Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Για αυτό θα είναι σκάνδαλο...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης εξηγεί γιατί θα είναι σκάνδαλο αφαίρεση βαθμών του Παναθηναϊκού για όσα έγιναν στο ντέρμπι μετά το έγγραφο-ντοκουμέντο που έστειλε την Κυριακή το μεσημέρι.
Λίγη ώρα πριν γίνει γνωστή η απόφαση για τα επεισόδια της Λεωφόρου και μετά το έγγραφο-ντοκουμέντο που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός  στην απολογία του λέω , ότι θα αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ αν υπάρξει αφαίρεση βαθμών. Διότι πολύ απλά σήμερα αποδείχθηκε ότι από το μεσημέρι της Κυριακής η ΠΑΕ με έγγραφο, που έστειλε στις 4 ζήτησε να γίνει το παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών από την στιγμή, που επέμενε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να καθίσει στον πάγκο κόντρα σε όλα όσα είχαν συμφωνηθεί με την αστυνομία στην σύσκεψη. Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε προειδοποιήσει , ότι τα πράγματα θα είναι επικίνδυνα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού στον πάγκο και για αυτό ζήτησε να γίνει το παιχνίδι χωρίς κόσμο. Δηλαδή προτίμησε η ομάδα του να μην έχει την δύναμη της έδρας προκειμένου να μην γίνουν επεισόδια από την στιγμή, που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα καθόταν  στον πάγκο κόντρα σε όσα είχαν συμφωνηθεί.
 Επίσης το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα και τον Υφυπουργό ακόμα και να μην γίνει το παιχνίδι, που και αυτό αγωνιστικά ήταν κόντρα στο συμφέρον του Παναθηναϊκού, διότι ο Ολυμπιακός προερχόταν και από το παιχνίδι της Πέμπτης. Παρόλα αυτά ο Αλαφούζος πρότεινε –με αποδείξεις- ακόμα και την αναβολή του αγώνα. Είναι φανερό ότι η θέση του Ολυμπιακού πως τα επεισόδια ήταν προσχεδιασμένα από τον Παναθηναϊκό  έχει πέσει στο κενό, όταν έχει σταλεί τέτοιο έγγραφο από  Κυριακή το μεσημέρι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός. Όταν  μία ομάδα προσχεδιάζει επεισόδια δεν ζητάει από τις αρμόδιες αρχές  να γίνει χωρίς κόσμο το παιχνίδι, ούτε ζητάει να μην γίνει καθόλου. Και επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψην μας την ετσιθελική απόφαση του προέδρου του Ολυμπιακού να κάτσει στον πάγκο.
Φαντασθείτε δηλαδή να πάει ο Αλαφούζος του χρόνου στο Καραϊσκάκη και να κάνει βόλτες στο γήπεδο και να κάτσει στον πάγκο, αντί για το μπουθ , τι θα γίνει. Για αυτό λέω, ότι ναι μεν έγιναν σοβαρά επεισόδια τα οποία ασφαλώς και είναι θλιβερά και ασφαλώς τα καταδίκασα από την πρώτη μέρα, αλλά παίζει ρόλο και η στάση της ΠΑΕ. Ο Αλαφούζος αμέσως μετά το τέλος του αγώνα τα καταδίκασε, ενώ το 2011 θυμάμαι τον πρόεδρο του Ολυμπιακού μετά την μολότοφ που έπεσε κατά την έξοδο των παικτών και την επίθεση που δέχθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού από οπαδούς του Ολυμπιακού, όχι μόνο να μην καταδικάζει τα επεισόδια , αλλά να λέει ότι δίδαξε ήθος και να βρίζει τον Σισέ στα αποδυτήρια  χωρίς να αφαιρούνται βαθμοί από τον Ολυμπιακό. Η διαφορά στην στάση των δύο ομάδων είναι τεράστια και η απόψή μου είναι, ότι αυτό πρέπει να προσμετρηθεί στην απόφαση . Και θα είναι πολύ άδικο να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Παναθηναϊκού
ΥΓ : Για την στάση του Μποροβήλου τις τελευταίες ημέρες δεν έχω καμία απορία. Σήμερα δεν έδωσε τα πρακτικά της Σούπερ Λίγκα, όπου έφαγε την μπουνιά ο Κωνσταντίνου , ενώ ακόμα είναι στην θέση του και δεν παραιτήθηκε με αυτά, που έγιναν στο πρόσφατο συμβούλιο. Είπαμε πως αλλιώς τον φωνάζουν. Κάθε μέρα το επιβεβαιώνει...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι ενδεκάδες του Ολυμπιακός-Ντνίπρο!


Με τους Ντουρμάζ, Αφελάι στα άκρα και τον Σαντάνα να προτιμάται έναντι του Αυλωνίτη στο κέντρο της άμυνας παρατάσσεται ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ντνίπρο. Δείτε τις ενδεκάδες των δύο ομάδων.

Οι ενδεκάδες του Ολυμπιακός-Ντνίπρο
Σε αλλαγές στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού για τον επαναληπτικό με τη Ντνίπρο (2-0 για τους Ουκρανούς το πρώτο ματς) προχωρά ο Βίτορ Περέιρα.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ρομπέρτο, αριστερά στην άμυνα ο Μαζουάκου, δεξιά ο Ελαμπντελαουΐ και στόπερ ο Σιόβας, Σαντάνα με τον Αυλωνίτη να μένει στον πάγκο. Στον άξονα προτιμάται το δίδυμο Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, έχοντας πιο μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή τον Τσόρι.

Στα άκρα θα ξεκινήσουν οι Ντουρμάζ, Αφελάι και στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Μήτρογλου.

Οι 11άδες:

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Σιόβας, Σαντάνα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Τσόρι, Αφελάι, Ντουρμάζ, Μήτρογλου.

Ντνίπρο (Μίρον Μάρκεβιτς): Μπόικο, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εγκίντιο, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Φέντορτσουκ, Κονοπλιάνκα, Ροτάν, Ματέους, Ζοζούλια.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι συνθέσεις στο Φιορεντίνα-Τότεναμ!!

Η Τότεναμ ψάχνει γκολ στην Ιταλία για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Φιορεντίνα (1-1 το πρώτο ματς), αλλά ο Χάρι Κέιν μένει στον πάγκο, με τον Ρομπέρτο Σολδάδο να ξεκινάει στην επιθετική γραμμή των «σπιρουνιών». Δείτε τις επιλογές των Ποκετίνο και Μοντέλα.
Φιορεντίνα: Νέτο, Ρίτσαρντς, Σάβιτς, Μπασάντα, Αλόνσο, Μπαντέλ, Πισάρο, Φερνάντες, Χοακίν, Γκόμες, Σαλάχ
Στον πάγκο: Λετσερίνι, Ροντρίγκες, Πασκουάλ, Τομόροβιτς, Ακουιλάνι, Ίλιτσιτς, Μπαμπακάρ
Τότεναμ: Γιορίς, Βερτόνχεν, Κίρικες, Φάσιο, Ντέιβις, Λαμέλα, Σαντλί, Έρικσεν, Σταμπουλί, Μπενταλέ, Σολδάδο
Στον πάγκο: Φορμ, Γουόκερ, Ρόουζ, Παουλίνιο, Τάουνσεντ, Μέισον, Κέιν
*Πηγή: England365.gr*

Οι συνθέσεις στο Μπεσίκτας-Λίβερπουλ!

Με τους Ντάνιελ Στάριτζ, Ραχίμ Στέρλινγκ και Μάριο Μπαλοτέλι στο αρχικό σχήμα θα παραταχθεί κόντρα στην Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη η Λίβερπουλ, ώστε να διασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας ως παρακαταθήκη το 1-0 του πρώτου ματς:
Αυτό θα είναι το πρώτο ξεκίνημα του Μπαλοτέλι ως βασικός από τις 8 Νοεμβρίου 2014.
Μπεσίκτας: Γκιουνέν, Κιουρτουλούς, Φράνκο, Οπαρέ, Σόσα, Γκιοκάν Τορέ, Καβλάκ, Χάτσινσον, Ογιουσάλ, Μπα, Ολτσάι Σαχάν
Στον πάγκο: Φιντέγιο, Νούκαν, Εζιακούπ, Αρσλάν, Κόγιουνλου, Μποράλ, Πέκτεμεκ
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τουρέ, Σκρτελ, Λόβρεν, Άλεν, Τσαν, Μορένο, Άιμπ, Στέρλινγκ, Μπαλοτέλι, Στάριτζ
Τον πάγκo: Γουόρντ, Μανκίγιο, Γουίλιαμς, Μπράναγκαν, Λαλάν,α Λάμπερτ, Μπορίνι
*Πηγή: England365.gr*

Κάτι του χρωστάει του Ολυμπιακού…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει στο blog του στο gazzetta τη ρεβάνς του Ολυμπιακού από δύο όψεις. Τη λογική και την…άλλη. 
Αν βάλω κάτω την ποδοσφαιρική λογική, ο Ολυμπιακός δεν περνάει απόψε.
Σε καλή κατάσταση δεν είναι. Δεν έχει γυρίσει ποτέ στην Ευρώπη τέτοιο εις βάρος του σκορ. Δεν έχει κερδίσει, για την ακρίβεια, ποτέ ουκρανική ομάδα εντός έδρας (ούτε την Ντινάμο Κιέβου, ούτε τη Σαχτάρ, ούτε τη Μέταλιστ, ούτε καν την Τσέρνομορετς), σε τέσσερα παιχνίδια στα οποία δέχθηκε σε όλα γκολ…
Από την άλλη, πιστεύω ότι κάτι του χρωστάει του Ολυμπιακού η μπάλα της Ευρώπης. Και ότι μπορεί να του το δώσει σήμερα. Από πέρσι τέτοια εποχή, που είχε κερδίσει 2-0 τη Γιουνάϊτεντ στο Καραίσκάκη, αλλά είχε αποκλειστεί με το 0-3 στο Μάντσεστερ. Ένα αντίστροφο αποτέλεσμα σήμερα. Και στην Αγγλία ήταν Ολλανδός διαιτητής, ο Κάϊπερς, όπως κι απόψε θα είναι Ολλανδός.
Του το χρωστάει του Ολυμπιακού κι από τον αποκλεισμό του πριν τρία χρόνια από τη Μέταλιστ, παρότι είχε κερδίσει 1-0 μέσα στην Ουκρανία και μολονότι κέρδιζε 1-0 και μέσα στον Πειραιά μέχρι το 80ο λεπτό! Ουσιαστικά δηλαδή κέρδιζε με 2-0! Τότε, είχε φάει δύο γκολ μέσα στο τελευταίο δεκάλεπτο (το ένα…ευγενική χορηγία του Μέγερι) κι έμεινε έξω (από τα εκτός έδρας γκολ) από μία ομάδα που είχε προπονητή τον Μάρκεβιτς, που τώρα είναι στον πάγκο της Ντνίπρο…
Τώρα, για να επιστρέψουμε στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι: το πράγμα είναι πολύ δύσκολο. Να ξέρετε ότι η Ντνίπρο εκτός έδρας είναι πολύ καλύτερη απ΄ότι εντός έδρας!
Έχω δει τα δύο τελευταία παιχνίδια της στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα. Στο 1-0 επί της Σεντ Ετιέν εντός έδρας ήταν περίπου όπως στο 2-0 επί του Ολυμπιακού, από πλευράς στιλ παιχνιδιού και λίγο καλύτερη από πλευράς απόδοσης. Στο 1-2 από την Ίντερ εκτός έδρας πραγματικά με εντυπωσίασε!
Ήταν μαγικό σκορ η ήττα της Ντνίπρο στο Μιλάνο. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν 1-0, έχασαν πέναλτι (με διαιτησία 55-45 υπέρ τους μέσα στην Ιταλία) και κόντρα στη ροή του αγώνα ισοφαρίστηκαν κι έφαγαν και δεύτερο γκολ στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, παρότι η Ίντερ είχε μείνει με 10 παίκτες! Κι ακριβώς εδώ μου δημιουργείται και μία ελπίδα. Από την νοοτροπία και την ψυχολογία των Ουκρανών, που πάντα εκεί έχουν ένα έλλειμμα. Όταν με τέτοιες συνθήκες, χάνεις ένα ματς, κάτι σου λείπει, όχι τόσο αγωνιστικά.
Δεν ξέρω αν οι Ουκρανοι κάνουν το ίδιο κι απόψε, επειδή προέρχονται από 2,5 μήνες αποχή από επίσημα παιχνίδια, με εξαίρεση το 2-0 της περασμένης εβδομάδας, αλλά μέσα στο Μιλάνο πρέσαραν άγρια την Ίντερ στο ξεκίνημα του ματς! Μιλάμε για πρέσινγκ ανελέητο, με στόχο να προηγηθούν, αλλά και να βάλουν κι άλλο γκολ! Πιστεύω ότι ως ένα βαθμό θα το επιχειρήσουν και σήμερα κι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι προετοιμασμένος να αντεπεξέλθει. Γιατί αν γίνει 0-1 από νωρίς, όπως είχε κάνει η Λεβάντε στην ανάλογη περίπτωση…
Οι δε αντεπιθέσεις του Κονόπλιανκα από αριστερά είναι φαρμάκι. Εκτός έδρας βρίσκει περισσότερους χώρους και δεν τον πιάνεις! Θα πρέπει να τον παίξεις δυνατά και να του δείξεις από την αρχή ότι, «σήμερα εδώ δεν θα περάσεις καλά»....Ειδάλλως θα σε κάνει άλογο…
Πως μπορείς να της κάνεις καλές φάσεις; Μόνο αν παίξεις γρήγορα η, αν περάσεις κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνάς της, γιατί οι ακραίοι μπακ δεν τραβιούνται τόσο καλά για το οφσάϊντ, όσο οι σέντερ μπακ. Η, μέσα από τη διαδικασία κάποιας στημένης φάσης. Και να έχεις υπόψιν σου, πως όταν η Ντνίπρο κυνηγάει αυτή το αποτέλεσμα, δεν θα διστάσει να παίξει και με έξι επιθετικογενείς παίκτες!
Ο κόσμος του Ολυμπιακού που θα πάει απόψε στο γήπεδο πρέπει να καταλάβει ότι τέτοια ματς δεν θέλουν μόνο πάθος και ψυχή, αλλά κι εξυπνάδα. Φουλ επίθεση με τη Ντνίπρο δεν μπορείς να παίξεις. Και 0-0 να είσαι στο 60’ η, στο 70’, όλα θα είναι ανοικτά. Με ένα γκολ, μπορείς να είσαι πιο κοντά τουλάχιστον στην παράταση. Το ζητούμενο είναι να μην το φας.
Παρεμπιπτόντως, τι…ωραίο σκηνικό έχουν στήσει κάποιοι ακριβώς τώρα που η μοναδική ελληνική ομάδα δίνει αγώνα ζωής η, θανάτου στην Ευρώπη. Να το χαίρονται…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Τρία «έγραψε» ο Καρίγιο, δύο ο Πάτο!! (videos)

Χάρη σε τρία γκολ του Γκουίδο Καρίγιο, η Εστουντιάντες επικράτησε με 3-0 της Μπαρτσελόνα σε αγώνα του έβδομου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Από την πλευρά του, ο φορμαρισμένος Πάτο ξεχώρισε με δύο γκολ στο 4-0 της Σάο Πάολο επί της Ντανούμπιο, ενώ η Κρουζέιρο απέσπασε 0-0 από την Ουνιβερσιτάριο στη Βολιβία. Υπό καταρρακτώδη βροχή, η Ατλέτικο Μινέιρο γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Άτλας, για την οποία σκόραρε στο 87ο λεπτό ο Κριστιάν Σουάρεζ προκαλώντας τη δεύτερη ήττα των Βραζιλιάνων σε ισάριθμους αγώνες του πρώτου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ατλέτικο Μινέιρο – Άτλας 0-1
Εστουντιάντες – Μπαρτσελόνα 3-0
Σάο Πάολο – Ντανούμπιο 4-0
Ουνιβερσιτάριο – Κρουζέιρο 0-0
Και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος: Κόλο Κόλο (Χιλή) 3 (1 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Άτλας (Μεξικό) 3 (2 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 0 (2 αγ.).
2ος όμιλος: Σάο Πάολο (Βραζιλία) 3 (2 αγ.), Κορίνθιανς (Βραζιλία) 3 (1 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) 0 (2 αγ.).
3ος όμιλος: Μινέιρο Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα) 1 (1 αγ.), Ουρακάν (Αργεντινή) 1 (1 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 1 (1 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) 1 (1 αγ.).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ) 6 (2 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 3 (2 αγ.), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) 0 (1 αγ.), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 0 (1 αγ.),
5ος όμιλος: Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) 3 (1 αγ.), Ζαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (1 αγ.), Παλεστίνο (Χιλή) 0 (0 αγ.).
6ος όμιλος: Τίγκρες (Μεξικό) 3 (1 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 3 (1 αγ.), Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 0 (1 αγ.), Χουάν Αούριτς (Περού) 0 (1 αγ.).
7ος όμιλος: Εστουντιάντες (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 1 (1 αγ.), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 1 (1 αγ.), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 0 (1 αγ.).
8ος όμιλος: Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή) 6 (2 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 2 (2 αγ.), Γκουαρανί (Παραγουάη) 1 (2 αγ.) Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) 1 (2 αγ.).
-Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16».









*Πηγή: onsports.gr*

CONCACAF Champions League: «Χρυσές» αλλαγές για Κλαμπ Αμέρικα!! (video)

Χάρη σε δύο γκολ του Ορίμπε Περάλτα, η Κλαμπ Αμέρικα επιβλήθηκε της Σαπρίσα με 3-0 στην Κόστα Ρίκα.
Το σκορ άνοιξε ο Πάμπλο Σέζαρ Αγκουιλάρ στο 79ο λεπτό με κεφαλιά, που αποτέλεσε την πρώτη επαφή του με την μπάλα έπειτα από αλλαγή. Ως αλλαγή εισήλθε στο ματς και ο Περάλτα, ο οποίος σκόραρε στο 81ο και στο 85ο. Έτσι οι Μεξικανοί μετέτρεψαν… πονηρό 0-0 σε ουσιαστική πρόκριση στα ημιτελικά του CONCACAF Champions League, αν και εκκρεμεί ο επαναληπτικός των δύο ομάδων.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Προημιτελικοί
1-Πατσούκα (Μεξικό) – Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) 2-2 & 03/03
2-Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα) – Ντι Σι Γιουνάιτεντ (ΗΠΑ) 26/02 & 04/03
3-Ολίμπια (Ονδούρα) – Ερεντιάνο (Κόστα Ρίκα) 1-1 & 05/03
4-Σαπρίσα (Κόστα Ρίκα) – Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό) 0-3 & 04/03
Ημιτελικοί (17-19/03 & 07/09/04)
5-Νικητές 1-2
6-Νικητές 3-4
Τελικοί (22 & 29/04)
Νικητές 5-6




*Πηγή: onsports.gr*

Απίστευτα μαγικά και γκολάρα ο Πάτο!! (videos)

Ο Αλεξάντρε Πάτο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επιβλητικής νίκης 4-0 της Σάο Πάολο εντός έδρας επί της  Ντανούμπιο για τους ομίλους του Copa Libertadores τα ξημερώματα.
Ο διεθνής Βραζιλιάνος    ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους μόλις στο 4ο λεπτό με εντυπωσιακό βολέ στο αέρα μετά από μία εξίσου απολαυστική ενέργεια και σέντρα από τον  Ρεϊνάλντο στο μακράν πιο εντυπωσιακό γκολ της αναμέτρησης.
Αλλά ο  που σημείωσε και στο β’ μέρος ένα ακόμα τέρμα για τους γηπεδούχους δεν είχε μόνον αυτές τις δύο σημαντικές στιγμές να επιδείξει στον αγώνα αφού ήταν πρωταγωνιστής και μιάς ακόμα εντυπωσιακής ατομικής  προσπάθειας  αλλά δυστυχώς για αυτόν η σέντρα του δεν μετατράπηκε σε ασίστ από τον παρτενέρ του στην επίθεση των «τρικολόρ» Λουίς Φαμπιάνο που απέτυχε να ολοκληρώσει την ντρίμπλα του για να επιχειρήσει το σουτ από καλή θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή.





*Πηγή: onsports.gr*

Έφυγε άρον-άρον ο Ρικάρντο Κόστα!!

Οικογενειακή τραγωδία για τον Ρικάρντο Κόστα, καθώς αναχώρησε άμεσα για την Πορτογαλία, λόγω του σοκαριστικού θανάτου της θείας του.

Έφυγε άρον-άρον ο Ρικάρντο Κόστα!
Βαρύ πένθος για την οικογένεια του Ρικάρντο Κόστα. Η θεία του αμυντικού του ΠΑΟΚ σκοτώθηκε καθώς την χτύπησε με τρακτέρ ο σύζυγός της.

Ο έμπειρος στόπερ του «δικέφαλου του Βορρά» ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν και αφού πήρε άδεια από την ΠΑΕ, αναχώρησε την Πέμπτη για την Πορτογαλία, ώστε να παραβρεθεί στην κηδεία του συγγενικού του προσώπου.

Φυσικά, η απουσία του δεν δημιουργεί πρόβλημα στον Άγγελο Αναστασιάδη, αφού λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η selfie της οικογένειας Μέσι!

Με αφορμή τα γενέθλια του μικρού Τιάγκο, όλη η οικογένεια πόζαρε μπροστά στον φακό.

Η selfie της οικογένειας Μέσι
Λιονέλ, Αντονέλα και Τιάγκο έβγαλαν μια οικογενειακή selfie με αφορμή τα γενέθλια του «μικρού» Μέσι.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μάρκεβιτς σκέφτεται και επιθετικά!!

Ο Μίρον Μάρκεβιτς μιλώντας σε ΜΜΕ της Ουκρανίας για τον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό επεσήμανε ξανά ότι η Ντνίπρο δεν θα έχει μόνο αμυντικές σκέψεις αλλά και επιθετικές!

Ο Μάρκεβιτς σκέφτεται και επιθετικά!
Οι παίκτες της Ντνίπρο δεν θα έχουν το μυαλό τους μόνο στην άμυνα!

Ο Μίρον Μάρκεβιτς μιλώντας σε ουκρανικά ΜΜΕ υποστήριξε - και πάλι- ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να επιτεθεί, πετυχαίνοντας ένα τέρμα το οποίο θα κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο του Ολυμπιακού για την πρόκριση.

«Γνωρίζουμε ότι θα είναι ένας άλλος διαφορετικός Ολυμπιακός. Καμία σχέση με εκείνον που είδαμε στην Ουκρανία και εμείς είμαστε έτοιμοι. Ο Ολυμπιακός θα παίξει αρκετά επιθετικά και εμείς εάν περιοριστούμε στην επίθεση θα έχουμε πρόβλημα», σχολίασε ο προπονητής της Ντνίπρο*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιτέλους νίκη!!

Επιστροφή στις νίκες για τον ΑΟ Χανιά μετά από καιρό, καθώς επικράτησαν 1-0 του Άλιμου και συνδυάστηκε με νίκη το ντεμπούτο του Καβακά στον πάγκο τους. Ο Αιγιανιακός νίκησε με 2-0 του Αγρ. Αστέρα.

Επιτέλους νίκη!
«Χαμόγελο» μετά από πολύ καιρό στον ΑΟ Χανιά. Η ομάδα της Κρήτης, που πορεύεται με τον Τίμο Καβακά πλέον στο τιμόνι της, νίκησε με 1-0 τον Άλιμο για την 19η αγωνιστική της Football League, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάγκαλου (28') ενώ είχε μια σειρά από αρνητικά αποτελέσματα.

Το τελευταίο της «τρίποντο» ήρθε στις 15 Φεβρουαρίου, παίρνοντας στα χαρτιά το ματς με τον Πανηλειακό (έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα), ενώ η τελευταία της νίκη ήρθε στις 16 Ιανουαρίου επί της Επισκοπής. Από εκεί και πέρα έκανε τρεις ήττες (από Ερμιονίδα, ΑΕΚ, Καλλιθέα) και δύο ισοπαλίες (Φωστήρας, Απόλλωνα Σμύρνης) στο πρωτάθλημα και πρόσφατα αποτέλεσε παρελθόν ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Νίκη με 2-0 για τον Αιγιανιακού επί του Αγροτικού Αστέρα για τον άλλο όμιλο της κατηγορίας (Βόρειος όμιλος). Ο Λιόλιος άνοιξε το σκορ μόλις στο 4’ και ο Γιαζιτζόγλου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 61’, εκτελώντας την αντίπαλη ομάδα από την άσπρη βούλα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Νότιος όμιλος

ΑΕΚ-Παναχαϊκή 2-1
(35’ Πλατέλλας, 86’ Μάνταλος - 92’ Κυβελίδης)

Ηρακλής Ψαχνών-Ερμιονίδα 0-2
(2’ αυτ. Πατσατζόγλου, 15’ Ιασωνίδης)

Φωστήρας-Επισκοπή 0-1
(17’ Βιγιαφάνε)

Αχαρναϊκός-Καλλιθέα 1-0
(69’ Ιορδανίδης)

Πέμπτη 26/2

Χανιά-Άλιμος 1-0
(28' Πάγκαλος πέν.)

Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος (16:00)

Βόρειος όμιλος

Λαμία-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1
(5’, 82’ Γενγκά - 68’ Παναγιωτόπουλος)

Ζάκυνθος-Εθνικός Σερρών 1-0
(5’ Κρισμαρέβιτς)

Ηρακλής-Φωκικός 1-0
(29’ Τσιλιανίδης)

Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός 4-0
(14' Τριανταφυλλάκος, 19' Μπαλντοβαλίεφ, 48' Θέος, 93' Καρράς)

Τύρναβος-ΑΕΛ 1-2
(27' Ότα - 37' αυτ. Παληγεώργος, 85' Μπανούσης)

Πέμπτη 26/2

Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας 2-0
(4' Λιόλιος, 58' Γιαζιτζόγλου πεν.)

Επόμενη αγωνιστική

Νότιος όμιλος

Παναχαϊκή-Πανηλειακός (αναβολή)

Κυριακή (1/3)

Ερμιονίδα-Φωστήρας (15:00)
Επισκοπή-ΑΕΚ (15:00)

Δευτέρα (2/3)

Απόλλων Σμύρνης-Ηρακλής Ψαχνών (15:00)
Άλιμος-Αχαρναϊκός (15:00)
Παναιγιάλειος-Χανιά (16:00)

Βόρειος όμιλος

Κυριακή (1/3)
Αναγέννηση-Καρδίτσας-Ζάκυνθος (15:00)
Πιερικός-Τύρναβος (15:00)
Εθνικός Σερρών-Ηρακλής (15:00)
Φωκικός-Απόλλων Καλαμαριάς (15:00)

Δευτέρα (2/3)
Λάρισα-Αιγινιακός (15:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Λαμία (18:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ηθικός αυτουργός ο Ολυμπιακός»

Ευθύνες σε Ολυμπιακό και αστυνομία για τα επεισόδια στη Λεωφόρο επέρριψε η πλευρά του Παναθηναϊκού στην απολογία της στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Τι είπαν οι κ.κ. Αλαφούζος-Κάρμης.

«Ηθικός αυτουργός ο Ολυμπιακός»
Για ηθική αυτουργία των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο ντέρμπι της Λεωφόρου κατηγόρησε η πλευρά του Παναθηναϊκού τον Ολυμπιακό κατά την απολογία της ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Ο Γιάννης Αλαφούζος, αλλά και ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Γιάννης Κάρμης, τόνισαν πως οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους, ενώ επέρριψαν ευθύνες και στην αστυνομία.

Ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ είπε: «Μίλησα με τον υπουργό και είχα αναφερθεί στο παιχνίδι. Του ζήτησα τα μέγιστα αστυνομικά μέτρα και του είπα ότι πολλές φορές η αστυνομία δεν κάνει τους ελέγχους και του είπα να μιλήσει και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης. Μίλησα και με κάποιους από τους οργανωμένους και τους είπα ότι η βία βλάπτει και την ομάδα. Έδωσα και μια συνέντευξη σε μέσο της Θεσσαλονίκης και εξέφρασα την ανάγκη για πειθαρχεία. Έγιναν επανειλημμένες συσκέψεις στην ΠΑΕ ώστε να ενισχύσουμε τα μέτρα και να αποτρέψουμε το όποιο περιστατικό. Το γήπεδο ελέγχεται και παραδίδεται στην αστυνομία. Από όσο γνωρίζω έγινε έλεγχος παντού».

Στη συνέχεια είπε: «Ανησύχησα όταν έμαθα ότι θα έρθει ο κ. Μαρινάκης γιατί η κόντρα με τους οπαδούς είναι μεγάλη. Σχεδιάσαμε έναν τρόπο να πάει σε ένα μπουθ ώστε να είναι ασφαλής και αυτό συμφωνήθηκε και με την αστυνομία. Καλά-καλά δεν θα βλέπαμε τον κ. Μαρινάκη. Το πρωί ενημερώθηκα ότι ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε πρόθεση να καθίσει στον πάγκο της ομάδας. Τότε ανησύχησα περισσότερο και μίλησα τηλεφωνικά με τον υπουργό και τον εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου και τους είπα ότι δεν γίνεται να γίνει ο αγώνας αν καθίσει στον πάγκο. Και οι δύο μου είπαν ότι κατανοούν απόλυτα τη θέση μας και ότι προτίθεμαι να μη γίνει το παιχνίδι αν είναι να έρθει έτσι. Οι εισηγήσεις μας δεν εισακούστηκαν και ο κ. Αρκουμάνης (υπεύθυνος της αστυνομίας) έκανε σοβαρότατες παραλείψεις. Του είπα ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει ο αγώνας υπό αυτές τις συνθήκες. Τελικά ξεκίνησε ο αγώνας παρά τη θέληση μας. Θεωρώ ότι θίγεται ο Παναθηναϊκός με αυτή τη βία. Δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός για να αποτρέψει τα όσα γίνανε. Πώς να ελέγξουμε έναν όχλο αν δεν τον ελέγξει η αστυνομία; Υποθέτω ότι υπάρχουνε τρόποι να το κάνει η αστυνομία. Ο κ. υπουργός μου είπε ότι κατανοεί απόλυτα. Θεωρούσα δεδομένο ότι θα γίνουν επεισόδια. Δεν τηρήθηκε το σχέδιο να παρέχουμε ασφάλεια και η αστυνομία επέτρεψε στον κ. Μαρινάκη να κάνει βόλτες στο γήπεδο. Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ήταν κανονισμένο να καθίσουν στο μπουθ. Θεωρώ ότι υπήρξε πρόθεση να γίνουν τα επεισόδια από την πλευρά του κ. Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός είχε στείλει τη λίστα με τα δέκα ονόματα που θα καθόντουσαν στο μπουθ και μέσα σε αυτά ήταν και κ. Μαρινάκης. Στη σύσκεψη της Κυριακής εκφράστηκε η αντίθεση μας».

Ο δικηγόρος των «πράσινων», Γιάννης Κάρμης, είπε με τη σειρά του: «Κατά παράβαση των μέτρων τάξης φέρανε λίστα από τα γραφεία τους ηλεκτρονικά γραμμένη στο φύλλο αγώνα. Στις 17:58 ο κ. Μαρινάκης μπαίνει μέσα και κάνει βόλτα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό προκάλεσε μια αντίδραση. Απαράδεκτη και κατακριτέα. Αλλά αυτό το γνωρίζαμε από πριν. Έγινε προσπάθεια να αλλάξει άποψη ο Μαρινάκης και η αποστολή. Έγινε σύσκεψη παρουσία στο γραφείο των διαιτητών πριν από τον αγώνα και εκφράστηκε η άποψη από όλους να μην πάει στον πάγκο. Παρόλα αυτά δεν εφαρμόστηκε τίποτα και τον είδαμε να κάνει βόλτες.
Το μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε όταν ο .κ Περέιρα έφτασε να μπει στα δίχτυα και έφτασε να κάνει χειρονομίες. Υπήρχε ένας άνθρωπος ο οποίος τον κρατούσε, άνθρωπος της ασφάλειας. Είναι δυνατόν ένας προπονητής να μπαίνει σε τέτοια αντιπαράθεση με έξαλλους φιλάθλους; Εάν μια οποιαδήποτε αρχή μας είχε πει ότι ο κ. Μαρινάκης έχει πρόθεση να καθίσει και να κάνει βόλτες στον αγωνιστικό χώρο θα προβλέπαμε να υπάρχουν κενές κερκίδες και οτιδήποτε άλλο χρειαζόταν. Θεωρώ ότι ο κ. Μαρινάκης είναι αυτουργός
».

Επίσης για τη στάση της αστυνομίας ειπώθηκε: «Η Αστυνομία δεν έκανε ούτε μια σύλληψη. Υπήρχαν παραβατικές συμπεριφορές και δεν έγινε καμία σύλληψη. Είχαμε στείλει επιστολή την ημέρα του αγώνα στην αστυνομία και δεν πήραμε απάντηση. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τηρούνται τα μέτρα τάξης. Είχαμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από την Πέμπτη».

Ο κ. Κάρμης θέλησε να «αποκρούσει» το κατηγορητήριο περί εκτεταμένων επεισοδίων αναφέροντας: «Κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει θέμα εκτεταμένων επεισοδίων. Ό,τι έγινε έλαβε χώρα πριν την έναρξη των αγώνα και τα μέτρα τάξης έλεγαν να είναι οι ομάδες μιάμιση ώρα πριν τη σέντρα. Όταν έρχεσαι εκτός αυτού του χρόνου παίρνεις και κάποια ρίσκα. Αλλά όχι μόνο δεν σκέφτηκαν αυτά τα ρίσκα, είχαν και προκλητική συμπεριφορά. Σε αυτό καθαυτό το περιστατικό δεν υπήρξε καμία σωματική βλάβη. Ο Αθλητικός εισαγγελέας λέει ότι έχουν πέσει μολότοφ αλλά αυτό δεν έχει παρατηθεί από κανέναν και από καμία κάμερα ασφαλείας. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι καθυστέρησε η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα λόγω φωτοβολίδων αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η καθυστέρηση έναρξης του β ημιχρόνου έγινε εξαιτίας ενός πανό το οποίο το κατεβάσαμε το ταχύτερο δυνατόν. Δεν υπήρξε τραυματισμός του Κασάμι. Δεν έχουμε κανένα τέτοιο στοιχείο, δεν τον εξετάσαμε, δεν προκύπτει από κάπου. Θεωρούμε ότι με βάση την αρχή της αναλογικότητας θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιβάλλετε ποινή όχι εξοντωτική για την ομάδα μας».

Ο Γιάννης Αλαφούζος κλείνοντας είπε: «Εμείς στον Παναθηναϊκό προσπαθούμε να τηρήσουμε τους νόμους σε κάθε επίπεδο ακόμα και στις φορολογικές μας υποχρεώσεις. Έχουμε αποφασίσει να απευθυνθούμε στον νόμο και την πολιτεία για να επιβιώσουμε».

Αποχωρώντας, δε, από την αίθουσα που έγινε η απολογία μίλησε για τα επεισόδια στο ΔΣ της Τρίτης. «Ζητήσαμε τα πρακτικά της προχθεσινής συνεδρίασης από τη Super League, αλλά η διοργανώτρια αρχή κωλυσιεργεί και δεν τα δίνει. Ελπίζω ο υφυπουργός να έχει τη δύναμη και την επιμονή να διορθώσει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο».

Υπενθυμίζεται πως βάσει του κατηγορητηρίου ο Παναθηναϊκός απειλείται με πρόστιμο ύψους 70.000-200.000 ευρώ, αποκλεισμό της έδρας του για δυο έως τρεις αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών. Η απόφαση εκτιμάται πως θα εκδοθεί εντός της ημέρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κασάμι του 3-0, η 11άδα του Περέιρα κι η ωριμότητα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο sport-fm.gr την τελευταία του άποψη, και πληροφόρηση, για την αποψινή ρεβάνς του Ολυμπιακού.

Ο Κασάμι του 3-0, η 11άδα του Περέιρα κι η ωριμότητα
***Έχει γούστο που υπάρχει ένας παίκτης του Ολυμπιακού, από αυτούς της σημερινής ενδεκάδας, που έχει κερδίσει 3-0 τη Νντίπρο! Άμα λάχει ο Κασάμι. Τον Αύγουστο του 2011 ήταν στην ενδεκάδα της Φούλαμ (βγήκε στο 87’) στο 3-0 των Άγγλων επί των Ουκρανών στο Γιουρόπα Λιγκ.

***Δεν ξέρω αν είναι καλό σημάδι, αλλά ίσως του φτιάξει λίγο την ψυχολογία του διεθνή με την Ελβετία μέσου, γι΄αυτό το πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό παιχνίδι, απέναντι σε ένα αντίπαλο, που τα τελευταία τρία χρόνια, από το 2012, στα οποία στέκεται με αξιοπρέπεια στη διοργάνωση, έχει ως χειρότερες εκτός έδρας ήττες δύο 0-2. Μία από τη Βασιλεία πρόπερσι τέτοια εποχή και μία από την Κοπεγχάγη το καλοκαίρι (αλλά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Και τις δύο γνώρισε αποκλεισμούς, με παρόμοιες ήττες, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

***Τα ακόμη πιο δύσκολα παιχνίδια της εκτός Ουκρανίας η Ντνίπρο τα έχει χάσει κι αυτά. Άλλοτε με δύο γκολ διαφορά (Τότεναμ 1-3, Νάπολι 2-4) κι άλλοτε με ένα γκολ διαφορά (Ίντερ 1-2, Φιορεντίνα 1-2). Μπορούμε, πάντως, να προσέξουμε ότι και στα τέσσερα σκόραρε.

***Μπορούμε, όμως, να προσέξουμε και κάτι άλλο: τη Ντνίπρο για να της βάλεις πολλά γκολ, πρέπει να την βρεις μπόσικη μέσα στο ματς. Δηλαδή, εκεί που θα της βάλεις το ένα γκολ και θα σοκαριστεί, πρέπει να της επιτεθείς για να την κτυπήσεις ξανά και ξανά! Η Τότεναμ τα τρία γκολ της τα έβαλε πέρσι ακριβώς τέτοια εποχή μέσα σε 13’, από το 56’ έως το 69’!!! Η δε Νάπολι πρόπερσι τα τρία από τα τέσσερα γκολ της τα έβαλε μέσα σε 13’ κι αυτή! Από το 77’ ως το 90’…

***Τα καλύτερά της εκτός έδρας αποτελέσματα αυτή την τριετία ήταν το 2-1 επί της ΠΣΒ και το 0-0 με τη Σεντ Ετιέν, ενώ ακόμη κέρδισε 2-1 την Γκαραμπάγκ, 1-0 την Παντούρι, 2-0 την Πάσος Φερέιρα και 3-2 την ΑΙΚ. Το όχι εντυπωσιακό, αλλά κι όχι άσχημο απολογισμό, συμπληρώνουν οι ισοπαλίες με τη Χάϊντουκ (0-0) και την Σλόβαν Λίμπερετς (2-2).

***Δεν μπορείς να πεις ότι διακρίνεται κι από σταθερότητα στον τρόπο παιχνιδιού της: τρεις φορές προηγήθηκε στο σκορ με ένα γκολ και της το γύρισαν το ματς κι έχασε, αλλά από Ίντερ, Φιορεντίνα, Τότεναμ. Άλλη μία φορά προηγήθηκε με 2-0 και την ισοφάρισαν σε 2-2. Δυό φορές μπόρεσε κι ανέτρεψε η ίδια το εις βάρος της σκορ.

***Ο Ουκρανός προπονητής Μάρκεβιτς είναι γνωστός μας από τον πάγκο της Μέταλιστ κι έχει κερδίσει και τις δύο φορές που ήρθε στην Ελλάδα, και τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Συνήθως τα παιχνίδια που έχανε με τη Μέταλιστ τα έχανε στο β’ ημίχρονο. Όπως ένα 0-2 από τη Λέβερκουζεν κι ένα 1-2 από την Σπόρτινγκ, μοναδική φορά που έπαιξε με Πορτογάλους-το μνημονεύω λόγω Βίτορ Περέιρα. Εκείνη την ημέρα ο Μάρκεβιτς έχανε 0-2 και μείωσε στο 90’, αλλά στη ρεβάνς αποκλείστηκε.

***Ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Τσόρι, Ντουρμάζ, Μήτρογλου κι Αφελάϊ. Ο Περέϊρα έχει δοκιμάσει και τον Αυλωνίτη στην άμυνα. Ο Τσόρι κι ο Σαντάνα με τη Ρούμπιν και την Ντόρτμουντ αντίστοιχα έχουν σκοράρει κατά ομάδων της Ουκρανίας, ο μεν σε ήττα 1-3 από την Ντινάμο Κιέβου, ο δε σε νίκη 3-0 επί της Σαχτάρ.

***Το τεστ θα είναι σημαντικό για την ομάδα του Περέιρα, που μέχρι τώρα όποτε έχει ανοίξει πρώτη το σκορ έχει κερδίσει όλα της τα παιχνίδια, αλλά όταν έφαγε πρώτη γκολ σε τρία από τα πιο δύσκολα ματς, δεν αντέδρασε καλά (1-1 με ΑΕΚ, 0-2 από Ντνίπρο, 1-2 από ΠΑΟ)…

***Κάτι τελευταίο: αυτά τα ματς θέλουν προσοχή κι από πλευράς στάσης του κόσμου. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά το πώς και πόσο θα βοηθήσουν την ομάδα τους, αλλά και από πλευράς αντιμετώπισης αν στραβώσει το ματς. Η ΟΥΕΦΑ δεν θα το έχει σε τίποτα να τιμωρήσει άγρια τον Ολυμπιακό, βέποντας και το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνουν κάποιοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

***Χρειάζεται προσοχή και ωριμότητα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας διαφορετικός Πέπε!

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό των 32ων γενεθλίων του, το sportfm.gr σας παρουσιάζει τις εμφανείς διαφορές στο παιχνίδι του Πέπε της Ρεάλ μετά την έλευση του Αντσελότι στον πάγκο των Μαδριλένων.

Ένας διαφορετικός Πέπε

Την χρονιά αυτή, ο Πορτογάλος αμυντικός εμφανίζει στο παιχνίδι του μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κοντρολάροντας, συνάμα, την έμφυτη… επιθετικότητα που τον διέπει.

Χαρακτηριστικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω είναι ο μέσος όρος των φάουλ του, που κυμαίνεται στο 0,56 ανά παιχνίδι σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά επί Μουρίνιο, όπου το ποσοστό αυτό κυμάνθηκε στο 0,91, έχοντας πλέον μόλις 8 φάουλ σε 15 αγώνες.

Επίσης σημαντική βελτίωση παρουσιάζει και στην ικανότητα του να ανακτά την κατοχή της μπάλας, κάτι το οποίο σχετίζεται άμεσα με την πιο αποτελεσματική πλέον άμυνα του, όντας μάλιστα δεύτερος στην κατηγορία αυτή, με ποσοστό 5,93 ανακτήσεις ανά αγώνα πίσω από τον Πικέ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή με 6,24.

Πλέον οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει ξεχάσουν τον παρορμητικό και πολλές φορές αφελή στις ενέργειες του Πέπε της εποχής «Ζοσέ Μουρίνιο», και να αρχίσουν να συνηθίζουν το νέο πιο ουσιαστικό στο παιχνίδι του Πέπε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με Αλαφούζο στην Πειθαρχική ο ΠΑΟ!!

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι παρών στην απολογία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με Αλαφούζο στην Πειθαρχική ο ΠΑΟ
Το «παρών» στην απολογία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League δίνει ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος των «πράσινων» έφτασε μαζί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ, Νικόλα Βασιλαρά.

Βάσει του κατηγορητηρίου απειλείται με πρόστιμο ύψους 70.000-200.000 ευρώ, αποκλεισμό της έδρας του για δυο έως τρεις αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών.

Οι «πράσινοι» έχουν ετοιμάσει την υπερασπιστική τους γραμμή (θα στηριχτούν στις προειδοποιήσεις τους προς την αστυνομία για ένταση μετά την απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να καθίσει στον πάγκο κι όχι σε μπουθ, ενώ θα κάνουν λόγο για προκλήσεις από πλευράς Ολυμπιακού) κι ελπίζουν σε μικρότερη δυνατή «καμπάνα». Ένα βαρύ πρόστιμο και το κλείσιμο της Λεωφόρου, πάντως, μοιάζουν αναπόφευκτα…*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ασπρόμαυρη» αντίδραση για… Περέιρα!

Νέα αντίδραση από πλευράς ΠΑΟΚ, καθώς οι Θεσσαλονικείς ενημερώθηκαν σχετικά για την καταγγελία του είχαν κάνει για την άρνηση του Ολυμπιακού να κάνει δηλώσεις στα ματς του Κυπέλλου.

«Ασπρόμαυρη» αντίδραση για… Περέιρα
Στις αρχές Φεβρουαρίου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε κάνει καταγγελία στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, Παναγιώτη Καρρά, αναφορικά με την άρνηση από πλευράς Ολυμπιακού να γίνονται δηλώσεις στελεχών του μετά τα ματς Κυπέλλου, αγνοώντας την συμβατική υποχρέωση των συλλόγων βάσει της συμφωνίας με το συνδρομητικό κανάλι.

Χθες Τετάρτη ο Δικέφαλος έλαβε απάντηση από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ο οποίος τόνισε πως έγιναν διώξεις για τα ματς Φωστήρα-Ουμπιακού στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. προπονητή, δηλαδή τον Νικοπολίδη και για το ματς Τύρναβος-Ολυμπιακός μόνο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Με λίγα λόγια εξαιρέθηκε ο Περέιρα.

Γίνεται κατανοητό ότι αυτή η απόφαση δίνει στον ΠΑΟΚ ένα ακόμα επιχείρημα για την αδικία εις βάρος του και φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις κρίσεις και αποφάσεις των οργάνων, όταν αυτές αφορούν στον Ολυμπιακό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λίνχαρτ: «Θέλουμε πολύ τη νίκη με ΠΑΟ»

Μονόδρομος είναι για τη Μακάμπι η νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο Νέιτ Λίνχαρτ.

Λίνχαρτ: «Θέλουμε πολύ τη νίκη με ΠΑΟ»
Ο Νέιτ Λίνχαρτ είχε κάνει ζημιά στον Παναθηναϊκό με 18 πόντους στο ΟΑΚΑ, όμως δεν είδε την ομάδα του να νικά, κάτι που ελπίζει να συμβεί στο αποψινό παιχνίδι.

«Θέλουμε πολύ τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, ειδικά μετά την ήττα μας από την Άλμπα στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μας. Ο προπονητής μας πάντα λέει πως πρέπει να υπερασπιζόμαστε την έδρα μας, ειδικά όταν πρόκειται για την πρόκριση στα play offs. Αυτός είναι ο στόχος μας αυτή τη στιγμή», τόνισε ο Αμερικανός φόργουορντ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήγε Ακρόπολη η Ντνίπρο!! (pics)

Σε μια προσπάθεια χαλάρωσης με… εποικοδομητικό χαρακτήρα λίγο πριν από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η αποστολή της Ντνίπρο επισκέφτηκε το μεσημέρι την Ακρόπολη.

Πήγε Ακρόπολη η Ντνίπρο (pics)
Έναν ωραίο, αλλά και άκρως εποικοδομητικό τρόπο για να χαλαρώσουν πριν από τον επαναληπτικό των «32» του Europa League απέναντι στον Ολυμπιακό βρήκαν στη Ντνίπρο.

inner

Λίγες ώρες πριν τη ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη», η αποστολή της ουκρανικής ομάδας έκανε μια επίσκεψη στην Ακρόπολη και το μουσείο της.

inner

Ο βροχερός καιρός δεν πτόησε τους συνηθισμένους σε τέτοιες καιρικές συνθήκες Ουκρανούς.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρομπέρτο: «Μπορούμε!»

Σύνθημα πρόκρισης από τον Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό εν όψει της αποψινής ρεβάνς με τη Ντνίπρο.

Ρομπέρτο: «Μπορούμε!»
Το σκορ δεν είναι υπέρ τους. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους. Όμως οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν καταθέτουν τα όπλα και πιστεύουν στην πρόκριση.

Το σύνθημα για την αποψινή ρεβάνς με τη Ντνίπρο έδωσε ο Ρομπέρτο. «Θέλουμε όλη σας την υποστήριξη απόψε στο ‘Καραϊσκάκη’. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», ανέφερε μέσω Twitter.

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύναμή του, το κάστρο του!!

Έξι νίκες στους τελευταίους ισάριθμους αγώνες μετράει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, κάτι που οι Πειραιώτες ευελπιστούν να συνεχιστεί και σήμερα και να πάρουν την πρόκριση επί της Ντνρίπο.

Δύναμή του, το κάστρο του!
Νίκες με ευρύ σκορ ψάχνει απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντνίπρο για τη φάση των «32» του Europa League, ανατρέποντας την ήττα 2-0 στην Ουκρανία. Οι Πειραιώτες μετρούν έξι νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια που έχουν δώσει στην Ευρώπη, κάτι που ευελπιστούν να συνεχιστεί και σήμερα απέναντι στην ουκρανική ομάδα.

Η ενημέρωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ

Δύναμη του Ολυμπιακού πάντα ήταν ο κόσμος του και η έδρα του! Μπορεί να έπαιζε με δύσκολες ομάδες ή με άσχημες και ειδικές συνθήκες στην έδρα του, αλλά η δυναμική που του έδινε ο κόσμος του βοηθούσε τα μέγιστα ώστε να παίρνει τα θετικά αποτελέσματα!

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο ΟΑΚΑ, στην Ριζούπολη ή όπου αλλού έπαιζε ο Θρύλος μας… λύγιζαν μεγαθήρια της Ευρώπης και όχι μόνο! Ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ντόρτμουντ, η Άρσεναλ και πολλές ακόμα δεν άντεξαν το «καμίνι» που δημιουργεί ο κόσμος του «δαφνοστεφανομένου» και έφυγαν ηττημένες από την Ελλάδα.

inner

Δεν χρειάζεται, βέβαια, να πάμε και πολύ πίσω στην ιστορία των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων για να το καταλάβουμε, καθώς και στα τελευταία ματς, το σερί νικών κόντρα σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες είναι πολύ καλό!

Ο Ολυμπιακός στα τελευταία έξι εντός έδρας ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κόντρα σε ευρωπαϊκούς συλλόγους έχει ισάριθμες νίκες και μάλιστα οι πέντε εξ αυτών ήταν κόντρα σε εν ενεργεία πρωταθλήτριες ομάδες στην χώρα τους!

inner

Συγκεκριμένα και ξεκινώντας από τις πιο πρόσφατες χρονικά, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τις Μάλμε (πρωταθλήτρια Σουηδίας, 4-2), Γιουβέντους (πρωταθλήτρια Ιταλίας, 1-0), Ατλέτικο Μαδρίτης (πρωταθλήτρια Ισπανίας, 3-2), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (τότε πρωταθλήτρια Αγγλίας, 2-0), Άντερλεχτ (τότε πρωταθλήτρια Βελγίου, 3-1) και Μπενφίκα (1-0, έχασε το πρωτάθλημα τότε για έναν βαθμό)!

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν τα καταφέρνει εντός έδρας με Ουκρανούς!

Ας γίνει σήμερα η αρχή! Δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες μετράει ο Ολυμπιακός, όταν υποδέχεται ουκρανικές ομάδες στην έδρα του.

Δεν τα καταφέρνει εντός έδρας με Ουκρανούς
Την ελπίδα σήμερα ο Ολυμπιακός να πετύχει την πρώτη του νίκη απέναντι σε ουκρανικούς συλλόγου τρέφουν οι παίκτες και οι οπαδοί της ομάδας.

Ο λόγος είναι ότι οι Πειραιώτες μετρούν δύο ισοπαλίες και ισάριθμες απέναντι σε Ουκρανούς σε ελληνικό έδαφος.

Η προϊστορία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

15/03/2012 Ολυμπιακός - Μέταλιστ Χάρκιβ UCUP 1-2
05/12/2006 Ολυμπιακός - Σακτιόρ Ντόνετσκ CHL 1-1
16/09/1992 Ολυμπιακός - Τσερνομόρετς CCUP 0-1
17/09/1975 Ολυμπιακός - Ντιναμό Κιέβου ChCΗL 2-2 *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν εξαντλείται στην αναβολή η κρατική παρέμβαση»

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν θα αρκεστεί στην απόφαση για αναβολή του πρωταθλήματος για την πάταξη της βίας,αλλά θα παρέμβει αυτοδυνάμως με το απαιτούμενο νομοθετικό πλαίσιο έδωσε ο Στ.Κοντονής.

«Δεν εξαντλείται στην αναβολή η κρατική παρέμβαση»
Απάντηση σε όσους αμφισβητούν το σκεπτικό της απόφασης για αναστολή της δράσης στη Super League έδωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση πως το πρώτο αυτό μέτρο δεν λύνει το πρόβλημα της βίας, αλλά μετά τις απαραίτητες νομικές ρυθμίσεις το κράτος θα αποκτήσει τα «όπλα» για να καταπολεμήσει αυτοδυνάμως το πρόβλημα.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Κοντονή:

«Η απόφαση για αναβολή διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος της Superleague ελήφθη μετά από εισηγήσεις της ΕΛΑΣ και της ΔΕΑΒ για λόγους αποτροπής σοβαρής διατάραξης της Δημόσιας Τάξης, όπως ο νόμος ορίζει, αφού όπως τονίστηκε μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ήταν αδύνατον να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Έχουμε επίγνωση ότι η απόφαση της αναβολής δεν αποτελεί το μέσο για την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και αν ως τέτοιο ορισμένοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν, λανθασμένα ερμηνεύουν την απόφαση που ελήφθη.

Ο νόμος πλην της παραπάνω ενέργειας δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο στην εκτελεστική εξουσία να δράσει. Γι αυτό τονίσαμε ότι θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία να παρεμβαίνει αυτοδυνάμως, όπως στις προγραμματικές δηλώσεις έχουμε αναφέρει.

Ας μην προτρέχουν λοιπόν ορισμένοι και ας μη φαντάζονται άλλοι, ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης εξαντλήθηκε
».

Συμφώνησε με Αλ Χιλάλ ο Δώνης!!

Την τεχνική ηγεσία της Αλ Χιλάλ αναλαμβάνει ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος συμφώνησε με μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν ανανέωσης για άλλον έναν χρόνο.

Συμφώνησε με Αλ Χιλάλ ο Δώνης!
Ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που δουλεύει στη Σαουδική Αραβία έγινε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος συμφώνησε με την Αλ Χιλάλ και εκεί θα βρει τον Γιώργο Σαμαρά!

Ο μέχρι πρότινος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έχει εργαστεί επίσης σε Λάρισα, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, συμφώνησε μέχρι το τέλος της σεζόν, με την προοπτική ανανέωσης για άλλον έναν χρόνο. Μαζί του θα είναι οι μόνιμοι συνεργάτες Μένταν, Αγγελίνας, Μαλλιαρίτσης και Γεωργίτσας, κάτι που ζήτησε ο ίδιος από τη διοίκηση του συλλόγου.

Οι απολαβές του Δώνη, όπως είναι αντιληπτό, θα είναι γενναίες, καθώς – σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αραβικά Μέσα, θα πάρει 1,5 εκατ. ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, ο έμπειρος κόουτς θα πάει αύριο στο Ριάντ για να υπογράψει και η οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ! *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαντούρο: «Δεν μπορείς να πάρεις στα σοβαρά αυτό το πρωτάθλημα»

Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Χέντβιγκες Μαντούρο, που έδειξε τάσεις φυγής μιλώντας σε ολλανδική ιστοσελίδα.

Μαντούρο: «Δεν μπορείς να πάρεις στα σοβαρά αυτό το πρωτάθλημα»

«Δεν μπορείς να πάρεις στα σοβαρά ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Όλο και κάτι συμβαίνει. Εγώ απλώς θέλω να παίζω ποδόσφαιρο», τόνισε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα επεισόδια που γίνονται στα γήπεδα, αλλά και στο επεισοδιακό ΔΣ της Super League. «Αυτοί είναι τρελοί, δεν είναι φίλαθλοι. Το πρόβλημα εδώ είναι κοινωνικό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Φανταστείτε τον Μαρκ Όφερμαρς (γενικό διευθυντή του Άγιαξ) να διαπληκτίζεται με τον Μαρσέλ Μπραντς (τεχνικό διευθυντή της Αϊντχόφεν). Θα ήταν αυτό φυσιολογικό. Αν δεν μπορούν να συνυπάρξουν οι παράγοντες των ομάδων, αυτό θα επεκταθεί και στους οπαδούς τους».

Επιστρέφει (αλλαγμένη) στην αγαπημένη της... Πόλη!! (pics)

Δέκα χρόνια μετά τον θρίαμβο επί της Μίλαν, η Λίβερπουλ επιστρέφει στην Πόλη και αυτή τη φορά μπορεί να μη διεκδικεί ένα τρόπαιο αλλά θέλει να κάνει ένα βήμα για να φτάσει πιο κοντά σε αυτό.

Επιστρέφει (αλλαγμένη) στην αγαπημένη της... Πόλη (pics)
Το γρήγορο γκολ του Πάολο Μαλντίνι (1') και τα δύο του Ερνάν Κρέσπο πριν το ημίχρονο (39', 44') έβαλαν ένα βουνό στην Λίβερπουλ για να ανέβει αλλά με μπροστάρη τον Στίβεν Τζέραρντ (3-1 54') οι «κόκκινοι» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν.

Η μείωση του Σμίτσερ και η ισοφάριση του Τσάμπι Αλόνσο (56', 60') έστειλαν το ματς στην παράταση. Το σκορ εκεί δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στα πέναλτι:

Πρώτος ο Σερζίνιο, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά. Ο Χάμαν ευστοχεί. Ο μαέστρος Πίρλο παίρνει σειρά και την μπάλα από τα χέρια του Ντούντεκ... Ο Ούγγρος κάνει την πρώτη του απόκρουση! Τζιμπρίλ Σισέ και 2-0 το σκορ για τους «κόκκινους». Ο Τόμασον ευστοχεί αλλά ο Ρίσε όχι.
Νέο ενδιαφέρον και σειρά του Κακά. Δεν το χάνει για να ακολουθήσει ακόμη εύστοχη εκτέλεση από τον Σμίτσερ. Ο Ντούντεκ όπως και στις προηγούμενες εκτελέσεις δίνει την μπάλα στον Σεφτσένκο και ενώ στην εκτέλεση έπεσε δεξιά με το αριστερό χέρι δεν άφησε την μπάλα να περάσει από το κέντρο. Ηδονή για παίκτες και οπαδούς. Η ποδοσφαιρική ιστορία έγραψε. Έγραψε τη νύχτα της ζωής τους...
Τα χρόνια πέρασαν και οι διαφορές είναι μεγάλες. Το πρωτάθλημα δεν ήρθε σε καμία από τις περασμένες σεζόν, προπονητές έφυγαν και ήρθαν, ενώ μοναδικός που θα δώσει το «παρών» από εκείνη την ομάδα είναι ο Στίβεν Τζέραρντ.
Που βρίσκονται οι υπόλοιποι;
Ο Ντούντεκ αποσύρθηκε το 2011, ο Στιβ Φίναν ένα χρόνο νωρίτερα. Ο Κάραγκερ κρέμασε τα παπούτσια του στα 37 του και έγινε σχολιαστής του "Sky Sports" την στιγμή που ο Σάμι Χίπια διάλεξε την προπονητική και μετά την Μπάγερ Λεβερκούζεν πήγε στην Μπράιτον.  Ο Τζίμι Τραορέ σταμάτησε το ποδόσφαιρο με την φανέλα των Σιάτλ Σάουντερς, με τον Τσάμπι Αλόνσο να έχει πιο λαμπρή καριέρα περνώντας από την Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα συνεχίζοντας στην Μπάγερν Μονάχου. Πιο παράξενη διαδρομή είχε ο Λουίς Γκαρθία, που αποφάσισε να αποσυρθεί τον Ιανουάριο του 2014 αλλά στην συνέχεια επανήλθε στην ενεργό δράση για λογαριασμό της Ατλέτικο ντε Κολκάτα. Ο Γιον Άρνε Ρίiσε κολλάει τα τελευταία του... ένσημα (σε ηλικία 34 ετών) στον ΑΠΟΕΛ. Ο Χάρι Κιούελ, που αγωνίστηκε μόλις 23' και αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, έχει σταματήσει επίσης το ποδόσφαιρο, ενώ ο Μίλαν Μπάρος έχει επιστρέψει στα 33 του στην Τσεχία και αγωνίζεται για λογαριασμό της Μπάνικ Οστράβα. Ο συμπατριώτης του, Βλάντιμιρ Σμίτσερ (που μπήκε αντί του Κιούελ) αποχώρησε από το άθλημα το 2009 με την Σλάβια Πράγας, με τον Ντιέτμαρ Χάμαν (πέρασε στο ημίχρονο) να ασχολείται πλέον ως σχολιαστής σε αρκετά Μέσα.
Τέλος, ο Τζιμπρίλ Σισέ (αντί του Μπάριος στο 85') γύρισε στην Μαρσέιγ αρχικά ως δανεικός και μετά ως μόνιμος, πέρασε από τις Σάντερλαντ, Λάτσιο ΚΠΡ, Αλ Γκαράφα, Κούμπαν Κράσνονταρ και φυσικά από τον Παναθηναϊκό με την φανέλα του οποίου πανηγύρισε και ένα πρωτάθλημα.
Στο 2015 η Λίβερπουλ ψάχνει την ταυτότητα που εδώ και χρόνια αγνοεί. Αντίπαλός της η Μπεσίκτας, την οποία κέρδισε στο «Άνφιλντ» με σκορ 1-0 και ουδείς στο στρατόπεδο του Μπρένταν Ρότζερς δεν θέλει να χαραμίσει αυτό το προβάδισμα. Τόσο για το τρόπαιο, που σαφώς είναι μέσα στους στόχους της σεζόν, όσο και για τον Στίβεν Τζέραρντ. Για τους συμπαίκτες του δεν... πρέπει να πληγωθεί!
Τουλάχιστον, όχι εκεί που έζησε την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ως κάπτεν της αγαπημένης του ομάδας.







 

Πηγή: england365.gr

Καλαϊτζίδης: «Απαιτούνται τολμηρές πολιτικές αποφάσεις»

Τη δική του άποψη για τα όσα εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες μέχρι να φτάσουμε στην αναστολή της Σούπερ Λίγκας έδωσε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, παρότι ο Άρης αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Γ’ Εθνική.

Καλαϊτζίδης: «Απαιτούνται τολμηρές πολιτικές αποφάσεις»
Για πεπατημένη του παρελθόντος έκανε λόγο ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης με αφορμή την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να αναστείλει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

«Εκτιμώ, ότι το συγκεκριμένο μέτρο, ακολουθεί την πεπατημένη του παρελθόντος. Αν δεν κάνω λάθος και πριν από λίγο καιρό, με αφορμή άλλο περιστατικό, είχε ληφθεί παρόμοια απόφαση, περί διακοπής των πρωταθλημάτων, χωρίς όμως, επί της ουσίας, ν΄ αλλάξει κάτι. Τώρα επανερχόμαστε στο ίδιο σκεπτικό, το οποίο όπως απεδείχθη, εκ των γεγονότων, δεν απέδωσε τίποτα», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου στο Novasports και πρόσθεσε:

«Ο Αρης, παρ΄ ότι δεν αγωνίζεται αυτό το διάστημα στη Superleague, παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, στο οποίο ιστορικά ανήκει. Αλλωστε, με την εν γένει πρακτική μας εώς τώρα, έχουμε αποδείξει πως εξακολουθούμε να λειτουργούμε ως ομάδα Superleague, σε όλα τα επίπεδα».

Καταλήγοντας, ο κ. Καλαϊτζίδης υπογράμμισε: «Εάν αυτό το διάστημα της διακοπής μίας εβδομάδας φανεί χρήσιμο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βρεθούν λύσεις, τότε είμαι μαζί τους. Αυτό που πιστεύω είναι πως χρειάζονται τολμηρές πολιτικές αποφάσεις, προκειμένου το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να βρει τον δρόμο του. Ο Αρης, έχει προτάσεις, έχει άποψη για όλα όσα συμβαίνουν, παρά την περιπέτεια της Γ΄ Εθνικής που αυτό τον καιρό είναι υποχρεωμένος να περάσει και πάντα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές του ποδοσφαίρου, μπορεί να φανεί χρήσιμος προς πάσα κατεύθυνση, έχοντας την εμπειρία δεκαετιών στην Α΄ Εθνική».

Τότι: «Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Ελλάδα»

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει τη δράση στη Super League ως ένα πρώτο μέτρο πάταξης της βίας βρίσκει σύμφωνο τον… Φραντσέσκο Τότι, που δήλωσε θα έπρεπε να γίνει και στην Ιταλία.

Τότι: «Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Ελλάδα»

Κι όχι κάποιον τυχαίο, αλλά τον μεγάλο Φραντσέσκο Τότι. Ο αρχηγός της Ρόμα θεωρεί πως ένα αντίστοιχο μέτρο θα ήταν αποτελεσματικό και για την Ιταλία που πλήττεται επίσης από κρούσματα βίας και δεν έχει καταφέρει να την καταστείλει.

«Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, αλλά απέξω η εικόνα είναι διαφορετική. Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά μέτρα και να σταματήσουμε τη δράση των ατόμων που προκαλούν αυτά τα προβλήματα. Θα έπρεπε να τιμωρηθούν ομάδες και άνθρωποι. Δείτε πώς παρενέβησαν στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να παραδειγματιστούμε και να κάνουμε κι εμείς το ίδιο, αλλά δυστυχώς στην Ιταλία δεν θα γίνει ποτέ τίποτα τέτοιο», δήλωσε ο Ιταλός μεσοεπιθετικός. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντονής: «Ας μείνουν κι εκτός Ευρώπης οι ομάδες»

Στα άκρα είναι αποφασισμένος να φτάσει ο Σταύρος Κοντονής για την πάταξη της βίας. «Δεν θα ολιγωρήσουμε στιγμή, ούτε θα δεχτούμε απειλές. Ας μείνουν και οι ελληνικές ομάδες εκτός Ευρώπης», τόνισε.

Κοντονής: «Ας μείνουν κι εκτός Ευρώπης οι ομάδες»
Ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να μείνουν οι ελληνικές ομάδες εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων άφησε ο Σταύρος Κοντονής, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση με τις επιταγές της κυβέρνησης για την πάταξη της βίας. ‘’

«Δεν θα ολιγωρήσουμε ούτε στιγμή, ούτε θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς του τύπου, αν επέμβετε θα απαγορευθούν οι ελληνικές ομάδες να παίζουν στο εξωτερικό. Να απαγορευθούν, δεν μας ενδιαφέρει», δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ κακό και πυροδοτείται δυστυχώς και από ενέργειες εκτός αγωνιστικών χώρων. Είδαμε προχθές, να συμπλέκονται παράγοντες του ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του οργάνου που διοργανώνει το ποδόσφαιρο. Αν οπαδοί βλέπουν αυτή την εικόνα, μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι βάζουν στο μυαλό τους», τόνισε.

Παράλληλα επανέλαβε πως το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές για την καταπολέμηση της βίας. «Δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο, η νομοθετική δυνατότητα, να κάνουμε τίποτε άλλο από αυτό που κάναμε. Αυτό που κάναμε ήταν το μέγιστο, για να αντιληφθείτε τι σαθρό νομικό σύστημα είναι αυτό που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν δίνει καμία δυνατότητα στην κυβέρνηση να παρέμβει. Η κυβέρνηση αν δεν νομοθετήσει δεν μπορεί να βοηθήσει», ανέφερε.*Πηγή: sport-fm.gr*

Διασώθηκε μόνο ο Μήτογλου!

Το Wake Forest γνώρισε βαριά ήττα από την πανίσχυρη ομάδα της Virginia με τον Ντίνος Μήτογλου να είναι ο μοναδικός διασωθείς.

Διασώθηκε μόνο ο Μήτογλου
Άσχημο βράδυ για το Wake Forest στο NCAA. Η ομάδα του Ντάνι Μάνινγκ γνώρισε τη συντριβή με 70-34 από το πανεπιστήμιο της Virginia που φέτος έχει μόλις μια ήττα σε 27 αγώνες.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο μοναδικός που το πάλεψε από τους ηττημένους (12-16) έχοντας 10 πόντους με 2/5 δίποντα και 2/6 τρίποντα, καθώς επίσης 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 26 λεπτά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανοιχτοί λογαριασμοί για το… check-in!

Δεκαέξι… εισιτήρια κληρώνονται απόψε για την επόμενη φάση του Europa League, με τα περισσότερα ματς να είναι ανοιχτά σε κάθε πρόβλεψη. Ποιοι ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα των «32» της διοργάνωσης.

Ανοιχτοί λογαριασμοί για το… check-in

Η Λίβερπουλ επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη, εκεί που το 2005 έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Champions League και κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στη Μίλαν. Απόψε οι «κόκκινοι» αντιμετωπίζουν την Μπεσίκτας, έχοντας ως… προίκα το υπέρ του 1-0 του Άνφιλντ.

Σε μία άλλη γειτονική μας χώρας, την Ιταλία, η Φιορεντίνα και η Ίντερ υποδέχονται Τότεναμ και Σέλτικ μετά το 1-1 και 3-3 των πρώτων αγώνων τους πριν από μία εβδομάδα. Πρόκειται για αμφίρροπες αναμετρήσεις όλοι ελπίζουν να έχουν ανάλογο θέαμα και σήμερα.

Στην Ισπανία, τώρα, η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε έχει το 2-2 με την Τόρίνο και μπορεί να περάσει με νίκη και με ισοπαλία (1-1), κάτι που ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί για να μπορέσουν οι Βάσκοι να πάρουν μία σημαντική πρόκριση.

Τέλος, στην Ολλανδία είναι ο επαναληπτικός της Φέγενορντ με τη Ρόμα, ο οποίος είχε λήξει 1-1, αλλά είχε στιγματιστεί από τα διήμερα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στη Ρώμη και κάποιοι φοβούνται για «βεντέτα» ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδες, με την UEFA να παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα.

Το σημερινό πρόγραμμα

19:00 Ντιναμό Μόσχας – Άντερλεχτ (0-0)
19:00 Ζενίτ Πετρούπολης – Αϊντχόφεν (1-0)

20:00 Μπεσίκτας – Λίβερπουλ (0-1)
20:00 Γκλάντμπαχ – Σεβίλλη (0-1)
20:00 Ντιναμό Κιέβου – Γκινγκάμπ (1-2)
20:00 Φιορεντίνα – Τότεναμ (1-1)
20:00 Ίντερ – Σέλτικ (3-3)
20:00 Λέγκια Βαρσοβίας – Άγιαξ (0-1)
20:00 Σάλτσμπουργκ – Βιγιαρεάλ (1-2)

22:05 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Τορίνο (2-2)
22:05 Κλαμπ Μπριζ – Άαλμποργκ (3-1)
22:05 Έβερτον – Γιουνγκ Μπόις (4-1)
22:05 Φέγενορντ – Ρόμα (1-1)
22:05 Νάπολι – Τραμπζονσπόρ (4-0)
22:05 Ντνίπρο – Ολυμπιακός (2-0)
22:05 Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Βόλφσμπουργκ (0-2)*Πηγή: sport-fm.gr*

Βενγκέρ: «Ήμασταν αυτοκαταστροφικοί»

Για άμυαλο παιχνίδι και καταστροφικά λάθη έκανε λόγο ο Αρσέν Βενγκέρ μετά την ήττα της Άρσεναλ με 3-1 από τη Μονακό στο «Emirates» στο πρώτο ματς για τους 16 του Champions League.

Βενγκέρ: «Ήμασταν αυτοκαταστροφικοί»

«Η Μονακό έπαιξε όπως ακριβώς ήθελε. Εμείς χάσαμε πολλές ευκαιρίες και ήμασταν αυτοκαταστροφικοί στην άμυνα. Στο πρώτο γκολ ήμασταν άτυχοι, αλλά τα άλλα δύο ήρθαν από δικά μας λάθη. Χάσαμε το νεύρο και τον ορθολογισμό μας στο γήπεδο. Παίζαμε με την καρδιά κι όχι με το μυαλό, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται σε αυτό το επίπεδο. Πλέον το έργο μας είναι πολύ δύσκολο. Ξέρουμε πως οι πιθανότητές μας έχουν μειωθεί σημαντικά, αλλά όσο λίγες και αν είναι, θα πάμε για να τις εξαντλήσουμε. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας αυτή την απογοήτευση», τόνισε ο Βενγκέρ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπάρχει «φως»;

Σε τέλμα το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την κυβέρνηση να βάζει λουκέτο και να περιμένει πράξεις από τη Super League. Τα επόμενα βήματα από τις δύο πλευρές και ο κίνδυνος από FIFA-UEFA.

Υπάρχει «φως»;

Τα νέα έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, με ποδοσφαιριστές που βγάζουν το ψωμί τους στην Ελλάδα να περιγράφουν στους συμπατριώτες τους όσα τραγελαφικά συμβαίνουν και τα διεθνή ΜΜΕ να βρίσκουν έναν ακόμη λόγο να «θάψουν» τη χώρα…

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, οι τελευταίοι «ρομαντικοί» ελπίζουν αυτή η κρίση, η μεγαλύτερη (αν δεν υπάρξει επόμενη) που έχει βιώσει ποτέ το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, να βγάλει κάτι θετικό. Κι αυτό φαίνεται να είναι στο χέρι όλων, από την κυβέρνηση και τους παράγοντες των ομάδων, μέχρι τα ΜΜΕ και τους φιλάθλους.

Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής. Απαιτεί από τις ομάδες να λάβουν μέτρα μέχρι εκείνη να θεσπίσει το νομοθετικό πλαίσιο που θα της επιτρέπει να δράσει. Το μπαλάκι σε πρώτη φάση περνά στη Super League, η οποία θα πρέπει μέχρι την επαναξιολόγηση που θα γίνει από την κυβέρνηση την ερχόμενη Τετάρτη να αποδείξει πως έχει κάνει έστω κάποια μικρά βήματα προόδου σε όσα της έχουν ζητηθεί. Ο συνεταιρισμός θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα (με καθυστέρηση, δηλαδή) για να «τρέξει» μια σειρά από ζητήματα, όπως αυτά του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, της λειτουργίας των καμερών στα γήπεδα, αλλά και τη μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες φιλάθλων με μεγαλύτερο έλεγχο από το κράτος και ευθύνη των συλλόγων για τη λειτουργία τους.

Είναι δεδομένο πως θεαματικά αποτελέσματα μέσα σε μια εβδομάδα δεν μπορούν να υπάρξουν, αλλά η κυβέρνηση προσδοκά να δει έστω κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε διαφορετική περίπτωση του «λουκέτο» στη Super League θα συνεχιστεί, με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τις ΠΑΕ και αγωνιστικές για τις ομάδες, ενώ δεν αποκλείεται να «διευρυνθεί» αν υπάρξουν νέα κρούσματα βίας, όπως αυτά στον χθεσινό αγώνα της Λαμίας με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες για την ισχυροποίηση του νομοθετικού πλαισίου. Ο Σταύρος Κοντονής, νομικός γαρ, έχει διαπιστώσει πως το παλαιότερο πλαίσιο περιλαμβάνει γενικότητες και δεν δίνει στο κράτος ουσιαστική δυνατότητα επιβολής ποινών. Πρόκειται, ωστόσο, για-επίσης-χρονοβόρα διαδικασία, ενώ περιλαμβάνει και… κινδύνους, αφού υπάρχει πάντα το ζήτημα του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, αφού οι ανώτερες διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές δεν επιτρέπουν την παρέμβαση του κράτους στα του οίκου της ή τουλάχιστον το επιτρέπουν σε έναν μόνο βαθμό κι όχι ολοκληρωτικά.

Το ζήτημα είναι λεπτό και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, στο πλαίσιο των επαφών που είχε το προηγούμενο διήμερο με τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, και τον ομόλογό του της UEFA, Μισέλ Πλατινί, προσπάθησε να μεσολαβήσει ώστε να υπάρξει επαφή των δύο κορυφαίων ποδοσφαιρικών αρχών με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου οι όποιες αλλαγές γίνουν στο νομοθετικό πλαίσιο να γίνουν σε συνεργασία μαζί τους, ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος να κριθούν εκ των υστέρων «άκυρες» λόγω παραβάσεων του αυτοδιοίκητου.

Το βέβαιο είναι πως διανύουμε κρίσιμες ημέρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και όλοι όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά γι’ αυτό καλούνται να το αποδείξουν. Σε πρώτη φάση δείχνοντας διάθεση για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και στη συνέχεια προχωρώντας στην υλοποίηση όσων χρειάζονται για να απαλλαγεί το ποδόσφαιρο από παθογένειες ετών που απειλούν ακόμη και την ίδια του την ύπαρξη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το στόρι της παραίτησης Μαντζουράκη!

Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μαντζουράκη από τον Εργοτέλη, η διοίκηση του συλλόγου δεν δείχνει διατεθειμένη να συνεργαστεί με άλλον προπονητή, λόγω και της κατάστασης που είναι η ομάδα.

Το στόρι της παραίτησης Μαντζουράκη
Δεκατρείς ημέρες κράτησε η συνεργασία του Γιάννη Μαντζουράκη με τον Εργοτέλη, αφού ο 66χρονος προπονητής έλαβε την απόφαση να υποβάλει την παραίτησή του, αντιλαμβανόμενος πως δύσκολα μπορούσε η ομάδα να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκας.

Έτσι μετά την ήττα από τον Ατρόμητο υπήρξε συνάντηση με τη διοίκηση του συλλόγου, στην οποία είπε: «Είναι καλύτερα να ενισχύσουν τη δουλειά και τους ρυθμούς που γνωρίζει και αντέχει η ομάδα, παρά να χάνεται ο χρόνος με άλλον τρόπο σκέψης».

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, ο Σταύρος Λαμπράκης και ο Βασίλης Πλεσίτης αναλαμβάνουν μέχρι το τέλος της σεζόν, αφού δύσκολα κάποιος άλλος προπονητής θα έπαιρνε το ρίσκα να οδηγήσει την ομάδα μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.*Πηγή: sport-fm.gr*