Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

«Ξέσπασε» ο Άρης!

Δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη ήταν πολλές για τον Άρη, που επέστρεψε στον καλό του εαυτό, επικράτησε 3-1 του Ορφέα Ελευθερούπολης και μείωσε την απόσταση απ’ την κορυφή στην 15η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής

«Ξέσπασε» ο Άρης
Μείωσε την διαφορά του απ’ την κορυφή ο Άρης, μετά τη νίκη του με 3-1 επί του Ορφέα Ελευθερούπολη στην 15η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

Με ωραίο ποδόσφαιρο, κατά διαστήματα, οι «κιτρινόμαυροι» πλησίασαν στον ένα βαθμό τους Καβάλα και Πανσερραϊκό που προπορεύονται, με γκολ των Πόι, Καπνίδη και Ν’Λουντούλου.

Ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου, Μάουρο Πόι, άνοιξε τον χορό των τερμάτων μόλις στο τρίτο λεπτό, όμως οι φιλοξενούμενοι μείωσαν 28’ με τον Θεοδωρίδη, μετά από μεγάλη ευκαιρία του Σαμαρά ένα λεπτό νωρίτερα.

Τα ηνία στον Άρη έδωσε ο Καπνίδης στο 39’ μετά από ωραία σέντρα του Σούνα, ενώ σκυτάλη στα τέρματα πήρε ο Ν’Λουντούλου στο 69’ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

ΑΡΗΣ (Σ. Ντομπρασίνοβιτς): Φυσέκης, Γκίνο (81' Λιόνης), Σαμαράς, Λιόλιος, Φερνάντες, Καλογέρης, Πόι, Ν΄Λουντούλου (84' Ντούνγκα), Καπνίδης, Σουνάς, Παπαδόπουλος (66' Σταυρόπουλος)

ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘ. (Δ.Μαγκαφίνης): Κοσμίδης, Κεχαγιάς, Τριανταφυλλίδης (64' Ζουμπούλης), Σκέντος, Αϊβάζης (82' Βακιρτζής), Τσίτσι, Σαβελίδης (46' Βραμεντσάλης), Χριστοδουλίδης, Θεοδωρίδης, Κερμενίδης, Κυγάης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!!

Με αρκετές -όπως αναμενόταν- αλλαγές στην ενδεκάδα του θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός κόντρα στον Τύρναβο στη ρεβάνς του 3-0 του πρώτου αγώνα. Βασικός για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του ο Μιλιβόγεβιτς

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής θα δώσει ο Βίτορ Περέιρα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Τύρναβο.

Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει και στο πρώτο παιχνίδι, όταν οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0, οπότε στον επαναληπτικό ο Πορτογάλος έχει ακόμη μεγαλύτερη ευχέρεια για αλλαγές στην ενδεκάδα.

Για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του θα παίξει από την αρχή ο Μιλιβόγεβιτς.

Βασικοί κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλίας θα ξεκινήσουν οι Μέγιερι, Σαλίνο, Βούρος, Γιαννούλης, Μαζουακού, Μπουχαλάκης, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Διαμαντάκος, Μπενίτες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πιθανή η «τράμπα» Ματς-Κάμπελ!!

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της Κρίσταλ Πάλας για την απόκτηση του Τζόρντον Ματς από την ΚΠΡ, με τους «αετούς» να είναι έτοιμοι, σύμφωνα με τη «Mirror», να προσφέρουν ως δέλεαρ στους Ρέιντζερς τον Φρέιζερ Κάμπελ.
Την απόκτηση του μέσου της ΚΠΡ, Τζόρντον Ματς, επιθυμεί η Κρίσταλ Πάλας.
Οι «αετοί» έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τις ικανότητες του 23χρονου, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε μόλις 11 παιχνίδια της ομάδας του Χάρι Ρέντναπ, μετά τον ερχομό του από την Κάρντιφ το περασμένο καλοκαίρι.
Για να προχωρήσει λοιπόν ευκολότερα το «deal», η Πάλας αναμένεται να προσφέρει εκτός από χρήματα, και τον Φρέιζερ Κάμπελ ως έμψυχο αντάλλαγμα, από τη στιγμή που γνωρίζουν πως οι Ρέιντζερς βρίσκονται στην αναζήτηση επιθετικού.
*Πηγή: england365.gr*

Θέλει δανεικό τον Τζαβέλλα η Ντεπορτίβο!!

Πρόταση από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για τον δανεισμό του Γιώργου Τζαβέλλα, ο οποίος βρίσκεται εκτός πλάνων, δέχθηκε ο ΠΑΟΚ.

Θέλει δανεικό τον Τζαβέλλα η Ντεπορτίβο
Βάσιμα ήταν τα ισπανικά δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια να εντάξει στο δυναμικό της τον Γιώργο Τζαβέλλα.

Πράγματι κινείται επίσημα για τον διεθνή μπακ και κατέθεσε επίσημη πρόταση, για να τον αποκτήσει με την μορφή δανεισμού από τον ΠΑΟΚ.

Ο ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται από τον Άγγελο Αναστασιάδη, και ο Ζήσης Βρύζας με τους συνεργάτες του επεξεργάζονται την πρόταση που έχουν στα χέρια τους.

Αν προχωρήσει η συγκεκριμένη μεταγραφή, τότε ο Τζαβέλλας θα ξανασμίξει με έναν πρώην συμπαίκτη του στον «Δικέφαλο του Βορρά», τον Λούκας Πέρεθ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στ' ασπρόμαυρα ο Ρικάρντο Κόστα!!

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η σπουδαία μεταγραφή του Ρικάρντο Κόστα στον ΠΑΟΚ! Ο Πορτογάλος αμυντικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και ανακοινώθηκε μέχρι το 2016 από τον «Δικέφαλο»!

Στ' ασπρόμαυρα ο Ρικάρντο Κόστα!
Αναλυτικά:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία με τον διεθνή Πορτογάλο αμυντικό Ρικάρντο Κόστα! Ο ποδοσφαιριστής πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 χρόνου.

Ο Ρικάρντο Κόστα γεννήθηκε στις 16 Μαϊου 1981 και παρότι ποδόσφαιρο ξεκίνησε να παίζει στις Ακαδημίες της Μποαβίστα, σύντομα το μεγάλο δίκτυο της Πόρτο τον έφερε στο Ντραγκάο. Από το 2002 αποτέλεσε μέλος της πρώτης ομάδας των “Δράκων”, έχοντας κερδίσει 4 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ μαζί τους.

To 2007 πωλήθηκε στη Βόλφσμπουργκ, με την οποία κατέκτησε ακόμη ένα Πρωτάθλημα και τον Ιανουάριο του 2010 μετακόμισε στην Λιλ για 6 μήνες. Στη συνέχεια υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Βαλένθια, φτάνοντας στο σημείο να χρηστεί και αρχηγός της. Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε στην αραβική Αλ Σαϊλίγια.

Από το 2005 είναι διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας και μάλιστα είναι μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο οι μοναδικοί εν ενεργεία διεθνείς που έχουν συμμετάσχει σε τρία Μουντιάλ.

Ο Ρικάρντο Κόστα διάλεξε το νούμερο 20 στη φανέλα του".

«Σβηστός» πάνθηρας!!

Μπορεί ο πάνθηρας να φημίζεται για την ταχύτητά του, όμως στην περίπτωση του Πανιώνιου στην έδρα της Βέροιας το τρέξιμο θα ήταν περιττό. Οι κυανέρυθροι δεν αγχώθηκαν και χάρη στο 1-1 πέρασαν στους «8»

«Σβηστός» πάνθηρας
«Ατσαλάκωτος» έφυγε ο Πανιώνιος, 1-1, από την έδρα της Βέροιας και εξασφάλισε εύκολα το εισιτήριο για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, σε συνδυασμό με τη νίκη του 2-1 στο ματς της Νέας Σμύρνης.

Η «βασίλισσα του Βορρά» ήθελε… αλλά δεν μπορούσε να βρει χώρους επιθετικά και έτσι ο ρυθμός της δεν θύμιζε σε τίποτα τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια της. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, διαφύλαξε με μεγάλη ευκολία το «μηδέν» στα μετόπισθεν και χτύπησε στις αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παραμένουν ακίνδυνοι επιθετικά και οι «κυανέρυθροι» αγκάλιασαν την πρόκριση με το κοντινό πλασέ του Μασούρα στο 80’. Η Βέροια πάντως δεν το παράτησε έφτασε στην ισοφάριση με τον Καλτσά στο 85’ και κυνήγησε στα τελευταία λεπτά την ολική ανατροπή χωρίς όμως να τα καταφέρει.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάτησε Ρώμη ο Μόρισον!!

Έφτασε στη Ρώμη ο μέσος της Γουέστ Χαμ, Ράβελ Μόρισον, για να περάσει τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στη Λάτσιο

Πάτησε Ρώμη ο Μόρισον
Ο Ράβελ Μόρισον της Γουέστ Χαμ έφτασε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, για να περάσει ιατρικά και έπειτα να κλείσει στη Λάτσιο.

Το συμβόλαιο του 21 χρόνου Άγγλου με «τα σφυριά» τελείωνε το προσεχές καλοκαίρι, έχοντας ως αποτέλεσμα να διευκολύνει τη μετακίνηση του παίκτη.

Ο μέσος από το Μάντσεστερ πραγματοποίησε μόλις μια συμμέτοχη με την ομάδα του Σαμ Αλαρντάις στο πρωτάθλημα και αναζητούσε διέξοδο στην αγωνιστική του απραξία.

Δείτε το σχετικό βίντεο


*Πηγή: sport-fm.gr*

Φήμες για ΠΑΟΚ και Ροντρίγκες!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ φέρεται να βρίσκεται ο Πατίτο Ροντρίγκες, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από την Σάντος, λόγω του υψηλού κασέ του.

Φήμες για ΠΑΟΚ και Ροντρίγκες

Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία στη συμπρωτεύουσα ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» εξετάζει την περίπτωση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, Πατίτο Ροντρίγκες.

Μάλιστα, οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν έχουν επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Ο 24χρονος άσος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Σάντος, καθώς ο βραζιλιάνικος σύλλογος κρίνει ότι είναι μεγάλο το κασέ το. Σύμφωνα με τους Βραζιλιάνους, ο μηνιαίος μισθός του Ροντρίγκες αγγίζει τις 70.000 ευρώ, ενώ το συμβόλαιό του λήγει το 2016.

Μέχρι το 2012 ο Αργεντινός άσος είχε αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία στην Ιντεπεντιέντε και πέρσι είχε παίξει ως δανεικός στην Εστουδιάντες. Το 50% των δικαιωμάτων του ανήκουν σε εταιρεία μάνατζερ, αλλά η Σάντος ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα πουλήσει τα δικά της δικαιώματα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στα ημιτελικά ο Τζόκοβιτς!

Την αντίσταση του Μίλος Ράονιτς έκαμψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς περνώντας στην ημιτελική φάση του Αυστραλιανού Open.

Στα ημιτελικά ο Τζόκοβιτς
Ο τέσσερις φορές νικητής του Αυστραλιανού Open και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, πέρασε και το εμπόδιο του Μίλος Ράονιτς, φτάνοντας έτσι στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Σέρβος τενίστας δεν βρήκε καμία αντίσταση από τον Ράονιτς -εκτός από το πρώτο σετ- με το τελικό 3-0 (7-6,6-4,6-2) να φαντάζει ευκολότερο του αναμενομένου.

Στη μάχη για μια θέση στον τελικό, ο Τζόκοβιτς θα συναντήσει τον Στάνισλας Βαβρίνκα, Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη.

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών απαρτίζεται από τους Τόμας Μπέρντιτς και Άντι Μάρεϊ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κλείνει ΜακΜάναμαν η Γουέστ Μπρομ!

Η Γουέστ Μπρομ είναι κοντά σε συμφωνία με τη Γουίγκαν για την απόκτηση του Κάλουμ ΜακΜάναμαν, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Κλείνει ΜακΜάναμαν η Γουέστ Μπρομ
«Κλειδώνει» η μετακίνηση του Κάλουμ Μακμάναμαν από την Γουίγκαν στη Γουέστ Μπρομ, όπως αναφέρει η Daily Telegraph.

Ο νεαρός επιθετικός θα αναγκάσει τους «Μπάγκις» να βγάλουν από τα ταμεία τους λίγο περισσότερα από έξι εκατ. ευρώ.

Ο Τόνι Πιούλις ήθελε έναν παίκτη για την επιθετική γραμμή της ομάδας του και η μεταγραφή αυτή λύνει τα χέρια του.

Ο 23 χρόνος Άγγλος στο πρώτο μισό της φετινής Championship έχει πραγματοποιήσει 23 συμμετοχές πετυχαίνοντας πέντε τέρματα και μοιράζοντας μια ασίστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βιεϊρίνια: «Θέλω αλλά όχι τώρα»

Θέλει αλλά όχι τώρα… Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια εξέφρασε την επιθυμία του να φορέσει και πάλι τη φανέλα του ΠΑΟΚ αλλά όχι αυτή την χρονική στιγμή.

Βιεϊρίνια: «Θέλω αλλά όχι τώρα»

«Μία μέρα, θέλω να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ.Αλλά τώρα, δεν είναι η σωστή στιγμή για κάτι τέτοιο», ήταν η απάντηση του σε ερώτηση που δέχθηκε για το ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας.

Ο Βιεϊρίνια μίλησε και για το ενδεχόμενο ανανέωσης συμβολαίου του με τη Βόλφσμπουργκ.

«Όλοι, ακόμα και εγώ, σκεφτόμουν πριν από λίγο καιρό πως τα πράγματα θα ήταν εύκολα. Τελικά, δεν είναι. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος όσο πριν. Ακόμα δεν έχουμε βρει μία λύση που θα κάνει χαρούμενες και τις δύο πλευρές. Συνεχίζω να περιμένω, αλλά αν δεν βρούμε μία λύση, θα βρω κάτι άλλο», κατέληξε.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν είναι θέμα το οικονομικό»


Συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν την οικογένεια του ΠΑΟΚ είχαν ο Ζήσης Βρύζας και ο Ιάκωβος Αγγελίδης με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Τι είπαν για τις μεταγραφές και το θέμα Βιεϊρίνια.

«Δεν είναι θέμα το οικονομικό»
Στις μεταγραφικές υποθέσεις, όπως ήταν φυσικό, στάθηκε η συζήτηση που είχαν οι παράγοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (Αγγελίδης, Βρύζας και Γκοντσάρεβα) με τους οργανωμένους οπαδούς.

Εκείνο που ζήτησε ο κόσμος στην κουβέντα με τη διοίκηση του συλλόγου ήταν να μάθει για ποιον λόγο καθυστερούν οι μεταγραφές, από τη στιγμή μάλιστα που ο «Δικέφαλος του Βορρά» διεκδικεί το πρωτάθλημα.

«Δεν είναι θέμα το οικονομικό και αυτό αποδείχθηκε με την περίπτωση του Νομπόα. Στο σκεπτικό μας είναι να έρθουν στην ομάδα παίκτες που δε θα γεμίσουν το ρόστερ απλά για να λέμε ότι κάναμε μεταγραφές. Κοινή απόφαση είναι να γίνουν οι καλύτερες δυνατές κινήσεις που απαιτούν, όμως, υπομονή», ήταν οι απάντηση που έδωσαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και υπογράμμισαν πως «στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν παίζει ρόλο μόνο η δική μας επιθυμία αλλά και το τι θέλει ο παίκτης που έχουμε στο στόχαστρο. Πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να τον περιμένουμε για να αποφασίσει».

Όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό, οι τρεις παράγοντες τόνισαν: «Όχι, δεν απουσιάζει ο μεταγραφικός σχεδιασμός και δεν αφορά μόνο την απόκτηση παικτών από το πάνω ράφι. Εμείς έχουμε εντοπίσει νεαρούς παίκτες, τους έχουμε ξεχωρίσει, έχουμε κάνει τις κινήσεις μας και θα το δείτε το καλοκαίρι».

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν και το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντελίνο Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ, με τον κ. Βρύζα να αναφέρει: «Κάνουμε την προσπάθεια μας και σας διαβεβαιώνω. Είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση αλλά το προσπαθούμε».*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σίφουνας» ο Βαβρίνκα!

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα πήρε το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του απλού ανδρών στο Australian Open. Ο Ελβετός τενίστας και κάτοχος του τίτλου νίκησε εύκολα με 3-0 σετ τον Κέι Νισικόρι.

«Σίφουνας» ο Βαβρίνκα
Σε… περίπατο μετέτρεψε τον τρίτο χρονικά προημιτελικό του απλού ανδρών στο Australian Open ο Στάνισλας Βαβρίνκα. Ο κάτοχος του περυσινού τίτλου και Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε εύκολα με 3-0 σετ τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι (Νο 5) και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ο Ελβετός πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 6-3 και το δεύτερο με 6-4, ενώ μεγαλύτερη δυσκολία αντιμετώπισε στο τρίτο, το οποίο κατέκτησε με 7-6. Αντίπαλός του στον δρόμο για τον τελικό και το repeat, θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) – Μίλος Ράονιτς (Καναδάς). *Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει Κάσιο ο Πλατανιάς!! (video)

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Κάσιο Όρτα Μαγκαλάες βρίσκεται ο Πλατανιάς, με τους Κρητικούς να προχωρήσουν στην ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής.

Παίρνει Κάσιο ο Πλατανιάς (video)
Μια… ανάσα από την ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Κάσιο Όρτα Μαγκαλάες βρίσκεται ο Πλατανιάς.

Οι Χανιώτες έχουν έρθει σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, ο οποίος από χθες βρίσκεται στην Κρήτη για να συζητήσουν από κοντά τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους.

Όλα δείχνουν ότι ο 25χρονος άσος θα υπογράψει με την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλο, έχοντας προϋπηρεσία στην Τουν, στην οποία έπαιξε σε 46 αγώνες και πέτυχε τρία τέρματα.

Δείτε το βίντεο


*Πηγή: sport-fm.gr*

Επαναπατρίζεται ο Λέτο!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για να επιστρέψει ο Σεμπαστιάν Λέτο στην Λανούς, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του, και σήμερα θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Επαναπατρίζεται ο Λέτο

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ξεκίνησε από τη συγκεκριμένη ομάδα την καριέρα του και κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με την Κατάνια για την απόκτηση του πρώην άσου του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Μετά από οχτώ χρόνια, ο 28χρονος σήμερα Λέτος θα επιστρέψει στην πατρίδα του, και θα έχει τις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση του συλλόγου που τον ανέδειξε.

Το 2007 ο Λέτο έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, καθώς ήρθε στην Ευρώπη και η Λίβερπουλ είχε δαπανήσει 2,5 εκατ. ευρώ για να την απόκτησή του.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ζεστοί» ήταν οι Μπακς!!

Οι Μπακς με τον Αντετοκούνμπο να είναι εκ των κορυφαίων ήταν πιο… ζεστοί από τους Χιτ και έτσι επικράτησαν 109-102 στο Μαϊάμι. Εξαιρετικό παιχνίδι και νίκη για τους Μπουλς στην παράταση.

«Ζεστοί» ήταν οι Μπακς!

Ο Έλληνας άσος ήταν ένας από τους παίκτες της ομάδας του Μιλγουόκι που ξεχώρισαν με τις εμφάνισή τους στο παιχνίδι που έγινε τα ξημερώματα. Ο Γιάννης πέτυχε 13 πόντους με 4/6 δίποντα, έξι ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και ένα κόψιμο σε περίπου 40 λεπτά αγώνα.

Εκτός του Έλληνα διεθνούς άσου άλλοι έξι παίκτες των Μπακς πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτό είναι και μια απόδειξη της συνολικής εμφάνισης της ομάδας που στέφθηκε νικήτρια. Άλλο ένα στοιχείο που έπαιξε ρόλο για την νίκη είναι το γεγονός ότι οι… παγκίτες των Μπακς πέτυχαν σύνολο 54 πόντους.

Σημαντικό σημείο του αγώνα η δεύτερη περίοδος. Εκεί οι Μπακς έκαναν το… ξέσπασμά τους και με ένα σερί 19-5 πέρασαν μπροστά στο σκορ με τέσσερις πόντους.

Αντίστοιχο ξέσπασμα και στην τελευταία περίοδο. Με σερί 15-4 ξέφυγαν με δώδεκα πόντους και έφτασαν στη νίκη.

Εξαιρετικό ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στους Γουόριορς και τους Μπουλς. Η ομάδα του Σικάγο ήταν η νικήτρια με 113-111 στην παράταση με πρωταγωνιστή τον Ντέρικ Ρόουζ. Αυτός έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με ένα εύστοχο σουτ περίπου επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης.

Έτσι έβαλε τέλος και στο εκπληκτικό σερί των 19 σερί νικών που «έτρεχε» το Γκόλντεν Στέιτ.

Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του ΝΒΑ

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Σικάγο Μπουλς 111-113 (107-107 κανονική διάρκεια)
(Τόμσον 30, Λι 24, Καρι 21 – Ρόουζ 30, Γκασόλ 18, Νοα 18)

Λος Άντζελες Λέικερς – Ουάσιγκτον Ουίζαρντς 92-98
(Έλιγκτον 28, Κλάρκσον 18, Ντέιβις 14 – Γουολ 21, Μπέιλ 19, Πορτερ 12)

Ντάλας Μάβερικς – Μέμφις Γκρίζλις 90-109
(Πάρσονς 19, Έλις 19, Νοβίτσκι 11 – Ράντολφ 22, Γκασόλ 15, Λι 13, Καλαθης 13)

Ντιτρόιτ Πίστονς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 95-103
(Ογκαστιν 19, Μονρό 17, Τόλιβερ 16 – Ιρβινγκ 38, Τζέιμς 32, Μάριον 8)

Μαϊάμι Χιτ – Μιλγουόκι Μπακς 102-109
(Μπος 26, Τσάλμερς 21, Γουάιτσαϊντ 16 – Μίντλετον 17, Νάιτ 17, Μπέιλες 15)

Ιντιάνα Πέισερς – Τορόντο Ράπτορς 91-104
(Στάκι 22, Σ. Χιλ 15, Τζ. Χιλ 13 – ΝτεΡοζάν 24, Λόουρι 19, Γουίλιαμς 14) *Πηγή: sport-fm.gr*

Γεύση από… Χάρα!

Το πρώτο δείγμα από τις ικανότητες του Φράνκο Χάρα αναμένεται να πάρουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, καθώς ο Αργεντινός εξτρέμ θα ντεμπουτάρει στο σημερινό παιχνίδι με τον Τύρναβο στο Κύπελλο.

Γεύση από… Χάρα
Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας από το πρώτο παιχνίδι με τον Τύρναβο, καθώς είχε επικρατήσει με σκορ 3-0.

Έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται στον Φράνκο Χάρα, ο οποίος αναμένεται στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα (19:30, OTE Sport 2, NovaΣΠΟΡ 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Αργεντινός εξτρέμ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των πρωταθλητών Ελλάδας που επέλεξε ο Βίτορ Περέιρα και όλα δείχνουν ότι θα δείξει ένα μέρος των ικανοτήτων του στους οπαδούς της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, στο αρχικό σχήμα επιστρέφει ο Φουστέρ (που προέρχεται από τραυματισμό) και αρκετοί από τους «αναπληρωματικοί» θα πάρουν χρόνο συμμετοχής.

Την ενδεκάδα θα αποτελέσουν οι Μέγερι, Σαλίνο, Γιαννούλης, Βούρος, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Πελέ, Ντουρμάζ, Φουστέρ, Φορτούνης και Μπενίτες. Επίσης, την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Χάρα, Διαμαντάκος, Βέργος, Σάλιακας, Μασουακού και Λάτσι.

Από τους «βασικούς», εκτός αποστολής έμειναν σχεδόν όλοι για να ξεκουραστούν Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί, Αφελάι, Τσόρι, Μήτρογλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δένει» και τον Πράνιτς!

Έτοιμος να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Ντάνιελ Πράνιτς είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς υπήρξε σχετική συζήτηση με τον μάνατζερ του Κροάτη που είναι ίδιος με τον Μάρκους Μπεργκ.

«Δένει» και τον Πράνιτς
Αίσιο τέλος είχαν οι συζητήσεις για την παραμονή του Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό και τελικά ο Σουηδός επιθετικός θα φοράει την πράσινη φανέλα μέχρι το 2018.

Μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης του συμβολαίου του διεθνούς άσου, σύμφωνα με μερίδα του ελληνικού Τύπου, υπήρξε συζήτηση με τον Στάινερ Ντίετζ που εκπροσωπεί και τον Ντάνιελ Πράνιτς.

Για πρώτη φορά οι δύο πλευρές συζήτησαν για το ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου και του Κροάτη χαφ, ο οποίος δεσμεύεται μέχρι το 2016 με τους «πράσινους».

Εκείνο που προκύπτει είναι το τριφύλλι επιθυμεί να επεκταθεί το συμβόλαιο του διεθνούς άσου κατά ένα χρόνια και ήδη τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά και για αυτή την υπόθεση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στη λίστα και ο Κετσπάγια!

Το όνομα του Τιμούρ Κετσπάγια προστέθηκε στη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές που εξετάζει ο Καραγκούνης. Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ θα έχει εντός της ημέρας ο διευθυντής ποδοσφαίρου.

Στη λίστα και ο Κετσπάγια
Ένα ακόμη όνομα προστέθηκε στη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές που εξετάζονται να αναλάβουν την Εθνική Ελλάδας.

Ο λόγος για τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και έχει προϋπηρεσία σε πάγκο άλλου αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος προπονητής είχε εργαστεί από το 2009 μέχρι και το 2014 στη εθνική Γεωργίας από την οποία αποχώρησε, λόγω των προβλημάτων που είχε με την Ομοσπονδία της χώρας.

Ο Κετσπάγια βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα (ήταν στο ΟΑΚΑ για να δει από κοντά τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιγιάλειο) και δεν αποκλείεται να γίνει συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι, επίσης, είναι οι Σέρχιο Μαρκαριάν και Μίτσελ, τους οποίους ο Γιώργος Καραγκούνης είχε συναντήσει στην Ισπανία, όπως και οι Γιώργος Δώνης και Τάκης Λεμονής (με τον τελευταίο έχει γίνει επαφή, ενώ με τον πρώτο είναι πιθανό να υπάρξει συνάντηση).

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθεί ο διεθυντής ποδοσφαίρου της Εθνικής ομάδας με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, τον οποίο θα ενημερώσει για τις επαφές που είχε με τους υποψήφιους τεχνικούς.

Οι τελικές συζητήσεις με τους προπονητές αναμένεται να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να παρθεί η απόφαση για τον αντικαταστάτη του Κλαούντιο Ρανιέρι το συντομότερο δυνατόν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Και τώρα ο εξτρέμ!

Μετά την απόκτηση του Νομπόα και τη συμφωνία με τον Ρικάρντο Κόστα, στον ΠΑΟΚ κινούνται για την απόκτηση εξτρέμ! Ψηλά παραμένει ο Μπεν Χαΐμ.

Και τώρα ο εξτρέμ
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την απόκτηση του Ρικάρντο Κόστα από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος χθες το βράδυ επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τον Πορτογάλο στόπερ.

Μετά την μεταγραφή του Κριστιάν Νομπόα και την επικείμενη ολοκλήρωση της μετακίνησης του 34χρονου κεντρικού αμυντικού, στον «Δικέφαλο του Βορρά» καταβάλουν προσπάθεια για την απόκτηση ενός εξτρέμ, ο οποίος θα είναι καλός στο «ένας εναντίον ενός» και θα ανεβάσει επίπεδο την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Μπεν Χαΐμ για τον οποίο οι Θεσσαλονικείς δεν αποκλείεται να καταβάλουν τη ρήτρα αποδέσμευσης που τον δένει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και αγγίζει τα 2,2 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στον Αντελίνο Βιεϊρίνια, χθες προέκυψε η πληροφορία ότι η Σάλκε ενδιαφέρεται «ζεστά» να κινηθεί για την απόκτηση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι το ίδιο: όσο περνάει ο καιρός και ο διεθνής άσος δεν υπογράφει σε άλλη ομάδα, πόσω μάλλον τη Σάλκε που δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο, τόσο και θα αυξάνονται οι πιθανότητες να καταφέρουν να έρθουν σε συμφωνία μαζί του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση και μετά… Κρισάντους!

Σε συνεχή επαφή με τον Μακόλεϊ Κρισάντους βρίσκεται η ΑΕΚ και οι όποιες εξελίξεις θα δρομολογηθούν μετά τον αυριανό αγώνα με την Κέρκυρα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πρόκριση και μετά… Κρισάντους

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς έχει αρκετές επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των συζητήσεων που είχε τις προηγούμενες ημέρες.

Σε πρώτο πλάνο φαίνεται πως παραμένει ο Μακόλεϊ Κρισάντους, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σίβασπορ και όλα δείχνουν ότι η τελική επικοινωνία με τον Νιγηριανό θα γίνει μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως γράφει η SportDay, στις πρώτες επαφές που έχουν γίνει φαίνεται να μην υπάρχουν διαφορές και οι δύο πλευρές να μπορούν να έρθουν σε συμφωνία.

Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της «Ένωση» εξετάζει και άλλη μία περίπτωση που θεωρείται ότι είναι καλύτερη από τον Αφρικανό άσο (που είχε 7 συμμετοχές και 1 γκολ στην Τουρκία). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν είναι μόνο ο Νέτο!

Ο Νέτο πιέζει να φύγει από τη Ζενίτ, παρότι έπαιξε στο χθεσινό φιλικό με τη Λέγκια. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός είναι σε επικοινωνία με άλλον κεντρικό αμυντικό για… παν ενδεχόμενο!

Δεν είναι μόνο ο Νέτο

Οι Πειραιώτες έχουν δώσει λίγες μέρες προθεσμία στον Λουίς Νέτο, ώστε να καταφέρει να φύγει από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αν και χθες έπαιξε για 71 λεπτά στο φιλικό με την Λέγκια Βαρσοβίας.

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας και ο Βίτορ Περέιρα εξετάζουν και άλλες λύσεις για την ενίσχυση της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Στον Ολυμπιακό δείχνουν αποφασισμένοι να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι και σήμερα τον Πορτογάλο στόπερ και αν δεν προχωρήσει (θετικά) η υπόθεσή του, θα είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν για άλλον ποδοσφαιριστή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση επί του θέματος, αλλά λέγεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μία-δύο ακόμη περιπτώσεις ανοιχτές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκινάει το… σαφάρι!

Τους ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού το ερχόμενο καλοκαίρι εξετάζουν ήδη οι ιθύνοντες του συλλόγου. Μετά το ντέρμπι οι πρώτες μεταγραφικές αποστολές.

Ξεκινάει το… σαφάρι
Ο Σωτήρης Νίνης και ο Στάθης Ταυλαρίδης ήταν οι μόνοι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν από τον Παναθηναϊκό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Έπειτα από απόφαση της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου αποφασίστηκε το ρόστερ του «τριφυλλιού» να μείνει ως έχει.

Οι «πράσινοι» εδώ και αρκετό καιρό έχουν αρχίσει να δουλεύουν για την επόμενη σεζόν και έχουν έρθει ήδη σε συμφωνία με τον Νίκο Καλτσά της Βέροιας και μέχρι τον Φεβρουάριο περιμένουν την απάντηση του Γιώργου Γκαλίτσιου.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν μένουν μόνο εκεί, αφού οι κ.κ. Φύσσας, Βόκολος και Αναστασίου εξετάζουν τις προτάσεις που έχουν για ελεύθερους παίκτες ή εκείνους που μπορούν οι προϋποθέσεις να αποκτηθούν το καλοκαίρι.

Αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό βρίσκονται στο στάδιο… φιλτραρίσματος, αφού εξετάζουν τις προτάσεις που έχουν φτάσει από διάφορους μάνατζερ.

Ωστόσο, όλα θα συζητηθούν πιο «ζεστά» μετά την τριάδα… φωτιά των αγώνων με Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, ενώ θα ξεκινήσουν και οι μεταγραφικές αποστολές.

Σημαντικό ρόλο στις κινήσεις του «τριφυλλιού» θα παίξει η διοργάνωση στην οποία θα αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Επίσης, οι κινήσεις εξαρτόνται και από την έκβαση των υποθέσεων των Πέτριτς, Σίλντενφελντ και Μέντες που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα μείνουν ή όχι στην ομάδα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Παντελίδης: «Περιμέναμε περισσότερα από τους νέους παίκτες»

Στο γεγονός πως οι νέοι παίκτες που δεν αγωνίζονται συχνά δεν απέδωσαν το αναμενόμενο απέδωσε την ήττα αποκλεισμό του Λεβαδειακού από τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Σάββας Παντελίδης.

Παντελίδης: «Περιμέναμε περισσότερα από τους νέους παίκτες»
Ο τεχνικός των Βοιωτών τόνισε πως έπρεπε να γίνει το συγκεκριμένο ροτέισον, λόγω της κούρασης και πως δε δικαιολογείται αυτή η εμφάνιση, ενώ επισήμανε πως ήταν άσχημη βραδιά και δεν πήγε τίποτα καλά.

Αναλυτικά: «Ήταν δεδομένο το ροτέισον. Αρκετά παιδιά ήταν πολύ κουρασμένα και βάλαμε παίκτες που δεν έχουν πάρει παιχνίδια και περιμέναμε περισσότερα από αυτούς. Βρεθήκαμε σε κακή μέρα. Δεν δικαιολογείται αυτή η εικόνα που παρουσιάσαμε και δεν μπορεί να αναλυθεί αυτή τη στιγμή, αλλά θέλει πολύ χρόνο για να γίνει.

Είχαμε πολύ άσχημη βραδιά. Τίποτα δεν μας πήγε καλά. Ούτε ένα λεπτό δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας. Κάναμε πάρα πολλά λάθη. Ζητάμε συγγνώμη και θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να συνεχίσουμε, αφού έχουμε δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή».

Εφές-Γαλατάσαραϊ στο τουρκικό Κύπελλο!!

Το Εφές Αναντολού-Γαλατάσαραϊ είναι το μεγάλο ματς που αναδείχτηκε από την κληρωτίδα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Τουρκίας.

Εφές-Γαλατάσαραϊ στο τουρκικό Κύπελλο
Οι αναμετρήσεις των «οκτώ» της διοργάνωσης θα διεξαχθούν 18-22 Φλεβάρη.


Αναλυτικά, τα ζευγάρια:

Αναντολού Εφές – Γαλατάσαραϊ
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ – Γκαζιαντέπ
Καρσίγιακα – Μπάνβιτ
Άνκαρα – Νταρουσάφακα*Πηγή: sport-fm.gr*

Top-10: Περίεργοι αριθμοί στις φανέλες!!

Διαβάστε στο FourFourTwo του Gazzetta για τους κορυφαίους δέκα περίεργους αριθμούς σε φανέλες. Συμμετέχουν Ρονάλντο, Μπαλοτέλι, Μπέκαμ.
Συνήθως οι ποδοσφαιριστές επιλέγουν έναν αριθμό φανέλας που να ταιριάζει στη θέση τους, ενώ οι αναπληρωματικοί βολεύονται με 'μεγαλύτερα' νούμερα. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις με παίκτες που έχουν κολλήματα και σε κάποιες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να πάνε σε Plan B. Ακολοθεί η λίστα με τους πιο ασυνήθιστους αριθμούς στην οποία συναντάμε από παντελώς άγνωστους που έγιναν γνωστοί από τη φανέλα και μόνο αλλά και αστέρια παγκόσμιας κλάσης που πήγαν σε πρωτότυπες επιλογές λόγω των συνθηκών...
10. Μπισέντε Λιζαραζού
PicMonkey Collage
Ο πάλαι ποτέ παίκτης των Μπορντό και Μπάγερν Μονάχου κάνει εκκίνηση στη λίστα με τους πιο περίεργου αριθμούς σε φανέλες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Βάσκος έπαιξε με τους Γιρονδίνους και την Αθλέτικ Μπιλμπάο στα '90s πριν πάρει μεταγραφή στους Βαυαρούς το 1997. Επέστρεψε στην Μπάγερν το 2005 και αποφάσισε να πάρει το 69. Ο αριστερός μπακ το επέλεξε γιατί είναι γεννημένος το 1969 και έχει ύψος 1.69μ.
9. Ιβάν Ζαμοράνο
url
Ο πρώην άσος της Εθνικής Χιλής πήρε ένα περίεργο νούμερο όταν έγινε παίκτης της Ιντερ το 1996 και ενώ νωρίτερα αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία πέτυχε 77 γκολ σε 137 εμφανίσεις. Ηταν το ίδιο καλός στους Νερατζούρι, όμως η φανέλα του ήταν ασυνήθιστη. Ο Ζαμοράνο ήθελέ το 9, όμως ήταν ήταν πιασμένο από τον Ρονάλντο, όπως και το 10 το οποίο είχε ο Ρομπέρτο Μπάτζιο. Ο Ζαμοράνο έπέλεξε το 18 βάζοντας ένα μικρό + ανάμεσα στους δύο αριθμούς (1+8).
8. Ροζέριο Σένι
11of29dfh6194r6ggwcg2vv8y
Ο 41χρονος έχει πετύχει 123 γκολ με τη φανέλα της Σάο Πάουλο και είναι ο τερματοφύλακας με τα περισσότερο γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το 2005 σε αγώνα με την Ατλέτικο Μινέιρο φόρεσε φανέλα με ένα πραγματικά… σπάνιο αριθμό, το 618! Προφανώς και είχε κάποιον λόγο να το κάνει και δεν το επέλεξε στην τύχη. Το νούμερο ήταν όσες και οι συμμετοχές με την Σάο Πάολο, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

7. Χιτσάμ Ζερουάλι
PicMonkey Collage
Ο πάλαι ποτέ διεθνής με την Εθνική του Μαρόκου μπορεί να είναι παντελώς άγνωστος στους περισσότερος, όμως είναι σύμβολο στην Αμπερντίν. Περισσότερο διάσημος για το περίεργο όνομά του που μοιάζει με τη λέξη zero, αποφάσισε να το έχει και στη φανέλα του βάζοντας το 0 στην πλάτη. Υπέγραψε στο σκωτσέζικο κλαμπ το 1999 και έναν χρόνο μετά, η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου απαγόρευσε σε κάθε παίκτη να κάνει κάτι ανάλογο.

6. Η τριπλέτα της Μίλαν του 2008
PicMonkey Collage
Οταν η Μίλαν ανακοίνωσε τις μεταγραφές των Αντρέι Σεβτσένκο, Ροναλντίνιο και Ματιέ Φλαμινί το 2008 οι τιφόζι των Ροσονέρι και τα Μέσα Ενημέρωσης παρατήρησαν μία ιδιαιτερότητα στα νούμερα στις φανέλες τους. Οι 'καλοί' αριθμοί είχαν ήδη άλλους κατόχους και σαν εναλλακτική διάλεξαν τα 76, 80 και 84 που είναι οι χρονολογίες που γενήθηκαν. Ο Ροναλντίνιο είχε το 80.

5. Κλιντ Ντέμπσεϊ
clint-dempsey-2-tottenham
Ο Αμερικανός επιθετικός πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του στην Αγγλία και ήταν εξαιρετικός με την Φούλαμ. Οταν μετακόμισε στην Τότεναμ το καλοκαίρι του 2012, έπρεπε να επιλέξει άλλον αριθμό αφού το αγαπημένο του 23 το είχε άλλος. Ο διεθνής με τις ΗΠΑ έκανε τότε τη μεγάλη αλλαγή. Επέλεξε τη φανέλα με το 2 που έχει σχέση με τη δεύτερη φύση του. Ο Ντέμπσεϊ γουστάρει να ραπάρει και έχει το nickname 'deuce'.

4. Νίκλας Μπέντνερ
209914ef4f7245bd8c88a0f860136ec5_20130830122305A10
Ο Δανός επιθετικός προκάλεσε τσουνάμι γέλιου όταν αποκάλεσε τον εαυτό του 'καλύτερο παίκτη στον κόσμο'. Κάποιοι έσπευσαν να του κολλήσουν το παρατσούκλι Lord Bendner, με τον πρώην άσο των Αρσεναλ, Γιουβέντους να είναι αυτό που λέμε… παλικάρι. Στους Gunners δεν κατάφερε να 'πιάσει' και στο ξεκίνημα της σεζόν 2009-10 επέλεξε τη φανέλα με τον αριθμό 52 ο οποίος είναι ο αγαπημένος του.

3. Μάριο Μπαλοτέλι
Mario-Balotelli-at-Melwood-on-August-25
Δεν γίνεται μέσα σε μερικές γραμμές να περιγράψεις το μεγαλείο του Μάριο Μπαλοτέλι. Ο Super Mario στα 24 του, έχει προλάβει να αλλάξει πολλές ομάδες όπως Ιντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν, Λίβερπουλ και σε όλες είχε το 45 στην πλάτη. Ο Ιταλός επιθετικός έχει πει ότι είναι το αγαπημένο νούμερο, το οποίο είχε από μικρό παιδί. Παραπέμπει στο 9, όμως θα φορά για πάντα το 45.
2. Ρονάλντο
PicMonkey Collage
Ο Βραζιλιάνος ή αλλιώς il Fenomeno είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών. Αγωνίστηκε με την Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα, Ιντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και προς το τέλος της καριέρας του πήγε στην Μίλαν, στην οποία διάλεξε έναν περίεργο αριθμό. Αφού το 9 ήταν στην πλάτη του Πίπο Ιντζάγκι πήρε το 99 και οι φήμες ήθελαν ότι το έκανε επειδή του άρεσε ένας συγκεκριμένος τύπος παγωτού.

1. Ντέιβιντ Μπέκαμ
_67681794_davidbeckhammls
Το αγαπημένο νούμερο του Spice Boy είναι το 7, όμως όταν έγινε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να το ξεχάσει αφού ανήκε στον θρύλο του κλαμπ, Ραούλ. Ο Μπέκαμ έκανε αναγκαστικά άλλη επιλογή και πήρε το 23. Τυχαία επιλογή; Μάλλον όχι, αφού το διάλεξε για χάρη του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών και legend των Σικάγο Μπουλς, Μάικλ Τζόρνταν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μένει μέχρι... νεωτέρας ο Ιντζάγκι!!

Μπορεί η φημολογία στην Ιταλία να έφερνε τον Φίλιπο Ιντζάγκι στην πόρτα της εξόδου στο σενάριο ήττας από τη Λάτσιο, όμως φαίνεται ότι οι «ροσονέρι» αποφάσισαν να τον διατηρήσουν τελικά στη θέση του.

Η Μίλαν ηττήθηκε και στο Coppa Italia από τη Λάτσιο και παρά τις έντονες φήμες των προηγούμενων ημερών ότι ο Πίπο θα αποχωρούσε σε περίπτωση ήττας, φαίνεται πως τελικά θα παραμείνει στον πάγκο. Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι φέρονται να επικοινώνησαν τηλεφωνικά μετά το τέλος της αναμέτρησης και αποφάσισαν να δώσουν παράταση ζωής στον Ιντζάγκι, η οποία ίσως κρατήσει μόνο μέχρι το επόμενο ματς με την Πάρμα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Χόρνερ: «Δεν είναι έτοιμο το μονοθέσιο του 2015»

Ο Κρίστιαν Χόρνερ αποκάλυψε πως το μονοθέσιο της Red Bull για το 2015 δεν είναι έτοιμο, αλλά επέμεινε ότι θα είναι παρόν στις πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης της Χέρεθ.
Να αφήσει πίσω την πληθώρα προβλημάτων που αντιμετώπισε το 2014 θέλει η Red Bull, που ακόμα δουλεύει πάνω στο νέο της μονοθέσιο. Όπως αποκάλυψε ο Κρίστιαν Χόρνερ στα μέσα ενημέρωσης στο Μίλτον Κέινς, αυτό δεν είναι έτοιμο ακόμα. Γι' αυτό, άλλωστε, δεν έχει γίνει γνωστή και η ημερομηνία που θα παρουσιαστεί.
«Το μονοθέσιο δεν είναι έτοιμο ακόμα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση κατασκευής. Έχουμε πολλά να κάνουμε μέχρι την Κυριακή. Αυτές οι δοκιμές δεν μπορεί να είναι χειρότερες από τις περσινές, όταν κάναμε τέσσερις γύρους σε τέσσερις ημέρες», δήλωσε ο επικεφαλής των «κόκκινων ταύρων».
Ωστόσο, επέμεινε ότι η αυστριακή ομάδα θα δώσει το παρών με το νέο της «όπλο» στις πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης της Χέρεθ (1-4/2), που ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πάτησε Μιλάνο ο Μποκέτι!! (vid & pics)

Στο Μιλάνο βρίσκεται ο Σαλβατόρε Μποκέτι που μετακομίζει στη Μίλαν ως δανεικός από τη Σπαρτάκ Μόσχας δηλώνοντας έτοιμος να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση του ζητηθεί για χάρη της ομάδας.
Ο Ιταλός μπακ, που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο στο κέντρο όσο και στα αριστερά της άμυνας, έφτασε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου, δηλώνοντας: «Δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον Ιντζάγκι, αλλά είμαι χαρούμενος που ήθελε να με αποκτήσει και είμαι ευτυχισμένος που επιστρέφω στην Ιταλία. Ήταν αυτό που ήθελα. Ελπίζω να κερδίσω ξανά τη θέση μου στην εθνική ομάδα. Είτε αριστερό μπακ είτε στόπερ είμαι έτοιμος να παίξω οπουδήποτε χρειαστεί για τη Μίλαν».


 Next
Milan, Bocchetti has landed in Milano: exclusive pictures and first words
Salvatore Bocchetti - Milan

*Πηγή: gazzetta.gr*

Διαιτητής το πρωί, τραβεστί το βράδυ!!

Ο/η Βαλέριο Φερνάντες είναι ένας άντρας που ήθελε να είναι γυναίκα και τούμπαλιν. Την ημέρα σφυρίζει φάουλ και τη νύκτα γίνεται “drag queen”.
Εάν πρωταγωνιστούσε σε ταινία, αυτή θα μπορούσε να είναι είτε το «Αυτός, αυτή και τα σφυρίγματα» είτε το «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια». Η πρώτη τραβεστί διαιτητής του κόσμου που επέλεξε να είναι γυναίκα, αλλά ενδόμυχα θα ήθελε να είναι άντρας, ονειρεύεται να σφυρίξει κάποια μέρα σε Μουντιάλ. Μέχρι τότε ακροβατεί μεταξύ καμπαρέ και αγωνιστικών χώρων και μοιράζει κάρτες με νάζι σε ανυποψίαστους ποδοσφαιριστές...


«Σε ηλικία 10 ετών ανακάλυψα πως δεν μου άρεσαν τα κοριτσάκια. Ηθελα να παίζω συνέχεια με αγοράκια και τα κοιτούσα περίεργα. Η ιδιαιτερότητα ήταν πως και εγώ ήμουν αγόρι. Τέτοιο ήμουν μέχρι τα 18. Τότε πήρα τις δύο σημαντικότερες αποφάσεις στην ζωή μου. Η πρώτη ήταν πως θα μεταμορφωνόμουν σε γυναίκα και η δεύτερη πως θα γινόμουν διαιτητής». Τα λόγια του/της Βαλέριο Φερνάντες Γκάμα προδίδουν εκ διαμέτρου αντίθετες επιθυμίες. Και εάν το να επιλέξει τη γυναικεία υπόσταση έχει τη δική του λογική, σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με το να τρέχει ως τέτοια και να μοιράζει κάρτες στα τοπικά γήπεδα της πολιτείας Σεαρά.

Στα 36 του/της έχει καταφέρει να κάνει και τα δύο όνειρα πραγματικότητα, ξεκινώντας ως τερματοφύλακας: «Ημουν σε μία ομάδα της γειτονιάς μου, τη Μπερίμπε, όταν χρειάστηκε κάποια στιγμή διαιτητής για ένα φιλικό. Τότε αυτοπροτάθηκα στον προπονητή μου. Ημουν 23 χρονών και μέχρι εκείνη την περίοδο κανείς στην ομάδα δεν ήξερε τι έκανα τα βράδια. Εκτοτε άφησα στην άκρη τα γάντια και έπιασα τις κάρτες. Βέβαια έχω και ένα παράπονο, καθώς έπειτα από μία πορεία 17 ετών στον χώρο, ουδέποτε μου έδωσαν την ευκαιρία να διευθύνω έναν επίσημο αγώνα. Μέχρι στιγμής με έχουν καλέσει σε περισσότερα από 140 φιλικά τοπικά ματς. Εγώ πάντα είχα ωστόσο, στο μυαλό μου να δώσω το παρών σε ένα Μουντιάλ(;)»

Πως άραγε να αντιδρούν οι ποδοσφαιριστές όταν τον/την βλέπουν μπροστά τους; Ο/η Βαλέριο παραδόξως υποστηρίζει πως τον/την ενθαρρύνουν: «Εσύ είσαι γυναίκα; Με ρωτούν. Εγώ ακόμα δεν είμαι γυναίκα 100%, αλλά ούτε και άντρας, είναι η απάντηση μου. Εκείνοι όμως δεν σοκάρονται. Δέχονται τα σφυρίγματα μου και καμιά φορά μου κάνουν και κομπλιμέντα. Για παράδειγμα κάποιος ομορφούλης μου είχε πει πως θα ήμουν υπέροχη με μαγιό στην παραλία». Προφανώς ο ομορφούλης να μην σκέφτηκε πως στο κάτω μέρος του μαγιό θα εξείχε κάτι αποκαρδιωτικό. Εκτός και εάν πέραν από ομορφούλης, είναι και… χαριτωμένος.

Μάντεψε τι κάνω τα βράδια
Τι είναι όμως αυτό που κάνει τις νύχτες και δεν το ξέρουν οι ποδοσφαιριστές; Μα φυσικά ο χορός σε καμπαρέ. Βλέπετε ο/η Βαλέριο που είναι τραβεστί (όχι τρανσέξουαλ, καθώς δεν έχει κάνει εγχείρηση στα γεννητικά όργανα) τα βράδια βγάζει τα προς το ζην, κουνώντας το –αν κρίνουμε από τις φωτό όχι και ιδιαίτερα καλλίγραμμο- σώμα του/της σε διάφορα “drag queens show”. Εκεί φυσικά δεν τον/την φωνάζουν Βαλέριο. «Οι φίλες μου που είναι πεταλουδίτσες της νύχτας με έχουν βαφτίσει Λαλέσκα», λέει με καμάρι αν και υπάρχει ένα ακόμα παράδοξο στην παρουσία της.
«Το φοβερό είναι πως εκεί με αποκαλούν και αγόρι. Για την ακρίβεια “σκύλα-άντρα”. Είναι που δεν γνωρίζουν καμία άλλη από εμάς που να τρελαίνεται τόσο με το ποδόσφαιρο. Βέβαια δεν μπορούν να καταλάβουν πως εγώ διαφέρω. Είναι παντελώς άσχετες με το θέμα. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που διεξήχθη το Μουντιάλ, άφηνα νωρίς τη δουλειά για να ξεκουράζομαι και να βλέπω τα ματς».
Τελικά είτε ως Βαλέριο είτε ως Λαλέσκα ακροβατεί μεταξύ των δύο φύλων και αυτό οφείλεται -και- στο ποδόσφαιρο. Τούτο έχει κάνει τις φίλες του/της πιο ιδιαίτερου/ης διαιτητή στον κόσμο να υποστηρίζουν πως ο/η Βαλέριο είναι μία τραβεστί που ενδόμυχα θα ήθελε να μπορούσε να είναι άντρας. Αβυσσος…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Top 10: Τα πιο προκλητικά πανό!! (pics)

Με αφορμή το φρικιαστικό πανό για τον Ντεφούρ από τους οπαδούς της Σταντάρ Λιέγης, το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται 10 γηπεδικά μηνύματα που προκάλεσαν οργή!
Το πανό των οπαδών της Σταντάρ Λιέγης με το κομένο κεφάλι του Ντεφούρ έφτασε μέχρι τον... Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ζήτησε παραδειγματική τιμωρία. Οι αρχές αναζητούν τους υπεύθυνους, ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που εικόνα ενός προσβλητικού πανό κάνει τον γύρο της Ευρώπης και προκαλεί συζήτηση και φρίκη. Το gazzetta.gr θυμάται δέκα χαρακτηριστικά παραδείγματα.
«Χρόνια πολλά Αδόλφε»
Στις 20 Απριλίου του 2007, οι οπαδοί της Σλόβαν Μπρατισλάβα, τη μέρα των γενεθλίων του Αδόλφου Χίτλερ, σήκωσαν ένα πανό που έκανε τον γύρο της Ευρώπης. Έγραφε «χρόνια πολλά Αδόλφε» και είχε ένα χαμογελαστό πρόσωπο που θύμιζε τον διαβόητο ναζιστή. Οι παίκτες χειροκρότησαν τον κόσμο μετά το ματς με τη Σενέκ, παρότι δεν νίκησαν, ενώ λίγες μέρες αργότερα, η συνάντηση των Ultras με τη διοίκηση της ομάδας τους έγινε σε πολύ καλό κλίμα, σαν να στηρίζει ουσιαστικά την δράση τους. Κατά τη διάρκεια του ματς ακούστηκαν και πολλά ρατσιστικά συνθήματα.

Γιορτάζοντας τον σεισμό των 15.000 νεκρών
Οι ιδιοκτήτες της Γεονμπούκ Χιουντάι έτρεχαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, μετά το ματς της ομάδας τους με τη Σερέσο Οσάκα για το Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ. Με τις αναμνήσεις του φονικού σεισμού στην Ιαπωνία να είναι ακόμα νωπές, οι Νοτιοκορεάτες κρέμασαν ένα πανό στη γλώσσα των αντιπάλων τους που έγραφε: «Ας γιορτάσουμε τον μεγάλο σεισμό της Ιαπωνίας». Το πανό άντεξε 20 λεπτά, ωστόσο προκάλεσε μεγάλο θόρυβο.

Ο Σερ Άλεξ και οι νεκροί
Στο φιλικό της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην μακρινή Ταϊλάνδη, ντόπιοι οπαδοί των Ρεντς δεν απέφυγαν τις ακρότητες, στέλνοντας στο Διάβολο τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και κάνοντας αναφορά στους νεκρούς της Τραγωδίας του Μονάχου, που είχε ξεκληρίσει τη Γιουνάιτεντ. Το γεγονός είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Σταν Κόλιμορ, που είχε αποκαλέσει μ*****ες τους οπαδούς της ομάδας του.

Πανό για την αυτοκτονία
Οπαδοί της Ρέξαμ προκάλεσαν στο τοπικό ντέρμπι με την Τσέστερ τους αντιπάλους τους, σηκώνοντας ένα πανό που έγραφε: «Ελάτε να συναντήσετε τον Λάντι στην Κόλαση». Ο Λάντι ήταν ο Ντάνι Λαντ, ο οποίος αυτοκτόνησε. Στο ίδιο ματς, σηκώθηκε άλλο ένα πανό που ανέφερε: «Δύο νεκροί οπαδοί, ένας νεκρός σύλλογος», με αναφορά στον Λαντ και τον Ντέιβιντ Σπένσερ, οπαδό της Τσέστερ που σκοτώθηκε το 2002. Η αστυνομία έγινε έξαλλη και προχώρησε σε συλλήψεις.

«Παιδόφιλοι, άνεργοι και αιμομίκτες»
Το πανό των οπαδών της Παρί Σεν Ζερμέν για τους υποστηρικτές της Λανς είχε προκαλέσει παρέμβαση από τον Υπουργό Εσωτερικό της Γαλλίας!! Η Λανς, στα βόρεια της Γαλλίας, έχει μεγάλο ποσοστό φτώχειας. Οι κάτοικοί της, γνωστοί ως «Ch'tis», πέφτουν συχνά θύματα διακρίσεων για την προφορά και για τον τρόπο ζωής τους και βρέθηκαν στο επίκεντρο με την χειρότερο τρόπο από τους Boulogne Boys, τους οργανωμένους της Παρί που είναι γνωστοί για τις ρατσιστικές τους τάσεις.

«Τιμή στον Τίγρη Αρκάν»
Ο Σέρβος Ζέλικο Ραζνάτοβιτς, γνωστός και ο Αρκάν, ήταν διοικητής παραστρατιωτικής ομάδας κατά τη διάρκεια των Γιουσκοσλαβικών πολέμων. Η ομάδα του, γνωστή και ως «Οι τίγρεις του Αρκάν», ήταν υπεύθυνη για απίστευτες φρικαλεότητες και για γενοκτονία κατά των Μουσουλμάνων της Βοσνίας. Το 1999 του απαγγέλθηκαν 24 κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ωστόσο πέθανε το 2000, πριν  προλάβει να δικαστεί. Οι οπαδοί της Λάτσιο, σήκωσαν πανό προς τιμήν του, προκαλώντας μεγάλη αποστροφή και κάνοντας την ομάδα τους να πληρώσει τσουχτερό πρόστιμο.

«Θάνατος στις γαμψές μύτες»
Οι πολωνικές κερκίδες έχουν εκφράσει συχνά ρατσιστικά μηνύματα και αντισημιτικές τάσεις. Ωστόσο, οι οπαδοί της Ρεσόβια Ρζέζοβ φρόντισαν να κάνουν ολόκληρη χορογραφία για να εκφράσουν το μίσος τους για τους Εβραίους. Δημιούργησαν ένα πανό με το μήνυμα, που έγραφε «θάνατος στις γαμψές μύτες» και από κάτω τοποθέτησαν ένα πανό-καρικατούρας Εβραίου...

«Μόνο Εβραίοι και μο***ια»
Τα αντισημιτικά μηνύματα κατά των οπαδών της Τότεναμ, που έχουν το παρατσούκλι «Yids», είναι συχνά. Το πανό των οπαδών Παρτιζάν στο παιχνίδι του Βελιγραδίου έκανε έξαλλους τους Σπερς, αφού έπιασαν τον τίτλο «Only Fools and Horses», από γνωστή βρετανική τηλεοπτική εκπομπή και το έκαναν: «Only jews and pussies». Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο τόνιζε μετά το ματς: «Είναι μεγάλη ασέβεια, μη αποδεκτό και τεράστιο πρόβλημα για εμάς».

«Εδώ είναι Ρωσία»
Κατά τη διάρκεια του Euro 2012 στο ματς ανάμεσα στην Πολωνία και τη Ρωσία, οι φιλοξενούμενοι οπαδοί της «Αρκούδας» σήκωσαν ένα τεράστιο πανό, το οποιο απεικόνιζε τον Ντμίτρι Ποζάρσκι, πολέμαρχο από τη Ρωσία που είχε ηγηθεί μιας επιδρομής κατά των Πολωνών. Από κάτω έγραφε: «Εδώ είναι Ρωσία». Το επεκτατικό σύνθημα πείραξε πολύ τους διοργανωτές και η UEFA επέβαλε πρόστιμο στην Ομοσπονδία της χώρας.

«Κill for you»
Εκείνο το ματς του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη το 2002 είχε κοντέψει να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο. Πέραν των όσων είχαν γίνει ανάμεσα στους οπαδούς, το πανό που είχε βγει πριν το ματς είχε ρίξει πολύ λάδι στη φωτιά. Απεικόνιζε τον Μωάμεθ τον Πορθητή, έγραφε την ημερομηνία της άλωσης της Κωνσταντινούπολη και σημείωνε: «Σκοτώνω για σένα...».

*Πηγή: gazzetta.gr*