Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

«Κάνουν τα πάντα για την Εθνική»

«Κάνουν τα πάντα για την Εθνική»
Ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές προκειμένου να αγωνιστούν στην Εθνική είναι ο Φερνάντο Σάντος.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε και στον Κώστα Κατσουράνη, τονίζοντας πως ανησυχούσε μέχρι ο διεθνής μέσος να βρει ποδοσφαιρική στέγη.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στο ραδιοσταθμό «Libero»:

Τι κάνει ο προπονητής της εθνικής ομάδας όταν δεν έχει παιχνίδια; Συνηθίσατε σε αυτόν το ρόλο;
«Όσον αφορά τη δουλειά που κάνω τώρα, δεν έχει κάποιο παιχνίδι η Εθνική, αλλά η δουλειά δε σταματάει. Η δουλειά είναι να βλέπουμε παίκτες και την κατάσταση τους. Να βλέπουμε αυτό το γκρουπ των 30-40 παικτών που μπορούν να κληθούν στην Εθνική. Η δουλειά του προπονητή σε εθνική, είναι πολύ διαφορετική από αυτήν σε ένα σύλλογο, αλλά κάθε μέρα εξοικειώνομαι με αυτόν το ρόλο. Αλλά βέβαια, ο ρόλος του προπονητή σε σύλλογο μου λείπει πολύ».

Για ποιο λόγο αλλάξατε το σύστημα της εθνικής σε 4-4-2;

«Πρώτα-πρώτα η εθνική ομάδα έχει τη δική της ξεκάθαρη φιλοσοφία. Το σύστημα δεν καθορίζει τη φιλοσοφία μιας ομάδας. Σε σχέση με τους παίκτες και τα χαρακτηριστικά τους, τους βοηθάς μέσω του συστήματος που επιλέγεις για να είναι η βάση σου, σε άμυνα και επίθεση».

Ήσασταν ανήσυχος για τη συνέχεια της καριέρας του Κατσουράνη;

«Μπορώ να πω ότι ήμουν ανήσυχος για το ποια θα ήταν η νέα ποδοσφαιρική του στέγη. Δε θα είχε πρόβλημα να βρει ομάδα, απλά περίμενα να δω σε ποια. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να παίρνω ποδοσφαιριστές που είναι σε καλή κατάσταση και όσο περισσότερες επιλογές έχω τόσο το καλύτερο για μένα».

Μήπως είναι καλύτερο για τους παίκτες της εθνικής, να αγωνίζονται στο εξωτερικό;
«Το σημαντικότερο δεν είναι να σταθούμε που παίζουν. Το σημαντικότερο είναι όπου αγωνίζονται, να υπάρχει ανταγωνισμός. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βελτιωθούν και μαζί τους να γίνει καλύτερη και η εθνική ομάδα. Είναι λίγο υπερβολικό να λέμε όλοι οι παίκτες μας να παίζουν στο εξωτερικό. Το καλύτερο είναι οι παίκτες να αγωνίζονται με τις ομάδες και να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση στην Εθνική».

Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, ο Κατσουράνης;
«Όσον αφορά την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος, την έχω παρακολουθήσει. Σε γενικές γραμμές είναι μια καλή πορεία με σκαμπανεβάσματα. Είναι σε ανοδική πορεία. Για τον Κατσουράνη, εγώ δε μπορώ να πω τι θα προσφέρει, γιατί από τη στιγμή που επιλέχθηκε από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και τον προπονητή, ξέρουν αυτοί τι μπορεί να προσφέρει. Στην εθνική ομάδα, το ρόλο του τον επιτελεί άψογα. Δε μπορώ να ξέρω για τους λόγους που τον επέλεξαν στον ΠΑΟΚ και δε μπορώ να μιλήσω για τρίτους».

Πλέον υπάρχει μεγάλο κίνητρο στους παίκτες για την Εθνική. Είναι μόνο το Μουντιάλ;

«Για μένα είναι κάτι πολύ ευχάριστο και πολύ καλό σημάδι αυτό που βλέπω. Όλοι οι ποδοσφαιριστές κάνουν τα πάντα για να είναι στην Εθνική. Και εγώ από την πλευρά μου έχω βοηθήσει για τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να κληθεί ο παίκτης. Έχουν αποφασιστικότητα και θέληση να είναι στην Εθνική καλώς εχόντων των πραγμάτων στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Και η πλευρά του προπονητή και των παικτών έχουν τον ίδιο στόχο να βρίσκονται εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: