Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

«Περνάμε δύσκολη φάση»

«Περνάμε δύσκολη φάση»
Δεν είναι και στα… καλύτερα του Άρης αυτή την περίοδο και το παραδέχθηκε ο προπονητής του, Λούκας Αλκαράθ μετά τη «βαριά» ήττα με σκορ 3-1 από την Καλλιθέα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι οι «κίτρινοι» μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση και να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ σχολίασε πως ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου επηρεάσε σίγουρα τις προσπάθειες των παικτών του.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Λούκας Αλκαράθ στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον αγωνιστικό χώρο: «Έγινε ένας αγώνας που δύσκολα θα βλέπαμε καλό ποδόσφαιρο με τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Όλες οι προσπάθειες γίνονταν με δυσκολία και ξέραμε ότι οι προσπάθειες θα γίνονταν κυρίως στον αέρα. Θα υπήρχαν πολλές διεκδικήσιμες μπάλες και πολλές «μονομαχίες». Περιμέναμε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για εμάς. Σε μια περίεργη φάση, από ένα δικό μας διώξιμο η αντίπαλη ομάδα είχε την τύχη με το μέρος της και σκόραρε. Στο δεύτερο μέρος δεχτήκαμε ακόμη ένα τέρμα και εκεί όλα πλέον έγιναν πολύ δύσκολα γιατί ο αντίπαλος έπαιξε έξυπνα με τις καθυστερήσεις και τους τραυματισμούς. Θεωρώ ότι ο αντίπαλος ήταν τυχερός».

Για το αν υποτίμησε την Καλλιθέα: «Όχι, δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αν δείτε την ενδεκάδα, έπαιξε ο τερματοφύλακας του προηγούμενου αγώνα, έπαιξε ο Παπαζαχαρίας που είναι αρχηγός και μέχρι τον Ατρόμητο ήταν συνέχεια στην ενδεκάδα, έπαιξε ο Ψυχογιός που έχει πολλές συμμετοχές, έπαιξαν οι Κοέλιο και Σουνάς. Μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι στην Τρίπολη σκέφτηκα ότι έπρεπε να φρεκάρω λίγο την ομάδα γιατί τα περιθώρια είναι στενά. Αν προσέξατε, όταν μπήκαν Γιαννιώτας, Τριανταφυλλάκος και Καζναφέρης δεχτήκαμε το τρίτο γκολ, οπότε δεν είναι θέμα προσώπων. Αυτή τη στιγμή η ομάδα περνάει δύσκολη φάση και χρειάζονται όλοι οι παίκτες. Αν δε χρειάζονταν κάποιοι, ίσως να μην ήταν στην ομάδα».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του Άρη: «Είπα και στους παίκτες μου ότι δεν πρέπει να μείνουμε σ` αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς με την Ξάνθη. Δε θα μιλήσω για ικανότητα να ανατρέψουμε την κατάσταση, θα μιλήσω για δουλειά και διόρθωση των λαθών. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Φυσικά και μπορούμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: