Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Χριστοφορίδης: «Κόκκινη γραμμή η 31η Μαϊου»

Τη θλιβερή κατάσταση των συνεχόμενων προσφυγών του Λάμπρου Σκόρδα στα δικαστήρια, τις οποίες καλείται να αντικρούσει ο ίδιος, περιέγραψε ο γνωστός νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης. Μιλώντας στην εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis ο νομικός εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη στη σημερινή εκδίκαση, αφού αρχικά έκανε γνωστό πως εγκαλείται και ο ίδιος πια από τον Λάμπρο Σκόρδα, ενημέρωσε στη συνέχεια πως «επρόκειτο περίπου για την ίδια αίτηση που εκδικάστηκε και την Τρίτη, με την υποσημείωση πως η συγκεκριμένη προσυπογραφόταν από τον Νικήτα Ματθαίου. Ο ίδιος ο κύριος Ματθαίου βέβαια στο τηλέφωνο ακόμη και την ώρα της εκδίκασης, δήλωνε πως δεν έχει δώσει σχετική εντολή, ενώ συν τοις άλλοις ήταν απών από την αίθουσα. Λίγο μετά το μεσημέρι, βγήκε μια απόφαση, το σκεπτικό της οποίας, δεν δικαιολογεί το κατεπείγον όπως συνηθίζεται στα ασφαλιστικά μέτρα».

Σχολιάζοντας την κουραστική κατάσταση με τις συνεχόμενες προσφυγές του απερχόμενου προέδρου στα δικαστήρια, υπογράμμισε: «Θεωρώ πως πρόκειται για μια εξευτελιστική κατάσταση, Κράμερ εναντίον Κράμερ στην ουσία. Τρωγόμαστε με τις σάρκες μας». Σε ερώτημα δε για τους λόγους που ο Άρης ως σύλλογος, δεν αφήνει τον Σκόρδα να προσφεύγει μόνος του στα δικαστήρια, τόνισε: «Δεν μπορεί να το κάνει αυτό γιατί αν κερδίζει τις δίκες, θα μπορεί να επιστρέφει στη διοίκηση, ακόμη κι αν δεν τον θέλει κανένας. Πρέπει όμως άμεσα να μπουν κάποια πράγματα σε μια σειρά από τη νέα διοίκηση, πρέπει να γίνει γενική συνέλευση για να προκύψει αιρετή διοίκηση».

Ο κύριος Χριστοφορίδης, κλήθηκε εκτός των άλλων να αναφερθεί και στα αποτελέσματα που βλέπει ο ίδιος να προκύπτουν από τις συσκέψεις των φορέων του Άρη, λέγοντας: «Όσες συσκέψεις κι αν γίνουν όσες προτάσεις κι αν κατατεθούν από οποιονδήποτε, θα έχουν μια κοινή συνισταμένη. Την εξεύρεση χρημάτων. Αν τα χρήματα τα οποία συζητάμε τώρα, υπήρχαν στην αίτηση που είχαμε καταθέσει επί διοίκησης Ηλιάδη για το άρθρο 99 τότε πιθανότατα θα μιλούσαμε για εντελώς διαφορετική πορεία του Άρη σήμερα».

Τέλος, τοποθετήθηκε και στο κρίσιμο ερώτημα, για τη συμμετοχή στη Β? ή στη Γ? Εθνική, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Στη Β? Εθνική υπάρχουν περισσότερα έσοδα, αλλά και έξοδα. Υπάρχει και θέμα αδειοδότησης, το οποίο γνωρίζω πως εξερευνά η διοίκηση, για να μη μπούμε σε μια διαδικασία και ζούμε ξανά τον ίδιο Γολγοθά που ζήσαμε φέτος. Αν δεν μαζευτεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό υπάρχει πάντα η περίπτωση εντός της χρονιάς, να διαλυθεί η ομάδα στα εξ ων συνετέθη. Από την άλλη, στη Γ? Εθνική, για να τοποθετηθεί κανείς ρεαλιστικά, θα πρέπει να… κυνηγά το νομοθέτη, όπως έγινε με την ΑΕΚ και τις αλλαγές που επέφερε η παρουσία της στην κατηγορία.

Αυτό όμως που είναι σημαντικό είναι να μπει στη διοίκηση και στο μυαλό του κόσμου ένα χρονικό όριο ή μια κόκκινη γραμμή αν προτιμάτε, για σημαντικές αποφάσεις. Για μένα, το όριο αυτό πρέπει να μπει στις 31 Μαΐου αφού πρώτα δούμε αν οι επαφές της νέας διοίκησης τελεσφορήσουν ή όχι και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: