Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Πουρσανίδης: «Έπρεπε να κρατήσει την μπάλα»

Ο Ηλίας Πουρσανίδης χαρακτήρισε – μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 – σημαντική την νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπενφίκα, όμως είχε δύο παρατηρήσεις για την συνολική εμφάνιση των Πειραιωτών.

Πουρσανίδης: «Έπρεπε να κρατήσει την μπάλα»
Στο προχθεσινό παιχνίδι με την Μπενφίκα ο Ολυμπιακός έπρεπε να κρατήσιε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του, όπως δήλωσε ο Ηλίας Πουρσανίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος χαφ των Πειραιωτών τόνισε πως «φάνηκε ότι δεν κράτησε την μπάλα, επειδή σε ένα τέτοιο ματς δεν βοηθήθηκε να φανεί και ο Μήτρογλου».

Επίσης, υπογράμμισε «θέλω κάποιοι παίκτες να γίνονται και προπονητές μέσα στο γήπεδο, θα έπρεπε να δίνουν εκείνοι το σύνθημα…».

Πώς βλέπει ο ίδιος την εξέλιξη του Ανδρέα Σάμαρη και ποια είναι η φοβία του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Πουρσανίδης στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχο

Για τα κοινά στοιχεία με το 2-1 με την Πόρτο και το χθεσινό 1-0 με την Μπενφίκα

«Ένιωθα και εγώ ότι ήμουν στο παιχνίδι. Είχε αρκετά κοινά στοιχεία με τον αγώνα με την Πόρτο. Ήταν δύο πολύ καλές ομάδες και είχαν πολύ η εμφάνιση του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Περίμενα, όμως, καλύτερο τον Ολυμπιακό, να έχει καλύτερα κρατήματα της μπάλας και μετά την άσχημη εικόνα που είχε με την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο σιγά-σιγά, περίμενα καλύτερο θέαμα. Στη δύσκολη στιγμή που αμύνεται να κρατάει την μπάλα. Μου θύμισε αρκετά εκείνο το ματς, αφού και εμείς είχαμε ζοριστεί πάρα πολύ».

Για το σημαντικότερο στοιχείο που το δίνει την πρόκριση στους «16» του Champions League

«Έχει τύχη, εκτός από ικανότητα που βλέπουμε σε κάποια ματς. Κάποιοι παίκτες ξεχωρίζουν, αν και θα ήθελα να βλέπουμε μία συμπαγή ομάδα. Αυτό είναι το ιδανικό για εμένα. Θεωρώ ότι έχει το υλικό για να το κάνει αυτό. Στις Βρυξέλλες ξεχώρισε ο Μήτρογλου μαζί με τον Ρομπέρτο, όπως έγινε και προχθές. Μου άρεσε περισσότερο ο Ολυμπιακός της Λισαβόνας. Στο πρώτο ημίχρονο με την Παρί έδειξε ότι μπορεί να το κάνει και περιμένω περισσότερα από εκείνον.

Δεν το συζητάμε πόσο σημαντική είναι η νίκη και ας έρθει όπως να ’ναι. Απλώς συζητάμε τι θα ήταν καλύτερο και τι χρειάζεται να διορθωθεί. Αν εμείς το συζητάμε, φανταστείτε πόσο το συζητούν στα αποδυτήρια και θέλουν να βελτιώσουν τα λάθη τους. Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει καλύτερα. Είχα πει πως θέλει πολύ καλό διάβασμα από άποψης τακτικής. Δεν με πείραξε ότι παίζει αμυντικά, απλώς με πείραξε ότι όταν έχει την μπάλα δεν είχε την κατοχή και τον έλεγχό της».

Για το αν είχαν άγχος οι παίκτες του Μίτσελ μετά το πρώτο ματς με τους «αετούς»

«Το καλό αποτέλεσμα και η καλή εμφάνιση στη Λισαβόνα μπορεί να πρόσθεσε άγχος, αφού ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι μέσα στο γήπεδό μας στο Champions League. Φάνηκε ότι δεν κράτησε την μπάλα, επειδή σε ένα τέτοιο ματς δεν βοηθήθηκε να φανεί και ο Μήτρογλου. Έτρεξε, βοήθησε αμυντικά ο Μήτρογλου και δεν έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του. Νομίζω ότι όλοι έχουν ευθύνη για κάτι τέτοιο. Θέλω κάποιοι παίκτες να γίνονται και προπονητές μέσα στο γήπεδο, θα έπρεπε να δίνουν το σύνθημα, να κρατήσουν την μπάλα και να δίνουν εντολές στους υπόλοιπους».

Για τον Ανδρέα Σάμαρη και την εξέλιξή του:

«Κατ’ αρχήν είναι πολύ μεγάλη ελπίδα και χαρά επειδή είναι Ελληνόπουλο. Φαίνεται εργάτης, ταπεινός και έχω μόνο μία ανησυχία: μην το κάψουμε. Παίζει αρκετά και – επειδή παίζει στη θέση μου – τον είδα κάποια στιγμή που ήταν πολύ κουρασμένος. Είχε σωστές τοποθετήσεις, αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Χρειάζεται να ξεκουραστεί. Τον “λυπήθηκα”, επειδή έκανε πολλά χιλιόμετρα. Ίσως αυτό παίζει ρόλο και η παρουσία του στο Champions League. Πρέπει να τον προσέξουμε.

Μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα, ακόμα και από αυτά που μπορεί να κάνει. Έχει ηρεμία, και αυτός, δεν πανικοβάλλεται, ακόμα και μετά από ένα λάθος έχει σωστή επαναφορά. Δεν είναι ο φοβερά ταχύς, αλλά διαβάζει τις φάσεις και αυτό είναι προτέρημα για εμένα. Βλέπει παιχνίδι, αλλάζει την πλευρά και είναι κάποια κοινά στοιχεία. Θεωρώ ότι θα έχει μεγαλύτερη εξέλιξη από εμένα. Παίζει πιο μικρός από εμένα και ελπίζω να καθιερωθεί στην Εθνική. Είναι καλό να στηριχθεί και να προστατευτεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: