Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Διαλυνάς: «Άδικες οι κατηγορίες για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ»

Ο γνωστός δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση φυλάκισης των οπαδών του ΠΑΟΚ για επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για την υπόθεση, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση των οπαδών του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μιλάμε για υπόθεση στοχοποίησης των οπαδών του ΠΑΟΚ. Με βούλευμα αφέθηκε ελεύθερος ο ένας από τους 6 κρατούμενους, ο Λάμπης Κοσμένκο που είναι ανήλικος. Η μάχη συνεχίζεται και για τους υπόλοιπους που είναι μέσα. Δήθεν όποιος συμμετέχει σε οπαδικές συγκρούσεις συμμετέχει και σε εγκληματική συμμορία. Το περιστατικό έχει να κάνει ως εξής. Το τμήμα αθλητικής βίας παρακολουθούσε συνομιλίες οπαδών του ΠΑΟΚ. Μετά από ερμηνείες από έναν αστυνομικό ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή μολότοφ και χίλια δυο αδικήματα. Συνελήφθησαν 40 άτομα, προφυλακίστηκαν 6 άτομα μεταξύ αυτών και ο Λάμπης Κοσμένκο. Η βασική κατηγορία ήταν ότι σε σύγκρουση χτύπησε αστυνομικό με καδρόνι και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού. Ήταν όμως μια φούσκα. Προσκομίσαμε τα απαραίτητα έγγραφα γιατρών και το φύλλο νοσηλείας του που έλεγαν πως ο αστυνομικός έφερε ελαφρά σωματική βλάβη. Ο αστυνομικός είχε δεχτεί μόνο ένα χτύπημα. Δόθηκε μεγάλη μάχη γιατί το παιδί ήτανε 17 χρονών ανήλικο. Αφέθηκε ελεύθερος και παραμένουν ακόμα 5 παιδιά κρατούμενοι.»
για να συμπληρώσει:

«Τον κατηγόρησαν πως εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών γιατί υπήρχε συνομιλία που ερμηνεύτηκε όπως ήθελαν. Το παλικάρι μιλούσε με κοπέλα από σύνδεσμο Ηρακλείου και της έλεγε θέλεις από αυτό που στοιχίζει 40 ευρώ και μιλούσε για μπλούζες. Εκείνοι το ερμήνευσαν ως υπόθεση ναρκωτικών. Μιλάμε για ερμηνείες των συνομιλιών.»

Για τους υπόλοιπους πέντε κρατούμενους:
«Θα δώσουμε μάχη. Δεν τελειώσαμε, απλώς βγάλαμε έξω τον ανήλικο. Θα δώσουμε μάχη μέχρι να βγούνε έξω όλοι.»



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: