Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

«Δεν θα ρίσκαρα την υγεία και το μέλλον μου»

Ποτέ δεν θα έβαζε σε κίνδυνο την υγεία και το συμβόλαιό του με τον Αστέρα Τρίπολης ο Χρήστος Λισγάρας, όπως τόνισε κατά την απολογία του σχετικά με την υπόθεση ντόπινγκ που βρέθηκε θετικός.

«Δεν θα ρίσκαρα την υγεία και το μέλλον μου»
Συναισθηματικά φορτισμένος εμφανίστηκε ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας ο Χρήστος Λισγάρας, προκειμένου να απολογηθεί σχετικά με την απαγορευμένη ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του.

Ο αμυντικός των Αρκάδων ξεκαθάρισε πως ουδέποτε θα έβαζε σε κίνδυνο την υγεία του, ούτε και το 3ετές συμβόλαιο που υπέγραψε με την ομάδα του το περασμένο καλοκαίρι.

«Δεν θα ρίσκαρα ποτέ την υγεία και το κλειστό τριετές συμβόλαιο που υπέγραψα με τον Αστέρα το καλοκαίρι.Το σκεύασμα το πήρα λίγο πριν από τον αγώνα όπως έχω κάνει και άλλες φορές. Θα κάνω το παν για να μην βρεθεί άλλος ποδοσφαιριστής στη θέση μου», ανέφερε σχετικά, ενώ η υπερασπιστική γραμμή κινήθηκε γύρω από την ελάχιστη ποσότητα της οξιλοφρίνης που βρέθηκε στον οργανισμό του παίκτη, αλλά και στο ότι δεν προσφέρει τίποτα στον αθλητή.

«Η οξιλοφρίνη βρίσκεται στον κατάλογο των ουσιών ειδικής αναφοράς, η αποτελεσματικότητά της είναι ακόμα υπό κρίση. Ο ποδοσφαιριστής αγόρασε ένα σκεύασμα συμπληρώματος διατροφής από κατάστημα. Το συμπλήρωμα έχει παραπλανητική ετικέτα, δεν αναγράφει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και για το γεγονός αυτό θα ενημερώσουμε τον αρμόδιο εισαγγελέα και φυσικά τον ΕΣΚΑΝ.

Ο παίκτης ανέφερε πριν από τον έλεγχο ότι έχει πάρει το συγκεκριμένο σκεύασμα. Απλώς δεν θυμόταν την ονομασία του. Από την έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι όταν τα εκχειλίσματα ακακίας και νερατζιού που περιέχει το συγκεκριμένο συμπλήρωμα, καταναλωθούν μετατρέπονται στο οξιλοφρίνη.

Επίσης, η ουσία δεν χαρίζει αγωνιστικό πλεονέκτημα στον αθλητή. Δεν είναι καν δυνατό διεγερτικό, ένας καφές εσπρέσο είναι σαφώς πιο δυνατός. Η οξιλοφρίνη χορηγείται και για ιατρικούς λόγους σε υποτασικούς»
, ανέφερε σχετικά ο δικηγόρος του, Γιάννης Μαρακάκης.

Μέχρι την προσεχή Τρίτη (12/11) θα κατατεθούν από τους δικηγόρους του Λισγάρα τα σχετικά υπομνήματα και την Πέμπτη (14/11) αναμένεται να βγει η οριστική απόφαση της επιτροπής για το τι μέλλει γενέσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: