Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της βίας…!!

Γράφει ο  Άρις Νικολάκης
Ορθά, ορθότατα αναφέρεται, και δη κατά κόρον, πως αιτία της βίας είναι η διαφθορά. Ουδεμία αντίρρηση. Συμφωνούμε κι επαυξάνουμε αλλά… Βιολογική μητέρα της βίας είναι η αδικία. Η διαφθορά – μεταξύ σοβαρού κι αστείου - είναι θεία της…

«Η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα», έγραψε ο Βίκτορ Ουγκό. «Ο δράστης απλά, το διαπράττει»! Άδικο είχε ο συγγραφέας του – μεταξύ άλλων –  επικού έργου «Οι Άθλιοι» (LesMiserables);

Η παρέμβαση του εισαγγελέα ποδοσφαίρου κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι – κατά την ταπεινή μας άποψη – το άκρον άωτον αδικίας λειτουργού της δικαιοσύνης. Και τούτο επειδή σε ανάλογη περίπτωση. δεν παρενέβη κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Η αντιμετώπιση με δύο μέτρα και δύο σταθμά σκέψεων και πράξεων της αθλητικής δικαιοσύνης, για πολλά χρόνια τώρα, βλάπτει σοβαρά την υγεία του ελληνικού αθλητισμού. Και το πράττει με την ανοχή της Πολιτείας. Και φυσικά, με την ενοχή Σουπερλίγκα κι ΕΠΟ!

Πολύ φοβούνται πάντως, στην Τούμπα πως η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν θα είναι η μοναδική αδικία κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εξυφαίνεται κι άλλη. Κατά την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο επιβλήθηκε… «Μαγειρεύθηκε», για να λέμε την πάσα αλήθεια, ποινή εξόντωσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία γηπέδου πέραν του χρηματικού προστίμου. Για γεγονότα στην Τούμπα τα οποία ωχριούν μπροστά στα γεγονότα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μαγειρεύεται λοιπόν – λένε – άλλη μία δύο μέτρων και δύο σταθμών αντιμετώπιση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τούτο δε, είναι  – εάν κι εφ’ όσον συμβεί – λάδι στη φωτιά της βίας. Εξ αιτίας μίας ακόμη αδικίας.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κατ’ εικόνα κι ομοίωση της ελληνικής κοινωνίας. Πώς να το κάνουμε, δηλαδή; Είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν είναι δυνατόν να σφύζει υγείας η κοινωνία. Και το ποδόσφαιρο να μαστίζεται από αρρώστιες. Αυτά πάνε «πακέτο».

Καθώς λοιπόν, στην ελληνική κοινωνία κυριαρχεί η αδικία, δεν μπορεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο να κυριαρχεί η δικαιοσύνη. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, σημαίνει πως η μέγιστη ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στις πλάτες της ελληνικής Πολιτείας. Πίσω δε, από αυτές κρύβονται οι κατά καιρούς δυνάστες του αθλήματος…

Κατά την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο η τιμωρία - με αλχημείες - της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βόλεψε κι αγωνιστικά κι εγωιστικά. Κατά την τρέχουσα αγωνιστική  για χειρότερα γεγονότα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα βολέψει – λένε στην Τούμπα -  η μη ανάλογη τιμωρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εφέτος τιμωρήθηκε με… χάδι για χειρότερα γεγονότα στο «Γ. Καραϊσκάκης» από την Τούμπα. Για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας (αδιαφόρησε στη προηγούμενη ανάλογη περίπτωση) ενδιαφέρεται για τιμωρηθεί με εξόντωση!

Μάθατε τι έγινε στη συνεδρίαση της Σουπερλίγκα; Του …γηπέδου έγινε! Ε, δεν χρειάζονται κι άλλες αποδείξεις πως δεν είναι στραβός ο γιαλός… Στραβά αρμενίζουν Πολιτεία κι αρχές του αθλήματος.


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: