Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

«Απαγορευτικό» στους ΑΕΚτζήδες!!

Χωρίς κόσμο θ’ αναγκαστεί να παίξει η ΑΕΚ στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Φωκικό. Παρά τη σχετική συμφωνία των δυο ομάδων, η Αστυνομία «άναψε κόκκινο» στη μετακίνηση 700 οπαδών της «Ένωσης» στην Άμφισσα.

«Απαγορευτικό» στους ΑΕΚτζήδες
Μόνη θ’ αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι της η ΑΕΚ -παρά τη δεδομένη επιθυμία των οπαδών της να την ακολουθήσουν.

Η «Ένωση» είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση του Φωκικού, ώστε να της δοθούν εισιτήρια για τη ρεβάνς Κυπέλλου της προσεχούς Παρασκευής.

Ωστόσο, η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας δεν έδωσε της συγκατάθεσή της, τονίζοντας στη σχετική σύσκεψη ασφαλείας ότι δεν μπορεί ν’ αναλάβει την ευθύνη.

Κάτι που προκάλεσε, εκτός των άλλων, και την έντονη αντίδραση του προέδρου του Φωκικού, Σίμου Παπαδημητρίου, που είπε χαρακτηριστικά στο «amfissaface»:

«Είναι η τρίτη φορά που σε διάστημα λίγων μηνών η Αστυνομική Διεύθυνση σε σημαντικό παιχνίδι της ομάδας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη έλευσης οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας. Υπενθυμίζω ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και στα περσινά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχαρναϊκό, γεγονός που στέρησε από την ομάδα ζωτικούς πόρους και τη δημιουργία ποδοσφαιρικής ατμόσφαιρας στο γήπεδο.

Θεωρώ ότι αυτό δε λέγεται ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, ανησυχώ πολύ, γιατί, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, και αν τα δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, και που η Αστυνομία της περιοχής μεγαλώνει, συνεχίσουν, η ομάδα δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πολλές υποχρεώσεις της.

Αν συνεχιστεί και στο πρωτάθλημα το ίδιο μοτίβο, με την άρνηση οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών της εκάστοτε ομάδας που θα φιλοξενούμε, τότε δε θα έχει νόημα ακόμα και στην Ά Εθνική να ανεβούμε. Θα είναι δώρο-άδωρο. Ποιά θα είναι τότε τα οφέλη που θα αναλογούν στην ομάδα, στην πόλη και σε ολόκληρη την περιοχή ακόμα;

Ελπίζω και προτείνω αυτή να είναι η τελευταία φορά που γίνεται αυτό. Αν συναρτήσετε την απώλεια εσόδων για την ομάδα με τη μη διάθεση ικανοποιητικού αριθμού καρτών διαρκείας και τη μηδαμινή, ως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υλική στήριξη από τρίτους, διαβλέπω -κι ενημερώνω τον κόσμο τώρα που είναι νωρίς- ότι δεν είμαι σε θέση να εγγυηθώ ότι θα καταφέρουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Το επισημαίνω αυτό τώρα, μήπως καταφέρουμε να διασώσουμε ό,τι μπορεί να διασωθεί…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: