Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

«Είχα απλήρωτους παίκτες»

boloni_paok_301011
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και νυν της Αλ Kορ ΣΚ του Κατάρ, Λάζλο Μπόλονι. Μίλησε μεταξύ άλλων για τις αναμνήσεις του από την Θεσσαλονίκη, την κατάσταση στον ΠΑΟΚ, τότε και τώρα, τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν δέχτηκε πρόταση από την Εθνική Ελλάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λάζλο Μπόλονι:
Για την εμπειρία του στο Κατάρ:
” Γενικά είναι μια όμορφη εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει σεβασμός στην δουλειά μου και στην ομάδα. Υπήρξε μια κάμψη αγωνιστική, αλλά τώρα τα πάμε καλύτερα και ελπίζω στην συνέχεια και στην επόμενη σεζόν να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο για να προχωρήσει ακόμα περισσότερο η ομάδα”.
Για το εάν θα συνεχίσει στο Κατάρ:
” Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει πάρει κανείς μια απόφαση. Μου έχει γίνει πρόταση για την ανανέωση της συνεργασίας μας από την διοίκηση της ομάδας, στο αμέσως προσεχές διάστημα, ίσως μέσα στην βδομάδα, θα κοινοποιήσω την απόφαση μου”.
Για το εάν του αρέσει περισσότερο η Θεσσαλονίκη ή η Τόχα:
“Προτιμώ εκεί που μπορώ να εργαστώ καλύτερα. Η βασική διαφορά είναι η ζέστη. Στην Τόχα έχει συνήθως υψηλές θερμοκρασίες. Στην Θεσσαλονίκη έχει ζέστη μόνο στην περίοδο της προετοιμασίας”.
Για τις αναμνήσεις του από τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη:
“Δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω μια ηρωική περίοδο το διάστημα που βρέθηκα στον ΠΑΟΚ. Ήταν μια ενθαρρυντική σεζόν αλλά και κουραστική, αφού είχαμε μεταξύ άλλων και την πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ”.
Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ:
“Ελπίζω να είναι νικήτρια η Ρεάλ Μαδρίτης. Η προσπάθεια της Ρεάλ θα στηριχτεί στους Πέπε, Ρονάλντο και Βαράν. Όντως η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μια συμπαθητική ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή, έχει κάνει πολλά άλματα, αλλά εγώ υποστηρίζω την Ρεάλ Μαδρίτης”.
Για το εάν παρακολουθεί την πορεία του ΠΑΟΚ:
” Αυτό που γνωρίζω είναι πως έχει βελτιωθεί η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με την εποχή που ήμουν στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Έχω ενημερωθεί πως όσο αναφορά το οικονομικό κομμάτι έχει βελτιωθεί πολύ ο ΠΑΟΚ και αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα”.
Για την σύγκριση της δικής του περιόδου στον ΠΑΟΚ με την σημερινή:
“Σήμερα η οικονομική κατάσταση του ΠΑΟΚ είναι σωστή. Τότε δεν βρισκόταν η ομάδα στην ίδια κατάσταση. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν ότι χρειαζόταν να παίξω με παίκτες που δεν πληρώνονταν τον μισθό τους και το συμβόλαιο τους. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και μέσα στα γραφεία και αυτή η δύσκολη οικονομική κατάσταση επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να σεβόμαστε όλους τους παίκτες και το προσωπικό, είτε είναι στον αγωνιστικό χώρο, είτε πίσω από ένα γραφείο. Ως προπονητής πρέπει να προσφέρεις ευχαρίστηση και στους εργαζομένους και στους ποδοσφαιριστές και σε όλους γενικά. Ελπίζω ότι η διαφορά που υπάρχει τώρα θα βοηθήσει να υπάρξει ικανοποίηση σε όλους στον ΠΑΟΚ”.
Για το εάν είχε πρόταση από την Εθνική Ελλάδας και το εάν θα ήταν θετικός σε μια τέτοια προοπτική:
“Δεν έχω δεχτεί πρόταση από την Εθνική Ελλάδας. Από εκεί και πέρα δεν απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις”.
Για τις δυνατότητες της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ:
“Αξίζουν συγχαρητήρια και στους παίκτες της Εθνικής και στον ομοσπονδιακό τεχνικό που κατάφεραν να πετύχουν την πρόκριση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θεωρώ πως η Ελλάδα είναι ικανή να προχωρήσει στην επόμενη φάση, αλλά όχι και να κάνει την μεγάλη έκπληξη στον θεσμό”.
Για το φαβορί του Μουντιάλ της Βραζιλίας:
“Στα Παγκόσμια κύπελλα δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Συνήθως τα φαβορί είναι ομάδες όπως η Βραζιλία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ισπανία. Σπάνια βλέπουμε εκπλήξεις σε τόσο υψηλό επίπεδο”.
Για το μήνυμαά του στον κόσμο του ΠΑΟΚ που ακόμα και σήμερα τον θέλει στον πάγκο της ομάδας:
“Στέλνω τα φιλιά μου σε όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ , είναι εκπληκτική η δύναμη μου δίνουν στην ομάδα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο αυτό τον κόσμο που συνεχίζει να δίνει μάχη και να κάνει αγώνα για να στηρίξεει την ομάδα και να πάει καλά. Τους χαιρετώ όλους”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: