Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Κασάμι του 3-0, η 11άδα του Περέιρα κι η ωριμότητα!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο sport-fm.gr την τελευταία του άποψη, και πληροφόρηση, για την αποψινή ρεβάνς του Ολυμπιακού.

Ο Κασάμι του 3-0, η 11άδα του Περέιρα κι η ωριμότητα
***Έχει γούστο που υπάρχει ένας παίκτης του Ολυμπιακού, από αυτούς της σημερινής ενδεκάδας, που έχει κερδίσει 3-0 τη Νντίπρο! Άμα λάχει ο Κασάμι. Τον Αύγουστο του 2011 ήταν στην ενδεκάδα της Φούλαμ (βγήκε στο 87’) στο 3-0 των Άγγλων επί των Ουκρανών στο Γιουρόπα Λιγκ.

***Δεν ξέρω αν είναι καλό σημάδι, αλλά ίσως του φτιάξει λίγο την ψυχολογία του διεθνή με την Ελβετία μέσου, γι΄αυτό το πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό παιχνίδι, απέναντι σε ένα αντίπαλο, που τα τελευταία τρία χρόνια, από το 2012, στα οποία στέκεται με αξιοπρέπεια στη διοργάνωση, έχει ως χειρότερες εκτός έδρας ήττες δύο 0-2. Μία από τη Βασιλεία πρόπερσι τέτοια εποχή και μία από την Κοπεγχάγη το καλοκαίρι (αλλά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Και τις δύο γνώρισε αποκλεισμούς, με παρόμοιες ήττες, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

***Τα ακόμη πιο δύσκολα παιχνίδια της εκτός Ουκρανίας η Ντνίπρο τα έχει χάσει κι αυτά. Άλλοτε με δύο γκολ διαφορά (Τότεναμ 1-3, Νάπολι 2-4) κι άλλοτε με ένα γκολ διαφορά (Ίντερ 1-2, Φιορεντίνα 1-2). Μπορούμε, πάντως, να προσέξουμε ότι και στα τέσσερα σκόραρε.

***Μπορούμε, όμως, να προσέξουμε και κάτι άλλο: τη Ντνίπρο για να της βάλεις πολλά γκολ, πρέπει να την βρεις μπόσικη μέσα στο ματς. Δηλαδή, εκεί που θα της βάλεις το ένα γκολ και θα σοκαριστεί, πρέπει να της επιτεθείς για να την κτυπήσεις ξανά και ξανά! Η Τότεναμ τα τρία γκολ της τα έβαλε πέρσι ακριβώς τέτοια εποχή μέσα σε 13’, από το 56’ έως το 69’!!! Η δε Νάπολι πρόπερσι τα τρία από τα τέσσερα γκολ της τα έβαλε μέσα σε 13’ κι αυτή! Από το 77’ ως το 90’…

***Τα καλύτερά της εκτός έδρας αποτελέσματα αυτή την τριετία ήταν το 2-1 επί της ΠΣΒ και το 0-0 με τη Σεντ Ετιέν, ενώ ακόμη κέρδισε 2-1 την Γκαραμπάγκ, 1-0 την Παντούρι, 2-0 την Πάσος Φερέιρα και 3-2 την ΑΙΚ. Το όχι εντυπωσιακό, αλλά κι όχι άσχημο απολογισμό, συμπληρώνουν οι ισοπαλίες με τη Χάϊντουκ (0-0) και την Σλόβαν Λίμπερετς (2-2).

***Δεν μπορείς να πεις ότι διακρίνεται κι από σταθερότητα στον τρόπο παιχνιδιού της: τρεις φορές προηγήθηκε στο σκορ με ένα γκολ και της το γύρισαν το ματς κι έχασε, αλλά από Ίντερ, Φιορεντίνα, Τότεναμ. Άλλη μία φορά προηγήθηκε με 2-0 και την ισοφάρισαν σε 2-2. Δυό φορές μπόρεσε κι ανέτρεψε η ίδια το εις βάρος της σκορ.

***Ο Ουκρανός προπονητής Μάρκεβιτς είναι γνωστός μας από τον πάγκο της Μέταλιστ κι έχει κερδίσει και τις δύο φορές που ήρθε στην Ελλάδα, και τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Συνήθως τα παιχνίδια που έχανε με τη Μέταλιστ τα έχανε στο β’ ημίχρονο. Όπως ένα 0-2 από τη Λέβερκουζεν κι ένα 1-2 από την Σπόρτινγκ, μοναδική φορά που έπαιξε με Πορτογάλους-το μνημονεύω λόγω Βίτορ Περέιρα. Εκείνη την ημέρα ο Μάρκεβιτς έχανε 0-2 και μείωσε στο 90’, αλλά στη ρεβάνς αποκλείστηκε.

***Ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Τσόρι, Ντουρμάζ, Μήτρογλου κι Αφελάϊ. Ο Περέϊρα έχει δοκιμάσει και τον Αυλωνίτη στην άμυνα. Ο Τσόρι κι ο Σαντάνα με τη Ρούμπιν και την Ντόρτμουντ αντίστοιχα έχουν σκοράρει κατά ομάδων της Ουκρανίας, ο μεν σε ήττα 1-3 από την Ντινάμο Κιέβου, ο δε σε νίκη 3-0 επί της Σαχτάρ.

***Το τεστ θα είναι σημαντικό για την ομάδα του Περέιρα, που μέχρι τώρα όποτε έχει ανοίξει πρώτη το σκορ έχει κερδίσει όλα της τα παιχνίδια, αλλά όταν έφαγε πρώτη γκολ σε τρία από τα πιο δύσκολα ματς, δεν αντέδρασε καλά (1-1 με ΑΕΚ, 0-2 από Ντνίπρο, 1-2 από ΠΑΟ)…

***Κάτι τελευταίο: αυτά τα ματς θέλουν προσοχή κι από πλευράς στάσης του κόσμου. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά το πώς και πόσο θα βοηθήσουν την ομάδα τους, αλλά και από πλευράς αντιμετώπισης αν στραβώσει το ματς. Η ΟΥΕΦΑ δεν θα το έχει σε τίποτα να τιμωρήσει άγρια τον Ολυμπιακό, βέποντας και το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνουν κάποιοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

***Χρειάζεται προσοχή και ωριμότητα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: