Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Ρύσιο ο Γαλανός!

galanos
Ο Γιώργος Γαλανός πήγε στη σημερινή προπόνηση του Άρη στο Ρύσιο, όπου και είχε την πρώτη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Ο νέος ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ είπε στους παίκτες: «Δεν θα σας λείψει τίποτα, ότι έχουμε υποσχεθεί θα το κάνουμε. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα από την πρώτη στιγμή, για να είστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας στο γήπεδο. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, θέλουμε να είστε συνεπείς στο έργο σας και να είστε νικητές, όπως πρέπει να είναι ο Άρης».
Αμέσως μετά είχε συνομιλία με τον προπονητής του συλλόγου, Δημήτρη Καλαϊτζίδη.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Αν έρθει γράμμα για τον Μπέιλ, δεν θα το ανοίξω»

bale_2737286b
Ο τεχνικός της Εθνικής Ουαλίας, Κρις Κόουλμαν, παραδέχθηκε πως σε περίπτωση που λάβει γράμμα από τη Ρεάλ για να μην παίξει ο Γκάρεθ Μπέιλ στο ματς με την Ανδόρα (09/09, 21:45), εκείνος θα το ανοίξει την επόμενη μέρα.
Το γήπεδο της Ανδρόας είναι χλοοτάπητα και έτσι οι άνθρωποι της Ρεάλ έχουν αρκετές ανησυχίες για τον Γκάρεθ Μπέιλ. Όσον αφορά το αγωνιστικό τομέα, θα δούμε τον μεσοεπιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης σε νέα θέση καθώς αναμένεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της επίθεσης.
«Δεν έχω δεχτεί ακόμα γράμμα, αλλά αν έρθει θα το ανοίξω την Τετάρτη το πρωί», ανέφερε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Κρις Κόουλμαν.
*Πηγή: arenafm.gr*

Προόριζαν την ΑΕΚ για δορυφόρο;

Σύμφωνα με τους διαλόγους που είδαν το φως δημοσιότητας από τις καταγραφές του υπερκοριού της ΕΥΠ, έπεσε στο τραπέζι ακόμα και το όνομα της ΑΕΚ για ενδεχόμενη αγορά-προσάρτηση!
«'Οταν όμως αναλάβω την ΑΕΚ, θα με αφήνεις και εμένα καμία... που και που», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο απόσπασμα από τους διαλόγους της δικογραφίας για την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο που διεξάγει ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας. Παράλληλα, υπάρχει αναφορά και στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και στον Πανιώνιο.
ADVERTISEMENT
Σύμφωνα με την εκπομπή της «Δίκης» στον ΣΚΑΪ, στις 10/5 του 2012 πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ έλαβε SMS από συνεργάτη του που ανέφερε: «Κανόνισε να βρεθούμε σήμερα ή αύριο να δούμε τι θα γίνει με το λογαριασμό σου. Όταν όμως αναλάβω την ΑΕΚ θα με αφήνεις και εμένα καμία που και που. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με mails, SMS και τηλέφωνα».
Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το απόσπασμα της δικογραφίας, στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ τονίζει σε συνεργάτη του: «Ο Αργύρης μπορεί να πάρει και Α' Εθνική ομάδα, έτσι; Α' Εθνική. Τον Πανιώνιο, την ΑΕΚ. Πόσα χρωστάει η ΑΕΚ, 50 εκατομμύρια; Άμα ήταν ΑΕΚτσής έτσι; Μπορούσε να την πάρει την ΑΕΚ. Γιατί δεν παίρνει τον Πανιώνιο; Όχι μωρέ, εντάξει. Δεν είναι τρελός με το ποδόσφαιρο. Εάν πάρει τον Πανιώνιο 1.5 εκατομμύριο το χρόνο θέλει».
Όσον αφορά τα Γιάννενα, στο απόσπασμα που είδε το φως της δημοσιότητας φέρεται να μιλάει ένα στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ με αντιπρόεδρο ΠΑΕ Θεσσαλονίκης. «Λοιπόν άκου δύο πράγματα. Πρώτον, αυτός ο παπάρας των Ιωαννίνων που λέγαμε, θυμάσαι - Ναι. - Έχω έναν τύπο που δούλευε για εμένα και τώρα δουλεύει στα Γιάννενα και μου είπε ότι ψαχνόταν αυτός να βάλει έναν Χαλκιδαίο στην ομάδα. Μου λέει ο δικός μου γιατί δεν πας να του μιλήσεις να του ζητήσεις το management...». To ότι συζητείται το ενδεχόμενο αγοράς ομάδας φαίνεται και από ατάκα που ακολουθεί και κάνει λόγο για το οικονομικό της «άνοιγμα.»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όλο και καλύτερα!

Μέρος του σημερινού προγράμματος του Παναθηναϊκού ακολούθησε ο Χουχούμης, ωστόσο δεν προλαβαίνει το ματς με την Καλλονή. Χωρίς τους διεθνείς και τον Σίλντενφελντ το πρωινό πρόγραμμα.

Όλο και καλύτερα
Ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς ο Χουχούμης, ο οποίος υπολογίζεται να τεθεί σε περίπου δύο εβδομάδες στην διάθεση του Γιάννη Αναστασίου στον Παναθηναϊκού. Σήμερα ακολούθησε μέρος της προγράμματος και σταδιακά θ’ ανεβάζει ρυθμούς.

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία των «πράσινων» για την αναμέτρηση με την Καλλονή.

Από το Κορωπί απουσίαζαν οι διεθνείς Λαγός, Καρέλης, Τριανταφυλλόπουλος και Πράνιτς, καθώς επίσης και ο Σίλντενφελντ με άδεια.

Το δικό του πρόγραμμα αποκατάστασης συνέχισε ο Μπεργκ, ο οποίος επανέρχεται αναμένεται να ξεκινήσει χαλαρό τρέξιμο σε δύο εβδομάδες.

*Εργομετρικά τεστ έκαναν οι Σπυρόπουλος, Μπερίσα, Ζέκα, Πέτριτς και Κλωναρίδης.

*Με την πρώτη ομάδα προπονήθηκε ο Υμεράι. Οι «πράσινοι» θα επανέλθουν στο Κορωπί στις 18:00. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πανικός για ένα εισιτήριο!!

Πανικός από τους φίλους του Ολυμπιακού για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Δείτε φωτογραφίες μέσα από τον φακό του Action Images.

Πανικός για ένα εισιτήριο
Στην κυκλοφορία βγήκαν τα εισιτήρια για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης (16/9).

Από νωρίς το πρωί οι φίλοι της ομάδας σχημάτισαν μεγάλες ουρές έξω από τα εκδοτήρια του «Καραϊσκάκη», προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για το σπουδαίο παιχνίδι με την περσινή φιναλίστ.

Δεδομένου ότι και τα διαρκείας πλησιάζουν τα 12.000 είναι θέμα χρόνου να γίνει sold-out, όπως γίνεται πάντα σε αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γαλανός: «Όνειρο να μείνω όσο μπορώ στον Άρη»

Όσο αξίζει και μπορεί θα ήθελε να παραμείνει στη διοίκηση του Άρη, ο Γιώργος Γαλανός όπως υποστήριξε στο NovaΣΠΟΡ FM. Τι είπε για την εκκαθάριση του συλλόγου, τις μεταγραφές και τον Λάζαρ.

Γαλανός: «Όνειρο να μείνω όσο μπορώ στον Άρη»
Έτοιμος για τη θητεία του ως νέος διοικητικός ηγέτης του Άρη φάνηκε πως είναι ο Γιώργος Γαλανός με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας των «κιτρίνων» υποστήριξε πως η Γ’ Εθνική ήταν η μοναδική λύση για τον σύλλογο, προκειμένου να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, ενώ τόνισε πως σημαντικό για εκείνον είναι το γεγονός ότι οι φίλαθλοι της ομάδας βρίσκονται στο πλευρό του.

Επιπλέον δεν παρέλειψε να παραδεχτεί πως σε περίπτωση που βρεθεί ένας πιο εύρωστος οικονομικά επιχειρηματίας να αναλάβει τους Θεσσαλονικείς, τότε ευχαρίστως θα αποσυρθεί από τη θέση του.

Εκτός των άλλων, επιβεβαίωσε πως σε περίπτωση που η ΕΠΟ ανάψει το «πράσινο φως» για τις μεταγραφές, τότε θα γίνουν κινήσεις, ενώ μίλησε και για την περίπτωση του Κοστίν Λάζαρ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Σωτήρη Κωσταβάρα και στον Μιχάλη Τσόχο:

«Ήμασταν οι μόνοι που το είχαμε πει και δυστυχώς είχαμε δίκιο. Εμείς επιλέξαμε να πάει ο Άρης στη Γ’ εθνική και να κάνει μια καινούρια και καθαρή αρχή, ζητήσαμε μια παράταση για μεταγραφές αλλά δε μας την έδωσαν. Παλεύουμε γι’ αυτό και για άλλα χίλια πράγματα μέχρι την Κυριακή που παίζουμε. Υπάρχει μια κατάσταση ενότητας στον Άρη και με χαροποιεί».

«Το όνειρο μου είναι να κάτσω όσο καιρό μπορώ και αξίζω στον Άρη και αν έρθει κάποιος άνθρωπος καλύτερη οικονομική κατάσταση, τότε θα φύγω για να αναλάβει. Συνειδητοποιημένα ήρθα, δεν έχω αποτύχει ποτέ στη ζωή μου, δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα».

«Ήδη έχουμε κάνει πολύ μεγαλύτερα έξοδα απ’ όσα περίμενα. Όσοι παίκτες θέλαμε μείνανε».

«Μιλούσαμε με τον Λάζαρ, κάναμε το υπέρτατο που μπορούσαμε να κάνουμε οικονομικά και τώρα περιμένουμε. Επειδή είμαστε Άρης όμως, το πιστεύω».

«Η αγάπη μου προς της ομάδα με έκανα να αναμιχθώ με τα κοινά. Το έκανα επειδή ήθελα ο Άρης να καθαρίσει. Πλέον περιμένουμε τις ημερομηνίες για τη διαδικασία της εκκαθάρισης».

«Αν πάρει την απόφαση η ΕΠΟ για τις μεταγραφές, δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Μόνος μου θα αναλάβω τον Άρη».

«Η φετινή χρονιά θα κοστίσει αρκετά στον Άρη αλλά ας μη λέμε νούμερα. Καλά κάνει ο Άρης κι έχει προσδοκίες, έτσι πρέπει. Με έχει πλησιάσει ο κόσμος κι είναι συναισθηματικός, θέλει να βοηθήσει».

Σέντερ φορ ο Μπέιλ;

Το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ως φορ τον Γκάρεθ Μπέιλ εξετάζει ο τεχνικός της εθνικής Ουαλίας, Κρις Κόουλμαν. «Μπορεί να παίξει παντού», δήλωσε ο 44χρονος.

Σέντερ φορ ο Μπέιλ;
Ελλείψει επιλογών, ο Κρις Κόουλμαν σκέφτεται να μετατοπίσει τον Γκάρεθ Μπέιλ στην κορυφή της επίθεσης!

«Χάσαμε τον Σαμ Βόουκς (τραυματίας) και στην πραγματικότητα έχουμε μόνο τον Σίμον Τσερτς για την κορυφή της επίθεσης. Ο Μπέιλ μπορεί να ταιριάξει με αυτή την ομάδα σε πολλές θέσεις», ανέφερε σχετικά ο τεχνικός της εθνικής Ουαλίας και πρόσθεσε:

«Ξεκίνησε ως αριστερό μπακ στη Σαουθάμπτον. Σε ειδικές περιπτώσεις έπαιξε στο κέντρο στην Τότεναμ, ενώ στη Ρεάλ Μαδρίτης χρησιμοποιείται κυρίως δεξιά. Έχω δει τον Γκάρεθ να παίζει παντού. Μπορεί να το κάνει», ήταν τα λόγια του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός έδρας «δοκιμασίες»

Με επτά αγώνες ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2016, με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν οι αγώνες της Ολλανδίας και της Ιταλίας σε Τσεχία και Νορβηγία, αντίστοιχα.

Εκτός έδρας «δοκιμασίες»
Διαφορετική είναι πλέον η διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Μετά τα παιχνίδια που πραγματοποιηθήκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα, σήμερα, Τρίτη, έχουμε άλλους επτά αγώνες που ολοκληρώνουν τα προκριματικά του Euro 2016.

Στο πλαίσιο της 3ης μέρας του προγράμματος, έχουμε τους αγώνες της Ολλανδίας και της Ιταλίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Τσεχία και τη Νορβηγία, αντίστοιχα.

Το σημερινό πρόγραμμα

1ος όμιλος

19:00 Καζακστάν-Λετονία (OTE Sport 1)
21:45 Τσεχία-Ολλανδία (OTE Sport 2)
21:45 Ισλανδία-Τουρκία (OTE Sport 5)

2ος όμιλος

21:45 Ανδόρα-Ουαλία
21:45 Βοσνία-Κύπρος (OTE Sport 4)

8ος όμιλος

19:00 Αζερμπαϊτζάν-Βουλγαρία (OTE Sport 2)
21:45 Κροατία-Μάλτα
21:45 Νορβηγία-Ιταλία (OTE Sport 1) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ψάχνει το θαύμα η Ελπίδων!

Το τελευταίο της παιχνίδι για την προκριματική φάση του Euro 2015 U21 δίνει απόψε η Εθνική Ελπίδων, η οποία χρειάζεται έναν συνδυασμό από αποτέλεσμα για να βρεθεί στα τελικά της διοργάνωσης.

Ψάχνει το θαύμα η Ελπίδων
Με νίκη κόντρα στην Πολωνία επιθυμεί η Εθνική Ελπίδων να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 Κ-21 (19:30, OTE Sport 4 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Η «γαλανόλευκη» υποδέχεται στην Κατερίνη τους Πολονούς, τους οποίους πρέπει να νικήσει με δύο γκολ διαφορά και την ίδια ώρα η Σουηδία να μην κερδίσει την Τουρκία για να πάρει εκείνη την πρόκριση στα μπαράζ του Euro U21.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Τσάνας δεν υπολογίζει τον Κολοβό και τον Κουρμπέλη, αλλά στη διάθεσή του είναι ο Τριανταφυλλόπουλος μαζί με τους Καπίνο και Γιαννιώτα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Μπάστιαν Ντάνκερτ, με συνεργάτες τους συμπατριώτες του Μάρκους Χάκερ-Γιάν Σέιντελ (βοηθοί) και Σάσα Στέγκεμαν (4ος). *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγώνας δρόμου για Κουρμπέλη!

Θλάση α’ βαθμού υπέστη ο Δημήτρης Κουρμπέλης στον αγώνα της Ελπίδων με τη Σουηδία και τώρα ο διεθνής χαφ του Αστέρα Τρίπολης «τρέχει» για να προλάβει την πρεμιέρα με την Μπεσίκτας στο Europa League.

Αγώνας δρόμου για Κουρμπέλη
Μοιρασμένες είναι αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες ο Δημήτρης Κουρμπέλης να προλάβει να είναι έτοιμος για την πρεμιέρα του Αστέρας Τρίπολης στο Europa Laegue κόντρα στην Μπεσίκατς.

Ο διεθνής μέσος υποβλήθηκε σε μαγνητική, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού από χτύπημα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την αντίστοιχη της Σουηδίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο νεαρός χαφ θα απουσιάσει σίγουρα από τον προσεχή αγώνα των Αρκάδων με τον Πανιώνιο για την τρίτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και θα κάνει αγώνα για να προλάβει το παιχνίδι με τους Τούρκους.

Πλέον, ο Βεργέτης καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του. Σήμερα αναμένεται η επιστροφή του Γκοϊάν στην Τρίπολη, όπου και θα εκτιμηθεί η κατάστασή του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Καταγγελίες Βελλή!!

Στο φως ήρθε μέρος της ένορκης κατάθεσης του Σταμάτη Βελλή, με τον πρώην ιδιοκτήτη του Απόλλωνα Σμύρνης να καταγγέλει τους ανθρώπους που διοικούν το ποδόσφαιρο και όχι μόνο...
Ο Σταμάτης Βελλής, μεταξύ άλλων, έχει υπογραμμίσει στον εισαγγελέα τους λόγους που αποχώρησε από το ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως κατάλαβε ότι η σωτηρία ή ο υποβιβασμός της ομάδας του δεν εξαρτόταν από αποκλειστικά αγωνιστικούς παράγοντες, αλλά και από τους ανθρώπους που διοικούν την ΕΠΟ...
ADVERTISEMENT
Αναλυτικά μέρος της κατάθεσης του Σταμάτη Βελλή που έφερε στο φως η «Δίκη στον Σκάι»:
«Αποφάσισα να αποχωρήσω γιατί πεποίθησή μου είναι ότι η σωτηρία ή ο υποβιβασμός της ομάδας μου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την αγωνιστική της συμπεριφορά, αλλά κατά την άποψή μου από μια ομάδα ανθρώπων που διοικεί ουσιαστικά την ΕΠΟ και συγκεκριμένα από τους Κουρίδη, Παπακωνσταντίνου, Προύντζο κ.α, οι οποίοι δίνουν εντολές σε διαιτητές, όπως τους Αμπάρκιωλη και Κάμπατξη κ.α, να ευνοήσουν συγκεκριμένες ομάδες. Ο Ολυμπιακός με την πολιτική του δανεισμού των παικτών, αν και νόμινη, δημιουργεί σχέσεις και υποχρεώσεις με ομάδες που οφελούνται όπως ο Πλατανιάς, ο Εργοτέλης και ο Πανιώνιος. Το προηγούμενο καλοκαίρι μου προτάθηκε από τον Ολυμπιακό να αποκτήσουμε ως δανεικό πολύ γνωστό και ιδιαίτερα ικανό ποδοσφαιριστή που άνηκε στον Ολυμπιακό, καθώς και να προσληφθεί από τον Απόλλωνα προπονητής της επιλογής του Ολυμπιακού, παλιός παίκτης αυτής της ομάδας. Απέρριψα αυτές τις προτάσεις επειδή επιθυμούσα να αποφευχθεί σχέση εξάρτησης της ομάδας μου από τον Ολυμπιακό».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μακάρι ο Ρανιέρι να την πάτησε απλώς σαν “πρωτάρης”!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος βάζει κάτω τα πρώτα λάθη του Ιταλού προπονητή και εύχεται να οφείλονται στον εκνευρισμό της πρώτης φοράς.
Οταν ανέλαβε την Εθνική, ο Φερνάντο Σάντος μετρούσε εννέα χρόνια ελληνικής εμπειρίας και περίπου μια συμπληρωμένη επταετία εργασίας σε ελληνικούς συλλόγους. Ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που προσκάλεσε για πρώτη φορά υπήρχαν ένα σωρό παίκτες με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. Ηταν ένας προπονητής σε γνώριμο περιβάλλον, που βρήκε τεχνικό διευθυντή που ήταν πρώην παίκτης της πιο επιτυχημένης Εθνικής και συνεργάτης του προηγούμενου προπονητή. Ηταν ένας προπονητής που ξεκίνησε να δουλεύει με ποδοσφαιριστές που γνώριζε και ανέλαβε μια ομάδα την οποία παρακολουθούσε στενά ως παρατηρητής στη διάρκεια των προηγούμενων εννέα ετών. Αυτός ο προπονητής στις δύο πρώτες του αποστολές τάραξε τα νερά της Εθνικής, πήγε να της αλλάξει τις συνήθειες, τους κανόνες λειτουργίας, μπήκε με λαχτάρα να της αλλάξει σχηματισμό και τρόπο παιχνιδιού, έπαθε, και εκ των υστέρων, έμαθε.
ADVERTISEMENT
Αν όλα αυτά συνέβησαν σε έναν προπονητή με τόσο μεγάλη προηγούμενη ελληνική εμπειρία, είναι πολύ φυσιολογικό να συμβαίνουν σήμερα που η Εθνική έχει περάσει στα χέρια ενός προπονητή που δεν είχε ξαναπεράσει, παρά μόνο για τουρισμό, από την Ελλάδα. Και επειδή η ΕΠΟ λειτούργησε λες και ήθελε να του ανεβάσει ακόμη υψηλότερα τον συντελεστή δυσκολίας, τον έριξε μόνο στα βαθιά, τον άφησε μόνο, δίχως ένα επιτελείο διοικητικών συνεργατών ικανό να εγγυηθεί ασφαλή, ομαλή μετάβαση της Εθνικής στην εποχή του Κλαούντιο Ρανιέρι αλλά και τη συνέχεια του επιτυχημένου τρόπου λειτουργίας του οργανισμού της Εθνικής, είναι πολύ φυσιολογικό που ο Ιταλός έσπασε στην πρώτη φορά τα μούτρα του.

Ο ατζέντης που παριστάνει τον τεχνικό διευθυντή

Η εμφάνιση, δηλαδή όσα έγιναν και δεν έγιναν στο 90'λεπτο την Κυριακή είναι ένα μέρος όσων έγιναν και δεν έγιναν αυτές τις μέρες. Και πιθανότατα είναι η συνέπεια όσων προηγήθηκαν. Το πιο ανησυχητικό είναι πως φάνηκαν σημάδια επιστροφής στο μίζερο παρελθόν: ένας ατζέντης, που εμφανίζεται – τηλεφωνικά ή/και απευθείας – μπροστά σε ποδοσφαιριστές για να τους ρωτήσει σε τι κατάσταση είναι και αν πρόκειται ή όχι να παίξουν στο επόμενο παιχνίδι του συλλόγου τους “επειδή ο προπονητής θέλει να ξέρει, ενδιαφέρεται, για να σε δει”. Δηλαδή ένας ατζέντης – υποκατάστατο του τεχνικού διευθυντή ή του βοηθού προπονητή. Ενας ατζέντης που ισχυρίζεται ότι είναι online με τον προπονητή. Ενας ατζέντης που γράφει στο υποσυνείδητο του κάθε ποδοσφαιριστή αυτό που φαντάζεσαι, το “γίνε πελάτης μου, να έχεις καλύτερο εθνικό μέλλον”. Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο δηλητήριο που μπορεί κανείς να βάλει στον οργανισμό της Εθνικής, δηλαδή στα μυαλά των ποδοσφαιριστών. Αν αυτοί αρχίσουν να σκέφτονται ότι στην Εθνική δεν προσκαλούνται οι κατά τον προπονητή καλύτεροι αλλά αντιθέτως προσκαλούνται οι εκλεκτοί ενός ατζέντη ή ενός συλλόγου, η Εθνική θα γυρίσει εκεί που ήταν τον καιρό που αυτό ήταν πραγματικότητα, δηλαδή στην προ 2001 εποχή της. Θα αρρωστήσει.
Ατζέντηδες εμφανίστηκαν και στο λόμπι του ξενοδοχείου που στεγάζει την Εθνική. Πότε ήταν η προηγούμενη φορά που είχε συμβεί αυτό; Γυρίστε πίσω, στην προ Ρεχάγκελ εποχή, τον καιρό που κάθε ξενοδοχείο – βάση της Εθνικής ήταν ένα κέντρο διερχομένων, που λειτουργούσε σαν έκθεση της αγοράς του ποδοσφαίρου, με ατζέντηδες και παράγοντες που έκαναν νταραβέρια.
Μπορεί να συνέβησαν και άλλα “στραβά” αυτές τις ημέρες, διότι στο διάστημα που είχε τους ποδοσφαιριστές κοντά του ο Ρανιέρι αναγκάστηκε, επειδή ήταν μόνος, να ασχοληθεί περισσότερο με τα διαδικαστικά και τα οργανωτικά και λιγότερο με το ποδόσφαιρο. Εδωσε ενέργεια στο να καθιερώσει έναν αρχηγό αγγλικού τύπου, δηλαδή τον παίκτη – αρχηγό που θα ασχολείται με όλα τα ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας. Κι επειδή τέτοιου τύπου αρχηγός δεν υπήρξε ποτέ στην Εθνική, του πήρε χρόνο και ενέργεια μέχρι να εξηγήσει και να γίνει κατανοητός. Ο Ιταλός αναγκάστηκε να ασχοληθεί με τέτοια, αφαιρώντας αυτό τον χρόνο από τον διαθέσιμο που είχε για την προετοιμασία της ομάδας, για το ποδόσφαιρο. Εκανε το λάθος να μην δώσει φιλικό παιχνίδι, όπως έκαναν πολλοί άλλοι συνάδελφοί του την περασμένη εβδομάδα, με συνέπεια να παρατάξει απέναντι στη Ρουμανία ποδοσφαιριστές που δεν θα έβαζε αν είχε διαπιστώσει εκ των προτέρων πόσο ανέτοιμοι είναι.
Βεβαίως την ανετοιμότητα ορισμένων του την έδειξαν οι εργομετρικές εξετάσεις: σε αυτές ήταν τελευταίοι ο Σαμαράς και ο Μήτρογλου, αλλά ο προπονητής έκρινε ότι με την ποιότητα και την εμπειρία θα κατάφερναν να του δώσουν ένα γκολ στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού. Οι εξετάσεις του έδειξαν και το άλλο: ότι αυτή ήταν μια ομάδα δίχως πολλές δυνάμεις. Δηλαδή μια ομάδα που δύσκολα θα έβρισκε τα κουράγια δυνάμεων για να ανατρέψει παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά όμως εκείνος προτίμησε την “θα παίξουμε ανοιχτά και επιθετικά, κυριαρχικά από την αρχή” επιλογή και όχι την “ξεκινάμε σφιχτά, να σιγουρέψουμε ότι δεν θα δεχθούμε γκολ και να ψάξουμε με υπομονή το ένα γκολ” επιλογή. Επέλεξε να δοκιμάσει να καθαρίσει το ματς απ' την αρχή, πήρε αυτό το ρίσκο που δεν του βγήκε, με συνέπεια να φέρει την Ελλάδα σε θέση να κυνηγά το σκορ σε μια εποχή που δεν έχει τις δυνάμεις και την προετοιμασία για να το κάνει.

Το προνόμιο του Ρανιέρι

Οσα λάθη όμως και αν έκανε στις επιλογές ενδεκάδας και την διαχείριση του παιχνιδιού, κι όσα λάθη δευτερεύουσας σημασίας και αν έγιναν (π.χ. η Εθνική πήγε το πρωί της Κυριακής για μια προπόνηση – χαλάρωμα και το χόρτο ήταν “απάτητο” από μηχανήματα, επειδή δεν είχε προνοήσει κανείς να το ετοιμάσει), ο Ρανιέρι έχει χρόνο να μάθει, να διορθώσει, να προσαρμόσει, να προσαρμοστεί. Είναι μεγάλο προνόμιο το νέο καθεστώς της προκριματικής φάσης, που δίνει δύο απευθείας εισιτήρια και μια ελπίδα στον τρίτο. Χάρη σε αυτό, ο Ιταλός και οι πολύ καλοί, σύμφωνα με την πρώτη εντύπωση των ποδοσφαιριστών, συνεργάτες που έχει επιλέξει για το ποδοσφαιρικό επιτελείο του έχουν προαγορασμένη την “δεύτερη ευκαιρία”, δεν “καταστράφηκαν” με την ήττα από την Ρουμανία. Ολα αυτά αρκεί ο Ιταλός να αξιοποιήσει τον χρόνο που του απομένει μέχρι την επόμενη συνάντησή του με τους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να τους γνωρίσει καλύτερα, να συνειδητοποιήσει και να κατανοήσει τη φύση της ομάδας και τις δυνατότητές της και – κυρίως αυτό – να πείσει τους πάντες ότι η Εθνική απαρτίζεται από τους παίκτες που εκείνος θεωρεί καλύτερους και ότι σε αυτήν δεν παίζουν αυτοί που έχουν τον πιο δυνατό ατζέντη ή τον πιο “δυνατό” σε επιρροή σύλλογο να τους υποστηρίζει. Αν συμβεί το τελευταίο, θα είναι η ώρα να αποχαιρετήσουμε την Εθνική που ξέραμε, την ομάδα της χρυσής 10ετίας, και να καλωσορίσουμε εκείνη που θέλαμε να ξεχάσουμε, την Εθνική της προ 2001 εποχής.

*Πηγή: gazzetta.gr*

H διαφορά της Εθνικής μπάσκετ από του ποδοσφαίρου...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί γιατί η οδυνηρή ήττα ήταν αυτή στην Ισπανία, αλλά η ανησυχητική ήττα ήταν αυτή στο Φάληρο και επιμένει ότι άλλο οι ομάδες κι' άλλο αυτοί που της διοικούν...  
Η οδυνηρή ήττα, αυτή που δεν διορθώνεται, αυτή που έστειλε την ομάδα πίσω στο σπίτι νωρίς, ήταν η ήττα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Το καθοριστικό, το κρίσιμο ματς, αυτό που θα διέγραφε ότι είχε συμβεί πριν (θετικό ή αρνητικό) ήταν το πρώτο νοκ άουτ ματς στη φάση των 16... Αυτό όλοι το ξέραμε πριν καν η ομάδα φτάσει στην Ισπανία. Περισσότερο από τον καθένα το ήξερε η ίδια η ομάδα.
ADVERTISEMENT
Δεν τα κατάφερε. Δεν άντεξε το βάρος και την πίεση, αλλά αυτό που της συνέβη δεν μπορεί να σβήσει ότι προηγήθηκε. Αυτή η ομάδα έχει ταλέντο και ποιότητα και μας το έδειξε με όλους τους τρόπους. Εχει όμως κι' ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσει στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση. Ενα πρόβλημα που δεν παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Ισπανία. Τώρα τελευταία, το κρίσιμο, το καθοριστικό, το μεγάλο ματς, αυτή η ομάδα έχει πάψει να το κερδίζει. Αυτό είναι κάτι που προκαλεί μία ανησυχία, αλλά διορθώνεται με την ωρίμανση και την εμπειρία που δεν έχουν αρκετά από αυτά τα παιδιά.
Οδυνηρή μεν, αλλά νομίζω όχι ανησυχητική αυτή η ήττα της Εθνικής μπάσκετ σε σχέση με το αύριο, την επόμενη ημέρα. Αρκεί να μην υπάρξει πανικός και ξηλωθεί ξανά ότι φτιάχτηκε. Και αρκεί να υπάρξει αιτιολόγηση της ήττας και αυτοκριτική και να μην μείνουμε στο απλό “ήταν μία κακή βραδιά...”.

Λίγη ώρα αργότερα την ήττα γνώριζε και η Εθνική ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν λιγότερο οδυνηρή από αυτήν της ομάδας του μπάσκετ. Αυτό το... λάθος διορθώνεται. Και χρόνος υπάρχει και πολλά ματς για να διορθωθεί. Δεν συμφωνώ με όσους είπαν (“δεν τρέχει τίποτα, δεν πειράζει, στη Γαλλία θα πάμε σίγουρα”), αλλά το λάθος διορθώνεται. Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων η ισοπαλία όχι ή ήττα, σε φιλικό, όχι σε επίσημο, πειράζει. Πρώτον γιατί σου αφαιρεί βαθμούς και άρα την δυνατότητα καλών κληρώσεων, δεύτερον κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την πρόκριση. Δηλαδή αν στις αρχές του επόμενου μήνα στη Φινλανδία παίξουμε όπως με την Ρουμανία πόσο δύσκολο είναι να χάσουμε;

Το ανησυχητικό για την Εθνική ποδοσφαίρου όμως είναι άλλο. Η ατμόσφαιρα που αναβλύζει από την ομάδα δεν είναι καθόλου καλή. Αντί οι παίκτες να χαρούν που βρέθηκαν ξανά μαζί σχεδόν δύο μήνες μετά την μεγάλη στιγμή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έβλεπες προβληματισμένα και ανήσυχα πρόσωπα. Οχι δεν έχασαν την αγάπη τους και την διάθεσή τους για αυτήν την ομάδα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Φοβάμαι ότι έχασαν την εμπιστοσύνη τους για αυτό που θα ακολουθήσει και κυρίως ανησυχούν για το αν έχει χαθεί αυτό που υπήρχε...

Ο Ρανιέρι (πολύ λογικά) ψάχνεται. Ψάχνει να μάθει χαρακτήρες, φυσιογνωμίες, αγωνιστικά προσόντα του καθενός και φυσικά μειονεκτήματα. Δεν ξέρει και δεν μπορεί να μάθει 25 παίκτες επειδή τους είδε πριν τους καλέσει μία φορά από κοντά κι' άλλες δύο τρεις σε βίντεο. Δυσκολεύεται να καταλάβει γιατί ο Διαμαντάκος δεν είναι αριστερό εξτρέμ και το δοκιμάζει... Μόνο που το ματς με τη Ρουμανία δεν ήταν φιλικό για να κάνει... δοκιμές (αλήθεια γιατί δεν παίξαμε φιλικό πριν το ματς με τους Ρουμάνους ενώ είχαμε και την δυνατότητα και τις ημερομηνίες να το κάνουμε, κανείς δεν ξέρει), αλλά ήταν ένα καθοριστικό ματς για την πρόκριση.

Οπως έγραψα και πρόσφατα σε αυτή τη γωνιά ο Ρανιέρι θέλει χρόνο και στήριξη. Αλλά στήριξη δεν σημαίνει αυτό που κάνει η ΕΠΟ. Στήριξη δεν είναι το “έχουμε μεγάλο προπονητή ας κάνει ότι καταλαβαίνει”, αυτό είναι “άστον να βγάλει το φίδι από την τρύπα μόνος του. Εμείς το χρέος μας το κάναμε...”. Μόνο που ο Ρανιέρι δεν είναι προπονητής συλλόγου για να έχει την δυνατότητα να έχει κάθε μέρα για δύο μήνες τους παίκτες στη διάθεσή του, να κάνει πέντε φιλικά και μία ολόκληρη κανονική προετοιμασία για να καταλάβει. Ο Ρανιέρι πρέπει μέσα από τέσσερις πέντε προπονήσεις να τα καταλάβει όλα. Δεν γίνεται, είναι απλό...

Οπως δεν γίνεται η Εθνική να ξαναγίνει πεδίο δράσης διαφόρων μάνατζερ που αυτοπροσδιορίζονται ως άνθρωποι του προπονητή ή της ομοσπονδίας και αρχίζουν το όποιου είδους νταραβέρι με τους παίκτες. Το έλλειμμα ενός ανθρώπου που θα γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ προπονητή και παικτών είναι φανερό και δεν έχει να κάνει με τον Φύσσα που έφυγε, όσο με τον... κανέναν που ήρθε.
Ολα αφημένα στην τύχη τους, από τον Σαρρή που για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται λίγος και επικίνδυνος όπως σε τόσα και τόσα θέματα. Και επειδή ακριβώς είναι λίγος και επικίνδυνος εμφανίζονται και τα... παρατράγουδα του τύπου θέλουμε να χτυπήσουμε το γαϊδούρι και βαράμε το σαμάρι. Ο ΠΑΟΚ εξέφρασε και με επίσημη διαρροή και με επίσημη ανακοίνωση την δυσαρέσκειά του που μπήκε αλλαγή ο Διαμαντάκος και όχι ο Αθανασιάδης. ΚΩΜΙΚΟ και ξεκάθαρο δείγμα ότι το πράγμα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεφύγει...

Προσωπικά πριν από το ματς έγραφα εδώ στο gazzetta ότι με βάση τα όσα έχουμε δει ο Κλάους πρέπει να είναι βασικός και όχι ο Μήτρογλου και εξακολουθώ να το πιστεύω. Οπως επίσης εκτιμώ ότι ήταν γκάφα του Ρανιέρι η χρησιμοποίηση του Διαμαντάκου ως αριστερό χαφ. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να βγει ανακοίνωση δυσαρέσκειας γιατί δεν έπαιξε ένας παίκτης στην Εθνική από ένα σύλλογο, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Φανταστείτε πόσο γελοίο θα μας φαίνονταν και θα ήταν, η Ελλάς Βερόνα να δημοσιοποιήσει την δυσαρέσκειά της που αγωνίστηκε βασικός ο ανέτοιμος Σαμαράς ή ο Σαλπιγγίδης και όχι ο δικός της Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Τι σημασία έχει αν τα ποδοσφαιρικά επιχειρήματα θα της έδιναν δίκιο, η κίνηση θα σχολιάζονταν ως ανέκδοτο... Οπως ανάλογα ανέκδοτα στην Ελλάδα έχουν υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν από τον Ολυμπιακό για την μη κλήση του Αβράαμ στην Εθνική ή την μη συμμετοχή του Μανωλά στην αρχική ενδεκάδα, κ.ο.κ. Διότι δεν πρόκειται για προνόμιο του ΠΑΟΚ στην βλακεία, αλλά για τακτική όλων των ελληνικών συλλόγων κορυφής.

Ολα αυτά λοιπόν είναι που καθιστούν την ήττα από τους Ρουμάνους ανησυχητική και στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι ότι ο Ρανιέρι θα αντιληφθεί γρήγορα τι συμβαίνει και θα λύσει το πρόβλημα τώρα που είναι νωρίς, διότι διαφορετικά ο ίδιος θα... καεί στη συνείδηση των ποδοσφαιριστών ως ένας προπονητής που εκτελεί εντολές και η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα επιστρέψει στις εποχές που με πολύ κόπο και προσπάθεια άφησε πίσω της πριν από 12 χρόνια...

Υ.Γ. Επί προσωπικού που λένε...
Παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες πολλών δεν αλλάζω άποψη για το... ανήθικο της συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ. Ναι ήταν νόμιμο, ή νομότυπο ότι θέλετε πείτε, το να πάρουμε wild card, ναι το έχουν κάνει κι' άλλοι, αλλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο βρεθήκαμε όχι γιατί το κατακτήσαμε μέσα στο παρκέ, αλλά γιατί πληρώσαμε 800 χιλιάδες ευρώ για να το πετύχουμε. Και αυτό θα παραμένει μία κηλίδα στην Ιστορία αυτής της ομάδας που χάρη στις προσπάθειες των παικτών της εδώ και πολλά χρόνια έχει πετύχει πάρα πολλά για να έχει ανάγκη μία συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο από το... παράθυρο.
Αυτό προφανώς δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την προσπάθεια της ίδιας της ομάδας, του προπονητή και των παικτών στην Ισπανία. Εχει να κάνει με αυτούς που το αποφάσισαν και δη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Το αν κάποιοι αυτή την κριτική (η οποία θα έπρεπε να γίνεται είτε κάναμε πέντε ήττες και τερματίζαμε τελευταίοι στον όμιλο, είτε παίρναμε το χρυσό μετάλλιο) την θεωρούν κόκκινη ή πράσινη προπαγάνδα ουδόλως με απασχολεί. Αλλωστε, μεταξύ μας, κόκκινοι και πράσινοι ξέρουν καλά ότι μεγάλο μέρος των όσων έχουν πετύχει σε συλλογικό επίπεδο στο μπάσκετ το οφείλουν στον Βασιλακόπουλο, τα σπουδαία προσόντα του ως παράγοντας, αλλά και τις... μεθόδους του. Οπότε, αν τώρα είναι σε καλό ή κακό φεγγάρι μαζί του μικρή σημασία έχει.
Οπως μικρή σημασία έχει αν χάρηκα ή στενοχωρήθηκα από τον αποκλεισμό της Εθνικής μπάσκετ. Οπως ξέρει ο Γιάννης Μπουρούσης η δουλειά του δημοσιογράφου, ο οποίος προφανώς και κρίνεται και μάλιστα πρέπει να κρίνεται με τον πιο αυστηρό τρόπο, δεν είναι να χαίρεται ή να απογοητεύεται με τις νίκες ή τις ήττες της εκάστοτε Εθνικής ομάδας. Τέλος για τους ελάχιστους (ευτυχώς) συναδέλφους που εξακολουθούν να έχουν την άποψη ότι η οποιαδήποτε Εθνική, είτε μπασκετική, είτε ποδοσφαιρική, είναι δικό τους κομμάτι ευθύνης ή τσιφλίκι τους και πεδίο διαμάχης με τους... απέναντι, για εκείνους τους ελάχιστους συναδέλφους που έκαναν την “προστασία” της “δικής μας Εθνικής” όχι απλώς επάγγελμα, αλλά επιστήμη, θα μου επιτρέψετε να απαντώ ότι μετά από 20 χρόνια στη δουλειά εξακολουθώ να μην έχω μπει ούτε μία φορά σε τσάρτερ Εθνικής ποδοσφαίρου ή Εθνικής μπάσκετ με έξοδα της Ομοσπονδίας. Οταν αποφασίσω να το κάνω θα σας ενημερώσω, μάλλον θα το καταλάβετε, γιατί θα γράφω διαφορετικά...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Εθνική κι Ολυμπιακός μήνα Σεπτέμβρη…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta.gr κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό και την εθνική Ελλάδας. 
Όλοι ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός την προηγούμενη τριετία έχασε το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διαδοχικά από Μαρσέϊγ, Σάλκε και Παρί Σεν Ζερμέν. Φυσικά μιλάμε για παιχνίδια που έγιναν εκεί γύρω στα μέσα του Σεπτέμβρη.
ADVERTISEMENT
Η εθνική Ελλάδας έχασε χθες μέσα στο Καραϊσκάκη από τη Ρουμανία στο πρώτο της παιχνίδι μέσα στη σεζόν, μήνα Σεπτέμβρη.
Ένας μήνας πάντα δύσκολος και για την εθνική μας. Να θυμίσω την εντός έδρας ισοπαλία με τη Γεωργία και την ήττα 0-2 στην Ελβετία. Οι δε νίκες της, όταν κέρδιζε, ήταν με Λουξεμβούργο, Λίχτενσταϊν, Καζακστάν, Λετονία, Ισραήλ-με τα χίλια ζόρια.
Δεν θέλω να δικαιολογήσω το 0-1 από τη Ρουμανία. Ούτε ενδεχόμενη ήττα του Ολυμπιακού από  την Ατλέτικο.
Όμως, είναι ένα δεδομένο ότι οι ελληνικές ομάδες, ειδικά με δύσκολους αντιπάλους κι ακόμη ειδικότερα όταν παίζουν εντός έδρας, μήνα Σεπτέμβριο τα πρώτα τους παιχνίδια στην περίοδο, σε αυτό το υψηλό επίπεδο, έχουν ζόρια. Πολύ απλά, γιατί δεν είναι προετοιμασμένες καλά. Ο Ολυμπιακός άντε να έχει παίξει δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, στα οποία θα έχει κλείσει την άλλη ομάδα στα καρέ της και το ερώτημα θα είναι αν θα βάλει γκολ. Κι η εθνική άντε να έχει ένα φιλικό μέσα Αυγούστου.
Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός κάθε σεζόν στο πρώτο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Ούτε ότι η εθνική κάθε σεζόν στο πρώτο της παιχνίδι στα προκριματικά μίας σημαντικής διοργάνωσης φτύνει αίμα για να κερδίσει το Λίχτενσταϊν η, για να αποσπάσει ισοπαλία μέσα στο Φάληρο από τη Γεωργία. Η, χάνει εντός έδρας από τη Ρουμανία, παίζοντας με παίκτη παραπάνω σχεδόν σε όλο το β΄ημίχρονο.
Που θέλω να καταλήξω, γιατί τώρα το παιχνίδι της εθνικής πέρασε: ο Ολυμπιακός πρέπει να αντιμετωπίσει από πλευράς ψυχολογίας και τακτικής όσο το δυνατό πιο έξυπνα και με λιγότερα ρίσκα το παιχνίδι με την Ατλέτικο. Αυτά τα πρώτα παιχνίδια κι ιδιαίτερα όταν είναι εντός έδρας, έχουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Χίλιες φορές να ξεκινάς εκτός έδρας. Να ξέρεις ότι με μία ισοπαλία θα είσαι άρχοντας κι ότι ακόμη κι αν ηττηθεί αξιοπρεπώς, δεν θα έχεις χάσει τίποτα. Το θέμα το έχεις όταν ξεκινάς στο σπίτι σου, όπου στοχεύεις πάντοτε το καλύτερο, αλλά δεν είσαι απολύτως καλά προετοιμασμένος για να το πετύχεις.
Για να δούμε, όμως, γιατί κάποια στιγμή σπάνε όλα αυτά…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το γκολ του Μακ!! (vid)

Ο Ρόμπερτ Μακ με δικό του γκολ χάρισε τη νίκη στην Εθνική ομάδα του κόντρα στην Ουκρανία εκτός έδρας στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016.
Με τον άσο του ΠΑΟΚ να σκοράρει και να χαρίζει το τρίποντο στην Εθνική του ομάδα, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Σλοβακία για τα προκριματικά του Euro 2016 κόντρα στην Ουκρανία εκτός έδρας, επικρατώντας με 1-0.


ADVERTISEMENT
Δείτε το γκολ του Μακ:






*Πηγή: gazzetta.gr*

Πάει για το μπαμ με Λαζάρ ο Άρης!!

Την υπέρβαση με την απόκτηση του Κοστίν Λαζάρ επιδιώκει να κάνει το νέο αφεντικό του Άρη, Γιώργος Γαλανός.
Ο έμπειρος μέσος είναι ένας παίκτης που θα ήθελε στην ομάδα ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης και το όνομά του ακούστηκε στην χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον προπονητή και τον ισχυρό άνδρα του Άρη.
ADVERTISEMENT
Ο Ρουμάνος πρώην μέσος του ΠΑΟΚ δεν θα είχε πρόβλημα να αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική, αρκεί να ικανοποιηθεί ως προς το οικονομικό. Ο Άρης έχει ανεβάσει την προσφορά του στις 140.000 ευρώ, ποσό αρκετά μεγάλο για ερασιτεχνική

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ακτή Ελεφαντοστού: Αποσύρθηκε ο Ζοκορά!!

Ο Ντιντιέ Ζοκορά έκανε γνωστό πως αποσύρεται από την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού σε ηλικία 33 ετών.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και η αναμέτρηση της Ακτής Ελεφαντοστού με την Ιαπωνία είναι η τελευταία για τον Ντιντιέ Ζοκορά με το εθνόσημο στο στήθος. Αυτό γιατί ο 33χρονος αμυντικός χαφ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.
Είναι μάλιστα, ο πρώτος σε συμμετοχές με το εθνόσημο, έχοντας 123 συμμετοχές με μόλις ένα τέρμα στην αναμέτρηση με την Μποτσουάνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου η ομάδα του είχε επικρατήσει 4-0.
«Ύστερα από 15 χρόνια παρουσίας σε υψηλό επίπεδο νομίζω πως ήρθε η ώρα να σταματήσω την καριέρα μου από την Ακτή Ελεφαντοστού. Είναι η ώρα να δώσω την ευκαιρία σε νεότερους παίκτες να μπουν στην ομάδα», είπε.
*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Ξέσπασμα για Κίλμες!! (video)

Την πρώτη νίκη της στη φετινή Inicial της Αργεντινής πέτυχε η Κίλμες με ευρύ 4-0 σε βάρος της Άρσεναλ Σαραντί.
Το σκορ άνοιξε στο 22ο λεπτό, όταν ο Μπρίαν Σαρμιέντο βρήκε δίχτυα με τρομερό σουτ, ενώ στο 58ο ο πρώην παίκτης του Θρασύβουλου, Γκονζάλο Κλούσενερ, διαμόρφωσε το 2-0. Ακολούθησαν οι Νίκο Λόπεζ στο 73ο και Αντριάν Φερνάντεζ στο 92ο προσδίδοντας διαστάσεις θριάμβου στο «τρίποντο» των «ζυθοποιών».
Παρακάτω η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
6
16
Βελέζ Σάρσφιλντ
6
13
Νιούελς Ολντ Μπόις
6
12
Ιντεπεντιέντε
6
12
Ροζάριο Σεντράλ
6
10
Λανούς
6
10
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
6
9
Ατλέτικο Ραφαέλα
6
9
Ρασίνγκ Κλουμπ
6
9
Μπόκα Τζούνιορς
6
9
Άρσεναλ Σαραντί
6
9
Γοδόι Κρουζ
6
8
Κίλμες
6
6
Χιμνάσια Λα Πλάτα
6
6
Μπάνφιλντ
6
6
Μπελγκράνο
6
5
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
6
5
Τίγκρε
6
4
Ολίμπο
5
4
Σαν Λορένζο
5
4
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.



*Πηγή: onsports.gr*

Έκλεισε το ρόστερ!

Εκτός απροόπτου η μεταγραφή του Ζβόνιμιρ Βούκιτς, η Βέροια κλείνει το ρόστερ της. Για το «τρία στα τρία» απέναντι στην Κέρκυρα.

Έκλεισε το ρόστερ
Με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς συνεχίζονται πλέον οι προπονήσεις στη Βέροια, αν και μοιάζει δύσκολο να κάνει ντεμπούτο με την Κέρκυρα.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έδειξε πως θα χρειαστεί λίγη πίστωση χρόνου για να βρεθεί στο 100% προσφέροντας μια εξαιρετική λύση στα χέρια του Γκρανέρο.

Αυτή απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι και η τελευταία μεταγραφή παρά τα διάφορα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Από σήμερα θ' ανέβουν ακόμα περισσότερο οι ρυθμοί στην προετοιμασία της «Βασίλισσας του Βορρά» που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά με δύο νίκες στη φετινή Σούπερ Λίγκα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι επόμενες κινήσεις του Γαλανού!!

Επαφές με την ΕΠΟ και το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη περιλαμβάνει το «μενού» των συναντήσεων του Γιώργου Γαλανού, μία ημέρα μετά την ανάληψη της διοίκηση του Άρη.

Οι επόμενες κινήσεις του Γαλανού
Από χθες τα ηνία του Άρη έχουν περάσει στον Γιώργο Γαλανό, ο οποίος αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή της άμεσης επιστροφής της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

Ο γνωστός επιχειρηματίας επανέλαβε τη δέσμευσή του να βάλει όσα χρήματα απαιτηθούν, χωρίς μάλιστα να ζητήσει από τώρα να τα κάνει μετοχές του χρόνου, ότι είναι ήδη σε συνεννόηση με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη για την ενίσχυση της ομάδας και ότι αν εμφανιστεί ο οικονομικά πανίσχυρος επενδυτής, θα του παραδώσει άμεσα την ομάδα.

Το μόνο που επιθυμεί ο ίδιος είναι να είναι όλοι οι φορείς του Άρη μαζί του, χωρίς να υπάρχουν παρασκηνιακά παιχνίδια.

Εντός της ημέρας ο κ. Γαλανός θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με την ΕΠΟ για δύο λόγους: για να ζητήσει την αναβολή της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο των Θεσσαλονικέων είναι ο Φρανκ Γκουέλα, μία υπόθεση που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο η προσωπική σχέση του παίκτη με τον Καλαϊτζίδη. Επίσης, στα υπ’ όψιν είναι και ο Σπύρος Βάλλας, με τον οποίο είχε επαφή και ο έμπειρος προπονητής και σήμερα αναμένεται να δώσει την τελική του απάντηση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη λίστα ο Αγκουαζί!


Την περίπτωση του Αλγερινού χαφ, Λορέν Αγκουαζί εξετάζουν στον Ατρόμητο. Την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην Καέν.

Στη λίστα ο Αγκουαζί
Η περίπτωση του Πάπε Σο δεν προχώρησε τελικά για τον Ατρόμητο, ωστόσο εξετάζει ακόμα κάποιες περιπτώσεις για τα χαφ.

Σύμφωνα με την SportDay στη λίστα του βρίσκεται ο διεθνής Αλγερινός, Λορέν Αγκουαζί, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια με την Καέν, ενώ διαθέτει γαλλικό διαβατήριο. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ακόμα στις Ιστρ, Μπουλόν, Μπεζανσόν και Μετς.

Στα αγωνιστικά ξεκίνησε η προετοιμασία για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Υπολογίζεται κανονικά ο Ούμπιντες, εκτός πλάνων βρίσκεται ο Μπρίτο, o οποίος ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλοι θέλουν Κατσικάρη!!

Κοινή είναι η διάθεση για την παραμονή του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης, οι καλοί «οιωνοί» και η βασική… απειλή.

Όλοι θέλουν Κατσικάρη

Μπορεί μέχρι την επόμενη πρόκληση, το Ευρωμπάσκετ (5-20 Σεπτεμβρίου του 2015) που θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες και θα προσφέρει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και το Προολυμπιακό Τουρνουά, να μεσολαβεί ένας χρόνος, αλλά υπάρχει ένα ανοικτό ζήτημα.

Πρόκειται για το μέλλον του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της ελληνικής ομάδας. Ο 47χρονος προπονητής είχε υπογράψει για ένα χρόνο, με τον ίδιο και την ομοσπονδία να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το αποτέλεσμα στο Μουντομπάσκετ μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό, ωστόσο το κλίμα για την παραμονή του Φώτη Κατσικάρη στη θέση του είναι θετικό.

Κι αυτό γιατί φαίνεται να το επιθυμούν όλες οι πλευρές. Αρχικά οι παίκτες, που δήλωσαν ανοικτά (με πρώτους τους Μπουρούση και Καλάθη) υπέρ του προπονητή. Κι όλοι οι υπόλοιποι, ωστόσο, έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τη συνεργασία με τον κόουτς, τόσο για τη δουλειά που έγινε και τον τρόπο που παιχνιδιού που απολάμβαναν και οι ίδιοι, όσο και για το κλίμα στην ομάδα, καθώς ήταν δίκαιος και αντιμετώπιζε όλους το ίδιο.

Αφετέρου η ομοσπονδία δεν υποδέχτηκε τον φετινό πρόωρο αποκλεισμό με την ίδια δυσαρέσκεια με τον περσινό. Αναγνώρισε πως έγινε καλή δουλειά στην προετοιμασία, πως η ατμόσφαιρα στην ομάδα ήταν ιδανική και πως το μπάσκετ που έπαιξε η Εθνική ήταν πολύ όμορφο και αποτελεσματικό και δεν δείχνει πρόθεση να άρει την εμπιστοσύνη της σε αυτή τη νέα προσπάθεια τόσο εύκολα, μετά από μια κακή βραδιά. Το τηλεφώνημα του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην ομάδα μετά την ήττα της Κυριακής και τα συγχαρητήρια για την προσπάθεια με το σύνθημα «συνεχίζουμε» για το μέλλον είναι ενδεικτικό. Και φυσικά η καλή γνώμη των παικτών παίζει ρόλο σε αυτό, όπως και η θετική αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ, που ως επί το πλείστον εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Φώτη Κατσικάρη και δεν… έπεσαν να τον φάνε όπως συνέβη με τον Αντρέα Τρινκιέρι.

Όσο για τον Φώτη Κατσικάρη; Κάθε άλλο παρά αρνητικός είναι στο ενδεχόμενο να συνεχίσει στη θέση του. Απόλαυσε και ο ίδιος την πρώτη του εμπειρία ως εθνικός προπονητής, όσο και τη συνεργασία με τους συγκεκριμένους παίκτες, ενώ εκτιμά και την εκτίμηση που φάνηκε να υπάρχει για το έργο του, παρότι το αποτέλεσμα δεν ήταν το ευκταίο. Ωστόσο η ανανέωση του συμβολαίου του δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Ένας ραγδαία ανερχόμενος προπονητής, όσο εκείνος, δεν είναι εύκολο να μείνει μακριά από τους πάγκους μέχρι τα τέλη του Ιουλίου του 2015. Κι αν προκύψει κάποια πρόταση που τον ενδιαφέρει και τον καλύπτει, είναι αμφίβολο αν η ομάδα του θα δεχτεί-εφόσον φυσικά δεν έχει δεσμευτεί πρώτα με την ομοσπονδία-να είναι απασχολημένος όλο το καλοκαίρι και να χάσει σχεδόν όλη την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν.

Αυτή μοιάζει η μεγαλύτερη «απειλή» για τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Όμως αν θέλει η νύφη (Εθνική) και ο γαμπρός (Κατσικάρης), όλα μπορούν να ξεπεραστούν…*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τάσεις φυγής από Αθανασιάδη»

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες προέκυπτε αισιοδοξία στον ΠΑΟΚ για την ανανέωση του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη, το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε στην Εθνική από τον Ρανιέρι αλλάζει τα δεδομένα!

«Τάσεις φυγής από Αθανασιάδη»
Την επιστροφή του Στέφανου Αθανασιάδη περίμεναν στον ΠΑΟΚ, ώστε να έρθουν εκ νέου σε επαφή μαζί του για την ανανέωση της συνεργασίας τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Εντός της ημέρας έχει οριστεί ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τους Θεσσαλονικείς να ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να αποσπάσουν το «ναι» του διεθνούς επιθετικού.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι και τόσο εύκολα για να έχει αίσιο τέλος η συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος παίκτης αισθάνεται αδικημένος, επειδή κλήθηκε στην Εθνική και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Κλαούντιο Ρανιέρι στο παιχνίδι με τη Ρουμανία, ενώ είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός του από την αποστολή για το Μουντιάλ – αν και είχε πολύ καλή πορεία την περσινή σεζόν με τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Παράλληλα, ακόμη ένας αρνητικός παράγοντας που φανερώνει ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την παραμονή του Αθανασιάδη στον ΠΑΟΚ είναι το γεγονός ότι η διοίκηση του συλλόγου δεν έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας.

Αυτά είναι κάποια από τα λίγα πράγματα που έχει στο μυαλό του ο διεθνής άσος, ο οποίος παρουσιάζεται – σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη – να έχει τάσεις φυγής και να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Όλα αυτά, όμως, θα φανούν στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Ζήση Βρύζα, ο οποίος θα προσπαθήσει να του αλλάξει γνώμη και να τον πείσει ώστε να παραμείνει στην ομάδα για άλλα τέσσερα χρόνια.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αμπεντ: «Έκανα λάθος…»

Μετανιωμένος που δεν επέστρεψε στον Παναθηναϊκό εμφανίζεται ο Μεχντί Αμπέντ, ο οποίος φέρεται να μετράει αντίστροφα μέχρι τον Γενάρη.

Αμπεντ: «Έκανα λάθος…»
Όλο το καλοκαίρι το «σίριαλ» της παραμονής του Μεχντί Αμπέντ στον Παναθηναϊκό απασχόλησε τους διοικούντες τον σύλλογο, χωρίς να έχει αίσιο τέλος και τελικά έμεινε στη Νιούκαλστ.

Ο Άλαν Πάρντιου θέλει να δώσει κάποιες ευκαιρίες στον Αλγερινό χαφ, αλλά μέχρι στιγμής ο τελευταίος είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Για αυτό τον λόγο, σύμφωνα με την «Πράσινη», ο 22χρονος παίκτης παρουσιάζεται μετανιωμένος που δεν έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιστρέψει στο «τριφύλλι».

Ο Αμπεντ έχει συχνή επικοινωνία με πρώην «πράσινους» συμπαίκτες του και φέρεται να τους δηλώνει ότι έκανε λάθος, επειδή δεν πίεση τον βρετανικό σύλλογο για να επιστρέψει στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

Έτσι περιμένει να περάσει ο καιρός και τον Γενάρη για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, με τον Νίκο Νταμπίζα να έχει πάρει τη δέσμευση του Άγγλου προπονητή ότι αν δεν παίξει ο παίκτης, τότε οι «πράσινοι» θα έχουν τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοιτάει για… Γενάρη!!

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να υπάρξει ενισχυθεί στο υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο υλικό που έχει στη διάθεσή του ο Τραϊανός Δέλλας.

Κοιτάει για… Γενάρη
Στην Αθήνα βρίσκεται από προχθές ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος στις πρώτες ώρες της παρουσίας του στην πρωτεύουσα ήρθε σε επαφή με τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς κατά κύριο λόγο για τις μεταγραφικές υποθέσεις της ΑΕΚ.

Αυτή τη στιγμή δύσκολα ο «Δικέφαλος» θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου παίκτη και οι όποιες συζητήσεις γίνονται για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Η μοναδική υπόθεση που παραμένει ανοιχτή είναι εκείνη του Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος φημολογείται ότι έχει δελεαστική πρόταση να παίξει στην Ινδία (μαζί με τον Αλέξανδρο Τζόρβα).

Από την πλευρά του, ο «Κατσούρ» δεν έχει αποκαλύψει το παραμικρό όσον αφορά το μέλλον του και μέχρι την Παρασκευή θα περιμένουμε μήπως η «Ένωση» προχωρήσει για την απόκτησή του.

Εκτός από το ποδοσφαιριστού τμήμα, ο Μελισσανίδης είχε επαφές και με τους συνεργάτες του και για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ ενημερώθηκε σε ποιο σημείο βρίσκεται ο φάκελος που έχει κατατεθεί από τις αρχές Αυγούστου στον ΔΟΚΚ. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι στα τέλη Νοεμβρίου θα έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι της «Ενωσης» τις άδειες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στόχος η «άνοδος» του Μήτρογλου!!

Αγωνιστικό ρυθμό χρειάζεται ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ εν όψει της πρεμιέρας του Champions League. Τι λέει ο Μίτσελ στον διεθνή φορ.

Στόχος η «άνοδος» του Μήτρογλου
Στις προπονήσεις επέστρεψαν από χθες οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, με τους Έλληνες διεθνείς να συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα.

Αυτές τις μέρες το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην αγωνιστική… ανάταση του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος στο προχθεσινό ματς της Εθνικής με τη Ρουμανία έδειξε ότι χρειάζεται ρυθμό.

Ο διεθνής επιθετικός δεν έχει παίξει σε επίσημο αγώνα όλο το καλοκαίρι, αν και συμμετείχε κανονικά στην προετοιμασία της Φούλαμ, και ο Μίτσελ σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει στο προσεχές παιχνίδι με τον ΟΦΗ, λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο «πιστολέρο» αποτελεί ένα από στοιχήματα του Ισπανού προπονητή, αν και στη διάθεσή του υπάρχουν ο έτοιμος Διαμαντάκος και ο Χόρχε Μπενίτες που επίσης θέλει χρόνο.

Από τη στιγμή που επέστρεψε στον Ολυμπιακό ο 51χρονος τεχνικός έχει αρκετά τετ-α-τετ με τον Μήτρογλου, ο οποίος χρειάζεται να παίξει σε κάποια ματς για να αποκτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Παράλληλα, ο Γιάννη Μανιάτης, που αυτή τη στιγμή είναι 50-50 να παίξει στον αγώνα με την Ατλέτικο, έχει ξεκινήσει τρέξιμο και, μάλιστα, μίλησε στο περιθώριο του αγώνα της Εθνικής στο Καραϊσκάκη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Καυτό Τσίλι(τς)!!


Ο Μάριν Τσίλιτς είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού USA Open, επικρατώντας εύκολα με 3-0 σετ του Κέι Νισικόρι στον τελικό των ανδρών. Άνοδος και για τους δύο στην κατάταξη.

Καυτό Τσίλι(τς)
Ο Μάριν Τσίλιτς νίκησε 3-0 τετ (6-3, 6-3, 6-3) τον Κέι Νισικόρι στον τελικό του USA Open και κατέκτησε τα τρόπαιο στο Grand Slam της Νέας Υόρκης, τον πρώτο στην καριέρα του και, μάλιστα, στον πρώτο τελικό που συμμετείχε σε μια από τις τέσσερις σημαντικότερες διοργανώσεις του αθλήματος.

Ο 25χρονος Κροάτης είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open το 2010 και περίμενε αυτή τη στη στιγμή μετά την μεγάλη πορεία του και τη νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ στον ημιτελικό, αφήνοντας τον 24χρονο Γιαπωνέζο αντίπαλό του με την πίκρα της, επίσης, μεγάλης προσπάθειας, μετά την επική πρόκριση επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά και χωρίς τίτλο στο ενεργητικό του, επίσης στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του, όντας ο πρώτος Ασιάτης που τα καταφέρνει.

Ετσι, έγινε ο πρώτος Κροάτης μετά από 13 χρόνια που κατακτά Grand Slam και ο πρώτος τενίστας που κατακτά συγκεκριμένο τίτλο, ενώ βρισκόταν στη 14η θέση του ταμπλό κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ο Τσίλιτς διατήρησε και στα τρία σετ μια διαφορά τριών γκέιμ σταθερά και δεν απειλήθηκε ποτέ ιδιαίτερα από τον αντίπαλό του, κατακτώντας δίκαια τον τίτλο. Έναν τίτλο που τον βάζει ξανά στο Top-10 της κατάταξης, καθώς εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο9 (career high). Απ' την άλλη, ο Ασιάτης θα είναι όγδοος στον κόσμο πλέον! *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πρώτη» με αισιοδοξία!

Με παλιά και καινούργια πρόσωπα και αισιοδοξία ξεκίνησε τη Δευτέρα η προετοιμασία της μπασκετικής ΑΕΚ, ενόψει της επιστροφής της «Ένωσης» στην Α1, ύστερα από τρία χρόνια απουσίας.

«Πρώτη» με αισιοδοξία
Η «πρώτη» έγινε στο κλειστό των Λιοσίων και ο Βαγγέλης Ζιάγκος είδε παρόντες τους Μιχάλη Πολυτάρχου, Γιώργο Τσιάκο, Στάθη Παπαδιονυσίου, Σάββα Τσουγκαράκη, Διονύση Καραμπάτσο, Μπούτρη (από το εφηβικό), Μιχάλη Καμπερίδη και Ζήση Σαρικόπουλο.

Οι δύο τελευταίοι έχουν συμφωνήσει προφορικά με την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ.

Στην προετοιμασία τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενσωματωθούν και οι νεοαποκτηθέντες ξένοι, οι Ράιτ, Κάιλς και Ουίλιαμσον.

Από το ερχόμενο Σάββατο, οι προπονήσεις θα μεταφερθούν στο κλειστό της Γλυφάδας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Απαγορευτικό» στους ΑΕΚτζήδες!!

Χωρίς κόσμο θ’ αναγκαστεί να παίξει η ΑΕΚ στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Φωκικό. Παρά τη σχετική συμφωνία των δυο ομάδων, η Αστυνομία «άναψε κόκκινο» στη μετακίνηση 700 οπαδών της «Ένωσης» στην Άμφισσα.

«Απαγορευτικό» στους ΑΕΚτζήδες
Μόνη θ’ αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι της η ΑΕΚ -παρά τη δεδομένη επιθυμία των οπαδών της να την ακολουθήσουν.

Η «Ένωση» είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση του Φωκικού, ώστε να της δοθούν εισιτήρια για τη ρεβάνς Κυπέλλου της προσεχούς Παρασκευής.

Ωστόσο, η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας δεν έδωσε της συγκατάθεσή της, τονίζοντας στη σχετική σύσκεψη ασφαλείας ότι δεν μπορεί ν’ αναλάβει την ευθύνη.

Κάτι που προκάλεσε, εκτός των άλλων, και την έντονη αντίδραση του προέδρου του Φωκικού, Σίμου Παπαδημητρίου, που είπε χαρακτηριστικά στο «amfissaface»:

«Είναι η τρίτη φορά που σε διάστημα λίγων μηνών η Αστυνομική Διεύθυνση σε σημαντικό παιχνίδι της ομάδας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη έλευσης οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας. Υπενθυμίζω ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και στα περσινά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχαρναϊκό, γεγονός που στέρησε από την ομάδα ζωτικούς πόρους και τη δημιουργία ποδοσφαιρικής ατμόσφαιρας στο γήπεδο.

Θεωρώ ότι αυτό δε λέγεται ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, ανησυχώ πολύ, γιατί, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, και αν τα δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, και που η Αστυνομία της περιοχής μεγαλώνει, συνεχίσουν, η ομάδα δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πολλές υποχρεώσεις της.

Αν συνεχιστεί και στο πρωτάθλημα το ίδιο μοτίβο, με την άρνηση οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών της εκάστοτε ομάδας που θα φιλοξενούμε, τότε δε θα έχει νόημα ακόμα και στην Ά Εθνική να ανεβούμε. Θα είναι δώρο-άδωρο. Ποιά θα είναι τότε τα οφέλη που θα αναλογούν στην ομάδα, στην πόλη και σε ολόκληρη την περιοχή ακόμα;

Ελπίζω και προτείνω αυτή να είναι η τελευταία φορά που γίνεται αυτό. Αν συναρτήσετε την απώλεια εσόδων για την ομάδα με τη μη διάθεση ικανοποιητικού αριθμού καρτών διαρκείας και τη μηδαμινή, ως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υλική στήριξη από τρίτους, διαβλέπω -κι ενημερώνω τον κόσμο τώρα που είναι νωρίς- ότι δεν είμαι σε θέση να εγγυηθώ ότι θα καταφέρουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Το επισημαίνω αυτό τώρα, μήπως καταφέρουμε να διασώσουμε ό,τι μπορεί να διασωθεί…»

Στην Νταρουσάφακα ο Βίντμαρ!

Δεν έμεινε για πολύ ώρα χωρίς ομάδα ο Γκάσπερ Βίντμαρ μετά τη λύση του συμβολαίου του με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Στην Νταρουσάφακα ο Βίντμαρ
Ο διεθνής Σλοβένος σέντερ συμφώνησε μ την Ντααρουσάφακα για τον επόμενο χρόνο και θα πλαισιώσει με την εμπειρία του τους Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις και Τζαμόν Γκόρντον. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έπαιξε, δεν χάρηκε ο Ντουρμάζ!!

Ισόπαλες (1-1) ήρθαν Αυστρία, Σουηδία για τα προκριματικά του EURO 2016, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ να παίζει στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Έπιασε Ρωσία το Μαυροβούνιο.

Έπαιξε, δεν χάρηκε ο Ντουρμάζ
Ρωσία και Μαυροβούνιο προηγούνται στον έβδομο όμιλο των προκριματικών του EURO 2016.

Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο ξεκίνησε με το… δεξί νωρίτερα, ενώ αυτή του Μπράνκο Μπρνόβιτς επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας, χάρις στα γκολ των Βούτσινιτς (45’ +3’) και Τομάσεβιτς (73’) και συγκατοικούν στην πρώτη θέση.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται Αυστρία και Σουηδία, που ήρθαν ισόπαλες (1-1). Το σκορ άνοιξε στο 7’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, Νταβίντ Αλάμπα και ισοφάρισε ο Ερκάν Ζενγκίν πέντε λεπτά αργότερα.

Βασικός ήταν ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος έπαιξε για 72 λεπτά στο δεξί άκρο της επίθεσης της ομάδας του Ερίκ Χαμνέρ και τη θέση του πήρε προς το τέλος της αναμέτρησης ο Γιοχάν Ελμάντερ.

Τις εκατό συμμετοχές με την Εθνική ομάδα έφθασε ο Ζλάταν Ιμπαραίμοβιτς.

H 1η αγωνιστική

Ρωσία-Λιχτενστάιν 4-0
(4' Μπούτσελ αυτ., 50' Μπουργκμάιερ αυτ. 54' Κομπάροφ πεν. 65' Τζαϊούμπα)

Αυστρία-Σουηδία 1-1

(7' Αλάμπα, 12' Ζενγκίν )

Μαυροβούνιο-Μολδαβία 2-0

(45’ +3’ Βούτσινιτς, 73' Τομάσεβιτς)

Επόμενη αγωνιστική (2η)

Λιχτενστάιν-Μαυροβούνιο (9/10)
Μολδαβία-Αυστρία (9/10)
Σουηδία-Ρωσία (9/10)

Η βαθμολογία

Ρωσία 3
Μαυροβούνιο 3
Αυστρία 1
Σουηδία 1
Λιχτενστάιν 0
Μολδαβία 0*Πηγή: sport-fm.gr*

«Υπερηχητική» Ισπανία!!

Σαν πραγματική πρωταθλήτρια ξεκίνησε η Ισπανία! Οι «φούριας ρόχας» ξεμπέρδεψαν μπαμ-μπαμ με το FYROM (5-1) κι έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους στα προκριματικά. Ξέρανε την Ουκρανία ο Μακ του ΠΑΟΚ!

«Υπερηχητική» Ισπανία!
Με πέντε «τεμάχια» φιλοδώρησε το FYROM η Ισπανία! Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν με το… δεξί στα προκριματικά του Euro 2016, επικρατώντας με σκορ 5-1 και στέλνοντας (έστω κόντρα σε ένα σχετικά αδύναμο αντίπαλο) μήνυμα για τις διαθέσεις τους.

Το… πάρτι ξεκίνησε νωρίς με τον Ράμος να ανοίγει το σκορ (στο 15’ με πέναλτι αλά Πανένκα) και τον Αλκάθερ δύο λεπτά αργότερα να βρίσκει δίχτυα στο ντεμπούτο του. Προσωρινά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν, απ’ την άσπρη βούλα με τον Ιμπραΐμι, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπουσκέτς αποκατέστησε την τάξη.

Με το… καλημέρα στην επανάληψη ο Σίλβα (στο 50’) έδωσε συνέχεια στο «πάρτι» των Ισπανών, βάζοντας το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Στη συνέχεια ο ρυθμός φυσιολογικά έπεσε, ο Φάμπρεγας είχε δοκάρι, ο Μουνίρ (που μπήκε στην αποστολή αντί του Ντιέγκο Κόστα) έκανε ντεμπούτο, οι «φούριας ρόχας» είχαν κάποιες καλές στιγμές ακόμα και τελικά ο Πέδρο στην εκπνοή διαμόρφωσε το τελικό σκορ!

Εντυπωσιακά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της και η Σλοβακία, παίρνοντας τρεις βαθμούς κόντρα σε μια αντίπαλό της για τη δεύτερη θέση (δεδομένου ότι η Ισπανία είναι… απίθανο να χάσει την πρωτιά)! Η παρέα των «Ελλήνων» πήρε το διπλό (1-0) μέσα στην Ουκρανία, χάρη σε γκολ του Μακ του ΠΑΟΚ απ’ το 17’.

Στο τρίτο ματς του ομίλου, η Λευκορωσία απέφυγε τα χειρότερα στο Λουξεμβούργο, με τον Ντραγκούν στο 78’ να διαμορφώνει το τελικό 1-1, ισοφαρίζοντας το τέρμα του Γκέρσον απ’ το 42’.



Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Ισπανία-FYROM 5-1
(15’ πεν. Ράμος, 17’ Αλκάθερ, 45+3’ Μπουσκέτς, 50’ Σίλβα, 93' Πέδρο – 28’ πεν. Ιμπραΐμι)

Λουξεμβούργο-Λευκορωσία 1-1
(42’ Γκέρσον – 78’ Ντραγκούν)

Ουκρανία-Σλοβακία 0-1
(17’ Μακ)

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου:
1. Ισπανία 3β.

2. Σλοβακία 3β.

3. Λουξεμβούργο 1β.

4. Λευκορωσία 1β.

5. Ουκρανία 0β.

6. FYROM 0β.

Η επόμενη 2η αγωνιστική (9/10):

Λευκορωσία-Ουκρανία
FYROM-Λουξεμβούργο
Σλοβακία-Ισπανία *Πηγή: sport-fm.gr*

Very Well(beck)!!

Άριστα πήρε η Αγγλία στο πρώτο (και δυσκολότερο) «διαγώνισμα» των προκριματικών του Euro 2016. Με σκόρερ τον Ντάνι Γούελμπεκ, τα «λιοντάρια» απέδρασαν με τεράστιο διπλό (2-0) από την Ελβετία.

Very Well(beck)!
Ποιός είναι το «αφεντικό» στον 5ο όμιλο των προκριματικών του Euro έδειξε με το καλημέρα η Αγγλία!

Σε μια φοβερή ματσάρα που έγινε στην Ελβετία, τα «λιοντάρια» αποδείχθηκαν… λεοντόκαρδα και έφυγαν με τεράστια νίκη 2-0.

Η ομάδα του Χότζον άντεξε την πίεση των ποιοτικών γηπεδούχων και αφότου έχασε κι η ίδια μεγάλες ευκαιρίες, πήρε το προβάδισμα με τον Γουέλμπεκ (έπειτα από ωραία ενέργεια του Στέρλινγκ).

Κι αφού ο διαιτητής δεν έδειξε βούλα στη φάση όπου ο Ντρμιτς πέρασε τον Χαρτ κι ο Κέιχιλ σταμάτησε (και) με το χέρι την μπάλα πριν τη γραμμή (σ.σ. ο Ελβετός είχε ξεκινήσει πάντως από θέση οφσάιντ), της έδωσε στο τέλος τη χαριστική βολή. Με το νέο άσο της Άρσεναλ να εξαργυρώνει την ωραία αντεπίθεση και να υπογράφει οριστικά τη μεγάλη νίκη των Άγγλων.

Το ίδιο κατάφερνε όμως -σχετικά απρόσμενα- την ίδια ώρα και η Εσθονία. Απέναντι στην ανώτερη θεωρητικά Σλοβενία, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που πήραν από το 79’ (λόγω αποβολής του Στεβάνοβιτς) και με γκολ του Πούρχε στο 86’, πανηγύρισαν μεγάλη νίκη 1-0.

Αντίθετα, αυτό που έπρεπε έκανε η Λιθουανία στο Σαν Μαρίνο. Ίσως δυσκολότερα απ’ όσο αναμενόταν, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν του αδύναμου αντιπάλου τους και με δυο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησαν επίσης με το δεξί στον όμιλο (2-0).


Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Ελβετία-Αγγλία 0-2
(58’, 90’+4’ Γουέλμπεκ)

Εσθονία-Σλοβενία 1-0
(86’ Πούρχε)

Σαν Μαρίνο-Λιθουανία 0-2
(5’ Ματουλεβίτσιους, 36’ Νοβικόβας)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Αγγλία 3 (2-0)
Λιθουανία 3 (2-0)
Εσθονία 3 (1-0)
Σλοβενία 0 (0-1)
Ελβετία 0 (0-2)
Σαν Μαρίνο 0 (0-2)

Η επόμενη αγωνιστική (9/10)

Αγγλία-Σαν Μαρίνο
Λιθουανία-Εσθονία
Σλοβενία-Ελβετία *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάνω από 11.000 διαρκείας ο Ολυμπιακός!!

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού. Περισσότεροι από 11.000 φίλοι των πρωταθλητών έχουν κλείσει θέση στο «Καραϊσκάκη» δίπλα στην ομάδα τους.

Πάνω από 11.000 διαρκείας ο Ολυμπιακός
Απόλυτα ικανοποιημένοι απ’ τις πωλήσεις εισιτηρίων διαρκείας είναι στον Ολυμπιακό.

Με τη διάθεση να συνεχίζεται, πολλοί φίλοι των «ερυθρόλευκων» έχουν εξασφαλίσει και φέτος θέση δίπλα στους πρωταθλητές.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 11.000 έχουν αγοράσει κάρτες, την ώρα που η υπάρχουσα κίνηση οδηγεί σε εκτιμήσεις ότι θα ξεπεραστεί το φράγμα των 12.000.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανεβάζει ρυθμούς ο Μανιάτης!


Σε πιο ανεβασμένους ρυθμούς γυμνάστηκε τη Δευτέρα (8/9) ο Γιάννης Μανιάτης, ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ. Ατομικό πρόγραμμα συνέχισε ο Σιόβας, ενώ αποθεραπεία ο Μήτρογλου.

Ανεβάζει ρυθμούς ο Μανιάτης
Με απουσίες συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με το… μυαλό να είναι και προς την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Μίτσελ δεν είχε στη διάθεσή του όλους τους διεθνείς, καθώς μερικοί εξ αυτών δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες, έτσι η προπόνηση της Δευτέρας (8/9) είχε δικαιολογημένους απόντες.

Τα ευχάριστα νέα αφορούν τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος συνέχισε τη θεραπεία του, αλλά σιγά σιγά ανεβάζει ρυθμό. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Δημήτρης Σιόβας, με τον Κώστα Μήτρογλου να κάνει αποθεραπεία λόγω της συμμετοχής του στον αγώνα της Εθνικής ομάδας κόντρα στη Ρουμανία και το Νταβίντ Φουστέρ να γυμνάζεται κανονικά.

Την Τρίτη (9/9) το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση, μία πρωινή στις 10:00 και μία απογευματινή στις 19:30, ενώ στην προπόνηση της πρώτης ομάδας συμμετείχαν και οι «μικροί» Βούρος, Βέργος, Σάλιακας και Βατουσιάδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός οι διεθνείς!

Με πρόγραμμα αποκατάστασης συνεχίστηκε η προετοιμασία του Πλατανιά, ενόψει του ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας κόντρα στον Εργοτέλη, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Εκτός οι διεθνείς
Ο Γιάννης Χριστόπουλος γύμνασε τους παίκτες του τη Δευτέρα στο Μάλεμε, μια μέρα μετά το φιλικό με την Επισκοπή και είδε τον Ολιμπά να προπονείται σε εντονότερους ρυθμούς.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης ο Αγκιλέρα, ενώ απουσίασαν οι διεθνείς Ιτούα, Μαχαμάτ και Νέπλιακ.

Την Τρίτη υπάρχει ρεπό, ενώ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί προπόνηση στις 18:00 στο Μάλεμε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μπαλοτέλι μιλάει στα παιδιά!! (video)

Έχει φερθεί πολλάκις σαν παιδί. Ίσως γι’ αυτό να τα καταλαβαίνει περισσότερο. Στη διαχρονικά… σπαστική μέρα για τους πιτσιρικάδες (της επιστροφής στο σχολείο) ο Μάριο Μπαλοτέλι έστειλε μήνυμα στήριξης

Ο Μπαλοτέλι μιλάει στα παιδιά (video)

Σε μια μέρα παγκοσμίως… ιδιαίτερη για τους πιτσιρικάδες (την πρώτη της επιστροφής στα θρανία) ο Ιταλός θέλησε να τους δώσει κουράγιο.

Σε videο που ανέβασε λοιπόν στο Instagram, τους προέτρεψε «διαβάστε καλά και παίξτε ακόμα καλύτερα» και ευχήθηκε «καλή τύχη σε όλα τα παιδιά για την πρώτη μέρα στο σχολείο».

Δείτε το βίντεο στο instagram


*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πράσινο φως» για Μέσι!

Μέσα στην εβδομάδα ο Λιονέλ Μέσι θα έχει ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημα τραυματισμού του και θα αγωνιστεί απέναντι στην Μπιλμπάο.

«Πράσινο φως» για Μέσι
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε το «7» ο Μήτρογλου!!

Με το συμβολικό, για τον Ολυμπιακό, νούμερο «7» στην πλάτη θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Μήτρογλου, ο οποίος το ζήτησε μετά την αποχώρηση του Σαβιόλα. Δείτε τα νούμερα των «ερυθρόλευκων».

Πήρε το  «7» ο Μήτρογλου

Ο διεθνής επιθετικός των «ερυθρόλευκων» ζήτησε τοn -συμβολικό, για τον σύλλογο του Πειραιά- αριθμό, αμέσως μετά την «αποδέσμευση» του απ’ τον Χαβιέρ Σαβιόλα, ενώ αποχωρίστηκε το «88» που φορούσε μέχρι τώρα -λόγω της χρονολογίας γέννησής του.

Με το «5» στην πλάτη θα αγωνιστεί ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ενώ το «14» (που φορούσε ο Σάμαρης) και το «24» (που φορούσε ο Μανωλάς) πήραν οι Ομάρ Ελπαμπντελαουί και Τάσος Αυλωνίτης αντίστοιχα, αλλάζοντας τις αρχικές τους επιλογές.

Αναλυτικά, οι αριθμοί που επέλεξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού:
2. Γιάννης Μανιάτης
3. Αλμπέρτο Μποτία
5. Λούκα Μιλιβόγεβιτς
6. Ιμπραχί Αφελάι
7. Κώστας Μήτρογλου
8. Ντελβίν Εντινγκά
9. Τζίμι Ντουρμάζ
10. Αλεχάντρο Ντομίνγκες
11. Παϊτίμ Κασάμι
14. Ομάρ Ελαμπντελαουί
16. Ρομπέρτο
17. Δημήτρης Διαμαντάκος
18. Ανδρέας Μπουχαλάκος
19. Νταβίδ Φουστέρ
20. Κώστας Γιαννούλης
22. Ερίκ Αμπιντάλ
23. Δημήτρης Σιόβας
24. Τάσος Αυλωνίτης
25. Κώστας Φορτούνης
26. Αρτούρ Μαζουακού
27. Χόρχε Μπενίτες
30. Λεάντρο Σαλίνο
33. Λευτέρης Χουτετσιώτης
42. Μπάλας Μέγκιερι
55. Γκεβόργκ Γκαζαριάν
77. Ματιέ Ντοσεβί
99. Μάικλ Ολαϊτάν *Πηγή: sport-fm.gr*