Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γκάζια και φρένα στη στροφή των πλέϊ-οφ!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος αναλύει την 3η αγωνιστική των πλέί-οφ πρωταθλήματος, χρίζει έστω και με μικρό ποσοστό φαβορί τον Παναθηναϊκό, παρά το ξύπνημα των σταρ του ΠΑΟΚ και κάνει λόγο για κακό rotation του Παράσχου. Το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων. Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στα πλέϊ-οφ φάνηκε από τη δήλωση του Στάικου Βεργέτη: «Κάναμε καλή εμφάνιση»!  Η οποία έχει δύο παραμέτρους: α) Κάνεις καλή εμφάνιση και δέχεσαι τρία γκολ στην έδρα σου; Ο προπονητής ήταν σε άλλο γήπεδο; β) Ηταν τόσο ανώτερος ο αντίπαλος που μολονότι δούλεψε η μηχανή της ομάδας σου σε υψηλούς ρυθμούς, εντούτοις ήταν σαν να ανταγωνίζεσαι Φεράρι με Σκαραβαίο!
      Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μία πιο δυνατή ομάδα έβγαλε τις κόντρα επιθέσεις που ήθελε, πίεσε ψηλά και εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα και την τεχνική των Κλωναρίδη, Μπεργκ, Αμπέιντ δείχνοντας ότι αν παίζεις με μυαλό (όλες ασίστ πάρε-βάλε) το ποδόσφαιρο και η νίκη είναι τόσο απλά… Όταν χρειάστηκε από την άλλη, είχε βοήθεια από τον σούπερ Καπίνο, ενώ καλά πήγε και ο Μέντες σέντερ μπακ. Το ίδιο είχε κάνει ο Αναστασίου και στον κρίσιμο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο και του βγήκε.
      Ηταν τυχερός γιατί έλλειψε η δύναμη των Εντό και Κοντοέ, που θα βοηθούσε στα τρεξίματα και σε κάποιες μονομαχίες τον Αστέρα. Όμως μην ξεχνάμε ότι απουσίασε για άλλη μία αγωνιστική ο καλύτερος παίκτης του στο πρωτάθλημα μετά τον Μπεργκ, ο Νάνο, ενώ εκτός ήταν οι Πέτριτς, Καρέλης.
     Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη αυτή γίνεται φαβορί- έστω και με μικρό ποσοστό- πλέον, κυρίως γιατί καταφέρνει να δείξει στα πλέϊ-οφ όλα αυτά τα θετικά στοιχεία που του έδωσαν το Κύπελλο και τον έκαναν να ξεχωρίσει στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
      Στοιχεία σωστής αντίδρασης έβγαλε για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο ΠΑΟΚ που βρήκε λύσεις από τους λεγόμενους σταρ της ομάδας όπως ο Νάτχο, ο Στοχ, ο Βούκιτς. Ποδοσφαιριστές, μαζί με τον εξαιρετικό Λίνο που έχουν πολλές εμπειρίες και ξέρουν το τόπι. Και ξέρουν τι θέλουν: να βγάλουν πρώτο τον ΠΑΟΚ.
      Η απογοήτευση των πλέϊ-οφ αν και ήταν ο πιο ξεκούραστος μαζί με τον Αστέρα είναι ο Ατρόμητος. Ο Φυτανίδης έκανε λόγο για κούραση. Οι άλλοι δεν είναι κουρασμένοι; Ο Παναθηναίκός για παράδειγμα έχει παίξει και στο Κύπελλο και σε κάθε αγωνιστική χάνει παίκτη λόγω τραυματισμού (τελευταίο θύμα ο Χουχούμης). Το rotation του Παράσχου είναι για κλάματα, ενώ στην Τρίπολη είχε αφήσει εκτός του Παπαδόπουλο, αυτή τη φορά έβαλε τον Ούμπιδες στο ημίχρονο, ενώ το σκορ είχε γίνει 2-0. Το πουλάκι είχε πετάξει…
        Είναι κι άλλα αρνητικά στοιχεία που έχει δείξει όμως ο Ατρόμητος στα πλέϊ-οφ. Για παράδειγμα ήταν η πιό συμπαγής ομάδα και η άμυνά του δεχόταν γκολ με το σταγονόμετρο και στην άδεια Τούμπα δέχτηκε… τριάρα με τον ΠΑΟΚ να κάνει τα απαραίτητα! Τα οποία απαραίτητα είναι και τα πιο σημαντικά, εν αντιθέσει με τον Ατρόμητο που επιμένει στον ταλαιπωρημένο Ταυλαρίδη, δεν έχει λύσεις και η μπάλα φτάνει δύσκολα στους επιθετικούς. Οι γραμμές του στην Τούμπα έμοιαζαν να απέχουν… χιλιόμετρα. Υπάρχει και ο δεύτερος γύρος βέβαια με το ματς κλειδί να είναι στη Λεωφόρο (την 5η αγωνιστική) ενώ ίσως βοηθηθεί από τις ποινές- εφόσον υπάρξει συνέχεια και επικυρωθούν οι τιμωρίες- των άλλων μνηστήρων. Ο πρώτος τελικός του είναι πάντως με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι…
Το υπόλοιπο πρόγραμμα για να ξέρουμε τι μας γίνεται!     
   4η αγωνιστική (11/5)
Παναθηναϊκός-Αστέρας (18:15)
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ (20:30)
5η αγωνιστική (14/5)
Αστέρας-ΠΑΟΚ (17:00)
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (19:15)
6η αγωνιστική (17/5)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20:30)
Ατρόμητος-Αστέρας (20:30)
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: