Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Στα... εύκολα δεν μπορεί!

Η υπέρβαση κόντρα στην Τσέλσι πήγε στα… σκουπίδια, η Έβερτον παρουσιάστηκε ανήμπορη για το κάτι παραπάνω και υπέστη εντός έδρας αποκλεισμό – σοκ από την Ρέντινγκ (1-0).

Πριν λίγες εβδομάδες πετύχαινε άθλο αποκλείοντας την Τσέλσι στα πέναλτι, όμως στα… εύκολα η Έβερτον παρουσιάστηκε ανήμπορη. Η αδύναμη Ρέντινγκ μπορεί να βρίσκεται μια κατηγορία πιο χαμηλά, ωστόσο στο «Γκούντισον Παρκ» απέδειξε ποιος είναι το… αφεντικό. Με γκολ του Μιλς στο 26’ οι φιλοξενούμενοι απέκλεισαν την Έβερτον στη φάση των «16» και η ομάδα του Μόγιες έχασε την ευκαιρία να βρεθεί ακόμα πιο κοντά σε έναν σημαντικό στόχο. Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες φάσεις για γκολ, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα τη Ρέντινγκ.
Παράλληλα, η Έβερτον απέδειξε για ακόμα μια φορά φέτος πως σε ματς με μικρούς αντιπάλους δεν είναι ικανή να διαχειριστεί τη δυναμικότητά της.

Δεν πτοείται ο Σούμποτιτς!!

Ο Άρης ηττήθηκε και στην τελευταία αγωνιστική του LAST 16, αποχαιρετώντας το ΕuroCup, με τον Λευτέρη Σούμποτιτς να τονίζει πως η σημερινή εμφάνιση θα βγάλει κερδισμένη την ομάδα του στη συνέχεια.
«Για τρία δεκάλεπτα παίξαμε στην άμυνα όπως είχαμε πει, με αποτέλεσμα να έχουμε 5-7 πόντους διαφορά από τον αντίπαλο και να είμαστε κοντά στη νίκη. Ο κυριότερος λόγος που χάσαμε ήταν ότι μας έλειψε η συγκέντρωση σε κρίσιμα σημεία, ενώ δηλαδή οι αντίπαλοι μας είχαν βάλει 18 πόντους, στο τέλος έβαλαν 30! Αυτό το παιχνίδι μού άνοιξε τα μάτια και τώρα ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα. Με τον τρόπο που παίξαμε σήμερα, θα είμαστε εύκολη ομάδα για τους επόμενους αντιπάλους. Δυστυχώς, χάσαμε αυτό το ματς σήμερα και δε με νοιάζει η νίκη της Μπουντιβέλνικ. Εμείς έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν είχαμε αυτό που έπρεπε για να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο «Πίξι» και συνέχισε: «Κάτι λείπει σίγουρα και αυτό πρέπει να το δω. Πρέπει να το δούμε. Θα κάνουμε ένα μίτινγκ με τη διοίκηση και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες ημέρες».

Όσο για την... καθίζηση στην τέταρτη περίοδο, ο προπονητής των «κιτρίνων» εξήγησε πως ο Μπόμπι Μπράουν δεν μπορούσε να τα κάνει όλα μόνος του: «Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες. Ήταν μεγάλη η κρισιμότητα του παιχνιδιού. Ξέραμε ότι πρέπει να κερδίσουμε. Δεν μπορώ να πω ότι φοβήθηκαν, αλλά σίγουρα δεν είχαμε συγκέντρωση. Δεν τράβηξε ένας παίκτης την ομάδα επάνω του. Αν εξαιρέσουμε τον Μπράουν, που είναι μέσα στα αποδυτήρια τώρα τρομερά εκνευρισμένος, δεν είχαμε παίκτη δίπλα του».

"Διπλό" στη Βαρκελώνη

Η Μαγιόρκα νίκησε 2-1 την Εσπανιόλ με ανατροπή στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβισιόν.  Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να χάνουν από το γκολ του Άλβαρο στο 19', αλλά έφεραν τα πάνω-κάτω στο δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισαν την κατάκτηση τριών πολύτιμων βαθμών.

Ο Βεμπό ισοφάρισε στο 63' και ο Νσούε στο 83' "πάγωσε" το "Ελ Πρατ" και χάρισε στη Μαγιόρκα τη δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Η νίκη της Μαγιόρκα πρέπει να χαρακτηριστεί δίκαιη, καθώς στο 9' ο Γκονσάλο Κάστρο δεν κατάφερε να νικήσει τον Καμενί από την άσπρη βούλα και "πέταξε" τη μοναδική ευκαιρία του πέναλτι, ενώ στο 53' ο Βεμπό με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Οι νησιώτες απομακρύνθηκαν οριστικά από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας, ενώ η Εσπανιόλ φαίνεται να χάνει την επαφή με την πρώτη τετράδα με 5 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια της.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ (Ποκετίνο): Καμενί, Τσίκα, Γκαλάν, Αμάτ, Βερντού (77' Ντάτολο), Ντούσερ (87' Ρούι Φόντε), Χάβι Λόπεθ, Άλβαρο, Λουίς Γκαρσία (65' Μολίνα), Σέρχιο Γκαρσία, Χοσέ Καγεχόν
ΜΑΓΙΟΡΚΑ (Λάουντρουπ): Αουάτ, Νούνες, Αγιόθε, Ραμίς, Θενδρός, Γκονσάλο Κάστρο (80' Ιενάγκα), Ζοάο Βίκτορ, Τεχέρα (84' Πίνα), Περεϊρά, Βεμπό (90' Ρουμπέν), Νσούε

Θέλει πίσω τον Μάρτινς η Ρούμπιν

Ο Ομπαφέμι Μάρτινς προσαρμόστηκε άνετα στους ρυθμούς του αγγλικού ποδοσφαίρου, προχθές κατέκτησε και το Λιγκ Καπ με τη Μπέρμιγχαμ, όμως σε λίγους μήνες θα επιστρέψει στη Ρωσία. Αυτό διευκρίνισε ο Κούρμπαν Μπερντίεφ, προπονητής της Ρούμπιν Καζάν η οποία έχει παραχωρήσει τον Νιγηριανό ως δανεικό στη Σίτι. «Ο Μάρτινς έφυγε για προσωπικούς λόγους. Συμφωνήσαμε ότι θα μείνει εκεί έως το καλοκαίρι και μετά θα επιστρέψει» δήλωσε ο Μπερντίεφ, ωστόσο η επιθυμία του δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο ή από τον ρωσικό σύλλογο. Υπάρχει οψιόν απόκτησης του Μάρτινς από τη Μπέρμιγχαμ, αν φυσικά αποφασίσει να την ενεργοποιήσει και να καταβάλει το συμφωνηθέν αντίτιμο.

Ισως προς αυτήν την κατεύθυνση να πιέζει και ο Μπερντίεφ με τις δηλώσεις του, αφού δεν εξηγείται το... πάθος του να τον φέρει πίσω στο Καζάν, από τη στιγμή που δεν τον υπολόγιζε ως βασικό! Ο 26χρονος επιθετικός αποκτήθηκε από τη Βόλφσμπουργκ για να ενισχύσει την προσπάθεια της Ρούμπιν στο πρωτάθλημα Ρωσίας αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως δεν κατάφερε να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.

Επίσης, οι άνθρωποι της Ρούμπιν διέψευσαν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχουν προσφέρει 45εκ. ευρώ στη Ρεάλ για την απόκτηση του Κακά. «Φυσικά και μάθαμε γι΄αυτές τις φήμες, οι οποίες είναι γελοίες» είπε εκπρόσωπος της διοίκησης του συλλόγου.

«Ούτε ένα λεπτό να μην χαθεί η αυτοσυγκέντρωση»

Ο Μανόλο Χιμένεθ δικαιολόγησε τους παίκτες του για την αδράνεια στο δεύτερο γκολ του Εργοτέλη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. «Μετά από ένα μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες και σε ένα δύσκολο τερέν, ήταν λογικό να χαλαρώσουμε μετά το 3-1».

 Όμως ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ ξέρει καλά πως τέτοιου είδους…χαλάρωση και αναλόγου σοβαρότητας λάθη, απαγορεύονται δια…ροπάλου στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και στο τελευταίο δευτερόλεπτο, του τελευταίου λεπτού των καθυστερήσεων, μια στιγμή αδράνειας μπορεί να κοστίσει ακριβά. Και ο καλύτερος τρόπος για να επιστήσει ο Χιμένεθ την προσοχή των παικτών, ήταν να υπενθυμίσει αυτό που έγινε στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τότε που η ΑΕΚ δέχθηκε το 1-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και το 2-1 ακριβώς δυο λεπτά μετά την συμπλήρωση του 90άλεπτου. Ο Χιμένεθ λοιπόν έδειξε ξανά στους παίκτες του το βίντεο εκείνου του παιχνιδιού και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού. Δεν πρέπει σε καμία στιγμή να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Βλέπετε πως σ’ αυτό το ματς(σ.σ. στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ), χάσαμε την νίκη διότι χαλαρώσαμε την προσοχή μας στο τέλος των δυο ημιχρόνων. Και δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι επί 90 λεπτά» ήταν τα λόγια του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έκανε και επισημάνσεις όσον αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού του αντιπάλου. 

Αποκλεισμός για Άρη με ήττα

Ο Άρης αποκλείστηκε από τηνς υνέχεια του EuroCup μετά την ήττα του από την Λε Μαν με  73-78, έχοντας το προβάδισμα μέχρι το 30ο λεπτό. Ο Άρης προσπάθησε από την αρχή να πάρει μία διαφορά ασφαλείας και να μπορέσει να ηρεμήσει αλλά η Λε Μαν δεν έδειξε διάθεση… τουρισμού στο Αλεξάνδρειο.

Μετά το 9-6 του 4ου λεπτού έγινε 9-15 στο έκτο λεπτό με τους Γάλλους να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν μπροστά στο σκορ με την λήξη της πρώτης περιόδου (17-18), με τον Άρη να αντιδράσει προσωρινά και να προηγείται με 25-21 στο 15ο λεπτό. Η Λε Μαν δεν τα παράτησε και με καλύτερο τον Ντιότ ισοφάρισε σε 32-32 στο 19ο λεπτό πριν το 34-34 του εικοστού λεπτού.

Η τρίτη περίοδο ανήκε στον Μπόμπι Μπράουν ο οποίος πέτυχε 11 πόντους και ο Άρης κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, αρχικά με 44-38 στο 25ο λεπτό μετά από ένα σερί 7-0 και λίγο αργότερα με 52-46 πριν το 52-48 του 30ου λεπτού. Στην τέταρτη ο Άρης ξέχασε να κατέβει στο γήπεδο, την ίδια ώρα που ο Ντεγουάρ έφτασε τους 21 πόντους με 100% ευστοχία.

Το 55-52 έγινε 55-62 στο 37΄και 30" με αποτέλεσμα η πίεση να είναι τεράστια για τους παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς που έμειναν άποντοι για ένα διάστημα τεσσάρων λεπτών. Η Λε Μαν άντεξε στην πίεση των «κιτρίνων», με τους παίκτες του Σούμποτιτς να κάνουν  αρκετά λάθη και γνώρισαν την ήττα με 73-78 και αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση του EuroCup.

Τα δεκάλεπτα: 17-18,34-34, 52-48, 73-78.

ΑΡΗΣ: Μπράουν 22 (4), Ταπούτος 17, Χατζηβρέττας 8, Χαραλαμπίδης 7, Κουμπούρας 3, Μπορόβνιακ 9, Τάκερ 3, Τόμας 4.

ΛΕ ΜΑΝ: Τ. Καχουντί 4, Ντιότ 11 (1), Μπόουμαν 14, Ντεγουάρ 25 (2), Πελίν, Ριπέρτ 5, Μπατίστα 8, Χ.Καχουντί 5, Κακιούζης 5 (1).

«Χοντροί και άμπαλοι οι νέοι παράγοντες»

Μετά τις δηλώσεις του Πατρίκ Κομνηνού στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας, ο Αλέξης Κούγιας έκανε δυναμική παρέμβαση κάνοντας λόγο για φοβερές ανακρίβειες που άκουσε από τον γενικό διευθυντή του συνεταιρισμού.

Ο γνωστός δικηγόρος μίλησε για «χοντρούς και άμπαλους νέους παράγοντες που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο» και πρόσθεσε: «κ. Κομνηνός δεν μπορεί με την μπάλα να πετύχει λεωφορείο στα δέκα μέτρα, ενώ δεν έχει γνώση τι είναι ο αθλητικός εισαγγελέας».

Ο κύριος Κούγιας ξεκίνησε την τοποθέτηση του εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του με τα λεγόμενα του κ. Κομνηνού και όσα είπε για τον κ. Αντωνακάκη, τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα που άσκησε έφεση στην υπόθεση.

«Δεν μπορεί να πετύχει λεωφορείο στα δέκα μέτρα με τη μπάλα»

«Ενοχλήθηκα αφάνταστα από την τοποθέτηση του κυρίου Κομνηνού. Δεν ξέρω τι σχέση έχει με το ποδόσφαιρο, δεν νομίζω ότι μπορεί να πετύχει λεωφορείο από τα δέκα μέτρα με τη μπάλα. Όποτε θέλει να κάνει παρέμβαση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας μπορεί να την κάνει. Βρίσκεται σε αυτή τη θέση με διαδικασίες που προβλέπονται από το υπουργεί δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να λέει …οποιονδήποτε τον εισαγγελέα. Στο κάτω-κάτω της γραφής, οι δικαστές της πειθαρχικής επιτροπής είναι υπάλληλοι της λίγκας και με μία απόφαση μπορεί να απολυθούν. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν έχει σχέση εργοδότη – υπαλλήλου και μπορεί να παρέμβει όποτε το κρίνει. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί εάν αγαπάμε το ποδόσφαιρο».

«Χοντροί και άμπαλοι οι νέοι παράγοντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο»

Στη συνέχεια άφησε αιχμές για τους νέους παράγοντες και τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη. «Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι νέοι παράγοντες, οι χοντροί και άμπαλοι που ασχολούνται με τη μπάλα…» είπε αρχικά. Και συνέχισε: «Σαν ποδοσφαιρική αισθητική, αυτά που έγιναν στο ντέρμπι δεν μπορώ να τα καταλάβω. Η είσοδος οπαδών και αυτό που έγινε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και κάποιους παίκτες, απαγορεύεται. Δεν ανήκει στην ποδοσφαιρική αισθητική. Τον Τάσο Μητρόπουλο μπορώ να τον καταλάβω που μπούκαρε μέσα. Αυτό ανήκει στην ποδοσφαιρική λογική. Να τιμωρηθεί μεν, αλλά μπορώ να το καταλάβω. Ακραία κακοποίηση του ποδοσφαίρου ήταν αυτό που έγινε στο Καραϊσκάκη. Και το λέω εγώ που έχω τιμωρηθεί κατ’ επανάληψη για τα όσα έχω κάνει στους αγωνιστικούς χώρους».

Νέα δίωξη Αντωνακάκη κατά Ολυμπιακού!

Οι πειθαρχικές διώξεις δεν έχουν τελειωμό για τον Ολυμπιακό! Μετά την έφεση που άσκησε το μεσημέρι ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ εγκαλεί την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και για την ανακοίνωση της Θύρας 7 κατά του γ.γ.Α. Πάνου Μπιτσαξή. Με άλλα λόγια ο Αντωνακάκης συνδέει τον Ολυμπιακό με τους οργανωμένους οπαδούς του και η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ απολογείται την Πέμπτη στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που διώκεται για τις δηλώσεις μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο λόγος της νέας δίωξης Αντωνακάκη είναι ο εξής: «Δεν προστάτευσε το κύρος και την αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου ως είχε υποχρέωση, αλλά τουναντίον το δυσφήμισε προβαίνοντας δημόσια σε δυσμενείς κρίσεις σε βάρος θεσμοθετημένων δικαιοδοτικών οργάνων και δη του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, προκαλώντας έτσι στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα. Αφ’ ετέρου δε, δεν ετήρησε τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και δεν συμμορφώθηκε με το Καταστατικό της ΕΠΟ».

Η ανακοίνωση της Θύρας 7 εξαπέλυε επίθεση στο γ.γ.Α με αφορμή την επίθεση οπαδών στο Θέατρο Τέχνης, όπου παίζεται η παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ». Είναι η πρώτη φορά που μια ΠΑΕ συνδέεται άμεσα με οργανωμένους οπαδούς της.

Μοράτι: «Πλέον, η Μίλαν το φαβορί»

Το τίτλο του φαβορί στη Μίλαν έδωσε ο Μάσιμο Μοράτι μετά την εμφάνιση και τη νίκη των «ροσονέρι» επί της επίσης διεκδικήτριας Νάπολι. Ο ισχυρός άντρας της Ίντερ, πάντως [πιστεύει πως η διαφορά είναι αναστρέψιμη…

Η Μίλαν βρίσκεται στο +5 από τους «νερατζούρι» και στο +6 από τους «παρτενοπέι», με 11 αγωνιστικές να απομένουν. Μαθηματικά, τίποτα δεν έχει τελειώσει, αλλά η επιθυμία των «ροσονέρι» για το πρώτο πρωτάθλημα έπειτα από επτά χρόνια, αλλά και η αγωνιστική τους εικόνα στο Καμπιονάτο δεν αφήνει και πολλά περιθώρια…

«Το πρωτάθλημα πλέον έχει γίνει πολύ ενδιαφέρον… Η Μίλαν πλέον είναι το φαβορί για τον τίτλο μετά από αυτή τη νίκη, αλλά υπάρχει χρόνος για ανατροπή. Πάντως, δεν πιστεύω πως το ντέρμπι του Μιλάνου θα κρίνουν τον τίτλο, όπως και δεν πιστεύω πως η Νάπολι βγήκε εκτός μάχης. Σε κάθε περίπτωση, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε νικηφόρα και να καλύψουμε τη διαφορά αν είναι εφικτό», δήλωσε.

Ζαμπέτας: «Κανένας στρατιώτης δεν περισσεύει έξω από το κάστρο του Άρη»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας,  έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης , φιλοξενούμενος στο στούντιο ΑΡΗΣ FM σχετικά με καίρια ζητήματα που αφορούν τον Σύλλογο.

Αρχικά και αναφορικά με τον χαμό του συνεργάτη του ΑΡΗΣ FM Δημήτρης Αναστασιάδης, ο κ. Ζαμπέτας είχε να πει:

«Τα λόγια περιττεύουν. Ό,τι και να πούμε για ΑΡΗ, όταν χάνεται μια ανθρωπινή ζωή είναι πάνω από όλα. Είναι δύσκολο, ειδικά όταν αφήνεις παιδάκια πίσω. Η οικογένεια του ΑΡΗ θα είναι διπλά στην οικογένεια του θανόντος, γιατί κάτι τέτοιες στιγμές φαίνονται οι φίλοι. Στην οικογένεια του ανθρώπου που προσέφερε στον ΑΡΗ θα είμαστε κι εμείς κοντά».

Σχετικά με την πορεία του ΑΡΗ και το ατυχές αποτέλεσμα της ισοπαλίας με τη Λάρισα, σχολίασε:

«Επειδή μεγάλωσα μέσα σε αυτό το γήπεδο, είχα παρακολουθήσει το ματς ΑΡΗΣ- Σε ντ Ετιέν και τότε έγινα Αρειανός. Πιστεύω ότι η λέξη ΑΡΗΣ είναι συνώνυμο των λέξεων  συναίσθημα, πάθος, στενοχώρια παροξυσμός, ψυχραιμία. Έχουμε βιώσει πολλές χαρές αλλά και πίκρες όπως στο ματς με τη Λάρισα  που δεν το έχουμε χωνέψει ακόμα.

Με ενοχλεί αφάνταστα το πόσο εύκολα μπορεί ένας ποδοσφαιριστής  να θεοποιηθεί και στο επόμενο λεπτό να μηδενίζεται από κάποιους άλλους.

Αυτές οι δυσκολίες σφυρηλατούν τη θέληση και την πίστη μας για την ομάδα. ΑΡΗΣ είμαστε στα εύκολα και Αρειανάρα στο δύσκολα και αυτή τη στιγμή είμαστε Αρειανάρα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με αλλοπρόσαλλη νοοτροπία που με το κάθε στραβοπάτημα καταριούνται τους πάντες.

Θέρμη παράκληση να μη χάνει κανένας την πίστη του. Θα ήθελα την παρουσία του κόσμου στο ματς με τον Ηρακλή να την δω να συγκρίνεται με τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο όταν αντιμετωπίσαμε την Μάντσεστερ Σίτι. Να δώσουμε και πάλι φτερά στην ομάδα για να πάρει τη νίκη» για να συνεχίσει λέγοντας:

«Η ομάδα θα είναι  παρούσα. Όπως παρούσα ήταν στη Λάρισα. Εγώ είδα πάθος, είδα δύναμη αλλά πρέπει να συνεκτιμήσουμε και τον ανθρώπινο παράγοντα. Οι αθλητές έχουν κάνει ταξίδια, δώσανε ένα μεγάλο αγώνα και πως θα απαντήσω εγώ ,από έναν παίκτη που έχει παίξει πέντε 90λεπτα. Κάποια στιγμή το σώμα δεν ακολουθεί. Έπιασαν τα όριά τους.

Ευελπιστούμε οι παίκτες να κάνουν την απαραίτητη αποθεραπεία και να χαρούμε την πρόκριση μας στο ευρωπαϊκή κύπελλο, διαγράφοντας μια όμορφη πορεία σαν αυτήν που κάναμε φέτος».

Για τον τρόπο που επήλθε η ισοπαλία στις καθυστερήσεις στο παιχνίδι με την Λάρισα, υπογράμμισε:

«Κι εμείς το θεωρούμε κολάσιμο από άποψη τύχης. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Δεν βοηθά να μεμψιμοιρούμε, να τσακωνόμαστε. Εάν δεν ήμασταν φύση αισιόδοξοι δεν θα είχαμε μπει στη διοικητική προσπάθεια. Καθένας είναι υπόλογος στον ίδιο του τον εαυτό» για να συμπληρώσει ως εξής:

«Ο ΑΡΗΣ είναι συνοδοιπόρος στο πρωτάθλημα της Σουπερ λίγκα που τα πράγματα κι εκεί δεν είναι ρόδινα. Βλέπουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση στα γεγονότα της Αθηνάς και το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι  να δυναμώνουμε τον Σύλλογο. Τις τύχες του τις έχουμε στα χέρια μας. Όσο το απαξιώνουμε αυτό τόσο οι εχθροί του Συλλόγου θα μας πολεμούν.

Κανένας στρατιώτης δεν περισσεύει έξω από το κάστρο. Πρέπει να δούμε το κοινό καλό όπως επιτάσσεται από μια διοίκηση, να δώσουμε τη δύναμη στον ΑΡΗ μας να αντιμετωπίζει φαινόμενα αδικίας και να μην σκέπτονται κάποιοι καν να αδικήσουν τον ΑΡΗ».

Όσον αφορά στην εμπιστοσύνη που έδειξε η διοίκηση στον Γιάννη Μιχαλήτσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ δήλωσε:

«Είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τα σπλάχνα του Συλλόγου και θέλουμε τέτοιους ανθρώπους στην ομάδα που να σέβονται, να νιώθουν και να πονάνε την ομάδα. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος  με όλη τη σημασία της λέξεως, πονάει τον Σύλλογο. Με εκνευρίζει που κάποιοι δεν τον πιστεύουν, ενώ έχει μεγάλες δυνατότητες.  Τα αποτελέσματα απλά δεν τον δικαίωσαν . Αυτό δε σημαίνει ότι η ομάδα δεν προσπάθησε. Αν δεν περιβάλουμε τους δικούς μας ανθρώπους με στήριξη δεν θα πετύχουμε τον σκοπό μας.

Εξάλλου η κίνηση αυτή ήρθε σε μια περίοδο που τίποτα δεν προμήνυε την παραίτηση του Κούπερ. Η Διοίκηση ήταν εν αγνοία των προθέσεων Κούπερ. Εμείς συζητούσαμε για ανανέωση. Το προηγούμενο βραδύ μιλούσαμε για μεταγραφικές ενισχύσεις.  Όταν ο κ. Κούπερ παραιτήθηκε, η ομάδα είχε μπροστά της πολύ σημαντικούς αγώνες .Έτσι αποφασίσαμε να δείξουμε εμπιστοσύνη στον Μιχαλήτσο που έχει τις τεχνικές καταρτίσεις και είμαστε σε πολύ καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Αν μας βοηθούσε  η τύχη θα ήμασταν καλύτερα».

Για τις μεταγραφικές ενισχύσεις της ομάδος, τόνισε:

«Η  ομάδα ενισχύθηκε στους τομείς που έπρεπε. Έφυγαν κάποιοι παίκτες με  κριτήρια όχι αγωνιστικά. Όταν κάποιος δεν θέλει να φοράει τη φανέλα του θεού του πολέμου, ας πάει στην ευχή της παναγιάς. Εξαιρείται η περίπτωση του Χαβίτο. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είχε 300.000 ευρώ όφελος. Ήρθε και μας είπε ο ίδιος πως η πρόταση που του έγινα από την Ισπανία ήταν για αυτόν παιδικό του όνειρο. Συνδυαζόμενο αυτό με το οικονομικό όφελος που θα είχε η ΠΑΕ, η Διοίκηση δεν του το αρνήθηκε».

Αναφερόμενος στο θέμα του Σέρχιο Κόκε, ο κ. Ζαμπέτας επεσήμανε:

«Το θέμα Κόκε έκλεισε εσωτερικά στην ομάδα. Δε χρειάστηκε παρέμβαση της Διοίκησης. Ο ποδοσφαιριστής αναγνώρισε το λάθος του, μίλησε με τον προπονητή και την υπόλοιπη ομάδα. Τιμωρήθηκε βάσει εσωτερικού κανονισμού, γιατί κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Όλο αυτό ήταν κάτι που ενόχλησε κι εμένα προσωπικά, αλλά επειδή και ο ίδιος ο παίκτης το αναγνώρισε, την επομένη κιόλας και μετά από κουβέντα, συμπεριλήφθηκε  κανονικά στα πλάνα του κ. Μιχαλήτσου.

Δεν έχει καμία άλλη προέκταση το θέμα και είναι και αυτός ετοιμοπόλεμος για την επόμενη εβδομάδα, αν το κρίνει ο προπονητής, ώστε να δώσει ό,τι έχει για να βγει η ομάδα στην Ευρώπη. Ο παίκτης τα έχει βρει σε όλα με τον προπονητή, έχει όρεξη και απομένει να το δείξει και στο γήπεδο».

Για την απόδοση των παικτών του ΑΡΗ σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο κ Ζαμπέτας τόνισε:

«Απορούσαμε και εμείς οι ίδιοι με την εικόνα των παικτών μετά από ευρωπαϊκά ματς. Εγώ προσωπικά συνειδητοποίησα κάποια πράγματα στη Λάρισα, γιατί αν είδατε μόνο τον σωματότυπο των παικτών της Σίτι, οι παίκτες μας έδωσαν το 120% των δυνατοτήτων τους και για τον αντίπαλο, αλλά και για να δώσουν τα πάντα. Όταν οι παίκτες φτάνουν σε αυτά τα “κόκκινα” σημεία, είναι λογικό να σπάσουν τα όριά τους. Δεν είναι θέμα μόνο σωματικής κόπωσης, αλλά και πνευματικής.

Να φανταστείτε ότι ο πιο σταθερός μας παίκτης, ο Λαζαρίδης, έκανε ένα λάθος σε όλη την πορεία φέτος στην ομάδα, που, βέβαια, στοίχησε. Ο Βανγκέλι, που έχει κάνει καταπληκτική πορεία φέτος, έκανε ένα λάθος, το οποίο κόστισε στη Λάρισα. Και τι να κάνουμε; Να τον δείρουμε; Κοστίζει το λάθος του, αλλά δεν είναι ηθελημένο. Όταν τρεις παίκτες Βανγκέλι, Μίσελ και Νέτο έχουν πέντε 90λεπτα στα πόδια τους, τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος; Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις» και εν συνεχεία προσέθεσε:

«Για να μπορέσεις να πετύχεις τρεις στόχους παράλληλα, χρειάζεται πολύ βαθύ ρόστερ που κοστίζει, όμως. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι τέτοιο, όπως η Σίτι, να έχουμε, δηλαδή, 40 ποδοσφαιριστές. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις και φαίνεται και από τα εισιτήρια. Φέτος έχουμε 4000 μειωμένα εισιτήρια και η “ασπιρίνη” μας ήταν οι εισπράξεις από το Europa League.

Περισσότερα στο www.theplayer.gr

Μένει στο λιμάνι, δεν πάει πουθενά!

Ο Κέβιν Μιραλάς δεν πρόκειται να πάει πουθενά! Θα μείνει στο λιμάνι! Παρότι υπάρχουν κάποιες διαφορές, ο παίκτης και ο Ολυμπιακός αναμένεται να συνεχίσουν μαζί τουλάχιστον μέχρι το 2014.

Οι απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Theplayer αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές είναι σε καλό δρόμο και πολύ σύντομα θα υπάρξει μια συνάντηση (από τις πολλές που έχουν γίνει μέχρι τώρα), για να ολοκληρωθεί και τυπικά το θέμα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη συνάντηση θα γίνει στις 15 Μαρτίου.

Ο μάνατζερ του Μιραλάς, Κριστόφ Ενροτό έκανε την Τρίτη μια προσπάθεια να «θολώσει» τα νερά, λέγοντας πως δεν βρίσκεται καν στην Ελλάδα! Και λογικό είναι. Το θέμα είναι ότι ο Ενροτό, ο οποίος πολλές φορές στο παρελθόν είχε προκαλέσει με τη στάση του, φαίνεται περισσότερο διαλλακτικός και υπό την πίεση του παίκτη που θέλει να μείνει στην Ελλάδα, φαίνεται να έχει αλλάξει ρότα. Πάντως, το τυπικό μέρος του θέματος, θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. 

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Μιραλάς και δεν το έκρυψε ποτέ. Εδώ που τα λέμε πώς να μην συμπαθείς έναν παίκτη που έχει σημειώσει γκολ και στα δύο παιχνίδια (εντός και εκτός) της ίδιας σεζόν με τον Παναθηναϊκό; Και μιλάμε ότι αυτό που έκανε ο Μιραλάς φέτος, γκολ μέσα έξω με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή, είχε να γίνει από την περίοδο 2003/2004, όταν ο Στολτίδης είχε σκοράρει και στο ματς της Ριζούπολης και στη «Λεωφόρο». 

Τέλος πάντων, ο Μιραλάς μόλις θα κληθεί να βάλει υπογραφή στο νέο συμβόλαιο, που θα εκπνεύσει το 2014, θα δει τις ετήσιες αποδοχές του να ανεβαίνουν κατά πολύ σε σχέση με τις τωρινές...

Πηγή: theplayer.gr

Λαπόρτα: «Ο Πεπ ήθελε τον Ίμπρα»

Μπορεί ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να αποχώρησε  από τη Μπαρτσελόνα διότι δεν τα πήγαινε καλά με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, αποκάλυψε πως ο Σουηδός ήταν και επιλογή του Ισπανού τεχνικού, αλλά πως η επιθυμία του ήταν να τον κρατήσει στο «Καμπ Νου».

Ο Λαπόρτα γνωστοποίησε πως ο Γκουαρντιόα είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Σουηδού φορ καθώς γνώριζε πως ο Ετό θα αποχωρούσε έτσι κι αλλιώς, έτσι, δεν του… χάλασε το χατίρι και τον απέκτησε έναντι 66 εκατομμυρίων ευρώ. Η συνέχεια είναι γνωστή, αλλά τα 19 γκολ και οι 12 ασίστ του σε 33 ματς με τη φανέλα της Μίλαν, πλέον, τον κάνουν σίγουρα να αναθεωρεί για την κόντρα που απέκτησε μαζί του...

«Γνωρίζαμε αρκετό καιρό πως ο Ετό θα αποχωρούσε. Μίλησα με τον Γκουαρντιόλα και μου έδωσε τρεις επιλογές. Τον Ζλάταν, τον Βίγια ή τον Φορλάν. Υπήρξε στη συνέχεια και ένα τέταρτο όνομα το οποίο όμως αποφασίσαμε να μην αποκαλύψουμε και δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Αφού είδαμε πως η Ίντερ ήθελε τον Ετό, αποφασίσαμε να πάρουμε τον Ιμπραΐμοβιτς. Το μόνο σίγουρο είναι πως η κόντρα που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο δεν ξεκίνησε από τον Πεπ, καθώς τον ήθελε πολύ στην ομάδα», δήλωσε ο Λαπόρτα.

Πάει Ρούμπιν ο Κακά;

Είναι πολλά τα λεφτά Ρικάρντο…. Κοντά στα 45 εκατομμύρια ευρώ φέρεται διατεθειμένη να καταβάλλει η Ρούμπιν Καζάν στη Ρεάλ για την απόκτηση του Κακά το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca» την Τρίτη. Όμως, φαίνεται πως οι «μερένχες» δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον Βραζιλιάνο διεθνή μέσο στη ρωσική ομάδα, για τον οποίο ενδιαφέρονται, επίσης, οι Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.

Πάντως, οι ιθύνοντες της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στους ομίλους του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ διέψευσαν πως έχουν καταθέσει πρόταση στη «βασίλισσα» για τον 28χρονο σταρ.

«Πράσινη» θετική ψήφος στην αποχή!!

Υπέρ της αποχής που πρότεινε ο ΠΣΑΠ τάχθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τις αντιδράσεις στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο σύνδεσμος ποδοσφαιριστών έστειλε σε όλες τις ομάδες που έχουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, προκειμένου να υπογράψουν αρνητικά ή θετικά. Άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο τάχθηκαν υπέρ αυτού του μέτρου, το οποίο αν τελικά εφαρμοστεί αυτό θα γίνει τη μεθεπόμενη αγωνιστική.

Εκτός «μάχης» ο Χούντελααρ!!

Μεγάλο «πλήγμα» υπέστη η Σάλκε, καθώς είδε τον Κλαας-Γιαν Χούντελααρ να αποχωρεί από την προπόνηση με πρόβλημα στο γόνατο και λίγη ώρα μετά το ιατρικό επιτελείο να αναφέρει πως χάνει σίγουρα την αναμέτρηση κυπέλλου με αντίπαλο τη Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ολλανδός επιθετικός αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μηνίσκο και θα πρέπει αν μείνει εκτός δράσης για μερικές εβδομάδες, ώστε να αποκατασταθεί. Η Bild αναφέρει πως ο χλοοτάπητας του προπονητικού κέντρου εδώ και πολλές ημέρες είναι σε κάκιστη κατάσταση και πολλοί παίκτες έχουν αποχωρήσει με μικροπροβλήματα.

Πλέον, ο Φέλιξ Μάγκατ καλείται… να βγάλει λαγό απ’ το καπέλο, καθώς στη γραμμή κρούσης έμεινε μόνο με τον Ραούλ και τον Χαριστέα, την ώρα που ο Φαρφάν είναι αμφίβολος.

Το έχασε ο… παικταράς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κλαούντιο Γκέρα της Ουρακάν όχι μόνο έχασε απίστευτη ευκαιρία στο ματς με την Αρσεναλ Σαραντί, αλλά όπως έπεσε λίγο έλειψε να… τραυματιστεί!
Το έχασε ο… παικταράς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε το γκολ που έχασε ο Γκέρα…

















Έβαλε σημάδι τον κάμερα-μαν!


Αυτή είναι η πάσα! Top-10 NBA

Ξέχασε να αποβάλει τους φιλάθλους…!!

Το ρεκόρ των κόκκινων καρτών έσπασε ένας διαιτητής στην τέταρτη ποδοσφαιρική κατηγορία της Αργεντινής!
Ξέχασε να αποβάλει τους φιλάθλους…
Ο λόγος για τον Νταμιάν Ρουμπίνο, ο οποίος πέρασε στην ιστορία αφού απέβαλε 36 παίκτες στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα στην Κλέιπολ και τη Βικτοριάνο Αρίνας.
Και αυτό γιατί δημιουργήθηκε σύρραξη η οποία ανάγκασε τον Ρουμπίνο να βγάλει την κόκκινη κάρτα και να αρχίσει να τη... δείχνει σε κάθε εμπλεκόμενο.
Συνολικά απέβαλε και τις δύο 11άδες, ακόμα και οι αναπληρωματικοί την πλήρωσαν.
Απ’ ότι φαίνεται όμως ξέχασε να αποβάλει τους φιλάθλους…

Έρχεται ο Κοσεντίνο για Λέτο και όχι μόνο...

Στην Ελλάδα προγραμματίζει να βρεθεί τις προσεχείς ημέρες ο Φερνάντο Κοσεντίνο. Ο Αργεντινός μάνατζερ του Σεμπάστιαν Λέτο δεν θα έρθει στη χώρα μας μόνο για να επισκεφθεί τον πελάτη και φίλο του...
Έρχεται ο Κοσεντίνο για Λέτο και όχι μόνο...
Ο Κοσεντίνο, ο οποίος έχει ανοικτές παρτίδες με τον Παναθηναϊκό, αναμένεται να λάβει ενημέρωση από τους "πράσινους" για τις θέσεις που θέλουν ενίσχυση το καλοκαίρι.
Ο Φερνάντο Κοσεντίνο είχε πάρε - δώσε και με την Πόρτο όταν στους "δράκους" ήταν προπονητής ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και θα ήθελε να συνεχίσει τη συνεργασία αυτή και τώρα που ο έμπειρος τεχνικός εργάζεται στον Παναθηναϊκό.
Αναγνωριστική ή μη, η έλευση του Φερνάντο Κοσεντίνο εντός του μήνα στην Ελλάδα μπορεί να φέρει... εξελίξεις στα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού, κυρίως με παίκτες που μένουν ελεύθεροι στις 30 Ιούνη.

Τώρα τον στέλνουν στον ΠΑΟ!!

Από τον ΠΑΟΚ στον ΠΑΟ στέλνουν τα αλγερινά ΜΜΕ τον Τζαμέλ Αμπντούν της Καβάλας!
Τώρα τον στέλνουν στον ΠΑΟ!
Σύμφωνα με την αλγερινή εφημερίδα elheddaf, ο Παναθηναϊκός θέλει να κλείσει τον παίκτη προκειμένου να μην τον πάρουν τα άλλα αρπακτικά της Σούπερ Λίγκας. Υπενθυμίζεται ότι για τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή είχε γραφτεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ, αλλά η πλευρά του παίκτη το διέψευσε…

Δύο κούπες στην ίδια πόλη!!

Να σηκώσει το Κύπελλο Αγγλίας με την Άστον Βίλα επιθυμεί φέτος ο Ζεράρ Ουγιέ, ώστε να φέρει άλλο ένα τρόπαιο στην πόλη του Μπέρμιγχαμ, μετά το Λιγκ Καπ που σήκωσαν οι παίκτες του Άλεξ ΜακΛίς.

Οι «χωριάτες» αντιμετωπίζουν στη φάση των «16» τη Μάντσεστερ Σίτι όμως αυτό δεν αποτρέπει τον Γάλλο τεχνικό να κάνει όνειρα και να πιστεύει στο κατόρθωμα:

«Είμαι χαρούμενος για τον Άλεξ ΜακΛίς γιατί είναι ένας καλός άνθρωπος. Τον γνωρίζω πολύ καιρό και του αξίζουν συγχαρητήρια. Ήταν η χρονιά του φέτος στο Λιγκ Καπ, όμως μπορεί να είναι και η δική μας στο Κύπελλο. Θα ήταν φανταστικό να φέρουμε δύο τρόπαια στην ίδια πόλη».

Ισόπαλοι (2-2) οι Παίδες με τη Νορβηγία!!

Ισόπαλη 2-2 αναδείχθηκε η Εθνική Παίδων με την αντίστοιχη ομάδα της Νορβηγίας, στην πρώτη μεταξύ τους φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Οικονομίδειο» γήπεδο Ιαλυσού. Για την ελληνική ομάδα σκόραραν οι Βοσνακίδης (49’) και Μαυρίας (57’).

Για την ελληνική ομάδα αγωνίστηκαν οι εξής:

Καπίνο, Καραγκούνης (79’ Παπουτσογιαννόπουλος), Δημακάκος (56’ Συμεωνίδης), Βοσνακίδης (79’ Δημητρίου), Καντούτσης, Σιώπης, Μαυρίας (68’ Δεμιρτζόγλου), Ανδρεόπουλος, Γιαννίτσανης (68’ Βαλκάνος), Αναστασόπουλος (68’ Ιωαννίδης), Μουζακίτης (79’ Διβανές).

Πάλι εκτός ο Λεονάρντο!!

Για μία ακόμα φορά, ο Χιμένεθ έδειξε πως δεν εμπιστεύεται τον Λεονάρντο και τον άφησε εκτός αποστολής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, κάτι που έγινε και με τον Αραμπατζή, για άλλο όμως λόγο.
Ο Βραζιλιάνος μέσος θεωρείται εναλλακτική λύση για τον Μανόλο Χιμένεθ, όμως τον τελευταίο καιρό έχει χάσει ακόμα και τη θέση του στον... πάγκο της ΑΕΚ. Ο Ισπανός προπονητής τον άφησε εκτός αποστολής του ημιτελικού της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ, κάτι που έγινε και με τον Αραμπατζή. Ωστόσο, για τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Ένωσης ο λόγος είναι διαφορετικός και έχει να κάνει με την αναγκαστική παρουσία δύο παικτών κάτω των 21 ετών στη 18άδα. Ο ένας είναι ο τρίτος γκολκίπερ, ο Μοσχονάς, και ο άλλος ένας εκ των Νικόλτση ή Κλωναρίδη.

Πέραν των Λεονάρντο και Αραμπατζή, ο Χιμένεθ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Μανωλά (δέχτηκε κόκκινη στο ματς με τον Εργοτέλη), στους τραυματίες Γιάχιτς και Γκέντσογλου (έκαναν και την Τρίτη ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή), στον ανέτοιμο Ντρπιτς και στους εκτός πλάνων Αργυρίου και Νταντόμο όπως επίσης και στον Έντερ, που έμεινε εκτός για να μπουν οι Νικόλτσης και Κλωναρίδης.

Αναλυτικά, οι 2ο παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή:  Σάχα, Μοσχονάς, Καφές, Νασούτι, Δέλλας, Ματέος, Γκερέιρο, Μίτσελ, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιοπ, Μπερνς, Νικόλτσης, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπαχά, Κλωναρίδης.

Επιθυμία η Ρόμα για Αντσελότι!!

Το έχει ξαναπεί και το είπε πάλι. Ο Κάρλο Αντσελότι επανέλαβε την επιθυμία του να καθίσει στο μέλλον στον πάγκο της Ρόμα, όμως ξεκαθάρισε ότι έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι.
«Το να κοουτσάρω τη Ρόμα πάντα ήταν επιθυμία μου. Την έχω εκφράσει πολλές φορές», είπε στην Gazzetta dello Sport. «Παρ' όλα αυτά δεν σημαίνει ότι θέλω να το κάνω αύριο. Ελπίζω να μείνω στην Τσέλσι, αφού νιώθω πολύ καλά στο Λονδίνο και έχω συμβόλαιο» πρόσθεσε, ενώ για την πιθανότητα να απολυθεί από την Τσέλσι, τόνισε: «Αν με διώξουν από την Τσέλσι; Αυτό σημαίνει ότι θα είμαι τουρίστας για έναν χρόνο».

«Δεν γυρνάει τώρα ο Κακά»

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η επιστροφή του Κακά στην Μίλαν δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, ωστόσο ο Γκαλιάνι προχώρησε σε διάψευση χωρίς όμως να κλείσει οριστικά το θέμα.

Η παρουσία του Μπόσκο Λέιτε, ατζέντη και πατέρα του Ρίκι Κακά, στο Σαν Σίρο για τον αγώνα της Μίλαν με την Νάπολι τροφοδότησε τα σενάρια επιστροφή του Βραζιλιάνου άσου της Ρεάλ στους ροσονέρι. Ομως, ο Αντριάνο Γκαλιάνι τόνισε πως στην παρούσα στιγμή δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.

«Ο Λέιτε είναι φίλος όπως και ο γιός του αλλά δεν μιλήσαμε για τον Ρίκι. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα», ξεκαθάρισε ο Γκαλιάνι ο οποίος όμως άφησε ένα ανοικτό παράθυρο για το μέλλον: «Δεν μπορώ να ξέρω. Θα δούμε τι θα γίνει. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο το πρωτάθλημα», ήταν τα λόγια του.

  Ο αντιπρόεδρος της Μίλαν αναφέρθηκε και στο επόμενο ματς, αυτό με την Γιουβέντους: «Θα προτιμούσα ο αντίπαλος να προερχόταν από μία νίκη. Τώρα η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ δύσκολη».

Το ξύλο της… αρκούδας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γίνονται και στην Αγγλία τελικά… κλωτσοπατινάδες στα γήπεδα, έστω και αν μιλάμε για τη League 2!




Χωρίς περαιτέρω σχόλιο δείτε τι έγινε στον αγώνα της Μάκλσφιλντ με τη Γουίκομ!





 

Χωρίς Γκουαρντιόλα η Μπαρτσελόνα…

Το πρόβλημα στη μέση που ταλαιπωρεί τις τελευταίες εβδομάδες τον προπονητή της Μπαρτσελόνα είναι αυτό που δεν του επιτρέπει να ακολουθήσει την ομάδα του στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Βαλένθια.
Αμφίβολος είναι για το «Μεστάγια» ο Πέπε Γκουαρντιόλα. Ο 40χρονος τεχνικός, δεν κατάφερε να… βγάλει την πρωινή προπόνηση των Μπλαουγκράνα εξαιτίας του προβλήματος στη μέση το οποίο τον έχει ταλαιπωρήσει ξαφνικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Η απόφαση για το αν θα ταξιδέψει με την ομάδα ή όχι, θα παρθεί λίγο πριν την αναχώρηση για την Βαλένθια. Ο Γκουαρντιόλα στις τελευταίες του δύο επισκέψεις στο «Μεστάγια» έχει δύο ισοπαλίες (2-2 και 0-0) ενώ σε αυτό το γήπεδο θα παίξει και τον τελικό του Copa del Rey με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης.

"Εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον εισαγγελέα!"

Ο Μαρινάκης, ως πρόεδρος της Λίγκας, εξέδωσε ανακοίνωση χωρίς να το συζητήσει με τις άλλες ΠΑΕ, και τα βάζει με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για την έφεσηΑναλυτικά η ανακοίνωση:
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της Ε.Π.Ο. άσκησε έφεση κατά της υπ’ αριθμ. 94/2011 απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, που επέβαλε ποινή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για επεισόδια στον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ της 23ης Αγωνιστικής.
Η έκπληξη οφείλεται στην δικονομική πρωτοτυπία όπου πρώτα ασκείται η έφεση και μετά ζητείται από το αρμόδιο όργανο το υλικό που παρουσιάστηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς και το σκεπτικό των δικαστών που έκριναν την υπόθεση.
Η αιτιολογία που επικαλείται ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας για την άσκηση της έφεσης μνημονεύει, ουσιαστικά, δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, αναφορικά με όσα διαδραματίστηκαν στον εν λόγω αγώνα.
Επειδή τις τελευταίες ημέρες η Super League και ο τρόπος λειτουργίας της έχουν δεχθεί ποικίλες επιθέσεις και σχόλια, υπενθυμίζουμε ότι οι όποιες τυχόν δυσλειτουργίες υπάρχουν, δεν νομιμοποιούν οιονδήποτε στο να παραβιάζει τους πλέον απλούς και ξεκάθαρους δικονομικούς κανονισμούς.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας όφειλε πρώτα να ζητήσει το σύνολο του υλικού που ελήφθη υπόψη από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League καθώς και το σκεπτικό της απόφασης, και εάν έκρινε ότι τα παραπάνω αιτιολογούν άσκηση έφεσης, να προβεί στη σχετική διαδικασία.
Σε κάθε περίπτωση, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει στη διάθεσή του οκταήμερο για την άσκηση της έφεσης, χρόνος που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για την εξέταση όλων των στοιχείων.

Η… Σκλεναρίκοβα της Κύπρου!

Έχει ύψος 1,83 και η πρώην Σταρ Κύπρος είναι για τη Μεγαλόνησο ό,τι η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα για την Τσεχία. Ο λόγος για την Στέλλα Δημητρίου.
Η Στέλλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα της Κύπρου. Έχει ύψος 1,83μ. και τα πόδια της ορθώνονται 117 εκατοστά πάνω από το έδαφος! Γι’ αυτό και στην Μεγαλόνησο την αποκαλούν «Αντριάνα Σκλεναρίκοβα»…
Από μικρή ηλικία της άρεσε πολύ ο αθλητισμός. Ξεκίνησε να κάνει ρυθμική γυμνιστική (σταμάτησε όταν ψήλωσε και δεν μπορούσε να κάνει δοκό), συνέχισε με στίβο, τένις και κολύμβηση.
Τελικά, κατέληξε στο βόλεϊ σάλας. Εκεί έμεινε για εννέα χρόνια και έπαιξε στην Εθνική Κορασίδων και στην Νεανίδων Γυναικών, κερδίζοντας πολλές διακρίσεις. Όταν ήταν στην Αθήνα έπαιζε παράλληλα βόλεϊ στον Πανιώνιο.Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, η Στέλλα είχε στο παρελθόν σοβαρή σχέση με το πρώην μοντέλο και νυν επιχειρηματία, Φώτη Γιαννιώτη. Τώρα όμως, είναι πολύ ευτυχισμένη στο πλευρό του επιχειρηματία Μαξ Τρίγκα, καθώς το ζευγάρι ετοιμάζεται να παντρευτεί το καλοκαίρι.

Όταν «πάγωσε το αίμα» της ποδοσφαιρικής Ισπανίας

Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα της απαγωγής του Ενρίκε Κάστρο Γκονζάλες, πιο γνωστού ως Quini, ενός από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Το ημερολόγιο έδειχνε 1/3/1981, ο επιθετικός των Μπαρτσελόνα -τότε- είχε πετύχει δύο γκολ στο 6-0 επί της Έρκουλες και το ίδιο βράδυ έπεσε θύμα απαγωγής από συμμορία τριών ανδρών, με τα γεγονότα να συνθέτουν ένα από τα πλέον απίστευτα ποδοσφαιρικά σενάρια όλων των εποχών!

Οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο 25 ημέρες μετά την ίδια στιγμή που η ισπανική τηλεόραση μετέδιδε την ιστορική νίκη των «φούριας ρούχας» στο «Γουέμπλεϊ» επί της Αγγλίας. Τα λύτρα που ζήτησαν και πήραν, ήταν 100 εκατ. Πεσέτες, δηλαδή περίπου 600.000 ευρώ, με τους απαγωγείς να απειλούν ότι θα του κόψουν τα δάχτυλα, μέσω κασέτας που παρέδωσαν, όπου ακουγόταν και η φωνή του πρώην ποδοσφαιριστή, προκειμένου να αποδείξουν ότι ήταν ακόμη ζωντανός.

Τελικά, συνελήφθησαν λίγο αργότερα χάρη στην εγρήγορση των ελβετικών αρχών, αφού σε τράπεζα της χώρας κατατέθηκαν τα λύτρα.

Ο εφιάλτης για τον Quini σταμάτησε εκεί, όχι όμως και για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί, που οδηγούσαν την κούρσα για τον τίτλο, στα 4 ματς που έδωσαν δίχως τον χαρισματικό σκόρερ στη σύνθεσή τους, πήραν μόνο μια ισοπαλία και ηττήθηκαν από Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο και Σαλαμάνκα, χάνοντας τον τίτλο. Ο ίδιος βγήκε πρώτος σκόρερ, όπως είχε κάνει άλλες τέσσερεις φορές στο παρελθόν.

Ο Quini δεν κινήθηκε νομικά εναντίον των απαγωγέων, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τους «μπλαουγκράνα». Η ομάδα της Καταλονίας έκανε μήνυση και αγωγή, με συνέπεια οι δράστες να καταδικαστούν σε δεκαετείς καθείρξεις, ενώ επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ για τον ποδοσφαιριστή. Το θύμα δεν δέχτηκε να λάβει τα χρήματα…

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Quini σημείωσε 219 γκολ στην Primera Division, τα περισσότερα με τη φανέλα της Χιχόν, ενώ την πενταετία που έπαιξε στην Μπαρτσελόνα κατέκτησε ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1982, δύο Κύπελλα Ισπανίας και ένα σούπερ καπ, αλλά ποτέ ένα πρωτάθλημα...

«Η ενότητα του συνεταιρισμού νοσεί»

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ διάβασαν από το διαδίκτυο, όπως άλλωστε και όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι, την ανακοίνωση – απάντηση της Σούπερλιγκα, στην παρέμβαση εισαγγελέα για την τιμωρία του Ολυμπιακού για όσα έγιναν στο ντέρμπι. Δεν γνώριζαν ούτε για το περιεχόμενο, ούτε καν για την πρόθεση να βγει μια τέτοιου είδους ανακοίνωση. Παρόλο που ως μέλος του συνεταιρισμού αυτού, θα έπρεπε και να γνωρίζει και να συνυπογράφει τέτοιου είδους κινήσεις. Και ήταν απολύτως λογικό να υπάρξει αντίδραση και μάλιστα έντονη από την πλευρά της ΑΕΚ. Μάλιστα οι κιτρινόμαυροι κάνουν λόγο ενότητα που νοσεί, στον συνεταιρισμό της Σουπερλίγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ: 

«Με τη σημερινή ανακοίνωση της Super League, για την οποία ουδέποτε ενημερώθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ και βεβαίως δεν προσυπέγραψε, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι  η ενότητα του Συνεταιρισμού νοσεί.
Η ΠΑΕ ΑΕΚ δηλώνει απερίφραστα τη δυσαρέσκειά της για τη μη, εκ των προτέρων, ενημέρωσή της από την Super League, σχετικά με την προαναφερθείσα ανακοίνωση.
Υπενθυμίζουμε ότι η διοργανώτρια του Ελληνικού Πρωταθλήματος υφίσταται και λειτουργεί ως Συνεταιρισμός ΟΛΩΝ των μελών ΠΑΕ και δεν είναι δυνατόν να εκδίδει βαρυσήμαντες ανακοινώσεις χωρίς τη συναίνεσή τους».

ΠΑΟΚ-«Ντόπες» στο αεροδρόμιο

Αναχώρησε για την Αθήνα η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Στο αεροδρόμιο όμως περίμενε τους παίκτες της ομάδας μια ευχάριστη έκπληξη.

Περίπου πενήντα φίλαθλοι της ομάδας υποδέχθηκαν την αποστολή και φώναζαν συνθήματα για την πρόκριση της ομάδας που θέλουν στον τελικό. Παρότρυναν τους ποδοσφαιριστές  τραγουδώντας :  «Φέρτε μας το κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό…» φώναζαν οι φίλαθλοι και έδειξαν γι’ ακόμη μία φορά πόσο πολύ θέλουν την νίκη στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ήταν η καλύτερη δυνατή κίνηση προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα μετά τα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Γαλανός: «Όλοι μαζί να σώσουμε τον Ηρακλή»

Για τη θέση του στην ομάδα του Ηρακλή τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» ο κ. Γιώργος Γαλανός.
«Είμαι στον Ηρακλή κανονικά. Είμαι χορηγός της ομάδας», ξεκαθάρισε αρχικά για να προσθέσει: «Ο κ. Σαρλής δεν ξέρω τι σκέφτεται. Εγώ πληρώνω τους παίκτες που έχω φέρει και τον προπονητή (σ.σ. Πάρκερ, Κόλεμαν, Χουγκάζ), άλλοι δεν πληρώνουν.
Οι «δικοί μου» είναι όλοι πληρωμένοι. Όσο ο Ηρακλής ζει εγώ θα είμαι δίπλα του, απλά τώρα αποστασιοποιήθηκα από τη διοίκηση γιατί δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα που έγιναν από τον κ. Σαρλή. Δεν είναι κακό, ούτε ενοχλεί όμως. Είμαστε φίλοι, απλά διαφωνώ με τον τρόπο διοίκησης.».
Ο κ. Γαλανός συμπλήρωσε: «Το βασικότερο τώρα είναι να σωθεί η ομάδα. Τίποτα άλλο δεν μετράει αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι το κυριότερο. Μακάρι όλοι μαζί να σώσουμε τον σύλλογο και έπειτα βλέπουμε. Πάντως τα πράγματα είναι δύσκολα για σωτηρία. Έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Αυτό σου φέρνει και απελπισία.
Πάντως έγιναν δύο νίκες πολύ καλές και αυτό κάτι δείχνει. Όσο ζούμε πιστεύουμε. Ο καθένας κάνει την δουλειά του από το δικό του μετερίζι. Θεωρώ ότι έγιναν κάποια λάθη από την αρχή της χρονιάς. Εγώ ξεκαθαρίζω ότι είμαι δίπλα στον Ηρακλή από το δικό μου πόστο και είμαι σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις μου», κατέληξε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΗ (Δύο εβδομάδες μετά)..

Αρκετοί τηλεφώνησαν στον Τρύφωνα για να τον ρωτήσουν γιατί δεν μέτρησε το γκόλ του Παναθηναικού.Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχασε την φάση,επειδή η εξέδρα πετούσε αντικείμενα στον Λέτο που εκτελούσε το κόρνερ και φοβήθηκε.Επείσης αναφέρει ότι έσκυψε για να προφυλαχθεί και δεν είδε την κίνηση του Ζιλμπέρτο,ούτε τι έγινε πρίν η μπάλα φθάσει στον Κατσουράνη.Το μόνο που είδε ήταν ότι ο τελευταίος καλύπτεται μόνο από τον Ντουντού..   Σάκης Ρεκουντίνης

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΚΑΝΤΕ?

Πιθανή είναι η άσκηση δίωξης στον Καντέ μετά τις καταθέσεις
ανθρώπων του Ολυμπιακού στην αστυνομία και το τμήμα
καταπολέμησης τηs βίας.Ειδικότερα τις καταθέσεις τις έδωσαν
ο υπεύθυνος ασφαλείας του συλόγου και ο υπεύθυνος αφαλείας
του γηπέδου.Οι καταθέσεις αυτές παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον αφού από έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι το καλόπαιδο του Παναθηναικού με χτύπημα του,οδήγησε των έναν εξ αυτούς στο νοσοκομείο για επέμβαση στον μηνίσκο .
Βεβαίως όπως γνωρίζουμε υπάρχει φωτογραφικό υλικό ,οι απαντήσεις θα δωθούν στις προσεχές μέρες...

Σάκης Ρεκουντίνης

Ζανέτι: «Μάχη τίτλου για τρεις»

Την άποψη ότι το φετινό πρωτάθλημα Ιταλίας έχει τρεις διεκδικητές εξέφρασε ο Χαβιέρ Ζανέτι. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Ιντερ ανέφερε ότι πιθανότητες για το τρόπαιο έχουν η ομάδα του, η Μίλαν και η Νάπολι. Παρά την ήττα της τελευταίας (0-3) από τη Μίλαν τη Δευτέρα, ο Αργεντινός άσος επιμένει ότι οι τρεις ομάδες θέλουν πάρα πολύ το τρόπαιο της πρωταθλήτριας.

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο ματς της Μίλαν με τη Νάπολι, το πρωτάθλημα είναι καταπληκτικό και με ισάξιες ομάδες που θα πολεμήσουν μέχρι το τέλος για τον τίτλο. Χαίρομαι επίσης με την απόδοση της δικής μου ομάδας», δήλωσε ο Ζανέτι στην εφημερίδα «TuttoSport». 

«Είχαμε 15 αγώνες σε διάστημα δύο μηνών και αυτό μας έχει κοστίσει. Τώρα έχουμε χρόνο για να δουλέψουμε και με την επιστροφή των τραυματιών», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στην προσπάθεια της Ιντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν, ο Ζανέτι δήλωσε αισιόδοξος. «Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας 100%. Χάσαμε 1-0 στην έδρα μας, αλλά θα πάμε στη Γερμανία για να πάρουμε την πρόκριση. Δε θα είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε», κατέληξε.

Χάνει το ντέρμπι ο Κατσαμπής

Απαγορευτικό σήκωσε ο γιατρός του Ηρακλή, Κώστας Μανώλογλου στη συμμετοχή του Τάσου Κατσαμπή στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη το Σάββατο. Ο αρχηγός του «Γηραιού» αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο χόνδρο του γονάτου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται χρόνο για υποχωρήσει ο ερεθισμός που έχει υποστεί. Στον Έλληνα αμυντικό έχει χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή και η επιστροφή του θα κριθεί μετά από μερικές μέρες.

Αντίθετα με τον 38χρονο σέντερ μπακ, κανονικά τέθηκαν στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου οι Ιάκομπ και Παπαστεριανός, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπιζαν.

Για τον αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν υπολογίζεται από τον Έλληνα τεχνικό, ούτε ο τιμωρημένος Νίκος Αραμπατζής, όπως επίσης και ο ανέτοιμος Στέλιος Ηλιάδης.

Ο ειδικός συνεργάτης της τεχνικής ηγεσίας, Γιάννης Βλάχος, θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση Λάρισα – Παναθηναϊκός.

Δεν το… κουνάει ο Ντρογκμπά

Φρένο στις φήμες που τον ήθελαν να σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την Τσέλσι, έβαλε με δηλώσεις του ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ !!!
Ρε καλος το Μαρτη, αντε σηγα σηγα να ερχεται και το καλοκαιρακι. Αφηνουμε πισω τους καιρους και παμε να δουμε τη εχουμε για σημερα...
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΣΙΕΝΑ : 1 (1,45)
ΧΙΡΟΝΑ : G-G (1,62)
ΒΕΤ 50€
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 2,35)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΓΓΛΙΚΗ)
ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ : G-G (1,70)
ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ : 2 (1,70)
ΒΕΤ 30€
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 2,89)
3η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ)
ΕΣΠΑΝΙΟΛ : Χ (3,35)
ΤΣΕΛΣΙ : Χ (3,15)
ΓΚΡΟΣΕΤΟ : Χ (2,90)
ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ.ΤΑΤΣ : Χ (3,25)
ΒΕΤ 15€
(ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4, επι 10 φορες)
4η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ)
ΤΣΕΛΣΙ - ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ : G-G (1,72)
ΒΕΤ 100€
Καλο μηνα σε ολους και καλη τυχη, τα ξανα λεμε αυριο...
"ΒΑΝΚΑ"
(ΒΑΣΙΚΟΙ +55,28€)
(ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ -70€)
(ΑΓΓΛΙΚΗ -30€)
(ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ -30€)
(ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ -100€)
(ΣΚΟΡΑΚΙ -10€)
"ΣΥΝΟΛΟ -184,72"

Επέστρεψε ο Κόκε, πολλά τα προβλήματα

Ένα καλό και τρία κακά νέα περιλάμβανε η προπόνηση της Τρίτης, που σήμανε και την έναρξη της προετοιμασίας για τον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με τον Ηρακλή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:30).

Ο Σέρχιο Κόκε ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και προπονήθηκε κανονικά, σε αντίθεση με τους Μιχάλη Σηφάκη, Ντάνιελ Τσέζαρεκ και Χρήστο Αραβίδη. Ο τερματοφύλακας των «κιτρίνων» ταλαιπωρείται και πάλι από οσφυοϊσχυαλγία, ο Κροάτης επιθετικός από σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών και ο νεαρός επιθετικός από μία θλάση. Οι δύο πρώτοι εκτιμάται πως με συντηρητικό πρόγραμμα και θεραπεία θα είναι παρόντες στον αγώνα με το «Γηραιό».

Ατομικό πρόγραμμα συνεχίζουν Τσεζνάουσκις και Αγτζίδης, ενώ από την προπόνηση αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς ο Ντανίλο και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί την Τετάρτη.

Χωρίς Βιεϊρίνια στο ΟΑΚΑ

Θλάση πρώτου βαθμού έδειξαν τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, με αποτέλεσμα να τεθεί αυτομάτως εκτός αποστολής από τον πρώτο ημιτελικού του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με την ΑΕΚ. Τον αντικαταστάτη του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού ψάχνει να βρει ο Μάκης Χάβος, ο οποίος καλείται να αλλάξει τα πλάνα του για το ντέρμπι με την «Ένωση».

Η ακριβής γνωμάτευση για τον χαφ των Θεσσαλονικέων αναφέρει ότι υπέστη «θλάση πρώτου βαθμού άνω τριτημορίου οπισθίου τμήματος έξω πλατέως μυός».

Εκτός του 25χρονου μέσου, εκτός αποστολής έμεινε και ο Βίκτορ Βιτόλο, ο οποίος κρίθηκε ανέτοιμος, όπως και οι Χαλκιάς, Φωτάκης για τον ίδιο λόγο. Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε ο Ετό, η απόδοση του οποίου κόντρα στην Καβάλα δεν ικανοποίησε, ενώ και ο Στέλιος Μαλεζάς έμεινε εκτός 19άδας.

Οι πιθανότεροι έντεκα για να ξεκινήσουν βασική είναι οι Κρέσιτς στο τέρμα, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας στην άμυνα, Γκαρσία και Τσουκαλάς στα χαφ, ενώ την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μουσλίμοβιτς θα παραταχθούν οι Σαλπιγγίδης, Ελ Ζαρ και Ίβιτς.

Οι «εκλεκτοί» του Μάκη Χάβου είναι οι: Κρέσιτς, Γιακουμής, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μπαλάφας, Μωυσιάδης, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ.

Μαχαιρίδης: «Δεν υπάρχει φαβορί»

Ο παλαίμαχος άσος τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της ΑΕΚ, Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης (δεξιά στη φωτό), μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Revolution», για το αυριανό μεγάλο ημιτελικό του κυπέλλου. Ο πρώην κεντρικός αμυντικός τόνισε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, στο ντέρμπι των Δικεφάλων:
«Πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι, όπου δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο και σίγουρα θα προσπαθήσει να κλειδώσει από το πρώτο ματς την πρόκριση, αφού γνωρίζει ότι η ρεβάνς στην Τούμπα θα είναι πολύ δύσκολη. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ είναι πιο ομάδα φέτος, αλλά δείχνει κουρασμένος. Έτσι δεν θα χτυπήσει το ματς, αλλά θα φροντίσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον επιτρέψει να πάρει την πρόκριση».
Σε ανάλογη ερώτηση σχετικά με το κίνητρο των ποδοσφαιριστών για το κύπελλο αλλά και την Ευρώπη τόνισε: «Σίγουρα το κύπελλο δίνει επιπλέον κίνητρο στους ποδοσφαιριστές από τη στιγμή μάλιστα που στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει ιδιαίτερος στόχος. Δεν θεωρώ ισχυρό κίνητρο τα play off για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, καθώς βάση των δυνατοτήτων τους είναι δεδομένο ότι πρέπει να μπουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και στην Ευρώπη. Οι ποδοσφαιριστές τα δίνουν όλα, βγάζουν ότι παραπάνω έχουν, είναι απόλυτα φυσιολογικά».
Επίσης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κούραση του ΠΑΟΚ και γενικά των ελληνικών ομάδων που δεν μπορούν να αντέξουν στα συνεχή ματς: «Οι Έλληνες παίκτες δεν μπορούν να αντέξουν σε τέτοιο επίπεδο. Η κούραση είναι εμφανής στους ποδοσφαιριστές. Ειδικά για ένα ρόστερ όπως του ΠΑΟΚ, όπου οι ίδιοι παίκτες παίζουν συνέχεια και συνέχεια είναι φυσιολογικά να βγει μια κούραση».
Όσον αφορά την επιθετική αφλογιστία στα τελευταία ματς του ΠΑΟΚ είπε: «Θεωρώ ότι είναι θέμα τύχης και συγκυρίας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι θέμα ανικανότητας όταν στην επίθεση παίζει ο Σαλπιγγίδης, ο Ίβιτς και ο Μουσλίμοβιτς».
Τέλος, δεν θέλησε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για την ελληνική διαιτησία, ενώ μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα του χαρακτήρισε την φυγή του από την Μπενφίκα και τον ερχομό του ξανά στα ελληνικά γήπεδα.

«Δεν θα συμμετέχουμε σε καμία αποχή-φιάσκο»

Την αντίθεσή της με την πρόταση που προτίθεται να κάνει ο ΠΣΑΠ για αποχή των μελών του από την επόμενη αγωνιστική έκανε γνωστή η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της. Στο συγκεκριμένο κείμενο επισημαίνεται ότι οι ποδοσφαιριστές της θεσσαλικής ομάδας δεν θα συμμετέχουν σε μια αποχή-φιάσκο, όπως την χαρακτηρίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο ΠΣΑΠ θα προτείνει την αποχή των μελών του για την επόμενη αγωνιστική. Η θέση του Ολυμπιακού Βόλου είναι τελείως αντίθετη.

Πρώτον, γιατί πιστεύει ότι η κίνηση αυτή είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα.
Δεύτερον, γιατί δεν γίνεται με γνώμονα το καλό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Τρίτον, γιατί γίνεται σε λάθος χρόνο.
Τέταρτον, γιατί δεν υπάρχει συντονισμός από όλους τους φορείς.
Πέμπτον, γιατί δεν γίνεται να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αβγά.

Τέλος, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της, κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν θα συμμετέχουν σε καμία αποχή-φιάσκο
».

Η «Αγία Τριάδα» της Μίλαν!

Δύο από τους τρεις είναι «νέοι». Τα ποσοστά ευστοχίας τους, ωστόσο, σε... αποπροσανατολίζουν και σε παραπέμπουν σε ποδοσφαιριστές ισχυρά δεμένους την ομάδα, λες και παίζουν μαζί από τα πρώτα τους βήματα μέχρι σήμερα. Η εκτελεστική δεινότητα των Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Αλεσάντρε Πάτο και Ρομπίνιο οδηγούν εκ του ασφαλούς τη Μίλαν στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματός της από το μακρινό 2003-04!

Αφιέρωμα σε Βάσια

Ένα τηλεοπτικό συνεργείο από την Αγγλία βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Θεσσαλονίκη. Αντικείμενο έρευνας είναι ο Βασίλης   Χατζηπαναγής, καθώς θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο έλληνα ποδοσφαιριστή.

Όπως είναι γνωστό ο Βάσια , αναδείχθηκε κορυφαίος έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών και αυτό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του αγγλικού τηλεοπτικού καναλιού. Ανάλογα αφιερώματα έχουν πραγματοποιήσει και για άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει τον αντίστοιχο τίτλο στις χώρες τους.

Μπουφόν: «Να μείνει ο Ντελ Νέρι»

Την στήριξη του στον Λουίτζι Ντελ Νέρι εξέφρασε με δηλώσεις του ο Τζίτζι Μπουφόν που είπε την άποψη του ότι ο έμπειρος προπονητής θα πρέπει να παραμείνει στην Γιουβέντους παρά τα άσχημα αποτελέσματα.

Αναλυτικά ο Ιταλός γκολκίπερ είπε στην  «Tuttosport»: «Νομίζω πως ο Ντελ Νέρι πρέπει να παραμείνει. Οι ιθύνοντες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον τεχνικό και έτσι πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος. Όλοι οι παίκτες εκτιμάμε τον Ντελ Νέρι και μέχρι την νίκη επί της Ίντερ όλοι έλεγαν πως έχουμε κάνει πολύ καλή σεζόν. Πρέπει να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι σαν να είναι τελικός, μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Αν νικήσουμε την Μίλαν, ίσως να αλλάξει όλη η χρονιά. Αν χάσουμε θα έχουμε επαναλάβει τα λάθη που κάναμε πέρυσι».

Ο τελικός αναβάλλεται...

Η οριστική αναβολή του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ ανδρών, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αποφασίστηκε στη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη γενική αστυνομική διεύθυνση νοτιοανατολικής Αττικής. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει την Κυριακή 6 Μαρτίου παρουσία μόνο μαθητών του δημοτικού, ωστόσο την Δευτέρα (28/02) το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι δεν προλαβαίνει να μοιράσει τις προσκλήσεις στους μαθητές.

Έτσι την Τρίτη επαναλήφθηκε η σύσκεψη ανάμεσα στις δύο ομάδες, την ΕΟΚ, τη ΓΓΑ και την Αστυνομία. Η ΕΟΚ ήθελε να διεξαχθεί ο αγώνα παρουσία φιλάθλων στα πρότυπα των προηγούμενων χρόνων. Η ΓΓΑ από την πλευρά της επιθυμούσε μόνο την παρουσία μαθητών, αυτό όμως δεν ήταν δυνατό να γίνει αυτή την Κυριακή.

Καταλήξαμε λοιπόν στην αναβολή του τελικού. Πλέον αναζητείται διαθέσιμη ημερομηνία για να γίνει και στη συνέχεια θα αποφασιστεί κάτω από ποιες συνθήκες θα γίνει.

 

«Άστοχη η κριτική στον Χάβο»

Την ανάγκη να βρει άμεσα ο ΠΑΟΚ τον καλό του εαυτό στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ επισήμανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του δικέφαλου Δημήτρης Καπετανόπουλος, με δηλώσεις του, στο «Libero 107,4».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το τι περιμένει να δει αύριο: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα φορέσει το καλό του κοστούμι για να πάρει το αποτέλεσμα και να έχει πλεονέκτημα στο δεύτερο παιχνίδι. Πιστεύω θα εμφανιστεί όπως στη Ρωσία».

Για το αν επιλέγουν παιχνίδια οι παίκτες: «Δε νομίζω ότι γίνεται κάτι τέτοιο. Η αποχή την προηγούμενη εβδομάδα αποπροσανατόλισε τους παίκτες και ήρθε το αποτέλεσμα με την Καβάλα. Όταν μπαίνεις σε ένα παιχνίδι και το μυαλό σου δεν είναι εκεί είναι δύσκολο να αντιδράσεις».

Για το πρόβλημα στο σκοράρισμα: «Οφείλεται στη δυστοκία. Δε θεωρώ ότι είναι ανικανότητα ή κάτι άλλο. Τους παίκτες που έχει μπροστά θα τους ήθελε η οποιαδήποτε ομάδα. Έχει βάλει καθοριστικά γκολ και φέτος από στημένα. Τα χτυπήματα είναι πάρα πολύ καλά από τον Γκαρσία. Οι αντίπαλοι έχουν περισσότερο το μυαλό τους στα στημένα, πλέον».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια κάποιων παικτών: «Το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί και πλέον αυτοί που παίζουν μπορούν να παίξουν άνετα δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Δεν είναι εξωφρενικό και αφύσικο να παίζεις 40 παιχνίδια της σεζόν. Αυτά περί κούρασης και εξάντλησης δεν παίζει ρόλο, ούτε για αυτούς που είναι ηλικιακά μεγαλύτεροι. Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης που έχουν τα περισσότερα λεπτά είναι και ο κορμός της ομάδας. Δεν μπορείς να τους αφήσεις έτσι έξω. Εχουν την εμπειρία και ξέρουν πότε να τρέξουν για κάνουν οικονομία δυνάμεων».

Για την έντονη κριτική στον Χάβο για το ροτέισον: «Ο προπονητής είναι αυτός που συνεργάζεται μαζί τους και μαζί με τους γυμναστές, τους μασέρ, το τιμ γενικότερα και αφού μιλήσει μαζί τους, θα επιλέξει ποιος θα παίξει. Θεωρώ άστοχη αυτήν την κριτική. Ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ του και το κοντό του...»

Για τη δύναμη της έδρας στο Κύπελλο: «Σαφώς και έχει όταν μιλάμε για έδρα όπως η Τούμπα. Το ΟΑΚΑ είναι αχανές. Πρέπει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι».

Για την ενδεχόμενη απουσία του Βιεϊρίνια: «Εχει παίκτες ο ΠΑΟΚ για να τον αντικαταστήσουν. Και στο πρώτο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ τον βολεύει και η ισοπαλία, οπότε έχει παίκτες για να κάνει αυτό που θέλει».

Για το αν η σεζόν είναι επιτυχημένη: «Σε σύγκριση με την περσινή, σαφώς και η βαθμολογία δεν έχει καμία σχέση, αλλά η πορεία στην Ευρώπη είναι εξωπραγματική. Επομένως ισοσκελίζεται η κακή πορεία στο πρωτάθλημα, αφού δόθηκε μεγαλύτερο βάρος στην Ευρώπη. Στα πλέι οφ η ομάδα θα ανασυντάξει τις δυνάμεις της».

 

«Έκπληκτος ο ποδοσφαιρικός κόσμος της χώρας»

Ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού για τις αποφάσεις των αθλητικών δικαστών κατέθεσε ο Σταύρος Καλογιάννης. Ο Βουλευτής Ιωαννίνων έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις τιμωρίες του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ολυμπιακού, συγκρίνοντας τις δύο περιπτώσεις.

Ειδικότερα στην Ερώτησή του (υπ' αρ. 12183/28.02.2011) ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει:

«Ο υγιής ποδοσφαιρικός κόσμος της χώρας μας παρακολουθεί έκπληκτος τα τελευταία γεγονότα με τις αστήρικτες αποφάσεις των αθλητικών Δικαστών και όλα όσα συμβαίνουν στο Συμβούλιο της ΕΠΑΕ. Συγκεκριμένα: Πριν από ένα μήνα περίπου, η αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2 επέβαλε στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τις εξής αυστηρές ποινές: α) χρηματικό πρόστιμο εκατόν πέντε χιλιάδων (105.000) ευρώ και β) τη διεξαγωγή δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, για «εκτεταμένα επεισόδια» εντός του αγωνιστικού χώρου στον αγώνα του ΠΑΣ με τον ΟΦΗ. Τα «εκτεταμένα επεισόδια» αφορούσαν την είσοδο «φιλάθλου» στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του αγώνα, γεγονός κατακριτέο και καταδικαστέο οπωσδήποτε, αλλά μεμονωμένο. Προς έκπληξη όμως αλλά και αγανάκτηση των φιλάθλων η ίδια Επιτροπή επέβαλε στον Ολυμπιακό ποινή μίας μόνον αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 140.000 ευρώ, και μάλιστα με δικαίωμα έφεσης κατά την οποία είναι πιθανό οι ποινές να μειωθούν, για τα μεγάλα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του στον πρόσφατο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Τονίζεται ότι οι ποινές επιβλήθηκαν στον Ολυμπιακό διότι, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου Καραϊσκάκη 700 - 800 «φίλαθλοι» οι οποίοι, συνεπικουρούμενοι από τον Πρόεδρο και μέλη της τεχνικής ηγεσίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κυνηγούσαν ή προπηλάκιζαν παίκτες της αντίπαλης ομάδας, γυρνώντας πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο πολλές δεκαετίες. Τα επεισόδια αυτά δεν χαρακτηρίστηκαν από την αρμόδια Επιτροπή ως «ευρείας κλίμακας», προφανώς για να δικαιολογηθούν οι μικρές ποινές που ανακοινώθηκαν!

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αποκατασταθεί η ισονομία έναντι όλων των ομάδων της FOOTBALL LEAGUE και της FOOTBALL LEAGUE 2 και να σταματήσει η εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών στην απονομή της αθλητικής δικαιοσύνης, κυρίως εις βάρος των επαρχιακών ομάδων, ώστε τ

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για Βιεϊρίνια

Σύσσωμο το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, έχει πέσει πάνω στον Αντελίνο Βιεϊρίνια με σκοπό να προλάβει το αυριανό κρίσιμο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ.
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αποκόμισε έναν τραυματισμό στο ματς με την Καβάλα και αποχώρισε με ενοχλήσεις. Χθες το βράδυ έγιναν οι εξετάσεις και αποδείχτηκε ότι υποφέρει από οίδημα στην οπίσθια μηριαία επιφάνεια του δεξιού ποδιού.
Με βάση την εκτίμηση του ιατρικού τιμ του ΠΑΟΚ το τελικό τεστ για το αν μπορεί ο 25χρονος μεσοεπιθετικός να αγωνιστεί αύριο στον πρώτο ημιτελικό θα γίνει στη σημερινή προπόνηση.
Ο Βιεϊρίνια θα δοκιμαστεί σε λίγη ώρα στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ελπίδες συμμετοχής του.

Έφεση για αύξηση της ποινής του Ολυμπιακού

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Μανώλης Αντωνακάκης, προχώρησε στην άσκηση έφεσης κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της Super League, η οποία είχε επιβάλλει ποινή αποκλεισμού (κεκλεισμένων των θυρών) μίας αγωνιστικής στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τα γεγονότα στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.
Ο κ. Αντωνακάκης προέβη αυτεπάγγελτα στη συγκεκριμένη ενέργεια, επειδή θεωρεί μικρή την ποινή που επιβλήθηκε στην πειραϊκή ομάδα.