Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κουμπάν το… καμπανάκι!

Ο Νίκος Ζέρβας, γράφει στο www.sport-fm.gr για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην ήττα από την Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία πρέπει να λειτουργήσει ως «καμπανάκι» αφύπνισης για τους «πράσινους».

Κουμπάν το… καμπανάκι
Η νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και ο τρόπος που αυτή ήρθε, φαίνεται πως απέτρεψε τον Παναθηναϊκό να δει το… κακό που ερχόταν. Η ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Παππά στο… εχθρικό Βελιγράδι, εφησύχασε σε μεγάλο βαθμό παίκτες και τεχνικό τιμ, με αποτέλεσμα η μέτρια, αλλά πανέξυπνη Λοκομοτίβ Κουμπάν, να «τσιμπήσει» σαν… κόμπρα στο Ηράκλειο. Οι «πράσινοι», χρειάστηκαν 32 αγωνιστικά λεπτά για να μπουν στο γήπεδο, αλλά αυτή τη φορά το απόλυτο come back δεν ήρθε. Ο Σιμόν στάθηκε τυχερός με το buzzer beater στο τέλος, στέρησε από τους νταμπλούχους Ελλάδας μία νίκη που βάσει απόδοσης δεν δικαιούνταν ή αλλιώς τους υποχρέωσε σε μία ήττα που ίσως αποδειχθεί διδακτική.

Οι παίκτες του Πεδουλάκη έδειξαν με το «καλημέρα» ότι βρίσκονται σε κακή επιθετικά βραδιά, έκαναν πολλά λάθη και δεν ήταν δημιουργικοί, με αποτέλεσμα να αναλώνονται σε μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού με πολλά μακρινά σουτ. Οι εκλάμψεις του Ούκιτς και η σταθερότητα του Γκιστ, δεν ήταν στοιχεία αρκετά για να τους βάλουν σε θέση «οδηγού» στην αναμέτρηση, αφού η Λοκομοτίβ είχε θωρακίσει καλά τη ρακέτα της, ενώ παράλληλα δημιουργούσε αρκετά ρήγματα σε αυτή του Παναθηναϊκού. Με έξι παίκτες σε πολύ καλή κατάσταση (Γιασάιτις, Μπράουν, Σιμόν, Καλνιέτις, Χέντριξ και Μπίκοφ), έβρισκε σκορ από κοντινή και μακρινή απόσταση, με πολλά πλαϊνά πικ εν ρολ και φόρτωνε με άγχος την πλάτη των «πράσινων».

Η ελληνική ομάδα, έπαιξε ενεργητική άμυνα μόνο στο τελευταίο οκτάλεπτο, είχε σε κακή κατάσταση εκτελεστικά τον Διαμαντίδη και γενικότερα τον Λάσμε (απορίας άξιο γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο Μπατίστ και Μαυροκεφαλίδης) και έχανε πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Το -12 του 32ου λεπτού, ο ευδιάθετος για ένα ακόμα βράδυ Παππάς και η κούραση των γκαρντ των φιλοξενούμενων, «ξύπνησε» τον Παναθηναϊκό που βρήκε κάποια μεγάλα σουτ από Ματσιούλις και Διαμαντίδη, τα οποία δεν έφτασαν. Ο Σιμόν έβαλε ένα από τα μεγαλύτερα τρίποντα της καριέρας του και έδωσε τελικά το ματς στην λεπτομέρεια στην ομάδα του. Άλλωστε το -3 μπορεί να ήταν +2, αν ο Λάσμε δεν είχε υποπέσει σε εκείνο το ανόητο αντιαθλητικό φάουλ προς το τέλος του.

Όμως ενδεχόμενη νίκη απόψε, ίσως λειτουργούσε για μία ακόμα φορά ως «καμουφλάρισμα» των αδυναμιών. Το επόμενο παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ είναι κρίσιμο για τη συνέχεια και ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να μπει απόλυτα προετοιμασμένος. Στο πρώιμο στάδιο που βρισκόμαστε, οι συνεχόμενες νίκες σε κακές βραδιές, μπορεί να αποδειχθούν τροχοπέδη για μία επιτυχημένη πορεία. Αυτή μπορεί να γίνει πράξη, αν Πεδουλάκης και παίκτες λάβουν το μήνυμα ή αν θέλετε το… καμπανάκι που χτύπησε η Κουμπάν… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: