Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Στη Βουλή η τροπολογία για τη «νέα» Γ’ Εθνική!!

Στη Βουλή η τροπολογία για τη «νέα» Γ’ Εθνική
Συζητείται την Πέμπτη 13/12 στη Βουλή, η τροπολογία που ενοποιεί τη Football League 2 με τη Δ’ Εθνική και μετατρέπει έτσι τη Γ’ Εθνική σε ερασιτεχνική κατηγορία. Διαβάστε το σχέδιο της ΕΠΟ για τον αριθμό των ομάδων που θα έχει κάθε κατηγορία από την επόμενη σεζόν.

Η τροπολογία που μετατρέπει τη Γ’ Εθνική σε ερασιτεχνική κατηγορία και καταργεί ουσιαστικά τη Δ’, κατατίθεται και συζητείται την Πέμπτη 13/12 στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που αφορά τα προνόμια των αθλητών.

Το σχέδιο έχει εκπονηθεί εδώ και κάποια χρόνια, αλλά τα μικροσυμφέροντα των Ενώσεων που παραδοσιακά εξυπηρετεί η ΕΠΟ, εμπόδιζαν την υλοποίησή του.

Με την ψήφιση, λοιπόν, της τροπολογίας, η Football League 2 θα ενοποιηθεί με τη Δ’ Εθνική και θα δημιουργηθεί μια «νέα» Γ’ Εθνική που θα είναι ερασιτεχνική. Έτσι, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα είναι πλέον δύο.

Τα πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν θα διαμορφωθούν ως εξής:

-Σούπερ Λίγκα: Επαγγελματική με 18 ομάδες.

-Football League: Επαγγελματική, αποτελούμενη από δύο (2) ομίλους, ο καθένας εκ των οποίων θα έχει 14 ομάδες (σύνολο 28).
*Για να γίνει αυτό, θα υποβιβαστούν δύο (2) ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα, θα προβιβαστούν τέσσερις (4) ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, θα υποβιβαστούν δύο στη Football League 2 και θα προβιβαστούν έντεκα (11) ομάδες από τη Football League 2 (θυμίζουμε ότι φέτος οι ομάδες είναι 21). Οι δύο όμιλοι θα καταρτιστούν με γεωγραφικά κριτήρια.

-Football League 2 (ενοποιημένη με τη Δ’ Εθνική): Ερασιτεχνική, αποτελούμενη από έξι (6) ομίλους, ο καθένας εκ των οποίων θα έχει 16 ομάδες.
*Για να γίνει αυτό, από τους νυν ομίλους της Δ’ Εθνικής θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες από τους ομίλους που έχουν δέκα συλλόγους και 4 ομάδες από τους ομίλους που έχουν 11 και 12 συλλόγους, ενώ από τα τοπικά πρωταθλήματα θα προβιβαστούν 14 ομάδες, συν τις ομάδες που είναι σήμερα στη Football League 2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προοπτική-στόχος για τη σεζόν 2014-2015, είναι η Β’ Εθνική να έχει πλέον έναν όμιλο, πιθανότατα με 18 ομάδες, ενώ η Γ’ Εθνική να μειωθεί σε 4 ομίλους με 16 ομάδες έκαστος.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: