Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Καυτό Τσίλι(τς)!!


Ο Μάριν Τσίλιτς είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού USA Open, επικρατώντας εύκολα με 3-0 σετ του Κέι Νισικόρι στον τελικό των ανδρών. Άνοδος και για τους δύο στην κατάταξη.

Καυτό Τσίλι(τς)
Ο Μάριν Τσίλιτς νίκησε 3-0 τετ (6-3, 6-3, 6-3) τον Κέι Νισικόρι στον τελικό του USA Open και κατέκτησε τα τρόπαιο στο Grand Slam της Νέας Υόρκης, τον πρώτο στην καριέρα του και, μάλιστα, στον πρώτο τελικό που συμμετείχε σε μια από τις τέσσερις σημαντικότερες διοργανώσεις του αθλήματος.

Ο 25χρονος Κροάτης είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Open το 2010 και περίμενε αυτή τη στη στιγμή μετά την μεγάλη πορεία του και τη νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ στον ημιτελικό, αφήνοντας τον 24χρονο Γιαπωνέζο αντίπαλό του με την πίκρα της, επίσης, μεγάλης προσπάθειας, μετά την επική πρόκριση επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά και χωρίς τίτλο στο ενεργητικό του, επίσης στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του, όντας ο πρώτος Ασιάτης που τα καταφέρνει.

Ετσι, έγινε ο πρώτος Κροάτης μετά από 13 χρόνια που κατακτά Grand Slam και ο πρώτος τενίστας που κατακτά συγκεκριμένο τίτλο, ενώ βρισκόταν στη 14η θέση του ταμπλό κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ο Τσίλιτς διατήρησε και στα τρία σετ μια διαφορά τριών γκέιμ σταθερά και δεν απειλήθηκε ποτέ ιδιαίτερα από τον αντίπαλό του, κατακτώντας δίκαια τον τίτλο. Έναν τίτλο που τον βάζει ξανά στο Top-10 της κατάταξης, καθώς εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο9 (career high). Απ' την άλλη, ο Ασιάτης θα είναι όγδοος στον κόσμο πλέον! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: