Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Αλλο επίπεδο ο ΠΑΟΚ!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο Ισραήλ.
Αλλο επίπεδο ο ΠΑΟΚ
O ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει και μάλιστα πολύ. Προς τι η διαπίστωση; Ο ΠΑΟΚ είναι πάντα μεγάλος, θα πει ο κόσμος του. Η αναφορά δεν γίνεται επί του μεγαλείου του συλλόγου. Η σημείωση γίνεται επειδή είχαμε καιρό να δούμε μια ελληνική ομάδα να παίρνει σβηστά θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας έχοντας το μυαλό της στο παιχνίδι που ακολουθεί για το πρωτάθλημα. Ο συνδυασμός αυτός δεν συναντάται εύκολα.

Ο ΠΑΟΚ το κατάφερε. Εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση και σε μεγάλο βαθμό κράτησε και δυνάμεις για το ντέρμπι τίτλου με τον Ολυμπιακό. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά η εικόνα αυτή ήταν. Ο Στέφενς δεν έμεινε ικανοποιημένος. Ξέρει ότι η ομάδα μπορούσε να κερδίσει και στο Ισραήλ. Δεν το τόλμησε. Δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον αγώνα. Το να μη χάσει της ήταν αρκετό.

Μοιραία τα πόδια δεν υπακούν όταν το μυαλό είναι αλλού. Προσπάθησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το ματς να δικαιολογηθούν. Οτι δεν σκεφτόντουσαν το κυριακάτικο ντέρμπι. Δεν χρειαζόταν. Δεν είναι κακό να σκέφτεσαι ένα τόσο σημαντικό αγώνα. Φυσιολογικό είναι. Οταν μάλιστα έχεις την ικανότητα να διατηρείς το αήττητο εκτός έδρας και να φεύγεις με ψηλά το κεφάλι από μια ακόμη χώρα όλα καλά πάνε.

Ο στόχος επιτεύχθηκε. Σίγουρα η νίκη αρέσει πάντα περισσότερο. Ειδικά όταν είναι εκτός έδρας και μάλιστα στην Ευρώπη. Και η ισοπαλία δεν τον χάλασε καθόλου αυτή τη χρονική στιγμή. Δεν παιζόταν η πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει. Ειναι μια άλλη ομάδα. Εχει τις δυνάμεις να τα καταφέρνει παντού. Να κρατά δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Τώρα τον περιμένει ο Ολυμπιακός. Αυτός ο αγώνας είναι μια άλλη ιστορία.

Την Κυριακή θα μάθουμε πολλά και θα καταλάβουμε που πάει η δουλειά για φέτος στη Σούπερ Λίγκα. Αυτός ο ΠΑΟΚ σε προδιαθέτει ότι αυτή η χρονιά μπορεί να σημάνει την εκτόξευσή και την δημιουργία μιας νέας εποχής για όλους. Αν περάσει από το Φάληρο όλα μπορεί να αλλάξουν... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: