Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

“Ο… αλλοπρόσαλλος ΠΑΟΚ!”

sait-gia-paok
Το σάιτ «thesefootballtimes.net» έκανε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον ΠΑΟΚ.
Δοσμένο μέσα από μία διαφορετική ματιά, η ιστοσελίδα «»thesefootballtimes.net» έκανε αφιέρωμα στον ΠΑΟΚ καταγράφοντας την γεμάτη αστάθεια ιστορία του συλλόγου από τα τέλη του ’80 και έπειτα.
Στη μετάφραση του κειμένου από το sport24 αναφέρεται ότι ο συντάκτης του κειμένου Kyle Sennikoff κάνει μία γλαφυρή αναδρομή στα όσα έχουν συμβεί στο σύλλογο από την εποχή του Θωμά Βουλινού και έπειτα, σημειώνοντας στην εισαγωγή του κειμένου του:
«Υπάρχουν ορισμένα κλαμπ ανά τον κόσμο που απλά τα υποστηρίζεις και είσαι αφοσιωμένος σ” αυτά. Μπορεί ίσως να μην τον γνωρίζετε, αλλά ένα από αυτά είναι ο ελληνικός σύλλογος ΠΑΟΚ που εδρεύει στην αρχαία μακεδονική πόλη, Θεσσαλονίκη. Ίσως αυτό συμβαίνει γιατί είναι ένα από τα μεγαλύτερα «μικρά κλαμπ» ολόκληρης της Ευρώπης. Ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει πολύ σταθερά στην κατάταξη της UEFA, κερδίζοντας 90 θέσεις τα τελευταία έξι χρόνια».
Στην αναδρομή του, αρχικά, αναφέρεται στην εποχή του Θωμά Βουλινού: «Τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για τον ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος και οι οπαδοί του βρίσκονται σε μία κούρσα με συνεχή σκαμπανεβάσματα από τα μέσα του ’80. Η πρώτη πορεία καθόδου ήρθε όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες λόγω του πολύχρονου αποκλεισμού του από την Ευρώπη. Ο πρόεδρος εκείνης της περιόδου, Θωμάς Βουλινός, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τιμωρία καθώς «ερέθισε» τον κόσμο που προχώρησε σε φαινόμενα έντονου χουλιγκανισμού. Χωρίς χρήματα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να πουλήσει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες του με αποτέλεσμα να πέσει πολύ στην κατάταξή του στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στον Γιώργου Μπατατούδη που «τελικά πήρε τα ηνία από τον αμφιλεγόμενο Βουλινό το 1996 και δημιούργησε αίσθηση ανακούφισης, αφού τα οικονομικά του συλλόγου άλλαξαν προς το καλύτερο». Σημειώνεται η πετυχημένη ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν με την πρόκριση επί της Άρσεναλ και την «κόντρα» με την Ατλέτικο Μαδρίτης.
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ»
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην περίοδο μέχρι να αναλάβει προπονητής ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς πέντε τεχνικοί απολύθηκαν μέσα σε δύο χρόνια. Με τον Σερβοέλληνα τεχνικό ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο με 4-2 επί του Ολυμπιακού, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο μετά από 16 χρόνια. «Οι οπαδοί περίμεναν πολύ γι” αυτές τις στιγμές και δύο χρόνια αργότερα ο ΠΑΟΚ κατακτά πάλι τον Κύπελλο με 1-0 επί του Άρη» τονίζεται.
«ΤΟ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ»
Το κεφάλαιο της περιόδου Γούμενου απασχολεί ιδιαίτερα τον συντάκτη του άρθρου, ο οποίος επισημαίνει το νέο ρεκόρ απόλυσης προπονητών «πέντε σε λιγότερο από 18 μήνες». Μάλιστα, περιγράφει την αλυσίδα των αλλαγών αρχίζοντας από την αντικατάσταση του Καραγεωργίου από τον Κωστίκο, μετά από το καλοκαίρι του 2005 που δημιούργησε την αίσθηση ότι έρχεται μία νέα εποχή για το σύλλογο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Sennikoff, παρενθετικά σχολιάζει και τη σχέση του ΠΑΟΚ με τους προπονητές: «Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε, ο ΠΑΟΚ είναι πραγματικά ένα δύσκολος σύλλογος για προπονητές. Μετά από μερικά αρνητικά αποτελέσματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απολυθείς και θα αντικατασταθείς μέχρι ο διάδοχός σου να ακολουθήσει το δρόμο σου.
Μπορεί να πάρεις και δεύτερη ευκαιρία, αν κάποια στιγμή στο παρελθόν είχες σημειώσει κάποια επιτυχία με την ομάδα, αλλά μετά οι προσδοκίες από εσένα είναι μεγαλύτερες κι αν δεν τις εκπληρώσεις… έφυγες. Είναι μία τάση που υπάρχει σε όλη την ιστορία του συλλόγου»
Η περίοδος Γούμενου κλείνει με τη νέα τιμωρία αποκλεισμού της ομάδας από την Ευρώπη για οικονομικούς λόγους και τις διαδηλώσεις των οπαδών κατά του Γούμενου, καθώς και με τη μετάβαση τη σεζόν 2006-2007 στη μεταβατική περίοδο Βεζυρτζή-Οικονομίδη.
Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ, Ο ΙΒΑΝ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο στο κείνο του «thesefootballtimes.net» είναι αυτό της περιόδου Ζαγοράκη, που συνδέθηκε με εντυπωσιακή αύξηση των εισιτηρίων και αγωνιστική άνοδο της ομάδας, μέσα από ένα τριετές πλάνο που εκπονήθηκε. Και μετά από μία περιγραφή των αγωνιστικών επιτευγμάτων μέχρι το 2012, ο συντάκτης καταλήγει στην περίοδο Σαββίδη. «Από το 2012 που ο Σαββίδης έγινε ο ιδιοκτήτης βάζοντας  12 εκ. ευρώ στο σύλλογο, Ζαγοράκης και Βρύζας κλήθηκαν να διαχειριστούν την ομάδα αγωνιστικά. Αρκετοί παίκτες από τις Ακαδημίες έχουν βγει και παίζουν πλέον στην πρώτη ομάδα, προκειμένου να πέσουν τα κόστη των μεταγραφών» σημειώνεται και προστίθεται η παρουσία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ το περασμένο καλοκαίρι.
Το κείμενο κλείνει με τον συντάκτη του να εκφράζει το ερώτημα: «Αν η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται, είναι πιθανό την περίοδο ηρεμίας να διαδεχθεί μία καταιγίδα. Και μετά, ο κλασικός κύκλος του ΠΑΟΚ θα συνεχιστεί και η οικονομική δυσπραγία θα αντικατασταθεί από την αρμονία. Η ωρολογιακή βόμβα του σταδίου της Τούμπας αποτελεί ένα από τα πιο αλλοπρόσαλλα και απρόβλεπτα κλαμπ».
Πηγή: arenafm.gr

Ζητάει τετ-α-τετ με τον Σαμαρά ο Άρης!!

Μετά την επιθυμία του ΠΑΟΚ για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Άρης δείχνοντας αντανακλαστικά και στο πλαίσιο της κοινής δράσης που αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνάντηση των φορέων, κάνει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό!

Με πρωτοβουλία του ΑΣ Άρης, ο ενίαιος Άρης (ΠΑΕ,ΚΜΑ,ΚΑΕ και ερασιτέχνης) στέλνει έγγραφο (ίσως και εντός της ημέρας) στον Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη βδομάδα!

Θα προηγηθεί μια συνάντηση των φορέων, προκειμένου να καθοριστεί η ατζέντα που θα παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό και θα αφορά «καυτά» θέματα που απασχολούν, έναν πραγματικά αδικημένο σύλλογο, που ζητάει την στοιχειώδη δικαιοσύνη και όχι τις γυρισμένες πλάτες των πολιτικών.

Αποτελεί ουσιαστικά μια κίνηση που θέλει να δείξει ότι ο ιστορικός σύλλογος είναι και ενωμένος και αποφασισμένος να απαιτήσει αυτά που δικαιούται και του έχουν στερήσει όλα αυτά τα χρόνια!




Πηγή: metrosport.gr

Λέτε να ρίξει τα τσιμέντα του "Καραϊσκάκη" ο Μίτσελ;

Ποιο είναι το μεγάλο "όπλο" του προπονητή του Ολυμπιακού για να φέρει ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα που θα προκαλέσει ΠΑΤΑΓΟ; Η απάντηση–αποκάλυψη ΜΟΝΟ στον sportdog! Το όνομα του Μπόγιαν Κρκιτς, του 23χρονου άσου της Μπαρτσελόνα, που φέτος έπαιξε με επιτυχία δανεικός στον Άγιαξ (32 ματς - 6 γκολ - 5 ασίστ), ήρθε σήμερα στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό.
Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, που δεν υπολογίζεται από την "Μπάρτσα" ενόψει της νέας χρονιάς, φέρεται να βρίσκεται στο "στόχαστρο" του Πρωταθλητή, που θα μπορούσε να τον αποκτήσει με τη μορφή του δανεισμού.
Πόσο πιθανό είναι, όμως, οι Ερυθρόλευκοι να χτυπήσουν την πόρτα των Μπλαουγκράνα για να αποκτήσουν κάποιο μεγάλο αστέρι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου; Ο σκύλος θα σου κάνει τώρα τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.
Ο Μίτσελ μπορεί να αποτελεί μύθο της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την ομάδα της Βαρκελώνης, τον μισητό αντίπαλο της Βασίλισσας. Πώς το έχει καταφέρει αυτό ο Ισπανός τεχνικός που έχει κάνει μεγάλη καριέρα με τους Μερένχες;
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ΦΟΒΕΡΗ ΣΧΕΣΗ με τον αθλητικό διευθυντή της "Μπάρτσα", τον Άντονι Θουμπιθαρέτα, έχει την αποκλειστική πληροφορία από την Ισπανία ο sportdog. Ο Μίτσελ έχει πολύ συχνή επικοινωνία με τον άνθρωπο που "λύνει και δένει" στις μεταγραφές των Μπλαουγκράνα και έχει απόλυτη άνεση -αν και εφόσον χρειαστεί- να τον πλησιάσει για κάποιον ποδοσφαιριστή της ομάδας που δεν υπολογίζεται.
Δεν ξέρουμε αν όντως ο Μπόγιαν είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει "κάνει κλικ" στους Πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά είναι δεδομένο ότι σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός επιδιώξει να κάνει μια ηχηρή μεταγραφή από την ομάδα της Βαρκελώνης, μπορεί να βασιστεί στη φιλία του Μίτσελ με τον Θουμπιθαρέτα.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει τη δυνατότητα, δηλαδή, να κάνει το ..."κονέ" και μπορεί να μεσολαβήσει για να γίνει κάποιο καλό deal με την Μπαρτσελόνα. Και κάτι τελευταίο γιο το θέμα. Ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων έχει επαφές και με τον Λουίς Ενρίκε, τον επόμενο, όπως όλα δείχνουν, προπονητή της "Μπάρτσα". Αυτά.

Πηγή: sportdog.gr

Στο πλευρό της ΠΑΕ η ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

Τη συμπαράστασή της στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της.

Στο πλευρό της ΠΑΕ η ΚΑΕ ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ είναι ένας. Και είναι λογικό τα προβλήματα που παρουσιάζονται για την ΠΑΕ να απασχολούν και την ΚΑΕ. Άλλωστε ο Ιβάν Σαββίδης έχει ήδη βοηθήσει το τμήμα μπάσκετ και είναι πιθανό να το κάνει εντονότερα στο μέλλον. Η διοίκηση της ΚΑΕ με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη συμπαράστασή της στο ποδοσφαιρικό τμήμα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση που υπάρχει σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ για τα κάθε λογής εμπόδια που διαρκώς μπαίνουν στην προσπάθεια της ομάδας ποδοσφαίρου και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στηρίζουμε όλες της τις ενέργειες και συνυπογράφουμε την ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ, που ως θεματοφύλακας του συλλόγου και των αξιών του, δείχνει το δρόμο που όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η τούρτα-έκπληξη στον 600άρη Σούλη! (video)

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκαναν έκπληξη στον Σούλη Μαρκόπουλο για τη συμπλήρωση 600 αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η τούρτα-έκπληξη στον 600άρη Σούλη (video)
Ο ΠΑΟΚ μόλις είχε ολοκληρώσει την αποστολή «πρόκριση» στα ημιτελικά των play offs μετά τη δεύτερη νίκη επί της Νέας Κηφισιάς.

Στο ήδη ευχάριστο κλίμα στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή ήρθε να προστεθεί η έκπληξη στον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο τιμ μάνατζερ, Τέλης Ζουρνατζίδης, εμφανίστηκε με μία τούρτα για τη συμπλήρωση 600 αγώνων στον πρωτάθλημα από τον κόουτς κι εκείνος μετά το αρχικό ξάφνιασμα έσβησε τα κεράκια.


Πηγή: sport-fm.gr

«Έβρεξε» πρόστιμα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ!

Με πρόστιμα τιμωρήθηκαν Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, ΠΑΟΚ και Μίροσλαβ Στοχ από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

«Έβρεξε» πρόστιμα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
Συνεχίζουν να πληρώνουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν με πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700 ευρώ για επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ και δυσμενείς κρίσεις για τη διαιτησία, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, με πρόστιμο 2.000 για ένα σχόλιο στο Twitter στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ («Ένα γκρουπ διαιτητών κατέστρεψε πάλι το ποδόσφαιρο. Ντροπή!).

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.000 ευρώ για τα όσα ανέφερε στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει μετά τον συγκεκριμένο αγώνα κατά της διαιτησίας και της ΕΠΟ, ενώ ο Μίροσλαβ Στοχ τιμωρήθηκε με ίδιο πρόστιμο για μία ανάρτηση που είχε κάνει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1. Δέχεται ότι η εγκαλούμενη ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σ’ αυτή πειθαρχική παράβαση, όπως νομικά ορθότερα χαρακτηρίστηκε και της επιβάλλει χρηματική ποινή επτακοσίων (700) ευρώ (αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΟΦΗ στις 16/4).
2. Κηρύσσει τον εγκαλούμενο Ιωάννη Δημητρίου, βοηθό προπονητή του σωματείου ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΠΣ 1931, πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα και του επιβάλλει χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ (αγώνας Κυπέλλου Ερασιτεχνών Πανερυθραϊκός-ΑΟ Συναράδων στις 16/4).
3. Απαλλάσσει το γυναικείο σωματείο ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ και την Ηλιάνα Νένδου, παίκτρια του ιδίου σωματείου, από την αναφερόμενη στο σκεπτικό πειθαρχική κατηγορία (αγώνας Γ΄ Κατηγορίας Γυναικών Αμαζόνες Κορινθίας-Δόξα Πηγαδακίων στις 12/4).
4. Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ τέλεσε το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα και επιβάλλει σ’ αυτόν χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ. Απαγορεύει την είσοδό του στους αγωνιστικούς χώρους επί τρείς (3) μήνες (αγώνας Regions΄ Cup ΕΠΣ Θράκης-ΕΠΣ Δράμας στις 9/4).
5. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Παναιτωλικός και στον κ. Φ. Κωστούλα χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ με υποχρέωση ρητής ανάκλησης των δυσμενών σχολίων στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, καθώς και σε όλα τα μέσα που αυτά δημοσιεύτηκαν ή αναδημοσιεύτηκαν, εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας (ανακοίνωση στις 10/3).
6. Κηρύσσει αθώο τον ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΤΟΧ, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τις παραβάσεις των άρθρ. 18 και 23 του ΠΚ/ΕΠΟ. Επιβάλλει: α) στον ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΤΟΧ χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ με υποχρέωση ρητής ανάκλησης των δυσμενών σχολίων σε όλα τα μέσα που αυτή δημοσιεύτηκε ή αναδημοσιεύτηκε, εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας και β) στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ με υποχρέωση ρητής ανάκλησης των δυσμενών σχολίων στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς και σε όλα τα μέσα που αυτή δημοσιεύτηκε ή αναδημοσιεύτηκε, εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας (δηλώσεις στις 3/4).
7. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ Ιωάννη Αλαφούζο και επιβάλλει σε αυτόν χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και την υποχρέωση ανακλήσεως της από 2-4-14 αναρτήσεως του στο twitter με ανάρτηση της ανακλήσεως στην ίδια ιστοσελίδα, εντός είκοσι (20) ημερών από την δημοσίευση της παρούσας.
Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΑΝΑΙΚΟΣ ΑΟ και επιβάλλει σε αυτήν χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ και την υποχρέωση ανακλήσεως της από 2-4-14 αναρτήσεως, εντός είκοσι (20) ημερών από την δημοσίευση της παρούσας.
8. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέο τον Γεώργιο Παπακαλοδούκα, εκπρόσωπο του σωματείου ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΪΚΟΣ. Επιβάλλει σ' αυτόν χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ και απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρεις (3) μήνες (Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής Περαμαϊκός-ΑΕ Κηφισιά στις 13/4).
9. Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΣ πειθαρχικά ελεγκτέο για τo αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα, και του επιβάλλει χρηματική ποινή επτακοσίων (700) ευρώ (αγώνας Γ΄ Εθνικής Μεσσηνιακός-Παναρκαδικός στις 6/4).
10. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα την εγκαλούμενη ομάδα ΔΩΤΙΕΥΣ ΑΓΙΑΣ και της επιβάλλει χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ (αγώνας Γ΄ Εθνικής Δωτιεύς Αγιάς-Ρήγας Φεραίος στις 13/4).
11. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέους τους εγκαλούμενους Ιερόθεο Γιαμουρίδη , προπονητή του σωματείου Ηρακλής Αμπελοκήπων και Νικόλαο Πετρίδη, φυσιοθεραπευτή του ίδιου σωματείου, για την αναφερόμενη στο σκεπτικό αντίστοιχα, πειθαρχική παράβαση. Επιβάλλει στον καθένα την πειθαρχική χρηματική ποινή των τριακοσίων (300) ευρώ (αγώνας Γ΄ Εθνικής Μακεδονικός-Ηρακλής Αμπελοκήπων στις 13/4).
12. Κηρύσσει τον εγκαλούμενο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΛΟΥΜΠΗ, εκπρόσωπο του σωματείου ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ, πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα και του επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων ευρώ (500) και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ενός (1) μηνός (Αγώνας Γ΄ Εθνικής Παμβουπρασιακός-Αχαϊκή στις 13/4).
13. Κηρύσσει τον εγκαλούμενο ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΑΝΝΟ, προπονητή του σωματείου ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ, πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα και του επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ενός (1) μηνός (αγώνας Γ΄ Εθνικής Εθνικός Φιλιππιάδας-Κεραυνός Θεσπρωτικού στις 6/4).
14. Δέχεται ότι η εγκαλουμένη ομάδα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΟ τέλεσε την αποδιδόμενη σ΄ αυτή πειθαρχική παράβαση και της επιβάλλει χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ (αγώνας Γ΄ Εθνικής Προοδευτική-Κισσαμικός στις 13/4).

Εξελίξεις για το προπονητικό του ΠΑΟΚ!

Η ψήφιση της τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή είναι όπως φαίνεται το τελευταίο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί για χτίσει νέο προπονητικό κέντρο ο ΠΑΟΚ.

Εξελίξεις για το προπονητικό του ΠΑΟΚ
Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία που ανέμεναν στον ΠΑΟΚ, καθώς αφορά το νέο προπονητικό κέντρο, το οποίο σχεδιάζεται να γίνει στη Θέρμη. Εφόσον ψηφιστεί θα έχουν δυνατότητα οι Δήμοι να μισθώνουν μακροχρόνια δημοτικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο να τις πουλούν, όπως ισχύει μέχρι τώρα.

«Κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία που επιτρέπει τη δημιουργία του πρότυπου προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας στο «Metropolis».

«Ένα χρόνο και πλέον σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης αγωνιζόμαστε γι' αυτό το ζήτημα. Χάσαμε δύο μάχες, η πρώτη απόφαση έπασχε νομικά η δεύτερη απόφαση ακυρώθηκε εξαιτίας του ότι η πλειοψηφία της Επιτροπής 152 εκτίμησε ότι υπάρχει ασάφεια στον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Θέλουμε και οποιοσδήποτε άλλος Δήμος να μπορεί να προχωρήσει σε μακροχρόνια μίσθωση των εκτάσεών του. Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής 152 ρωτούσαν γιατί δεν αποφάσισε ο Δήμος Θέρμης να βγάλει σε πώληση τα στρέμματα και θέλει να τα εκμισθώσει. Εμείς δεν δεχόμαστε το ξεπούλημα, επιλέγουμε την 100% συμφέρουσα μακροχρόνια μίσθωση. Ο νόμος έχει μία ασάφεια, σταθήκαν στο γράμμα του νόμου και όχι στο πνεύμα», ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης και πρόσθεσε, δίνοντας παραπάνω πληροφορίες:

«Με έγκριτους νομικούς καταθέτουμε σήμερα στις τρεισήμισι μια τεκμηριωμένη τροπολογία. Θα περάσουμε την απόφαση αυτή και θα απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή αυτή την τροπολογία. Εμείς αυτό το οποίο θα ψηφίσουμε το έχουμε στείλει ήδη ως δοκίμιο, προετοιμάζοντας το έδαφος. Σήμερα στη συνάντηση των Δημάρχων της Μακεδονίας θα ψηφιστεί τυπικά και ομόφωνα η τροπολογία. Το θέμα αφορά τους Δήμους όλης της Ελλάδας, όταν πρόκειται για δημοτικές εκτάσεις είτε στο βουνό είτε στην θάλασσα να μπορεί ο κάθε Δήμος να επιλέγει την μακροχρόνια μίσθωση. Με αυτό το άρθρο θέλουμε να θωρακιστεί νομικά η υπόθεση της μακροχρόνιας μίσθωσης».

Ωστόσο, τόνισε πως είναι δύσκολο, να κλείσει σήμερα το θέμα: «Είναι δύσκολο έως αδύνατο να ψηφιστεί σήμερα από την Βουλή, αφήνω ένα ελάχιστο μικρό περιθώριο, αν και βλέπω ότι υπάρχουν αντιδράσεις».


Από την πλευρά ο Δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, ερωτηθείς αν υπήρξε αρνητική στάση από διάφορα κόμματα, ανέφερε στο «Metropolis»:

«Δεν θέλω να μπαίνουμε σε τέτοια ζητήματα. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Μπορεί αυτά τα κόμματα να το μετανιώσουν μέχρι τότε. Εμάς στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας που αποτελεί Εθνικό ζήτημα. Το θέμα είναι πως κανένας Δήμος δεν έχει το δικαίωμα της μίσθωσης και εμείς αυτό πρέπει να λύσουμε, γιατί μας οδηγούν στο να πουλήσουμε την έκταση αυτή. Η δικιά μας αρμοδιότητα είναι να προχωρήσουμε το θέμα μέσω της μίσθωσης».

Για τις επαφές του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ: «Δεν μίλησα με τον κ. Σαββίδη αλλά με συνεργάτες του και μου μετέφεραν πως περιμένουν και αυτοί τις εξελίξεις».

Για το αν υπάρχει η πιθανότητα να ψηφιστεί σήμερα η τροπολογία::«Πως είναι δυνατόν να ψηφιστεί σήμερα; Υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί σήμερα; Ελπίζω μόνο να έχουμε θετικές εξελίξεις».

Με… φόρα ο Χάμιλτον!

Μετά από τρεις σερί νίκες σε Grand Prix, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος στον πρώτο γύρο των ελεύθερων δοκιμών εν όψει του αγώνα στην Καταλονία. Πίσω του Μπάτον και Ρικιάρντο.

Με… φόρα ο Χάμιλτον
Τον ταχύτερο χρόνο στον πρώτο γύρο των ελεύθερων δοκιμών εν όψει του ισπανικού Grand Prix έκανε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος με Mercedes είχε 1:27.023 αφήνοντας πίσω του τον Τζένσον Μπάτον με McLaren και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull.

Η δεύτερη Mercedes του Νίκο Ρόσμπεργκ έμεινε πέμπτη (αντιμετώπισε προβλήματα υπερθέρμανσης κι έτρεξε μόλις εννιά γύρους), ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν τέταρτος και ο Κίμι Ραϊκόνεν έκτος με τις δύο Ferrari Ferrari, ενώ 20ος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ που σταμάτησε μετά από μόλις τέσσερις γύρους με ηλεκτρονικό πρόβλημα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Χάμιλτον, Mercedes, 1:27.023
2.Μπάτον, McLaren, +0.868
3. Ρικιάρντο, Red Bull, +0.950
4. Αλόνσο, Ferrari, +1.105
5. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +1.145
6. Ραϊκόνεν, Ferrari, +1.314
7. Μάγκνουσεν, McLaren, +1.400
8. Μαλδονάδο, Lotus,+1.721
9. Πέρες, Force India,+1.756
10. Μάσα, Williams, +1.768
11. Κβίατ, Toro Rosso, +1.769
12. Χούλκενμπεργκ, Force India,+1.805
13. Βερνιέ, Toro Rosso, +1.836
14. Νασρ, Williams, +2.249
15. Σούτιλ, Sauber, +2.665
16. Μπιανκί, Marussia,+2.797
17. Γκροσάν, Lotus, +2.421
18. Φαν ντερ Γκάρντε, Sauber,+3.417
19. Τσίλτον, Marussia, +3.725
20. Φέτελ, Red Bull, +3.919
21. Κομπαγιάσι, Caterham,+3.974
22. Έρικσον, Caterham, +4.398 Πηγή: sport-fm.gr

Θάνος στη Λεωφόρο, Στυλιάρας στο Περιστέρι!

Ο Δημήτρης Θάνος ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης για την 4η αγωνιστική των play-offs της Σούπερ Λίγκας. Στο παιχνίδι Ατρόμητος-ΠΑΟΚ θα σφυρίξει ο Δημήτρης Στυλιάρας.

Θάνος στη Λεωφόρο, Στυλιάρας στο Περιστέρι
Τους διαιτητές των αναμετρήσεων της 4ης αγωνιστικής των play-offs της Σούπερ Λίγκας, που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή (11/05), γνωστοποίησε η ΕΠΟ. Στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» θα σφυρίξει ο Δημήτρης Θάνος του συνδέσμου Γρεβενών και στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, άρχων του αγώνα θα είναι ο Δημήτρης Στυλιάρας από τον σύνδεσμο Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά:

Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης (11/05, 18:15)

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Α’ Βοηθός: Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας)
Β’ Βοηθός: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (11/05, 20:30)

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Α’ Βοηθός: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)
Β’ Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Παρατηρητής: Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφαλληνίας-Ιθάκης) Πηγή: sport-fm.gr

Συναγερμός με Βούκιτς!

Ανησυχία στις τάξεις του ΠΑΟΚ με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς. Ο Σέρβος θα υποβληθεί σε εξετάσεις, καθώς παραπονέθηκε για ενοχλήσεις και υπάρχει φόβος ότι υπέστη θλάση.

Συναγερμός με Βούκιτς
Δεν έφτανε στον ΠΑΟΚ το πρόβλημα με τον Μίροσλαβ Στοχ, που έχει ένα αιμάτωμα στο μηρό και είναι αμφίβολος για το κυριακάτικο (11/05) παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, προέκυψε και θέμα με τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός παραπονέθηκε για κάποιες ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης και εντός της ημέρας θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα.

Στις τάξεις του «δικεφάλου του Βορρά» σήμανε συναγερμός, αφού αν υπάρχει πρόβλημα, τότε ο Γιώργος Γεωργιάδης θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, αυτό θα σημαίνει ότι η σεζόν τελειώνει πρόωρα για τον 35χρονο άσο.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα τυπικά (και) για Μανούσο!!

Θετικά έκλεισε το θέμα του Γιώργου Μανούσου για την Καλλονή και ο 26χρονος επιθετικός θα παραμείνει στην ομάδα της Μυτιλήνης, όπως και ο Λεοζίνιο. Σειρά παίρνουν άλλες δύο περιπτώσεις.

Τα τυπικά (και) για Μανούσο
Μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τον Λεοζίνιο, η Καλλονή κατάφερε να αποσπάσει το «ναι» και του Γιώργου Μανούσου.

Η ομάδα της Μυτιλήνης είχε έρθει σε συμφωνία με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό για ανανέωση της συνεργασίας τους και σειρά πήρε το θέμα του Γιώργου Μανούσου, ο οποίος επίσης θα παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα.

Από εδώ και πέρα το… βάρος θα πέσει στους Ζακουανί, Μαρσέλο. Πρόκειται πάντως, για δύσκολες περιπτώσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια για τον πρώτο, ενώ ο Βραζιλιάνος αμυντικός αντιμετωπίζει οικογενειακό πρόβλημα. Υπάρχει αισιοδοξία πάντως, ότι θα καταφέρει να το ξεπεράσει και να συνεχίσει στην Καλλονή.
Πηγή: sport-fm.gr

Αφεντικό από την αρχή ο Οζιέ!!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ έδειξε τις διαθέσεις του από τη σούπερ ειδική του Ράλι της Αργεντινής. Δεύτερος ο Όστμπεργκ, τρίτος ο Μίκελσεν.

Αφεντικό από την αρχή ο Οζιέ
Ταχύτερος στη σούπερ ειδική με την οποία άνοιξε η αυλαία του Ράλι Αργεντινής ήταν ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen Polo άφησε πίσω του κατά τρία δευτερόλεπτα τον Νορβηγό Μαντς Όστμπεργκ με Citroen, ενώ τρίτος ήταν ο Αντρέας Μίκελσεν με το άλλο Polo.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές, ακολουθούν άλλες πέντε το Σάββατο και την Κυριακή ο αγώνας ολοκληρώνεται με άλλες τέσσερις.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen) 4:517
2. Μαντς Όστμπεργκ (Citroen) +3.0
3. Αντρέας Μίκελσεν (Volkswagen) +3.5
4. Μίκο Χιρβόνεν (M-Sport) +4.1
5. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Volkswagen) +4.2
6. Τιερί Νουβίλ (Hyundai) +5.4
7. Ντάνι Σόρντο (Hyundai) +7.2
8. Κρις Μικ (Citroen) +9.3
9. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Ford Fiesta) +11.8
10. Έλφιν Έβανς (Ford Fiesta) +12.2 Πηγή: sport-fm.gr

«Άλλο τι λέω εγώ, άλλο τι λέει η διοίκηση»

Μικρή είναι η διαφορά στο οικονομικό ανάμεσα σε ΟΦΗ-Γιώργο Μακρή, όπως δήλωσε ο ίδιος στη «SportDay», πιέζοντας ωστόσο τη διοίκηση να ανεβάσει την πρόταση της για να ανανεώσει το συμβόλαιο του.

«Άλλο τι λέω εγώ, άλλο τι λέει η διοίκηση»
Πρόταση από τον περασμένο χειμώνα έχει δεχθεί από τον ΟΦΗ ο Γιώργος Μακρής για να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Τα χρήματα που προσφέρουν οι Κρητικοί δεν ικανοποιούν τον 29χρονο μέσο. Ο ίδιος ετοιμάζει τα πράγματα του για να φύγει για διακοπές, αλλά όπως ανέφερε μέσω της «SportDay» η διαφορά στο οικονομικό δεν είναι τόσο μεγάλη και τόνισε ότι η ομάδα του Ηρακλείου αποτελεί προτεραιότητα του.

«Θέλω να μείνω και είναι προτεραιότητά μου ο ΟΦΗ. Kάναμε καλή χρονιά με την ομάδα και θέλω να συνεχίσω. Κατά τη γνώμη μου η οικονομική διαφορά δεν είναι μεγάλη, όμως άλλο τι λέω εγώ και άλλο τι λέει η διοίκηση», επισήμανε ο Καβαλιώτης χαφ. Πηγή: sport-fm.gr

Φήμες για Κονσεϊσάο και ΠΑΟΚ!

«Φουντώνουν» οι φήμες περί πιθανής συνεργασίας ΠΑΟΚ-Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση παραμονής του Στοχ, που είναι αμφίβολος για τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Φήμες για Κονσεϊσάο και ΠΑΟΚ
Το προφίλ προπονητή πάνω στο οποίο ψάχνουν στον ΠΑΟΚ τον άνθρωπο που θα αναλάβει το… τιμόνι της ομάδας την επόμενη σεζόν, ταιριάζει αυτό ενός παλιού γνώριμου της Τούμπας, του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά» φαίνεται πως έχει τα στοιχεία που θέλουν στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή, οι γνώσεις, η όρεξη για δουλειά, η ηλικία, η εμπειρία, το παρελθόν με την ομάδα. Με βάση αυτά, όσο περνάνε οι μέρες ενισχύονται οι συζητήσεις, που κάνουν λόγο για πιθανή συνργασία των δύο πλευρών. Ο Πορτογάλος αυτή τη στιγμή δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ακαντέμικα. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του για τον ΠΑΟΚ. Είχε συμβεί το ίδιο, όταν ήταν στην Ολιανένσε, αλλά τελικά δεν προχώρησε.

Ανατροπή δεδομένων

Έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση Στοχ τον τελευταίο καιρό. Από εκεί που έμοιαζε σχεδόν αδύνατο να συνεχίσει ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός στον ΠΑΟΚ, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί πλέον. Πάντως, θα πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει με τη ρήτρα του παίκτης της Φενέρ, ενώ με εδνιαφέρον αναμένονται και οι εξελίξεις στο θέμα του Νάτχο, στον οποίο έχει προταθεί νέο συμβόλαιο, καθώς αρέσει πολύ στον Σαββίδη.

Αναμονή

Παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Στοχ στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο 24χρονος έχει αιμάτωμα στον μηρό, διότι δέχθηκε χτύπημα στην αναμέτρηση με τους «μπλε» και το ιατρικό τιμ δεν μπορεί να εκτιμήσει με σιγουριά ακόμη, αν θα είναι σε θέση να παίξει ο εκ των σκόρερ στο παιχνίδι της Τετάρτης. Ατομικά προπονούνται ακόμη οι Μαντούρο, Χούσεν και δεν υπολογίζονται. Στη σημερινή προπόνηση, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο Γεωργιάδης για τον προσεχή αγώνα.

* Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο ΠΑΟΚ, ζητώντας του να πραγματοποιηθεί συνάντηση μαζί του, όταν θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την προκλογική εκστρατεία. Τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι, εφόσον τα πουν οι δύο πλευρές θα είναι τα χρέη προς το Δημόσιο, η καθυστέρηση του αθλητικού κέντρου στη Θέρμη, αλλά και ηα ντιμετώπιση που έχει ο σύλλογος από τις ποδοσφαιρικές αρχές. Πηγή: sport-fm.gr

Αργότερα, αλλά θα γίνει!

Καμία αμφιβολία για την υλοποίηση του ονείρου της «Αγια-Σοφιάς» δεν έχουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, παρά την καθυστέρηση στην υπόθεση. Προτεραιότητα η μεταγραφή του Λάζοβιτς.

Αργότερα, αλλά θα γίνει
Η δυσαρέσκεια στις τάξεις της ΑΕΚ για την καθυστέρηση στις διαδικασίες που αφορούν το γήπεδο είναι δεδομένη. Από την άλλη, ωστόσο, εμφανίζονται βέβαιοι πως θα είναι πολύ μικρή και το θέμα θα προχωρήσει απρόσκοπτα και τα έργα θα αρχίσουν λίγο μετά τις Ευρωεκλογές.

Για την καθυστέρηση δεν φέρει ευθύνη η πλευρά της «Ένωσης», αφού έχει κινήσει ταχύτατα όλες τις διαδικασίες για να είναι καλυμμένη από όλες τις απόψεις. Ωστόσο τα δυσκίνητα γρανάζια της κρατικής μηχανής δεν επέτρεψαν την ψήφιση του νομοσχεδίου πριν κλείσει η Βουλή. Πάντως αυτό εκφράζεται βεβαιότητα πως θα γίνει μόλις ανοίξει και πάλι η Βουλή, με την έκδοση των αδειών να ακολουθεί και τα έργα να αρχίζουν στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας ίσως και μέσα στον Ιούνιο.

Λάζοβιτς κι έπεται συνέχεια

Προτεραιότητα στην απόκτηση του Ντάνκο Λάζοβιτς έχει δώσει η ΑΕΚ. Το έδαφος είναι πρόσφορο, αφού ο 31χρονος φορ θέλει να έρθει στην «Ένωση», το κασέ του δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, ενώ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει καλές διασυνδέσεις στη Σερβία για να μην προκύψουν άλλα εμπόδια. Από εκεί κι έπειτα, η «Ένωση» εξετάζει περιπτώσεις παικτών από την Αργεντινή κι έχει το βλέμμα της στη Σερβία για αριστερό μπακ, αλλά και σε χώρα του τέως ανατολικού μπλοκ για σέντερ φορ.Πηγή: sport-fm.gr

Εύκολο 2-0 για Σπερς!

Στου δρόμου τα μισά για την πρόκριση στους τελικούς της Δύσης έφτασαν οι Σπερς νικώντας με 114-97 τους Μπλέιζερς. Επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχαν τα «σπιρούνια».

Εύκολο 2-0 για Σπερς
Με ευκολία ανάλογη εκείνης του πρώτου αγώνα, οι Σπερς έκαναν το 2-0 στους ημιτελικούς της Δύσης απέναντι στους Μπλέιζερς. Αξιοποιώντας απόλυτα την έδρα τους, επικράτησαν 114-97 και πλέον η σειρά μεταφέρεται για τα δύο επόμενα παιχνίδια στο Όρεγκον, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Επτά παίκτες-με κορυφαίο τον Καουάι Λέοναρντ που είχε 20-είχαν διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές, που ξέφυγαν με 70-51 στο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους οκτώ (99-91) πεντάμισι λεπτά πριν το τέλος, αλλά με διαδοχικά τρίποντα τα «σπιρούνια» απομακρύνθηκαν και πάλι.

Δωδεκάλεπτα: 29-26, 70-51, 87-71, 114-97.

Σπερς (Πόποβιτς): Λέοναρντ 20, Πάρκερ 16 (10 ασίστ), Τζινόμπιλι 16, Μπελινέλι 13, Ντιαό 12, Σπλίτερ 10 (10 ριμπ.), Ντάνκαν 10, Γκριν 8, Μιλς 7, Άιρς 2, Μπέινς, Τζόζεφ, Μπόνερ.

Μπλέιζερς (Στοτς): Μπατούμ 21, Λίλαρντ 19, Όλντριτζ 16 (10 ριμπ.), Μάθιους 14, Μπάρτον 13, Λόπεζ 8, Ουίλιαμς 4, Ρόμπινσον 2, Γουότσον, ΜακΚόλουμ, Φρίλαντ, Λέοναρντ. Πηγή: sport-fm.gr

Μια μεταγραφή και… βάλε!

Συνολικά πρόστιμα ύψους 266.100 ευρώ έχει κληθεί να πληρώσει ο Παναθηναϊκός φέτος, ενώ η ζημιά γίνεται μεγαλύτερη από τα κεκλεισμένων των θυρών. Φρεσκάρισμα από Αναστασίου.

Μια μεταγραφή και… βάλε
Τεράστια οικονομική ζημιά, σε οικονομικά δύσκολους καιρούς, έχει υποστεί ο Παναθηναϊκός από τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί τη φετινή περίοδο. Μέχρι στιγμής οι «πράσινοι» έχουν κληθεί να πληρώσουν 266.100 ευρώ, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί από την τιμωρία που επίκειται για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου.

Αν συνυπολογιστούν και τα… διαφυγόντα κέρδη από τα τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών (ένα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και άλλα δύο μετά τη χθεσινή ποινή της έδρας) τότε γίνεται σαφές πως το κόστος είναι ακόμη μεγαλύτερο και ισοδυναμεί και τουλάχιστον μία καλή μεταγραφή για το «τριφύλλι». Άλλωστε για τις φετινές μεταγραφές δόθηκαν σε ομάδα χρήματα μόνο για τον Ατζαγκούν, 200.000 ευρώ.

Φρεσκάρισμα με Αστέρα

Μετά το χθεσινό ρεπό ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις προπονήσεις σήμερα αρχίζοντας προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, όπου με νίκη έρχεται πιο κοντά ο στόχος της πρωτιάς στα play offs. Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να φρεσκάρει την ομάδα του, με τον Νάνο και τον Καρέλη να επιστρέφουν στην ενδεκάδα και πιθανώς να υπάρχουν κι άλλα νέα πρόσωπα. Εκτός πλάνων είναι ο Πέτριτς που χθες βράδυ υποβλήθηκε σε εξετάσεις και σήμερα θα διαπιστωθεί πόσο θα μείνει εκτός δράσης μετά το μυϊκό τραυματισμό του. Θεωρείται πάντως απίθανο να προλάβει έστω και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.Πηγή: sport-fm.gr

Μια ανάσα από Ντιόπ!!

Πολύ προχωρημένες οι επαφές Ολυμπιακού και Λεβάντε για τον Πάπε Ντιόπ. Βιάζονται για τις υπογραφές με Πουλίδο οι «ερυθρόλευκοι». Τι γίνεται με Φορτούνη, Ινς και δανεικούς.

Μια ανάσα από Ντιόπ
Πλησιάζει στην ολοκλήρωση μίας σημαντικής μεταγραφής ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε πολύ προχωρημένες επαφές με τη Λεβάντε για την απόκτηση του Παπέ Ντιόπ, σε σημείο που κάποιες πηγές να μιλούν ακόμη και για συμφωνία αν κι αυτό δεν επιβεβαιώνεται.

Οι διαφορές στις διαπραγματεύσεις τόσο με την ισπανική ομάδα, όσο και με τον 28χρονο Σενεγαλέζο μέσο είναι πολύ μικρές και όλα δείχνουν πως η ολοκλήρωση του deal δεν απέχει. Πάντως εξελίξεις δεν αναμένονται πριν πέσει η αυλαία στην Primera Division την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να προκύψει κάποιος μνηστήρας.

Βιάζονται για Πουλίδο

Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Άλαν Πουλίδο για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ το χρόνο και αναμένει το αντίγραφο του συμβολαίου του από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μεξικού, που θα επιβεβαιώνει πως μένει ελεύθερος και θα διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Τίγκρες περί ρήτρας 7,5 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιό του. Πάντως μέχρι να κλείσει η μεταγραφή είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία , γιατί ο Πουλίδο επελέγη στην αποστολή του Μεξικού για το Μουντιάλ και μπορεί να εμφανιστούν ανταγωνιστές.

Περιμένει ο Φορτούνης, στο περίμενε οι δανεικοί

Ο Κώστας Φορτούνης περιμένει στο ακουστικό του τον Ολυμπιακό και η ολοκλήρωση της μεταγραφής είναι αποκλειστικά στο χέρι των Πειραιωτών, αφού μένει η οριστική τους απόφαση για να τα βρουν και με την Καϊζερσλάουτερν.

Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο των δανεικών, για τον Κάμπελ η Άρσεναλ ενημέρωσε πως θα αποφασίσει μετά το Μουντιάλ, κάτι που καθιστά δύσκολο να μείνει. Για τον Εντινγκά έχει γίνει πρόταση αγοράς του στη Μονακό έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ και δεν αναμένεται να αυξηθεί η προσφορά, ενώ σύντομα θα κλείσει η συμφωνία για την αγορά των δικαιωμάτων του Μαρκάνο από τη Ρούμπιν Καζάν.

Στο μεταξύ, για τον Τομ Ινς που απασχολεί τον Ολυμπιακό υπάρχει ενδιαφέρον και από την Ίντερ. Ο 22χρονος αριστερός εξτρέμ μένει ελεύθερος από την Μπλάκπουλ και αρέσει στους «ερυθρόλευκους».

*Άγνοια δηλώνουν στον Ολυμπιακό για τα περί ενδιαφέροντος του Ανέλε Ενγκονγκά, τον 27χρονο Νοτιοαφρικανό δεξιό μπακ της Γκενκ. Πηγή: sport-fm.gr

Όχι στο σπίτι τους!!

Έστω και δυσκολότερα από ό,τι στο πρώτο παιχνίδι, το Μαϊάμι επικράτησε 94-82 των Νετς και έκανε το 2-0 στα ημιτελικά της Ανατολής. Πρώτος σκόρερ ο Λεμπρόν με 22 πόντους.

Όχι στο σπίτι τους
Αξιοποιώντας στο απόλυτο την έδρα τους οι πρωταθλητές επικράτησαν 94-82 των Νετς και έφτασαν στο 2-0 στα ημιτελικά της Ανατολής.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν στο καλάθι (77-79) επτά λεπτά πριν το τέλος, αλλά δύο τρίποντα από Άλεν και Τσάλμερς κι ένα σουτ του Μπος έφεραν το Μαϊάμι στο +10 και έβαλαν τις βάσεις για την όγδοη σερί νίκη τους στα play offs.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 22 πόντους για τους νικητές, ενώ ο Μίρζα Τελέτοβιτς με 20 ξεχώρισε από την ομάδα του Τζέισον Κιντ, που φιλοξενεί τα δύο επόμενα παιχνίδια ξεκινώντας από τα ξημερώματα της Κυριακής στο Μπρούκλιν.

Δωδεκάλεπτα: 15-21, 45-46, 69-67, 94-82.

Χιτ (Σπόελστρα): Τζέιμς 22, Μπος 18, Ουέιντ 14, Άλεν 13, Τσάλμερς 11, Λιούις 6, Κόουλ 5, Μπατιέ 3, Άντερσεν 2.

Νετς (Κιντ): Τελέτοβιτς 20, Λίβινγκστον 15, Πιρς 13, Τζόνσον 13, Θόρντον 10, Άντερσον 5, Γκαρνέτ 4 (12 ριμπ.), Πλάμλι 2, Ουίλιαμς, Μπλατς. Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: «Βόμβα» στη Λανούς! (videos)

Με τρομερό γκολ του Ουίλιαμ Φερέιρα στο 91ο λεπτό, η Μπολιβάρ απέσπασε 1-1 στη έδρα της Λανούς, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Όσκαρ Μπενίτεζ για τους Αργεντίνους, που γενικά ήταν ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στις καθυστερήσεις «τιμωρήθηκαν» με απόλυτο τρόπο από τον 31χρονο Ουρουγουανό, οπότε το έργο τους στο υψόμετρο της Βολιβίας έγινε ακόμα δυσκολότερο. Στο άλλο σημερινό παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, η Ντεφενσόρ πήρε «τεράστιο» 2-0 στην Κολομβία επί της Ατλέτικο Νασιονάλ, καθώς άνοιξε το σκορ στο 77ο λεπτό με τον Λεονάρντο Πάις και σε αντεπίθεση του 83ου ο Νίκο Ολιβέρα πέτυχε το δεύτερο γκολ, ενώ ο Έντουιν Καρτονά των γηπεδούχων αποβλήθηκε στο 86ο λόγω αντιαθλητικού μαρκαρίσματος.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Φάση των «16»
1-ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Σάντος Λαγκούνα (Μεξικό) 2-1 & 2-0
2-Λεόν (Μεξικό)-ΜΠΟΛΙΒΑΡ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 2-2 & 1-1
3-ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ)-Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 1-1 & 2-0
4-ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΖΟ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Γκρέμιο (Βραζιλία) 1-0 & 0-1 (4-2 στα πέναλτι)
5-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 1-0 & 1-1
6-Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία)-ΝΤΕΦΕΝΣΟΡ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 2-0 & 0-2 (2-4 στα πέναλτι)
7-ΆΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ)-Ουνιόν Εσπανιόλα (Χιλή) 0-0 & 1-0
8-ΚΛΟΥΜΠ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή) 1-0 & 2-2
Προημιτελικοί
9-Λανούς (Αργεντινή)-Μπολιβάρ (Βολιβία) 1-1 & 15/05
10-Σαν Λορένζο (Αργεντινή)-Κρουζέιρο (Βραζιλία) 1-0 & 14/05
11-Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 0-2 & 15/05
12-Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη)-Άρσεναλ Σαραντί (Αργεντινή) 1-0 & 14/05
Ημιτελικοί (αν προκριθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα δημιουργούν αυτόματα ζευγάρι) (22-31/07)
13-Νικητές 9-10
14-Νικητές 11-12
Τελικοί (6 & 13/08)
15-Νικητές 13-14





Πηγή: onsports.gr

Ένα Champions League που του λείπαν τρία αστέρια...!!


Γράφει ο Άγγελος Τσεβάς

Είναι χωρίς αμφιβολία τρεις γίγαντες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και οι τρεις αυτές ομάδες έχουν στην τροπαιοθήκη τους το βαρύτιμο τρόπαιο και έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία του θεσμού. Κι όμως, ποιος να το περίμενε οτι στο επόμενο Champions League οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν και Ίντερ δεν θα κοσμούν πια τις οθόνες μας. Είναι σίγουρα ένα τεράστιο πλήγμα στο κύρος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πως όμως έφτασαν οι ομάδες αυτές σ´αυτό το σημείο, που σίγουρα αποτελεί μαύρη κηλίδα στην πλούσια ιστορία τους
 Ας αρχίσουμε από την ομάδα του Μάντσεστερ όπου το κύριο πρόβλημα της ακούει
(η μάλλον καλύτερα άκουγε αφού ο Σκωτσέζος προπονητής αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας) στο όνομα Μόγες. Περίπου τέτοια εποχή πέρυσι ο Φέργκιουσον ανακοίνωνε με μεγάλη πικρία πως μετά από 27 χρόνια γεμάτα με τίτλους και επιτεύγματα ως προπονητής των <<κόκκινων διαβόλων>> , θα αποσυρόταν από την προπονητική. Συνεπώς οι ιθύνοντες της Γιουνάιτεντ θα έπρεπε να βρουν έναν άξιο διάδοχο να συνεχίσει το έργο του Σερ Άλεξ. Ο Μόγες δεν δικαιολόγησε ούτε στο ελάχιστο την στήριξη που δέχτηκε από οπαδούς, διοίκηση και φυσικά από τον προκάτοχο του που κι αυτός φέρει μερίδιο ευθύνης λόγω της επιμονής του να διαλέξει και να στηρίξει τον Μόγες μέχρι τέλους. Μες στις άκρες τα αποτελέσματα τα ξέρετε. Μετά από ένα σερί αρνητικών ρεκόρ ο Σκωτσέζος τεχνικός απολύθηκε και η διοίκηςη των κόκκινων αναζητά τον επόμενο <> που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Λουίς Φαν Χάαλ, αν και προσωρινά στον πάγκο κάθεται ο μεγάλος Ράιαν Γκιγκς ως υπηρεσιακός. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται αυτή τη στιγμή πολύ μακριά από την προνομιούχο θέση που οδηγεί στο Champions League και θα είναι η πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια που οι <<μπέμπηδες>> θα απουσιάσουν από το μεγάλο ραντεβού.
Εκτός από την Γιουνάιτεντ, από το Champions League 2014-2015 θα λείπει, όπως προαναφέραμε, και η Μίλαν. Τι να πει κανείς για αυτή την ομάδα;! 7 φορές έχει στεφθεί βασίλισσα της Ευρώπης ( μόλις δεύτερη στη σχετική λίστα παρακαλώ, δύο λιγότερα από την Ρεάλ), όμως η αλλαγή προπονητή στα μέσα της χρονιάς σε συνδυασμό με την έλλειψη σοβαρού μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας, έχουν οδηγήσει τη Μίλαν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα του Καμπιονάτο να κονταροχτυπιέται με μικρομεσαίες ομάδες ώστε να προκριθεί έστω στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν. Μια ομάδα <<θρύλος>> και όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να φορέσει την φανέλα της. Είναι φανερό όμως ότι χρειάζεται ανανέωση σε όλους τους τομείς, από ποδοσφαιριστές έως και το τεχνικό επιτελείο. Ο Ζέεντορφ δεν τα έχει πάει κι άσχημα ως τώρα αλλά κανείς δεν ξέρει κατά πόσο μπορεί ο παλαίμαχος
άσσος των γηπέδων να οδηγήσει τη Μίλαν ξανά στις επιτυχίες και τις διακρίσεις...
  Δεν θα φύγουμε από το Μιλάνο. Για την ακρίβεια, άλλη μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης, η Ίντερ, του χρόνου θα απουσιάζει από τα <<ευρωπαικά σαλόνια>>. Αυτή τη στιγμή οι Νεραντζούρι βρίσκονται 12 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την Νάπολι και παράλληλα την τρίτη θέση που οδηγεί στο Champions League. Τέσσερα χρόνια πριν ο Καμπιάσο σήκωνε το μεγάλο τρόπαιο στη Μαδρίτη όμως η τύχη (;) τα έφερε έτσι και η Ίντερ ούτε φέτος αλλά ούτε και του χρόνου θα βρίσκεται στο Champions League. Από την παραίτηση του Ζοζέ Μουρίνιο και μετά, η περίοδος που ακολούθησε θύμισε σε πολλούς οπαδούς της Ίντερ τα πέτρινα χρόνια της ομάδας, δηλαδή πριν την έλευση του Πορτογάλου τεχνικού. Και όχι άδικα αφού οι φίλοι της Ιντερνατσιονάλε (όπως είναι το πλήρες όνομα της) έχουν να πανηγυρίσουν έναν τίτλο εδώ και τρία χρόνια. Αναλυτικότερα, τελευταία διάκριση του συλλόγου ήταν το κύπελλο Ιταλίας το 2011. Από εκεί και ύστερα... η πτώση! Η Ίντερ πέρυσι τερμάτισε 9η (!), ένα από τα αρνητικότερα ρεκόρ της σύγχρονης ιστορίας της, ενώ φέτος μετά βίας θα πάρει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν. Άσχημη περίοδος για τον σύλλογο του Μιλάνου που όμως φαίνεται να έχει αίσιο τέλος καθώς τα ηνία της ομάδας έχει αναλάβει πλέον ο Ινδός επιχειρηματίας Τοχίρ και απ´όσο φαίνεται η ομάδα θα ενισχυθεί σημαντικά το καλοκαίρι. Ολοκληρώνοντας, τρεις μεγάλες ομάδες, από τις κορυφαίες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Γιουνάιτεντ, η Μίλαν και η Ίντερ, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, θα ολοκληρώσουν την ερχόμενη σεζόν δίχως να απολαύσουν την αίγλη (και όχι μόνο αφού τα κέρδη από τη συμμετοχή στο <<χρυσοφόρο>> θεσμό είναι πολλά) του Champions League...

Oι 11 καλύτεροι της Πρέμιερ Λιγκ...!

Ο Μιχάλης Τσόχος λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί το φετινό αγγλικό πρωτάθλημα, επιλέγει την καλύτερα ενδεκάδα. Φυσικά παίζει 4-4-2!  
Ταλέντα όπως ο Λουκ Σο ή ο Ρος Μπάρκλεϊ, παίκτες που παρουσίασαν τρομακτική εξέλιξη όπως ο Ντάνιελ Στάριτζ της Λίβερπουλ, ο Ανταμ Λαλάνα της Σαουθάμπτον και ο Σέιμους Κόλμαν της Εβερτον, σπουδαίοι παίκτες που έκαναν τρομακτική χρονιά όπως ο Σουάρες, ο Τουρέ και ο Αζάρ, σταθερές αξίες όπως ο Κομπανί και leaders που έκαναν ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας τους, όπως ο Στήβεν Τζέραρντ.
Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ εκτός από συναρπαστική εξέλιξη, είχε και μεγάλους πρωταγωνιστές. Παρακολουθώντας την πιο στενά από κάθε άλλη χρονιά και λόγω των μεταδόσεων που έκανα στον ΟΤΕ TV, είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκα πολύ να επιλέξω την καλύτερη ενδεκάδα, αλλά όταν επιλέγεις για σύστημα το... FourFourTwo όλα γίνονται ευκολότερα.
Τερματοφύλακας
Ούγκο Γιορίς

Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές επέλεξαν τον Τσεχ της Τσέλσι. Λογική επιλογή της σταθερής αξίας του Τσεχ, ο οποίος πάντως δεν έκανε κάτι περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, ούτε αποδείχτηκε καθοριστικός στην οικονομία του πρωταθλήματος. Ακόμη και η απουσία του τις τελευταίες αγωνιστικές δεν φάνηκε λόγω Σβάρτσερ. Αλλοι υποψήφιοι θα μπορούσαν να ήταν ο Μινιολέ της Λίβερπουλ, ο πολύ βελτιωμένος Σέζνι της Αρσεναλ και ο Μπέγκοβιτς της Στόουκ. Κατά την άποψη μου όμως το καλύτερο πρωτάθλημα από όλους τους γκολκίπερ το έκανε ο Γάλλος τερματοφύλακας της Τότεναμ, Ούγκο Γιορίς. Με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές επεμβάσεις, σταθερός όλη τη χρονιά, ο Γιορίς θα... εξαργυρώσει την πολύ καλή χρονιά του με μία (λογικά) πανάκριβη μεταγραφή στην Παρί.

Δεξί μπακ
Σέιμους Κόλμαν

Ο Μπακαρί Σανιά και ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς έκαναν μάλλον μέτρια χρονιά, ο Ματιέ Ντεμπισί ήταν καλός με τη Νιουκάστλ, αλλά η πολύ κακή εικόνα της ομάδας του, τον παρέσυρε κι' αυτόν, όπως και τον Ράφαελ της Μαν. Γιουνάιτεντ. Ο Ναθάνιελ Κλαϊν της Σουθάμπτον όποτε έπαιξε ήταν εξαιρετικός, αλλά σχεδόν μοιράστηκε τα ματς με τον πιτσιρικά, τον Τσέιμπερς. Ο Γούοκερ της Τότεναμ ήταν σαφώς χειρότερος από πέρυσι, οπότε τι μας μένει; Ο καταπληκτικός και φέτος Πάμπλο Ζαμπαλέτα της Μάντσεστερ Σίτι και η αποκάλυψη της σεζόν Σέιμους Κόλμαν. O Ιρλανδός ακραίος οπισθοφύλακας της Εβερτον έπαιξε ασταμάτητα, έτρεξε ασταμάτητα, έβαλε 6 γκολ, έβγαλε 3 ασίστ. Κερδίζει στο νήμα τον Αργεντινό.

Αριστερό μπακ
Λουκ Σο

Οι βασικοί υποψήφιοι ήταν τρεις. Ο νεαρός Λουκ Σο που με την Σαουθάμπτον έκανε παπάδες, ο Λέϊτον Μπέινς της Εβερτον και ο Αθπιλικουέτα της Τσέλσι που άφησε τον πάγκο τον Ασλεϊ Κόουλ. Ο Εβρα χάθηκε μαζί με την ομάδα του, Μονρεάλ και Γκιμπς της Αρσεναλ δεν έκαναν καλή σεζόν, Κλισί και Κολάροφ μοιράστηκαν τα ματς στη Σίτι και ο Μάρκος Αλόνσο πήγε αργά στη Σάντερλαντ. Συνεπώς Λουκ Σο και λόγω ηλικίας και λόγω ταλέντου. Αν και δεν έχει κλείσει τα 20 είναι πολύ πιθανό να είναι ακόμη και βασικός στο Μουντιάλ με την Εθνική Αγγλίας, ενώ χάρη στην καταπληκτική χρονιά που έκανε έρχεται η μεταγραφή σε μεγάλο club με 30 εκατ. Λίρες!

Κεντρικοί αμυντικοί
Γκάρι Κέιχιλ, Ντέγιαν Λόβρεν

Οι ποδοσφαιριστές ψήφισαν ως καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς, τον Κέιχιλ της Τσέλσι και τον Κομπανί της Σίτι. Για τον πρώτο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έκανε καταπληκτική σεζόν και κυρίως χάρη στη δική του παρουσία η Τσέλσι είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ο Κομπανί είναι ένας από τους 3 – 4 καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο, αλλά σούπερ πρωτάθλημα δεν λες ότι έκανε. Εχασε αρκετά ματς με προβλήματα τραυματισμών, είχε το λάθος στο ματς με τη Λίβερπουλ που παραλίγο να κοστίσει τον τίτλο στην Σίτι. Ο Κοσιενλί και ο Μερτεσάκερ έκαναν πολύ καλή σεζόν, αλλά τρεις τέσσερις συντριβές που γνώρισε η Αρσεναλ στα ντέρμπι χάλασαν την εικόνα τους. Οσο κι' αν μοιάζει υπερβολικό, δύο από τους τέσσερις της άμυνας να είναι παίκτες της Σαουθάμπτον, ο δεύτερος καλύτερος αμυντικός, μετά τον Κέιχιλ, ήταν ο Κροάτης Ντέγιαν Λόβρεν των “Αγίων”.


Κεντρικά χαφ
Γιάγια Τουρέ, Στήβεν Τζέραρντ

Πολλοί είναι οι παίκτες που αγωνίζονται στον άξονα της μεσαίας γραμμής και έκαναν πολύ καλό πρωτάθλημα, αλλά η επιλογή των δύο κορυφαίων ήταν εύκολη. Ο Γιάγια Τουρέ της Σίτι στην πιο παραγωγική του σεζόν, έκανε το καλύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του, ενώ ο Στήβεν Τζέραρντ της Λίβερπουλ παίζοντας ως deeplying playmaker έκανε θραύση και με τα γκολ του και κυρίως με τις ασίστ. Πολύ εύκολη επιλογή και οι δύο. Αν δεν υπήρχαν οι δυο τους θα κάναμε κουβέντα για τον Ράμσεϊ της Αρσεναλ, τον Ραμίρες της Τσέλσι, τον Παουλίνιο της Τότεναμ και τον Φερναντίνιο της Σίτι. Εξαιρετικό πρωτάθλημα και από τον Σναϊντερλεν της Σαουθάμπτον, τον Ντελφ της Αστον Βίλα, τον Χαντλεστόουν της Χαλ και τον Σισοκό της Νιουκάστλ.


Αριστερό χαφ
Εντέν Αζάρ

Ο Αζάρ της Τσέλσι παίρνει την φανέλα του βασικού σπίτι και με απλές διαδικασίες. Δεν είναι ο μόνος που έκανε καλό πρωτάθλημα, αλλά ήταν μακράν ο καλύτερος όλων. Μόνος του κρατούσε την Τσέλσι μέχρι το τέλος στο κυνήγι του τίτλου και όταν προς το τέλος της σεζόν τραυματίστηκε η Τσέλσι τα έχασε όλα. Οποιον άλλο και να αναφέρουμε από αυτούς που έκαναν καλό πρωτάθλημα δεν θα βρούμε σημείο σύγκρισης με τον Αζάρ.

Δεξί χαφ
Ραχίμ Στέρλινγκ

Οι παίκτες ψήφισαν ως καλύτερο τον Ανταμ Λαλάνα της Σαουθάμπτον. Εκανε όντως σπουδαίο πρωτάθλημα. Παίκτης που στο... μάτι είναι πολύ χορταστικός. Σίγουρα είναι μία πολύ δυνατή υποψηφιότητα. Παρά ταύτα στο νήμα θα επιλέξω Ραχίμ Στέρλινγκ. Στο κάτω κάτω, είχαν ακριβώς τις ίδιες στατιστικές επιδόσεις (9 γκολ και 6 ασίστ και οι δύο) με την διαφορά ότι ο μικρός της Λίβερπουλ τις είχε σε λιγότερα ματς. Συμπαθητική χρονιά ο Καθόρλα και ο Σίλβα.

Επιθετικό δίδυμο
Λουίς Σουάρες, Βίλφριντ Μπόνι
Νομίζω ότι για τον Σουάρες δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Προφανώς ο καλύτερος επιθετικός στην Ευρώπη την φετινή σεζόν και όχι μόνο στην Αγγλία. Για τον παρτενέρ του, οι παίκτες στην Αγγλία ψήφισαν τον συμπαίκτη του, τον Ντάνιελ Στάριτζ. Πολύ λογική επιλογή. Οπως λογική θα ήταν και ο Ρούνεϊ, ο μοναδικός που διασώθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εξαιρετική σεζόν έκανε και ο Αγκουέρο, μόνο που έχασε σχεδόν τα μισά ματς. Το ίδιο ισχύει και για Τζέκο, Νεγρέδο. Προσωπικά θα επιλέξω τον Μπόνι. Ο Ιβοριανός φορ στην πρώτη του χρονιά στην Αγγλία έκανε θραύση με 15 γκολ και 3 ασίστ και ήταν ο βασικός λόγος που η Σουόνσι δεν κινδύνεψε. Σκόραρε ακατάπαυστα και στο Europa League. Πολύ καλό πρωτάθλημα και ο Ρεμί της Νιουκάστλ.



Πηγή: gazzetta.gr

Μαρινάκης: «Κτηνωδία όσα έγιναν στην Τούμπα» (vid)

Το όραμά του για τον Πειραιά και τον Ολυμπιακό ανέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που μίλησε για τα προβλήματα και τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην εμπλοκή του στην πολιτική, ενώ αναφορά έγινε και στο κομμάτι του αθλητισμού, με ειδική μνεία στα επεισόδια. 
Για... όλους και για όλα μίλησε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων», φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία», όπου ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην εμπλοκή του στην πολιτική σκηνή, επιτέθηκε στον νυν Δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο, ενώ δεν ήταν δυνατόν να μην αναφερθεί στον Ολυμπιακό, τους αντιπάλους του, τις κατηγορίες για παράγκα, αλλά και το μείζον θέμα των επεισοδίων.
«Για εμένα είναι πρόβλημα, χάνω χρόνο από τη δουλειά μου και δεν θα πάρω πράγματα από τον Δήμο. Μόνο να δώσω έχω. Νομίζω πως ο Γιάννης Μώραλης θα έχει όλο το χρόνο μπροστά του να ασχοληθεί με τον Πειραιά. Θα υπάρχουν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που ο καθένας θα έχει το ρόλο του. Σε ότι αφορά εμένα, πέντε πράγματα που έχουμε πει πως θα κάνουμε, θα τα κάνουμε. Είτε με δωρεές, είτε με το ΕΣΠΑ, είναι δέσμευση δική μου πως θα γίνουν. Είναι ένα στοίχημα για εμένα και τα στοιχήματα τα κερδίζω
Όταν ξεκίνησα στον Ολυμπιακό δεν έτρεχε το χρήμα. Κάναμε μια πολύ σωστή διαχείριση με σκληρή δουλειά, οι συνεργάτες μου τα δίνουν όλα για να πετύχουμε. Σε μικρό διάστημα καλύψαμε το χρέος και φτιάξαμε υποδομές. Έχουμε ακαδημίες και φυτώριο στον Ολυμπιακό. Νέα παιδιά και εκεί επενδύουμε. Για εμένα είναι ευχαρίστηση να βλέπω νέα παιδιά να αθλούνται, να μαθαίνουν τη σημαίνει ευγενής άμιλλα. Είναι όνειρο ζωής για εμένα, να βλέπεις νέα παιδιά να μεγαλώνουν με αυτές τις αξίες».
Όπως ήταν αναμενόμενο, παρουσιάστηκε καυστικός στο σχόλιό του για τον νυν δήμαρχο, αφού όπως είπε: «Για έναν άνθρωπο που δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο είναι δύσκολο να καταλάβει τι σημαίνει σκληρή δουλειά και θέσεις εργασίας. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν είναι δύσκολο να γίνουν ούτε πολλά χρήματα. Χρειάζεται σωστή διαχείριση. Δεν είναι δυνατό να είσαι Δήμαρχος Πειραιά και να μην υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου για Ερασιτεχνικά σωματεία και να μην ντρέπεσαι για αυτό».
Για τα χρήματα και πως θα βρεθούν: «Τα χρήματα τα βρίσκεις. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν. Υπάρχουν προγράμματα που δεν μπορείς ή δεν θες να τα απορροφήσεις. Στο τέλος της ημέρας, δεν το κάνεις γιατί είσαι ανίκανος. Για εμένα είναι. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη εκτός ελληνικών συνόρων. Δεν μπορεί ο Πειραιάς με αυτή τη φυσική ομορφιά να μην μπορεί να ορθοποδήσει και να δίνει την εικόνα μιζέριας. Με κλειστά μαγαζιά και ανθρώπους άνεργους χωρίς ελπίδα. Εμείς αυτό θα το αλλάξουμε».
Όσο για το νόμο που απαγορεύει σε ιδιοκτήτες Offshore εταιριών να πολιτεύονται, τόνισε:  «Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορούν οι παραγωγικές τάξεις που ασχολούνται με τη ναυτιλία να εξαιρούνται από τις εκλογικές διαδικασίες. Οι offshore στην ναυτιλία είναι καθόλα νόμιμες. Το θεωρώ άδικο, και δεν το λέω μονο για εμένα αλλά και για άλλα ικανά άτομα, να μην μπορούν να προσφέρουν. Το θεωρώ άδικο. Το άλλο κομμάτι είναι ο χρόνος. Απασχολούμαι με τη δουλειά μου και τον Ολυμπιακό και δεν θα ήθελα να χρεωθώ μια τέτοια αποτυχία. Για αυτό θεωρώ πως ο Γιάννης Μώραλης είναι ο καταλληλότερος. Έχει δείξει ποιος είναι στον Ολυμπιακό, στη Σούπερ Λίγκα, είναι δοκιμασμένος. Προέρχεται από μια οικογένεια πολιτική και τα επόμενα χρόνια θα είμαστε περήφανοι για αυτόν και για τον Πειραιά».
Το θέμα του... «Έλληνας Μπερλουσκόνι», ήταν αναμενόμενο να συζητηθεί, με τον Μαρινάκη να απαντά: «Αν ήθελα να φτιάξω κόμμα θα το έφτιαχνα. Θα μπορούσα να έχω το δικό μου ποτάμι, τη δική μου ελιά, τη δική μου Νέα Ελλάδα που μου αρέσει και σαν όνομα. Θα δείτε τον νέο Πειραιά, τον Πειραιά νικητή. Αν ήθελα κόμμα, θα το έκανα και θα προσπαθούσα για το καλύτερο. Όμως ο Μαρινάκης δεν έχει δουλειές με το ελληνικό δημόσιο κι ουτε θα έχει. Η μόνη μου δουλειά είναι ο Ολυμπιακός. Οπότε το Μπερλουσκόνι είναι άκυρο. Ο Μιχαλολιάκος τα λέει αυτά στον πανικό του. Όταν ένας αποτυχημένος βλέπει έναν άνθρωπο με όρεξη και ικανότητα, έχει πανικό. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να κάνω κόμμα, να κυβερνήσω τη χώρα. Το κεφάλαιο αυτό κλείνει γιατί δεν έχει περάσει καν από το μυαλό μου. αυτό που περνάει από το μυαλό μου είναι να δω τον Πειραιά νικητή. Είναι κάτι που θα κάνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα είναι καλό για όλα τα παιδιά του Πειραιά. Για όλους τους Πειραιώτες».
Πίσω στον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια κοινωνική προσφορά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και ειδικά στον Πειραιά. Τα λεφτά τα βρίσκεις με σωστή διαχείριση, από πάρα πολλά κονδύλια του ΕΣΠΑ που είναι τραγικό να είναι ανεκμετάλλευτα και από ανθρώπους που θέλουν να δωρίσουν χρήματα στον Πειραιά. Είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι αλλά για να το κάνουν θέλουν να ξέρουν πως τα λεφτά θα πιάσουν τόπο. Είναι άνθρωποι από το χώρο του εφοπλισμού που αγαπάνε τον Πειραιά και θέλουν να αφήσουν κάτι πίσω τους. Θα το κάνουν όταν βλέπουν εμάς να προσπαθούμε και να θέλουμε να κάνουμε έργο. Θα ξεκινήσει από τον Πειραιά και θα γίνει σε όλη την Ελλάδα θέλω να πιστεύω».
Για την αδιαφορία που κατηγορήθηκε πως δείχνει στα Εθνικά προβλήματα, είπε:  «Πριν από 2,5 χρόνια είχα μπει μπροστά για το χρέος. Το οποίο τότε μπορούσε να το αγοράσουμε με 10-12%. Το είχα κάνει με τους εργαζόμενους στην εταιρία μου και τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα καλό παράδειγμα που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν πολλοί στην Ελλάδα και με το 1/10 να αγοράσουμε το ελληνικό χρέος. Δεν μας ακολούθησαν. Στον Πειραιά πιστεύω πως θα μας ακολουθήσουν πολύ περισσότεροι. Μας έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και είναι κάτι που δεν περίμενα. Υπάρχει πολύς κόσμος και θέλει να προσφέρει. Από τη στιγμή που θα δει τα έργα, θα ακολουθήσουν κι άλλοι».
Όσο για την χαρακτηρισμένη ως.... Ολυμπιακή υποψηφιότητα, σχολίασε: «Έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε. Δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν είναι υποψηφιότητα του Ολυμπιακού. Δεν είναι υποψηφιότητα Ολυμπιακού η Ειρήνη Νταϊφά. Έχει τεράστια κοινωνική προσφορά στον τόπο. Θέλει πραγματικά να προσφέρει και τέτοιους ανθρώπους τους χρειαζόμαστε. Έχουμε πάρα πολλούς επιστήμονες, και γιατρούς, που θέλουν να βοηθήσουν τον Πειραιά. Υπάρχουν πέντε Παναθηναϊκοί στο ψηφοδέλτιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Και ο Παναθηναϊκός Πειραιώτης θέλει τον Πειραιά νικητή. Και ΑΕΚτζήδες έχουμε, και πάρα πολλούς Εθνικούς. Δεν υπάρχουν τέτοιοι διαχωρισμοί, υπάρχει μια πειραϊκή ταυτότητα».
Στο δίλημμα Μιχαλολιάκος - Δρίτσας: «Ο Μώραλης θα είναι Δήμαρχος, δεν χρειάζεται να το συζητάμε. Προσωπική άποψη ανάμεσα σε Μιχαλολιάκο και Δρίτσα, προτιμώ τον Δρίτσα. Μιλάμε για διαφορά σε επίπεδο ανθρώπου. Εδώ είμαστε δεν πρόκειται να φύγουμε. Και χθες εδώ ήμασταν και αύριο εδώ θα είμαστε. Δεν είμαστε περαστικοί από τον Πειραιά. Αν περπατήσετε στον Πειραιά θα καταλάβατε ποιοι θα είναι στον δεύτερο γύρο. Ο κόσμος στον δρόμο μας λέει να δώσουμε ότι μπορούμε για την πόλη. Αυτό μας δίνει δύναμη. Εγώ μέχρι τώρα έχω δει πολλά χαρούμενα πρόσωπα γιατί έχουμε μεγάλες επιτυχίες με τον Ολυμπιακό και ελπίζουμε να έχουμε μεγαλύτερες».
Για το ενδεχόμενο μεγάλης μεταγραφής για... ψηφοθηρία, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει μπροστά, θα κάνουμε τις μεταγραφές που χρειαζόμαστε, έχουμε ήδη μιλήσει με τον προπονητή μας, ολο το τιμ είναι έτοιμο και προχωράμε διάφορες περιπτώσεις. Δεν χρειάζονται πυροτεχνήματα για να κερδίσουμε εντυπώσεις. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα καλύτερα έρχονται. Να ζήσουμε μεγάλες χαρές με τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας. Αλλά δεν θα κάνουμε μεταγραφή για να πάρουμε τον Δήμο του Πειραιά».
Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό: «Όταν πήραμε το πρώτο πρωτάθλημα είχα υποσχεθεί άλλα είκοσι. Έχουμε πάρει τέσσερα, αλλά χρειαζόμαστε άλλα 17. Οπότε έχουμε δρόμο».
Για τον χρόνο που αφιερώνει στην δουλειά του:  «Εμείς έχουμε μεγάλες διαφορές λόγω Λονδίνου και Νέας Υόρκης. Οι ώρες είναι δύσκολες. Μπορούμε να δουλεύουμε ξημερώματα σε καθημερινή βάση, διότι το έχουμε συνηθίσει. Το νωρίτερο 11-12 φεύγω. Δουλεύω 18 ώρες τη μέρα, είναι η δουλειά μου, ο Ολυμπιακός, κοιτάζουμε τον Πειραιά. Έχω συνηθίσει στα φουλ ωράρια».
Για την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του Πειραιά, τόνισε: «Πάνω απ’ όλα είμαι Έλληνας και Πειραιώτης. Μετά εφοπλιστής και οτιδήποτε άλλο. Είναι τραγικό λάθος η πώληση του Λιμανιού. Δεν γίνεται. Το δίκτυο αυτό δεν μπορεί να πωληθεί. Η Ελλάδα δεν έχει λύσει τα προβλήματά της με τους γείτονές της. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να παραχωρηθεί μέρος του Λιμανιού σε ιδιώτες για να φέρεις έσοδα στον τόπο. Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο από έναν. Δεν μπορεί να πωληθεί. Δεν γίνεται. Φτηνές δικαιολογίες όλα όσα λένε. Πρέπει να μην πωληθεί, αλλά να αξιοποιηθεί και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες. Όσοι δουλέψουμε θα παράγουμε έργο».
Όσο για τα κίνητρά του και αν σκοπεύει να «χαϊδέψει αυτιά»: «Δεν το κάνω και δεν μου πάει. Ο Πειραιάς πρέπει να προχωρήσει με δουλειά και πίστη και πραγματική αγάπη. Δεν είμαστε αλεξιπτωτιστές. Εγώ εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα και μεγαλούργησα. Τι σπίτι μου είναι εδώ και παραμένει εδώ. Είκοσι ώρες είμαι εδώ τη μέρα. Ο κύριος Μιχαλολιάκος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ποιος τον ακούει.
Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη αγάπη και πάθος μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα. Ο Ολυμπιακός είναι για να δημιουργεί αθλητές από τα φυτώρια. Δεν έχει σχέση με τον Δήμο. Ένας άνθρωπος πετυχημένος που αγαπάει τον Πειραιά. Είναι εύκολο να επαναλάβει επιτυχίες. Ξέρει να το κάνει, να κερδίζει και να συνεχίσει με το ίδιο στυλ και τρόπο. Σε ανθρώπινο επίπεδο περίμενα να είναι πιο μετρημένος ο Μιχαλολιάκος και όχι τσιράκι καταδικασμένων επιχειρηματιών. Θα περίμενα από αυτόν να πράξει ως υπεύθυνος Δήμαρχος πέρσι μετά το θέμα με την κλοπή στην πολεοδομία. Έχουν γίνει πολλά στον Πειραιά. Καλά έκανε και ευχαρίστησε επιχειρηματία ο Μιχαλολιάκος. Αυτά που μας έχουν ενοχλήσει είναι άλλα.
Εγώ δεν έχω καμία δουλειά με το Ελληνικό Δημόσιο. Έχω τον Ολυμπιακό και η επιχείρησή μου είναι εκτός Ελλάδας. Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε γιατί αγαπάμε αυτόν τον τόπο. Απαγορεύεται αυτό στην πόλη που έχω μεγαλώσει κι αγαπάω τα παιδιά της. Πρέπει να απολογηθώ γ’ αυτό;».
Για την προσφορά των εφοπλιστών, σχολίασε: «Η κοινωνική μας προσφορά έχει ξεκινήσει πάρα πολλά χρόνια. Δεν θέλω όμως να πω τι έχουμε κάνει και τι θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο κοινωνικό έργο. Έχει βοηθήσει, σωματεία, εκκλησίες, συλλόγους, την ΕΟΕ, συσσίτια, μπορώ να σας εξηγώ ώρες και για την προσφορά στα παιδιά».
Για την επαφή που έχει με τον απλό άνθρωπο και αν κατανοεί τα προβλήματά του: «Πήγαινα σε δημόσιο σχολείο στον Πειραιά. Έχω παίξει μπάλα και μπάσκετ. Έχω περπατήσει στον Πειραιά. Έχω δει από κοντά τις ανάγκες των πολιτών. Δεν τις έχω δει, έχω δώσει και λύσεις, πολλές λύσεις. Μόνο ότι ήμουν πλουσιόπαιδο δεν μπορούν να μου πουν. Άλλοι εφοπλιστές έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία από τη δική μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πολλοί δεν έχουν κάνει κοινωνικό έργο. Είναι δική τους επιλογή να το κρύβουν ή να μην εμφανίζονται. Θα μπορούσαν να έχουν προσφέρει περισσότερα. Θεωρώ ότι έχουν προσφέρει, αλλά δεν φαίνεται. Λίγοι είναι οι εφοπλιστές που μπορούν να φύγουν από τη χώρα. Μεγάλοι μπορούν να το κάνουν. Είναι μία απειλή η οποία δεν χρειάζεται. Έχει γίνει μία αρχή με τη φορολογία. Μπορεί να αυξηθεί. Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει κι αυτό έχει σημασία. Δεν θέλω να σχολιάσω τι λέει ο κύριος Τσίπρας, δεν είναι αυτή η δουλειά μου και για να τα λέει αυτά, θα έχει κάνει το πλάνο του».
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη βία: «Είναι πονεμένη ιστορία και θέλει πολλή συζήτηση. Όταν έγιναν τα επεισόδια στην Τούμπα πριν μερικές βδομάδες, δεν άκουσα τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να τα καταδικάζει. Είναι κτηνωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου όσα έγιναν στην Τούμπα. Είναι λυπηρό και με έχει στεναχωρήσει αφάνταστα. Η  διοίκηση του ΠΑΟΚ έπρεπε να το έχει σταματήσει αυτό. Για δικούς τους λόγους, δεν το έπραξαν. Ο Ολυμπιακός είναι από τις πρώτες ομάδες, ίσως η πρώτη ομάδα που έχει ονομαστικό εισιτήριο. Έχει χτίσει όλη την υποδομή γι’ αυτό. Έχουμε πάρει πάρα πολλά μέτρα εναντίον της βίας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, μπορεί ένας οικογενειάρχης να έρθει στο γήπεδο χωρίς πρόβλημα. Στον Ολυμπιακό που έχει τα περισσότερα εισιτήρια στο γήπεδο, τα επεισόδια που έχουν γίνει είναι μηδαμινά».
Για την παράγκα: «Είναι φτηνή δικαιολογία. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα, έχει επενδύσει πάρα πολλά και μακάρι και οι υπόλοιποι να μιμηθούν τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μακάρι να πράξουν κι άλλες ομάδες να κάνουν το ίδιο. Να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες του να επενδύσουν χρήματα και χρόνο για να ανέβουν επίπεδο. Αυτό θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί καλύτερα. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει το δίκιο του ισχυρού. Όταν δεν έχεις καλή ομάδα, μπορεί να γλιτώσεις μία ή δύο φορές, αλλά στο τέλος θα φανεί. Είχαμε πολύ καλή ομάδα και πήγαμε πολύ καλά στην Ευρώπη. Για λεπτομέρειες δεν περάσαμε τη Μάντσεστερ. Του χρόνου θα είμαστε πιο δυνατοί και το όνειρό μας για ευρωπαϊκή πορεία θα γίνει πραγματικότητα».
Για το τι του λέει ο κόσμος στους δρόμους: «Η ανταπόκριση του κόσμου ειλικρινά με έχει ενθουσιάσει. Κυκλοφορώ κάθε μέρα στον Πειραιά, αλλά αυτή τη στιγμή βλέπεις ανθρώπους που σου ζητούν βοήθεια. Βλέπεις στα πρόσωπά τους μία χαρά, όταν συζητάς μαζί τους, γιατί βλέπουν πως κάτι καλό έρχεται. Αυτό εμένα μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Οι στιγμές που έχουν μείνει από τις επιτυχίες του Ολυμπιακού, είναι η χαρά στο πρόσωπο του κόσμου. Όταν σκέφτεσαι τι έχει γίνει στο παρελθόν, είναι στιγμές που μένουν. Εμείς με ένα πρόγραμμα θα φέρουμε τη χαρά στα πρόσωπα όλων των Πειραιωτών. Εμείς μπορούμε να το πράξουμε».
Για το 30% ανεργίας, είπε: «Το μυστικό της επιτυχίας είναι να έχεις πίστη και δύναμη. Να βρίσκεις τη δύναμη. Έχετε σκεφτεί πως σε μία χώρα με τα ποσοστά ανεργίας της Ελλάδας, κάθε χρόνο βλέπουμε και λιγότερους εθελοντές; Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν ένας νέος δεν έχει δουλειά, αντί να σκουριάζει να προσπαθεί να κάνει πράγματα, έστω ως και εθελοντής. Αυτό το λέω για να είναι έτοιμος όταν έρθει η δουλειά, να είναι έτοιμος και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Αυτό που χρειάζεται είναι άνθρωποι που έχουν πετύχει και μπορούν να αλλάξουν πράγματα να βάλουν τις βάσεις για να μπορούν αυτοί οι νέοι να μην σκουριάσουν.
Σχετικά με την ικανότητά του να αφήσει τον ρόλο του ιδιοκτήτη και να γίνει μέλος μίας ομάδας:  «Τις έχω περάσει αυτές τις εξετάσεις. Έχω μία εταιρία που βρίσκεται στο αμερικάνικο χρηματιστήριο. Έχει πρόγραμμα στο οποίο εργάζονται και ελέγχονται σε καθημερινή βάση. Αποφασίζουν για αυτό που πρέπει να κάνουν μόνοι τους. Υπάρχουν συμβούλια που παίρνοντας συλλογικές αποφάσεις. Υπάρχει πειθαρχία».
Για το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας, είπε: «Πιστεύω πως το πρόβλημα είναι σύνθετο. Ξεκινάει από την εκπαίδευση, αλλά και η νοοτροπία μας σε πολλά θέματα. Αρκετοί είναι οι νόμοι που πρέπει να αλλάξουν για να προχωρήσουμε μπροστά με πιο απλό τρόπο. Επίσης όταν αλλάξεις ορισμένους νόμους, οι οποίοι θα είναι καλύτεροι για το λαό, θα πρέπει να ξέρει ο κάθε ένας πως πρέπει να ακολουθεί το νόμο και να ξέρει πως αν δεν τον ακολουθήσει θα υπάρξουν συνέπειες για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις. Η νοοτροπία μας, πρέπει να είναι πως βασίζεται στις δικές του δυνάμεις και όχι να πάρει τηλέφωνο για να τον βοηθήσει να κάνει κάτι. Θα πρέπει ο νέος και ο κάθε Έλληνας πως πρέπει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις. Ο πατέρας μου ήταν ο πιο αυστηρός κριτής μου. Όπου έκανα λάθος μου το τόνιζε δυνατά και αυτό με βοήθησε αρκετά. Η συμπεριφορά του προς εμένα, ήταν η πιο σκληρή συγκριτικά με άλλους. Θεωρώ πως είναι μία σωστή προσέγγιση και μου έκανε καλό, γιατί με ανάγκασε να στηριχτώ στις δικές μου δυνάμεις και να διορθώνω τα λάθη μου».
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τα παιδιά του να ακολουθήσουν τα... χνάρια του, τόνισε: «Δεν θα ήθελα να ακούσω πως θέλουν να γίνουν πολιτικοί, πρόεδροι ή εφοπλιστές. Θέλω να ακούσω: «Μπαμπά, θέλω να κάνω αυτό γιατί το αγαπάω». Πρέπει πρώτα να δουλέψουν, να κολλήσουν ορισμένα ένσημα, να καταλάβουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας καθημερινά και μετά να ακολουθήσει κάτι τέτοιο».
Στη συνέχεια, είπε: «Οι πολιτικοί οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι να χαϊδεύουν αυτιά και πώς να κάνουν περισσότερα ρουσφέτια για να εξασφαλίσουν την εκλογή τους, είναι κάτι που πήγε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Ο κάθε Έλληνας πολίτης, έχει ένστικτο. Μπορεί να μην υπάρχουν οι γνώσεις που πρέπει να έχουν, αλλά έχουν ένστικτο και καταλαβαίνουν πόσες φορές κάποιος τους έχει κοροϊδέψει. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Πάρα πολλά από αυτά που βλέπω δεν μου αρέσουν. Δεν αρέσουν σε πολλούς ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που καθημερινά μου έλεγαν να πάρω πρωτοβουλία. Σας λέω πως εμείς, αυτό που θέλουμε είναι να φτιάξουμε ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα που θα δώσει λύσεις. Το πρόγραμμα αυτό δίνει άμεσες λύσεις και κάποια στιγμή θα γράψουν ιστορία.
Αν έχεις πίστη και είσαι εργατικός και προσπαθείς να βρεις λύσεις, πιστεύω είναι εύκολο να πετύχεις. Εγώ είμαι αρκετά αισιόδοξος όχι μόνο για προσωρινές λύσεις, αλλά για μόνιμες. Αυτό που θέλω είναι να δω τους Πειραιώτες χαρούμενους. Ήταν άνθρωποι περήφανοι για την πόλη τους, αλλά πλέον δεν είναι. Άσχετα από αυτό που λέω, είναι να έχουμε πίστη στον Πειραιά. Κάντε μία βόλτα και θα τα δείτε μόνοι σας όλα. Το τι θα πω εγώ δεν έχει σημασία. Εσείς μόνος σας, μπορείτε να κρίνετε. Περπατήστε στις γειτονιές του Πειραιά και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας και μετά θα μπορούμε να πούμε πολλά».
Σχετικά με το κατά πόσο θα είναι ενεργός Δημοτικός Σύμβουλος, είπε: «Θα πω κάτι απλό. Γιατί να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Τι μου λείπει; Η αναγνωσιμότητα του κόσμου; Κατεβαίνω για να με μάθει ο κόσμος; Κατεβαίνω γιατί θέλω να στηρίξω την προσπάθεια που θα δώσει λύσεις η οποία όταν θα καθίσουμε μετά από ένα χρόνο, θα μου πείτε πως κάτι άλλαξε. Και αυτό που άλλαξε το ακολουθούν όχι μόνο στον Πειραιά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα».


Πηγή: gazzetta.gr