατάσταση και την προοπτική του για να συνεχίσει στο Europa League. Είναι, κυρίως, που κατάφερε για πρώτη φορά στη σεζόν σε ευρωπαϊκό παιχνίδι να μην δεχθεί γκολ, και μάλιστα εκτός έδρας, σε μια στρούγκα στην οποία η αντίπαλός του καιγόταν για τη νίκη και ουσιαστικά έπαιζε το τελευταίο της χαρτί. Κι επειδή όλα αυτά συνέβησαν σε ένα μέτριο βράδυ του ΠΑΟΚ, με αρκετό ροτέισον και αλλαγές τραυματισμών, και με το μισό μυαλό να βρίσκεται, όπως καλά καταλάβαμε από τα συνθήματα των λιγοστών ΠΑΟΚτσήδων στη Χάιφα, στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αυτή η λευκή ισοπαλία έχει μεγαλύτερη πραγματική αξία συγκριτικά με την βαθμολογική.
Οχι, δεν έδειξε εξέλιξη και ωρίμανση στο δημιουργικό μέρος του παιχνιδιού του ο ΠΑΟΚ. Σε αυτό το κομμάτι έδωσε εντύπωση ομάδας που μένει στάσιμη και εξαρτάται πολύ από τις ατομικές προσπάθειες των ποιοτικών ποδοσφαιριστών του. Ηταν όμως περισσότερο και σε διάρκεια συγκεντρωμένος ανασταλτικά, δεν εμφάνισε επανάληψη αυτών των νεκρών διαστημάτων που παρουσίαζε στην πλειονότητα των φετινών ευρωπαϊκών αγώνων του. Κράτησε τη συνοχή του, αμύνθηκε πιο σωστά, απλώθηκε πιο ορθόδοξα, ειδικά στα μπακ, στην ανασταλτική του λειτουργία και κάπως έτσι κατάφερε να μην διατρέξει σοβαρούς κινδύνους απέναντι σε μια ομάδα που έχει σχετική ποιότητα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, απέναντι σε έναν αντίπαλο ίδιας τάξης μεγέθους με τη δική του χρηματιστηριακή αξία, δηλαδή μια ομάδα που κοστίζει σε ρόστερ περίπου 2 εκατ. ευρώ λιγότερο από τη δική του.
Κάποιος άλλος στη θέση του Χουμπ Στέφενς πιθανόν να ρίσκαρε στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού, για να κλειδώσει στη Χάιφα την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους 32 του Europa League. Ο Ολλανδός όμως, εκ φύσεως, δεν προτιμά το ρίσκο. Και τούτη τη βραδιά, με το μυαλό του στην ανάγκη για οικονομία δυνάμεων ενόψει της κυριακάτικης παρτίδας στο Καραϊσκάκη, και με τη συνείδηση ότι και με το “Χ” ο ΠΑΟΚ κρατά ακόμη την κατάσταση της πρόκρισης στα δικά του πόδια, πήγε στα σίγουρα, στην σιγουριά του “μηδέν” και της λευκής ισοπαλίας.
Αυτό το παιχνίδι δεν γεννά συμπέρασμα ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Αν πάντως η επιλογή του Στέφενς είναι αυτή που συνήθως μας δείχνει στα εκτός έδρας παιχνίδια και στήσει τον ΠΑΟΚ για να καλύψει το δικό του μισό και να ψάξει τις επιθετικές στιγμές του στην κόντρα, το ματς της Χάιφα λειτούργησε σαν εξομοιωτής συνθηκών και προετοίμασε τον Δικέφαλο για το είδος του ματς που θα πάει να κάνει στο Καραϊσκάκη, πηγαίνει με την ψυχολογία που του δίνει η σκέψη ότι κατάφερε επιτέλους να κρατήσει τα δίχτυα του Χακόμπο καθαρά.
Πηγή: gazzetta.gr

Πως να κρυφτείς απ' τα παιδιά...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος με αφορμή το πραγματικό παραμύθι της 10χρονης Χρυσάνθης, “Ονειρομηχανή της Αγάπης”, που κάνει το γύρο της Ελλάδας, απαντάει στην ερώτηση του 13χρονου Δημήτρη για το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ που έρχεται...  
Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότεροι μου μιλούν για την ιστορία της μικρής Χρυσάνθης Ανδριανάκη από την Κρήτη. Η 10χρονη Χρυσάνθη έγραψε ένα παραμύθι 23 σελίδων με τίτλο “Ονειρομηχανή της Αγάπης”, αναφερόμενη στην αποξένωση των παιδιών που είναι κλεισμένα στο σπίτι μπροστά από έναν υπολογιστή ή ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και την ανάγκη δημιουργίας ενός διαφορετικού κόσμου.

Η Χρυσάνθη για να μεταφέρει σε όλο τον κόσμο το παράπονό της έγραψε το δικό της παραμύθι με ήρωες τρία παιδιά της τετάρτης δημοτικού (δύο αγοράκια και ένα κοριτσάκι) που την ώρα που παίζουν συναντούν μία ονειρομηχανή. Μπαίνουν μέσα σε αυτήν κι' όταν βγαίνουν μας εξιστορούν πώς θα ήταν ο κόσμος με βάση το όνειρο που είδαν.

Μία υπέροχη παιδική ιστορία, ένα αληθινό παραμύθι που περιγράφει την μοναξιά των παιδιών (η Χρυσάνθη είναι μοναχοπαίδι) και κυρίως την ανάγκη τους να μεγαλώσουν σε ένα τελείως διαφορετικό κόσμο. Η μικρή Χρυσάνθη έγραψε το παραμύθι τον περασμένο Αύγουστο όταν είχε πολύ ελεύθερο χρόνο, επειδή η μητέρα της Ελένη δούλευε αρκετές ώρες εκείνο το διάστημα και η ίδια δεν είχε σχολείο.

Το παραμύθι στην αρχή εντυπωσίασε τους φίλους και τους δασκάλους της Χρυσάνθης και στη συνέχεια από στόμα σε στόμα και από χέρι σε χέρι έφτασε να γίνει αντικείμενο συζήτησης σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε λίγους μήνες.

Η ιστορία ομολογώ ότι με άφησε άναυδο, έστω κι' αν έχω μάθει πλέον να μην μένω άναυδος ότι κι' αν ακούω από τα παιδιά, τα οποία ώρες ώρες έχουν πολύ μεγαλύτερη αντίληψη από όλους μας. Με αφορμή λοιπόν μία ερώτηση ενός παιδιού (13 ετών) στο facebook, του μικρού Δημήτρη, αποφάσισα να μπω κι' εγώ στην “Ονειρομηχανή” της Χρυσάνθης και να σας διηγηθώ τι ακριβώς είδα μέσα σε αυτή. Ετσι θα μπορέσω να απαντήσω και στον μικρό Δημήτρη. Δεν θα σας γράψω τώρα την ερώτηση του Δημήτρη, θα την αφήσω για το τέλος...

Ξύπνησα χθες το πρωί λίγο μετά τις 8 όπως κάθε μέρα, λόγω της ραδιοφωνικής εκπομπής που έχω στις 10. Το τηλέφωνο μου χτύπησε λίγο αργότερα και ήταν ο αρχισυντάκτης της εκπομπής. “Ελα λίγο νωρίτερα έχουμε θέμα. Υπάρχει συνάντηση Μαρινάκη – Σαββίδη σε λίγη ώρα, το ντέρμπι πάει για αναβολή” μου είπε ο Σωτήρης.

Ηπια μόλις δύο γουλιές από τον καφέ μου και αναχώρησα βιαστικά. Ποιός ξέρει τι θα έχει γίνει πάλι, η αστυνομία, ο φόβος των επεισοδίων, όλα αυτά τα γνωστά τα κλασικά τα ελληνικά...” υπέθεσα.
Εφτασα στο σταθμό όταν ο Σωτήρης μου εξήγησε ότι το ντέρμπι πήγαινε για αναβολή για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που φανταζόμουν.

Ο Μαρινάκης με τον Σαββίδη είχαν ραντεβού για να ζητήσουν από κοινού την αναβολή του ντέρμπι μετά από σχετικό κοινό αίτημα των Ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.
Ολοι οι παίκτες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ που είναι συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα συνέταξαν μία κοινή επιστολή προς τους δύο ιδιοκτήτες και προέδρους των συλλόγων τους και την κοινοποίησαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ, κ.τ.λ.π) και στην συνέχεια την έδωσαν στην δημοσιότητα.

Με αυτή την επιστολή τους ζητούσαν την αναβολή του ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ. Ο λόγος η καλύτερη προετοιμασία τους τέσσερις ημέρες πριν τον αγώνα της χρονιάς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Ρουμανία για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μάλιστα στην επιστολή τους οι διεθνείς ποδοσφαιριστές έγραφαν. “Το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ είναι ένα πάρα πολύ καθοριστικό ματς για την εξέλιξη του πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων κορυφής, το αποτέλεσμα του οποίο είναι πιθανό να παίξει σημαντικό ρόλο. Προτείνουμε λοιπόν από κοινού τη μετάθεσή του σε μία άλλη ημερομηνία, λόγω της καθοριστικής αναμέτρησης της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με την Ρουμανιά την ερχόμενη Παρασκευή για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ μεγάλο ματς στο οποίο θα τα δώσουμε όλα με κίνδυνο ακόμη και τον τραυματισμό μας και βέβαια την καταπόνησή μας τέσσερις μόλις μέρες πριν το ματς με τη Ρουμανία. Ως εκ τούτου, ζητάμε την αναβολή και μετάθεση του αγώνα σε άλλη ημερομηνία προκειμένου να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το μεγάλο ματς με την Ρουμανία από το οποίο θα κριθεί η πρόκρισή μας στο Μουντιάλ. Μία πρόκριση που είναι πολύ σημαντική και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που θα έχουν σημαντικά οικονομικά οφέλη και φυσικά την δυνατότητα να δουν αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές τους να αγωνίζονται στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου”.

Η επιστολή που έστειλαν οι παίκτες σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έβρισκε απόλυτα σύμφωνους τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη που είχαν προγραμματίσει συνάντηση και με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να οδηγήσουν το ντέρμπι σε αναβολή και μετάθεσή του σε άλλη ημερομηνία. Αλλωστε πέρα από την καταπόνηση και τον όποιο τραυματισμό, υπήρχε και ο κίνδυνος κάποιας στιγμιαίας έντασης μέσα στο ματς, κάποιας παρεξήγησης μεταξύ των παικτών που την επομένη το πρωί θα μαζεύονταν στην Εθνική ομάδα για να παίξουν τον αγώνα της χρονιάς.

Η συνάντηση όντως έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και λίγες ώρες αργότερα οι δύο πρόεδροι μαζί με τους υπόλοιπους φορείς ανακοίνωσαν και επίσημα την μετάθεση του ματς, προκειμένου η Εθνική ομάδα να μπορέσει να προετοιμαστεί καλύτερα για τον αγώνα της χρονιάς με την Ρουμανία. Η απόφαση ενθουσίασε τόσο πολύ τον ελληνικό Τύπο, τους φιλάθλους στην Ελλάδα αλλά κυρίως τους παίκτες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ που είναι συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα και φυσικά τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος και η επίδραση στην ψυχολογία όλων ήταν τέτοια που η Εθνική Ελλάδας στο Καραϊσκάκη στο πρώτο ματς κόντρα στους Ρουμάνος νίκησε με 3-0 και επί της ουσίας εξασφάλισε την πρόκρισή της. Τρεις μέρες αργότερα αυτή επιβεβαιώθηκε στο Βουκουρέστι...
Το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε κερδίσει μία τεράστια πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά κι' ένα σημαντικό κομμάτι από την χαμένη αξιοπιστία του. Με μία τόσο εύκολη, τόσο απλή, τόσο ανέξοδη απόφαση...”.

Δυστυχώς, μετά από λίγο βγήκα από την “Ονειρομηχανή” και επέστρεψα στην πραγματικότητα. Και όντας σε αυτήν, Δημήτρη ειλικρινά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω σε αυτό που με ρώτησες. “Κύριε Μιχάλη δεν θα ήταν πολύ ωραίο να αναβληθεί το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ προκειμένου οι Ελληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές να προετοιμαστούν καλύτερα για τα καθοριστικά ματς με την Εθνική Ρουμανίας;”.

Πώς το λέει ο Διονύσης Σαββόπουλος; “Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά...”
Πηγή: gazzetta.gr

Μπενάντο: «Κακό το αποτέλεσμα»

Ο προπονητής της Μακάμπι Χάιφα με δηλώσεις του υποστήριξε πως δεν του άρεσε το τελικό αποτέλεσμα, όμως είχε η ομάδα του κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι της. Ο ισραηλινός τεχνικός αρχικά είπε τα εξής:
Για την εικόνα της Μακάμπι στο ματς: «Ξέρω ότι δεν έχουμε καλό αποτέλεσμα στο ματς, αλλά τουλάχιστον είδαμε καλά πράγματα από τους παίκτες».
Για το γεγονός ότι η Μακάμπι δεν σκοράρει: «Ελπίζω να ψάξουμε έναν καλό επιθετικό».
Ο ποδοσφαιριστής, Μπόκολι από την πλευρά του είπε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω μπροστά ή πίσω. Θέλω να παίξω σε κάποια θέση που θα κάνω την δουλειά μου σωστά».
Ενώ για το παιχνίδι με την Μπειτάρ είπε: «Έχει μεγάλη σημασία για εμάς αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε ομάδα και όλα θα πάνε καλά».

Για φοροδιαφυγή 5,5 εκατ. ευρώ κατηγορεί το ΣΔΟΕ τον Καπερνάρο!!

Λαβράκια βαρεών βαρών τσίμπησε το ΣΔΟΕ σε εκτενείς ελέγχους που πραγματοποίησε κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών σε επώνυμους ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως δικηγόρους και γιατρούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώνυμη καταγγελία αφορούσε σε 36 δικηγόρους και έγινε στον Οικονομικό Εισαγγελέα Πεπόνη, ο οποίος διαβίβασε την υπόθεση στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.
Από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και τον έλεγχο πόθεν έσχες σε βάθος 10ετίας, το πρώτο λαβράκι ήταν ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος είχε αποκρύψει εισόδημα 5,5 εκατ. ευρώ!!!
Το πρόστιμο ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και όπως τονίζει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εάν ο βουλευτής δεν προσέλθει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να καταβάλει ή να ρυθμίσει την οφειλή, θα ασκηθεί ποινική δίωξη.
Το δεύτερο λαβράκι είναι ο γνωστος γιατρός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λάκης Νικολάου, ο οποίος κατά τον έλεγχο βρέθηκε να έχει αποκρύψει εισόδημα 2 εκατ. ευρώ.
Η τρίτη μεγάλη περίπτωση φοροδιαφυγής αφορά σε ιδιοκτήτη πολυτελούς κατοικίας στη Μύκονο, την οποία εκμίσθωνε χωρίς όμως να δηλώνει το εισόδημα και είναι ενδεικτικό ότι σε μόλις έναν χρόνο το αποκρυβέν εισόδημα έφτασε στις 400 χιλιάδες ευρώ!
Όσον αφορά, δε, στην υπόθεση του ζεύγους Παπαντωνίου, το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, επισημαίνει ότι η φοροδιαφυγή ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει τα ευρήματα της έρευνας για τα εξοπλιστικά προγράμματα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να προκύψουν και άλλα στοιχεία.
Πηγή: iefimerida.gr

Στέφενς, κρίνεσαι στο ντέρμπι!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» μετά την ισοπαλία πρόκρισης του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μακάμπι, λίγα 24ωρα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα, το πήρε το «Χ» που ήθελε και είναι ουσιαστικά στον επόμενο γύρο από την 4η κιόλας αγωνιστική. Πώς να την χάσει την πρόκριση από εδώ και πέρα; Μια χαρά, δηλαδή.
Δεν κινδύνεψε, με εξαίρεση μια φάση, θα μπορούσε να σκοράρει με τον Στοχ κι έτσι πάει τώρα ο δικέφαλος φουλ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Κρίνεται η διαχείριση
Και τώρα, βέβαια, θα κριθεί και η διαχείριση που έχει κάνει ο Στέφενς αυτό το τελευταίο διάστημα. Αν, δηλαδή, θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να καλύψει το διπλό χάντικαπ του ταξιδιού και του αγώνα της Πέμπτης, ενώ ο Ολυμπιακός έχει δώσει ματς την Τρίτη. Κι εντός έδρας, μάλιστα.
Κοντρόλαρε
Από την στιγμή, λοιπόν, που ο ΠΑΟΚ πήγαινε από την αρχή για το «Χ», το έργο του ήταν αρκετά εύκολο. Με την έννοια ότι η Μακάμπι δεν είναι σε καμία σούπερ κατάσταση. Κοντρόλαρε τον ρυθμό ο δικέφαλος και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Καμία σχέση, δηλαδή, με ό,τι έγινε στην Τούμπα την 3η αγωνιστική του γιουρόπα.
Δεν ρίσκαρε
Ο ΠΑΟΚ δεν ρίσκαρε. Ο Λόρενς, όμως, που θα μπορούσε ίσως να δώσει καμία ανάσα π.χ. στον Λάζαρ σε αυτό το όχι και τόσο απαιτητικό παιχνίδι, ήταν εκτός αποστολής. Όπως και ο Νέτσιντ που κι αυτός θα μπορούσε να πάρει χρόνο. Ο Βούκιτς από την άλλη πλευρά έμεινε στον πάγκο. Δεν μπήκε αλλαγή για κάνα εικοσάλεπτο έστω.
Ποντάρει
Ουσιαστικά, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ πάει με τους ίδιους και τους ίδιους παίκτες μέχρι τώρα. Ποντάρει σε 14-16 ποδοσφαιριστές και μ’ αυτούς πορεύεται. Άντε να γίνει κανένα ροτέισον στους ακραίους μπακ, είτε όταν κάποιος τραυματιστεί ή συμπληρώσει κάρτες.
Επιλογές
Βέβαια, ο Στέφενς ξέρει καλύτερα από τον καθένα την ομάδα του και κάνει ανάλογα τις επιλογές του, ειδικά σ’ αυτό το διάστημα με τα μαζεμένα κρίσιμα ματς.
Πηγή: sportdog.gr

Παιδιά, μας παρεξηγήσατε!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τον ΠΑΟΚ που προκρίθηκε, αλλά τον εκνεύρισε με το τουπέ και την αλαζονεία, για τα τακουνάκια, τους Χάρλεμς και την άλλη εικόνα στο Καραϊσκάκη. Νομίζω πως τα παιδιά μας έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο τους και αυτή η εικόνα της ομάδας στη Χάιφα αν μη τι άλλο μπορεί να χαρακτηριστεί ντροπιαστική. Και αυτό που με προβληματίζει εμένα, είναι η νοοτροπία που είδα ατομικά σε πολλούς.
Ο ΠΑΟΚ είναι ένα ωραίο κλαμπ να παίζεις μπάλα. Έχει κόσμο που σε αποθεώνει, έχει μεγαλομέτοχο που πληρώνει στην ώρα του. Απλά δεν είναι δημόσιο.
Έχει και δημοσιογράφους που δεν τσιμπάνε από τα διοικητικά θέλω για να σκίζουν έναν παίκτη που πρέπει να φύγει πχ με λιγότερα λεφτά. Υπάρχει μία σχετική ισορροπία σε αυτό το θέμα και αυτό το αναφέρω για τους πρώην Παναθηναϊκούς της παρέας μας που κάποτε βίωσαν ακραίες συμπεριφορές. Εδώ θα τις βιώσουν, μόνο αν τις προκαλέσουν.
Στον ΠΑΟΚ όμως υπάρχει μία λεπτή γραμμή που όταν ο παίκτης την ξεπεράσει, η ζωή του, η καθημερινότητά του, ο τρόπος που πάει στη δουλειά του, αλλάζει. Και σήμερα, οι παίκτες κινήθηκαν γύρω από αυτή.
Κανέναν στον ΠΑΟΚ δεν ενοχλεί η κακή μέρα. Ενοχλεί το να με περνάει το κάθε παιδάκι βλαχαδερό και να νομίζει πως είναι στους Χάρλεμς. Ενοχλεί να παίζει ο καθένας για τη πάρτη του. Και κυρίως τα παιδιά που ήρθαν φέτος απ έξω, κάπως θα πρέπει να καταλάβουν πως υπάρχει η καλή πλευρά, υπάρχει και η άλλη.
Όλα αυτά που γράφω ουδεμία σχέση έχουν με το Καραϊσκάκη. Εκεί κάτι καλύτερο θα το κάνουν. Όμως η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάθε μέρα Καραίσκάκη.
Ευθύνη υπάρχει και διοικητικά, εννοώ μέσα από τους υπευθύνους του αγωνιστικού. Τα μηνύματα που περνάνε μέσα στην ομάδα δεν είναι αυτά που πρέπει. Και αν μέχρι σήμερα είχαμε συμμάχους ότι θεότητες κυκλοφορούν στη πιάτσα, αυτό δεν θα συμβεί και αύριο.
Εξαιρούνται παίκτες βέβαια. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον Χακόμπο, τον Σκόνδρα, τον Κατσουράνη. Πάλεψαν να κρατήσουν έστω τον βαθμό. Και πλέον είμαστε περασμένοι στην επόμενη φάση. Έναν βαθμό θα τον βρούμε δεν τίθεται θέμα, είτε στο Καζακστάν είτε στη Τούμπα με την Άλκμααρ. Κι όμως, κατάφερε η ομάδα, να μας εκνευρίσει σε ημέρα πρόκρισης ουσιαστικά.
Αυτό που πρέπει άπαντες να κατανοήσουν, είναι πως η ομάδα δεν βρίσκεται ακόμη σε φάση που μπορεί να μπαίνει στα παιχνίδια με αλαζονεία. Με τουπέ, με αφέλεια.
Τώρα στο Καραϊσκάκη ο Λούκας δεν χρειάζεται να μας πείσει πως έχει καλή επαφή με τη μπάλα, δε χρειάζεται να κάνει παραπάνω πράγματα από αυτά που πρέπει. Αν και νομίζω δεν θα τον βάλει ο Στέφενς.
Ο Νίνης, έχει μία ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο σε κανονικές συνθήκες. Τακουνάκι στη μεσαία γραμμή που βγάζει τον αντίπαλο σε ανοιχτό γήπεδο, δε σηκώνει εκεί που θα παίξει την Κυριακή.
Ο Στοχ, δε χρειάζεται να κάνει την ίδια κίνηση με τον Κλάους για να βγει αυτός στο τετ α τετ. Ας κάνει άλλη κίνηση για να υπάρχει δεύτερη επιλογή στον συμπαίκτη του. Τον προσωπικό του νταλκά δεν θα τον κάνουμε ομαδικό.
Κάποιος να τους συνεφέρει γιατί αρχίζουν να εκνευρίζουν
Πηγή: sportdog.gr

«Ήμουν τυχερός στο τελευταίο σουτ»

Την τύχη που είχε στο σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο κόντρα στον Παναθηναϊκό και χάρισε τη νίκη στη Λοκομοτίβ Κουμπάν μακάριζε ο Κρούνοσλαβ Σιμόν μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Ήμουν τυχερός στο τελευταίο σουτ»
Ο Κροάτης διεθνής γκαρντ τόνισε πως όλα τα σουτ μπαίνουν και όλα χάνονται και χαρακτήρισε μεγάλο το ματς που διεξήχθη στο Ηράκλειο, «αποθεώνοντας» την άμυνα που έπαιξαν οι Ρώσοι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ θεωρεί σημαντική τη νίκη.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, ειδικά στην άμυνα. Δεν αφήσαμε τους αντιπάλους μας να βάλουν πολλά σουτ. Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Όταν το ματς κρίνεται στο τελευταίο σουτ, δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο από το να σουτάρεις. Άλλες φορές μπαίνει και άλλες όχι. Εγώ σούταρα και στάθηκα τυχερός». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν χάνεται αυτή η πρόκριση…!!

Μόνο με… αυτοκτονία θα μείνει εκτός της φάσης των «32» του Europa League ο ΠΑΟΚ, μετά την ισοπαλία με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ.

Δεν χάνεται αυτή η πρόκριση…
Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στους «32» του Europa League, αλλά μετά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 12ο όμιλο, θα πρέπει να «βγάλει τα μάτια του» για να μείνει εκτός συνέχειας.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να χάσει και τα δύο παιχνίδια του με Σαχτέρ Καραγκαντί και Αλκμάαρ και παράλληλα, η ομάδα του Καζακστάν να κάνει το απόλυτο, κερδίζοντας τον την επόμενη αγωνιστική είτε με σκορ μεγαλύτερο από το 2-1, που είχε χάσει στην Τούμπα, είτε με 1-0, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράνε τα εκτός έδρας γκολ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο ΠΑΟΚ σφραγίζει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Αυτό ήταν το απευκταίο σενάριο, αφού ο ΠΑΟΚ είναι αγκαλιά με την πρόκριση και μάλιστα «κυνηγάει» την πρωτιά. Αυτό θα ξεκαθαρίσει στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Αλκμάαρ στην Τούμπα, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει την 5η αγωνιστική.

Αν οι δύο ομάδες φέρουν τα ίδια αποτελέσματα, στον ΠΑΟΚ θα αρκεί μια ισοπαλία 0-0, αφού τον ευνοεί το 1-1 στην Ολλανδία. Αν η ελληνική ομάδα κερδίσει και η Αλκμάαρ χάσει, θα της αρκεί μια ισοπαλία ανεξαρτήτως σκορ, ενώ αν συμβεί το αντίθετο (χάσει ο ΠΑΟΚ και νικήσει η Αλκμάαρ), τότε θα χρειάζεται μόνο νίκη, ώστε να υπερτερεί στην ισοβαθμία που θα προκύψει.

Βαθμολογία

1. Αλκμάαρ 8 (4-2)
2. ΠΑΟΚ 8 (6-4)
3. Μακάμπι Χάιφα 2 (4-6)
4. Σαχτέρ Καραγκαντί 2 (4-6)


Πρόγραμμα

5η αγωνιστική (28/11)
Σαχτέρ-ΠΑΟΚ
Αλκμάαρ-Μακάμπι Χάιφα

6η αγωνιστική (12/12)
ΠΑΟΚ-Αλκμάαρ
Μακάμπι Χάιφα-Σαχτέρ Πηγή: sport-fm.gr

Αθανασιάδης: «Δεν το πιστέψαμε»

Την απογοήτευσή του για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο Ισραήλ, εξέφρασε και ο Στέφανος Αθανασιάδης, που μίλησε και για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αθανασιάδης: «Δεν το πιστέψαμε»
Όταν ένας ποδοσφαιριστής λέει: «δεν ήταν ποδόσφαιρο αυτό που παίξαμε», εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς την εικόνα της συγκεκριμένης ομάδας.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και παραδέχθηκε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν πίστεψαν στους εαυτούς τους, αλλά και στη νίκη κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, ώστε να σφραγίσουν από σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο προσεχές ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, εκφράζοντας την πίστη ότι η ομάδα του θα δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο, ώστε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Φάληρο.

Αναλυτικά, ο διεθνής επιθετικός μίλησε:

Για τον αγώνα: "Δεν πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε και δεν πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Κάναμε αβίαστα λάθη και δεν βρήκαμε τους χώρους για να σκοράρουμε. Δεν ήταν ποδόσφαιρο αυτό που παίξαμε, δεν ήταν αυτό που έχουμε συνηθίσει να παίζουμε. Στα επόμενα ματς θα δείξουμε το πρόσωπό μας".

Αν η σκέψη τους ήταν στο ματς με τον Ολυμπιακό: "Κανείς δεν είχε το μυαλό του στο ντέρμπι. Πιστεύω ότι στο επόμενο ματς θα είμαστε πολύ καλύτεροι".

Για την πιθανότατη πρόκριση στον επόμενο γύρο: "Θέλουμε να κερδίζουμε σε κάθε ματς και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στο επόμενο ευρωπαϊκό. Είναι μία καλή χρονιά φέτος για τον ΠΑΟΚ για να καταφέρουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο".

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αν κρίνει τόσα πολλά: "Αυτά τα ματς θα κρίνουν τον τίτλο. Μετράει η ψυχή και η θέληση. Να μην επηρεαστούμε από τίποτα και ελπίζω ότι θα πάρουμε κάτι θετικό σε αυτό το ματς".

Έχει να πει πολλά ο Στέφενς!!

Διεξοδική κουβέντα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ ενόψει και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, προανήγγειλε ο Χουμπ Στέφενς, που έμεινε απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα.

Έχει να πει πολλά ο Στέφενς
Δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του ο προπονητής του ΠΑΟΚ μετά τη λήξη του αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ. Μπορεί ο «δικέφαλος» να έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας, που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στους «32» του Europa League, ωστόσο, ο Ολλανδός τεχνικός δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος από την εμφάνιση.

Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου παρότρυνε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τους ποδοσφαιριστές για τα πολλά λάθη που έκαναν, ενώ κλείνοντας, προανήγγειλε αναλυτική κουβέντα μαζί τους, αφού ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Χουμπ Στέφενς:

Για τον αγώνα: «Η ισοπαλία ενδεχομένως να είναι καλή. Όταν δεν κερδίζεις το καλύτερο είναι να μη χάνεις. Ωστόσο μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα από ότι σήμερα»

Για το αν οι παίκτες του είχαν το μυαλό τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Αυτή δεν είναι σωστή νοοτροπία, δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας».

Για το πώς εξηγεί την εμφάνιση: «Είναι πάρα πολλά για να τα πω τώρα».

Για τα πάρα πολλά λάθη: «Πρέπει να ρωτήσετε τους ποδοσφαιριστές που λέτε ότι έκαναν πολλά λάθη, για να σας απαντήσουν το γιατί».

Για τη συνέχεια στον όμιλο: «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προλάβει να δω την εικόνα. Η Σαχτερ έχασε. Η Μακάμπι δεν μπορεί να μας φτάσει. Θα ήθελα πάντως να έχουμε τελειώσει από σήμερα την πρόκριση».

Για το τι προλαβαίνει να κάνει για να μην παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ το ίδιο πρόσωπο με τον Ολυμπιακό: «Έχω πολλά να κάνω, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο. Αυτό που δείξαμε σίγουρα δεν είναι αρκετό. Το καλύτερο είναι να μην πούμε πολλά για την Κυριακή, διότι προηγείται μία κουβέντα με τους παίκτες για όσα έγιναν σήμερα».

Μανωλόπουλος: «Μας στοίχισε η κακή επίθεση»

Η κακή επιθετική μέρα του Παναθηναϊκού έπαιξε ρόλο στην ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, όπως δήλωσε ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Μανωλόπουλος: «Μας στοίχισε η κακή επίθεση»
Από την κακή του επίθεση έχασε ως επί το πλείστον το ματς απέναντι στη Λοκομοτίβ Κουμπάν ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

«Η Λοκομοτίβ είναι ομάδα με πλούσιο ταλέντο κι έπρεπε να παίξουμε επιθετική άμυνα από το πρώτο λεπτό. Η άμυνά μας ήταν αρκετά καλή, αλλά μας στοίχισε η επίθεσή μας, που δεν ήταν καλή κι έδωσε πόντους στον αιφνιδιασμό στον αντίπαλο», ανέφερε.

Ούκιτς: «Δεν παίξαμε όπως είχαμε σχεδιάσει»

Πολύ δουλειά για να διορθώσει τα κακώς κείμενα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Ρόκο Ούκιτς.

Ούκιτς: «Δεν παίξαμε όπως είχαμε σχεδιάσει»
Στην αστοχία του Παναθηναϊκού και το γεγονός ότι η ομάδα του δεν εφάρμοσε πιστά το αγωνιστικό πλάνο απέδωσε την ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν ο Ρόκο Ούκιτς.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή και ταλαντούχα ομάδα. Χάσαμε πολλά εύκολα σουτ, ενώ η Λοκομοτίβ πέτυχε πολλά δύσκολα. Δεν αγωνιστήκαμε όπως είχαμε σχεδιάσει, πρέπει να δουλέψουμε πολύ στο μέλλον», ανέφερε ο Κροάτης γκαρντ.

Κουμπάν το… καμπανάκι!

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει στο www.sport-fm.gr για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην ήττα από την Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία πρέπει να λειτουργήσει ως «καμπανάκι» αφύπνισης για τους «πράσινους».

Κουμπάν το… καμπανάκι
Η νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και ο τρόπος που αυτή ήρθε, φαίνεται πως απέτρεψε τον Παναθηναϊκό να δει το… κακό που ερχόταν. Η ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Παππά στο… εχθρικό Βελιγράδι, εφησύχασε σε μεγάλο βαθμό παίκτες και τεχνικό τιμ, με αποτέλεσμα η μέτρια, αλλά πανέξυπνη Λοκομοτίβ Κουμπάν, να «τσιμπήσει» σαν… κόμπρα στο Ηράκλειο. Οι «πράσινοι», χρειάστηκαν 32 αγωνιστικά λεπτά για να μπουν στο γήπεδο, αλλά αυτή τη φορά το απόλυτο come back δεν ήρθε. Ο Σιμόν στάθηκε τυχερός με το buzzer beater στο τέλος, στέρησε από τους νταμπλούχους Ελλάδας μία νίκη που βάσει απόδοσης δεν δικαιούνταν ή αλλιώς τους υποχρέωσε σε μία ήττα που ίσως αποδειχθεί διδακτική.

Οι παίκτες του Πεδουλάκη έδειξαν με το «καλημέρα» ότι βρίσκονται σε κακή επιθετικά βραδιά, έκαναν πολλά λάθη και δεν ήταν δημιουργικοί, με αποτέλεσμα να αναλώνονται σε μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού με πολλά μακρινά σουτ. Οι εκλάμψεις του Ούκιτς και η σταθερότητα του Γκιστ, δεν ήταν στοιχεία αρκετά για να τους βάλουν σε θέση «οδηγού» στην αναμέτρηση, αφού η Λοκομοτίβ είχε θωρακίσει καλά τη ρακέτα της, ενώ παράλληλα δημιουργούσε αρκετά ρήγματα σε αυτή του Παναθηναϊκού. Με έξι παίκτες σε πολύ καλή κατάσταση (Γιασάιτις, Μπράουν, Σιμόν, Καλνιέτις, Χέντριξ και Μπίκοφ), έβρισκε σκορ από κοντινή και μακρινή απόσταση, με πολλά πλαϊνά πικ εν ρολ και φόρτωνε με άγχος την πλάτη των «πράσινων».

Η ελληνική ομάδα, έπαιξε ενεργητική άμυνα μόνο στο τελευταίο οκτάλεπτο, είχε σε κακή κατάσταση εκτελεστικά τον Διαμαντίδη και γενικότερα τον Λάσμε (απορίας άξιο γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο Μπατίστ και Μαυροκεφαλίδης) και έχανε πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Το -12 του 32ου λεπτού, ο ευδιάθετος για ένα ακόμα βράδυ Παππάς και η κούραση των γκαρντ των φιλοξενούμενων, «ξύπνησε» τον Παναθηναϊκό που βρήκε κάποια μεγάλα σουτ από Ματσιούλις και Διαμαντίδη, τα οποία δεν έφτασαν. Ο Σιμόν έβαλε ένα από τα μεγαλύτερα τρίποντα της καριέρας του και έδωσε τελικά το ματς στην λεπτομέρεια στην ομάδα του. Άλλωστε το -3 μπορεί να ήταν +2, αν ο Λάσμε δεν είχε υποπέσει σε εκείνο το ανόητο αντιαθλητικό φάουλ προς το τέλος του.

Όμως ενδεχόμενη νίκη απόψε, ίσως λειτουργούσε για μία ακόμα φορά ως «καμουφλάρισμα» των αδυναμιών. Το επόμενο παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ είναι κρίσιμο για τη συνέχεια και ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να μπει απόλυτα προετοιμασμένος. Στο πρώιμο στάδιο που βρισκόμαστε, οι συνεχόμενες νίκες σε κακές βραδιές, μπορεί να αποδειχθούν τροχοπέδη για μία επιτυχημένη πορεία. Αυτή μπορεί να γίνει πράξη, αν Πεδουλάκης και παίκτες λάβουν το μήνυμα ή αν θέλετε το… καμπανάκι που χτύπησε η Κουμπάν… Πηγή: sport-fm.gr