Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Διαλυνάς: «Άδικες οι κατηγορίες για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ»

Ο γνωστός δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση φυλάκισης των οπαδών του ΠΑΟΚ για επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για την υπόθεση, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση των οπαδών του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μιλάμε για υπόθεση στοχοποίησης των οπαδών του ΠΑΟΚ. Με βούλευμα αφέθηκε ελεύθερος ο ένας από τους 6 κρατούμενους, ο Λάμπης Κοσμένκο που είναι ανήλικος. Η μάχη συνεχίζεται και για τους υπόλοιπους που είναι μέσα. Δήθεν όποιος συμμετέχει σε οπαδικές συγκρούσεις συμμετέχει και σε εγκληματική συμμορία. Το περιστατικό έχει να κάνει ως εξής. Το τμήμα αθλητικής βίας παρακολουθούσε συνομιλίες οπαδών του ΠΑΟΚ. Μετά από ερμηνείες από έναν αστυνομικό ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή μολότοφ και χίλια δυο αδικήματα. Συνελήφθησαν 40 άτομα, προφυλακίστηκαν 6 άτομα μεταξύ αυτών και ο Λάμπης Κοσμένκο. Η βασική κατηγορία ήταν ότι σε σύγκρουση χτύπησε αστυνομικό με καδρόνι και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού. Ήταν όμως μια φούσκα. Προσκομίσαμε τα απαραίτητα έγγραφα γιατρών και το φύλλο νοσηλείας του που έλεγαν πως ο αστυνομικός έφερε ελαφρά σωματική βλάβη. Ο αστυνομικός είχε δεχτεί μόνο ένα χτύπημα. Δόθηκε μεγάλη μάχη γιατί το παιδί ήτανε 17 χρονών ανήλικο. Αφέθηκε ελεύθερος και παραμένουν ακόμα 5 παιδιά κρατούμενοι.»
για να συμπληρώσει:

«Τον κατηγόρησαν πως εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών γιατί υπήρχε συνομιλία που ερμηνεύτηκε όπως ήθελαν. Το παλικάρι μιλούσε με κοπέλα από σύνδεσμο Ηρακλείου και της έλεγε θέλεις από αυτό που στοιχίζει 40 ευρώ και μιλούσε για μπλούζες. Εκείνοι το ερμήνευσαν ως υπόθεση ναρκωτικών. Μιλάμε για ερμηνείες των συνομιλιών.»

Για τους υπόλοιπους πέντε κρατούμενους:
«Θα δώσουμε μάχη. Δεν τελειώσαμε, απλώς βγάλαμε έξω τον ανήλικο. Θα δώσουμε μάχη μέχρι να βγούνε έξω όλοι.»



πηγή: metrosport.gr
 


Νιώπας: «Σήμερα είναι Χριστούγεννα, Πάσχα και Ανάσταση μαζί»

Ο πρόεδρος του Αιγινιακού, Γιάννης Νιώπας, μίλησε για την ομάδα του που είναι ο σημερινός αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο κύπελλο Ελλάδας χαρακτηρίζοντας το βραδινό παιχνίδι ως γιορτή.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σήμερα θα είναι μια μεγάλη γιορτή. Χριστούγεννα, Πάσχα και Ανάσταση μαζί!»

Για να συμπλήρώσει:

«Μια ομάδα που παίζει στο α΄ τοπικό, απέκλεισε τον Εργοτέλη και παίζει με τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω πως είναι μεγάλη υπόθεση. Είπα στα παιδιά να βάλουνε ένα γκολ για να το πανηγυρίσουμε. Δε μπορούμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ αλλά ένα γκολ θα βάλουμε!
Αν και είμαι παοκτσής, για 90 λεπτά βλέπω άσπρο - μπλε. Έχουμε ένα καλό πριμ 50.000 ευρώ σε περίπτωση πρόκρισης. Όπως και σε περίπτωση νίκης υπάρχει πριμ.»

Για την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στο γήπεδο και τον κόσμο:
«Κάτι ετοιμάζουμε αλλά το καλό το ετοιμάζουμε στην Τούμπα. Σήμερα θα είναι μια πολύ ωραία μέρα. Νομίζω ότι από την ομάδα μας μόνο το σέντερ φορ δεν είναι παοκτσής. Το γήπεδο θα έχει πολύ κόσμο. Τα μηνύματα είναι πολύ καλά έχουν προπωληθεί αρκετά εισιτήρια. Ο Αιγινιακός παίζει μόνο επιθετικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να φαμε 5 αλλά παίζουμε επιθετικά. Το εισιτήρια κοστίζουν 8 ,10 και 15 ευρώ.»



πηγή: metrosport.gr


Είπε «όχι» ο Λούκας στην Καρπάτι!!

Αρνητικά απάντησε ο Λούκας Πέρεθ στη διοίκηση της Καρπάτι Λβιβ, στην πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του. Ο Ισπανός επιθετικός, του οποίου το υπάρχον συμβόλαιο με τους Ουκρανούς ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2013, διεμήνυσε στους ιθύνοντες του συλλόγου ότι δεν επιθυμεί να το ανανεώσει και πως σκέφτεται να αποχωρήσει για άλλες πολιτείες, είτε τώρα, είτε αργότερα, από το καλοκαίρι και μετά. Άλλωστε, από τον προσεχή Ιούλιο θα έχει δικαίωμα να συμφωνήσει με άλλη ομάδα και στην όλη υπόθεση μπαίνει δυνατά ο ΠΑΟΚ, ο οποίος από τον περασμένο Αύγουστο έχει ψηλά στη μεταγραφική του λίστα τον Λούκας.

Παρότι, λοιπόν, ο γενικός διευθυντής της Καρπάτι, Ιγκόρ Ντενίσιν, είχε δηλώσει προχθές ότι πρόθεση της διοίκησης είναι να ανανεώσει με τον παίκτη, η χθεσινή άρνηση του τελευταίου αλλάζει εντελώς τα δεδομένα. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι της ομάδας του Λβιβ είπαν στον Λούκας ότι αφού δεν ανανεώνει, τότε τον παραχωρούν με πώληση. Αυτό επί της ουσίας ανοίγει το δρόμο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε επαφή και διαπραγμάτευση με την Καρπάτι, προκειμένου να αποκτήσει τον Ισπανό επιθετικό μ΄ ένα λογικό ποσό. Εννοείται ότι για να ολοκληρωθεί μια τέτοια μεταγραφή θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να τα βρει και με τον παίκτη, κάτι που όμως αναμένεται να συμβεί, είτε εύκολα, είτε δύσκολα. Από σήμερα κιόλας οι Θεσσαλονικείς θα επιδιώξουν να έρθουν σε επαφή τόσο με την πλευρά του 24χρονου ποδοσφαιριστή, όσο και με τη διοίκηση της Καρπάτι, προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις τους.

Πρακτικά ο ΠΑΟΚ περιμένει το τελευταίο ραντεβού της Καρπάτι με τον Λούκας, που θα πραγματοποιηθεί ως το τέλος της εβδομάδας και από το οποίο θα προκύψει η απόφαση για το ποσό που θα απαιτήσει η ουκρανική ομάδα για την παραχώρηση του παίκτη. Βεβαίως, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δεν πρόκειται να μπει σε διάφορα παζάρια που θα απαιτούν τρελά ποσά, αλλά απεναντίας θα προσπαθήσει να κρατήσει σε λογικά πλαίσια τα νούμερα. Και δεν αποκλείεται σε αυτήν την προσπάθεια να έχει για σύμμαχο τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος επιθυμώντας να φύγει από το Λβιβ θα πιέσει τη διοίκηση της Καρπάτι να ρίξει τις όποιες απαιτήσεις της.








πηγή: metrosport.gr

"Αλμυρό" πρόστιμο στον Παναθηναϊκό!!

Χρηματικό πρόστιμο 10000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Παναθηναϊκός για την συμπεριφορά των φιλάθλων του κατά την 14η αγωνιστική, ενώ η ΑΕΚ θα πληρώσει 1000 ευρώ.


Αναλυτικά οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League:

"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 14ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ AEK: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Βάσει των αναφερομένων στο από 9/12/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ? αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 13-12-2012 και ώρα 13:00 προς απολογία για τα ακόλουθα και όσα περιλαμβάνονται στην υπ΄αριθμ. 40497/2012 κλήση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα η οποία σας συγκοινοποιείται με την παρούσα":

Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Απορρίπτει την πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ως αβάσιμη. (Μη δυνατότητα λήψης υπ? όψιν μόνον εκθέσεως Αστυνομικής Αρχής για επιβολή ποινών άρθρο 15 εδ. α και β του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. Επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ.

Πρωτάθλημα Κ20

ΑΕΚ (Κ20), ΛΙΜΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΝΤΑΝΙΕΛ (Προπονητή): Για τη συμπεριφορά του κ. Λίμα Μπατίστα Ντανιέλ: Επιβάλλει στην ομάδα ΑΕΚ Κ-20 την χρηματική ποινή των οκτακοσίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. ΛΙΜΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑ ΝΤΑΝΙΕΛ α) την χρηματική ποινή των οκτακοσίων ευρώ και β) ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες".

Μακρής: «Πιστεύω στον Σαββίδη»

Για τον φετινό ΠΑΟΚ, μίλησε ο γνωστός για την αγάπη του στον "δικέφαλο" τραγουδιστής, Διονύσης Μακρής, στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο".

"Ο Τσιστιακόφ είναι ένας τεχνοκράτης , οποίος μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Ο Σαββίδης συζητά και για επενδύσεις και αυτό είναι και θετικό για τη χώρα. Δώνης και Βρύζας είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου και γνωρίζουν το αντικείμενο όσο κανείς άλλος. Μία δύο μεταγραφές θα πρέπει να γίνουν. Ένα πρόβλημα που διακρίνω είναι η πολλές θλάσεις, κάτι θα πρέπει να γίνει για αυτό" είπε αρχικά ο γνωστός διασκεδαστής.


Για την μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη, είπε: «Ο Κατσουράνης σίγουρα θα βοηθήσει. Είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης».


Ενώ για τους στόχους της ομάδας, τόνισε: «Καλό θα ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αλλά ο Ολυμπιακός είναι δύο σκαλιά πάνω από όλους, και από εμάς. Ακόμη και μία μεταγραφή μεγάλη να κάνεις, έβλεπα προχθές το ματς στη Βέροια σκεφτόμουν ότι κάτι πρέπει να γίνει με τους αγωνιστικούς χώρους στην Ελλάδα του 2012. Δεν είναι μόνο το ότι δεν μπορούν να παίζουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά και το θέαμα είναι κάκιστο. Είναι τόσο χάλια, που καμιά ομάδα θα έπρεπε να κάνει μεταγραφή τον Φέλπς που κολυμπάει. Στην Αγγλία σε γήπεδο της τρίτης εθνικής τους κατηγορίας, τα γήπεδα είναι πολύ καλύτερα».


Για την επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στο κέντρο διασκέδασης όπου εργάζεται αυτόν τον καιρό ο ίδιος, ανέφερε: "Δεν είχαν την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του, αλλά φαίνεται πως είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να περνάει καλά. Ήταν με φίλους του. Εύχομαι τα καλύτερα. Πιστεύω σε αυτόν τον άνθρωπο και σε μία περίοδο που όχι μόνο το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός, αλλά και η Ελλάδα γενικότερα".

Τέλος για το αν θα παρακολουθήσει το σημερινό ματς Κυπέλλου: «Σήμερα το παιχνίδι θα το δω τηλεοπτικά και πιστεύω θα κερδίσουμε και θα κερδίσουμε εύκολα».








πηγή: metrosport.gr

Βαγιάκος: «Ταλαιπωρήθηκε ο Άρης με την υπόθεση της ποινής»

Για την δικαίωση του Άρη από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ και την αναίρεση της ποινής της μίας αγωνιστικής, μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ στην υπόθεση, Δημήτρης Βαγιάκος, στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο".
Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Αυτός ήταν ο βασικός λόγος της εφέσεως, το ότι δεν θεωρήθηκε υπότροπος και δέχθηκε αυτόν τον ισχυρισμό η δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και έριξε την ποινή της μίας αγωνιστικής. Το πρόστιμο μειώθηκε κατά 5000 ευρώ. Ενώ στον γενικό αρχηγό του Άρη, τον κ.Κολτσίδα δεν μπορούσε να αλλάξει η ποινή, παρέμεινε η ίδια.

Ο Άρης ταλαιπωρήθηκε, θα μπορούσε να μην του έχει επιβληθεί η ποινή πρωτόδικα. Δεν υπήρξε παρέμβαση, αφού καμία ομάδα δεν είχε έννομο συμφέρον, δεν είναι δυνατόν να παρεμβαίνει ένα σωματείο σε τέτοιου είδους δίκες".



πηγή: metrosport.gr