Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Very Well(beck)!!

Άριστα πήρε η Αγγλία στο πρώτο (και δυσκολότερο) «διαγώνισμα» των προκριματικών του Euro 2016. Με σκόρερ τον Ντάνι Γούελμπεκ, τα «λιοντάρια» απέδρασαν με τεράστιο διπλό (2-0) από την Ελβετία.

Very Well(beck)!
Ποιός είναι το «αφεντικό» στον 5ο όμιλο των προκριματικών του Euro έδειξε με το καλημέρα η Αγγλία!

Σε μια φοβερή ματσάρα που έγινε στην Ελβετία, τα «λιοντάρια» αποδείχθηκαν… λεοντόκαρδα και έφυγαν με τεράστια νίκη 2-0.

Η ομάδα του Χότζον άντεξε την πίεση των ποιοτικών γηπεδούχων και αφότου έχασε κι η ίδια μεγάλες ευκαιρίες, πήρε το προβάδισμα με τον Γουέλμπεκ (έπειτα από ωραία ενέργεια του Στέρλινγκ).

Κι αφού ο διαιτητής δεν έδειξε βούλα στη φάση όπου ο Ντρμιτς πέρασε τον Χαρτ κι ο Κέιχιλ σταμάτησε (και) με το χέρι την μπάλα πριν τη γραμμή (σ.σ. ο Ελβετός είχε ξεκινήσει πάντως από θέση οφσάιντ), της έδωσε στο τέλος τη χαριστική βολή. Με το νέο άσο της Άρσεναλ να εξαργυρώνει την ωραία αντεπίθεση και να υπογράφει οριστικά τη μεγάλη νίκη των Άγγλων.

Το ίδιο κατάφερνε όμως -σχετικά απρόσμενα- την ίδια ώρα και η Εσθονία. Απέναντι στην ανώτερη θεωρητικά Σλοβενία, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που πήραν από το 79’ (λόγω αποβολής του Στεβάνοβιτς) και με γκολ του Πούρχε στο 86’, πανηγύρισαν μεγάλη νίκη 1-0.

Αντίθετα, αυτό που έπρεπε έκανε η Λιθουανία στο Σαν Μαρίνο. Ίσως δυσκολότερα απ’ όσο αναμενόταν, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν του αδύναμου αντιπάλου τους και με δυο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησαν επίσης με το δεξί στον όμιλο (2-0).


Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Ελβετία-Αγγλία 0-2
(58’, 90’+4’ Γουέλμπεκ)

Εσθονία-Σλοβενία 1-0
(86’ Πούρχε)

Σαν Μαρίνο-Λιθουανία 0-2
(5’ Ματουλεβίτσιους, 36’ Νοβικόβας)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Αγγλία 3 (2-0)
Λιθουανία 3 (2-0)
Εσθονία 3 (1-0)
Σλοβενία 0 (0-1)
Ελβετία 0 (0-2)
Σαν Μαρίνο 0 (0-2)

Η επόμενη αγωνιστική (9/10)

Αγγλία-Σαν Μαρίνο
Λιθουανία-Εσθονία
Σλοβενία-Ελβετία *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: