Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Εξελίξεις για το προπονητικό του ΠΑΟΚ!

Η ψήφιση της τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή είναι όπως φαίνεται το τελευταίο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί για χτίσει νέο προπονητικό κέντρο ο ΠΑΟΚ.

Εξελίξεις για το προπονητικό του ΠΑΟΚ
Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία που ανέμεναν στον ΠΑΟΚ, καθώς αφορά το νέο προπονητικό κέντρο, το οποίο σχεδιάζεται να γίνει στη Θέρμη. Εφόσον ψηφιστεί θα έχουν δυνατότητα οι Δήμοι να μισθώνουν μακροχρόνια δημοτικές εγκαταστάσεις και όχι μόνο να τις πουλούν, όπως ισχύει μέχρι τώρα.

«Κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία που επιτρέπει τη δημιουργία του πρότυπου προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας στο «Metropolis».

«Ένα χρόνο και πλέον σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης αγωνιζόμαστε γι' αυτό το ζήτημα. Χάσαμε δύο μάχες, η πρώτη απόφαση έπασχε νομικά η δεύτερη απόφαση ακυρώθηκε εξαιτίας του ότι η πλειοψηφία της Επιτροπής 152 εκτίμησε ότι υπάρχει ασάφεια στον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Θέλουμε και οποιοσδήποτε άλλος Δήμος να μπορεί να προχωρήσει σε μακροχρόνια μίσθωση των εκτάσεών του. Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής 152 ρωτούσαν γιατί δεν αποφάσισε ο Δήμος Θέρμης να βγάλει σε πώληση τα στρέμματα και θέλει να τα εκμισθώσει. Εμείς δεν δεχόμαστε το ξεπούλημα, επιλέγουμε την 100% συμφέρουσα μακροχρόνια μίσθωση. Ο νόμος έχει μία ασάφεια, σταθήκαν στο γράμμα του νόμου και όχι στο πνεύμα», ανέφερε ο Σίμος Δανιηλίδης και πρόσθεσε, δίνοντας παραπάνω πληροφορίες:

«Με έγκριτους νομικούς καταθέτουμε σήμερα στις τρεισήμισι μια τεκμηριωμένη τροπολογία. Θα περάσουμε την απόφαση αυτή και θα απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή αυτή την τροπολογία. Εμείς αυτό το οποίο θα ψηφίσουμε το έχουμε στείλει ήδη ως δοκίμιο, προετοιμάζοντας το έδαφος. Σήμερα στη συνάντηση των Δημάρχων της Μακεδονίας θα ψηφιστεί τυπικά και ομόφωνα η τροπολογία. Το θέμα αφορά τους Δήμους όλης της Ελλάδας, όταν πρόκειται για δημοτικές εκτάσεις είτε στο βουνό είτε στην θάλασσα να μπορεί ο κάθε Δήμος να επιλέγει την μακροχρόνια μίσθωση. Με αυτό το άρθρο θέλουμε να θωρακιστεί νομικά η υπόθεση της μακροχρόνιας μίσθωσης».

Ωστόσο, τόνισε πως είναι δύσκολο, να κλείσει σήμερα το θέμα: «Είναι δύσκολο έως αδύνατο να ψηφιστεί σήμερα από την Βουλή, αφήνω ένα ελάχιστο μικρό περιθώριο, αν και βλέπω ότι υπάρχουν αντιδράσεις».


Από την πλευρά ο Δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, ερωτηθείς αν υπήρξε αρνητική στάση από διάφορα κόμματα, ανέφερε στο «Metropolis»:

«Δεν θέλω να μπαίνουμε σε τέτοια ζητήματα. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Μπορεί αυτά τα κόμματα να το μετανιώσουν μέχρι τότε. Εμάς στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας που αποτελεί Εθνικό ζήτημα. Το θέμα είναι πως κανένας Δήμος δεν έχει το δικαίωμα της μίσθωσης και εμείς αυτό πρέπει να λύσουμε, γιατί μας οδηγούν στο να πουλήσουμε την έκταση αυτή. Η δικιά μας αρμοδιότητα είναι να προχωρήσουμε το θέμα μέσω της μίσθωσης».

Για τις επαφές του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ: «Δεν μίλησα με τον κ. Σαββίδη αλλά με συνεργάτες του και μου μετέφεραν πως περιμένουν και αυτοί τις εξελίξεις».

Για το αν υπάρχει η πιθανότητα να ψηφιστεί σήμερα η τροπολογία::«Πως είναι δυνατόν να ψηφιστεί σήμερα; Υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί σήμερα; Ελπίζω μόνο να έχουμε θετικές εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: